✅ از نظر خدا چه کسانی در روی زمین، حق حکومت کردن دارند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ما قطعاً بعد از تورات، در زبورِ داود هم نوشته بودیم که زمین و حکومت بر آن را باید بندگان #مطیع و شایسته من به ارث برند؛ نه دیگران. *
بدون شک در این قرآن هم در این باره، پیام رسایی برای بندگان #مطیع من وجود دارد.
✍️ شرح: بندگان #مطیع خدا کسانی هستند که از دستورات #واجب و #حرامِ خدا در امور فردی و اجتماعی و سیاسی #اطاعت می کنند. از نظر خدا فقط اینها حق حکومت کردن در زمین را دارند که اولا پیامبرانند، بعد امامان معصوم و بعد افراد غیر معصومی که مطیع خدا هستند.
پس در دوره غیبت امام زمان، تمام حکومتهای فعلی دنیا نامشروع است به جز حکومت جمهوری اسلامی که بنا دارد به دستورات خدا در حد توانش عمل کند.
📖 و لَقَدْ كَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصَّالِحُونَ * إِنَّ في هذا لَبَلاغاً لِقَوْمٍ عابِدينَ (انبیاء، 105 تا 106)
ولایت فقیه
آیه شماره 329
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ نگران حرف مردم باشیم یا حرف خدا؟
🌷امام خامنه ای:
اگر پرواى قضاوتهاى مردم، داورى هاى گوناگون مردم را به جاى پرواى از خدا گذاشتيم، مشكل درست خواهد شد؛ چون پرواى از خداى متعال #تقواست.
اگر اين را كنار گذاشتيم و ترس مردم جايگزين شد، آن وقت فرقانى هم كه خداى متعال گفته، پيدا نخواهد شد؛ «ان تتّقوا اللَّه يجعل لكم فرقانا»؛ اين فرقان ناشى از #تقواست؛ روشن شدن حقيقت براى انسان، دستاورد #تقواست.
و به نظر من اين مسئله خيلى مهم است؛ مسئله ى خشيت از مال و جان و حرف مردم و آبرو و زمزمه ها و حرفها و حديثها و تهمتها و اين ها، خيلى مهم است؛
اين قدر اين مسئله مهم است كه خداى متعال به پيغمبرش خطاب مى كند و او را برحذر مى دارد:
«و اذ تقول للّذى أنعم اللَّه عليه و انعمت عليه أمسك عليك زوجك و اتّق اللَّه و تخفى في نفسك ما اللَّه مبديه و تخشى النّاس و اللَّه احقّ أن تخشاه».
ملاحظه ى حرف مردم، ملاحظه ى اين تهمتى كه خواهند زد، ملاحظه ى چيزى را كه خواهند كرد، نبايد كرد؛ «و اللَّه احقّ ان تخشاه». (02/ 07/ 1388)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی. این دستورالعمل خدا را نباید به خاطر حرف مردم ترک کرد.
پند 269
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (211)
🌷 اهمیت حق الناس
پیر مردي از طایفه نخع می گوید:
به امام باقر (ع) عرض کردم: من از زمـان حَجاج ثقفی تا حالا همیشه کارگزار حکومت ظالم بوده ام. آیا براي من توبه ممکن است؟
امام ساکت ماند تا مرتبه دوم پرسیدم. این بار حضرت فرمود:
نه، توبه برایت ممکن نیست مگر اینکه حق تمام کسانی را که به گردنت حق داشته اند، ادا کني.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص137
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
💎نعمت حکومت اسلامی
🔻🔻 امروز ما در زمان غیبت هستیم. حکومت عدل الهی که در رأس آن یک انسان فقیه و باتقوا قرار گرفته است. این یکی از نعمت های بزرگ خداست. شما این را مقایسه کنید با رضا شاه که حدود 1304 رسما شاه شد و تاجگذاری کرد و مسئولیت اداره مملکت اسلامی را بدست گرفت. حدود 16 سال هم بیشتر حکومت نکرد و در این 16 سال حکومتش استعماری بود، چون انگلیس ها او را آورده بودند و طبق دستور آنها با اسلام مبارزه کرد. حجاب از سر زن ها برداشت، حوزه های علمیه را از بین برد، عمامه علماء را برمی داشت، عزاداری را ممنوع کرد، به کسی اجازه نداد دسته عزاداری و روضه خوانی راه بیندازد؛ همه اینها را که آثار و مظاهر اسلام بود اجباراً تعطیل کرد.
🔻🔻 خب این یک حکومت، حکومتی است که چون مردم ضعیفند و او قدرت دارد گوش به حرف او می دهند. زن ها چطور شدند! این زن های هرزه و بی حیا و بدبخت از آثار اعمال آن رضاشاه ملعون است. این جوانهای بی دین، بی نماز، روزه خور، هرزه، نجاست خور، همه از آثار ترویج فسادی است که رضاشاه با قدرت پیاده کرد، مسلمان هم در ظل این حکومت اینطوری شدند.
🔻🔻 یک نوع حکومت دیگر هم است. مردم نماز می خوانند، روزه می گیرند، هر کسی بخواهد طبق دستور اسلام عمل کند هیچ کسی به او نمی گوید آقا نکن، زن می خواهد چادر مشکی سر خودش بکند آزاد است، پوشیه بزند آزاد است، مرد می خواهد محاسن بگذارد آزاد است، نماز بخواند آزاد است، مسجد آزاد است، عزاداری آزاد است، یادگرفتن مسائل دینی آزاد است، مکه آزاد است، همه مسائل اسلامی آزاد است، این اگر مقایسه کنیم با آن نوع حکومت آدم می بیند زمین تا آسمان فرق دارد.
🔻🔻 بنابراین #نعمت بودن این نوع حکومت مشخص می شود برای ما که چقدر برای انسان ها و مسلمان هایی که در تحت سایه این نوع حکومت زندگی می کنند چقدر #سعادت و سلامت به اینها نزدیک تر است تا آن زمان، بنابراین یکی از نعمت های بسیار بزرگ هم #نعمت ولایت فقیه عادل است که در این زمان ما زیر سایه این #نعمت بزرگ الهی زندگی می کنیم، همه آزاد هستیم.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ از کجا معلوم که جهان به این بزرگی، خدای دیگری نداشته باشد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
به فرض اگر غیر از الله، فرماندهان دیگری هم در جهان و در مدیریت آن وجود داشت، در آن صورت نظم تمام آسمانها و زمین به هم می ریخت. وقتی همه چیز در نظام آفرینش منظم است و پایدار، پس قطعاً مدیرش یکی است. بنابراین خدا که فرمانده مرکز مدیریت عالم است، از توصیفاتی که این کافران دربارهاش می گویند و برایش شریک می تراشند، مبرّاست.
📖 لوْ كانَ فيهِما آلِهَةٌ إِلاَّ اللَّهُ لَفَسَدَتا فَسُبْحانَ اللَّهِ رَبِّ الْعَرْشِ عَمَّا يَصِفُونَ (انبیاء، 22)
آیه شماره 330
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (212)
🌷 سه #متّقی غیب گو
میثم تمار یار وفادار امام علی (ع) سوار بر اسب از نزدیک محلی که جمع از طایفه بنی اسد در آن نشسته بودند، عبور می کرد. در این حال حبیب بن مظاهر را دید که او نیز سوار بر اسب بود. هر دو به یکدیگر نزدیک شدند تا حدي که گردن اسبهایشان به هم می خورد و گفت و گویی طولانی کردند.
در آخر حبیب بن مظاهر خطاب به میثم گفت: گویـا پیرمردي خرما فروش را می بینـم کـه در راه عشـق و محبـت خانـدان پیـامبر (ص) او را به دار آویخته اند و بر چوبه دار، شکم او را پاره می کنند.
میثم هم گفت: من هم مرد سـرخ رویی را که گیسوان بلندي دارد می شـناسم که براي یاري فرزند رسول خدا حسـین بن علی (ع) به کربلا می رود و کشته می شود و سر بریده اش را در کوفه می گردانند.
آنان پس از این گفت و گو، از هم جدا شدند. کسانی که آنجا بودنـد و این گفت و گو را شـنیده بودنـد، به خیال خودشان، درباره دروغهاي آن دو نفر صـحبت می کردند که ناگهان رشید هجري از راه رسید و از آنان سراغ میثم و حبیب را گرفت. به او گفتند: همین جا بودند و چنین و چنان گفتند و سپس از هم جدا شده و رفتند.
رشید داستان را که شنید، گفت: خداونـد میثم را رحمت کنـد. او فراموش کرد که این مطلب را هم اضافه کند که به آورنده سـر بریدهی حبیب در کوفه صد درهم بیشتر جایزه خواهند داد و آنگاه آن سر را در شهر خواهند گرداند.
حاضران به یکدیگر گفتند: این یکی از آن دو هم دروغگوتر است.
ولی طولی نکشـید که میثم را بر در خانه عمر بن حریث بر فراز چوبه دار آویخته دیـدند و سر حبیب بن مظاهر هم به کوفه آورده شد و آنچه را که آن روز گفته شده بود، به چشم خود دیدند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص 195
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسشهای سیاسی و مدیریتی از آیت الله خوشوقت
🔸🔸 س1: امروز پذیرفتن #مسئولیت در جمهوری اسلامی چطور است؟
🔹🔹ج: خیلیها دارند دنبالش میدوند؛ اما مسألهای ندارد. باید به گونهای پذیرفت که انسان بتواند از عهدهاش برآید. دل انسان میخواهد برود و در آن نوک بنشیند؛ اما نشستن در آن نوک، شرایط و لوازمی میخواهد. نوعاً انسان میبیند کسانی دلشان میخواهد که به نوکِ نوک بروند، که اسباب و لوازم در نوک نشستن را ندارند؛ لذا وقتی در آن بالا مینشینند، اوضاع به هم میخورد. این نباید برود.
🔹🔹مرحوم امام(ره) فرمودند: «کسی که نمیتواند در یک پستی کار کند و درست خدمت کند، حرام است که قبول کند». باید آنمقداری را که میتواند خدمت کند، حیازت کند. دل انسان، بالاتر میخواهد اما نمیتواند خدمت کند. چشمش که به پول میافتد، شیطان میآید و اذیتش میکند و ناگهان میگویند: «اختلاس کرده است».
🔸🔸س2: پس در مسئولیتهای پایین مشغول به کار باشد؟
🔹🔹ج: پایین اینطور نیست. در مسئولیت پایین، پول زیر دست شما نیست. مسئولیت پایین راحت است. جایی که اگر امضا کند، همه میگویند: «بله، چشم!» آنجا خطرناک است؛ لذا انسان نباید مدام بالا برود. اگر مدام بالا برود، باید اسبابش را هم فراهم کند. به قول حافظ:
تکیه بر جای بزرگان نتوان زد به گزاف مگر اسباب بزرگی همه آماده کنی
🔹🔹یکی از اسباب بزرگی، #ایمان و #تقوا است. امام رفت و در آن نوک نشست و هیچطوری هم نشد. اگر پنجاه سال هم آن بالا مینشست، مشکلی پیش نمیآمد؛ چون ایمان و تقوایش را داشت. هدفش این نبود که پول جمع کند. هدفش این نبود که به رفاه و شکم و لباس و اینها بزند. هدف را دنبال میکرد؛
🔹🔹اما بعضی هدف خاص دارند و میخواهند خانهی خوب و ماشین مدل بالا داشته باشند؛ میخواهند سرمایهی تا آخر عمرشان را جمع کنند. اینها نمیگذارد. تا به پول رسید، نفس او میگوید: «حالا که به پست رسیدی، چه میگویی؟ بسم الله درو کن!» از جیبش رفعِ استحقاق میکند!
🔸🔸س3: پس تا وقتی که تقوا نداریم، هر پُستی را نپذیریم؟
🔹🔹ج: به هر حال خطرناک است؛ بلکه همیشه کمی از آنهم پایینتر بنشیند که کمکم عادت کند و یاد بگیرد؛ و الّا اگر از اول بخواهد به آن بالا بِپَرد، طور دیگر میشود. اول به طرفِی میرود و میافتد به باند بازی و حقهبازی و خطش عوض میشود و از #راه_عبودیت پروردگار متعال برمیگردد و خدمت به اسلام و مسلمین یادش میرود. آنوقت مشکلات پیش میآید؛
🔹🔹و الّا شرط اساسی اجرای حکومت اسلامی، عقیده به اسلام و عمل به دستور اسلام است؛ چون هر #فاسق و فاجری که نمیتواند بیاید حکومت اسلامی را پیاده کند. شرط اولش این است که مسلمان باشد و اهل #ایمان و #تقوا باشد تا بتواند دستور اسلام را با آن قدرتی که خدا در اختیارش قرار داده، پیاده کند. اما اگر من اسلام را قبول ندارم، یا قبول دارم ولی عمل نمیکنم، دنیاپرست هستم، پولپرست هستم، مقامپرست هستم، وقتی پول به دست من بیاید، چه میکنم؟ اینجوری میشود...
📚 اساس بندگی/ج2/ص352-353
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ نکند تمام آفرینش، بی هدف است و بازی خداست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ما که این همه آسمان و زمین و آنچه بین اینهاست را نیافریدهایم که بازی کنیم، تا در نتیجه هر کس می خواهد #اطاعت از دستورات ما را بپذیرد و هر کس نمی خواهد، نپذیرد.*
به فرض اگر می خواستیم سرگرمی و بازیچهای داشته باشیم، البته اگر اینکاره بودیم، قطعاً سرگرمی مناسب خودمان انتخاب می کردیم؛ نه شما انسانها را.*
ما نه اهل بازی هستیم و نه دنبال سرگرمی. بلکه حقیقت را که #فرماندهی هدفدار ما در جهان است، بر فرقِ باطل که کفر و نافرمانی از ماست، می کوبیم تا مغز آن را در هم بشکند و ناگهان نابود شود. اما وای به حال شما از توصیفی که درباره خدا و هدفش از آفرینش می کنید و در نتیجه کافر می شوید.
📖 و ما خَلَقْنَا السَّماءَ وَ الْأَرْضَ وَ ما بَيْنَهُما لاعِبينَ * لَوْ أَرَدْنا أَنْ نَتَّخِذَ لَهْواً لاَتَّخَذْناهُ مِنْ لَدُنَّا إِنْ كُنَّا فاعِلينَ * بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْباطِلِ فَيَدْمَغُهُ فَإِذا هُوَ زاهِقٌ وَ لَكُمُ الْوَيْلُ مِمَّا تَصِفُونَ (انبیاء، 16 تا 18)
آیه شماره 331
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ انحرافات کوچک به کجا خواهد انجامید و راه درمان آن چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
فرض بفرمائيد كه يك رونده اى در راهى دارد حركت مى كند، غفلت مى كند، يك زاويه ى پنج درجه اى، ده درجه اى به وجود مى آيد. انسان هيچ متوجه نيست.
پنج درجه زاويه، چيزى نيست كه انسان را به خودش متوجه كند. بعد هرچه كه در اين جهت حركت مى كند، هى فاصله ى او با همين پنج درجه- اگر اين پنج درجه به ده درجه و پنجاه درجه هم نرسد، همين طور پنج درجه باشد- و شكاف بين او با اين خط صحيحى كه بايد از آن حركت مى كرد، بيشتر مى شود.
يك وقت انسان به خود مى آيد، مى بيند اى بابا، چه فاصله ى عميقى به وجود آمده. اينكه مى گويند #تقوا، براى همين است. #تقوا يعنى لحظه به لحظه خود را پائيدن، خود را مواظبت كردن؛ انسان حواسش جمع باشد كه چه كار دارد مى كند. (17/ 01/ 1389)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 271
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (213)
🌷 زهد سلمان فارسی
هنگامی که سلمان فارسی بیمار شد و با همان بیماري فوت نمود، سعد به عیادت او آمد و حال او را پرسید. سلمان شروع به گریه کرد.
سعد گفت: چرا گریه می کنی؟ پیامبر خدا هنگام رحلت از شما راضی بود و در کنار حوض کوثر به محضرش وارد خواهی شد.
سلمان گفت: به خـدا سوگند! من به خاطر حرص به مال دنیا و یا محبت به آن گریه نمی کنم. ولی پیامبر خدا (ص) از ما پیمان گرفت و فرمود: باید وسـیله زندگی دنیاي شـما مانند وسـیله شخص مسافر (سبک و محدود) باشد و من می ترسم با این همه وسایل که در کنار من است، از دستور آن حضرت سر باز زده باشم.
سعد نگاهی به اطراف سلمان انداخت و دید جز یک آفتابه، یک تشت و یک کاسه چیز دیگري نیست.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص207
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
📝پرسش و پاسخ درباره امام زمان عجل الله فرجه
💠 س1: از طرفی می گويند: «اعمال ما به امام زمان عجل الله فرجه عرضه می شود» و از طرف ديگر می گويند: «امام زمان عجل الله فرجه اعمال ما را می بيند». اگر ايشان اعمال ما را می بيند، ديگر چه نيازی به عرضه است؟
🔸ج: ايشان هر وقت بخواهد ببيند، می تواند ببيند. هفته ای دو روز به اين کار می پردازد. ايشان کارهای زيادی دارد. يکی از کارهای ايشان همين است. هفته ای دو روز، دوشنبه و پنج شنبه نگاه می کند ببيند که شيعيان چه کرده اند. آيا به حرف خدا گوش داده اند يا نه.
💠 س2: آيا امام زمان عجل الله فرجه از زمان ظهور خود مطّلع هستند؟
🔸ج: بله؛ عِلم مصبوب همين است.
💠 س3: عبارت «السَّلَامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَلَمُ الْمَنْصُوبُ، وَ الْعِلْمُ الْمَصْبُوب» يعنی چه؟
🔸ج: خدا اينها را علامت طريق هدايت قرار داده است. هر جا هستند، وجودشان علامت است که «آنجا حرفه ای خدا هست و راه صحيح هست؛ بياييد آنجا و از اينها ياد بگيريد». علم آنها هم مصبوب است. اينها را از کتاب و دفتر و دانشگاه ياد نگرفته اند؛ خدا علم لدنی به دل اينها ريخته است؛ مصبوب است.
💠 س4: در سلام به امام زمان عجل الله فرجه ميگويم: «السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا شَرِيكَ الْقُرْآن». عبارت «يَا شَرِيكَ الْقُرْآن» چه معنايی دارد؟
🔸ج: پيغمبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: «إنّي تاركٌ فيكُمُ الثّقلَين كِتَابَ اللّه وعِتْرَتِي». عترت علیهم السَّلام شريک قرآن است؛ نيست؟ چقدر راحت. چيزهای مشکل به اين آسانی حل می شود. دو لنگه است؛ يکي قرآن است و ديگری عترت علیهم السَّلام. اين می شود شريک آن و آنهم شريک است.
💠 س5: زيارت «آل ياسين» بهتر است فردی خوانده شود يا جمعی؟
🔸ج: هم جمعی خوانده می شود و هم فردی.
💠 س6: چرا امام زمان عجل الله فرجه كه كلّ تاريخ در انتظار آمدن اوست، فقط هشت ـ نه سال حكومت می كنند؟
🔸ج: لابد در اين هشت ـ نه سال كار تمام می شود؛ جور خاصی است؛ مثل ما که نيست؛ به سرعت پيش می رود.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ گوشه ای از عذابهای اهل گناه در جهنم!
🌷 سخن خدا در قرآن:
اینها دو گروه مسلمان و کافرند که بر سر مسلمان شدن و اطاعت از خدا با هم دعوا داشتهاند. بنابراین کسانی که کافر ماندهاند، #لباسهایی_آتشین برایشان بریده و دوخته خواهد شد و #آب_جوشان جهنّم بر سرشان ریخته خواهد شد؛*
طوری که با آن، تمام آنچه در شکمشان است و همه پوست بدنشان پخته و ذوب می شود.*
همچنین #گرزهای_آهنین برای کوباندن بر سرشان برایشان آماده خواهد بود*
تا هر بار که بخواهند از این جهنّم و غصه تمامنشدنی آن خارج شوند، دوباره به آن برگردانده می شوند و تازه به آنها خطاب می شود: «بچشید عذاب آتش سوزان جهنّم را!»
📖 هذانِ خَصْمانِ اخْتَصَمُوا في رَبِّهِمْ فَالَّذينَ كَفَرُوا قُطِّعَتْ لَهُمْ ثِيابٌ مِنْ نارٍ يُصَبُّ مِنْ فَوْقِ رُؤُسِهِمُ الْحَميمُ * يُصْهَرُ بِهِ ما في بُطُونِهِمْ وَ الْجُلُودُ * وَ لَهُمْ مَقامِعُ مِنْ حَديدٍ * كُلَّما أَرادُوا أَنْ يَخْرُجُوا مِنْها مِنْ غَمٍّ أُعيدُوا فيها وَ ذُوقُوا عَذابَ الْحَريقِ (حج، 19 تا 22)
آیه شماره 332
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا #تقوای فردی کافی است یا #تقوای جمعی هم لازم است؟
🌷امام خامنه ای:
ما یک #تقوای فردی داریم، که هر کسی خود را تحت مراقبت دائم داشته باشد. #تقوای کامل این است که انسان به طور دائم خود را تحت مراقبت داشته باشد؛ مثل کسی که در یک محوطه ی پوشیده از خارهای دامنگیر دارد حرکت میکند - این مثال، هم در روایات هست، هم در کلمات بزرگان هست - باید دائم حواسش باشد؛ یعنی زیر پایش را نگاه کند.
اگر غفلت کنید، خار دامن شما را می گیرد، لباس شما را پاره می کند، پای شما را مجروح خواهد کرد. #تقوا را تشبیه کرده اند به حرکت در خارستان. خب، این #تقوای فردی است و لازم است؛ راه دستیابی به فوز و فلاح هم فقط همین است. اگر کسی بخواهد به فلاح برسد، به فوز برسد، به نجات ابدی برسد، بایستی #تقوا داشته باشد. هر مقدار این حالت بیشتر بود، فوز و فلاح بیشتر است.
یک #تقوای جمعی هم داریم. #تقوای جمعی این است که جمعها مراقب خودشان باشند. جمع به حیث جمع، مراقب خودشان باشند. بیمراقبتی جمعها نسبت به مجموعه ی خودشان، موجب میشود که حتّی آدمهائی هم که در بین آن جمعها #تقوای فردی دارند، با حرکت عمومىِ آن جمعها بغلتند و به جائی بروند که نمیخواهند. در طول این سی سال، ما از این ناحیه ضربه خورده ایم. یکی از جاهائی که ضعف نشان داده ایم، همین بوده.
در دهه های قبل، یک جریانی در کشور وجود داشت به نام جریان چپ. آنها شعارهای خوبی هم میدادند، اما خودشان را مراقبت نکردند و #تقوای جمعی به خرج ندادند. در میانشان آدمهائی بودند که #تقوای فردی هم داشتند، اما نداشتن #تقوای جمعی، کار آنها را به جائی رساند که فتنه گرِ ضد امام حسین و ضد اسلام و ضد امام و ضد انقلاب توانست به آنها تکیه کند!
آنها نیامدند شعار ضد امام و ضد انقلاب بدهند، اما شعاردهنده ضد امام و ضد انقلاب توانست به آنها تکیه کند؛ این خیلی خطر بزرگی است. آنها غلتیدند. بنابراین #تقوای جمعی لازم است. (8/3/1390)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 272
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (214)
🌷 مهمانی در تاریکی
مرد فقیري خدمت پیامبر (ص) رسید و گفت :بسـیار گرسـنه هسـتم و دسـتم به جایی نمی رسد. مرا سـیر کنید.
پیامبر اکرم (ص) او را به خانه همسرانش فرسـتاد. او رفت و دست خـالی برگشت، زیرا در خـانه آنهـا خـوراکی نبود که به او بدهنـد. شب فرا رسـید. رسول خـدا رو به اصحاب کرد و فرمود: چه کسی می تواند امشب این مرد گرسنه را مهمان کند؟
علی (ع) عرض کرد: یا رسول الله! من او را مهمان می کنم.
سپس او را به خانه اش برد و به فاطمه (س) گفت: دختر پیامبر! غذایی در خانه هست؟
فاطمه (س) جواب داد: آري، تنها به اندازه غذاي یک دختر بچه. لکن مهمان را بر او مقدم می داریم.
علی (ع) فرمود: فاطمه جان! دختر را بخوابان و چراغ را خاموش کن.
زهرا فرزندش را با زمزمه هاي پر مهر مادرانه، گرسـنه خواباند و سفره را پهن کرد و چراغ را خاموش. علی (ع) و فاطمه (س) در کنار سفره نشستند و در آن تاریکی، طوري دهان مبارکشان را تکان می دادند که مهمان خیال کند آنان نیز غذا می خورند.
مهمان با آن غذا سیر شد. آن شب علی و فاطمه (س) و کودکانش گرسنه خوابیدند. شب به پایان رسـید. وقت نماز صـبح، علی (ع) به محضـر پیامبر (س) رسـید. رسول خدا پس از سـلام نماز نگاهی به چهره علی انداخت و به شدت گریه کرد و فرمود: ایثار شب گذشته شما شگفت انگیز است.
در این وقت آیه زیر نازل شد و حضرت، آن را براي علی (ع) خواند:
«يُؤْثِرُونَ عَلى أَنْفُسِهِمْ وَ لَوْ كانَ بِهِمْ خَصاصَةٌ وَ مَنْ يُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» (حشر، 9):
آنها ایثار کرده و دیگران را بر خود ترجیح می دهند. هر چند شدیداً فقیر باشند. کسانی که خداوند آنها را از خساست و بخل نفس، باز داشته، فقط آنها خوشبختند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص 95
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
◀️ درس اخلاق آیت الله خوشوقت:
🌷 آیا ما می توانیم امام زمان را ببینیم؟
✅ با #گناه نمیشود. شرط اول آن، #تقواست. رابطه حضرت با آدمهای #گناهکار خوب نیست، لذا این نعمت را خدا نصیب آنها نمی کند. امروز چون روز تعطیلی ملاقات است، اگر استثنائی باشد، برای افرادی است که پله اول #تقوا را دارند و بعد هم #اشتیاق زیاد دارند. آنهایی که اشتیاق ندارند؛ شوق جمع کردن پول و شوق پست و مقام دارند، آنها هیچ. اگر تقوا هم داشته باشند، نمیشود. هم #تقوا و هم اشتیاق.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ از کجا معلوم که دوباره در قیامت زنده می شویم و خدا به حسابمان می رسد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای مردم! اگر در قدرت ما برای برپایی قیامت و زنده شدن پس از مرگ شک دارید، به آفرینش خودتان نگاه کنید. ما شما را ابتدا از خاک، و پس از آن از نطفهای در رحم، سپس از لختهای خون، و در مرحله بعد، از تکّهگوشتی کامل شده یا هنوز ناقص، آفریدیم تا قدرت خود را بر زنده کردن دوباره شما به روشنی نشانتان دهیم. آفرینش شما در چند مرحله و نه به صورت آنی، برای اثبات قدرتمان به شما بوده.
ما همچنین با همین قدرتمان در رحِم مادران هر آنچه را که خودمان اراده کنیم، قرار می دهیم؛ آن هم تا مدّتی معیّن. بعد خودمان با همین قدرتمان شما را به صورت یک نوزاد از رحم مادرتان خارج می کنیم. پس از آن هم با همین قدرت، شما را زنده نگه می داریم و رشد می دهیم تا به جوانیتان برسید.
ضمن اینکه با همین قدرت ما، جان برخی از شما در جوانی گرفته می شود و بعضیتان به پستترین دوره عمر ـ که دوره بیعقلی است ـ برگردانده می شوند تا پس از داشتن آن همه علم، از شدّت پیری، همه دانستههای خود را از دست بدهند و دیگر هیچ ندانند.
محمد! علاوه بر اینها سطح زمین را در زمستان، مرده و بیحرکت می بینی. پس وقتی که ما با همین قدرتمان باران بهاری را بر آن نازل می کنیم، به حرکت درمی آید، بالا می آید و انواع گیاهان زیبا می رویاند و زنده می شود.*
همین دلیلی است بر اینکه اوّلاً خدا حق است؛ ثانیاً دلیلی است بر اینکه او قدرت زنده کردن دارد و مردگان را زنده خواهد کرد؛ ثالثاً نه فقط بر زنده کردن مردگان، بلکه بر انجام هر کاری تواناست؛*
رابعاً قیامت قطعاً آمدنی است. هیچ شکی در آن نیست و خدا تمام کسانی را که مردهاند و در قبرها هستند، زنده خواهد کرد.
📖 يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنْ كُنْتُمْ في رَيْبٍ مِنَ الْبَعْثِ فَإِنَّا خَلَقْناكُمْ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ مِنْ نُطْفَةٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَةٍ ثُمَّ مِنْ مُضْغَةٍ مُخَلَّقَةٍ وَ غَيْرِ مُخَلَّقَةٍ لِنُبَيِّنَ لَكُمْ وَ نُقِرُّ فِي الْأَرْحامِ ما نَشاءُ إِلى أَجَلٍ مُسَمًّى ثُمَّ نُخْرِجُكُمْ طِفْلاً ثُمَّ لِتَبْلُغُوا أَشُدَّكُمْ وَ مِنْكُمْ مَنْ يُتَوَفَّى وَ مِنْكُمْ مَنْ يُرَدُّ إِلى أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِكَيْلا يَعْلَمَ مِنْ بَعْدِ عِلْمٍ شَيْئاً وَ تَرَى الْأَرْضَ هامِدَةً فَإِذا أَنْزَلْنا عَلَيْهَا الْماءَ اهْتَزَّتْ وَ رَبَتْ وَ أَنْبَتَتْ مِنْ كُلِّ زَوْجٍ بَهيجٍ * ذلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَ أَنَّهُ يُحْيِ الْمَوْتى وَ أَنَّهُ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ * وَ أَنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ لا رَيْبَ فيها وَ أَنَّ اللَّهَ يَبْعَثُ مَنْ فِي الْقُبُورِ (حج، 5 تا 7)
آیه شماره 333
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ حرف مشترک همه پیامبران چیست؟
امام خامنه ای:
#تقوا، وصيت اول و آخر پيامبران است. در سوره هاى مختلف قرآن مى خوانيد، اولين سخنى كه انبياى الهى به مردم گفته اند، توصيه به #تقوا بوده است.
اگر #تقوا باشد، هدايت الهى هم هست؛ و اگر #تقوا نباشد، هدايت الهى هم به صورت كامل نصيب فرد و جامعه نمىشود. (10/ 01/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 1
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (215)
🌷 علی (ع) و اهل قبور
حضـرت علی (ع) از جنـگ صـفین بر می گشت. وقـتی به نزدیکی کوفه رسـید کنـار قبرسـتانی که بیرون دروازه قرار داشت، رو به سوي قبرها کرد و خطاب به مردگان فرمود:
اي ساکنـان خـانه هـاي وحشـتناك و مکانهـاي خـاکی و قبرهـاي تاریک! ای خاك نشـینان! اي غریبها! اي تنهاها! اي وحشـت زدگان! شما در این مسیر از ما پیشی گرفتید و ما نیز به شما ملحق خواهیم شد. اگر از اخبار این دنیا بپرسـید، به شـما می گویم خانه هایتان را دیگران ساکن شده انـد و همسـرانتان به نکاح دیگران درآمـده انـد و اموالتان تقسیم شده است. اینها خبرهایی است که نزد ماست. اما از شما چه خبر؟
آنگاه امام (ع) رو به یارانش کرد و فرمود:
اگر به آنها اجازه گفتن داده شود، حتماً به شما خبر می دهند که «فَإنّ خَیرَ الزّادِ التَّقوَی: بهترین توشه براي سفر آخرت، #تقوا است.»
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص 99
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
💎 اهمیت نماز
🔻🔻از امام باقر - صلوات الله و سلامه عليه - نقل شده که فرمودند: اساس اسلام پنج چيز است. بعد از آنکه رو بنای اسلام به وسيله شهادت به وحدانيت پروردگار متعال و نبوّت خاتم انبيا (ص) شکل گرفت، زيربنا و اساس اسلام پنج چيز است: اول نماز؛ دوم زکات؛ سوم روزه ی ماه مبارک رمضان؛ چهارم حج خانه ی پروردگار متعال و پنجم مسأله ی ولايت و امامت اميرالمؤمنين عليه الصلاة و السلام و ساير معصومين (ع) که جانشينان خاتم انبيا (ص) هستند.
🔸🔸 نماز خيلی مهم است. اگر انسان نماز خواند، زمينه اش برای انجام ساير وظايف اسلامی آماده است. اما اگر نماز نخواند، به عکس، آماده ی هر خيانت و جنايتی است.
🔸🔸 راجع به نماز خيلی بايد توجه داشته باشی. بايد همه را نمازخوان کنی و کسی بی نماز نباشد تا خودِ نماز، خيلی از اصلاحات را به دنبال آورد. نگذار کسی بگويد: «دل من پاک است، نماز نمی خوانم.» اگر دلت پاک بود که نماز می خواندی. دروغ ميگويی که دلت پاک است. کجايش پاک است؟!
🔸🔸 خدا اين همه به تو نعمت داده، اما تو به او احترام نمی گذاری و به حرفش گوش نمی دهی، دلت پاک است؟! اين همان امر جاهليت است. اگر راست بگويی، نمازت را زود می خوانی و می گويی: «چشم!». پيغمبر اکرم (ص) نماز می خواند؛ اميرالمؤمنين (ع) نماز می خواند؛ تو از آنها بالاتری؟! آنها قلب شان پاک نبود؟! تو پاکی؟!
🔺🔺برگرفته از کتاب اساس بندگی، ج1، ص36-39
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آغاز قیامت با چه حوادثی اتفاق می افتد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای مردم! از خدا که اربابتان است، بترسید و از مخالفت با دستورات #واجب و #حرامش بپرهیزید؛ چون زلزله آغاز قیامت که تحت فرمان او اتفاق می افتد، حادثهای بزرگ و وحشتناک است.*
در روزی که آن زلزله را با چشم خودتان خواهید دید، وحشت چنان همه را فرامی گیرد که حتی هر مادر شیردهی، فرزند شیرخوارش را فراموش می کند و هر حاملهای جنینش را می اندازد و همه مردم را مست و لایعقل می بینی، در حالی که واقعاً مست نیستند؛ بلکه این عذاب خداست که شدید است و همه را حیران کرده.
📖بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ يا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمْ إِنَّ زَلْزَلَةَ السَّاعَةِ شَيْءٌ عَظيمٌ * يَوْمَ تَرَوْنَها تَذْهَلُ كُلُّ مُرْضِعَةٍ عَمَّا أَرْضَعَتْ وَ تَضَعُ كُلُّ ذاتِ حَمْلٍ حَمْلَها وَ تَرَى النَّاسَ سُكارى وَ ما هُمْ بِسُكارى وَ لكِنَّ عَذابَ اللَّهِ شَديدٌ (حج،1 و 2)
آیه شماره 334
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ نور هدایت چگونه به دست می آید؟
امام خامنه ای:
خداوند در يك آيه ديگر از سوره حديد مىفرمايد: «يا ايّها الّذين آمنوا اتّقوا الله و آمنوا برسوله يؤتكم كفلين من رحمته و يجعل لكم نوراً تمشون به»: #تقوا موجب مى شود كه خداى متعال نورى را در قلب و زندگى و راه شما قرار بدهد، تا بتوانيد در پرتو آن نور حركت كنيد و راه زندگى را پيدا نماييد.
بشر نمى تواند با سردرگمى حركت كند. بدون شناختن مقصد و هدف، حركت انسانى ميسور نيست. اين نورى كه مى تواند هدف و سرمنزل و راه را به ما نشان بدهد، ناشى از #تقوا و #پرهيزگارى است. توصيه همه ى انبيا و اوليا به #تقواست. (10/ 01/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا و #پرهیزگاری یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 2
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (216)
🌷 نمونه ای از اسلام سکولار
(اسلام سکولار یعنی دینداری فقط در امور فردی نه سیاسی)
پسر ابو نعم می گوید:
من نزد عبد الله پسر عمر بودم که مردي آمد و از او درباره نجاست خون پشه سؤال کرد.
پسر عمر از او پرسید: اهل کجایی؟
مرد گفت: اهل کوفه
پسر عمر به اطرافیان گفت: این مرد را ببینیـد که از من درباره خون پشه می پرسد و حال آنکه همینها خون فرزند رسول خدا، حسین را بر زمین ریخته اند! در حالی که من خودم از پیامبر گرامی شـنیدم که فرمود: حسن و حسین، دسته گلهای من از این دنیا هستند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص126
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
📌 بندگی ظاهری، بندگی باطنی
🔸 س: فرق بندگی ظاهری و بندگی باطنی چیست؟
🔹ج: بندگی ظاهری یکی از وظائف است که آدم ظاهراً نماز بخواند؛ ظاهراً روزه بگیرد؛ اینها بندگی ظاهری است. #بندگی باطنی این است که این ظاهر را با عقیده و ایمان انجام بدهد. اگر کسی همین نماز را با ایمان خواند، روزه را با ایمان گرفت، این ظاهر و باطنش (یکی) می شود.
🔸س: اگر کسی ایمان نداشته باشد که نماز نمی خواند؟
🔹ج: چرا. منافقین گاهی نماز می خوانند. (مثلاً) زمان پیغمبراکرم نمی شد منافقین نماز نخوانند، (نماز جماعت هم) می آمدند، روزه هم می گرفتند؛ اما منافق بودند. برای حفظ سلامت و مصالح خودشان نماز می خواندند نه برای ایمان خودشان.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پیامبر اکرم (ص) مأمور بود چه پیامی را به انسانها برساند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
محمد! به انسانها هم اعلام کن: «به من فقط این پیام داده شده که فرمانده شما در کل جهان هستی، یکی بیشتر نیست. بنابراین آیا #تسلیم دستورات #واجب و #حرام او می شوید؟»*
پس اگر از #تسلیم شدن سرپیچی کردند، به آنها اعلام کن: «من پیام خدا را یکسان به همه شما اعلام کردم و در عین حال خودم نمی دانم زمان وعده قیامت و عذابی که به شما وعده داده می شود، نزدیک است یا دور. فقط خدا می داند؛*
چون او هم از حرفهایی که بر ضد خدا و پیامبرش علنی می زنید، خبر دارد و هم نقشههایی را که در دشمنی با او پنهانی می کشید، می داند.»*
📖 قلْ إِنَّما يُوحى إِلَيَّ أَنَّما إِلهُكُمْ إِلهٌ واحِدٌ فَهَلْ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ * فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ آذَنْتُكُمْ عَلى سَواءٍ وَ إِنْ أَدْري أَ قَريبٌ أَمْ بَعيدٌ ما تُوعَدُونَ * إِنَّهُ يَعْلَمُ الْجَهْرَ مِنَ الْقَوْلِ وَ يَعْلَمُ ما تَكْتُمُونَ ( انبیاء، 108 تا 111)
آیه شماره 335
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen