✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
📛موانع توبه
💠 س: چه چیزی باعث می شود که آدم در توبه تصمیم ضعیف بگیرد؟ چه موانعی برای توبه است؟
🔸ج: عمده اش همان عادت است. آدم به گناه عادت کرده است و دلش نمی آید دفعةً تصمیم قطعی بگیرد و دیگر گناه نکند. دلش نمی آید. آن مقدار که دلش می آید و می گیرد پنجاه یا شصت درصد است، چهل درصد را نمی گیرد و از همان چهل درصد زمین می خورد. امّا اگر عادت نباشد جور دیگر می شود. این عادت خیلی مهم است و بعد هم علاقه. آدم به لباس های بدنش علاقه دارد. اگر در خیابان جلوی شما را بگیرند بگویند:«آقا، لخت شو، لباسهایت را بده»، چقدر تصمیم می گیرید ندهید؟ ما علاقه ای که به لباسمان داریم به تقوا و دینمان نداریم. این است که آن جا به راحتی زیر پا می گذاریم ولی این را حاضر نیستیم، دعوا می کنیم، می زنیم، می خوریم تا مثلاً فرار کنیم و ندهیم. این علامت این می شود که ما ضعیف تصمیم بگیریم و الّا به اندازه لباسمان تصمیم بگیریم (دینمان) زود نمی دهیم، طول می کشد، مقاومت می کنیم، دفاع می کنیم. این باعث می شود که نوع ما تصمیم به توبه می گیریم زمین می خوریم. ولی چاره ای نیست، واجب شرعی است که دوباره، سه باره، چهارباره و آن را رها نکنیم. بالاخره خدا ببیند ما می خواهیم و راست می گوییم کمک می کند. خدا کمک می کند و توبه واقعی واقع می شود، امّا اگر همین را ادامه بدهیم نمی شود دیگر.
💠 س: آیا درست است که اگر سن به چهل سالگی برسد دیگر آدم تغییر نمیتواند بکند؟
🔸ج: انسان تا هشتاد سالگی هم تغییر میکند؛ اما دیگر سخت است. اگر انسان چهل سال کاری را انجام داد، برایش عادت میشود و تغییرش مشکل میشود، اما شدنی هست. خیلیها در پنجاه سالگی یا شصت سالگی برگشتند و توبه کردند.
💠 س: عادتهای غلط و رفتارهای زشت را که پس از چهل سال شاکله و قالب ما را ساخته چگونه و با چه وسیلهای برطرف کنیم؟
🔸ج: کمکم شروع کن، برخلاف عمل کن، درست میشود. همانطور که دیوار را چیدهای و بالا آوردهای، آجرها را دانه دانه بردار، تمام میشود. دیوار چه جوری بالا میرود؟ آجر را روی هم میگذاریم، دیوار بالا میرود. اگر دیوار کج رفت چه کار کنیم؟ باید آجر را دانه دانه برداریم پایین بیاییم درست میشود. اما چون عادت کردهای، دلت نمیآید. شروع کن، انشاءالله درست میشود. چهل سال که سهل است، صد سال هم که عادت کنی، اگر خلاف آن عمل کنی، عادت ضعیف میشود.
💠 س: امکانش هست که آدم #چهل_روز خوب مراقب خودش باشد دیگر تا آخر عمر راحت باشد و آن #ملکه برایش حاصل شود؟
🔸ج: نه، با چهل روز درست نمیشود.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺توصیه های پیامبر اکرم به ابوذر (شماره 2):
🔹اى ابوذر! هر كس باکی ندارد که مالش را از چه راهى (حلال یا #حرام) به دست مىآورد، خدا نيز باکی ندارد که او را از چه راهى وارد جهنم كند.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ مَنْ لَمْ يُبَالِ مِنْ أَيْنَ اِكْتَسَبَ اَلْمَالَ لَمْ يُبَالِ اَللَّهُ مِنْ أَيْنَ أَدْخَلَهُ اَلنَّارَ .
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ صراط مستقیم چیست؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
عيسى که بدون پدر به دنیا آمد و مرده زنده می کرد، دلیلی است بر امکان معاد و زنده شدن در قیامت. وقتی عیسی مرده زنده می کند، چرا خدای عیسی نتواند زنده کند؟ پس هرگز در وقوع قیامت و زنده شدن دوباره، ترديد نكنيد، و از من که خالق شما هستم، #تبعیت نماييد. اين است صراط مستقیم.
✍️ شرح: #تبعیت از خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات. این، صراط مستقیم است.
📖 و إِنَّهُ لَعِلْمٌ لِلسَّاعَةِ فَلا تَمْتَرُنَّ بِها وَ اتَّبِعُونِ هذا صِراطٌ مُسْتَقيمٌ (61 زخرف)
آیه شماره 148
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا رهبری یک جامعه اسلامی، ثوابی هم دارد؟
🌷 پیامبر اکرم (ص):
یک ساعت رهبریِ یک رهبر عادل در یک جامعه، بهتر از عبادت هفتاد سال دیگران است.
📚 ساعَةٌ مِنْ إِمَامٍ عَدْلٍ أَفْضَلُ مِنْ عِبَادَةِ سَبْعِينَ سَنَةً.
📚 الکافي , جلد۷ , صفحه۱۷۵
#ولایت فقیه
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
📕 لیست واجبات شرعی (بخش هفتم)
61. تطهیر کردن مسجد از نجاست و همچنین حرم پیامبر و اهل بیت علیهم السلام.
62. حج رفتن در اولین سال استطاعت و در صورت نرفتن، در سال بعد و هکذا
63. سجده کردن در هنگام خواندن یا شنیدن آیات سجدهدار (سوره سجده آیه 15، سوره فصلت آیه 37، سوره نجم آیه 62، سوره علق آیه 19).
64. شکسته خواندن نماز در سفر و روزه نگرفتن.
65. کشتن هر کس که به پیامبراکرم یا اهل بیت دشنام بدهد (در صورت امکان).
66. نمازهای یومیه و قضای آن.
67. نماز آیات و قضای آن.
68. گوش دادن به خطبههای نماز جمعه بر شرکت کنندگان.
69. وضو گرفتن برای نمازهای واجب و در صورت عذر، تیمم بدل از آن.
70. یادگیری اعتقادات و احکام شرعی و همچنین یاد دادن آن به ناآگاهان.
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🔳 تلقین میت یا تلقین زنده؟
💠 اینکه مستحب است انسان آن حرفهای حق را به مردهها تلقین بدهد، برای #زندههایی است که کنار جنازه جمع شدهاند. این تلقین، #موعظه برای اینها است. او که رفت. اینها که نرفتهاند و میخواهند کاری کنند، #متنبه شوند تا به آن حرفهایی که آن بیچاره زیاد نتوانست عمل کند، #عمل کنند و حواسشان جمع باشد. دل آنها با موعظه نرم میشود. حالا که یک جنازه را بردهاند و آن را آمادهی دفن کردهاند، نفوس برای شنیدن حرف حق آزادند؛ لذا گفتهاند: «به میّت تلقین دهید تا زندهها بشنوند و بدانند که بابا! تو هم فردا مثل این به اینجا میآیی؛ حواست جمع باشد این کارها را انجام بده».
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 3):
🔹 ای ابوذر! عده ای از اهل بهشت بر عده ای از اهل جهنم مشرف می شوند و از آنها می پرسند: ما با تأدیب و آموزش شما بهشتی شدیم. چه چیزی باعث شد که شما جهنمی شوید؟
آنها پاسخ می دهند: ما دیگران را امر به واجبات و نهی از گناهان می کردیم. اما خودمان عمل نمی کردیم.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ يَطَّلِعُ قَوْمٌ مِنْ أَهْلِ اَلْجَنَّةِ عَلَى قَوْمٍ مِنْ أَهْلِ اَلنَّارِ فَيَقُولُونَ مَا أَدْخَلَكُمُ اَلنَّارَ وَ قَدْ دَخَلْنَا اَلْجَنَّةَ بِتَأْدِيبِكُمْ وَ تَعْلِيمِكُمْ فَيَقُولُونَ إِنَّا كُنَّا نَأْمُرُ بِالْخَيْرِ وَ لاَ نَفْعَلُهُ
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ فرشتگان الهی برای کدامیک از انسانها طلب مغفرت می کنند؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
فرشتگانى كه حامل عرش الهی هستند و کسانی كه پيرامون آن هستند، همِ اربابشان را ستایش می کنند و هم او را از شریک داشتن، مبرّا می دانند و به او ايمان دارند. آنها براى اهل ايمان این گونه استغفار می کنند: ای ارباب هستی! رحمت و علم تو در تمام هستی گسترده است. پس کسانی را كه اهل #توبه اند و از دستورات تو #تبعیت نموده اند، بيامرز و آنان را از عذاب جهنم حفظ کن!
✍️ شرح: #تبعیت از دستورات خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات. فرشتگان برای کسانی که اهل توبه و انجام #واجبات و ترک #محرمات اند، دعا و استغفار می کنند.
📖 الَّذينَ يَحْمِلُونَ الْعَرْشَ وَ مَنْ حَوْلَهُ يُسَبِّحُونَ بِحَمْدِ رَبِّهِمْ وَ يُؤْمِنُونَ بِهِ وَ يَسْتَغْفِرُونَ لِلَّذينَ آمَنُوا رَبَّنا وَسِعْتَ كُلَّ شَيْءٍ رَحْمَةً وَ عِلْماً فَاغْفِرْ لِلَّذينَ تابُوا وَ اتَّبَعُوا سَبيلَكَ وَ قِهِمْ عَذابَ الْجَحيمِ (غافر، 7)
آیه شماره 149
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه چیزی مایه سعادت انسان است؟
🌹 امام خامنه ای:
برادران و خواهران عزيز! تقواى الهى پيشه كنيد و خداى متعال را در گفتارتان، در كردارتان، در تصميمتان و در نيّتتان، در نظر بگيريد كه اين مايه ى سعادت است. (28/ 10/ 1377)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 46
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
📕 لیست واجبات شرعی (بخش آخر)
71. اعتکاف روز سوم بر کسی که دو روز معتکف بوده است.
72. توبه از #گناهان.
73. دوست داشتن اهلبیت (ع).
74. رو به قبله کردن مسلمانی که در حال جان دادن است.
75. شهادت دادن به حق در دادگاه در صورت مطالبه یا پایمال شدن حق.
76. عمل کردن به نذر و قسم و عهد با خداوند متعال.
77. غذا دادن و رسیدگی به حیواناتی که نگهداری میکنند.
78. نابود کردن وسایل مخصوص #گناه مانند آلات قمار
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 درس اخلاق آیت الله خوشوقت
✅عدالت محوری
💠 امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: «باید بهترین چیز در نظر حاکمان و والیان، توسعه ی #عدالت در جامعه باشد»؛ چون اگر عدالت توسعه پیدا کند و مردم باور کنند که این حاکم و این والی برنامه را جوری تنظیم کرده که همه به حقّشان برسند؛ نه اینکه بعضی برسند و بعضی محروم باشند، در این صورت به این حاکم و والی علاقه پیدا می کنند.
💠 منظور از انتشار عدالت این است که به قوم و خویش ها بیشتر ندهد و به دورها و بیگانه ها کمتر؛ هر چیزی که در آن منطقه هست و خدا داده، برای همه باشد. هر کس به اندازه زحمت و به اندازه ی کارش استفاده کند؛ اول به پسر و دختر خودش ندهد و بعد به دیگران. اینجور نباشد؛ چون اگر این کار انجام گیرد، مردم می بینند این حاکم آنطور که موظف است، عمل می کند؛ لذا کینه ی رعیت با این حاکم تبدیل به صفا و اخلاص می شود؛ چون می بینند که خیانت نمی کند.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen