✅ کسی که مال حرام به دست می آورد، در کجا مصرف می کند؟
🌷 امام علی (ع):
كسى كه مالى را از غیر حلال به دست می آورد، آن را در جایی که حق نیست، خرج می كند.
📖 من يَكتَسِبْ مالاً مِن غَيرِ حِلِّهِ يَصرِفْهُ في غَيرِ حَقِّهِ؛
📚 غرر الحكم، ح ۸۸۸۳
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که خدا باب رحمت و برکتش را باز کند؟
🌷 امام خامنه ای:
«و لو انّ اهل القرى آمنوا و ا#تقوا لفتحنا عليهم بركات من السماء و الأرض». خداى متعال وعده كرده است كه اگر ايمان و #تقوا به ميدان بيايد، باب رحمت و بركت را هم باز مى كند. (19/ 10/ 1383)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 108
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 47)
🌷 مرد منافقی، مُرد. امام حسین (ع) بیرون آمد و همراه جنازه وی به راه افتاد که یکی از وابستگان خود را دید (که به سمت دیگر می رود.) به او فرمود: «فلانی! کجا می روی؟».
او گفت: از این که بر جنازه این منافق نماز بگزارم، می گریزم.
امام (ع) به او فرمود: «دقّت کن که سمتِ راست من بِایستی و مانند آنچه از من می شنوی، بگو».
وقتی ولیّ میّت بر جنازه تکبیر گفت، امام حسین (ع) گفت: «اللّه اکبر. خدایا! این بنده مرده ات را #لعنت کن؛ هزار #لعنتِ پشت سر هم، نه پراکنده. خدایا! این بنده ات را میان بندگان و شهرهایت رسوا کن و داغیِ آتشت را به او برسان و سخت ترین کیفرت را به او بچشان. چون او با دشمنانت دوستی و با دوستانت دشمنی می کرد و با اهل بیت پیامبرت دشمن بود».
📖 عن أبی عبد اللّه علیه السلام: إنَّ رَجُلاً مِنَ المُنافِقینَ ماتَ،فَخَرَجَ الحُسَینُ بنُ عَلِیٍّ صَلَواتُ اللّهِ یَمشی مَعَهُ فَلَقِیَهُ مَولیً لَهُ،فَقالَ لَهُ الحُسَینُ علیه السلام:أینَ تَذهَبُ یا فُلانُ؟
قالَ:فَقالَ لَهُ مَولاهُ:أفِرُّ مِن جِنازَةِ هذَا المُنافِقِ أن اصَلِّیَ عَلَیها.
فَقالَ لَهُ الحُسَینُ علیه السلام:اُنظُر أن تَقومَ عَلی یَمینی فَما تَسمَعُنی أقولُ فَقُل مِثلَهُ.
فَلَمّا أن کَبَّرَ عَلَیهِ وَلِیُّهُ،قالَ الحُسَینُ علیه السلام:اللّهُ أکبَرُ،اللّهُمَّ العَن فُلانا عَبدَکَ ألفَ لَعنَةٍ مُؤتَلِفَةٍ غَیرَ مُختَلِفَةٍ،اللّهُمَّ أخزِ عَبدَکَ فی عِبادِکَ و بِلادِکَ،وَ اصلِهِ حَرَّ نارِکَ،و أذِقهُ أشَدَّ عَذابِکَ،فَإِنَّهُ کانَ یَتَوَلّی أعداءَکَ و یُعادی أولِیاءَکَ،و یُبغِضُ أهلَ بَیتِ نَبِیِّکَ صلی الله علیه و آله.
📚 حکمت نامه امام حسین (ع) ج 1 ص 433
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ از علی آموز ...
حضرت علی (ع) مردي را دید که آثار ترس و خوف در سیمایش آشکار است. از او پرسید: چرا چنین حالی به تو دست داده است؟
مرد جواب داد: از خدا می ترسم.
امام فرمود: بنده خدا!
🔹 از #گناهانت بترس.
🔹 از ظلمهایی که به بندگان خدا کرده اي، بترس.
🔹 از عدالت خدا بترس.
🔹 از انجام #گناهانی بترس که خدا به خاطر خودت تو را از آنها نهی کرده است و از دستورات #واجب و #حرام خدا نافرمانی نکن!
🔹 در این صورت از خدا نترس؛ زیرا او به کسی ظلم نمی کند و هیچ گاه بدون #گناه، کسی را مجازات نمی کند.
داستانهای بحار الانوار، ج 2 ، 49 باکمی ویرایش
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
داستان کوتاه (89)
🌺 قصه تولد #علی (ع)
🌸 از تعجب نزدیک بود شاخ در آورند. چند نفر دیده بودند که دیوار خانه خدا شکافته بود و فاطمه دختر اسد وارد آن شده بود. هر چه کردند نتوانستند در خانه کعبه را باز کنند. معلوم شد که معجزهای در کار است. فاطمه دختر اسد مهمان خدا و فرشتگان بود.
🌸 سه روز گذشت و از فاطمه خبری نبود. سیزده رجب بود که ناگهان دوباره دیوار خانه خدا شکافته شد و فاطمه از آن بیرون آمد. چیزی بغلش بود؛ یک بچه کوچک زیبا. همه با تعجب به او نگاه میکردند.
🌸 از خانه ی خدا که بیرون آمد، یک راست به سوی خانه خود رفت. همسرش ابو طالب از دیدن پسرش خوش حال شد. به اذن خدا، کودک زبان باز کرد و به پدر سلام کرد.
🌸 رسول خدا (ص) برای دیدن پسر عموی نو رسیده اش آمد. کودک از خوشحالی تکانی خورد و به پیامبر(ص) لبخندی زد و گفت: «سلام بر تو ای رسول خدا!»
🌸 فاطمه میگفت: «کودکم را در خانه خدا به دنیا آوردم. سه روز آنجا ماندم و از غذاهای بهشتی خوردم. وقتی میخواستم از خانه کعبه بیرون بیایم، صدایی شنیدم که گفت:
🌸 فاطمه! نامش را علی بگذار! من نام او را از نام خود گرفته ام و با ادب خود او را ادب خواهم کرد و از علوم خود به او خواهم آموخت و اوست که بت ها را در خانه من می شکند و اوست که در بام خانه ام اذان می گوید و مرا با پاکی و بزرگی یاد می کند.
🌸 فاطمه! خوشا به حال کسی که او را دوست بدارد و #مطیع دستورات #واجب و #حرام ِاو باشد و بدا به حال کسی که با او دشمن باشد و از دستورات #واجب و #حرامِ او #نافرمانی کند.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ یک دقیقه مطالعه کتاب
🌸 آیا اينکه گفته مي شود: «حضرت اميرالمؤمنين (ع) هنگام تولد، سوره مؤمنون را خواندند»، صحّت دارد؟
🌹 بله؛ مگر قرآن نمي گويد: «حضرت عيسي (ع) در روز اول ولادتش آن حرفها را زد؟» اين اعجاز است و طبيعي است؛ چون زنان يهودي حضرت مريم (ع) را به زنا متّهم کردند و گفتند: «اين بچه، پدر ندارد؛ آن را از کجا آورده اي؟» حضرت مریم (س) هر چه قسم هم مي خورد، باور نمي کردند. لذا راهي جز اين نبود که خودِ حضرت عيسي (ع) که بچه ي يک روزه بود مادر را تبرئه کند.
خدا گفت: «تو هيچ نگو؛ اين بچه جوابشان را مي دهد.»
لذا حضرت عيسي (ع) فرمود: «إِنىّ عَبْدُ الله ءَاتَئنىِ الْكِتَابَ وَ جَعَلَنىِ نَبِيًّا وَ جَعَلَنىِ مُبَارَكا أَيْنَ مَا كُنتُ وَ أَوْصَانىِ بِالصَّلَوةِ وَ الزَّكَوةِ مَا دُمْتُ حَيًّا وَ بَرَّا بِوَالِدَتىِ»؛
فرمودند: «خدا اینها را به من توصيه کرده است؛ از جمله اینکه به مادرم بايد خوبي کنم.» با اين حرف ثابت کرد که او مادرش است و زنان يهودي لال شدند و الّا قبول نمي کردند. بنابراين اعجاز است.
حضرت اميرالمؤمنين (ع) عصاي دست پيغمبر اکرم (ع) بود و اگر او نبود، نه پيغمبر بود و نه اسلام؛ لذا از اول ورودش خدا نشان داد که او چيز مخصوصي است و يکي هم بيشتر نيست.
📚 منبع: اساس بندگی ، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ مهمترین موضوع نهج البلاغه چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
#تقوا، درس جاودانه ى امير مؤمنان است. اگر شما به نهج البلاغه مراجعه بفرماييد، ملاحظه خواهيد كرد كه هيچ دستورالعمل و توصيه اى در اين كتاب عظيم به قدر #تقوا تكرار نشده است. #تقوا در واقع يكى از بلندترين فصول زندگى عملى امير المؤمنين و تعاليم زبانى آن بزرگوار است. (28/ 05/ 1384)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 143
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ منظور امیرالمؤمنین از توصیه به نظم در کنار #تقوا چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
(امیر المؤمنین) قبل از آنكه نظم را مطرح كنند، #تقوا را مطرح كرده اند. اوّلِ وصيت هم #تقوا آمده است - «اوصيكما بتقوى اللّه و ان لا تبغيا الدّنيا و إن بغتكما»- ولى بعد از دو سطر، باز مى فرمايند: «اوصيكما و جميع ولدى و اهلى و من بلغه كتابى بتقوى اللّه و نظم امركم»؛ اينجا #تقوا را مجدداً تكرار مى كنند. اين شايد اشاره به اين نكته باشد كه نظمى در زندگى فردى و نظام زندگى عمومى و اجتماعى انسان مطلوب است كه از #تقوا سرچشمه گيرد و با #تقوا همراه و هماهنگ باشد. (01/ 09/ 1381)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 144
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔹 از علی آموز ...
✅ خوشبخت ترین مردم کیست؟ چه کنیم که از اهل بیت باشیم؟
🔅 امام علی (ع):
خوشبخت ترين مردم كسى است كه برتری ما بر دیگران را بشناسد و به وسيله ما به خدا نزدیک شود و محبّتش به ما را خالص گرداند و به #واجباتی که ما به آن دعوت مىکنيم، عمل کند و از #حرامهایی که نهی می کنیم، دست بردارد. چنين كسى از ماست و در بهشت با ما خواهد بود.
✍️ شرح: خوشبختی دو شرط دارد: 1. شیعه بودن 2. انجام #واجبات و ترک #محرمات
📖 أسْعَدُ اَلنَّاسِ مَنْ عَرَفَ فَضْلَنَا وَ تَقَرَّبَ إِلَى اَللَّهِ بِنَا وَ أَخْلَصَ حُبَّنَا وَ عَمِلَ بِمَا إِلَيْهِ نَدَبْنَا وَ اِنْتَهَى عَمَّا عَنْهُ نَهَيْنَا فَذَاكَ مِنَّا وَ هُوَ فِي دَارِ اَلْمُقَامَةِ مَعَنَا .
📚 غرر الحکم , جلد۱ , صفحه۲۱۲
📱سبک زندگی متقین
@mottagheen
✅ از علی آموز ...
🌹 امام علی (ع):
شما را به #تقوای خدا توصیه می کنم. چون تقوا برترین گنج و محافظ ترین حرز و عزتمندانه ترین عزت است. نجات هر فراری در #تقواست. رساننده هر جستجوگر به مطلوبش #تقواست. عامل پیروزی هر پیروزمندی #تقواست.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در زندگی فردی و اجتماعی
📖 أوصِيكُمْ بِتَقْوَى اَللَّهِ، فَإِنَّ اَلتَّقْوَى أَفْضَلُ كَنْزٍ، وَ أَحْرَزُ حِرْزٍ، وَ أَعَزُّ عِزٍّ، فِيهَا نَجَاةُ كُلِّ هَارِبٍ، وَ دَرَكُ كُلِّ طَالِبٍ، وَ ظَفَرُ كُلِّ غَالِبٍ.
📚 الأمالي (للطوسی) , جلد۱ , صفحه۶۸۴
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ سخنان و زندگی امیرالمؤمنین (ع) مظهر چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
امير المؤمنين (ع) در كتاب شريف نهج البلاغه، در باره ى صفت تكبر و در مقام علاج و زدودن آن، مطالب عجيبى بيان فرمودند و كلمات دُرربارى از آن بزرگوار نقل شده و زندگى آن حضرت هم، مظهر همين #عبوديت براى خدا و در راه خدا بود. شايد بشود نقطه ى مقابل آن كبر و علوّ و استعلا در وجود انسان را، #عبوديت و #بندگى و خضوع محض در مقابل خدا دانست، كه پذيرفتن احكام الهى و #تسليم در مقابل خدا را به همراه دارد. (30/ 01/ 1369)
✍️ توضیح: عبودیت یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
پند 280
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ از علی آموز ...
🔹 امیرالمؤمنین خود را چگونه معرفی می کرد؟
🌷 امام علی (ع):
من دعوت کننده ی شما به اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدا هستم، و راهنمای شما به سمت انجام #واجبات، و راهبر شما به سوی همین کارها که شما را نجات می دهد.
📖 أنَا دَاعِيكُمْ إِلَى طَاعَةِ رَبِّكُمْ وَ مُرْشِدُكُمْ إِلَى فَرَائِضِ دِينِكُمْ وَ دَلِيلُكُمْ إِلَى مَا يُنْجِيكُم
📚 تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص: 119
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (175)
🌷پیرمرد خوشبخت
مردي خدمت علی (ع) رسید، عرض کرد: یا امیرالمؤمنین! من پیرمرد سالخورده اي هسـتم که از شام نزد تو آمده ام. فضایل تو را زیاد شنیده ام. من گمان می کنم به زودي غافلگیرانه کشته می شوي! لذا آن چه خدا به تو آموخته به من بیاموز.
حضرت فرمود: اي پیرمرد!
🔹 هر کس در بندگی خدا دو روزش مساوي باشد، ضرر کرده است.
🔹 هر کس فقط در طلب دنیا باشد، هنگام مرگ، حسرتش بیشتر می شود.
🔹 هر کس در بندگی خدا فردایش بدتر از دیروزش باشد، او سودي نبرده است.
🔹 هرکس باکی نداشته باشد از اینکه آخرتش ویران گردد و در مقابل، دنیايش آباد شود، هلاک شده است...
🔹 هر کس به رفع عیبهایش رسیدگی نکند، هوس بر او چیره می گردد.
🔹 هر کس در بندگی خدا در حال تنزل باشد، مرگ براي او بهتر زندگی است.
🔹 دنیا شیرین است و اهلی دارد. آخرت نیز اهلی دارد. اهل آخرت، خود را از افتخارات دنیا نگه می دارند و میلی به دنیا ندارند. نه براي خوشی دنیا شاد می شوند و نه به بدي آن افسرده می شوند.
🔹 شب و روز به سرعت از عمر انسان می گذرند. زبانت را از گناه حفظ کن! سـخنانت را حساب کن و گفتارت را کم کن مگر در خوبی.
🔹 براي مردم چیزهایی را بپسـند که براي خـود می پسـندي و براي آنـان چیزهایی را انجـام بـده که دوست داري براي تو انجام دهند ....
امام سپس فرمود: دیگر از اینجا برو.
پیرمرد گفت: بهشت را با تو و یارانت می بینم، آن را بگذارم و کجا بروم؟ یا امیرالمؤمنین! ساز و برگ جنگی به من بده، آماده ام کن تا با آن به دشمنت بتازم و بر او پیروز گردم.
حضرت اسلحه جنگی به او داد. پیرمرد به سوي جنگ حرکت کرد، در میدان نبرد پیش روي علی (ع) شمشیر می زد و جلو می رفت. امیرالمؤمنین (ع) از دلیري پیرمرد در شـگفت بود. چون آتش جنگ شدت گرفت، پیرمرد اسبش را جلو راند و جنگید تا شهید شد.
مردي از یـاران علی (ع) به دنبـال او رفت. دیـد بر زمین افتـاده، اسب و شمشـیرش را برداشت و پس از پایـان جنـگ به خدمت امیرالمومنین (ع) آورد. علی (ع) بر جنـازه او نمـاز خوانـد و فرمـود: به خـدا سوگنـد! این پیرمرد خوشـبخت است. بر این برادرتـان درود و رحمت بفرستید.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 77
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ تفاوت سیاست امیرالمؤمنین و معاویه در چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
در اين سياست ورزى، امير المؤمنين يكى از خصوصياتش اين است: از مكر و فريب دور است. در يك جمله اى از حضرت نقل شده كه: «لو لا التّقى لكنت ادهى العرب»؛ اگر #تقوا دست و پاى مرا نمى بست، از همه ى آحاد و مكاران عرب، مكر و حيله را بهتر بلد بودم. يك جاى ديگر در مقام مقايسه ى معاويه با خودش- چون معاويه به دهاء و مكر در حكومت معروف بود- به حسب آنچه كه نقل شده، فرمود: «و اللَّه ما معاوية بأدهى منّى»؛ معاويه از من زرنگتر نيست. منتها على چه كند؟ وقتى بناى بر رعايت #تقوا و رعايت اخلاق دارد، دست و زبانش بسته است. روش امير المؤمنين اين است. #تقوا كه نبود، دست و زبان انسان باز است، مى تواند همه چيز بگويد، خلاف واقع مى تواند بگويد، تهمت مى تواند بزند، دروغ به مردم مى تواند بگويد، نقض تعهدات مى تواند بكند، دل بستگى به دشمنانِ صراط مستقيم مى تواند پيدا كند. وقتى #تقوا نبود، اين جورى است. امير المؤمنين مى فرمايد: من سياست را با #تقوا انتخاب كردم، با #تقوا اختيار كردم؛ اين است كه در روش امير المؤمنين، مكارى و حيله گرى و كارهاى كثيف و اين چيزها وجود ندارد؛ پاكيزه است. (20/ 06/ 1388)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 164
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 48)
🌷 از امام صادق (ع) سؤال شد که بعضی ها از پدرش امام باقر (ع) جمله ای نقل می کنند که ایشان فرموده: «وقتی حق را شناختی، هر کاری خواستی بکن» و بعد طبق این جمله، تمام حرامها را حلال می شمارند (و معتقدند همین که شیعه اند، کافی است. دلتان پاک باشد).
امام صادق (ع) فرمود: اینها را که این حرف را می زنند، چه شده؟ خدا اینها را #لعنت کند. پدرم این را نفرموده. بلکه فقط این جمله را فرموده که: «وقتی حق را شناختی، هر کار خیری که خواستی، بکن که قبول می شود.»
ِ📖 سئِلَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع عَمَّا رُوِيَ عَنْ أَبِيهِ- إِذَا عَرَفْتَ فَاعْمَلْ مَا شِئْتَ وَ أَنَّهُمْ يَسْتَحِلُّونَ بَعْدَ ذَلِكَ كُلَّ مُحَرَّمٍ فَقَالَ مَا لَهُمْ لَعَنَهُمُ اللَّهُ إِنَّمَا قَالَ أَبِي ع إِذَا عَرَفْتَ الْحَقَّ فَاعْمَلْ مَا شِئْتَ مِنْ خَيْرٍ يُقْبَلُ مِنْك
📚 وسائل الشيعة، ج1، ص: 116
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ در قیامت چه کسانی خندان و خوشحالند؟
🌷 امام خامنه ای:
{در قیامت} يك عده چهره هاشان خندان است و خوشنود و خوشحال و سربلندند. اين ها چه كسانى هستند؟ كسانى هستند كه در دنيا از پل صراطى كه حقيقت و باطنش در آنجاست و مثال آن در اينجاست، توانسته اند رد شوند. اين پل صراط، پل #عبوديت، پل #تقوا و پل #پرهيزگارى است؛ «و ان اعبدونى هذا صراط مستقيم»؛ (06/ 08/ 1383)
✍️ شرح: #تقوا ، #عبودیت و #پرهیزکاری یعنی یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در زندگی فردی و اجتماعی. این، همان صراط مستقیم است.
پند 109
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ خدا یا طاغوت؟
✅ سخن خدا در قرآن:
ما قطعاً در هر امّتی پیامبری به عنوان جانشین خود در زمین منصوب کردیم که به انسانها اعلام کند #عبد مطیع خدا باشید و از #اطاعت از طاغوت، (یعنی هر کسی غیر از خدا) دوری کنید. از بین انسانها برخی را که #اطاعت کردند، خدا با همین برنامه راهنمایی کرد و برخی که #اطاعت از خدا را نپذیرفتند، گمراهی شان قطعی شد. پس در زمین بگردید و ببینید عاقبت کسانی که گمراهی شان قطعی شد و این حرفها را دروغ می دانستند، چه شد؟
✍️ شرح: عبد خدا شدن و اطاعت از او یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی
📖 و لَقَدْ بَعَثْنا في كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولاً أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ فَمِنْهُمْ مَنْ هَدَى اللَّهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ حَقَّتْ عَلَيْهِ الضَّلالَةُ فَسيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُكَذِّبينَ (نحل، 36)
آیه شماره 228
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 شیطان شناسی (شماره 7)
س: آیا اینکه می گویند: «شیطان، عقل را می گیرد»، حقیقت دارد؟
ج: عقل را نمی گیرد. وقتی انسان عصبانی شود، عقلش را تیره می کند؛ و الّا او نمی گیرد. او جلوه می دهد. می گوید: «به زن نامحرم نگاه کن.» مدام آن را واکس می زند تا تو راه می افتی و به دنبالش می روی. وسوسه می کند.
س: آیا همه ی جنگ ها کار شیطان است؟
ج: همه ی جنگ ها زیر سر آن ملعون خبیث است.
س: پس نظام احسن چیست؟
ج: تشریعی است. تکوینی که نیست. جنگ هم در نظام احسن باید بشود. اسبابش را انسان ها فراهم می کنند. این قدرت دارد و دین هم ندارد، اما آن یکی قدرتش ضعیف تر است و وقتی زیر بار حرف قدرت مند نرود، او چه می کند؟ راه می افتد و می زند. او تکوینش درست است؛ اما حق ندارد این کار را بکند. حرام است. تشریعش خراب است؛ و الّا تکوینش عیبی ندارد. تمام حوادث تکوینی باید انجام شود و دارد می شود؛ اما بعضی از آن تشریعاً حرام است و جایز نیست.
س: آیا آن شیطان اصلی مرده است؟
ج: سر جایش هست. خدا به او تا قیامت مهلت داده است.
س: بچه های شیطان...؟
ج: او ذرّیه دارد. کسانی که بناست تا قیامت باشند، هستند.
س: تفاوت وسوسه های نفس اماره با وسوسه های شیطان چیست؟
ج: ملاک، کتاب و عترت است. هر نوع پیشنهادی که مطابق با کتاب و عترت باشد، از فرشته هاست و هر نوع وسوسه ای که با کتاب و عترت مطابق نباشد، از طرف شیطان است.
س: تفاوت وسوسه ی شیطان با وسوسه ی نفس اماره چیست؟
ج: نفس اماره وزیر دست راست شیطان است. با هم همکاری می کنند؛ او از بیرون و این هم از درون، انسان را کوک می کنند.
س: آیا هر انسانی شیطان خود را دارد؟
ج: نه؛ شیاطین مختلف زیادند. گاهی او می آید و گاهی این.
س: آیا اینکه می گویند: «حضرت محمد (ص) شیطان خود را مسلمان کرده بود»، درست است؟
ج: نه؛ وقتی شیطان مسلمان شود که دیگر مزاحمت نمی کند. هر کس که به دنبال پیغمبر اکرم (ص) برود و نفس اماره اش را تربیت کند و به نفس مطمئنه برسد و صد درصد در برابر خدا عبد باشد، او هم دیگر شیطانش با او کاری ندارد. خود شیطان اظهار یأس کرده و گفته: «إِلاَّ عِبادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصين». زورم به این ها نمی رسد. همه ی انبیاء، همه ی حضرات معصومین و پیروان عملی آن ها جزء «عِبادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصين» هستند. شیطان از آن ها مأیوس است. دیگران که در برابر خدا صد درصد عبد نیستند، به اندازه ی آزادی شان، بر آن ها مسلّط می شود. بر بعضی که خود را رها کرده اند، دائماً مسلّط است و بر بعضی دیگر، گاهی مسلّط است. افراد مختلفند.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
✅ ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 49)
🌷 سعید بلخی می گوید از امام کاظم (ع) شنیدم که بارها می فرمود: خدا در تمام اوقاتی که این مخالفان شیعه نماز می خوانند، #لعنتی آماده دارد.
من از امام (ع) پرسیدم: فدایتان شوم! چرا؟
امام (ع) فرمود: به خاطر اینکه حق ما را (ولایت ما را) انکار می کنند و ما را دروغگو و ولایتمان را دروغ می دانند.
📖 عنْ سَعِيدِ بْنِ أَبِي سَعِيدٍ الْبَلْخِيِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ ع يَقُولُ إِنَّ لِلَّهِ فِي وَقْتِ كُلِّ صَلَاةٍ يُصَلِّيهَا هَذَا الْخَلْقُ لَعْنَةً قَالَ قُلْتُ: جُعِلْتُ فِدَاكَ وَ لِمَ قَالَ بِجُحُودِهِمْ حَقَّنَا وَ تَكْذِيبِهِمْ إِيَّانَا.
📚 وسائل الشيعة، ج1، ص: 124
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کسانی بهترند؟ ما یا گذشتگان؟
🌷 امام خامنه ای:
من و شما پيش خداى متعال عزيزتر نيستيم از كسانى كه قبل از ما بودند و از كسانى كه بعد از ما خواهند آمد؛ مگر اينكه عملمان خوب باشد و #تقوايمان بيشتر از آن ها باشد؛ اين را توجه داشته باشيد. اگر #تقواى بيشترى به خرج داديم، از خودمان بيشتر #مراقبت كرديم، بهتر كار كرديم، بهتر به #وظايفمان عمل كرديم، به #قانون بيشتر احترام گذاشتيم و در جهت اين اهداف، بيشتر پيش رفتيم، پيش خداى متعال عزيزتر خواهيم بود؛ اما بدون آن، نخير. بايد تلاشمان را در اين جهت متمركز كنيم. مواظب باشيم در دامهايى كه ديگران افتادند، ما نيفتيم. هركس در آن دام ها بيفتد، همان بلاها و همان عواقب برايش متصور است؛ لذا فرقى بين ما و آن ها نيست. (17/ 07/ 1384)
✍️ شرح: #تقوا و #مراقبت یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 110
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ عاقبت کسانی که گاهی با خدا هستند و گاهی بی خدا، چه می شود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
برخی از انسانها فقط در بعضى از شرايط، عبد مطیع خدا هستند و از دستورات #واجب و #حرام او اطاعت می کنند؛ اگر خيرى به آنها برسد، دلشان به آن آرام مى گيرد و به اطاعت از خدا و انجام دستورات #واجب و #حرامش دل خوش مى كنند؛ اما اگر رنج و مصیبتی به آنها برسد، از عبد خدا بودن منصرف می شوند و از اطاعتش روبرمی گردانند. چنین کسانی «خسر الدنیا و الآخره» هستند و این همان زیان آشکار است.
📖 و مِنَ النَّاسِ مَنْ يَعْبُدُ اللَّهَ عَلى حَرْفٍ فَإِنْ أَصابَهُ خَيْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ وَ إِنْ أَصابَتْهُ فِتْنَةٌ انْقَلَبَ عَلى وَجْهِهِ خَسِرَ الدُّنْيا وَ الْآخِرَةَ ذلِكَ هُوَ الْخُسْرانُ الْمُبينُ (حج، 11)
آیه شماره 229
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 شیطان شناسی (شماره 8)
س: هوای نفس با شیطان چه فرقی دارد؟
ج: هوای نفس مال خود شماست. شما دلت می خواهد. دلت پول می خواهد یا غذای خوشمزه می خواهد یا مسائل دیگر می خواهد. به این می گویند هوای نفس. هوای نفس در مقداری که حرام نیست، آزاد است. اما مقداری که وارد مرحله ی حرام می شود، جایز نیست و حرام است. پس همه ی هواهای نفس، حرام نیست. انسان چیزهای حلال و خوب را می خواهد و عیبی ندارد؛ اما اگر حرام را خواستی، خطرناک است.
س: آیا وسوسه های شیطان، همراه هوای نفس است؟
ج: هر وقت وسوسه بیاید و انسان را به گناه دعوت کند، نفس است.
س: ورود شیطان چگونه است؟
ج: با وسوسه است. قرآن کریم این طور یاد می دهد. می فرماید: «هر وقت دیدید دچار وسوسه ی شیاطین ـ که همان تصورات مربوط به گناه است ـ شدید، وسوسه ی اوست. هر وقت دیدید آن تصادفات در ذهنتان پر می زند، به یاد خدا بیفتید. اگر به یاد خدا بیفتید، دیگر باطل می شود؛ اما اگر آن تصورات را ادامه دهید، آرام آرام قوی تر می شود و به تصمیم مبدّل می شود. خدای متعال فرمود: «إِنَّ الَّذينَ اتَّقَوْا إِذا مَسَّهُمْ طائِفٌ مِنَ الشَّيْطانِ تَذَكَّرُوا فَإِذا هُمْ مُبْصِرُون»: کسانی که ایمان دارند، وقتی شیطان در فضای ذهنشان پر بزند و وسوسه کند و به گناه دعوت کند، آن ها به یاد خدا می افتند و وسوسه باطل می شود.
بنابراین هر چه این تصورات مقرون به غفلت باشد و یاد خدا در کنارش نباشد، به تدریج به طرف تصمیم می رود؛ اما اگر انسان فهمید که این وسوسه به گناه دعوت می کند، فوراً به یاد خدا بیفتد و دعا کند و از خدا کمک بخواهد، دیگر باطل شده است؛ و الّا اگر در حال غفلت ادامه پیدا کند، به لب مرز می رسد.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
✅ ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (72)
🌺 شرایط ازدواج
روزي جبرئیل امین، محضر رسول خدا (ص) رسید، و گفت: یا محمد (ص) پروردگارت سلام می رساند، و می فرماید: دختران جوان مانند میوه هستند بر درختان. میوه درخت هرگاه رسید، جز چیدن چاره دیگری ندارد وگرنه آفتاب آن را تباه می سازد و بادها آن را دگرگون می کند. دختران نیز وقتی به دوران ازدواج رسیدند، تنها شوهر کردن، چاره آنها است وگرنه ممکن است گرفتار گناه شوند.
پس از این، پیامبر (ص) به منبر رفت و مردم را جمع کرد و فرمان خداوند را به آنان ابلاغ نمود. مردم گفتند: یا رسول االله! با چه کسانی ازدواج کنیم؟
فرمود: با کفو و همتاي خود.
پرسیدند: همتا چه کسانی هستند؟
فرمود: مؤمنان همتاي یکدیگرند. همین که مسلمانند، یعنی همتای یکدیگرند.
آنگاه پیش از آن که از منبر پایین آمد، ضباعه، (دختر عمويش) را به ازدواج مقداد که برده بود، در آورد و فرمود: اي مردم! من دختر عمویم را به همسري مقداد (برده) در آوردم، تا در میان شما ازدواج آسان گردد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 5 ص 29
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (46)
☑️ زینب (س) در کاخ یزید
▪️پس از شهادت امام حسین (ع) اهل بیت آن حضرت به اسارت دشمن درآمدند. کاروان اسیران کربلا پس از حضور در کوفه و دربار ابن زیاد، به شام، محل استقرار یزید منتقل شدند. وقتی بزرگان و سران شام که یزید آنها را به مناسبت پیروزی خود، دعوت کرده بود، حاضر شدند، اسراء و سرهای شهدای کربلا را به مجلس آوردند.
▪️در مجلس یزید، هنگامی که چشم زینب کبری (س) به سر خونین برادرش امام حسین (ع) افتاد، با صدای محزونی فریاد زد:
ای حسین! ای محبوب رسول خدا! ای پسر مکه و منا! ای پسر فاطمه زهرا سرور زنان جهان! ای پسر دختر مصطفی!
▪️با این ندای زینب (س) تمام کسانی که در مجلس یزید بودند گریستند و یزید در آن حال ساکت بود. اما دستور داد چوب خیزرانش را آوردند و با آن به لب و دندان امام حسین(ع) زد.
ابو برزه اسلمی (که از صحابه رسول خدا(ص) بود و در آن مجلس حضور داشت) خطاب به یزید گفت: ای یزید! با چوب دستیات به دندان فرزند فاطمه میزنی؟! من به چشم خود دیدم که پیامبر اکرم (ص) لب و دندان حسین (ع) و برادرش حسن (ع) را میبوسید و میفرمود: «شما دو نفر، سرور جوانان اهل بهشتید، خداوند کشنده شما را بکشد و لعنت کند و برای او جهنم را آماده خواهد کرد که بد جایی است.
یزید خشمگین شد و دستور داد او را از مجلس بیرون کردند.
▪️سپس یزید اشعاری را این گونه خواند:
ای کاش نیاکان من که در جنگ بدر از پیامبر شکست خوردند، امروز بودند و می دیدند که دشمنشان چگونه به گریه و زاری رسیده است و به من می گفتند: یزید! دست مریزاد! و شادی می کردند و فریاد می زدند.
پس از خواندن این اشعار، زینب (س) برخاست و در آن جمع، این گونه سخنرانی کرد:
▪️سپاس مخصوص پروردگار جهانیان است و درود خدا بر محمّد و بر همه آل او باد. خدا در قرآن راست گفته آن جا که گفته: «پایان کار آنان که اهل استمرار گناهند، این است که آیات خدا را دروغ دانسته و آن را مسخره می کنند.»
ای یزید! آیا گمان کردهای حالا که جای جای زمین و آسمان را بر ما بستی و ما چون کنیزان، رانده شدیم، این مایه خواری ما و موجب کرامت توست؟ و آیا گمان کرده ای این حکایت از عظمت شأن تو دارد که این چنین باد در بینی ات انداختهای و برق شادی از دیدگانت میجهد؟
▪️حالا که دنیا را برای خود مرتّب و امورت رو به راه میبینی، و سلطنت ما برایت صاف شده، آرام تر! آرام تر!
مگر سخن خدا را فراموش کردهای که فرمود: «آنان که کافر شدند و ما به آنان مهلت دادیم، گمان نکنند که این مهلت برای آنان خیر است. ما به آنها مهلت دادیم که آنان بر گناه خود بیفزایند. برای آنان عذابی خوارکننده خواهد بود.» این آیه را فراموش کرده ای؟
▪️ای فرزند بردگانِ آزاد شده! آیا این عدالت است که زنان و کنیزان تو در پس پرده باشند و دختران رسول اللَّه اسیر؟! پرده از روی آنان برداشتی و چهرههایشان را آشکار کردی. آنان را چون دشمنان، از شهری به شهری دیگر کوچ دادی و ساکنان منازل، آنان را دیدند و مردم دور و نزدیک، و مردم پست و شریف، صورت آنان را دیدند در حالی که کسی از مردان اهل بیت، همراهشان نبود. آیا این عدالت است؟
ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen