✅ معیار خوبی و درستکاری چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
معیار خوبی و درستکاری فقط این نیست که هنگام نماز و عبادت به طرف مشرق بایستید یا به طرف مغرب. بلکه خوبی و درستکاری به این است که کسی
🔹 اوّلاً اربابیِ خدا و اطاعت از او را بپذیرد؛
🔹 ثانیاً به قیامت، فرشتگان، قرآن و انبیاء معتقد باشد؛
🔹 ثالثاً بخشی از اموالش را با همه علاقهای که به آن دارد، به خویشاوندان، یتیمان، درماندگان، در راه ماندهها و فقرا ببخشد و اموالش را در راه آزادی بردگان هم بدهد؛
🔹 رابعاً اهل اقامه نماز و دادن زکات باشد.
🔹 خامساً خوبی و درستکاری به این است که کسانی که قولی می دهند، به آن وفا کنند
🔹 و سادساً در محرومیتها، بیماریها و هنگام جنگ، سختی انجام دستورات واجب و حرامِ خدا را تحمّل کنند.
اینها هستند که در ادّعایشان صداقت دارند و فقط اینها متّقی اند.
📖 ليْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ لكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ وَ الْمَلائِكَةِ وَ الْكِتابِ وَ النَّبِيِّينَ وَ آتَى الْمالَ عَلى حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبى وَ الْيَتامى وَ الْمَساكينَ وَ ابْنَ السَّبيلِ وَ السَّائِلينَ وَ فِي الرِّقابِ وَ أَقامَ الصَّلاةَ وَ آتَى الزَّكاةَ وَ الْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذا عاهَدُوا وَ الصَّابِرينَ فِي الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ وَ حينَ الْبَأْسِ أُولئِكَ الَّذينَ صَدَقُوا وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ (بقره، 177)
آیه شماره 359
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 47)
س: آیا اگر کسی که مریض است، ذکر «یا شافی» بگوید و یا اگر مشکل دارد، ذکر «یا فتّاح» بگوید، خوب است؟
ج: شما اگر مشکل دارید و از روی نفهمی «یا قابض» هم بگویید، خدا درست می کند. خدا با اشتباه شما کار نمی کند. با علم خودش کار می کند. او می فهمد که این شخص بیمار است و باید بگوید: «یا شافی»، اما بلد نیست و مثلاً به اشتباه می گوید: «یا مُمیت». او کار خودش را می کند.
س: آیا نباید لفظ خاص را بگوید؟
ج: در جایی که شما اشتباه می کنی هم ذکر خداست.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 48)
س: آیا برای جلوگیری از لغزش نفس در موارد مختلف ذکری وجود دارد؟
ج: #گناه نکن. #گناه نکردن با تصمیم و اراده است، نه با ذکرگفتن. خیلی ها ذکر می گویند، اما در حال ذکر، مشغول #گناهند؛ مثلاً پول دارد و طلبکار بالای سرش ایستاده است و می گوید: «بدهی ات را بده»، اما او نمی دهد؛ بلکه ذکر می گوید و نماز می خواند.
خدا می فرماید: «برو پول طلبکار را بده! حتی اگر در حال نماز باشی و طلبکار درخواست کند و پول در جیبت باشد، واجب است فوراً دست در جیبت کنی و بدهی اش را بدهی و اگر در جیبت نیست، باید نماز را بشکنی و به خانه بروی و پول بیاوری. اگر پول در خانه نیست و در بانک است، به طلبکار چک بده تا برود آن را نقد کند. خلاصه اینکه باید فورًا طلبش را بدهی.»
خدا می گوید: «حق او بر حق من مقدم است.» آن وقت تو می نشینی و ذکر می گویی و قرآن می خوانی؟!
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📩 نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش هشتم)
✍️ بدانيد که جز اين نيست كه خدا به انجام #واجبات، امر کرده و از #گناهان نهى فرموده تا انسانها در #واجبات، از خدا #اطاعت کنند و از انجام #حرامها خوددارى كنند؛
پس هر كس از دستورات #واجب و #حرامِ او پيروى كند، از او اطاعت كرده و به تمام خيراتى كه نزد خداست، می رسد و هر كس از #گناهانی که خدا نهى فرموده، خوددارى نكند، از او نافرمانى كرده است و اگر بر همين حالِ نافرمانى بميرد، خداوند او را با صورت به آتش جهنم می اندازد.
بدانيد كه ميان خدا و همه بندگانش ارتباطى جز #اطاعت وجود ندارد؛ چه فرشته مقرب باشد، چه پيامبر و چه پائينتر، پس اگر براستى می خواهید از مؤمنان حقيقى باشيد، در #اطاعت از دستورات #واجب و #حرام بكوشيد.
📖 و اِعْلَمُوا أَنَّهُ إِنَّمَا أَمَرَ وَ نَهَى لِيُطَاعَ فِيمَا أَمَرَ بِهِ وَ لِيُنْتَهَى عَمَّا نَهَى عَنْهُ فَمَنِ اِتَّبَعَ أَمْرَهُ فَقَدْ أَطَاعَهُ وَ قَدْ أَدْرَكَ كُلَّ شَيْءٍ مِنَ اَلْخَيْرِ عِنْدَهُ وَ مَنْ لَمْ يَنْتَهِ عَمَّا نَهَى اَللَّهُ عَنْهُ فَقَدْ عَصَاهُ فَإِنْ مَاتَ عَلَى مَعْصِيَتِهِ أَكَبَّهُ اَللَّهُ عَلَى وَجْهِهِ فِي اَلنَّارِ وَ اِعْلَمُوا أَنَّهُ لَيْسَ بَيْنَ اَللَّهِ وَ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِهِ مَلَكٌ مُقَرَّبٌ وَ لاَ نَبِيٌّ مُرْسَلٌ وَ لاَ مَنْ دُونَ ذَلِكَ مِنْ خَلْقِهِ كُلِّهِمْ إِلاَّ طَاعَتُهُمْ لَهُ فَاجْتَهِدُوا فِي طَاعَةِ اَللَّهِ إِنْ سَرَّكُمْ أَنْ تَكُونُوا مُؤْمِنِينَ حَقّاً حَقّاً.
📚 الکافي , جلد۸ , صفحه۲
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ فلسفه سختی های زندگی چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
قطعاً ما اطاعت پذیریِ شما را با اموری همچون ترس و ناامنی، گرسنگی، ضررهای مالی، مرگ و میر نزدیکان و آسیبهای محصولات کشاورزی امتحان می کنیم تا معلوم کنیم چه کسانی حتی در ناخوشی ها و مصیبتها هم به دستورات واجب و حرام ما عمل می کنند. محمد! به کسانی که در مصیبتها هم سختیِ انجام دستورات ما را تحمّل می کنند، مژده بده!*
همان کسانی که وقتی مصیبتی در این موارد به آنها می رسد، با آرامش می گویند:
«اوّلاً ما خودمان از خداییم و مملوک خدا؛ چه برسد به اموال و نزدیکانمان؛ پس در مصیبتها هم مطیع دستورات همان خداییم که مالک همه چیزِ ماست. ثانیاً پس از مرگ فقط به سوی او و دادگاهی که قاضی اش اوست، برمی گردیم. پس به این دلیل هم در مصیبتها فقط از او اطاعت می کنیم.»*
محمد! اینها هستند که صلواتی ویژه از جانب مولایشان و همچنین مهربانی ویژه اش نثارشان می شود و فقط اینها در مسیر هدایتند.
📖 و لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرينَ * الَّذينَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصيبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ * أُولئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ (بقره، 155 تا 157)
آیه شماره 360
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (166)
کافری از امام صادق (ع) پرسيد: چرا ميان فرزندان آدم، انسانهای شريف و انسانهای پست بوجود آمده؟
امام (ع) فرمود: شريف، کسی است که #مطیع دستورات واجب و حرام خداست و انسان پست، کسی است که اهل #گناه است.
پرسيد: مگر انسانها برتر و پایین تر ندارند؟
امام (ع) فرمود: ملاك برتری انسانها بر یکدیگر، #تقوا است.
پرسيد: آیا شما قائليد كه تمام اولاد آدم در ريشه برابرند و جز با #تقوا بر هم فضيلتى ندارند؟
امام (ع) فرمود: آرى، من معتقدم كه اصل خلقت انسان از خاك است، و حضرت آدم پدر و حوّا مادر است. خالق همه، پروردگار يكتاست و همه انسانها بنده او هستند.
بى شكّ خداوند از ميان بنى آدم گروهى را برگزيد و ولادتشان را پاك و بدنشان را طاهر نمود، و آنان را در صلب مردان و رحم زنان حفظ كرد، و تمام انبياء را از ميان همين افراد متولد کرد. پس اين گروه پاكترين شاخه های نسل حضرت آدم هستند. اين پاکی براى آن نبود که كارى کرده بودند و مستحقّ آن شده بودند. بلكه خداوند در همان عالم دريافته بود كه اين پیامبران از او #اطاعت نموده و بندگی او را مىكنند و به او شرك نمىورزند.
پیامبران سپس در پرتو #اطاعت از خدا به كرامت و منزلت بالایی نزد خدا رسيدند، و آنها در شرافت و برتری و حسب و دیگران یکسانند.
بدان که هر كس #تقوا را رعایت نمايد، خدا او را گرامى می دارد، و هر كس از دستورات خدا #اطاعت كند، محبوب او می شود، و خداوند محبوب خود را با آتش عذاب نمی كند.
زندیق پرسيد: چرا خدا تمام خلق را #مطيع و موحّد نيافريد با اينكه بر اين كار قادر و توانا بود؟
امام (ع) فرمود: در اين صورت ثواب و پاداش معنايى نداشت، زيرا اگر کار انسانها فقط #اطاعت بود، بهشت و جهنّمى در کار نبود. خداوند انسان را آفريد و او را امر به #اطاعت از خود نمود و از #گناه نهی کرد، و با ارسال پیامبران، احتجاج کرد و با كتابهاى آسمانى، حجّت را بر آنان تمام كرد تا دو گروه #مطيع و #گناهکار شوند. #مطيعان به خاطر #اطاعت از خدا پاداش بگیرند و #گناهکاران به خاطر #نافرمانی از خدا عذاب شوند.
📚 الاحتجاج , جلد۲ , صفحه۳۳۶
✍️ شرح: #تقوا و #اطاعت از خدا همان انجام #واجبات و ترک #گناهان است. این عامل برتری پیامبران است.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 49)
س: چه کنیم که دائم الذکر باشیم؟
ج: اگر گناه نکنیم، ایمان بالا می رود. وقتی ایمان بالا رفت، عقربه ی دل خود به خود به طرف خدا می¬رود و ارزش و عظمت خدا در نظر انسان زیاد می¬شود. انسان عاقل اگر چیز به درد بخور موجود باشد، هیچ وقت دنبال آشغال نمی رود. ترک گناه راه رسیدن به این نقطه است.
س: دائم الذکر بودن یعنی چه؟
ج: یعنی کمتر خدا و دستورات او را فراموش کنیم.
س: آیا این بدان معنی است که کمتر فراموش کنیم یا اینکه هیچ وقت فراموش نکنیم؟
ج: کمتر؛ چون خودِ خدا دستور داده: «مقداری فراموش کن.» خود خدا فرموده: «وَ لا تَنسَ نَصیبَکَ مِنَ الدُّنیا». مقداری را برای دنیا بگذار و مقداری هم برای او باشد. اما شما با این بیان، این مقدار را هم به خدا داده ای؛ و الّا خود خدا اجازه می دهد.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📩 نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش نهم)
🌺 چه کنیم خدا ما را دوست داشته باشد؟
✍️ هر كس دوست دارد بداند آیا خدا او را دوست دارد، بايد از خدا و از ما #اطاعت كند. آيا نشنيده اند کلام خدا را كه به پيامبرش (ص) می فرمايد: «ای پیامبر! به انسانها بگو: اگر خدا را دوست داريد، از من #اطاعت کنید تا خدا شما را دوست بدارد و گناهان شما را بيامرزد»؟
به خدا سوگند هر بنده ای از خدا #اطاعت کند، خداوند #اطاعت از ما اهل بیت را برای او مثل #اطاعت از خودش قرار می دهد.
به خدا قسم هر بنده ای از ما #اطاعت كند، قطعاً خدا دوستش دارد.
به خدا قسم هر بنده ای #اطاعت از ما را رها کند، ما را به خشم آورده است.
به خدا قسم هر كس ما را به خشم آورد، قطعاً از خدا نافرمانى كرده است و هر كس در حال نافرمانى از دستورات خدا بميرد، خداوند او را خوار خواهد کرد و با صورت در آتش جهنم خواهد انداخت.
📣 شرح: اطاعت از خدا و اطاعت از اهل بیت، همان انجام #واجبات و ترک #حرامها است.
📖 و مَنْ سَرَّهُ أَنْ يَعْلَمَ أَنَّ اَللَّهَ يُحِبُّهُ فَلْيَعْمَلْ بِطَاعَةِ اَللَّهِ وَ لْيَتَّبِعْنَا أَ لَمْ يَسْمَعْ قَوْلَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لِنَبِيِّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ «قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اَللّٰهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اَللّٰهُ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ».
وَ اَللَّهِ لاَ يُطِيعُ اَللَّهَ عَبْدٌ أَبَداً إِلاَّ أَدْخَلَ اَللَّهُ عَلَيْهِ فِي طَاعَتِهِ اِتِّبَاعَنَا وَ لاَ وَ اَللَّهِ لاَ يَتَّبِعُنَا عَبْدٌ أَبَداً إِلاَّ أَحَبَّهُ اَللَّهُ وَ لاَ وَ اَللَّهِ لاَ يَدَعُ أَحَدٌ اِتِّبَاعَنَا أَبَداً إِلاَّ أَبْغَضَنَا وَ لاَ وَ اَللَّهِ لاَ يُبْغِضُنَا أَحَدٌ أَبَداً إِلاَّ عَصَى اَللَّهَ وَ مَنْ مَاتَ عَاصِياً لِلَّهِ أَخْزَاهُ اَللَّهُ وَ أَكَبَّهُ عَلَى وَجْهِهِ فِي اَلنَّار.
📚 الکافي , جلد۸ , صفحه۲
🆔@mottagheen
✅ چه دلیلی داریم که قرآن کلام خداست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
اگر در الهی بودن کتابی که بر عبدمان محمد نازل کردهایم، شک دارید و آن را کلام یک انسان می دانید، خُب شما هم که انسانید، اگر راست می گویید، سوره ای مثل سوره های قرآن بیاورید. شاهدانتان را هم بیاورید تا به همسانیِ سورههای قرآن و سوره ساختگی شما شهادت دهند. *
بنابراین وقتی تا کنون نتوانسته اید این کار را بکنید و هرگز هم نخواهید توانست، پس در مقابل قرآن سر تعظیم فرود آورید و مطیع دستورات واجب و حرامش شوید و بترسید از آتشی که وعده داده؛ همان آتشی که هیزمش منکران قرآنند و بتهای سنگی بتپرستان؛ و برای کسانی که اطاعت از قرآن را نپذیرفتهاند، آماده خواهد شد.
📖 و إِنْ كُنْتُمْ في رَيْبٍ مِمَّا نَزَّلْنا عَلى عَبْدِنا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ وَ ادْعُوا شُهَداءَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ صادِقينَ * فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا وَ لَنْ تَفْعَلُوا فَاتَّقُوا النَّارَ الَّتي وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ أُعِدَّتْ لِلْكافِرينَ (بقره، 23 و 24)
آیه شماره 361
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ از علی آموز ... (118)
🔹 دستورالعمل کسب حکمت (یا عقلانیت) چیست؟
🌷 امام علی (ع):
آغاز حکمت با ترک لذّتهای حرام است و پایانش با تنفّر از چیزهای فانی.
✍️ شرح: کسی که می خواهد از نعمت حکمت برخوردار شود، ابتدا باید لذّتهای #حرام را ترک کند و در ادامه باید از هر آنچه فانی شدنی است، متنفّر شود. به عبارت دیگر ابتدا با ترک حرام شروع کند و در ادامه با ترک امور لغو و بی فائده.
📖 أوَّلُ الْحِكْمَةِ تَرْكُ اللَّذَّاتِ وَ آخِرُهَا مَقْتُ الْفَانِيَاتِ
📚 تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص: 59
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 50)
س: لطفاً این آیه را توضیح دهید: «اُدعُوا رَبَّکُم تَضَرُّعاً وَ خُفیَۀً اِنَّه لا یُحِبُّ المُعتَدین».
ج: یکی از وظائفی که خدای متعال به ما محوّل فرموده، دعا کردن است و از خدا چیز خواستن. اصل دعا واجب است و نمی شود انسان هیچ دعایی نکند. در این صورت گناه کرده است. اگر برای انجام این واجب یک بار دعا کند، کافی است. همان دعایی که در نماز است، کافی است.
سرّ دعا کردن این است که ما مملوک بودن و فقیر بودن خود را در برابر خدای بی نیاز اظهار کنیم. انسان فراموش می کند. از آنجا که خدا به او همه چیز داده است، فکر می کند از خود اوست و کم کم به اینجا می رسد که می گوید: «أنَا رَبُّكُمُ الْأعْلَى»؛
لذا خدا فرموده: «دعا کن و بگو که تو داری و من ندارم.» اقرار به فقر و نداریِ خود و اعتراف به غنی و بی نیازی پروردگار متعال اساس عمده ی باور به خدای واقعی و خودِ واقعی است. دعا چنین اثری دارد.
اگر داری، باید دعا کنی و اگر نداری، باز هم باید دعا کنی. هر چه داری، باید دعا کنی؛ چون از آنجا که انسان دارد، خیال می کند مال خود اوست و آن را از دست نمی دهد؛ اما ناگهان از او می گیرند؛
بنابراین باید بگوییم: «من ندارم و تو همه چیز داری و اگر من دارم، تو داده ای.» این یادتان نرود.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (شماره 244)
🌷 قصه آفرینش آدم و حوا
🔹 بر اساس آیات 30 تا 39 سوره بقره
🔻 قصه از آنجا شروع می شود که خدا به پیامبرش خطاب می کند:
محمد! هنگامی که مولایت به فرشتگان گفت: «من در زمین از بین انسانها جانشینی برای خود منصوب خواهم کرد»، آنها که فقط انسانهای بدون عقل و تربیتناپذیرِ قبل از آدم را دیده بودند، با تعجّب پرسیدند: «آیا کسی را به جانشینی خود در زمین منصوب می کنی که کارش فساد و خونریزی است؟ حال آنکه ما همراه با تعریف و تمجید از تو، تو را از هر عیب و نقصی مبرّا می دانیم و از هر اشتباهی، پاک.»
مولایت به فرشتگان پاسخ داد: «لابد من چیزی می دانم که شما نمی دانید.»
و سپس آدم را که انسانی عاقل و تربیتپذیر بود و با تمام انسانهای قبلی تفاوت داشت، به آنها نشان داد.*
برای آنکه تفاوت آدم با انسانهای بیعقل قبلی برای فرشتگان مشخص شود، خدا نام تمام اشیاء اطراف آدم را که به فرشتگان نیاموخته بود، به آدم یاد داد و سپس آن اشیاء را به فرشتگان نشان داد و از آنها پرسید: «اگر راست می گویید، اسم این اشیاء چیست؟»*
آنها هم در جواب گفتند: «خدایا! تو از هر عیب و نقصی مبرّایی. اسم این اشیاء را نمی دانیم. ما جز آنچه خودت به ما یاد دادهای، چیزی نمی دانیم. در عالم هستی فقط تو دانا و حکیمی.» *
سپس خدا به آدم گفت: «آدم! اسم این اشیاء را به این فرشتگان بگو!»
وقتی آدم اسم آن اشیاء را به فرشتگان اعلام کرد و عقل، قدرت یادگیری و تربیتپذیریاش برای فرشتگان ثابت شد، خدا رو به فرشتگان گفت: «آیا به شما نگفتم من اسرار آسمانها و زمین را می دانم و همچنین می دانم هر آنچه را که گزارش می کنید و آنچه را تا کنون کتمان می کردهاید؟» *
دلیل دیگر اثبات اربابی ما در عالم هستی، هنگامی است که برای نشان دادن ارزش انسان جدید به فرشتگانی که فقط انسانهای بی عقل و تربیت ناپذیر قبلی را دیده بودند، دستور دادیم: «حالا در مقابل آدم سجده کنید!»
آنها هم سجده کردند. فقط ابلیس جنّی که در آنجا حاضر بود، از دستور سجده، متکبّرانه نافرمانی کرد. البته او قبل از این، منکر ربوبیت تشریعی ما شده بود.*
دلیل دیگر اثبات فرماندهی انحصاری ما در عالم، این است که ما بودیم که به آدم دستور دادیم: «آدم! خودت و همسرت در این باغ، ساکن شوید و از هر جای باغ و هر چه که خواستید، بخورید! اما به این درخت نزدیک نشوید که در آن صورت در زمره کسانی خواهید بود که با نافرمانی از دستور ما در حق ما ظلم کردهاند.»*
اما شیطان با همان درخت، آدم و همسرش را لغزاند و آنها دستور خدا را نادیده گرفته و از میوه آن درخت خوردند. در نتیجه شیطان بود که آنها را از آن باغ ویژه ی زمینی و امکانات ویژهاش بیرون کرد.
آنجا بود که ما به آدم، همسرش و شیطان دستور دادیم: «از این باغ (که بر روی تپه است،) بروید پایین! شما دشمن یکدیگرید. از این به بعد هم در همین زمین، تا مدّتی زندگی می کنید و از امکانات آن بهرهمند می شوید.» *
در آنجا آدم از مولایش کلمات عذرخواهی و توبه کردن را یاد گرفت و توبه کرد. خدا هم توبه او را پذیرفت؛ چون خدا بسیار توبهپذیر است و مهربانی خاصش را شامل حال بندگان مطیعش می کند.*
ما به هر سه آنها دستور دادیم: «از این باغ زمینی (که بر روی تپه است،) همگی بروید پایین! اما از این به بعد هر گاه دستورالعمل هدایت از طرف من برای شما آمد، هر کس از دستورات واجب و حرامِ من تبعیت کرد، نه از چیزی بترسد و نه غصهای به خود راه دهد!* اما کسانی که اطاعت از دستورات واجب و حرام ما را نپذیرند و آیاتمان را دروغ بدانند، اهل آتش جهنم، فقط همینها هستند و در آن تا ابد ماندگار خواهند بود.»
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ خمس بدهیم یا صدقه؟
🔻امام صادق (ع) فرمودند:
یک درهم مالی که در راه امام (ع) خرج شود (راه امام یا سهم امام یعنی خمس)، بهتر است از دو میلیون درهم که در دیگر امور خیریه صرف شود.
📖 عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: دِرْهَمٌ يُوصَلُ بِهِ الْإِمَامُ أَفْضَلُ مِنْ أَلْفَيْ أَلْفِ دِرْهَمٍ فِيمَا سِوَاهُ مِنْ وُجُوهِ الْبِرِّ.»
📚 کافی، ج ۱، ص ۵۳۸
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ جنگ با آمریکا و اسرائیل تا کی؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
با کافران و مشرکان، آن قدر بجنگید تا وقتی که فتنه کفر و شرک در عالم نباشد و اطاعت همگان فقط از خدا باشد و همه انسانها مطیع او شوند؛ پس اگر از شرک و اطاعت از غیر خدا دست برداشتند، جنگ را تمام کنید که جز علیه ظالمان، هیچ دشمنی ای با کسی وجود ندارد.
📖 و قاتِلُوهُمْ حَتَّى لا تَكُونَ فِتْنَةٌ وَ يَكُونَ الدِّينُ لِلَّهِ فَإِنِ انْتَهَوْا فَلا عُدْوانَ إِلاَّ عَلَى الظَّالِمينَ (بقره، 193)
آیه شماره 362
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
46.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 درس اخلاق آیت اللَّه خوشوقت
🌷 سرّ شب قدر
❓ در شب قدر چه اتفاقی می افتد؟
❓ دارنده #روح_القدس کیست؟
❓سهم ما در شب قدر چیست؟
❓ بهترین عمل در شب قدر کدام است؟
❓دو عاملی که جلو مشکلات دنیوی را می گیرد، چیست؟
❓دو شفیع ما در دنیا چیست؟
❓ تفسیر سوره قدر.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ در شب قدر چه اتفاقی می افتد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
به نام خدا که مهربانی عمومی اش شامل همه است و مهربانی خصوصی اش مخصوص بندگان مطیعش.
ما قرآن را در شب باعظمت قدر نازل کردیم. شبی که امور سالِ بعد در آن مقدّر می شود. 1
تو چه می دانی عظمت شب قدر در چیست و در آن چه اتفاقی می افتد؟ 2
شب قدر و عبادت در آن شب از عبادت در هزار ماهی که شب قدر در آن نباشد، برتر است. 3
در این شب، فرشتگان همراه با روح پاک صاحب روح القدس (پیامبر زمان یا امام زمان)، پس از عروج معنوی و دریافت اخبار حوادث سال آینده، به اذن مولایشان فرود می آیند. 4
آن شب تا هنگام دميدن سپيده صبح، شب امنیت صاحب روح القدس (پیامبر زمان یا امام زمان) از دستبرد اطلاعاتیِ شیاطین به اخبار دریافتیِ اوست. 5
📖 سوره قدر:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
إِنَّا أَنْزَلْناهُ في لَيْلَةِ الْقَدْرِ (1)
وَ ما أَدْراكَ ما لَيْلَةُ الْقَدْرِ (2)
لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ (3)
تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ فيها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ (4)
سَلامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ (5)
آیه شماره 296
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (167)
🌺 عقاید صحیح
خدمت امام صادق (ع) رسیدم. حضرت در منزل برادرش بود. به ایشان گفتم: فدایت شوم! آیا عقاید دینی ام را که پیرو آن هستم، براي شما بیان کنم؟
امام فرمود: بله. بیان کن!
گفتم: دین من به این قرار است؛
1️⃣ شهادت می دهم به این که خدایی جز خداي یگانه و بی شریک نیست.
2️⃣ شهادت می دهم به این که محمد بنده و فرستاده اوست.
3️⃣ شهادت می دهم که روز قیامت در پیش است و شکی در وقوع آن نیست و خداوند مردگان را زنده خواهد کرد.
4️⃣ شهادت می دهم که اقامه نماز و دادن زکات و روزه گرفتن در ماه رمضان و حج خانه خدا واجب است.
5️⃣ شهادت می دهم به امامت علی (ع) پس از پیامبر اکرم (ص) و امامت حسن (ع) و حسین (ع) و زین العابدین (ع) و محمد باقر (ع) و امامت شما بعد از او و این که شما امامان من هستید. و بر همین روش زندگی می کنم تا بمیرم و بر این اساس خدا را پرستش می کنم.
امام (ع) فرمود: اي عمرو بن حُرَیث! به خدا سوگند دین من و دین پدرانم همین است. اما:
1️⃣ #باتقوا باش
2️⃣ زبانت را جز از سخن خیر نگه دار! و نگو «من به اراده خودم هدایت شده ام،» بلکه خداوند تو را هدایت کرده است.
3️⃣ خدا را در مقابل نعمت هایی که به تو داده، شکرگزار باش!
3️⃣ از کسانی نباش که وقتی حاضر است، سرزنشش می کنند و چون غایب شود، پشت سرش غیبت می نمایند.
5️⃣ مردم را بر دوش خود سوار نکن و بر خودت مسلط نکن. زیرا اگر مردم را بر خود مسلط کنی و بر دوشت سوار نمایی، ممکن است استخوان شانه ات بشکند و درمانده شوی و از زندگی بیفتی.
📚 داستانهای بحارالانوار
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ از علی آموز ... (117)
امام علی (ع) وارد مسجد شد. دید شخصی کنار در مسجد توقف کرده و بسیار اندوهگین است. به او فرمود: چرا غمگین هستی؟
او گفت: اي امیر مؤمنان! به مصیبت فوت پدر و مادر و برادرم گرفتار شده ام و می ترسم دق کنم.
امیر مؤمنان به او فرمود: تو را سفارش می کنم به #تقوا.
صبر و مقاومت کن تا به پیامد (نیک) آن برسی و این را بدان که صبر بر #تقوا در امور، همانند سر، نسبت به بدن است. اگر بدنی بدون سر باشد، فاسد می گردد. همچنین اگر انسان در امور زندگی، داراي صبر بر #تقوا نباشد، آن امور، تباه می شود.
📖 عنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: دَخَلَ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ صَلَوَاتُ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلْمَسْجِدَ فَإِذَا هُوَ بِرَجُلٍ عَلَى بَابِ اَلْمَسْجِدِ كَئِيبٍ حَزِينٍ فَقَالَ لَهُ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ مَا لَكَ قَالَ يَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ أُصِبْتُ بِأَبِي [وَ أُمِّي] وَ أَخِي وَ أَخْشَى أَنْ أَكُونَ قَدْ وَجِلْتُ فَقَالَ لَهُ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ بِتَقْوَى اَللَّهِ وَ اَلصَّبْرِ تَقْدَمْ عَلَيْهِ غَداً وَ اَلصَّبْرُ فِي اَلْأُمُورِ بِمَنْزِلَةِ اَلرَّأْسِ مِنَ اَلْجَسَدِ فَإِذَا فَارَقَ اَلرَّأْسُ اَلْجَسَدَ فَسَدَ اَلْجَسَدُ وَ إِذَا فَارَقَ اَلصَّبْرُ اَلْأُمُورَ فَسَدَتِ اَلْأُمُورُ .
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۹۰
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درسی از نهج البلاغه (20)
✅ تنها راه مطمئن بریدن از وابستگی های دنیوی چیست؟
🌷 امام علی (ع):
بدانید كه فاصله نگاه های مرگ به شما كوتاه است، و گویا مرگ، چنگالهایش را در جان شما فرو برده است. اما كارهای دشوار دنیا، مرگ را از یادتان برده و بلاهای طاقت فرسا مرگ را از نظر شما مخفی کرده و شما را از مرگ غافل کرده است. پس وابستگی های خود را با دنیا قطع كنید و برای این کار از توشه #تقوا كمك بگیرید.
✍️ شرح: تنها راه مطمئن بریدن از وابستگی های دنیوی، #تقواست و تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات.
📖 اعْلَمُوا أَنَّ مَلاَحِظَ اَلْمَنِيَّةِ نَحْوَكُمْ دَانِيَةٌ وَ كَأَنَّكُمْ بِمَخَالِبِهَا وَ قَدْ نَشِبَتْ فِيكُمْ وَ قَدْ دَهَمَتْكُمْ فِيهَا مُفْظِعَاتُ اَلْأُمُورِ وَ مُعْضِلاَتُ اَلْمَحْذُورِ. فَقَطِّعُوا عَلاَئِقَ اَلدُّنْيَا وَ اِسْتَظْهِرُوا بِزَادِ اَلتَّقْوَى.
📚 نهج البلاغة , جلد۱ , صفحه۳۲۱
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درسی از نهج البلاغه (4)
✍️ مقدمه: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
🔸 اى بندگان خدا! شما را به #تقوا سفارش مى كنم كه حق خدا بر گردن شماست و (اگر اهل #تقوا شوید،) #تقوا موجب می شود که شما بر گردن خدا حق پیدا کنید.
🔸 براى #باتقوا شدن از خدا کمک بخواهيد، و براى رسیدن به خدا از #تقوا کمک بگیرید. زيرا #تقوا امروز محافظ و سپر بلای شماست و فردا راه رسيدن به بهشت است.
🔸 راه #تقوا روشن است (و همان انجام #واجبات و ترک #گناهان است). هر کس وارد مسیر #تقوا شود، سود می کند. امانتدار #تقوا خداست و خودش حافظ آن خواهد بود.
🔸 #تقوا همواره خود را بر امّت هاى گذشته عرضه كرده و بر آينده نيز عرضه مى كند. زيرا فرداى قيامت، همه به آن نيازمندند. آنگاه كه خدا در قيامت انسانها را جمع می کند و آنچه را داده است، پس مى گيرد و در باره همه نعمتها مى پرسد، چه اندكند آنان كه#تقوا را برگزيده اند و بار آن را به درستى بر دوش كشيده اند.
📚 نهج البلاغه، خطبه 191
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ ما ایرانی ها بهتریم یا خارجی ها؟ چرا؟ معیارش چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
شما مسلمانان، بهترین امّتی هستید که برای مردم جهان آفریده شده اید؛ چون شما اوّلاً مردم جهان را به اطاعت از واجبات خدا امر می کنید و از ارتکاب حرامها نهی می کنید و ثانیاً خودتان یکتاییِ خدا و اطاعت انحصاری از دستورات او را قبول دارید.
📖 كنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ لَوْ آمَنَ أَهْلُ الْكِتابِ لَكانَ خَيْراً لَهُمْ مِنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَ أَكْثَرُهُمُ الْفاسِقُونََ (آل عمران، 110)
آیه شماره 363
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره شب قدر و حضرت زهرا (س)
🔶 س: درباره این روایت سوال کردهاند که « مَنْ أَدْرَكَ فَاطِمَةَ فَقَدْ أَدْرَكَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ»؟
💠 ج: در تمام سی شب یا بیست و نه شب ماه رمضان، #شب_قدر، یک شب است. «وَ جَعَلْتَ فيهِ لَيْلَةَ الْقَدْرِ وَ جَعَلْتَها خَيْراً مِنْ الْفِ شَهْرٍ». یک همچنین شبی را خدا در قرآن کریم اسم می برد و حضرات علیهم السلام هم در روایات اسم برده اند و فرموده اند: « این شب، مخصوص یک نفر است و برای همه نیست.» در زمان پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله مخصوص ایشان است. بعد از رحلت ایشان مخصوص آن امامی است که دارای حیات طبیعی است. امروز شب قدر مخصوص امام دوازدهم عجل الله تعالی فرجه است. مخصوص ایشان است. ما سهمی در جریان شب قدر نداریم؛ چون شب قدر مخصوص کسی است که دارای «روحُ القُدُس» است: «وَ أَيَّدْناهُ بِرُوحِ الْقُدُس».
💠 هر کس می خواهد پیغمبر شود، خدا باید به او #روح_القُدُس بدهد. هر کسی هم که می خواهد امام شود، باید به او روح القُدُس بدهد؛ یعنی روح او، #عقاید او، #اعمال و #اخلاق او، پاک و مطهّر از همه ی عیوب و آلایش باشد. شب قدر مخصوص چنین انسانی است که دارای روح القُدُس است.
💠 و اما سهم ما چیست؟ سهم ما این است که گفته اند: « در این شبها إحیاء کنید؛ نخوابید و بیدار باشید و در مساجد و مراکز عبادت جمع شوید؛ قرآن بخوانید؛ توبه کنید؛ دعا بخوانید؛ نماز بخوانید؛ آن شب را به عبادت بگذرانید که عبادت در آن شب معادل با عبادت در هزار ماه است. این سهم ماست، اگر در آن شبها کوشش کردیم، #توبه کردیم و تصمیم گرفتیم که #تقوا را مراعات کنیم، داریم به طرف قداست روح حرکت می کنیم؛ اما آن جریان مخصوص کسی است که الآن دارای روح القُدُس در عالی ترین مرتبه است.
💠 یکی از کسانی که دارای روح القُدُس است، حضرت صدیقه طاهره علیها السلام است. اگر ما بفهمیم قداست روح چیست، او را درک می کنیم و اگر نفهمیم، نه؛چون اگر خودمان آشنا نباشیم، نمی فهمیم.اگر آشنا باشیم که قداست روح یعنی چه و اگر #تقوا را ادامه دادیم و ایمان ما بالا رفت و خودمان از آلودگیهای عقیدتی، اعمالی و اخلاقی، پاک و مطهر شدیم، بهره و شأنی از قداست روح عاید ما می شود. آنوقت می فهمیم کسانی که روح القُدُس دارند، برنامه شان چطور است. بنابراین هر کس او را شناخت این را هم می شناسد.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درسی از نهج البلاغه (5)
✍️ مقدمه: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
🔸 #متقین تعدادشان اندك است و شايسته ستايش خداوند سبحان هستند كه فرمود: «بندگان سپاسگزار من اندكند». پس گوش جان را به نداى #تقوا بسپاريد، و براى به دست آوردن آن تلاش كنيد.
🔸 #تقوا را به جاى همه چیزهای از دست رفته به دست آوريد و آن را در عوض هر كار مخالفى كه انجام داده ايد، انتخاب كنيد.
🔸با #تقوا خواب خود را به بيدارى تبديل کنید و روزتان را با آن سپرى كنيد. دلهاى مرده خود را با #تقوا زنده كنيد و گناهان خود را با آن شستشو دهيد.
🔸 بيمارى هاى روح و جسم خود را با #تقوا درمان کنید و خود را با #تقوا آماده سفر آخرت کنيد. از کسانی که #تقوا را تباه کرده اند، عبرت بگيريد و مبادا خودتان عبرت اهل #تقوا شويد. آگاه باشيد و #تقوا را حفظ كنيد و خود را با #تقوا حفظ کنيد.
📚 نهج البلاغه، خطبه 191
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌹 درسی از نهج البلاغه (6)
✍️ مقدمه: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
🔹اگر (با انجام واجبات و ترک گناهان،) اهل #تقوا شوید، #تقوا موجب می شود که شما بر گردن خدا حق پیدا کنید.
🔹 #تقوا امروز محافظ و سپر بلای شماست و فردا راه رسيدن به بهشت است.
🔹هر کس وارد مسیر #تقوا شود، سود می کند و هیچ ضرری نمی کند.
🔹امانتدار #تقوا خداست و خودش حافظ آن خواهد بود. پس مزد #تقوا ضایع نمی شود.
🔹فرداى قيامت، همه به #تقوا نيازمندند. چون خدا در قیامت فقط از واجبات و گناهان بازخواست می کند.
🔹#تقوا جاىگزین همه چیزهای از دست رفته است. چون با #تقوا همه گذشته ها جبران می شود.
🔹#تقوا خواب غفلت انسان را به بيدارى تبديل می کند. چون تقوا به انسان بصیرت می دهد.
🔹#تقوا دلهاى مرده را زنده می كند. چون گناه است که دلها را می میراند و انسان #باتقوا گناه نمی کند.
🔹#تقوا گناهان گذشته را شستشو می دهد. چون شروع #تقوا یعنی توبه از گناهان گذشته.
🔹#تقوا بيمارى هاى روح و جسم را درمان می کند. چون عامل همه بیماریهای روحی و برخی از بیماری های جسمی، گناه است.
🔹#تقوا انسان را آماده سفر آخرت می کند. چون در آخرت فقط از #واجبات و #گناهان می پرسند.
📣 پس به هوش باشید و با انجام واجبات و ترک گناهان، #تقوا را حفظ كنيد و خود را با #تقوا حفظ کنيد.
📚 نهج البلاغه، خطبه 191
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسشی از آیت الله خوشوقت
💠 س: براي اثبات زنده بودن امام زمان استناد به سوره ی قدر کرده اند؛ چه ارتباطی بين امام زمان و سوره قدر هست؟
🔸ج: در کتاب کافی امام باقر (ع) درباره ی امر امامت به سوره ی قدر استناد کرده اند. لذا سوره ی قدر معروف شد به سوره امامت؛ چون برای شب قدر است. #شب_قدر از کيست؟ زمان پيغمبر اکرم (ص) از ايشان بود. وقتی ايشان وفات کردند، از کيست؟ قطع شد يا ادامه دارد؟
قرآن می گويد: «ادامه دارد». از کجا می گويد؟ می گويد: «تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ». «تَنَزَّلُ» يعنی «تَتَنَزَّلُ». فعل مضارع، دال بر استمرار است. شب قدر ادامه دارد. حالا در اين زمان کجا برود؟ به خانه ی چه کسی برود؟ بايد باشد که آنجا برود.
بنابراين اين آيه دالّ بر اين است که امامت ادامه دارد. شب قدر هم مخصوص اوست. از اين «تَنَزَّلُ» استفاده کرده اند.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ از نظر خدا چه کسانی در روی زمین، حق حکومت کردن دارند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ما قطعاً بعد از تورات، در زبورِ داود هم نوشته بودیم که زمین و حکومت بر آن را باید بندگان #مطیع و شایسته من به ارث برند؛ نه دیگران. *
بدون شک در این قرآن هم در این باره، پیام رسایی برای بندگان #مطیع من وجود دارد.
✍️ شرح: بندگان #مطیع خدا کسانی هستند که از دستورات #واجب و #حرامِ خدا در امور فردی و اجتماعی و سیاسی #اطاعت می کنند. از نظر خدا فقط اینها حق حکومت کردن در زمین را دارند که اولا پیامبرانند، بعد امامان معصوم و بعد افراد غیر معصومی که مطیع خدا هستند.
پس در دوره غیبت امام زمان، تمام حکومتهای فعلی دنیا نامشروع است به جز حکومت جمهوری اسلامی که بنا دارد به دستورات خدا در حد توانش عمل کند.
📖 و لَقَدْ كَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصَّالِحُونَ * إِنَّ في هذا لَبَلاغاً لِقَوْمٍ عابِدينَ (انبیاء، 105 تا 106)
ولایت فقیه
آیه شماره 329
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ 12 فروردین روز جمهوری اسلامی
✅ جمهوری اسلامی با چه عاملی بر قدرتهای بزرگ پیروز شد؟
🌺 امام خامنه ای:
بارها اين نكته را عرض كردهايم كه اگر شرق و غرب، اروپا و ناتو و ورشو، ارتجاع منطقه و همه و همه، پول و سلاح و تبليغات بريزند، براى اينكه يك قسمت از كشور را جدا كنند، يا دولت را ساقط نمايند، يا جمهورى اسلامى را از بين ببرند و بعد از هشت سال نتوانند، اين بزرگترين شكست آنهاست.
ما با #تقوا توانستيم اين پيروزى را به دست بياوريم؛ بعد از اين هم همينطور است. امام (رضوان اللّه تعالى عليه)، براى ما آيت #تقوا بود. هرچه موفقيت در كار اين انقلاب بود، در درجه ى اول، ناشى از #تقواى قلبى آن رهبر و پيشوا و مجسمه ى #تقوا بود. (02/ 03/ 1369)
پند 158
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ 12 فروردین ، روز جمهوری اسلامی
🌷 کدام واجب از بقیه واجبات مهمتر است و کدام اصل حتی از اصول دین هم مهمتر است؟
🔻 آیت الله خوشوقت:
پنج عمل را امام باقر (ع) زیربنای اسلام قرار دادند که اگر اینها نباشند، اسلام نیست. اول نماز بود. دوم زکات. سوم روزه و چهارم حج و پنجم مسأله امامت و زعامت امت اسلامی.
این پنجمی اهمیتش از همه اینها بیشتر است. علتش هم این است که این چهار تا به انضمام سایر #واجبات و #محرّمات زیر سر ولایت و امامت خوابیده است. اگر امامت صحیح در جامعه #حکومت بکند، نماز و روزه و زکات و همه چیز در جای خودش قرار میگیرد. چون رهبر موظف است اقدامی بکند که همه اینها انجام بگیرد.
اما اگر امامتش صحیح نباشد، هیچکدام اینها نیست و همه ضایع میشود. یعنی امامت مساوی است با ارزش و احترام تمام #واجبات و ترک همه #محرّمات به اضافه #اصول و کل #فروع اسلام. این معادل با همه آنها ارزش دارد. لذا امام باقر (ع) فرمود «وَ لَمْ يُنَادَ بِشَيْءٍ كَمَا نُودِيَ بِالْوَلَايَةِ».
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ کسب قدرت یا انجام تکلیف، کدامیک سیره امیر المؤمنین بوده است؟
🌷 امام خامنه ای:
#تقوا يكى از شاخصه هاى حكومت امير المؤمنين، برخاسته از اراده ى مردم و خواست مردم است. «تغلّب»- يعنى از راه غلبه و زور بر مردم حاكم شدن- در منطق امير المؤمنين نيست. بااينكه خود را برحق مى دانست، اما كنار نشست، تا وقتى مردم آمدند، اصرار كردند، ابرام كردند، شايد گريه كردند، التماس كردند كه آقا شما بيا زمام امور ما را در دست بگير. آن وقت آمد و زمام امور مردم را در دست گرفت. خودش گفت كه اگر مردم نيامده بودند؛ اگر مردم اصرار نمى كردند، اگر اين طلب جدّى مردم نبود، من علاقه اى به اين كار نداشتم. قدرت در دست گرفتن و اعمال اقتدار، براى امير المؤمنين جاذبه اى ندارد. قدرت طلبى براى كسانى جاذبه دارد كه مى خواهند خواهشهاى نفسانى و هواهاى نفسانى خودشان را ارضا كنند، نه براى امير المؤمنين. او دنبال #تكليف شرعى است؛ دنبال اقامه ى حقّ است. (30/ 06/ 1381)
✍️ خلاصه: #تقوا و انجام تکلیف یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 67
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ 12 فروردین ، روز جمهوری اسلامی
🔸 سخنان سیاسی آیت الله خوشوقت درباره نعمت حکومت اسلامی
🔻🔻 امروز ما در زمان غیبت هستیم. حکومت عدل الهی که در رأس آن یک انسان فقیه و باتقوا قرار گرفته است. این یکی از نعمت های بزرگ خداست. شما این را مقایسه کنید با رضا شاه که حدود 1304 رسما شاه شد و تاجگذاری کرد و مسئولیت اداره مملکت اسلامی را بدست گرفت. حدود 16 سال هم بیشتر حکومت نکرد و در این 16 سال حکومتش استعماری بود، چون انگلیس ها او را آورده بودند و طبق دستور آنها با اسلام مبارزه کرد. حجاب از سر زن ها برداشت، حوزه های علمیه را از بین برد، عمامه علماء را برمی داشت، عزاداری را ممنوع کرد، به کسی اجازه نداد دسته عزاداری و روضه خوانی راه بیندازد؛ همه اینها را که آثار و مظاهر اسلام بود اجباراً تعطیل کرد.
🔻🔻 خب این یک حکومت، حکومتی است که چون مردم ضعیفند و او قدرت دارد گوش به حرف او می دهند. زن ها چطور شدند! این زن های هرزه و بی حیا و بدبخت از آثار اعمال آن رضاشاه ملعون است. این جوانهای بی دین، بی نماز، روزه خور، هرزه، نجاست خور، همه از آثار ترویج فسادی است که رضاشاه با قدرت پیاده کرد، مسلمان هم در ظل این حکومت اینطوری شدند.
🔻🔻 یک نوع حکومت دیگر هم است. مردم نماز می خوانند، روزه می گیرند، هر کسی بخواهد طبق دستور اسلام عمل کند هیچ کسی به او نمی گوید آقا نکن، زن می خواهد چادر مشکی سر خودش بکند آزاد است، پوشیه بزند آزاد است، مرد می خواهد محاسن بگذارد آزاد است، نماز بخواند آزاد است، مسجد آزاد است، عزاداری آزاد است، یادگرفتن مسائل دینی آزاد است، مکه آزاد است، همه مسائل اسلامی آزاد است، این اگر مقایسه کنیم با آن نوع حکومت آدم می بیند زمین تا آسمان فرق دارد.
🔻🔻 بنابراین #نعمت بودن این نوع حکومت مشخص می شود برای ما که چقدر برای انسان ها و مسلمان هایی که در تحت سایه این نوع حکومت زندگی می کنند چقدر #سعادت و سلامت به اینها نزدیک تر است تا آن زمان، بنابراین یکی از نعمت های بسیار بزرگ هم #نعمت ولایت فقیه عادل است که در این زمان ما زیر سایه این #نعمت بزرگ الهی زندگی می کنیم، همه آزاد هستیم.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen