✅ پذیرش حکومتی غیر از جمهوری اسلامی چه اشکالی دارد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
بر مسلمانان حرام است که به جای پذیرش حکومت مسلمانان، حکومت کافران بر خود را بپذیرند. هر کس حکومت کافران و اطاعت از آنها را بپذیرد، طبعاً دیگر تحت حکومت خدا نیست؛ مگر اینکه مجبور به تقیّه شوید تا از شرّ کافران در امان بمانید. بدینوسیله خدا به شما هشدار می دهد و شما را از پذیرش حکومت کافران و نافرمانی از دستورات خود بر حذر می دارد. ضمنا هشدار می دهم که بازگشت همه به سوی خداست و به دادگاهی که قاضیاش اوست. *
محمد! به مسلمانان بگو: «اگر پذیرش حکومت و ریاست کافران را که در ذهنتان است، مخفی یا علنی کنید، در هر صورت خدا آن را می داند. علاوه بر این، او تمام آنچه را در آسمانها و تمام آنچه را در زمین است، می داند و از طرفی قدرت انجام هر کاری را دارد؛ *
آن هم در روزی که هر کس هر واجب و حرامی که در دنیا انجام داده، گزارش مکتوبش را در پروندهاش حاضر و آماده می یابد و با دیدن پرونده ی پر از گناهش آرزو می کند که ای کاش بین او و پروندهاش فاصلهای دور و دراز بود. باز هم خدا به شما هشدار می دهد و شما را از پذیرش حکومت کافران و نافرمانی از دستورات واجب و حرام خود بر حذر می دارد. او دلسوز بندگانش هم هست؛ پس با پذیرش حکومت و حاکم منصوب از طرف او و اطاعت از دستوراتش دلسوزی او را پاس بدارید!»
📖 لا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكافِرينَ أَوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنينَ وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللَّهِ في شَيْءٍ إِلاَّ أَنْ تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقاةً وَ يُحَذِّرُكُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَ إِلَى اللَّهِ الْمَصيرُ * قُلْ إِنْ تُخْفُوا ما في صُدُورِكُمْ أَوْ تُبْدُوهُ يَعْلَمْهُ اللَّهُ وَ يَعْلَمُ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ وَ اللَّهُ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ * يَوْمَ تَجِدُ كُلُّ نَفْسٍ ما عَمِلَتْ مِنْ خَيْرٍ مُحْضَراً وَ ما عَمِلَتْ مِنْ سُوءٍ تَوَدُّ لَوْ أَنَّ بَيْنَها وَ بَيْنَهُ أَمَداً بَعيداً وَ يُحَذِّرُكُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ (آل عمران، 28 تا 30)
📚 آیه شماره 304
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 3)
س: تقوا در اعتقادات یعنی چه؟
ج: تقوا در اعتقادات یعنی پذیرفتن عقیده ای که خدای متعال در قرآن کریم اعلام کرده که باید انسان به آن معتقد شود. پذیرفتن و باور کردن این عقیده که خدا اعتقاد به آن را بر انسان ها واجب کرده است، جزء کارهای واجب شرعی و جزء تقوا است.
س: تقوا مقدم است یا اعتقاد؟
ج: اگر عقیده نباشد که تقوا مورد ندارد. اول ایمان و بعد از آن اطاعت فرمان و تقوا: «الَّذينَ آمَنُوا وَ كانُوا يَتَّقُونَ». اگر من خدا را قبول نکنم، حرف او را هم قبول ندارم؛ پس اول ایمان به خدا و بعد اطاعت فرمان خدا.
س: شما فرموده اید: «تقوا سه مرحله را درست می کند»؟
ج: اگر ایمان نباشد که من تقوا را مراعات نمی کنم تا در نتیجه سه مرحله درست شود. ایمان، اطاعت فرمان می آورد. اطاعت فرمان هم باعث بالا رفتن ایمان به عقائدی می شود که خدا ردیف کرده است. عقل ابتدایی، ایمان به این معنا را که خدا هست، می پذیرد. بعد از آن، تقوا آن را تقویت می کند.
س: چه چیزی اراده را برای رعایت تقوا قوی می کند؟
ج: انسان، کمی عقل دارد و می فهمد که این به نفع او است. می فهمد که وقتی خدا گفته «دزدی نکن!» خوب است. ما این را کمی می فهمیم. خود این زحمتی ندارد که اراده کنیم و انجام دهیم. اگر همین مقداری را که می فهمیم، انجام دهیم، خود همین اراده را تقویت می کند. اگر انسان با کسانی که در همه ی قسمت های زندگی تقوا را مراعات می کنند معاشرت کند، تصمیم و اراده اش تقویت می شود. خواندن شرح حال علمای ربانی بزرگ هم که عمری را با تقوا گذرانده اند، انسان را تشویق می کند که تقوا را مراعات کند. این ها همه مُمد هستند و کمک می کنند.
س: آیا فقط واجبات را انجام دهیم؟
ج: خدا بیشتر از این الزاماً نخواسته است. نگفته مستحب را انجام نده؛ بلکه گفته: «اگر مزد بیشتری بخواهی، آن را هم باید انجام بدهی؛ اما اگر انجام ندادی، تو را به جهنم نمی برم. ولی اگر واجبی را ترک کردی، نتیجه اش جهنم است یا حرامی را مرتکب شدی، نتیجه اش جهنم است.» خدا روی این دو خیلی فشار آورده است.
س: آیا همه ی واجبات را انجام دهیم؟
ج: حالا شما انجام بده، ببین بقیه ای می ماند. واجب و حرام در تمام حالات بیداری انسان هست. تا انسان بیدار است، چشمش می بیند؛ زبانش حرف می زند و دست و پایش حرکت می کند. در این حرکات، احیاناً هم حرام داریم و هم واجب؛ بنابراین این جور نیست که فقط در مسجد واجب و حرام باشد. در خیابان هم هست. در خانه هم هست. خیلی ها به خانه که می روند، اولِ گناه و معصیتشان است. بر سر زن و بچه داد می زنند و فحش می دهند و می زنند. بنابراین تا آدم بیدار است، کار می کند. در این کارها حرام هم هست. باید با تقوا حرامِ آن را بیرون کنیم و واجبش را انجام دهیم.
س: اگر به همین واجبات اکتفا کنیم، چه می فهمیم؟
ج: حالا شما اکتفا کن؛ ببین یک من ماست چقدر کره دارد. بعد می فهمی.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چرا نماز؟ (شماره 6)
🔹 کلید بهشت!
🌷 پيامبر اکرم (ص):
دعا كليد رسیدن به مهربانی خداست. وضو كليد نماز است و #نماز كليد بهشت است.
📖 الدُّعاءُ مِفْتاحُ الرَّحْمَةِ، وَ الْوُضوءُ مِفْتاحُ الصَّلاةِ، وَ الصَّلاةُ مِفْتاحُ الْجَنَّةِ.(38)
📚 نهج الفصاحه، ح 1588.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ برنده زندگی کیست؟ ماهیت دنیا چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هر کسی طعم مرگ را خواهد چشید و شما انسانها جزای کامل اطاعت یا تمرّدتان از دستورات واجب و حرام خدا را فقط در روز قیامت دریافت خواهید کرد؛ پس اوّلاً فقط کسی که از آتش جهنم دور نگه داشته شود و وارد باغویلای بهشتیاش کنند، برنده است و خوشبخت؛ ثانیاً زندگی دنیا که انسان را از آماده شدن برای دادگاه قیامت غافل می کند، جز وسیله گول خوردن نیست. *
📖 كلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ وَ إِنَّما تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَ أُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فازَ وَ مَا الْحَياةُ الدُّنْيا إِلاَّ مَتاعُ الْغُرُورِ (آل عمران، 185)
آیه شماره 305
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 55)
🌷 پیامبر اکرم (ص) :
مردی که با پسری نزدیکی می کند، در روز قیامت با حالت جنابت خواهد آمد طوری که آب همه دنیا او را پاک نمی کند و خدا بر او غضب کرده و #لعنتش کرده و برایش جهنم را آماده کرده که بد سرانجامی است.
پیامبر اکرم (ص) سپس فرمود: وقتی دو مرد نزدیکی می کنند، عرش خدا از آن گناه به لرزه می آید.
📖 منْ جَامَعَ غُلَاماً جَاءَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ جُنُباً لَا يُنَقِّيهِ مَاءُ الدُّنْيَا وَ غَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَ لَعَنَهُ وَ أَعَدَّ لَهُ جَهَنَّمَ وَ سَاءَتْ مَصِيراً ثُمَّ قَالَ إِنَّ الذَّكَرَ يَرْكَبُ الذَّكَرَ فَيَهْتَزُّ الْعَرْشُ لِذَلِكَ.
📚 وسائل الشيعة، ج20، ص: 329
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (154)
🌷 من یتق الله یجعل له مخرجا
دانیال پیامبر، پسر یتیمی بود که نه پدر داشت و نه مادر. پیرزنی از بنی اسرائیل سرپرستی او را به عهده گرفت و تربیتش نمود. در آن زمـان مرد صالحی زنـدگی می کرد که داراي زنی زیبا و خوش قامت بود. وي با پادشاه وقت رابطه اي نزدیک داشت و گاه و بیگاه نزد شاه می رفت.
روزي پادشاه به شخصـی مورد اعتماد نیازمند شد که به مأموریتی بفرسـتد. به دو نفر از قاضی ها دستور داد چنین فردي را پیدا کنند. هر دو قاضی، آن مرد صالح را به شاه معرفی کردند.
پادشاه هم وي را به مأموریت فرستاد. آن مرد هنگام حرکت نزد آن دو قاضـی رفت و همسـر خود را که زنی بسیار پاکدامن و #باتقوا بود، به آنان سپرد و تقاضا کرد از احوال همسرش با خبر شوند.
روزي هر دو قاضی براي احوالپرسی به خانه آن زن #باتقوا رفتند . چشمان ناپاکشان به آن زن افتاد و آنچنان دل باختند که در همان حال درخواست گناه نمودند. زن #باتقوا به شدت امتناع ورزید و هر چه کوشیدند زن را راضی کنند، سودي نبخشید. لذا به او گفتند: اگر خواسته ما را برطرف نکنی، نزد پادشاه علیه تو شهادت به زنا می دهیم و سنگسارت خواهند کرد. زن #باتقوا باز هم زیر بار نرفت. و گفت: هرچه می خواهید انجام دهید.
آن دو نزد پادشاه آمده، گفتند: زن آن مرد صالح زنا کرده و ما شاهد عمل زشت او هستیم. شاه بسیار ناراحت شد و گفت: شهادت شما پذیرفته است. ولی سه روز صبر کنید، روز سوم سنگسارش خواهیم کرد.
به دنبـال آن، جـارچی ها در شـهر اعلام کردنـد که فلان روز، زن فلانی به جرم عمل زشت زنا سـنگسار خواهد شـد. و همه از قضیه مطلع گشتند.
پادشاه پنهانی به وزیرش گفت: در این ماجرا تو چه فکري میکنی؟ من خیال نمی کنم این زن خلافی مرتکب شده باشد. وزیر نیز گفته ي شاه را تأیید کرد. روز سوم وزیر از منزل بیرون آمـد، در کوچه قدم می زد. دانیال پیامبر، کودکی خردسال بود و با عده اي از کودکان بازي میکرد. وزیر او را نمی شناخت. چشم دانیال که به وزیر افتاد، بچه ها را دور خود جمع کرد و گفت: بچه ها! من به جاي پادشاه هسـتم.
سـپس یکی را به جای آن زن قرار داد و دو نفر دیگر را به جاي آن دو قاضـی تعیین نمود. آنگـاه مقـداري خـاك روي هم ریخت و بالاي آن خـاكهـا به عنوان تخت پادشاهی نشـست و شمشـیري از نی به دسـت گرفت و به بچه ها گفت: این دو مرد را از هم جدا کنید. یکی را در فلان محل و دیگري را در محل دیگر نگه دارید.
آنگاه یکی از آن دو را به حضور خواست و گفت: درباره این زن چه میدانی؟ راست بگو اگر دروغ بگویی، تو را با این شمشیر می کشم.
او گفت: من شهادت می دهم که گناه کرده.
دانیال گفت: چه روزي؟
مرد گفت: فلان روز.
دانیال نبی پرسید: با چه کسی؟
گفت: با فلان پسر فلان.
پرسید: در کجا؟
گفت: در فلان محل.
بعد دانیال نبی دستور داد او را به محل خود برده و دومی را آوردند.
دانیال پرسید: بگو بدانم درباره این زن چه می دانی؟ باید راستش را بگویی و اگر دروغ بگویی، با این شمشیر سرت را از بدن جدا می کنم.
هر چه پرسید، دومی بر خلاف اولی جواب داد. آن گاه رو به بچه ها کرد و گفت: الله اکبر! این دو دروغ می گویند. باید هر دو کشته شوند.
وزیر که تماشاگر صحنه بازی بچه ها بود و چگونگی قضاوت دانیال را دید، با شتاب نزد پادشاه رفت، آنچه را که دیده بود شرح داد.
پادشـاه، فوري آن دو قاضـی را حاضـر کرده و هر دو را از هم جـدا کرد. از آنهـا توضـیح خواست. هر کـدام مخالف دیگري سخن گفتند و حقیقت آشکار شد. پادشاه دسـتور داد مردم جمع شدنـد و هر دو قاضـی را به جرم خیانت اعدام کردند. این گونه دانیال نبی، روش کشـف حقیقت را در برخی موارد به مردم آموخت و زن #باتقوا نجات یافت. خائن نیز به کیفر اعمال خود رسید.
این است ثمره #تقوای یک انسان ظاهرا بی کس و نتیجه مقاومتش در مقابل #گناه. خدا پشتیبان #متّقین است. و من یتق الله یجعل له مخرجا.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 218
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آدمهای فاسد چگونه فاسد شده اند؟ راه جلوگیری از آن چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
برادران و خواهران عزيز! مواظب خودتان باشيد. آدم هاى فاسدى كه اسمهايشان را شنيده ايد يا توصيفشان را مى شنويد، اين ها از اول كه فاسد نبودند؛ يك وقت يك لقمه ى چرب و نرمى، دهن شيرين كنى- دانسته يا ندانسته- كسى توى دهن اين ها گذاشته، به كامشان شيرين آمده، بعد لقمه ى بعدى و لقمه ى بعدى را خودشان برداشته اند و شده اند فاسد. خيلى مراقب باشيد. اين چند سالى كه مشغول خدمتيد- حالا هرچه هست؛ ده سال است، پانزده سال است، چهار سال است، پنج سال است- خيلى از خودتان مراقبت كنيد. #تقوا يعنى همين؛ يعنى همين مراقبت. (09/ 04/ 1386)
✍️ شرح: تقوا یعنی مراقب باشیم که #واجبات را انجام دهیم و #حرامها را ترک کنیم.
پند 118
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درسی از نهج البلاغه (11)
🔸 راه #تقوا روشن است. هر کس وارد مسیر #تقوا شود، سود می کند. امانتدار #تقوا خداست و خودش حافظ آن خواهد بود.
🔸 #تقوا همواره خود را بر امّت هاى گذشته عرضه كرده و بر آينده نيز عرضه مى كند. زيرا فرداى قيامت، همه به آن نيازمندند. آنگاه كه خدا در قيامت انسانها را جمع می کند و آنچه را داده است، پس مى گيرد و در باره همه نعمتها مى پرسد، چه اندكند آنان كه#تقوا را برگزيده اند و بار آن را به درستى بر دوش كشيده اند.
📚 نهج البلاغه، خطبه 191
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ نشانه عزم و اراده قوی مسلمانان در بندگی خدا چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای مسلمانان! بدون تردید همه شما با اموال و جانهایتان در قالب #واجبات و #محرّماتِ مالی و جانی امتحان می شوید و بدون شک در جنگ روانیِ یهودیان، مسیحیان و مشرکان با شما، حرفهای آزاردهنده زیادی خواهید شنید. اگر در آن امتحاناتِ واجب و حرامِ مالی و جانی، و در این جنگ روانی مقاومت کنید و خود را از نافرمانی از دستورات واجب و حرامِ خدا حفظ کنید، همین نشانه عزم و اراده قوی شما در بندگی است.
📖 لتُبْلَوُنَّ في أَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ وَ لَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذينَ أُوتُوا الْكِتابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَ مِنَ الَّذينَ أَشْرَكُوا أَذىً كَثيراً وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا فَإِنَّ ذلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ (آل عمران، 186)
آیه شماره 306
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔹 از علی آموز ...
🌹بهترین نشانه صداقت ایمان چیست؟
✅ امام علی (ع) :
بهترین نشانه صداقت ایمان یک شخص، #رضایت او به خواست خدا و #تسلیم شدنش در برابر دستورات #واجب و #حرام خداست.
📖 أجْدَرُ الْأَشْيَاءِ بِصِدْقِ الْإِيمَانِ الرِّضَا وَ التَّسْلِيم
📚 تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص: 103
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🔹 از علی آموز ...
🌹 چه کنیم که شفاعت پیامبران شامل ما هم بشود؟
✅ امام علی (ع) :
دعوت پیامبران خدا را اجابت کنید و #تسلیم اوامر #واجب و #حرام آنها شوید و از دستوراتشان اطاعت کنید تا مشمول شفاعت آنها شوید.
📖 اسْتَجِيبُوا لِأَنْبِيَاءِ اللَّهِ وَ سَلِّمُوا لِأَمْرِهِمْ وَ اعْمَلُوا بِطَاعَتِهِمْ تَدْخُلُوا فِي شَفَاعَتِهِم
📚 تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص: 110
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📘 مُرجِفون؟
حکم رسانه ها و چهره هایی که در فضای مجازی علیه احکام اسلامی و حکومت جمهوری اسلامی شایعه پراکنی می کنند، چیست؟
🌹 سخن خدا در قرآن:
منافقان و مریضعقلها و کسانی که جو روانی جامعه را بر ضد احکام خدا مسموم می کنند، اگر از این سمپاشی روانی و انتشار شایعات و دروغها دست برندارند، به تو که مسئول جامعه هستی، بر ضد آنان مأموریت می دهیم [كه يا تبعيدشان كنى يا با آنان بجنگى.] پس از آن جز مدتی کوتاه در شهر و در کنار تو نخواهند ماند.
این منافقانِ شایعه ساز، مورد #لعنت خدا هستند و هر جا كه يافت شوند، بايد دستگير شوند، و به قتل برسند. خدا سیره خود را درباره اینها، در گذشته، اين گونه قرار داده بود و این شیوه هرگز تغییری نخواهد کرد. (احزاب، 62)
آیه شماره 87
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🔹 از علی آموز ...
✅ درسی از نهج البلاغه (12)
🔸با #تقوا خواب خود را به بيدارى تبديل کنید و روزتان را با #تقوا سپرى كنيد. دلهاى مرده خود را با #تقوا زنده كنيد و گناهان خود را با آن شستشو دهيد.
🔸 بيمارى هاى روح و جسم خود را با #تقوا درمان کنید و خود را با #تقوا آماده سفر آخرت کنيد. از کسانی که #تقوا را تباه کرده اند، عبرت بگيريد و مبادا خودتان عبرت اهل #تقوا شويد. آگاه باشيد و #تقوا را حفظ كنيد و خود را با #تقوا حفظ کنيد.
🔸 #متقین تعدادشان اندك است و شايسته ستايش خداوند سبحان هستند كه فرمود: «بندگان سپاسگزار من اندكند». پس گوش جان را به نداى #تقوا بسپاريد، و براى به دست آوردن آن تلاش كنيد.
🔸 #تقوا را به جاى همه چیزهای از دست رفته به دست آوريد و آن را در عوض هر كار مخالفى كه انجام داده ايد، انتخاب كنيد.
📚 نهج البلاغه، خطبه 191
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آیا نیازهای انسان، فقط مادی است؟
🌷 امام خامنه ای:
همچنانى كه انسان به نان و هوا و غذا و صنعت و علم و پيشرفت و لذايذ زندگى نيازمند است، به ايمان و #تقوا و پاكى و پاك دامنى و طهارت دل و نورانيت دل و مجذوب معارف الهى شدن هم نيازمند است؛ به اخلاق حسنه و مكارم اخلاقى هم نيازمند است. (25/ 07/ 1385)
✍️ شرح: تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها
پند 119
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (156)
🌷 خطر اوّلین گناه
در بنی اسـرائیل عابدي به نام برصـیصا زندگی می کرد. مدت درازي عمر خود را به عبادت و بندگی گذرانده بود. کارش به جایی رسـیده بود که دیوانگان را با دعاي خویش شفا می داد.
روزی زنی از خانواده اي بزرگ دیوانه شد. برادرانش او را به عبادتگاه برصیصا آوردند تا بر اثر دعاي او خوب شود. آنها خواهرشان را نزد برصیصا گذاشته و برگشتند.
شیطان پیوسته برصیصا را وسوسه نمود و جمال زن را در نظرش جلوه می داد. زنی زیبا با مردی تنها بدون مانع؟ بالاخره شیطان کارش را کرد و برصیصا نتوانست خود را نگه دارد.
زن از برصیصا آبستن شد. برصیصا فهمید که زن حامله شده. از ترس رسوایی، او را کشت و دفن نمود. شیطان پس از این پیشامد، ماجرا را به گوش برادران رساند و محل دفن خواهرشان را هم به آنان گفت. کم کم داستان پخش شد، تا به گوش سلطان شهر رسید.
سلطان با عده اي پیش برصیصا رفت و از جریان جویا شد. برصیصا به همه ی کردار زشت خود اعتراف نمود. سلطان دستور داد او را به دار آویختند. همین که برصیصا بر چوبه دار بالا رفت، شیطان پیش او آمد و گفت: آن کسی که تو را به این مرحله خطرناك گرفتار نمود، من بودم. اینک نیز اگر نجات می خواهی، باید از من اطاعت کنی.
برصیصا گفت: چه گونه اطاعت کنم؟
شیطان گفت: یک مرتبه در مقابل من سجده کن .
برصیصا گفت: اکنون که بر فراز دار هستم، چگونه سجده کنم؟
شیطان گفت: من به یک اشاره ي تو به قصد سجده قناعت می کنم.
برصـیصا با سـر اشاره به سـجده کرد و در آخرین لحظات زندگی با سجده بر شیطان کافر شد، و پس از چند دقیقه به دار آویخته شد.
خداوند در آیه 16 و 17 سوره حشر اشاره به همین داستان می نماید:
شیطان به انسان گفت: «کافر شو. اما هنگامی که کافر شـد، شیطان گفت: من از تو بیزارم، من خودم از ارباب عالمیان می ترسم.» سرانجام کار هر دو این شد، که هر دو در آتش دوزخ خواهند بود، و براي همیشه خواهند سوخت. این است کیفر ظالمان.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 211
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 56)
🌷 امام باقر (ع):
رسول خدا (ص) #لعنت کرده است:
1️⃣ مردی را که به عورت غیر همسرش نگاه کند
2️⃣ و مردی را که با رابطه با همسر برادر مسلمانش به او خیانت کند
3️⃣ و مردی را که مردم به او احتیاج دارند و او از آنها طلب رشوه می کند.
ٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ ص رَجُلًا يَنْظُرُ إِلَى فَرْجِ امْرَأَةٍ لَا تَحِلُّ لَهُ وَ رَجُلًا خَانَ أَخَاهُ فِي امْرَأَتِهِ وَ رَجُلًا يَحْتَاجُ النَّاسُ إِلَى نَفْعِهِ فَيَسْأَلُهُمُ الرِّشْوَةَ.
📚 وسائل الشيعة، ج20، ص: 191
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چرا نماز؟ (شماره 7)
🔹 محبوبترین!
🌷 امام علی (ع):
هيچ عملى نزد خداوند، محبوبتر از نماز نيست، پس مبادا هيچ كار دنيايى شما را در وقت نماز به خود مشغول کند.
📖 ليْسَ عَمَلٌ اَحَبَّ اِلَى اللّهِ عَزَّوَجَلَّ مِنَ الصَّلاةِ، فَلا يَشْغَلَـنَّـكُمْ عَنْ اَوقاتِها شَىْءٌ مِنْ اُمورِ الدُّنيا؛
📚 خصال، ص۶۲۱، ح۱۰
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چرا با انجام دستورات دینی، آزادی خود را محدود می کنیم؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای انسانها! بپرهیزید از مخالفت با دستورات واجب و حرام اربابتان! همان اربابی که همه شما را از یک نفر آفریده و همسر او را هم از جنس همان یک نفر خلق کرده و از طریق آن دو، مردان و زنان زیادی در سطح کره زمین پخش کرده!
بپرهیزید از مخالفت با دستورات واجب و حرام خدایی که خواستههایتان را با قسم خوردن به او از هم می خواهید!
و بپرهیزید از تضییع حقوق واجب خویشاوندان! چون خدا بالای سر شما مراقب عملکرد شماست.
📖 يا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ وَ خَلَقَ مِنْها زَوْجَها وَ بَثَّ مِنْهُما رِجالاً كَثيراً وَ نِساءً وَ اتَّقُوا اللَّهَ الَّذي تَسائَلُونَ بِهِ وَ الْأَرْحامَ إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلَيْكُمْ رَقيباً (نساء، 1)
آیه شماره 307
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔸 از علی آموز ...
✅ خدا محافظ خاص چه کسانی است؟
🌺 جواب امام علی (ع):
هر کس اهل #تقوا شود، خدا محافظ او می شود.
✍️ شرح: تقوا یعنی انجام واجبات و ترک محرمات
📖 منِ اِتَّقَى اَللَّهَ وَقَاهُ .
📚 غرر الحکم , جلد۱ , صفحه۵۸۲
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ از علی آموز ...
▪️عبادت انسان چگونه نیکو می شود؟
🌹 امام علی (ع):
هر کس اهل دوری از #گناه باشد، عبادتش نیکو می شود.
📖 منْ تَوَرَّعَ حَسُنَتْ عِبَادَتُهُ .
📚 غرر الحکم , جلد۱ , صفحه۶۱۷
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ علم و #تقوا نسخه زندگی چه کسانی باید باشد؟
📣 امام خمینی (ره):
در علم و #تقوا كوشش كنيد كه عِلم به هيچ كس انحصار ندارد، علم مال همه است، #تقوا مال همه است. و كوشش براى رسيدن به علم و #تقوا وظيفه همه ماست و همه شماست.
📚 صحيفه امام، ج19، ص: 184
✍️ تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
🔹 از علی آموز ...
✅ بهترین اصلاح کننده دین داری چیست؟
🌹 امام علی (ع):
هیچ چیز مثل #تقوا دین را اصلاح نمی کند.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان.
📖 ما أَصْلَحَ اَلدِّينَ كَالتَّقْوَى .
📚 غرر الحکم , ج ۱ , ص ۶۸۴
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
⛔️ فهرست برخی از گناهان زبان
۱.دروغ گفتن
۲.غیبت کردن
۳.وعده دروغ دادن
۴. مزاحی که همراه با گناه باشد
۵. تأیید کافران
6. قسم دروغ خوردن
۷. گفتن سخنی که باعث هتک حرمت مسلمانی شود
۸. تهمت زدن
۹. تقلید صدای مسلمان که باعث هتک حرمتش شود
۱۰. حکم ناحق دادن در قضاوت
۱۱. سرزنش بی جا کردن
۱۲. مسخره کردن مسلمان
۱۳. ناامید کردن دیگران از رحمت خدا
۱۴. دعا برای ظالمان
۱۵. امر کردن به انجام حرام
۱۶. نهی دیگران از انجام واجبات
۱۷. زخم زبان زدن ناحق
۱۸.شهادت ناحق دادن
۱۹. تکبر در گفتار
۲۰. شایعه پراکنی
۲۱. گفتن سخنی که باعث ایذاء مسلمانی شود
۲۲. بدعت گذاشتن در دین
۲۳. فحش دادن به مسلمان
۲۴. عیبجویی از مسلمان
۲۵.سخن چینی
۲۶. با لقب بد صدا کردن مسلمان
۲۷. شوخی با نامحرم
۲۸. چاپلوسی ناحق
۲۹. فریاد زدنی که باعث اذیت مسلمانی شود
۳۰. لعنت ڪردن مسلمان محترم
۳۱. اظهار حسد
۳۲. گول زدن مسلمان
۳۳. تحریف مسائل دینی
۳۴. فاش کردن اسرار مسلمان
۳۵. تأیید گناهان دیگران
۳۶ سخنی که باعث تضعیف حکومت اسلامی شود
۳۷. تبلیغ عقائد اهل سنت و کافران مثل مسیحیان و یهودیان
۳۸. تأیید مسئولانی که به دشمنان اسلام کمک می کنند
۳۹. تبلیغ فرقه های انحرافی
۴۰. تبلیغ طرفداران غرب و تخریب طرفداران اسلام
۴۱. اظهار دوستي به دشمنان دین
۴۲. حلال خدا را حرام و حرام خدا را حلال و واجب خدا را حلال اعلام کردن
۴۳. تفسير به رأي كردن قرآن
۴۴. ترساندن مسلمان
۴۵. اهانت به پدر و مادر
۴۶. نسبت زنا به كسي دادن با فحشهایی مثل حرامزاده و ولدالزنا
۴۷. تشویق گنهکار به خاطر گناهش
۴۸. توجیه ظلم ظالمان
۴۹ . ؟
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ بدترین دشمنان ما مسلمانان چه کسانی هستند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
محمد! بدون شک سرسختترین مردم در دشمنی با مسلمانان را #یهودیان و مشرکان می یابی.
📖 لتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَداوَةً لِلَّذينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَ الَّذينَ أَشْرَكُوا (مائده،82)
آیه شماره 308
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 4)
س: چرا خداوند گناهان را یک باره مشخص نکرد تا انسان ها آن را بدانند و ترک کنند؟
ج: همان یک چندم را هم که گفت، به آن عمل نکردند. کسی که تا دیروز آزاد بود و همه کار می کرد و کسی که آدم می کشت، دزدی می کرد، زنا می کرد و نجاست می خورد، حالا اگر خدا یک باره به او بگوید: «همه ی این ها نه!» چه کسی گوش می دهد. مگر اینکه خدا مثل من حکیم نباشد؛ و الّا خدا حکیم است و می داند که این آدم طاقت ندارد و باید آرام آرام از او خواست؛ لذا محرمات کم کم نازل شد. به تدریج وقتی یکی دو تای اول را انجام داد، زمینه برای سومی و چهارمی آماده می شود تا در طول بیست و سه سال، خیلی از محرمات نازل شد و خیلی از آن هم نازل نشد. بعد حضرات معصومین مأمور شدند که ابلاغ کنند.
بنابراین حکمت اقتضا می کند که به آدمی که به کار بد و زشت و گناه عادت دارد، یک باره نمی شود گفت که همه را زمین بگذارد؛ چون نمی شود. بار سنگین است؛ اما اگر کم کم او را دعوت کنیم، امکان پذیر است؛ لذا پروردگار متعال واجبات و محرمات را کم کم بیان کرد و از مردم خواست که ان شاء الله واجب را انجام دهند و حرام را ترک کنند.
س: آیه ی «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيمَ» با «لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنا» چه فرقی دارد؟
ج: سُبُل جمع است و صراط مفرد است. همه ی انسان ها در زندگی یک راه بیشتر ندارند. کلید ورود به این راه چیست؟ تقواست. تقوا روی چه چیزی پیاده می شود؟ روی کار پیاده می شود. بعضی از کارها واجب است و بعضی از کارها حرام. آن کارها سُبُل است. سُبُل جمع است. نماز خواندن، روزه گرفتن و انجام سائر واجبات، هر کدام سبیل جلب مرضات خداست. سبیل، کاری است که اگر انجام دهم، رضایت خدا را جلب کرده ام و اگر کارهایی را که حرام است ترک کنم، رضایت خدا را جلب کرده ام. این ها جمع هستند و سبیلِ جلب رضایت خدای متعال هستند. اما همه ی این ها در صراط هست. اگر یکی از آن ها را ترک نکنی، فاسق هستی. همه ی واجبات را باید انجام داد و همه ی محرمات را باید ترک کرد. این ها همه هستند و جمع هستند. زیادند. این ها سبل هستند. اگر واجبات را انجام دادی، وارد سبل جلب رضایت خدا شده ای. اگر همه ی محرمات را ترک کردی، وارد سبل جلب رضایت خدا شده ای.
س: آیا درجه ندارند؟
ج: این اولین درجه است که بر همه واجب و لازم است. حالا شما این را انجام بده. بعد ان شاء الله.
س: لطفاً این آیه را توضیح دهید: «وَ أنَّ هذا صِراطي مُسْتَقيماً فَاتَّبِعُوهُ وَ لا تَتَّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَنْ سَبيلِهِ».
ج: صراط در قرآن کریم به صورت مفرد آمده است و جمع نیامده است؛ اما سبیل به صورت جمع هم آمده و سُبُل استعمال شده است. بنا شد صراط، بندگی در برابر خدا باشد. اگر شما نماز خواندی، بندگی کرده ای. اگر روزه گرفتی، بندگی کرده ای. اگر خمس دادی، بندگی کرده ای. اگر به مکه رفتی، بندگی کرده ای. همه ی این ها در دلِ بندگی کردن است.
بندگی یکی است؛ اما تمام این کارهایی که خدا دستور داده است، سبیل هستند و جمع سبیل، سُبل است. سبیل، راه جلب خشنودی پروردگار متعال از هر کدام است. اگر به خاطر اینکه خدا واجب کرده است، به حج بروی، خدا خشنود می شود. اگر نماز بخوانی، خدا خشنود می شود. پس سُبل عبارت از انجام وظائف و تکالیفی است که هر کدام موجب جلب رضایت و خشنودی پروردگار متعال است. همه ی این ها در دل بندگی و عبودیت است. صراط یکی است و سُبل، متعدد.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen