هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ حضرت محمد (ص) چه صفتی داشت که خدا او را پیامبر خود کرد؟
🌷 امام خمینی:
مقام رسالت (پیامبر اکرم ص) نيز در نتيجه جوهره #عبوديّت است.
📚 آداب الصلاة، متن، ص: 10
✍️ توضیح: #عبودیت خدا یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش. پیامبر اکرم (ص) این گونه بود. مطیع دستورات #واجب و #حرام خدا.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
🌺 از علی آموز ...
✅ بیمه قیامت چیست؟
🌹 امام علی (ع):
ای بندگان خدا! هر کس از دستورات #واجب و #حرام خدا اطاعت کند، در قیامت در امان است و خوشحال خواهد بود. اما هر کس از دستورات #واجب و #حرام خدا نافرمانی کند، محروم و پشیمان می شود و در امان نخواهد بود.
📖 عبَادَ اَللَّهِ إِنَّهُ مَنْ يُطِعِ اَللَّهَ يَأْمَنْ وَ يَسْتَبْشِرْ وَ مَنْ يَعْصِهِ يَخِبْ وَ يَنْدَمْ وَ لاَ يَسْلَمْ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۱۴۹
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
🔹 از علی آموز ...
✅ در طول روز، مشغول چه کارهایی باشیم؟
🌷 امام علی (ع):
مشـغول کاری باش كه از آن سؤال خواهى شد.
✍️ شرح: مردم در دنیا از ما رعایت حقشان را می خواهند (حق الناس) و خدا هم در آخرت از ما درباره حقش که انجام #واجبات و ترک #حرامها است، سؤال خواهد کرد (حق الله) . پس در طول روز باید مواظب رعایت حق الناس و حق الله باشیم. یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
📖 كنْ مَشْغـُولاً بِمـا أَنـْتَ عـَنْهُ مَسـْؤُولٌ.
📚غررالحكم، ج۴، ص۶۰۱
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 کلید بصیرت چیست؟
امام موسی بن جعفر (ع) فرمودند:
«تَفَقَّهُوا فِی دِینِ اللّهِ فَإِنَّ الْفِقْهَ مِفْتَاحُ الْبَصِیرَةِ وَ تَمَامُ الْعِبَادَةِ وَ السَّبَبُ إِلَى الْمَنَازِلِ الرَّفِیعَةِ وَ الرُّتَبِ الْجَلِیلَةِ فِی الدِّینِ وَ الدُّنْیَا وَ فَضْلُ الْفَقِیهِ عَلَى الْعَابِدِ كَفَضْلِ الشَّمْسِ عَلَى الْكَوَاكِب»
در دین خدا تفقّه کنید و دینفهم شوید. مطالبی را که در دین مطرح است، بفهمید.
مسائل مربوط به #اصول_عقائد را که در دین وارد شده، بفهمید. مسائل #اخلاقی و رفتاری را که وارد شده، بفهمید. #احکام واجب و حرام را بفهمید. در محیط دین، جاهل نباشید. چرا؟
فرمودهاند: «تفقّه، مفتاح بصیرت است.» کلید روشنی در دین، تفقّه است.
اگر انسان بلد نباشد، روشن نیست و تاریک است. کسی که نمیداند #عقائد اسلامی چیست و نمیداند #احکام چیست و نمیداند چه چیزی واجب و چه چیزی حرام است، لذا واجب را ترک میکند و حرام را مرتکب میشود؛ چون جاهل است و بلد نیست.
لذا فرمودهاند مفتاح بصیرت و کلید روشنبینی و روشنایی در این است که انسان آنچه را که در دین آمده و مربوط به یکی از این سه بعد انسان است، یاد بگیرد، بفهمد و در محیط دین نسبت به این سه بُعد آشنا باشد.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ مکاشفات عرفانی با چه دستورالعملی حاصل می شود؟
🌷 امام خمینی:
اگر عبد سالك إلى اللّه به اين وظيفه #عبوديّت قيام نمود و حق ربوبيّت را به قدرى كه در سعه او است اداء نمود، حق تعالى نيز حق عبد را كه فتح باب مراوده و مكاشفه است به الطاف خاصّه ازليّه ادا فرمايد.
📚 آداب الصلاة، متن، ص: 219
✍️ توضیح: عبودیت یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش. این، مقدمه مکاشفات عرفانی است.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
🔹 از علی آموز ...
✅ بهترین حرز چیست؟
🌷 امام علی (ع):
اطاعت از دستورات #واجب و #حرامِ خدا محافظ ترین حرز است.
📖 الطَّاعَةُ أَوْقَى حِرْزٍ .
📚 تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص: 182
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چرا خدا برای ما احکام واجب و حرام تعیین کرده؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
بنای خدا بر این است که با وضع احکام واجب و حرام، اوّلاً سبک درست زندگی را برای شما روشن کند؛ ثانیاً شما را به سمت سنّتهای درست گذشتگان راهنمایی کند و ثالثاً توبه شما از خطاهای گذشتهتان را بپذیرد. خدا هم دانش سبک زندگی درست را دارد و هم حکمت وضع قوانین آن را. *
تأکید می کنم که بنای خدا بر این است که توبه شما از خطاهای گذشته را بپذیرد و شما به صراط مستقیم برگردید؛ به همین دلیل احکام واجب و حرام را برایتان بیان می کند؛ اما کافرانی که فقط دنبال شهوات پست نفسانیاند، می خواهند شما با ترک دستورات واجب و حرامِ خدا به کلّی منحرف شوید.
📖 يريدُ اللَّهُ لِيُبَيِّنَ لَكُمْ وَ يَهْدِيَكُمْ سُنَنَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَ يَتُوبَ عَلَيْكُمْ وَ اللَّهُ عَليمٌ حَكيمٌ * وَ اللَّهُ يُريدُ أَنْ يَتُوبَ عَلَيْكُمْ وَ يُريدُ الَّذينَ يَتَّبِعُونَ الشَّهَواتِ أَنْ تَميلُوا مَيْلاً عَظيماً (نساء، 26 و 27)
آیه شماره 372
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (230)
😈 سه راه نفوذ شیطان
حضـرت موسـی (ع) در محلی نشسـته بود که ناگهان ابلیس در حالی که کلاه رنگارنگی به سـر داشـت، به محضر او وارد شـد. کلاه خود را به عنوان احترام از سـر برداشت و سـلام کرد و بـا کمـال ادب در محضـر حضرت موسی (ع) ایستاد. موسی (ع) از او پرسید: تو کیستی؟
ابلیس گفت: من ابلیس هستم.
موسی گفت: خدا شر تو را از ما و دیگران دور کند.
ابلیس گفت: من آمده ام به خاطر عظمتی که نزد خدا داري، به تو سلام کنم.
موسی گفت: این کلاه چیست که بر سر گذاشته اي؟
ابلیس گفت: به وسیله این کلاه و زرق و برق و رنگهاي آن، دلهاي انسانها را می ربایم.
موسی گفت: از #گناهی برای من بگو که هرگاه انسان آن را انجام دهـد، تو بر او مسلّط می شوي و افسارش را به هر طرف خواستی، می کشی.
ابلیس گفت:
سه حالت است که هر کس داشته باشد، من بر او مسلط می شوم:
1️⃣ وقتی متکبّر و خودشیفته شود و از کارهای خودش خوشش بیاید.
2️⃣ وقتی کارهای خوب خود را بزرگ ببیند.
3️⃣ وقتی #گناهان خود را کوچک بشمارد.
📚داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص220
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 37)
س: آیا باید تفکر و فکر خود را در موضوع خاصی جهت بدهیم؟
ج: اگر در خط نیفتاده ای، باید این کار را بکنی؛ اما اگر در خط هستی، تفکر عوض می شود. یکی از آثار بزرگ تفکر این است که انسان اگر در راهی است که نباید باشد، به برکت تفکر برمی گردد. در زندگی، همه ی راه هایی که هر کس در پیش گرفته، مطابق با راه خدا نیست. اگر فکر نکنیم و همچنان ادامه دهیم، هیچ وقت به سوی راه برنمی گردیم؛ اما ممکن است انسان با فکر بفهمد که اشتباه است و برگردد. ارزش فکر ابتداءاً این است. بعد اگر انسان در راه بود، باید بیشتر کار کند.
س: آیا این خوب است که افکار خود را به مسائل علمی و اخلاقی عادت دهیم؟
ج: فعلاً از همه واجب تر این است که واجب و حرام را یاد بگیرید. بعد عمل کنید و بعد در کنارش درس بخوانید؛ ان شاء الله. هم تقوا را داشته باشید و هم درس را.
س: تفكري كه مورد سفارش علماي ربّاني بوده است، چه تفكري است؟
ج: علماي ربّاني هم لابد از آيات گرفته اند. آنجا هم تفكر هست. درباره ی آيات قرآن تفكر كنيم. درباره ی اینکه حرف هايي كه خدا مي زند، عاقبتش چيست؟ تركش چه اثري دارد و انجامش چه فوائدي؟ يا اینکه درباره ی اوضاع خود در دنيا فكر كنيم که چطور است؟ آیا در خط صحيح پيش مي رود يا در خط غلط؟ اين فكرها باعث مي شود که انسان چيزهايي مي فهمد و مشكلاتي را حل مي كند؛ ان شاء الله.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ مهمترین کار برای نزدیکی به خدا چیست؟
📣 امام خامنه ای:
براى نزديكى به خدا، اصل قضيه، ترك #گناهان است. انجام مستحبات و نوافل و توسلات و دعا و بقيه ى امور، #فرع است. اصل قضيه، اين است كه انسان از صدور #گناه و خلاف از خود، مانع بشود. اين، همان #تقوا را مى طلبد. #تقوا و پرهيزگارى، مهمترين يا بگوييم اوّلى ترين مظهرى است كه وجود انسان بايد داشته باشد. همين است كه مانع از گناه انسان مىشود.
#گناه نمىگذارد كه انسان، حتّى خود را به لبه ى درياى عظيم مغفرت الهى برساند و از آن استفاده كند. گناه نمى گذارد كه ما حال دعا و توجه پيدا كنيم. #گناه نمى گذارد كه ما به فكر بازنگرى و بازسازى خودمان بيفتيم. كوشش بكنيم از #گناه فاصله بگيريم. اين، شرط اول قضيه است. (18/ 01/ 1369)
پند 148
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام کاظم (ع) به هشام (شماره 10):
✅ ای هشام! همه مردم ستارگان را مىبينند، ولى جز کسانی كه از مسير و منازل ستارگان خبر دارند، كسی به وسیله آنها راه را پیدا نمی کند. شما نيز حكمت را مىآموزيد؛ ولى جز کسانی که به حکمت #عمل می کنند، كسى به وسیله آن هدايت نمی شود.
✍️ شرح: حکمت در منطق قرآن و اهل بیت، همان احکام است. احکام #واجبات و #محرمات که عمل به آن باعث هدایت می شود.
📖 يا هِشَامُ إِنَّ كُلَّ اَلنَّاسِ يُبْصِرُ اَلنُّجُومَ وَ لَكِنْ لاَ يَهْتَدِي بِهَا إِلاَّ مَنْ يَعْرِفُ مَجَارِيَهَا وَ مَنَازِلَهَا وَ كَذَلِكَ أَنْتُمْ تَدْرُسُونَ اَلْحِكْمَةَ وَ لَكِنْ لاَ يَهْتَدِي بِهَا مِنْكُمْ إِلاَّ مَنْ عَمِلَ بِهَا
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چرا نماز؟ (شماره 34)
🔹 سفره روزانه خدا!
🌷 پیامبر اکرم (ص ) :
آگاه باشید که نماز، سفره گسترده خدا در زمین است که خداوند آن را روزی پنج بار برای افراد شایسته رحمتش گوارا نموده است .
📖 ألَا إِنَّ الصَّلَاةَ مَأْدُبَةُ اللَّهِ فِي الْأَرْضِ قَدْ هَنَّأَهَا لِأَهْلِ رَحْمَتِهِ فِي كُلِّ يَوْمٍ خَمْسَ مَرَّات.
📚 مستدرک الوسایل ، ج3، ص: 16
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ خطر نفوذ منافقان در میان مسئولان؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
محمد! در بین مردم، منافقی دوچهره هست که از سخنانی که درباره پستی زندگی دنیا می زند، خوشت می آید. خدا را هم بر نیت پاکش شاهد می گیرد؛ در حالی که او سرسختترین دشمن توست. *
وقتی هم که از نزد تو می رود، تمام سعیش گسترش فساد، بر هم زدن امنیت جامعه و نابود کردن زراعتها و نسل انسان است. در حالی که خدا اصلاً فساد را دوست ندارد. *
ضمناً هنگامی که به او گفته می شود از نافرمانی از دستورات واجب و حرام خدا بپرهیز، غرور و تکبّر، او را بیشتر به سمت گناه می کشاند. پس برای چنین کسی جهنم بس است. همان جا که جدّاً بد جایی است!
📖 و مِنَ النَّاسِ مَنْ يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ يُشْهِدُ اللَّهَ عَلى ما في قَلْبِهِ وَ هُوَ أَلَدُّ الْخِصامِ * وَ إِذا تَوَلَّى سَعى فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فيها وَ يُهْلِكَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ وَ اللَّهُ لا يُحِبُّ الْفَسادَ * وَ إِذا قيلَ لَهُ اتَّقِ اللَّهَ أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالْإِثْمِ فَحَسْبُهُ جَهَنَّمُ وَ لَبِئْسَ الْمِهادُ (بقره، 204 تا 206)
آیه شماره 373
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ راه خوشبختی و دلیل بدبختی انسانها چیست؟
🌹 مناجات امام حسین در دعای عرفه:
خدایا! مرا چنان اهل خشیت و ترس از نافرمانی ات قرار بده که گویی تو را می بینم. خدایا! مرا با #تقوایت خوشبخت کن و با #نافرمانی ات بدبختم مکن و در قضا و قَدَرت، خیر را برایم مقدر کن و تقدیرت را برایم مبارک کن طوری که نه تأخیرِ آنچه را جلو انداخته ای، بخواهم و نه تعجیلِ آنچه را عقب انداخته ای، دوست داشته باشم.
✍️ شرح: #تقوا یعنی اطاعت از خدا در انجام واجبات و ترک محرمات. اما #نافرمانی از خدا یعنی انجام محرمات و ترک واجبات. اولی راه خوشبختی است و دومی عامل بدبختی.
📖 فی دُعاءِ عَرَفَةَ: اللّهُمَّ اجعَلنی أخشاکَ کَأَنّی أراکَ، و أسعِدنی بِتَقواکَ و لا تُشقِنی بِمَعصِیَتِکَ،و خِر لی فی قَضائِکَ،و بارِک لی فی قَدَرِکَ،حَتّی لا احِبَّ تَعجیلَ ما أخَّرتَ و لا تَأخیرَ ما عَجَّلتَ.
📚 حکمت نامه امام حسین (ع) ج 1 ص 107
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ از علی آموز ...
🔆 مراحل توبه چیست؟
🌷 امام علی (ع):
توبه عبارت است از:
1️⃣ پشيمانى در دل
2️⃣ عذرخواهی از خدا با زبان
3️⃣ ترك گناه به وسيلۀ اعضای بدن
4️⃣ تصميم قلبى كه ديگر گناه نکند.
📖 التَّوْبَةُ نَدَمٌ بِالْقَلْبِ وَ اِسْتِغْفَارٌ بِاللِّسَانِ وَ تَرْكٌ بِالْجَوَارِحِ وَ إِضْمَارُ أَنْ لاَ يَعُودَ .
📚 غرر الحکم , ج ۱ ص۱۱۶
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آیا توبه دقیقه نود سودی دارد؟
🌷 ابراهیم بن محمد همدانی می گوید:
به امام رضا (ع) گفتم: چرا خدا فرعون را غرق کرد با اینکه او در لحظات آخر به خدا ایمان آورد و اقرار به توحید کرد؟
امام فرمود: چون فرعون بعد از دیدن عذاب بود که ایمان آورد و ایمان آوردن بعد از دیدن عذاب، قبول نمی شود. این حکم خدا در اقوام گذشته و آینده است. خدا در قرآن فرموده: «وقتی آنها عذاب ما را با چشم خودشان دیدند، آن وقت گفتند به خدا ایمان آوردیم و چیزهایی را که شریک خدا می پنداشتیم، دیگر قبول نداریم. پس وقتی با چشم خودشان عذاب را دیدند، ایمانشان دیگر سودی برایشان نداشت.»
📖 إبْرَاهِيمُ بْنُ مُحَمَّدٍ اَلْهَمْدَانِيُّ، قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي اَلْحَسَنِ اَلرِّضَا (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ): لِأَيِّ عِلَّةٍ أَغْرَقَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِرْعَوْنَ، وَ قَدْ آمَنَ بِهِ وَ أَقَرَّ بِتَوْحِيدِهِ؟ قَالَ: «لِأَنَّهُ آمَنَ عِنْدَ رُؤْيَةِ اَلْبَأْسِ وَ اَلْإِيمَانُ عِنْدَ رُؤْيَةِ اَلْبَأْسِ غَيْرُ مَقْبُولٍ، ذَلِكَ حُكْمُ اَللَّهِ تَعَالَى فِي اَلسَّلَفِ وَ اَلْخَلَفِ، قَالَ اَللَّهُ تَعَالَى: فَلَمّٰا رَأَوْا بَأْسَنٰا قٰالُوا آمَنّٰا بِاللّٰهِ وَحْدَهُ وَ كَفَرْنٰا بِمٰا كُنّٰا بِهِ مُشْرِكِينَ `فَلَمْ يَكُ يَنْفَعُهُمْ إِيمٰانُهُمْ لَمّٰا رَأَوْا بَأْسَنٰا ».
📚 البرهان في تفسير القرآن ج ۴ ص۷۷۲
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🔹 از علی آموز ...
🌹چه کنیم که هرگز گمراه نشویم؟
✅ امام علی (ع) :
تبعیت کنید از نوری (قرآن) که هیچ گاه خاموش نمی شود و چهره ای که هیچ گاه کهنه نمی گردد و تسلیم دستورات #واجب و #حرامش شوید. چون در صورتی که تسلیم دستورات #واجب و #حرام قرآن شوید، هرگز گمراه نخواهید شد.
📖 اتَّبِعُوا النُّورَ الَّذِي لَا يُطْفَأُ وَ الْوَجْهَ الَّذِي لَا يَبْلَى وَ اسْتَسْلِمُوا وَ سَلِّمُوا لِأَمْرِهِ فَإِنَّكُمْ لَنْ تَضِلُّوا مَعَ التَّسْلِيم.
📚 تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص: 111
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ ویژگی زنان شایسته چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
مردان، سرپرست و مدیر زندگی زنانند؛ اوّلاً به خاطر آنکه خدا با ویژگیهای خاصی مثل توان مدیریت و قدرت بدنی، مردان را بر زنان برتری داده و ثانیاً به خاطر آنکه مردان از مال خودشان باید هزینه زندگی زنان را بپردازند. بنابراین زنان شایسته، کسانی هستند که اوّلاً مطیع خدا و سرپرستشان باشند و ثانیاً محافظ عفّت خود و اموال سرپرستشان در غیابشان؛ همانطور که خدا محافظ حقوق آنها در خانواده است. پس زنان ناشایسته هم کسانی هستتند که نه مطیع خدا و سرپرستشان هستند و نه حافظ عفّت خود و اموال سرپرستشان.
و اما زنانی که نشانههایی در آنها می بینید که می ترسید ناسازگاری و نافرمانی کنند، در مرحله اول نصیحتشان کنید و اگر اثر نکرد، در مرحله دوم آنها را در بستر خواب، تنها بگذارید و اگر باز هم تأثیری نداشت، در مرحله سوم به آرامی تنبیهشان کنید. بنابراین اگر در هر مرحلهای مطیع شدند و حقوق واجبتان را مراعات کردند، دیگر حق ندارید دنبال راهی برای ادامه تنبیهشان باشید؛ چون خدایی که این برتری مدیریتی را به شما داده، خودش از همه برتر است و بزرگ.
📖 الرِّجالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّساءِ بِما فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلى بَعْضٍ وَ بِما أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوالِهِمْ فَالصَّالِحاتُ قانِتاتٌ حافِظاتٌ لِلْغَيْبِ بِما حَفِظَ اللَّهُ وَ اللاَّتي تَخافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَ اهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضاجِعِ وَ اضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَبيلاً إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلِيًّا كَبيراً (نساء، 34)
آیه شماره 374
📱 سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ در اختلافات خانوادگی چه کنیم؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
مسلمانان! اگر نگران جدایی زن و شوهری بودید، یک داور از خانواده مرد و یک داور از خانواده زن برای اصلاح رابطه آنها تعیین کنید. اگر این زن و شوهر قصد اصلاح رابطه خود را داشته باشند، خود خدا از طریق این دو داور، آنها را موفّق به این کار می کند؛ پس این دستور را لازم است اجرا کنید؛ چون خدایی که این دستور را داده، هم علم این کار را دارد و هم از وضعیت خانوادهها باخبر است.
📖 و إِنْ خِفْتُمْ شِقاقَ بَيْنِهِما فَابْعَثُوا حَكَماً مِنْ أَهْلِهِ وَ حَكَماً مِنْ أَهْلِها إِنْ يُريدا إِصْلاحاً يُوَفِّقِ اللَّهُ بَيْنَهُما إِنَّ اللَّهَ كانَ عَليماً خَبيراً (نساء، 35)
آیه شماره 375
📱 سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 38)
س: چقدر لازم است درباره ی قدرت و عظمت خدا بدانیم؟
ج: همین مقداری که فعلاً به خدا ایمان دارید. بیشتر از آنچه می توانید که نمی خواهند. با همین عقل، فکر، چشم و گوش و ... هر چه فهمیدید، همان پایه ی تقوای شما حساب می شود. هر چه بیشتر در خط بندگی پیش رفتید، عظمت او بیشتر متجلّی می شود. امّا بیشتر از اوّلی نیست؛ همان مقدار است.
س: آیا این پسندیده است که به چیزهایی که در اطراف خود می بینیم، نگاه کنیم و تفکر کنیم؟
ج: بله؛ همه ی مخلوقات، آفریده ی خدا هستند. همه ی کمالاتی که موجودات دارند، خبر از کمالات او می دهند و این ها عظمتی را در نظر انسان ایجاد می کنند. آن عظمت ایمان، انسان را به طرف عمل دعوت می کند. هر چه انسان اطاعت فرمان بکند، عظمت خدا بیشتر ظهور می کند؛ اما با صِرف خواندن، نه!
س: آيا بايد در هر روز وقت خاصي را براي تفكّر قرار دهیم؟
ج: تفكّر، عملي است كه اسباب و مقدماتش هميشه فراهم نيست. هر وقت شغل ذهني و گرفتاري فكري نبود و انسان مي تواند فكر كند، وقت آن است؛ و الّا اگر برنامه ی معیّن تعيين كند، چه بسا در آن وقت شغل ذهنی داشته باشد؛ مثلاً به او خبر می دهند که مادرش مريض شده و فكرش مشغول مي شود. در بيست و چهار ساعت شبانه روز هر وقت فرصت داشتيد و فكرتان آرام بود، اگر پنج دقيقه تفكر كنيد، كافي است.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چرا نماز؟ (شماره 35)
🔹 نشانه مسلمانی!
🌷 امام علی (ع):
نشانه مسلمانی، نماز خواندن است.
📖 علَمُ الْإِيمَانِ الصَّلَاة
📚 جامع الأخبار(للشعيري)، ص: 73
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام کاظم (ع) به هشام (شماره 11):
✅ ای هشام! بر اطاعت از دستورات #واجب خدا و ترک #گناهان مقاومت کن! زیرا دنیا همین یک لحظه است. آنچه از دنیا گذشته، نه خوشی اش را و نه غصه اش را الان احساس نمی کنی.
از طرفی از آنچه از دنیا که باقی مانده، خبر نداری. پس با #اطاعت از دستورات #واجب خدا و ترک #گناهان بر همین لحظه ای که در آن هستی ، مقاومت کن! در این صورت مورد غبطه دیگران می شوی.
📖 يا هِشَامُ اِصْبِرْ عَلَى طَاعَةِ اَللَّهِ وَ اِصْبِرْ عَنْ مَعَاصِي اَللَّهِ فَإِنَّمَا اَلدُّنْيَا سَاعَةٌ فَمَا مَضَى مِنْهَا فَلَيْسَ تَجِدُ لَهُ سُرُوراً وَ لاَ حُزْناً وَ مَا لَمْ يَأْتِ مِنْهَا فَلَيْسَ تَعْرِفُهُ فَاصْبِرْ عَلَى تِلْكَ اَلسَّاعَةِ اَلَّتِي أَنْتَ فِيهَا فَكَأَنَّكَ قَدِ اِغْتَبَطْتَ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ معنای خوب بودن، چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
بايد من و شما خوب باشيم. خوب بودن هم يك معناى پيچيده يى ندارد. يعنى بايد #متدين و #باتقوا باشيم و دروغ نگوييم و غيبت نكنيم و به مال دنيا حرص نزنيم و اهل تجمل و تشريفات و اسراف و بدخواهى نباشيم و ادعاهاى دروغ نكنيم.
شخص امام (ره) انسان خوبى بود. خوبىِ او توانست تمام قلمرو حضور او را خوب و متلألى بكند. وقتى كسى خوب است، حول و حوش او هم تحت تأثير قرار مى گيرد و خانه و دوستان و كشور و دنياى خودش را خوب مى كند.
امام (ره) مثل چراغى بود كه همه جا را منوّر مى كرد؛ چون خودش منوّر بود. حتّى دشمنان امام، شخص او را از لحاظ زهد و #پارسايى و بى طمعى و بى اعتنايى به دنيا و راستگو بودن در ادعاها، قبول داشتند. (امام خامنه ای، 09/ 11/ 1368)
✍️ شرح: #متدیّن ، #باتقوا و #پارسا کسی است که در امور فردی و اجتماعی، #واجبات را انجام می دهد و #حرامها را ترک می کند.
پند 149
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (231)
🔸حضرت عیسی در محله مردگان
روزي حضرت عیسـی با اصـحاب خود از کنار روسـتایی می گذشت که دید اهل روستا و حیوانات آن همه مرده اند و بر زمین افتاده اند. حضرت عیسی (ع) فرمود: معلوم است که اینهـا با عـذاب الهی هلاك شـده انـد، زیرا اگر با مرگ طبیعی تـدریجاً مرده بودنـد، یکـدیگر را به خاك می سپردند.
اصـحاب گفتنـد: یا روح الله! از خدا بخواه اینها را زنده کند و علت عذابی را که آنها را به هلاکت رسانده، بیان کنند، تا ما از رفتاري که باعث عذاب آنها شده، دوري کنیم.
حضرت عیسی هم از خداوند خواست تا آنها را زنده کند. دستور آمد که: ای عیسی! آنان را صدا بزن.
حضـرت عیسی شبانگاه بالاي تپه اي رفت و صدا زد: اي اهل روستا!
یک نفر از آنها پاسخ داد: بله؛ اي روح خدا و ای کلمه خدا!
عیسی (ع) گفت: واي بر شما! شما چه گناهی کرده اید که این گونه گرفتار عذا خدا شده اید؟
او پاسخ داد: چهار چیز ما را گرفتار عذاب الهی نمود:
1️⃣ اطاعت از طاغوتها .
2️⃣ دلبستگی به دنیا و نترسیدن از خدا
3️⃣ مشغول شدن به آرزوهاي دور و دراز.
4️⃣ غفلت از دستورات خدا و سرگرم شدن به دنیا
عیسی (ع) پرسید: دلبستگی شما به دنیا چگونه بود؟
او گفت: ماننـد علاقه کودك به مـادرش. هر گـاه دنیـا به مـا رو می آورد، شاد می شـدیم و آنگاه که به ما پشت می کرد، غمگین می شدیم.
عیسی پرسید: پرستش شما از طاغوت چگونه بود؟
او گفت: ما از مطیع دستورات گنهکاران بودیم.
عیسی پرسید: سر انجام کار شما به کجا کشید؟
او گفت: شبی را با سرمستی به سر بردیم و صبح آن به هاویه افتادیم.
عیسی پرسید: هاویه چیست؟
او گفت: سجین است.
عیسی پرسید: سجین چیست؟
او گفت: کوههاي گداخته به آتش که تا روز قیامت بر سر ما شعله می کشد.
عیسی پرسید: وقتی به هلاکت رسیدید، چه گفتید و مأموران الهی به شما چه گفتند؟
او گفت: ما به آنها گفتیم مـا را به دنیـا برگردانیـد تا #واجبات خدا را انجام دهیم و با ترک #گناهان، #باتقوا شویم. اما به ما گفتند: شما دروغ می گوییـد!
عیسی از او پرسید: چه شد که کسی جز تو با من سخن نگفت؟
او گفت: ای روح الله ! دهان همه آنها با دهنه آتشین بسته شده و در چنگال فرشتگان خشن گرفتارند. من در دنیا با آنها زنـدگی می کردم ولی از آنها نبودم تا وقتی که عذاب الهی نازل شد و مرا نیز گرفت. اکنون به تار مویی در لبه جهنم آویزانم و نمی دانم به جهنم می افتم یا نجات پیدا می کنم.
عیسـی (ع) این بار به اصحابش رو کرد و فرمود: اي دوسـتان خدا! خوردن نان خشک با نمک زبر و خوابیدن در خرابه ها، اگر همراه با عافیت دنیا و آخرت باشد، بسـیار بهتر است.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص 222
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ محبوبترین انسانها نزد خدا چه کسانی هستند؟
📣 امام خامنه ای:
بايد حالت #تقوا و #پرهيزگارى و معنويتى را كه در انقلاب ما بوده و هست و بايد باشد، قوياً حفظ كنيد. در اين كار، مخصوصاً جوانها بايد پيشقدم باشند؛ زيرا محبوبترين انسانهاى جامعه در نزد پروردگار، جوانهاى #پارسا و #پرهيزكار و مؤمن هستند. (امام خامنه ای، 03/ 08/ 1368)
✍️ #تقوا و #پرهیزکاری و #پارسایی یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 150
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen