دارالسلام
🎶صوت سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی (حفظه الله) 🔵موضوع: بایدها و نباید های رفاقت 📆تاریخ: ۱۳۹۸/۱۱
باسمه تعالی
🔴سلسله جلسات رفاقت
🎤خلاصه بیانات حجه الاسلام حاج آقا سیدمجتبی موسوی درچه ای
🔻جلسه قبل مبانی رفاقت را در کلام امیرالمومنین علیه السلام بیان کردیم و گفتیم که اگر این مبانی بود، رفاقت خدائی است و اگر اینها نبود رفاقت خدایی نیست و مادی است. مبانی این بود که در راه خدا خیر خواه همدیگر باشند، نسبت به هم بذل و بخشش داشته باشند و برای طاعت خدا به همدیگر کمک کنند.
🔸عرض کردیم که میلیون ها جلسه دینی داریم که همه آنها مدعیِ دینی بودن جلساتشان هستند، ولی در صورتی که وقتی بررسی می کنیم، می بینیم که این مبانی در آنها نیست و لذا این جلسات رشد و ترقی ندارند.
📌یکی دیگر از مبانی رفاقت در کلام حضرت این است: «التّناهي عن معاصي اللّه» یعنی یکدیگر را از معصیت خدا نهی کنند. در رفاقت های خدایی باید این مطلب ظهور داشته باشد. نباید مداهنه و بی اعتنایی و چشم پوشی نسبت به گناهان، اشتباهات و خطاهای رفیق وجود داشته باشد. در مسائل خدایی و در طاعت و معصیت خدا، محکم و بدون تعارف باید برخورد کرد و تذکر داد. وقتی یک رفیقی پایش را خطا می گذارد و به انحراف می رود یا با کسی که منحرف است رفیق شده یا در کارهای خودش بعضی چیزها را مراعات نمی کند، باید محکم به میدان آمد و به او تذکر داد. اگر این کار را نکنیم این رفاقت خدایی نیست و کلاه سر خودمان گذاشته ایم.
♦️در روایتی دیگر از امیرالمومنین علیه السلام هست که فرمودند کسی که تو را دوست دارد در موارد اشتباه و خلاف نهیَت می کند. چطور یک پدر و مادر که فرزندشان را دوست دارند، حاضر نیستند او خلاف انجام بدهد؟ چون فرزندشان را دوست دارند. اگر دوستش نمی داشتند به او محل نمی گذاشتند. اگر چند نفر با هم رفیق اند ولی جلوی خرابی ها و خلاف های هم دیگر را نمی گیرند، معلوم می شود یکدیگر را دوست ندارند و این یک دوستیِ مادی و حیوانی است. اما کسی که با تو دشمن است و بغض تو را در دل دارد، فریبت می دهد؛ یعنی می گذارد تا هر چه می خواهی خلاف انجام دهی و دوست دارد عیوب در تو باقی بماند.
📌امام صادق علیه السلام می فرمایند: محبوب ترین دوستانم آن کسی است که عیوب من را به عنوان هدیه به من تحویل بدهد. وقتی یک کسی با کسی رفیق می شود این قانون باید در میان آنها پیاده شود. هدیه را تحویل چه کسی می دهند؟ کسی را که دوستش دارند. ممکن است انسان خیلی رفیق داشته باشد؛ اما محبوب ترین و خوب ترین کدامند؟ کسی است که عیب های من را به من بگوید و عیوبم را به عنوان هدیه به من تحویل بدهد. بنابراین یک نوع کمک در رفاقت، برای طاعت خدا و جلوگیری از معصیت خدا، این است که عیوب من را به من تحویل بدهد.
🔺 انتقادپذیر بودن خوب است ولی بهتر از انتقادپذیری این است که به این حدیث عمل شود و خود شخص از رفیقش تقاضای عیب کند. یعنی همانطور که جسم مریض می شود و به سراغ دکتر می روم، روح هم مریض می شود و باید برای عیوب باطنی به سراغ دوستانی که عیوب مرا می فهمند، بروم و تقاضا و التماس کنم که اشکالاتی که از من دیده اید، به من بگویید. اگر این گونه عمل شود این شخص خودش میدانِ انتقاد را برای دیگران باز کرده و خودش را در معرض قرار داده است. این تقاضای عیب از دیگران، تمرین تواضع است. اگر تواضع در من نباشد حاضر نیستم خودم را در معرض قرار دهم! این حدیث شریف می فرماید ما خودمان را در مسائل معنوی مریض بدانیم و همه مردم را طبیب بدانیم. به خصوص کسانی که با ما آشنا هستند و با ما ارتباط دارند و عیوب ما را می فهمند. البته آن کسی هم که می خواهد عیوب را بگوید باید خیلی مودبانه بگوید.
📌امیر المومنین علیه السلام خطاب به کمیل فرمودند: «المومن مرآۀ المومن» مومن آیینه ی مومن است. یعنی ما چه منافعی از آیینه می بریم؛ همان منافع را از مومن باید ببریم. آیینه برای این است که عیوب را به ما نشان دهد. رفیق کار آیینه را می کند. وقتی دو مومن با هم می نشینند و حرف می زنند، حالت آیینه داشته باشند. اشکالاتی که در او هست دیگری بگوید اما با نرمی و ملایمت. این می شود تعاون. یعنی به هم کمک کرده اند برای طاعت خدا. رفیق باید اشکالات رفیقش را که فهمید محترمانه به او تذکر دهد و اگر نکند هر دو به تدریج در این عیوب رشد می کنند. رفیق و دوست واقعی آن کسی است که رفیقش را زیبا نگه دارد، یعنی نگذارد که عیبی در او باقی بماند.
🔹منزل حجه الاسلام شیخ مسعود اسحاقیان، ۹۸/۱۱/۲۲
#بایدها_و_نبایدهای_رفاقت
#جلسه_رفاقت
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
دارالسلام
باسمه تعالی 🔴سلسله جلسات رفاقت 🎤خلاصه بیانات حجه الاسلام حاج آقا سیدمجتبی موسوی درچه ای 🔻جلسه قبل
۱۳۹۸.۱۱.۲۲ جلسه رفاقت.pdf
1.04M
💠متن کامل جلسه سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی (حفظه الله)
🔵موضوع: بایدها و نبایدهای رفاقت
📆تاریخ: ۱۳۹۸/۱۱/۲۲
🔸مکان: منزل شیخ مسعود اسحاقیان
#بایدها_و_نبایدهای_رفاقت
#جلسه_رفاقت
☘☘☘☘☘
@mousavidorcheh_ir
#پرسش_و_پاسخ
❓ممکن است این سوال در ذهن بیاید که چرا شخص گناهکار مبتلا به مرض و فقر و غم و غصه میشود؟
🔻 علت این است که هر گناهی سبب دوری از خدا و نزدیک شدن به شیطان میشود. وقتی انسان از خدا دور شد، #کبر سراغ او میآید. پس از آن ابلیس به خاطر وجود کبر، انسان را وادار به انجام گناه میکند.
🔺 خب وقتی خدا میخواهد او را ببخشد، چه میکند؟ بخشش مربوط به زمانی است که در وجود انسان حالت #تواضع و خشوع بیاید.
تا موقعی که انسان متواضع نشود، راهی به طرف خدا نخواهد داشت. لذاست که خدا برخی را دچار فقر و برخی را دچار مریضی می کند تا متواضع شوند.
#نکته_های_ناب
🌿 حاجآقا سید مجتبی موسوی درچهای
🌱🌱🌱🌱🌱
@mousavidorcheh_ir
۱۳۹۸,۱۱,۲۴ جلسه صبح پنج شنبه.mp3
29.83M
🎶صوت سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی (حفظه الله)
🔵موضوع: آرزوهای بلند، خوب یا بد؟
📆تاریخ۱۳۹۸/۱۱/۲۴
🔸️مکان: منزل آقای محمدحسین علیجانی
#آرزوهای_بلند
#جلسه_صبح_پنجشنبه
🌿🌿🌿🌿🌿
@mousavidorcheh_ir
دارالسلام
🎶صوت سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی (حفظه الله) 🔵موضوع: آرزوهای بلند، خوب یا بد؟ 📆تاریخ۱۳۹۸/۱۱/۲
باسمه تعالی
💠سلسله جلسات معاد💠
🎤خلاصه بیانات حجه الاسلام حاج آقا سیدمجتبی موسوی درچه ای
در ادامه حدیث نبوی به اینجا رسیدیم:
📌«وَ مَنْ تَابَ وَ لَمْ يُقَصِّرْ أَمَلَهُ ... فَلَيْسَ بِتَائِبٍ»: اگر کسی توبه کند ولی آرزوهایش را کوتاه نکند هنوز توبه نکرده است.
👈این به این معنا نیست که در زندگی برنامه نداشته باشیم. باید بر اساس «انجام وظیفه»٬ برنامه ریخت؛ یعنی باید طوری برنامه ریخته شود که اگر انسان وسط کار از دنیا رفت، این مرگ در راه خدا باشد و هیچ ضرری نکرده باشد و در دستگاه خدا بدهکار نباشد. لذا اگر آروزها و برنامه ریزی ها برای آینده، بر اساس رضای خدا باشد، مطلوب است و هیچ عیبی ندارد؛ اما اگر در راه خدا نیست و برای رسیدن به پول و مادیات و ریاست و شهرت و مسائل دنیایی است، مورد رضایت خدا نیست.
📌لذا امیر المومنین علیه السلام می فرمایند «اتقوا باطل الأمل فرب مستقبل يوم ليس بمستدبره و مغبوط في أول ليلة قامت بواكيه في آخره»: یعنی بپرهيزيد از آرزوى باطل، چه بسا مردمى كه به استقبال روزى رفتهاند كه آن را به پايان نبردهاند و چه بسا كسى كه در آغاز شب مورد غبطه ديگران بوده، ولى در پايان شب از دنيا رفته و بر او گريه می کنند.
♦️در روایت دیگری فرمودند: اگر انسان سرعت آمدن مرگ را برای خودش مجسم کند که مرگ چقدر نزدیک است، آروزهای بیجا را کنار می گذارد.
این که دست خود ما نیست که ما برای خودمان برنامه بریزیم که در آینده چه و چه می کنیم؛ خوشا به حال آن کسانی که آرزوهای دروغ و بیجا گولشان نزند.
🔸چند روز پیش برای طلبه ها در مدرسه صحبت می کردم و گفتم باید اهداف طلبگی صحیح باشد. اینکه من از همین الان درس بخوانم، اذیت بشوم برای آن که بعدا بشوم دادستان یا واعظ یا امام جماعت فلان جا یا معروف شوم، تمامِ این ها در طلبگی انحراف است. مگر آینده دست من است؟ آمال و آروزهای آینده ی طلبه این باید باشد که من با تمام فشارهای مادی و غیر مادی درس می خوانم و تقوا و تقید در اعضا و جوارح پیدا کنم، برای این که خودم وظایف دینی ام را بفهمم و عمل کنم و بعد که عمل کردم اگر در قدرتم بود و موفق شدم، آن چیز که یاد گرفتم را تبلیغ کنم؛ اگر هم موفق نشدم خب نشدم. این هدف صحیح طلبگی است.
🔹بنابراین اگر کسی در زندگی براساس دستورات خدا برنامه ریزی می کند، این کاملا مطلوب است وهیچ عیبی هم ندارد. اما اگر برخلاف دستورات خدا برای آینده اش برنامه می ریزد، همه اش انحرافی است.
📆منزل آقای محمد حسین علیجانی، ۱۳۹۸/۱۱/۲۴
#آرزوهای_بلند
#جلسه_صبح_پنجشنبه
☘☘☘☘☘
@mousavidorcheh_ir
دارالسلام
باسمه تعالی 💠سلسله جلسات معاد💠 🎤خلاصه بیانات حجه الاسلام حاج آقا سیدمجتبی موسوی درچه ای در ادامه
۱۳۹۸.۱۱.۲۴ جلسه صبح پنج شنبه.pdf
970K
💠متن کامل جلسه سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی (حفظه الله)
🔵موضوع: آرزوهای بلند، خوب یا بد؟
📆تاریخ: ۱۳۹۸/۱۱/۲۴
🔸مکان: منزل آقای محمدحسین علیجانی
#آرزوهای_بلند
#جلسه_صبح_پنجشنبه
☘☘☘☘☘
@mousavidorcheh_ir
#اطلاعیه
باسمه تعالی
باتوجه به دستور علما و مراجع دینی ، مبنی بر تبعیت از متخصصین پزشکی درشرایط فعلی، اعتکاف امسال درمسجد امام سجاد علیه السلام(لورک) برگزار نمی گردد.
وسفارش میشود که در هر حال دعا و گدایی در پیشگاه خدای متعال و توسل به اهل بیت علیهم السلام برای برطرف شدن همه مشکلات خصوصا فرج امام زمان علیه السلام فراموش نشود.
🌿🌿🌿🌿🌿
@mousavidorcheh_ir
🖼 یک هدیه ارزشمند
#عکس_نوشته
#رفاقت_خدایی
حاجآقا سید مجتبی موسوی(حفظه الله)
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
#اطلاعیه
با توجه به سفارش رهبر معظم انقلاب وحاج آقا مجتبی به دعاجهت دفع بلاها
امشب قبل از آغاز سخنرانی،ساعت ۲۰:۳۰ در مکان جلسه حضور به هم رسانید.
🌿🌿🌿🌿🌿
@mousavidorcheh_ir
رفاقت اصل.mp3
22.3M
🎶صوت سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی (حفظه الله)
🔵موضوع:نقش اهداء عیوب در رشد و تکامل انسان
📆تاریخ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
🔸️مکان: منزل آقای حسین علیدرچه
#الزامات_رفاقت
#جلسه_رفاقت
🌿🌿🌿🌿🌿
@mousavidorcheh_ir
دارالسلام
🎶صوت سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی (حفظه الله) 🔵موضوع:نقش اهداء عیوب در رشد و تکامل انسان 📆تاری
باسمه تعالی
💠سلسله جلسات رفاقت💠
🎤خلاصه بیانات حجه الاسلام حاج آقا سیدمجتبی موسوی درچه ای
📌امیرالمؤمنین علیه السّلام می فرمایند: «ثَمَرَةُ الْأُخُوَّةِ حِفْظُ الْغَيْبِ وَ إِهْدَاءُ الْعَيْبِ»: ثمرهی رفاقت خدایی و جلسات دینی دو چیز باید باشد:
1⃣ افراد در غیاب یکدیگر، آبروی همدیگر را حفظ کنند. حافظ آبروی همدیگر باشند و علیه یکدیگر صحبت نکنند.
2⃣ افراد، عیوبِ رفیق را به عنوان هدیه به او تحویل دهند.
⭕️ ارتباط چند نفر که به اسم دین با همدیگر رفاقت دارند، اگر این نتیجه را داشت این رفاقت به درد می خورد و اگر این نتیجه را نداشت، آن رابطه بیثمر و بدون فایده خواهد بود.
🔸همان طور که ما گاهی دچار امراض جسمی میشویم، در امور معنوی هم، چنین مسائلی وجود دارد. ما یک عیوب باطنی داریم، که فهم آنها برایمان ممکن نیست و باید همانطور که خودمان را در معرض طبابت طبیب قرار میدهیم؛ خودمان را در معرضِ نقد دیگران قرار دهیم و از آنها بخواهیم اشکالات ما را بیان کنند.
❓چطور در امراض جسمی به سراغ پزشک می رویم و خاضعانه و متواضعانه دست به دامن او میشویم و هر چه او بگوید می پذیریم و عمل می کنیم و هیچ گاه بیماریمان را توجیه نمی کنیم؟ در امور معنوی نیز باید اینگونه باشد.
❗️ولی متاسفانه در عیوب معنوی درِ توجیه باز است. اگر کسی به ما اشکال کند که مثلاً تو متکبر هستی چون فلان عملت، از آثار کبر و عُجب است؛ پاسخ میدهیم: نه! و اعمالمان را توجیه میکنیم! متأسفانه اینگونه عمل کردن بین ما، متداول است؛ چرا که نمیخواهیم بپذیریم معیوبیم.
📌در دعای صباح از امیرالمومنین علیه السلام که در بردارندهی مضامین بسیار عالی و بلند میباشد، به خدا عرضه می داریم: «الهی قلبی محجوب و نفسی معیوب»: «خدایا! دلم در حجاب است و تو را نمیبیند و نفس من معیوب است»
✅ هنگامی که انسان به این مطلب اقرار کند که نفسش معیوب است و دائم از او خطا صادر می شود، آن موقع در مقابل اهدا عیوب دوستان، توجیه و پرخاشگری نخواهد کرد.
🔸اگر ما در برابر اشکالاتی که دیگران نسبت به ما وارد میکنند، زیر بار نرویم و توجیه کنیم؛ اگر چنین حالاتی در ما وجود داشته باشد و در مقابل متذکر شدن آنها توسط یک رفیق دینی توجیه کنیم، چگونه میخواهیم این دعا را بخوانیم؟
👈 این عدمِ پذیرش عیوب، خود از آثار نفسِ معیوب است.
🔹منزل آقای حسین علی درچه، ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
#الزامات_رفاقت
#جلسه_رفاقت
🌿🌿🌿🌿🌿
@mousavidorcheh_ir
دارالسلام
باسمه تعالی 💠سلسله جلسات رفاقت💠 🎤خلاصه بیانات حجه الاسلام حاج آقا سیدمجتبی موسوی درچه ای 📌امیرالم
۱۳۹۸.۱۱.۲۹ جلسه رفاقت.pdf
836.4K
💠متن کامل جلسه سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی (حفظه الله)
🔵موضوع:نقش اهداء عیوب در رشد و تکامل انسان
📆تاریخ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
🔸️مکان: منزل آقای حسین علیدرچه
#الزامات_رفاقت
#جلسه_رفاقت
🌿🌿🌿🌿🌿
@mousavidorcheh_ir