هدایت شده از کانال مشترک فرهنگی تربیتی مجتمع امام ره
هدایت شده از کانال مشترک فرهنگی تربیتی مجتمع امام ره
#حدیث_روز
#امامت در #خردسالی
❖ پس از شهادت حضرت رضا(علیهالسلام)، «علی بن حسان» نزد حضرت جواد(علیهالسلام) آمد و گفت: ای آقای من! مردم امامت شما در سن خردسالی را انکار میکنند و در اینباره شبهه ایجاد میکنند!
حضرت جوادالائمه(علیهالسلام) فرمود: «چرا اعتراض و انکار میکنند؟ در صورتی که خداوند متعال به پیامبرش فرموده است: «قُلْ هذِهِ سَبیلی أَدْعُو إِلَی اللَّهِ عَلی بَصیرَةٍ أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَنی» (بگو: این راه من است. من به همراه کسی که از من پیروی میکند، با بصیرت و آگاهی، همه مردم را به سوی خدا دعوت میکنیم)
سپس حضرت جواد(علیهالسلام) فرمود: به خدا قسم، کسی غیر از علی بن ابی طالب(علیهالسلام) از پیغمبر خدا(صلیاللهعلیهوآله) پیروی نکرد و در آن زمان تنها 9 سال داشت و من نیز اکنون 9 ساله هستم.»
● در این روایت، حضرت #جوادالائمه (علیهالسلام) با اشاره به زندگی امیرالمؤمنین(علیهالسلام) و سن اندک ایشان برای یاری دین خدا و پیامبر(صلیاللهعلیهوآله)، دخالت سن در انجام تکلیف الهی و هدایت مردم را نفی میکنند. همچنین حضرت در بیانات دیگر به انتخاب برخی از پیامبران در سنین کودکی برای نبوت اشاره کردهاند که بیانگر آن است که یکی از سنتهای پروردگار، برگزیدن پیامبران و امامان در سنین خردسالی برای رسالت و هدایت و رهبری امت است.
[قَالَ عَلِيُّ بْنُ حَسَّانَ لِأَبِي جَعْفَرٍ ع يَا سَيِّدِي إِنَّ النَّاسَ يُنْكِرُونَ عَلَيْكَ حَدَاثَةَ سِنِّكَ فَقَالَ وَ مَا يُنْكِرُونَ مِنْ ذَلِكَ قَوْلَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لَقَدْ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لِنَبِيِّهِ ص -قُلْ هذِهِ سَبِيلِي أَدْعُوا إِلَى اللَّهِ عَلى بَصِيرَةٍ أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَنِي- فَوَ اللَّهِ مَا تَبِعَهُ إِلَّا عَلِيٌّ ع وَ لَهُ تِسْعُ سِنِينَ وَ أَنَا ابْنُ تِسْعِ سِنِين]
📚 کافی، ج1، ص384، ح8
👉@zanjani_net
هدایت شده از دفتر آیت الله العظمی مظاهری
🔺شهادت مظلومانۀ امام جواد«سلاماللهعلیه» در اثر طغیان صفات رذیله
بسم الله الرّحمن الرّحيم
🔹رذائلی جمع شد که امام جواد«سلاماللهعلیه» شهید شدند. از همین جا باید پی ببریم که تهذیب نفس از اوجب واجبات است. البته مشکل است اما از اوجب واجبات است.
🔹اگر صفت رذیلهای بر انسان حکمفرما باشد، آن صفت رذیله انسان را جهنمی میکند، انسان را عاقبت به شرّ میکند و نمیگذارد عاقبت به خیر شود.
🔹قرآن کریم در سورۀ شمس در مجموع هفده هجده تأکید دارد. سپس میفرماید: رستگاری فقط و فقط از آنِ کسی است که درخت رذالت را از دل کنده باشد و درخت فضیلت را به جای آن غرس کرده باشد و بارور کرده باشد و در دلش شجرۀ طیبۀ قرآن موجود شود.
🔹همۀ کسانی که در شهادت امام جواد«سلاماللهعلیه» شرکت کردند، ایشان را میشناختند و میدانستند کیست.
🔹معتصم به خاطر حبّ ریاست، امام جواد«سلاماللهعلیه» را شهید کرد.
🔹ممکن است انسان متقی باشد، اما باز هم جاه طلب باشد. ممکن است انسان به مقام ورع رسیده باشد یا به مقام صدّیقین رسیده باشد، اما هنوز ریاست طلب باشد.
🔹یحییبن أکثم یکی از علمای اهل سنّت است که در حکومت عباسیان سمت قاضیالقضاتی داشته، امّا در اثر ظغیان رذیلت حسادت سبب به شهادت رساندن امام جواد«سلاماللهعلیه» میشود.
🔹مگر میشود کسی درخت رذالت را به این سادگی از دلش بکَند؟
🔹چه کسی میتواند بگوید من حسود نیستم و ریشۀ حسادت را از دل کندهام و رأفت و مهربانی بر دل من حکمفرما شده است؟
🔹أمّ الفضل که دختر مأمون بود، با ولعی و به زور با امام جواد«سلاماللهعلیه» ازدواج کرد. ناگهان أمالفضل حسادتش گل کرد و آن حسادت موجب کینه شد.
🔹صفات رذیله اینطور است که گاهی انسان را میخورد و گاهی شعلهور است و انسان را میسوزاند و گاهی آتش زیر خاکستر است و نمیسوزاند، اما زمینه میخواهد تا روشن شود.
🔹بالاخره أمالفضل با هماهنگی معتصم به امام جواد«سلاماللهعلیه» زهر داد.
🔹همۀ ائمۀ طاهرین«سلاماللهعلیهم»، از سقیفۀ بنیساعده تا غیبت صغری و کبرای امام زمان، فدای صفت رذیله شدهاند.
🔹خدا باید معلم ما باشد که ما روی صفات رذیله کار کنیم. اگر کسی بگوید صفت رذیله ندارم، جاهل به جهل مرکب است و این جهل مرکب از هر صفت رذیلهای بدتر است.
🔹این را هم بدانید که هرکسی به هرکجا رسید، در اثر تحصیل فضیلت است.
🔹متن کامل در:
🌐 https://b2n.ir/172045
#درس_اخلاق
🆔 @almazaheri
هدایت شده از کانال مشترک فرهنگی تربیتی مجتمع امام ره
پوسترهای تولیدی به مناسبت شهادت امام جواد علیه السلام/زبان هندی