هدایت شده از KHAMENEI.IR
7.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماهنگ | رستاخیز نبوت
🎧 صدای حضرت آیتالله خامنهای را در جلسه ۱۶ تدریس طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن بشنوید
☝️ این جلسات در ماه رمضان ۱۳۵۳ شمسی در مسجد امام حسن علیهالسلام مشهد برگزار شده است
🌒 #بهار_قرآن
🌙 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 شب معراج مؤمنان
🔺️ رهبر انقلاب: #شب_قدر معراج مؤمن است. کاری کنیم عروج کنیم و از مزبله مادی که بسیاری از انسانها در سراسر دنیا اسیر و دچار آن هستند، هرچه میتوانیم، خود را دور کنیم. دلبستگیها، بدخلقیها، روحیات تجاوزگرانه، افزون خواهانه و فساد و فحشا و ظلم، مزبلههای روح انسانی است. این شبها باید بتواند ما را هرچه بیشتر از اینها دور و جدا کند. ۱۳۸۳/۰۸/۱۵
#بهار_قرآن
🌙 @Khamenei_ir
هدایت شده از قرآن و حدیث المصطفی
18.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #سی_تفسیر
۱۱ | معیت الهی
✅ آیه ۴۵ و ۴۶ سوره مبارکه طه
🌸 تفسیر آیات قرآن کریم در بیان رهبر انقلاب در ایام ماه مبارک رمضان
•┈┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈┈•
📌#تفسیر_قرآن #امام_خامنه_ای #رمضان
🆔 @Quran_MIU
هدایت شده از تبیین؛ انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه امام خمینی ره
8.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑🎥 ۱۷ رمضان سالروز تاسیس مسجد مقدس جمکران/ مسجد جمکران ۱۰۶۹ ساله شد
🔹 مسجد مقدّس جمکران، میعادگاه منتظران حضرت ولیعصر(عج)، در روز هفدهم رمضان ۳۷۳ هجری در ۶ کیلومتری شهر مقدس قم و در کنار روستای جمکران به دستور امام زمان(عج) تاسیس شد.
🔹حضرت به حسن بن مثله فرمودند: مردم را بگو تا به این موضع رغبت کنند و در این جا دو رکعت نماز تحیّت مسجد و دو رکعت نماز صاحب الزمان بگذارند.
━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹 eitaa.com/tabyinir 🌹
هدایت شده از دفتر آیت الله العظمی مظاهری
6.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥فضیلت ایثار، گذشت و فداکاری
🔹روز هفدهم ماه رمضان
#فیلم #رمضان_المبارک
🆔 @almazaheri
✳️متن مسابقه جام معرفت✳️
🛑قسمت هفدهم
💠 ادراک نبوی
🔹 [جناب فخر رازی] می گوید آیا این قسم اوّل وحی که فرمود: ﴿وَ مَا كَانَ لِبَشَرٍ أَن یكَلِّمَهُ اللَّهُ إِلاّ وَحْیاً﴾ ـ یعنی «بلاواسطه» ـ آیا این برای پیامبری محقق شده است یا نه؟ خدا با یکی از این سه راه ممکن است حرف بزند؛ امّا هیچ پیامبری «بلاواسطه» را درک کرده یا نه؟ می گوید مشهور بین اهل تفسیر این است که وجود مبارک کلیم خدا «بلاواسطه» حرف را شنید: ﴿وَ أَنَا اخْتَرْتُكَ فَاسْتَمِعْ لِمَا یوحَی﴾،[1] این کلام #بلا_واسطه است.[2] بعد درباره وجود مبارک پیغمبر (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) می گوید که «و قیل»[3] که وجود مبارک پیغمبر اسلام (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) هم کلام «بلاواسطه» خدا را درک کرده است که در مسئله #معراج فرمود: ﴿فَأَوْحَی إِلَی عَبْدِهِ ما أَوْحی﴾،[4] غافل از اینکه وجود مبارک پیغمبر اصلاً #با_قرآن آمده است! اینکه درباره اهل بیت (عَلَیهِم السَّلَام) هست، یقیناً شامل خود پیغمبر می شود که «إِنِّی تَارِكٌ فِیكُمُ الثَّقَلَینِ كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیتِی فَإِنَّهُمَا لَنْ یفْتَرِقَا حَتَّی یرِدَا عَلَی الْحَوْضَ»،[5] نه یعنی اهل بیت در دنیا با قرآن آشنا شدند و در #قوس_صعود با هم هستند تا #حوض_کوثر! اینها با هم آمدند و با هم می روند.
🔹 این بیان شریف مرحوم شیخ طوسی در امالی[6] خیلی بیان لطیفی است! یک وقت ذات اقدس الهی فرمود: ﴿أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ﴾ که ﴿وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِن بَنِی آدَمَ مِن ظُهُورِهِمْ ذُرِّیتَهُمْ﴾،[7] اولین و آخرین را جمع کرده و بعد به همه فرمود: ﴿أَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ﴾، وقتی کسی آنجا با قرآن باشد و از آنجا نازل شده باشد، در #قوس_صعود هم با قرآن هست تا آنجا، آنها که در اینجا آشنا نشدند! بنابراین «مَا شَكَكْتُ فِی الْحَقِّ»[8] این است.
🔹 مطلب دیگر این است آن کسی که خودش #صادر_اول یا ظاهر اول است، چه حاجت که «مع الواسطه» بشنود؟ سرّش این است که او مظهر «أَلدَّانِی فی عُلُوِّهِ وَ العَالِی فی دُنُوِّهِ» است؛ این از بیانات نورانی امام سجاد (سَلَامُ اللَّهِ عَلَیه) در صحیفه[9] است که فرمود خدای سبحان «أَلدَّانِی فی عُلُوِّهِ وَ العَالِی فی دُنُوِّهِ» است. فرمود: ﴿نَحْنُ أَقْرَبُ إِلَیهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِیدِ﴾،[10] امّا اینچنین نیست که آن مقام شامخ را تجافی کرده باشد. اگر خدای سبحان «أَلدَّانِی فی عُلُوِّهِ وَ العَالِی فی دُنُوِّهِ» است، مظهر کامل او که وجود مبارک پیغمبر و اهل بیت (عَلَیهِم السَّلَام) هستند، آنها هم همین طور می باشند. پیغمبر (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) از آن جهت که به مقام ﴿دَنَا فَتَدَلَّی﴾[11] رسید با ﴿إِنَّكَ لَتُلَقَّی الْقُرْآنَ مِن لَدُنْ حَكِیمٍ عَلِیمٍ﴾[12] آشناست و از آن جهت که ﴿یأْكُلُ الطَّعَامَ وَ یمْشِی فِی الأسْوَاقِ﴾[13] در این عالم هست و تنزّل کرده و #مرحله_نازله_نفس در عالم طبیعت است، مرحله نازلهٴ نفس نبوی این کلمات و الفاظ را می شنود تا ﴿وَ مَا ینطِقُ عَنِ الْهَوَی ٭ إِنْ هُوَ إِلاّ وَحْی یوحَی﴾[14] ظهور کند. این چنین نیست که حالا باید همه کلمات را حضرت «بلاواسطه» بشنود، آن مقام سر جای خود محفوظ است، مقامات میانی هم سر جای خود محفوظ است و مقامات نازله هم سرجای خود محفوظ است؛ لذا هر سه قسم را ممکن است او ادراک کند.
[1]. سوره طه، آیه13.
[2]. مفاتیح الغیب، ج27، ص613؛ «هل فی البشر من سمع وحی اللّه تعالى من غیر واسطة؟ المشهور أن موسی علیه السلام سمع كلام اللّه من غیر واسطة...».
[3]. مفاتیح الغیب، ج27، ص613؛ «و قیل إن محمدا صلی اللّه علیه و سلّم سمعه أیضا لقوله تعالى: ﴿فَأَوْحی إِلى عَبْدِهِ ما أَوْحی﴾».
[4]. سوره نجم، آیه10.
[5]. دعائمالاسلام، ج1، ص28.
[6]. الأمالی (للطوسی) ؛ النص ؛ ص232؛ «أَنَ رَسُولَ اللَّهِ (صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ) قَالَ لِعَلِی: أَنْتَ الَّذِی احْتَجَّ اللَّهُ بِكَ فِی ابْتِدَائِهِ الْخَلْقَ حَیثُ أَقَامَهُمْ أَشْبَاحاً، فَقَالَ لَهُمْ: أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ قَالُوا: بَلَی. قَالَ: وَ مُحَمَّدٌ رَسُولِی قَالُوا: بَلَی. قَالَ: وَ عَلِی بْنُ أَبِی طَالِبٍ وَصِیی فَأَبَی الْخَلْقُ جَمِیعاً إِلَّا اسْتِكْبَاراً وَ عَتَوْا مِنْ وَلَایتِكَ إِلَّا نَفَرٌ قَلِیلٌ وَ هُمْ أَقَلُّ الْقَلِیلِ وَ هُمْ أَصْحَابُ الْیمِینِ».
[7]. سوره اعراف، آیه172.
[8]. نهج البلاغة(للصبحی صالح)، خطبه4.
[9]. الصحیفة السجادیة، دعای47.
[10]. سوره ق، آیه16.
[11]. سوره نجم، آیه8.
[12]. سوره نمل، آیه6.
[13]. سوره فرقان، آیه7.
[14]. سوره نجم، آیات3 و4.
#معراج_پیامبر_اسلام_صلی_الله_علیه_و_آله_و_سلم
#صادر_اول
#همراه_با_قرآن
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
20.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ويژه برنامه ماه مبارک رمضان
#تصویری
🔹 جلسه 17
#شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی
تاريخ جلسه: 1375
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🌸 موج معنویت
🔸️امكانات امروز مسجد مقدس #جمكران و شوق مردم برای حضور در این مسجد قابل مقایسه با گذشته نیست. رونق مسجد مقدس جمكران و حضور زائرانی از دورترین و محرومترین نقاط كشور، تنها اراده خداوند بوده است كه موج معنویت را در دلهای مردم افكنده است و اكنون ما در مقابل آنها وظیفه داریم و باید برای فرهنگ و ارزشهای اسلام، برنامهریزی كنیم.
۹۲/۱۲/۱۱
🔺️انتشار به مناسبت ۱۷ ماه مبارک رمضان سالروز تاسیس مسجد مقدس جمکران
🌙 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از فتاوای رهبر انقلاب
🔸 قادر نبودن بر روزه و قضای آن
⁉️ شخصی به مدت ده سال بر اثر جهل نماز نخوانده و روزه نگرفته است، فعلاً توبه نموده و به سوی خدا بازگشته و تصمیم بر جبران آنها گرفته است، ولی توانایی قضای همه روزههای فوت شده را ندارد و مالی هم ندارد که با آن کفّارههایش را بپردازد، آیا صحیح است که فقط به استغفار اکتفا کند؟
✅ قضای روزههای فوت شده در هیچ صورتی ساقط نمیشود، ولی نسبت به کفّاره افطار عمدی روزه ماه رمضان، چنانچه قدرت بر هیچ یک از روزه دو ماه و اطعام شصت مسکین برای هر روز نداشته باشد، باید به هر تعداد فقیر که قادر است غذا بدهد و احتیاط آن است که استغفار نیز بکند و اگر به هیچ وجه قادر به دادن غذا به فقرا نیست فقط کافی است که استغفار کند یعنی با دل و زبان خود بگوید: «استغفرالله (از خداوند بخشایش میطلبم)».
🆔 @khamenei_ahkam