هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 سخننگاشت | مردم در ۲۲ بهمن امسال با ابتکار جدید وارد میدان شدند
🔺️ ملّت ایران خسته نشدند، شما نمونههایش را در این تشییع جنازهی عجیب شهید سلیمانی، بعد هم در این بیستودوّم بهمن امسال با این شرایط کرونایی، با ابتکار جدید که چطور وارد میدان شدند و با شور و شوق نگذاشتند بیستودوّم بهمن تعطیل بشود و در قضایای گوناگون دیگر دیدهاید. ۹۹/۱۱/۲۹
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از کانال دروس آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 جود و سخا
🔹 همه ما می دانیم که اگر کسی در راه خدا خدمتی انجام بدهد، خدا #جبران می کند؛ اما این را وجود مبارک امام کاظم و بعدها هم وجود مبارک امام جواد (سلام الله علیهما)[1] خوب توضیح دادند. فرمودند اگر کسی در راه کار خیر #قدم بردارد: «مَنْ أَیقَنَ بِالْخَلَفِ جَادَ بِالْعَطِیةِ»؛[2] یعنی درست است اگر شما شنیدید که کسی کار خیر بکند و در راه خیر قدم بردارد، خدا #جبران می کند، ولی نمی دانید که چه وقت جبران می کند و چطور جبران می کند!
🔹 یک وقت است که قطعه سنگی در باغی در اثر باران در این خاک فرو رفته است، این سنگ را که شما بردارید، تا جای آن پُر بشود چند ماهی طول می کشد. یک وقت است که شطّ و نهر روانی مثل چشمه روان است، شما یک سطل آب که بردارید همان وقت جایش پُر می شود. این طور نیست که باید مدت ها صبر بکند. فرمودند اگر شما در راه خدا قدمی برداشتید، حالا آن را توسعه می دهیم، همان وقت خدا آن را پُر می کند؛ منتها شما دیر متوجه می شوید! این طور نیست که خَلَف و جای آن بعدها پُر شود؛ نظیر آن قلوه سنگی که چند ماه طول می کشد تا جای آن پُر شود نیست. الآن شما یک سطل آب که از چشمه روان یا نهر بردارید، همان وقت جایش پُر است. فرمود ذات أقدس الهی این طور پُر می کند، نه اینکه بعدها پُر بکند، شما بعدها می فهمید! آن گاه این را توضیح دادند، فرمودند یک وقت است که کسی مالی را در راه خدا خیر می کند، این سبک ترین و کم ارزش ترین کار است، چون گذشت از مال خیلی مهم نیست. یک وقت است که به او اهانت شده است، حرف تلخی زدند و او رنجید، او اگر فوراً این #سخا را داشته باشد، این #جود را داشته باشد که ببخشد، دیگر غده بدخیم طلاق و امثال طلاق در جامعه نخواهیم داشت. این رفتار ده برابر آن پول اثر دارد! پاگذاشتن روی غرور کار مهمی است. گذشت اخلاقی کار مهمی است. آن وقت ما نه در دستگاه قضایی پانزده میلیون پرونده داریم، نه طلاق داریم و نه مانند آن.
🔹 انسان جواد و بخشنده آن است که از بی ادبی دیگری بگذرد، از اهانت دیگری بگذرد، یعنی پا بر روی غرور خود بگذارد و از این حق خود بگذرد؛ این میشود سخا و خدا همان لحظه پُر می کند. اگر همین یک جمله امام جواد و امام کاظم (سلام الله علیه) بود، ما طلاقی نداشتیم. شوهر یک حرف می زند، او فوراً می رنجد؛ او حرفی می زند، این می رنجد. هیچ کدام هم گذشت ندارند؛ آن وقت این #غده_بدخیم می شود. آن وقت دو طرف تا زنده اند #افسرده زندگی می کنند. ما وقتی وارد حرم مطهر ائمه شدیم، در و دیوار را می بوسیم، حق هم با ماست، این کار را هم می کنیم و باید هم بکنیم، برای اینکه اینها ما را #تربیت کردند.
[1]. عوالم العلوم و المعارف والأحوال من الآیات و الأخبار و الأقوال مستدرك سیدة النساء إلى الإمام الجواد، ج23ـ الجوادع، ص274.
[2]. تحف العقول، ص403.
#جبران_الهی
#تربیت_ائمه_علیهم_السلام
#بخشنده
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1398/05/31
🆔 @a_javadiamoli_doross
📣🌺📣🌺📣🌺📣🌺📣🌺📣
قابل توجه طلاب محترم مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث
با آرزوی قبولی عبادات در ایام و لیالی بافضیلت ماه رجب المرجب؛ به اطلاع می رساند:
❇️ دروس اخلاق مجتمع،به صورت 👈مدرسه ای و آنلاین👉 شنبه
🕚ساعت 11 برگزار می شود.
🌐لینک درس اخلاق مدرسه عالی علوم حدیث:
vc.miu.ac.ir/mquran3
🌐لینک درس اخلاق مدرسه عالی تفسیر:
vc.miu.ac.ir/mquran2
🌐لینک درس اخلاق مدرسه عالی قرآن و علوم:
https://vc.miu.ac.ir/mquran1
🛑 معاونت فرهنگی تربیتی 🛑
اللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ؛ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ؛ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ؛ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَة سوره المبارکهِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ🌹
شب جمعه است و شب رحمت و مغفرت بی کران الهی و شب زیارتی حضرت سید الشهداء علیه السلام؛
امام راحل (ره) شهدای والامقام بویژه شهید حاج قاسم سلیمانی، اموات؛ پدران و مادران، اساتید، حق داران و ... همه درگذشتگان را یاد کنیم.
ارواح همه این عزیزان؛ علی الخصوص:
✅دو شهید گمنام(خوشنام) مجتمع؛
✅شهید مدافع حرم، محمدحسین مومنی؛
✅ شهید منا، غلام محمد فخرالدین؛
✅شهید مدافع وطن، علم الدین ولیش اف؛
✅مرحوم آقای رضا جعفری؛
✅مرحوم مظفر علی طوری؛
✅مرحوم آقای طاهر علی قاسم؛
✅مرحوم آقای سید انتخاب حیدر نقوی
✅مرحوم آقای اعجاز حیدر
✅و مرحوم آقای نیاز علی مخلصی
را میهمان کنیم🌹🌹🌹
با ذکر فاتحه ای همراه با صلوات بر محمد و آل محمد.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روزنگار ۱ اسفند
🔹شهادت شیخ فضلالله محلاتی
@Farsna
هدایت شده از دفتر آیت الله العظمی مظاهری
🔺اعمال جایگزین اعتکاف
📝بازنشر خلاصۀ پنج توصیۀ آیتالله العظمی مظاهری به مردم برای همدلی و مواسات با یکدیگر
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
🔹از منظر آیات قرآن کریم و روایات اهلبیت«سلاماللهعلیه»، بسیاری از عبادات و از جمله اعتکاف، بدل و جایگزین دارد. خداوند متعال برای کسانی که از ثواب اعتکاف محرومند، «بدل اعتکاف» را مقرّر فرموده و ثوابی چندین برابر ثواب اعتکاف نیز برای آن وضع فرموده است. اکنون که به دلیل شرایط بحرانی ناشی از بیماری اخیر امکان برگزاری مراسم اعتکاف فراهم نشده است، به تبیین چند عمل ارزشمند در این راستا پرداخته میشود:
1️⃣ اکنون که روزهای سخت و نگرانکنندهای را سپری میکنیم، همه و خصوصاً جوانان، میتوانند با خدمت به خلق خدا به چندین برابر ثواب اعتکاف دست پیدا کنند. به ویژه خدمترسانی به آن دسته از مردم که به نحوی در این روزهای بلاخیز گرفتار شدهاند یا خدمت به بیماران و خانوادۀ آنها و نیز گرهگشایی از سالمندان و افراد ناتوان، بسیار ارزشمند است.
2️⃣ امروزه دستهای از مردم دچار بحران رنج بیماری خطرناکی شدهاند و نمیتوانند معیشت خانوادۀ خود را تأمین کنند. کسب و کار گروههایی از مردم خصوصاً اقشار ضعیف و آسیبپذیر نظیر کارگران روزمزد نیز از رونق افتاده و دچار معضلات مالی و اقتصادی شدیدی شدهاند. در شرایط سخت کنونی هیچ عبادتی به اندازۀ گرهگشایی از بندگان خدا و زدودن غم و نگرانی از چهرۀ آنها و کاستن رنج مردم ارزش ندارد.
3️⃣ کسانی که به هر دلیلی توفیق خدمترسانی به مردم را ندارند و نمیتوانند از خلق خداوند دستگیری کنند، دست کم باید به شیوهای زندگی و رفتار کنند که به مردم آزار نرسانند و سبب اذیّت دیگران نشوند و به همدیگر رحم کنند. یکی از اسباب آزار مردم در شرایط فعلی احتکار یا گرانفروشی اقلام مورد نیاز و سوء استفاده در این زمینه است. یکی دیگر از اسباب آزار و اذیّت مردم، تخلّف از دستورات افراد متخصّص و مسئولان مربوطه، در زمینۀ مقابله با شیوع بیماری است.
4️⃣ یک بدل دیگر برای اعتکاف، همنشینی انسان با خانواده است. در این شرایط که اتفاقاً مسئولان مربوطه، مردم را به خانه نشینی توصیه میکنند، عمل به این دستور، با نیّت بدل اعتکاف، ثواب مضاعف دارد و خداوند متعال آن را دوست دارد. خانوادهها میتوانند از این فرصت، برای همدلی و ازدیاد محبّت و خدمت به اعضای خانه استفاده کنند.
5️⃣ بدل دیگر اعتکاف، بهجا آوردن عبادات و اعمال استحبابی در خانه است. یک معنای اعتکاف، عزلت و گوشهنشینی و اهمیّت به عبادت است. اعتکاف در خانه، اگرچه احکام شرعی اعتکاف را ندارد، امّا ثواب عبادت خداوند را خواهد داشت. برخی از اعمال این اعتکاف، عبارتند از: تلاش برای برقراری «ارتباط عاطفی با خداوند»، «توسّل» به قرآن کریم و اهلبیت«سلاماللهعلیهم» و اهتمام به «دعا» خصوصاً ادعیۀ مأثوره.
متن کامل در:
🌐https://b2n.ir/918590
#نوشتار #اعتکاف
🆔@almazaheri