هدایت شده از سید رضی مرتضوی
19.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰بمناسبت حلول ماه مبارک شعبان المعظم
❇️کلیپ کوتاه #پادکست
🔈سید رضی مرتضوی
🔹اهمیت ویژه ماه شعبان نزد اهل بیت
🔹لزوم اجتناب از مسائل بیهوده در ماه شعبان
🔹فرود آمدن شاخه های درخت طوبی در اول شعبان و لزوم آویزان شدن به آن
🔹امیرالمومنین ع حقیقت درخت طوبی
🔹رسیدن به درخت طوبی، نتیجه محبت علی ع در رجب
🔹شعبان ، ماه مخصوص پیامبر اکرم ص
🔹شعبان ، پوشیده شده با رضوان، یعنی بالاترین درجه رشد
🔹لزوم حرکت در شعبان با اعلام ناتوانی و اجتناب از خودبینی
🔹روزه و زیارت ، مهمترین اعمال سلوک در ماه شعبان
🔹توصیه شدید اهل بیت به استغفار و تلاوت قرآن در ماه شعبان
🔹بهترین اذکار ماه شعبان : صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه
هدایت شده از دفتر آیت الله العظمی مظاهری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ماه شعبان، ماه ارتباط با اهلبیت«علیهمالسّلام»
#فیلم
🆔 @almazaheri
هدایت شده از کانال دروس آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 ماه شعبان
🔹 ماه شعبان وقتی که رسید، وجود مبارک پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) صریحاً اعلام کرد که #ماه_شعبان ماه من است و خدا رحمت کند کسی را که مرا یاری بکند در این ماه! من کارم در این ماه روزه گرفتن است با سایر شؤونی که دارد و اگر کسی روزه بگیرد مرا یاری کرده است. معلوم می شود این دین را همان #دینداری یاری میکند، دین را #همیاری با رهبران الهی یاری می کند. این بیان نورانی حضرت بود.[1]
🔹 برخیها نقل کردند در آخرین جمعه ماه شعبان، بعضیه ا نقل کردند در آخرین روز ماه شعبان؛ ولی إبن طاووس (رضوان الله تعالی علیه) دارد که در یکی از روزهای #ماه_شعبان وجود مبارک حضرت این خطبه را ایراد کردند. ایشان می فرمایند به اینکه «رَوَاهُ مُحَمَّدُ بْنُ أَبِی الْقَاسِمِ الطَّبَرِی ... قَالَ: إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص خَطَبَنَا ذَاتَ یوْم»، نه آخرین روز ماه شعبان بود، نه آخرین جمعه ماه شعبان؛ یکی از روزهای ماه شعبان این خطبه را ایراد کرد که فرمود: «أَیهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیكُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَكَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُور» که با بسیاری از اینها شما مأنوس هستید. در بخشی از این خطبه فرمود: «أَیهَا النَّاسُ إِنَّ أَنْفُسَكُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِكُمْ فَفُكُّوهَا بِاسْتِغْفَارِكُمْ وَ ظُهُورُكُمْ ثَقِیلَةٌ مِنْ أَوْزَارِكُمْ فَخَفِّفُوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِكُم»؛ فرمود به اینکه شما احساس سنگینی می کنید ـ اینکه می بینید بعضیها می گویند من هر چه می خواهم خودم را کنترل کنم نمی توانم یا می خواهم سحر بلند شوم نمی توانم یا فلان کار خیری را می خواهم انجام بدهم نمی توانم، راست می گویند ـ حضرت اینجا تحلیل کرده است، فرمود انسانی که ـ خدای ناکرده ـ خلاف کرده بدهکار حق است، این مطلب اول؛ انسان #بدهکار باید گرو بسپارد، این دو؛ در مسائل مالی اگر کسی مالی بدهکار است، زمین خود، خانه خود، فرش خود را گرو می دهد؛ اما اگر کسی #گناه کرده، نمی تواند خانه خود یا زمین خود را به خدایی که «مالک السماوات و الأرض» است گرو بگذارد، خود او را گرو می گیرند.
🔹 اینکه در دو جای قرآن فرمود: ﴿كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهینَةٌ﴾[2] و در جای دیگر: ﴿كُلُّ امْرِئٍ بِما كَسَبَ رَهینٌ﴾[3] هر کسی رهن خلاف های خودش است، برای همین است. یک انسان بدهکار باید گرو بسپارد. اگر بدهکاری مالی باشد در دنیا، به هر حال انسان زمین و خانه و فرش و مانند آن را گرو می سپارد؛ اما بدهکاری #عقیده ای، #اخلاقی، #حقوقی؛ یعنی معصیتی کرده، خود او را گرو میگیرند. لذا او آزاد نیست، بعضی از کارها را می کند بعد پشیمان می شود، معلوم می شود که #آزاد نبود. این «رهین» که در دو جای قرآن کریم آمده است، این بر وزن «فعیل» به معنای مفعول است منتها یک جا مؤنث است و یک جا مذکر، گرچه «رهین» فعیل به معنای مفعول مذکر و مؤنث در آن یکسان است لکن آنجا که دارد: ﴿كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهینَةٌ﴾ نه چون نفس مؤنث است، این «رهینة» اسم است و صبغه مبالغی هم دارد انسان را گرو می گیرند.
🔹 یک بیان نورانی مرحوم صدوق در توحید از وجود مبارک حضرت امیر (سلام الله علیه) نقل می کند که چرا ما دلمان می خواهد #نماز_شب بخوانیم اما موفق نمی شویم؟ فرمود: این گناهی که روز انجام دادید شما را بسته است.[4] بنابراین انسان آزاد نیست. حُرّیت از #بهترین_نعمت_های_الهی است. فکّ رهن کنید، با توبه، با انابه، با تطهیر، خودتان را آزاد کنید، با استغفار کردن خودتان را آزاد کنید.
[1]. المقنعة، ص370؛ «شَعْبَانُ شَهْرِی فَرَحِمَ اللَّهُ مَنْ أَعَانَنِی عَلَی شَهْرِی».
[2]. سوره مدّثّر، آیه38.
[3]. سوره طور، آیه21.
[4]. التوحید(للصدوق)، ص97.
#استغفار
#آزادی
#دینداری
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس خارج فقه نکاح ـ جلسه 444
تاریخ: 1398/02/11
🆔 @a_javadiamoli_doross
هدایت شده از مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث(کانال رسمی)
بازتاب نشست علمی «نقد کتاب تفسیر معاصرانه قران» نوشته سید حسین نصر در خبرگزاری ایکنا
✅https://iqna.ir/fa/news/3959469/
نقطه مثبت «تفسیرمعاصرانه قرآن» دفاع از وحیانیت قرآن است
✅https://iqna.ir/fa/news/3959476/
«تفسیرمعاصرانه قرآن » بیتوجه به مسائل روز است
✅https://iqna.ir/fa/news/3959467/
دفاع از پلورالیزم و استناد به قرائات غیرمعتبر، نقاط ضعف «تفسیرمعاصرانه قرآن»
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🗳 پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR برای انتخاب مهمترین و بهیادماندنیترین جملهی حضرت آیتالله خامنهای در سال ۱۳۹۹ از مخاطبان خود خواست تا جمله مورد نظرشان را ارسال کنند. از میان نظرات رسیده در نخستین مرحلهی این نظرسنجی ۱۰ جملهی زیر بیشترین آرا از سوی مخاطبان را کسب کردند. هماکنون شما میتوانید در مرحله پایانی از این فراخوان به یک جمله از میان موارد زیر رأی دهید و بهیادماندنیترین جملهی رهبر انقلاب در سال ۱۳۹۹ را انتخاب کنید.
📥 انتخاب کنید👇
http://khl.ink/jomlesal1399