💠*حدیث روز*💠
امام رضا سلام الله علیه میفرمایند:
مَـن فـرّج عن مـومـن فـرّج الله عَن قَلبه یـَوم القیامة
*هرکس اندوه ومشکلى راازمومنى برطرف نمایدخداوند درروز قیامت انـدوه راازقلبش بر طرف سازد*
کافی(ط-الاسلامیه) ج2 ، ص200
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 كه عشق آسان نمود اول
🔹 اینكه گفتند «كه عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشكل ها»[1] برای این است كه اول یك حالت شفاف و روشنی نصیب انسان می شود، بعد وقتی بخواهد راه بیفتد لنگان لنگان راه می افتد، این #مجذوب_سالك همین است. یك وقت انسان در تشییع شهیدی، در عیادت بیماری یا مانند اینها حالی به او دست می دهد، وقتی حالی به او دست داد آسان تصمیم می گیرد كه به راه بیفتد، این آسان است. اگر یك كار خلافی می كرد به آسانی تصمیم می گیرد ترك كند، این عاشقانه وارد شد و خیلی هم به سهولت و آسانی تصمیم گرفت، اما بقیه راه را باید لنگان لنگان برود؛ این است كه «عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشكل ها».
🔹 آنهایی كه سالك محض هستند، هیچ وقت تصمیم آسان نمی گیرند، از همان اول با دشواری لنگان لنگان هستند تا آخر، این #سالك_محض است؛ اما آن #مجذوب_سالك اول به آسانی وارد می شود، بعد با دشواری رو به رو می شود؛ اما آنها كه مجذوب محض هستند همیشه راحت اند!
🔹 وجود مبارك حضرت امیر #مجذوب_محض است، این طور نیست كه حضرت به سختی و با مبارزه با نفس و جهاد نفس مثلاً اینها را گذاشته باشد كنار، این طور نیست! مجذوبِ محض همیشه راحت است كه عشق آسان نمود اول، كه عشق آسان نمود وسط، كه عشق آسان نمود آخر. #سالك_محض همیشه در مشكلات است، برای اینكه این راه، راه سخت است كه افتاد مشكل ها در اول، افتاد مشكل ها در وسط، افتاد مشكل ها در آخر. #مجذوب_سالك «كه عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشكل ها». #سالك_مجذوب كه اول دشواری هاست، بعد كه عشق آسان نمود آخر، اگر در آخرها عشق دستش را بگیرد دیگر به آسانی حركت می كند.
🔹 غرض این است كه اگر كسی سالك باشد، متشابه نشناس باشد، خیال می كند این عطش است یا خیال می كند این واقعیتی است. همیشه انسان، نیازمند به #استاد_كامل و ماهر و دستگیر است.
[1] . دیوان حافظ، غزل 1.
#سالروز_شهادت_جناب_میثم_تمار
#سلوک_الهی
#نیاز_به_استاد
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه نمل _ جلسه 5
تاریخ: 1391/02/19
🆔 @a_javadiamoli_esra
معاونت فرهنگی تربیتی مجتمع قرآن و حدیث
بسم الله الرحمن الرحیم با عنایت حضرت رضا صلوات الله و سلامه علیه، طبق اعلام قبلی ✳️کاروان شماره2⃣ ✳️
📣📣📣📣📣📣📣📣📣
زائران گرامی کاروان 2⃣
پس از صرف⏪ شام در منزل⏩ راس ساعت 9:30 شب مقابل مجتمع حضور داشته باشند.
هدایت شده از اداره کل فرهنگی المصطفی
بسم الله الرحمن الرحیم
🌼"عید مباهله روز شکوه اسلام و روز فضیلت بزرگ پنج تن پاک بر مسلمانان و مسیحیان و سایر ادیان حق جو و حق طلب مبارک باد"🌼
🥀به همین مناسبت، داستان "مباهله" به شرح زیر تقدیم حضور می شود.
🥀قسمت اول:
خدای متعال در قرآن کریم داستان مباهله را در آیه ۶۱ سوره مبارکه آل عمران اینگونه بیان فرموده اند:
" فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ"
"پس هر كه با تو، بعد از علم و دانشى كه به تو رسيده است، درباره او (عيسى) به ستيز و محاجّه برخيزد (و از قبول حقّ شانه خالى كند) بگو: بيائيد پسرانمان و پسرانتان و زنانمان و زنانتان وخودمان را (كسى كه به منزله خودمان است) وخودتان را بخوانيم و بیاوریم، سپس (به درگاه خدا) مباهله و زارى كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم.
🥀 معانی برخی از واژه های این آیه:
حاجّ: مُحاجّه: بمعنى حجّت و دليل آوردن در برابر يكديگر است (نوعى مجادله و منازعه و ستيز)؛
تَعَالَوا نَدعُ" یعنی بیایید دعوت کنیم، فرا بخوانیم؛
انفسنا: نفس در اينجا بمعنى شخص و ذات است،
اَنفُسُنا: خودمان
اَنفُسَکُم: خودتان
نَبتَهِل:
واژهى «نَبتَهل» از ريشهى "بَهل" و "ابتهال" بمعنى تضرّع و زارى است؛ با تضرّع و زارى و دعا و نفرین کنیم؛
و به معناى بازكردن دستها و آرنجها براى دعا، به سوى آسمان است.
لعنت: لعن: راندن، دور كردن.
«لعنه: طرده و ابعده عن الخير» مراد از لعن و لعنت خدا در آخرت عذاب است و در دنيا، دور كردن از رحمت و توفيق و نيز عذاب دنیایی است.
🥀نکته: اين آيه، به آيهى " مباهله " معروف گشته است؛ زیرا مباهله، يعنى توجّه و تضرّع دو گروه مخالفِ يكديگر، به درگاه خدا و تقاضاى لعنت و هلاكت براى طرف مقابل كه از نظر او، اهل باطل است.
منبع:
پایگاه اطلاع رسانی دانشنامه ی اسلامی به نقل از تفسیر نور
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📲 استوری | دستور رهبر انقلاب به رئیسجمهور پیرو پیشنهاد وزیر بهداشت در خصوص تعطیلی بخاطر کرونا:
👈🏻 این موضوع در ستاد ملی کرونا مطرح و بررسی شود و هر اقدامی که لازم است انجام گیرد
🔍 متن کامل را بخوانید👇🏻
https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=48390
هدایت شده از KHAMENEI.IR
دستور رهبر انقلاب به رئیسجمهور پیرو پیشنهاد وزیر بهداشت در خصوص تعطیلی بخاطر کرونا:
این موضوع در ستاد ملی کرونا مطرح و بررسی شود و هر اقدامی که لازم است انجام گیرد
در پی نامه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص موج سهمگین و پنجم کرونا و پیشنهاد تعطیلی دو هفتهای برای کاهش چرخش ویروس و بار بیمارستانها، رهبر معظم انقلاب اسلامی از رئیسجمهور خواستند این موضوع در ستاد ملی کرونا بررسی شود و هر اقدامی که لازم است انجام گیرد.
در مرقومه رهبر انقلاب اسلامی خطاب به آقای روحانی رئیسجمهور آمده است: «پیرو هشدار وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و پیشنهاد تعطیلی بخاطر بیماری همهگیر، مقتضی است این موضوع در ستاد ملّی کرونا مطرح و بررسی شود و هر اقدامی که لازم است انجام گیرد».
آقای دکتر نمکی در نامه روز گذشته خود به رهبر انقلاب پس از برشمردن علل و زمینههای گسترش بیماری و فشار سنگین بر کادر درمان، به صحنه آوردن کلیه امکانات کشور برای مقابله جدی با این پدیده را ضروری دانست و نوشت: «شاید دو هفته تعطیلی جدی و ایستادگی و بکارگیری نیروهای نظامی و انتظامی و برخورد با شکستن پروتکلها بتواند تا حد قابل توجهی از چرخش ویروس و بار بیمارستانها و فشار نفسگیر بر همکاران ما بکاهد».
رونوشت دستور رهبر انقلاب اسلامی برای رئیسجمهور منتخب نیز ارسال شده است.