#معنای_رمضان
💢چرا به رمضان می گوئیم رمضان؟!
🔸مجله پرسمان ویژه نامه پرسمان در ضیافت_نویسنده : سید محمدرضا موسوی
🔹واژة رمضان به چه معناست و چرا ماه رمضان بدین نام نامیده شد؟
🔸واژۀ رمضان از ریشة «رمض» و به معنای بارانی است که اول پاییز می بارد و هوا را از خاک و غبارهای تابستان، پاک می کند و یا به معنای داغی سنگ از شدّت گرمای آفتاب است.
🔹مادّة رمض در هر وزن و باب از اوزان و ابواب زبان عربی به کار رود، معنایی از گرما و سوزاندن در آن وجود دارد.
🔸امّا دربارة این که چرا این نام بر یکی از ماه های سال گذاشته شده، اقوال مختلفی مطرح شده که برخی عبارتند از:
🔹هنگامی که ماه ها را نامگذاری کرده، از زبان های قدیمی به عربی بر می گرداندند، این ماه با ایام گرمای سوزان مطابق شد؛ بنابراین، رمضان نامیده شد.
🔸ارماض به معنای احراق و سوزاندن است و چون در ماه رمضان گناهان بندگان با اعمال نیک و شایسته سوزانده می شوند، این ماه رمضان نامیده شد.
🔹دلهای روزه داران در این ماه، حرارتی از موعظه و تفکر در امر آخرت به خود می گیرد؛ چنان که ماسه و سنگ حرارت خورشید را به خود می گیرند، از این رو، این ماه، رمضان نامگذاری شد.
🔸گویا عرب ها به خاطر داغ شدنشان از حرارت گرسنگی و تشنگی و چشیدن سختی، این نام را بر این ماه نهاده اند.
علتهای دیگری نیز برای نامگذاری این ماه به رمضان در کتاب های حدیثی و تفسیری آمده است.
🔹در شماری از روایات، این نامگذاری را به سبب نقشی دانسته اند که ماه رمضان در پاکسازی آیینة جان از آلودگی های گناهان و پاکسازی روان از زنگار خطاها دارد.
🔸از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله روایت شده است: «إِنَّما سُمِّی رَمَضانُ؛ لانَّهُ یرمِضُ الذُّنوبَ؛ این ماه را رمضان نامیده اند؛ چون گناهان را می زداید».1
🔹همچنین در حدیثی آمده است که از پیامبر خدا(ص) پرسیدند: رمضان چیست؟ فرمود: خداوند در آن گناهان مؤمنان را می سوزاند و می آمرزد.2
🔸این علت در نامگذاری، از یک سو با ریشة لغوی «رمضان» و از سوی دیگر با برکات، نتایج و آثار آن، هماهنگ و متناسب است.
پی نوشتها👇👇
ماه خدا، حدیث 34.
سیوطی، الدرالمنثور، ج1، ص444.
📚پایگاه اطلاع رسانی حوزه
🌸🌸🌸🌸
@mshnateghi
@mshnateghi
#راه_حل_فرزند_آوری
💠 تولد كودك به دعاى آخوند
🔹مرحوم آخوند فرمود : روزى مرد مؤمنى از اهالى شمال كه ظاهراً در همدان كارمند دولت بود ، پيش من آمد و اظهار داشت كه من فرزند و خلفى ندارم از خدا بخواه كه به من فرزندى كرامت فرمايد .
مرحوم آخوند فرمود : دلم بحالش سوخت يك مرتبه جرقهاى در ذهنم برق زد و سخنى برزبان آوردم كه نه در كتابى ديده بودم و نه در معالجت اطباء سراغ داشت فقط نوعى تأسى نسبت به سنت پاك پيامبر«ص» بزرگوار بود.
آنگاه كه خداوند متعال می خواهد نطفه زهراى مرضيه«س» منعقد گردد به پيامبر خودش ابلاغ می كند كه چهل روز از همسر و خانواده خودش دور شود و پس از چهل روز به سراغ خديجه برود .
اين جدايى و فاصله انداختن لابد نكته اى در بر داشته است . به آن مرد گفتم من دعا می کنم و در ضمن روشى را هم تيمناً به تو ياد مى دهم و به تو می گويم تا طبق آن عمل كنى اميدوارم خداوند متعال تو را مأيوس نكند .
سپس به او گفتم وقتى به شهر خود برگشتى ، چهل روز از همسر خود جدايى اختيار كن و هرگز سراغ او نرو ولى پس از چهل روز بعد از نماز و دعا با همبستر شو . اميداست خداوند متعال عنايت فرمايد .
سالى گذشت ، روزى از درس برگشته بودم ، ديدم چند جعبه پرتقال را درون منزل گذاشتهاند و رفتهاند . از خادم منزل قضيه را پرسيدم . گفت يك نفر با ماشين آمد و پرتقالها را اينجا گذاشت و چون شما نبوديد گفت عصر بر مى گردم .
عصر آن روز منتظر بودم ديدم همان آقايى است كه سال پيش از من خواسته بود براى بچه دارشدنش دعا كنم . گفتم خوش آمديد . اين پرتقالها براى چيست؟
گفت اين پرتقالها محصول باغ خودم و شيرينى تولد فرزندم محمد است كه پارسال مرا ارشاد نموديد و طبق فرموده شما عمل كرده و خداوند متعال در اثر دعاى حضرتعالى فرزندى به من عنايت فرمود .
مرحوم آخوند فرمود : نماز خواندم و شكر خدا را بجا آوردم كه خداوند متعال درخواست فرد مؤمنى را اجابت فرموده است.[۲]
[۱] تاریخ پیامبران (حیاة القلوب) ۳/۲۵۵ـ۲۵۶، چاپ سرور.
[۲] همچو سلمان : ص ۹۱ .
📚#تبلیغ_نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
📡 @tablighnews
https://eitaa.com/joinchat/111935572C6c33220dbb
#وام_فرزند_آوری
❇️ به گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی، صندوق قرضالحسنه دفتر تبلیغات اسلامی در راستای فرهنگسازی فرزندآوری و حمایت از خانواده طلاب بابت تولد فرزند سوم و بالاتر، یک فقره وام قرضالحسنه پرداخت میکند.
❇️ این وام به برادران طلبه دارای حداقل یک سال سابقه عضویت در صندوق با ارائه اصل و تصویر شناسنامه خود و فرزند تا شش ماه پس از تاریخ تولد قابل پرداخت است.
💢یادآور میشود، که ثبت درخواست این وام بهصورت حضوری است.ایکنا
💰مبلغ این وام 4میلیون تومان است که امیدواریم در سال جدید افزایش داشته باشد!!
✅ این وام بغیر از وام عادی که 4میلیون تومان است و شما میتوانید همزمان وام فرزند سوم و بالاتر و وام عادی را دریافت نمائید!!
https://eitaa.com/joinchat/111935572C6c33220dbb
#نماز_شب_قدر
کد خبر: ۱۰۵۷۹۸
به گزارش شهرآرانیوز، نماز شب قدر یا نماز هفت قل هو الله نمازی است مستحبی که خواندن آن در شبهای قدر سفارش شده است.
🔹نماز شب قدر دو رکعت است. در هر رکعت بعد از سوره حمد، نمازگزار باید هفت بار سوره توحید را بخواند و بعد از تمام شدن نماز هفتاد مرتبه ذکر «استغفر الله و اتوب الیه» را تکرار کند.
🔹به علت تکرار هفتباره سوره توحید در نماز شب قدر، این نماز به نماز هفت قل هو الله مشهور شده است.
🔹شیخ عباس قمی در مفاتیح این نماز را از علامه مجلسی نقل کرده است. علامه مجلسی نیز در کتاب زاد المعاد بدون ذکرِ سند، حدیثی از پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) نقل کرده است که بر اساس آن حدیث هر کس نماز شب قدر را بخواند و هفتاد مرتبه ذکر استغفار را بگوید، پیش از آنکه از جای خود برخیزد خداوند خود و والدینش را مورد مغفرت قرار میدهد و خداوند گروهی از ملائکه را مأمور میکند تا برای او حسنه بنویسند و نیز فرشتهای که برای او در بهشت درخت بکارد و قصر بنا کند و .../منبع: باشگاه خبرنگاران
🌐به کانال استاد ناطقی بپیوندید👇
📡@mshnateghi
احکام نماز عید فطر
🔹نماز عید فطر و قربان در زمان حضور امام علیه السلام واجب است و باید با جماعت خوانده شود، و در زمان ما که امام علیه السلام غایب است، مستحب بوده و میشود آن را با جماعت یا فرادی خواند.
🔸مستحب است که قبل از نماز عید، غسل کنیم.
🔹نماز عید، سوره مخصوصی ندارد. بهتر است که در رکعت اول آن، سوره ۹۱ (شمس) و در رکعت دوم سوره ۸۸ (غاشیه)، یا در رکعت اول سوره ۸۷ (اعلی) و در رکعت دوم سوره ۹۱ (شمس) خوانده شود.
🔸نماز عید، اذان و اقامه ندارد و بهجای آن سه بار گفته میشود: «الصّلوة».
🔹پس از نماز، امام جماعت در برابر مردم قرار میگیرد و مانند نماز جمعه رجاءً در دو نوبت سخنرانی میکند و در ضمن پند واندرز بیان مسائل سیاسی و اجتماعی، در عید فطر احکام زکات فطره، و در سخنرانی عید قربان احکام ذبح و قربانی و موارد مصرف آنها را بیان مینماید.
🔸مستحب است نماز عید قربان را بعد از بلند شدن آفتاب بخوانند و در عید فطر مستحب است بعد از بلند شدن آفتاب افطار کنند و زکات فطره را هم بدهند بعد از نماز عید را بخوانند.
🔹نماز عید فطر و قربان دو رکعت است که در رکعت اول بعد از خواندن حمد و سوره باید پنج تکبیر بگوید، و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم تکبیری بگوید و به رکوع رود و دو سجده بجا آورد و برخیزد، و در رکعت دوم چهار مرتبه تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر قنوت بخواند و تکبیر پنجم را بگوید و به رکوع رود و بعد از رکوع دو سجده کند و تشهد بخواند و نماز را سلام دهد.
🔸در قنوت نماز عید فطر و عید قربان هر دعا و ذکری بخوانند کافی است ولی بهتر است دعای "اللهم اهل الکبریاء و العظمة... رابه قصد امید ثواب بخوانند!
🔹مستحب است در نماز عید فطر و قربان قرائت را بلند بخوانند.
🔸مستحب است در روز عید فطر قبل از نماز عید به خرما افطار کند، و در عید قربان از گوشت قربانی بعد از نماز قدری بخورد/ایمنا کد خبر 493109
آدرس کانال...👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/111935572C6c33220dbb
🌸عید سعید فطر را بر همه ی شما بندگان الهی تبریک و تهنیت عرض می نماییم.🌺
#دعای_قنوت_نماز_عید_فطر_قربان
#تبریک
📡@mshnateghi
#سوره_اعلی
❇️ مستحب است در رکعت اول نماز عید فطر بعد از حمد سوره اعلی خوانده شود!!
✅عیدتان_مبارک
📡@mshnateghi
#سوره_شمس
❇️ مستحب است در رکعت دوم نماز عید فطر بعد از حمد سوره شمس خوانده شود!!
💠 عیدتان_مبارک
📡@mshnateghi
❇️پرسشهایی خاص و پاسخهای ناب فطریه!1⃣
🔹آیا میتوان یک فطریه را بین چند نفر تقسیم کرد و حداقل پرداختی به یک فقیر چه مقدار است؟!
🔹آیا در زکات فطره میبایست حتماً هر فطریه را به یک نفر داد یا اینکه میشود یک فطریه را بین چند نفر تقسیم کرد؟
💠 پاسخ :👇
✅دادن فطریه به چند نفر اشکالی ندارد، اما احتیاط واجب[1] آن است که به یک فقیر کمتر از یک صاع - که تقریباً سه کیلو است – و نیز بیشتر از مخارج سالش، فطریه ندهند!!
🔸پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
🔹حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
احتیاط واجب آن است که به یک فقیر بیشتر از مخارج سالش و کمتر از یک صاع که تقریباً سه کیلو است فطره ندهند.
🔸حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، احتیاطاً کمتر از یک فطریه ندهند.
🔹حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
احتیاط مستحب آن است که به یک فقیر کمتر از یک صاع فطره ندهند، مگر این که به فقرایی که جمع شدهاند نرسد، ولی اگر بیشتر بدهند هیچ اشکال ندارد .
🔸حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
بنا بر احتیاط واجب نباید به فقیر کمتر از یک صاع اعطا شود.
🔹حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
احتیاط واجب آن است که به یک فقیر کمتر از یک صاع فطره ندهند، ولى اگر بیشتر بدهند اشکال ندارد.
[1]. آیت الله سیستانی: (احتیاط مستحب).
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی)
📚 منبع:سایت اسلام کوئست.
🌸🌸
آدرس کانال...👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/111935572C6c33220dbb