موضوعات پیشنهادی جهت تنظیم #پایانـنامهـتنزیلی سطح 3 یا کارشناسی ارشد و سطح چهار و دکترا
http://yon.ir/UTnXH
لیست برخی پایان نامه های دفاع شده (تنزیلی)
http://yon.ir/Qjt0D
سخنرانی استاد بهجت پور . موضوع: جمع قرآن امروز عصر / قم، مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام https://eitaa.com/mtamhid
هدایت شده از کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
23 ربيع الاول سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها به شهر قم گرامي باد
@mobahesegroup
با سلام
به اطلاع می رساند جلد ششم تفسیر همگام با وحی استاد بهجت پور شامل سوره های انعام ، صافات و لقمان (55 تا 57 نزول) منتشر شد
عزیزانی که قصد تهیه آن را دارند، با دفتر مؤسسه تماس بگیرند.
ادمین: @mtamhid1
تلفن موسسه: 02532920244
فاکس: 02532941765
همراه: 09199700163
ایمیل: m.tamhid@chmail.ir
سایت: hbv.ir
قم، انتهای زنبیل آباد، خ اباالفضل، ک 2، دانش 6 پ 29
https://eitaa.com/mtamhid
جلد ششم تفسیر همگام با وحی استاد بهجت پور شامل سوره های انعام ، صافات و لقمان (55 تا 57 نزول) منتشر شد.
عزیزانی که قصد تهیه آن را با تخفیف 30 درصد ویژه طلاب دارند، با دفتر مؤسسه تماس حاصل نمایند.
ادمین: @mtamhid1
تلفن موسسه: 02532920244
فاکس: 02532941765
همراه: 09199700163
ایمیل: m.tamhid@chmail.ir
سایت: hbv.ir
قم، انتهای زنبیل آباد، خ اباالفضل، ک 2، دانش 6 پ 29
https://eitaa.com/mtamhid
برگزاری کارگاه تربیت مربی مهارتهای بیان تفسیر قران کریم در مدیریت استان قزوین با حضور 51 نفر از اساتید تفسیر وتجوید با همکاری موسسه تمهید قم
https://eitaa.com/mtamhid
آغاز به کار اولین دوره کارگاه مهارت های بیان تفسیر ویژه اساتید برجسته مدارس علمیه خواهران استان سمنان با حضور اساتید برجسته قم و اعزامی از موسسه تمهید با همکاری مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران
این جلسه از روز ۲۱ آغاز و به مدت ۳ روز ادامه داشت.
دور دوم کارگاه مذکور در بهمن ماه سالجاری برگزار می گردد .
https://eitaa.com/mtamhid
هدایت شده از انصارالقرآن
تفاوت تفسیر روایی محض و تفسیر روایی اجتهادی
بازنویسی مرقومه استاد بهجت پور در آدرس http://mobahesat.ir/8901 که سعی کردم در مقایسه دوگونه اجتهادی و محض بازنویسی کنم. این مطلب در مهارتهای بیان تفسیر در بحث منهج مفسرین و تفاوت تفاسیر روایی محض و تفسیر روایی اجتهادی به کار می آید.
مفسران تفسیر اجتهادی روایی همچون مرحوم معرفت در تفسیر الاثری الجامع، در کنار استفاده از منبع روایات و جمعبندی و تحلیل آنها، از منابع گوناگون دیگر از جمله علوم ابزاری مثل صرف و نحو و لغت نیز در ابهام زدایی از آیات استفاده میکنند، اما درتفاسیر روایی محض همانند تفاسیر نورا لثقلین و الدر المنثور هیچ گونه جایی برای تفسیر مفسر مشاهده نمی شود.
آیت الله معرفت ...
ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید:
http://yon.ir/dACbl
@ansarquran
نکته ناب روشی: روش ایجاد امید و شادابی در مربیان و تشخیص وظیفه در صورت دریافت عنایت ویژه
جمعه, ۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۱۶ ق.ظ
به زودی در ویراست جدید جلد اول تفسیر همگام با وحی:
روش به کار رفته در سوره اعلی برای ایجاد امید و شادابی در مربیان و تشخیص وظیفه در صورت دریافت عنایات ویژه، حائز اهمیت است؛
در این سوره پیامبر را که نگرانی هایی در جانب حافظه خود از آیات قرآن در هنگام اقراء آیات بر مردم دارد، تضمین خاطرمی دهد. این تضمین با این جمله شروع می شود: « مگر می شود پروردگار تو را به رسالت برگزیند و به فکر لوازم آن نباشد» ،. لذا درآمد تضمین مذکور با توصیه وی به «تسبیح» آغاز شده است! تضمین حافظه پیامبر بر نگهداری آیات در ذهن و قدرت رساندن به مردم پشتوانه نظری و شناخت مناسبی از پروردگار لازم دارد. از این رو ویژگی آفریدگاری پروردگار را با تشریح بیشتری از آنچه در سوره علق گذشت، شرح می دهد و ذهن پیامبر را برای پذیرش تنزه خدای متعال از رها کردن پیامبر در مشکل حفظ آیات، آماده می کند. این مطلب معرفتی خود امری ادعایی است؛ برای تنزیه و تسبیح کامل واز صمیم اعتقاد از سوی پیامبر اکرم 7 نیاز به بیان برخی موراد عینی و ملموس است؛ خدای متعال به سبزه هایی که جلوی چشم همه انسان ها هستند، توجه می دهد. سبزه هایی که می رویند و تا نهایت استعدادشان رشد می کنند. «فجعله غثاء احوی»
باز برای تضمین بیشتر خاطر پیامبر وی را در امر رشد و هدایت موجودات در مرز کلیات باقی نمی گذارد بلکه به پیامبر به صراحت و به شکل شخصی می فرماید که
ادامه در لینک زیر:
بلاگ همگام با وحی
http://yon.ir/awqgn
https://eitaa.com/mtamhid
مهارت افزایی بیان تفسیر: بیان نکتههای روششناختی در پایان تفسیر هر سوره
اصولاً یکی از راههای ایجاد انس و ترغیب مردم به تدبر در قرآن، توجه دادن آنها به روشهای تربیتی- هدایتی قرآن است. خدای حکیم چرا، چگونه و از چه راههایی تهدید یا تشویقی را شکل میدهد؟ چگونه کسی را از انفعال خارج میکند؟ چگونه به جامعهی خسته، انرژی مثبت میدهد؟ چگونه به یک جریان پرنشاط انحرافی، ضربه میزند؟ چهطور میشود در اوج فشار، به آینده امیدوار بود؟ و بسیاری از روشهای دیگر که در پرتو تدبر در قرآن میتوان آنها را بهدست آورد.
در این مطلب، با هم این موضوع را که در درس دهم کتاب مهارت های بیان تفسیر استاد بهجت پور آمده است، پیگیری می نماییم.
نکتههای روششناختی اشاره به منهج حکیمانهای است که خدای متعال باتوجه به مخاطب سوره و محتوای سخن و شیوههای تأثیرگذاری مانند تشویق، تنبیه، بیان الگو، عبرتها، نمونهها، تمثیلها، و غیر آنها بهکار گرفته است، تا تأثیر سوره بر مخاطب مستقیم و خوانندگان آیات، بالا رود. این نکتهها بهطور غالب، دارای نقش تربیتی هستند و مقتضای تربیت مردم باتوجه به ویژگیهای مخاطب، موضوع سخن و ابزار انگیزش مخاطبان مورد توجه بودهاند. در درس غرض گذشت که سورههای قرآن، مانند غذایی است که آشپز آن را با مقداری لازم و متناسب از مواد، و در شرایط ویژه، و با بهرهگیری از مهارتهای تهیه غذا و شیوههای مختلف پخت، تهیه میکند که بر تغذیهشونده، تأثیری متفاوت با غذاهای دیگر داشته باشد.
روشهای تربیتی و تحولآفرین که در نزول سورهها بهکار گرفته شدهاند، آنچنان دقیق و حکیمانه هستند که پیامبر مأمور بود تا حجم مطالب و کیفیت خواندن خود را موافق ...
ادامه مطلب در
http://yon.ir/T63OK
https://eitaa.com/mtamhid
🌺منِ اتَّقَى اللّهَ يُتَّقى، وَ مَنْ أَطاعَ اللّهَ يُطاعُ، وَ مَنْ أَطاعَ الْخالِقَ لَمْ يُبالِ سَخَطَ الَمخْلُوقينَ. وَ مَنْ أَسْخَطَ الْخالِقَ فَلْيَيْقَنَ أَنْ يَحِلَّ بِهِ سَخَطُ الَْمخْلُوقينَ:
🌺هر كس از خدا بترسد، مردم از او بترسند، و هر كه خدا را اطاعت كند، از او اطاعت كنند، و هر كه مطيع آفريدگار باشد، باكى از خشم آفريدگان ندارد، و هر كه خالق را به خشم آورد، بايد يقين كند كه به خشم مخلوق دچار مى شود.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
✍️ ایام ولادت و شهادت اهل بیت علیهم السلام، لااقل چند دقیقه کوتاهی مروری بر زندگی ایشان داشته باشیم (لینک زندگینامه مختصر حضرت هادی علیه السلام): http://fa.mobile.wikishia.net/view/امام_هادی_علیهالسلام
تفسیر نگاری و بیان تفسیر، امری روش مند است و بدون رعایت روش صحیح، به سر انجام مطلوب نخواهد رسید. استاد عبدالکریم بهجت پور در کتاب حاضر تلاش نموده روش و ساختار صحیح تفسیر نگاری و بیان تفسیر را ارائه نماید.
این کتاب دو دسته را مخاطب خود قرار داده است:
1. متخصصان مباحث قرآنی و تفسیر نگاری که چگونگی انتقال موثر و نظام مند داشته های تخصصی شان را به مخاطب فرا میگیرند.
2. عموم علما،مبلغان و مروجان دین، که افزون بر مهارت های بیان تفسیر، با برخی از اهم مبانی و منابع ضروری و در دسترس جهت استخراج و ارائه تفسیری نظام مند و تاثیر گذار آشنا خواهند شد.
جهت تهیه این کتاب به لینک زیر مراجعه فرمایید.
https://tamhid.shopfa.com/products/483791
نکتههای روش شناختی از سوره تکاثر (مکی 16) در ویراست جدید جلد اول تفسیر همگام با وحی
1. فرزند و یا نام بلند و شهرت، هرگاه در انسان به کمال رسیده، علامت رحمت ویژهی پروردگار و نعمت موجب شکر است که باید با نماز و قربانی از آن استقبال کرد (سوره کوثر)، اما همین نعمتها و ثروتها و شهرتها هنگامی که در اختیار انسانِ تربیتنایافته باشد و اصل قرار گیرد، و فرصتهای غیردنیوی و معنوی را قالب دنیوی دهد، وبالِ جان آدمی است، و موجب عذاب میشود. خدای متعال در سورههای کوثر (مکی 15) و تکاثر (مکی 16) مخاطبان را به چنین مقایسهای میکشاند.
2. کسی که مست فزونخواهی دنیا و تکاثر نعمتهاست، با تهدید صریح و مؤکد و خطاب مستقیم هوشیار میشود. بنابراین خداوند میفرماید: «کَلا سَوْفَ تَعْلَمُونَ * ثُمَّ کَلا سَوْفَ تَعْلَمُونَ».
3. علم یقینی یعنی دانش متقن و قطعی، انسان را به باطن زیادهطلبیها یعنی گرفتاری در
https://eitaa.com/mtamhid
ادامه در
http://yon.ir/pdBbR
شناسه و توصیف سوره تکاثر (به زودی در ویراست جدید جلد اول تفسیر همگام با وحی استاد عبدالکریم بهجت پور)
به مناسبت کلمات استعمال شده در آیة اول سوره، آن را "التکاثر" و "الهاکم" نامیدهاند. برخی از مفسران سوره را مدنی میدانند، اما به اعتقاد اکثر مفسران و اندیشمندان علوم قرآن، سورة تکاثر در مکه نازلشده است. این سوره در تمام روایات گرد آوری شده در جداول مسند، غیر مسند، و ترکیبی ترتیب نزول، در ردیف شانزدهم پس از سورة کوثر و پیش از سورة ماعون قرار دارد. سورة تکاثر در ترتیب مصحف رسمی در جزء سیام قرآن، ردیف صد و دوم بعد از سورهی قارعه و قبل از سورهی عصر قرار گرفته است و هشت آیه دارد.
مقصود سوره
برحذر داشتن مردم از اشتغال به فزون طلبیهای کور بهره ها ی دنیا در فرصت عمر؛ با توجه به آثار شقاوتبار آن.
محتوای سوره
سوره یک بخش است. در آغاز با خطاب به دنیاطلبان، آنها را از عمق فاجعهای که به آن دچارند، آگاه میکند و از عواقب این دنیازدگی و گرفتاری در آتش جهنم بیم میدهد. آنگاه یادآور میشود که این افراد باید در برابر نعمتهای الهی داده شده در دنیا پاسخگو باشند.
ارتباط سوره
بررسی مجموعه پانزده سورهای که پیش از این سوره نازل شده است، نشان میدهد روش اساسیِ تغییر جامعة جاهلی هشدار است. گامهایی که در سورههای مدثر، تکویر، اعلی، لیل، فجر، عصر و عادیات برداشته شده، مصادیق این هشدارها و بیمهاست. موضوع غالب پانزده سوره نازل شده تا کنون، بیان آسیبها ی وضع موجود انسان ها و راهکارهای اجمالی درمان آنها است. البته با توجه به نقش هشداری پیامبر اکرمص در غالب سوره ها به درگیریهای میان وی و مخالفان نیز توجه شده است.
خداوند متعال پس از آنکه در سورة عصر (مکی 13) برنامهی استفاده از سرمایة عمر را بیان
ادامه در
👇👇 http://yon.ir/Hb7vK
https://eitaa.com/mtamhid
تنظیم رابطه انسان با طبیعت در سوره تکاثر (به زودی در ویراست جدید جلد اول تفسیر همگام با وحی)
در سوره تکاثر، شانزدهمین سوره نازل شده بر پیامبر اکرم (ص) در تفسیر همگام با وحی می خوانیم:
تنظیم رابطه انسان با طبیعت
یکی از ابعاد بسیار مهمِ روابط انسان، رابطهی او با نعمتهای موجود در دنیا است. انسان موجودی است که بقایش در گرو بهرهگیری از نعمتهای طبیعت است. خدای حکیم و رزاق، غرائز را در انسان به ودیعت نهاد تا او با نعمتها رابطه برقرار کند و با استفاده از آنها، به بقا و تداوم نسل خود بپردازد. غزائز و میلها چنان در انسان بالفعل و شکوفا هستند که در آموزههای دینی نیازی به توجه به آنها جز در موارد نادر، وجود ندارد، بلکه به طور عمده روش قرآن و سنت، بر کنترل و مدیریت آنها بوده است. برای آنها مرزهایی تعیین شده ودربارهی آسیب های احتمالی هشدار داده است. آسیب بزرگ نعمتها و غریزهی سیریناپذیر انسان، پیگیری فزونخواهیها و دلمشغولی به آنها است تا آن جایی که فرصت زندگی که برای شکوفایی انسان در نظر گرفته شده، از کف برود، و اهداف معقول زندگی در این جهان ناتمام بماند. این دلمشغولی به دنیا چنان قوت دارد که میتواند تمام ابزارهای غیرمادی را به استخدام خود درآورد. پروردگار حکیم برای جلوگیری از این آسیب، ابنای دنیا را چنین مخاطب قرار می دهد:
ادامه در 👇👇👇
http://yon.ir/eORMQ
https://eitaa.com/mtamhid
توضیحاتی پیرامون سبک تفسیر تنزیلی و چرایی نگارش کتاب مبانی، اصول، قواعد و فواید
برگرفته از آثار قلمی و شفاهی استاد بهجت پور
در مطلب زیر این مورد را بخوانید»
👇👇👇👇
http://yon.ir/ZJa5a
https://eitaa.com/mtamhid
#امام_كاظم (ع) فرمودند:
🍃أوشَک دَعوَةً وَ أسرَعُ إجابَةُ دُعاءُ المَرءِ لاِخیهِ بِظَهرِ الغَیبِ
🍃دعایی که بیشتر امید اجابت آن میرود و زودتر به اجابت میرسد، دعا برای برادر دینی است در پشت سر او.
📖اصول کافی، ج۱، ص۵۲.
🌸 #میلاد_امام_موسی_کاظم (ع) مبارک باد.
🆔 https://eitaa.com/mtamhid
🌹واژه شناسی کلمه "دین "در آیه اول سوره ماعون با استفاده از سیر نزول واژه دین و کلمات لغویون در تفسیر همگام با وحی
🌺🌺🌺برداشت استاد بهجت پور از واژه دین در آیه اول سوره ماعون در ویراست جدید جلد اول تفسیر همگام با وحی
ارایت الذی یکذب بالدین
منظور از «اَلدِین»، معارف و دستورات الهی درهمه امور از جمله جزاء است. منظور آیات، بیان وخامت حال کسانی است که معارف و دستورات الهی را که انبیا و کتاب های آسمانی مردم را به آنها دعوت کرده اند، انکار کنند و نه تنها در برابر آنها خاضع نباشند، بلکه آنها را درو غ بشمار آورند. برخی از روایاتی که مراد از دین را ولایت امیر مؤمنان دانستهاند، به این اعتبار است که ایشان یکی از تجلّیات دین و معارف و دستورات آن میباشند. «دِین» در لغت با این برداشت تناسب دارد. «دِین» (اسم مصدر)، به معنی طاعت و جزاء است که برای شریعت استعاره شده است[1]. آقای مصطفوی معتقدند: «ریشه این ماده خضوع و اطاعت در برابر برنامه یا مقررات معین است و معانی طاعت، تعبد، محکومیت و مقهوریت، تسلیم در برابر امر، حکم، قانون و جزاء، از معانی نزدیک آن است، و به همین اعتبار، این واژه به برخی مصادیق اصلی خود یعنی جزاء، حساب، دین، طاعت و... معنی میشود.»[2]
در بررسی آیات نازل شده تا کنون روشن می شود که دیدگاه آقای مصطفوی صحیح است؛ با این اضافه که قرینه استعمال «دِین» به معنای جزا هنگامی است که دین مضاف الیه واژه «یَوْم» باشد: (ر. ک. سوره های مدثر 4/ 46، حمد 5/ 4) شاید به این بیان که رستاخیز، روز حاکمیت مطلق دستورات الهی و اجرای موبه موی آنها دربارهی اشخاص و گروههاست، ولی در همین دوره نزول (ر. ک. ماعون 15/ 1) بلکه در تمام آیات قرآن، جز موارد محدود، هر زمانی واژه « ِدین» بدون آنکه مضاف الیه «یَوم» باشد، به کار رفته است، به همان معنای خضوع در برابر معارف و دستورات الهی بوده که شامل خضوع در مقابل جزا و پاداش الهی است. به همین روی بهتر است تا «دین» را خضوع در برابر معارف و دستورات الهی بدانیم که با توجه به قرائن منصرف به خضوع در برابر جزا و پاداش الهی می شود.
درسیرنزول قرآن از آیات متعددی استفاده می شود که یکی از ارکان صلاح آدمی، باور به مسئولیت و اعتقاد به مکافات و مجازات است. در سوره قلم 2/ 36 گذشت که
http://hamgambavahy.blog.ir/1398/06/01/8%D8%B3
https://eitaa.com/mtamhid
#مکی یا #مدنی بودن سوره #ماعون
سوره ماعون که به مناسبت آیة اول، با نامهایی چون "أرایت"، "أرایت الذی"، "الدین" و "التکذیب" و به مناسبت آیة دوم به "الیتیم" و به مناسبت آیة آخر، سورة "ماعون" نامیده شده است، در تمام روایات گزارش دهنده ترتیب نزول سوره ها اعم از آنها که در جدولهای مسند، غیر مسند و ترکیبی در مقدمه جلد اول تفسیر همگام با وحی جمع آوری شده اند، سورةی ماعون در ردیف هفدهم پس از سورة تکاثر و پیش از سورۀ کافرون قرار دارد. اکثر مفسران و دانشمندان علوم قرآن این سوره را مکی دانستهاند. اما برخی از آنان در مکی بودن تمام سوره یا حداقل آیات سوم به بعد تردید دارند و آن را مدنی میدانند.[1]
با هم بحث استاد #بهجتـپور در مقدمه تفسیر این سوره در جلد اول تفسیر همگام با وحی در ویراست جدید را پی می گیریم و نظر دقیق استاد را با هم می خوانیم:
آنچه باعث تردید زمان نزول سوره شده است، آیات "فَوَیلٌ لِلْمُصَلِّین" تا آخر سوره است. تهدید نمازگزاران در آغاز نزول قرآن در مکه، و هنگامی که هنوز جمعیتی عابد و نماز گزار شکل نگرفته و حکم وجوب نماز برای عموم مردم صادر نشده، موجب این تردیدهاست. اینکه این تهدید در مکه بوده، یا در مدینه اتفاق افتاده است، نیز محل گفتگو است. برخی هشدارها به مؤمنان در مکه
http://hamgambavahy.blog.ir/1398/06/01/11111111a
https://eitaa.com/mtamhid
ان شاء الله بنای دوستان گروه علمی تفسیر مؤسسه تمهید، حمایت از مهارت آموزی عزیزان طلبه، و دانشجویان علاقه مند به تفسیر قرآن و کارهای پژوهشی و تبلیغی مربوط به ترویج قرآن است و ان شاء الله در موضوع مهارت بیان تفسیر به تدریج مطالب گذاشته خواهد شد.
طلاب و اساتیدی که در کارگاه های مهارت بیان تفسیر موسسه تمهید یا حوزه خواهران شرکت کرده اند، خصوصا اساتید محترم در شهرستان ها، ان شاء الله مباحث را با دقت بیشتری دنبال نمایند.
علاقه مندان در منوی طبقه بندی موضوعات در سمت چپ بلاگ hamgambavahy.blog.ir ، مطالب را به تفکیک مباحث پیگیری نمایندی یا به این لینک بروند. ( http://yon.ir/FABcY )
امروز به حمد الله با حضور استاد بهجت پور از جزوه آموزشی قرائت و تفسیر ورودی های جدید حوزه خواهران که باید در ترم اول، توسط اساتید محترمی که از برخی استان ها در کانال تشریف دارند، تدریس شود، رو نمایی شد.
این جزوه بر اساس روش اقراء پیامبر ص طراحی و اهداف تربیتی و آموزشی مناسبی را پیگیری می کند که بعدها نسبت به آن بیشتر خواهم گفت