💠طالبِ خدا اگر صادق باشد، باید انس خود را یواشیواش از همهچیز ببرد و همواره در یاد او باشد، مگر اشخاصی را که در این جهتِ مطلوب به کارش بیاید و آن هم به مقدار لازمهٔ آن کار؛ پس با آنها بودن منافاتی با یاد خدا بودن ندارد و محبت این اشخاص هم از فروع محبت الهی است. جلَّ شأنه [و] منافات با محبت الهی ندارد.
#بیقرار
📖@muq_quran
∞♥∞
سلام بر جانِ حاضرِ غریبِ عالم ...
فِي هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِي کُلِّ سَاعَةٍ
#صبحتونامامزمانی🌸🍃
❣#لَـیِّن_قَـلبی_لِوَلِیِّ_اَمرِک ❣
📖@muq_quran
☘ نماز در تمام اديان بوده است.....
قبل از حضرت محمد صلّي اللّه عليه و آله در آئين حضرت عيسي هم نماز بوده كه قرآن از زبان او نقل مي كند كه خداوند مرا به نماز سفارش كرده است : ((واوصاني بالصلوة )) وقبل از او موسي بوده كه خداوند به او خطاب مي كند : ((اقم الصلوة لذكري )) و قبل از موسي پدر زن او حضرت شعيب بوده كه نماز داشته است : ((يا شعيب اصلاتك تاءمرك )) و قبل از همه آنها ابراهيم بوده كه از خداوند براي خود و ذريّه اش توفيق اقامه نماز را مي خواند : ((ربّ اجعلني مقيم الصلوة و من ذريّتي )) و اين لقمان است كه به فرزندش مي گويد :
((يا بنيّ اقم الصلوة و اءمربالمعروف و انه عن المنكر))
پسر من نماز را بپا دار و امر به معروف و نهي از منكر كن .
جالب آن است كه معمولا در كنار نماز سفارش به زكات مي شود ولي از آنجا كه نوجوان معمولا پول ندارد ، در اين آيه در كنار نماز به جاي زكات به امر به معروف ونهي ازمنكر سفارش شده است .
هيچ عبادتي به اندازه نماز تبليغات ندارد
در هر شبانه روز پنج نماز واجب داريم ودر هرنمازي سفارش به اذان واقامه شده است . در اين دو نداي آسماني جمعا :
بيست مرتبه ((حيّ علي الصلوة ))
بيست مرتبه ((حيّ علي الفلاح ))
بيست مرتبه ((حيّ علي خيرالعمل ))
و ده مرتبه ((قد قامت الصّلوة )) مي گوئيم .
با توجّه به اينكه مراد از ((فلاح )) و ((خيرالعمل )) در اذان همان نماز است ، هر مسلماني در هر شبانه روز هفتاد مرتبه با كلمه ((حيّ)) به خود و ديگران ، تلقين شتاب به سوي نماز مي كند و براي انجام هيچ عبادتي اين همه هياهو و تشويق وارد نشده است . به خصوص كه سفارش شده اذان را بلند بگوئيد و با صداي زيبا بگوئيد .
اذان ، شكستن سكوت است ، اذان ، يك دوره ايدئولوژي و تفكّرات ناب اسلامي است ،
اذان ، سرود مذهبي است با عباراتي كوتاه و پرمحتوا ،
اذان ، هشدار به غافلان است ، اذان ، نشانه باز بودن جوّ مذهبي است و اذان ، نشانه حيات معنوي است .
نماز در راءس همه عبادات است
در ايام ويژه مثل شب قدر ، اعياد اسلامي ، و هر شب و روزي كه داراي فضليت و ارزشي است و براي آن دعا و مراسمي مخصوص وارد شده است ، مثل شب مبعث ، شب ميلاد پيامبر ، شب جمعه ، معمولا نمازهاي مخصوصي هم وارد شده است . شايد نتوان ايّام مقدّسي را پيدا كرد كه در آن برنامه نماز نباشد .
#نماز
#حجت_الاسلام_قرائتی
📖@muq_quran
♦️رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَ فِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنَا عَذَابَ النَّارِ
🍃پروردگارا! در دنیا و در آخرت، ما را حسنه و نیکی عطا کن و ما را از عذاب آتش نگاهدار.
#دعاهای_قرآنی
📖@muq_quran
💠 در محضر آیت الله بهجت
🔸تحصیلات ابتدایی را در مکتب خانه فومن به پایان برد و پس از آن درهمان شهر به تحصیل علوم دینی پرداخت. به هرحال، روح کمال جو و جان تشنه او تاب نیاورد و پس از طی دوران مقدماتی تحصیلات دینی در شهر فومن، به سال 1348 ه.ق. هنگامی که تقریباً 14 سال از عمر شریفش میگذشت به عراق مشرّف شد و در کربلای معلّی اقامت گزید.
🔹بدین سان، آیتالله بهجت حدود چهار سال در کربلای معلّی میماند و از فیوضات سید الشهداء علیهالسلام استفاده نموده و به تهذیب نفس میپردازد و در طی این مدت بخش معظمی از کتابهای فقه و اصول را در محضر استادان بزرگ آن دیار مطهّر میخواند.
🔸در سال 1352ه.ق. برای ادامه تحصیل به نجف اشرف مشرّف میگردد و قسمتهای پایانی سطح را در محضر آیات عظام از آن جمله مرحوم آیتالله آقا شیخ مرتضی طالقانی به پایان میرساند. با این همه، همّت او تنها مصروف علوم دینی نبوده، بلکه عشق به کمالات والای انسانی همواره جان ناآرام او را به جستجوی مردان الهی و اولیاء برجسته وا میداشته است.
🔹یکی از شاگردان آیتالله بهجت میگوید: «در سالهای متمادی که در درس ایشان شرکت میجویم هرگز نشنیدهام که جز در موارد نادر درباره خود مطلبی فرموده باشد. از جمله سخنانی که از زبان مبارکش درباره خود فرمود، این است که در ضمن سخنی به مناسبت تجلیل از مقام معنوی استاد خود حضرت آیتالله نائینی(ره) فرمود: "من در ایام نوجوانی در نماز جماعت ایشان شرکت مینمودم، و از حالات ایشان چیزهایی را درک میکردم"».
#تحصیلات
#در_محضر_بزرگان
#آیت_الله_بهجت
📖@muq_quran
📌عقوبت ترک صلوات❌
💠در روایت داریم : از کسانی که نام پیامبر(ص) را بشنوند؛ و عمداً صلوات را ترک کنند؛ مذمت شدید شده است . یا در روایت دیگری هم داریم: موقع شنیدن نام پیامبر(ص) ترک عمدی صلوات بر پیامبر(ص) « یوجب دخول النار» یعنی این قدر جرم بزرگی است؛ که موجب رفتن به جهنم خواهد شد. در بعضی از روایت ها هم داریم: جفا کارترین و بخیل ترین مردم کسی است؛ که نام پیامبر را بشنود و صلوات بر محمد و آل محمد نفرستد. در نوشتن هم باید صلی الله علیه و اله وسلم و یا علیه السلام بنویسیم. کسی صلوات یا علیه السلام را بنویسد؛ مادامی که اون نوشته موجود است؛ برای نویسنده اش صلوات و درود و ثواب خواهد بود. و در موقع گفتن هم با احترام "صلوات و علیه اسلام" بگوییم.
#اخلاق
#ترک_صلوات
#حجت_الاسلام_فرحزاد
📖@muq_quran
#سلام_امام_زمانم❤️
اے آنڪہ عزیزے و مــرا جـانے و جانان
صد یوسف مصرے ز غمٺ،سر بہ بیابان
اے ڪــاش بیــایــے و بگوینــد ڪہ آمد
بر مصر وجــود مــن قحطــے زده ، باران
📖@muq_quran
💠در محضر آیت الله بهجت
🔸آیتالله بهجت پس از اتمام دوره سطح، و درک محضر استادان بزرگی چون آیات عظام: «آقا سید ابوالحسن اصفهانی(ره)، آقا ضیاء عراقی(ره)، و میرزای نائینی(ره)، به حوزه گرانقدر و پر محتوای آیتِ حقّ حاج شیخ محمد حسین غروی اصفهانی (ره)، معروف به کمپانی وارد شد و در محضر آن علامه کبیر به تکمیل نظریات فقهی و اصولی خویش پرداخت، و به یاری استعداد درخشان و تأییدات الهی از تفکرات عمیق و ظریف و دقیق مرحوم علامه کمپانی، که دارای فکری سریع و جوّال و متحرک و همراه با تیز بینی بوده، بهرهها برد».
🔹آیتالله محمد تقی مصباح درباره استفاده آیتالله بهجت از استادان خود می گوید: «در فقه بیشتر از مرحوم آقا شیخ محمد کاظم شیرازی- که شاگردان مرحوم میرزا محمد تقی شیرازی و از استادان بسیار برجسته نجف اشرف بود- استفاده کرده، و در اصول از مرحوم آقای نائینی، و سپس بیشتر از مرحوم آقا شیخ محمد حسین کمپانی اصفهانی فایده برده بودند، هم مدّت استفاده شان از مرحوم اصفهانی بیشتر بود و هم استفادههای جنبی دیگر».
#استادان_برجسته_فقه_و_اصول
#در_محضر_بزرگان
#آیت_الله_بهجت
📖@muq_quran
🖋 مردهها هم احساس دارند
☘ یکی از آداب رفتن به قبرستان این است که وقتی کنار قبری میروید، سریع قبر را ترک نکنید، بلکه مدتی کنار قبر بنشینید، زیرا مُرده وجود شما را حس میکند و از بودن شما آرامش میگیرد.
✍ شخصی از امام موسی کاظم (علیه السّلام) سؤال کرد : مؤمنی که مرده باشد، آیا کسی که قبر او را زیارت می کند، آگاه بدان است؟
☘ امام فرمودند : بله و تا زمانی که بر سر قبر او هست، مرده با او مأنوس گشته و آرامش می یابد و زمانی که بلند شده و از کنار قبر میرود، از رفتن او وحشتی به مرده وارد میشود.
📚 اصول کافی ، ج۳ ، ص۲۲۸
#پنجشنبه
#یادی_از_رفتگان
📖@muq_quran
☘ نماز پر تنوّع ترين عبادت است
🌱اگر جهاد وحج چند نوع است ، ولي نماز صدها نوع است .
با يك نگاه ساده به كتاب مفاتيح الجنان علاّمه محدّث حاج شيخ عباس قمي ، مي توان انواع نمازهاي مستحبّي را كه براي مكان و زمان هاي خاص وارد شده است ، مرور نمود كه البتّه در يك كتاب مستقل به نام ((نمازهاي مستحبّي )) جمع آوري و عرضه گرديده است .
#نماز
#حجت_الاسلام_قرائتی
📖@muq_quran
📌 ذکر صلوات در همه حال
🔸وقتی که انسان نام حضرت رسول (ص) را می شنود؛ هر چند در حال خواندن نماز ؛ یا در حال قرائت قرآن است ؛ همه فقها فرموده اند : که جایز است که خواندن نماز یا قرآن را قطع کند و صلوات بفرستد، بعد نماز یا قرآن را ادامه دهد. و خیلی خوب است که رکوع ها و سجده هایمان را با صلوات کامل و مزین کنیم. یکی از رفقا حساب کرده بود که اگر کسی در رکوع و سجده اش ذکر صلوات را بگوید در سال چند هزار صلوات می شود. اگر در نماز صلوات بفرستیم باعث قبولی نماز هم خواهد شد.
#اخلاق
#صلوات
#حجت_الاسلام_فرحزاد
📖@muq_quran
#نمازبرای_والدین
#شب_جمعه
ابتدا نیت میکنید: «دو رکعت نماز والدین بجا می آورم قربه إلی الله» و بعد سوره حمد را میخوانید. بعد از آن ۱۰ مرتبه این ذکر را بخوانید:
رَبِّ اغْفِرْلى وَ لِوالِدَىَّ وَ لِلْمُؤْمِنینَ یَوْمَ یَقُومُ الْحِسابُ
پروردگارا مرا و پدر و مادرم و همه اهل ایمان را روزى که حساب برپا میشود بیامرز
آنگاه به رکوع و سجده رفته و در رکعت دوم بعد از سوره حمد، این ذکر را ۱۰ مرتبه بخوانید:
رَبِّ اغْفِرْلى وَ لِوالِدَىَّ وَ لِمَنْ دَخَلَ بَیْتِىَ مُؤْمِناً وَ لِلْمُؤْمِنینَ وَ الْمُؤْمِناتِ
پروردگارا مرا و پدر و مادرم و هرکه وارد خانه ام شد و مردان مؤمن و زنان مؤمن را بیامرز
سپس به رکوع و سجده رفته و بعد از سلام نماز والدین ، بدون آنکه حالت نماز بهم بخورد، یعنی حرفی بزنید یا کاری بکنید ۱۰ بار این ذکر را بخوانید:
رَبِّ ارْحَمْهُما کَما رَبَّیانى صَغیراً
پروردگارا به پدر و مادرم رحم کن، چنان که مرا در کودکى پروریدند
انشاءالله خداوند به سبب این نماز، پدر و مادر شما را مورد رحمت واسعه خودش قرار بدهد
🍃🌺🍃
📖@muq_quran