✅ امشب ، شبِ بیست و سوم رمضان، مهم ترین و اصلی ترین شب قدر
- سفیان بن سمط می گوید از امام صادق(ع) پرسیدم: امید میرود چه شبهایی از ماه رمضان لیله القدر باشد؟
- امام پاسخ دادند: نوزدهم و بیست و یکم و بیست و سوم.
- پرسيدم : اگر كسى معذور باشد، به كدام شب بيشتر اهميت بدهد؟
- حضرت فرمودند: شبِ بیست و سوم
(من لا یحضره الفقیه، ج۲ ص۱۶۰)
🌷پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآله):
کسی که شب قدر را دریابد و آن شب برای عبادت به پاخیزد، خداوند گناهان گذشته و آینده او را بیامرزد.
(منبع: دعائم الإسلام ۱: ۲۸۱ / بحارالانوار ج۹۴ ص۹)
🌸رسول خدا صلی الله علیه و آله:
خداوند از میان روزها، روز جمعه، از بین ماه ها، ماه رمضان و از میان شب ها، شب قدر را برگزید.
(بحارالانوار ج۹۴ ص۸)
🌼امام صادق علیه السلام:
شب بیست و سوم شبی است که در آن هر امر محکمی تقسیم میشود و نام گروه حاجیان و هر آنچه از این سال تا سال دیگر واقع میشود، ثبت میگردد. مستحب است که در این شب صد رکعت نماز خوانده شود که در هر رکعت یکبار حمد و ده بار سوره توحید خوانده میشود.
(بحارالانوار ج۹۴ ص۹)
⚠️ مراقب باشیم حتی یک لحظه آن با غفلت ، بیهودگی و گناه سپری نشود.
✔️ دعاها و اعمال ما در این شب، تعیین کننده مقدرات سال آینده ما میباشد.
✔️برای اطلاع از اعمال این شب میتوانید به کتاب مفاتیح و اقبال الاعمال مراجعه کنید.
✔️ با شب زنده داری، دعا، نماز، تضرع، مناجات با خدا، انجام اعمال توصیه شده و ... از این شبها نهایت بهره را ببریم تا ان شاء الله خدا بهترین مقدراتش را برای ما ثبت کند.
✔️ مهم ترین دعا تعجیل در فرج آقا صاحب الزمان است که باعث رفع مشکلات و گرفتاریهای مردم جهان خواهد شد و سعی کنیم حاجت اول و اصلی خود را دعا برای فرج ایشان قرار دهیم.
✔️سپس دعا کنیم برای خود و جمیع مومنین که ان شاء الله به بهترین شکل عاقبت به خیر بشویم و به بالاترین سعادت در دنیا و آخرت به توفیق الهی برسیم و همچنین از خدا طلب مغفرت و توبه کنیم بابت غفلتها و گناهانی که مرتکب شدیم.
✔️ با توسل به ۱۴ معصوم خصوصا امام زمان(عج) از ایشان بخواهیم برای ما دعا کنند تا بهترین مقدرات ان شاء الله نصیب ما شود.
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
نماز شب بیست وسوم ماه مبارک رمضان
هشت رکعت در هر رکعت بعداز حمد هر سوره که بخواهی بخوان یک مرتبه🌹
ثواب :امام علی علیه السلام فرمود: گشوده می شود از برای او درهای اسمان 🌹
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
التماس دعااای فراوان بزرگواران 🙏🙏🌹🌹
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
نماز شب قدر
دو رکعت نماز است در هر رکعت بعد از حمد هفت مرتبه توحید بخواند وبعد از فراغ هفتاد مرتبه استغفرالله واتوب الیه بگوید ودر روایت نبوی است که از جای خود برنخیزد تا حق تعالی او را وپدر ومادرش را بیامرزد ❤️
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🍃🌹🍃
خیلی التماس دعااا بزرگوارن ما رو هم از دعای خیرتان بی نصیب نزارید 🙏🙏🙏
✨🍃✨🍃✨🍃✨🍃✨
🔹جامع ترين دعا در شب قدر
استاد فاطمي نيا:
"از پيامبر اكرم (ص) سوال كردند شب قدر چه چيزي از خدا بخواهيم؟
حضرت فرمودند : عافيت طلب كنيد"
در عافيت همه چيز وجود دارد
بيماري ضد عافيت است ، قرض و گرفتاري ضد عافيت است ، فرزند ناصالح ضد عافيت است، بي آبرويي ضد عافيت است
همه ي حوائج خود را همراه عافيت بخواهيد
" اللهم عافنا في جميع الامور"
✨🍃✨🍃✨🍃✨🍃✨
🌄اعمال مخصوص شب بيست و سوم است
🔆الف ـ تأكيد بر غسل.به نقل از بريد بن معاويه : « ديدم امام صادق عليه السلام در شببيست و سوم از ماه رمضان غسل كرد: يك بار در اوّل شب ، يك بار هم در آخر آن .» (1)
🔆ب ـ تأكيد بر شب زنده دارى
1- امام على عليه السلام:
« پيامبر خدا در دهه آخر ماه رمضان ، بستر خود را جمع مى كرد و كمرش را مى بست و شب بيست و سوم ، خانواده خود را بيدار مى كرد.
و در آن شب ، به صورت خفتگان ، آب مى پاشيد ». (2)
2- دعائم الإسلام: فاطمه عليهاالسلام نمى گذاشت كه كسى از خانواده اش در آن شب (شب بيست و سوم) بخوابد و [ خواب] آنان را با كم خوردن درمان مى كرد و از روز براى آن شب ، آماده مى شد و مى فرمود: «محروم ، كسى است كه از خير آن بى بهره بماند». (3)
3- الإقبال ـ به نقل از جميل و هشام و حفص ـ :
« امام صادق عليه السلام به سختى بيمار شد. چون شب بيست و سوم فرا رسيد ، به غلامان خود دستور داد او را به مسجد بردند و آن شب را در مسجد بود.» (4)
🔆ج ـ تأكيد بر صد ركعت نماز
1- امام باقر عليه السلام: « هر كس شب بيست و سوم ماه رمضان را زنده بدارد و در آن صد ركعت نماز بخواند ، خداوندْ در زندگى اوگشايش مى دهد و كار دشمنان او را خود بر عهده مى گيرد و او را از غرق شدن ، زير آوار ماندن ، سرقت ، و از شرّ دنيا مصون مى دارد و وحشت نكير و منكر را از او بر مى دارد ، و او در حالى از گور خويش بيرون مى آيد كه نورش بر اهل رستاخيز مى تابد ، و نامه عملش را به دست راستش مى دهند و رهايى از آتش و عبور بر صراط و ايمنى از عذاب را براى او مى نويسند و بدون حساب وارد بهشت مى شود و در بهشت ، از همنشينان پيامبران و صدّيقان و شهيدان و صالحان قرار داده مى شود و آنان چه نيكو همنشينانى اند! (5)
2- امام صادق عليه السلام: « مستحب است در آن شب صد ركعت نماز خوانده شود ، در هر ركعت: يك بار «حمد» و ده بار سوره «قل هو اللّه أحد».
(6)
🔆د ـ تأكيد بر زيارت امام حسين عليه السلام
1- امام رضا عليه السلام:
كسى كه در ماه رمضان ، امام حسين عليه السلام را زيارت مى كند ، مواظب باشد كه نزد قبر آن امام بودن را در شب جُهَنى از دست ندهد ،و آن ، شب بيست و سوم است؛ شبى كه اميد است شب قدر باشد. (7)
2- امام جواد عليه السلام: « هر كس در شب بيست و سوم ماه رمضان ، امام حسين عليه السلام را زيارت كند ـ همان شبى كه اميد است شب قدر باشدو در آن شب ، هر كار حكمت آميزى فيصله مى يابد ـ روح هاى بيست و چهار هزار فرشته و پيامبر با او مصافحه مى كنند ، كه همگى از خداوندْ اذن مى گيرندكه آن شب ، حسين عليه السلام را زيارت كنند. » (8)
🔆ه ـخواندن سوره هاى عنكبوت ، روم و دُخان
امام صادق عليه السلام ـ خطاب به ابو بصير ـ :
« هر كس دو سوره عنكبوت و روم را در ماه رمضان ، در شب بيست و سوم بخواند ، به خدا قسم ـ اى ابو محمّد ـ او از اهل بهشت است و هرگز در اين سخن استثنا نمى كنم و نمى ترسم كه خداوند ، در اين سوگند گناهى بر من بنويسد.
اين دو سوره نزد خداوند ، جايگاهى والا دارند.» (9)
الإقبال: و از اعمال افزون در شب بيست و سوم ، خواندن سوره دُخان در آن شب و در هر شب است... .(10)
🔆و ـ خواندن هزار بار سوره قدر
سيّد ابن طاووس ـ در الإقبال ـ :از قرائت قرآن در اين شب [ قرائتِ] هزار بار سوره «إنّا أنزلناه» است. روايتى براى اين ، در شب اوّل ، به صورت كلّى (براى همه ماه) گذشت. اختصاص خواندن اين سوره در اين شب نيز با سندهاى چندى از امام صادق عليه السلام براى ما روايت شده است ،كه فرمود: «اگر كسى در شب بيست و سوم ماه رمضان ، هزار بار سوره إنّا أنزلناه بخواند ، صبح خواهد كرد ، در حالى كه يقين او ، با اعتراف به آنچه مخصوص ماست ، استوار خواهد بود و اين نيست ، مگر به سبب آنچه در خواب خود مى بيند». (11)
🔆ز ـ دعا براى امام زمان عليه السلام
مصباح المتهجّد ـ به نقل از محمّد بن عيسى ، با سدر شب بيست و سوم ماه رمضان ، اين دعا در حال سجود ، ايستاده ، نشسته و در هر حال و در همه ماه و هر گونه و هر وقت از روزگارت كه ممكن شود ، مكرّر خوانده مى شود. پس از ستايش خداى متعال و درود بر پيامبر ، محمّد صلى الله عليه و آله ، مى گويى :
«خداوندا! در اين ساعت و در هر ساعت ، براى ولىّ خود ، ... پسر ... (حجة بن الحسن ع) ، سرپرست و نگهبان و پيشوا و ياور و راهنما و چشم باش ،تا آن كه او را در زمين خود ، با اطاعت و رغبت مردم ساكن سازى و وى را در آن به مدّت طولانى بهره مند گردانى!».
(12)
❇️فضيلت و آداب روز قدر
الإقبال ـ به نقل از هشام بن حكم ، از امام صادق : روزِ شب قدر ، مثل شب قدر است. (13)
امام صادق عليه السلام:شب قدر ، در هر سال ، هست و روز شب قدر ، مثل شب قدر است. (14)
امام صادق عليه السلام: صبح روز شب قدر ، مثل شب قدر است. پس ، عمل و تلاش كن . (15)
✅ دعوت مراجع تقلید از مردم برای حضور در راهپیمایی #روز_قدس
◽️آیت الله مکارم شیرازی در پیامی به مناسبت #روز_جهانی_قدس با اشاره به مسئولیت جهان اسلام در برابر مسأله #فلسطین گفت: یکایک مسلمانان جهان با پاسداشت روز قدس و شرکت در راهپیمایی در این حرکت عظیم سهیم باشند.
◽️آیت الله سبحانی در پیامی با دعوت از آحاد مردم برای شرکت در راهپیمایی روز قدس تاکید کرد: مسلمانان جهان همگان به کمک مظلومان فلسطینی و نابودی نظام غاصب صهیونیستی برخیزند.
◽️آیت الله نوری همدانی نیز راهپیمایی روز جهانی قدس را یادگار گران سنگ معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) دانست و با بیان اینکه امسال روز قدس حساستر از هر سال است از همه مسلمانان جهان خواستند با شکوه و وحدت بیشتر در راهپیمایی این روز بزرگ جهان اسلام شرکت کنند.
◽️آیت الله جوادی آملی در پیامی به مناسب روز قدس، تاکید کرد: حضور همگان در این اجتماع بزرگ باعث تقویت مظلوم و تضعیف ظالم است.
مسیرهای راهپیمایی روز جهانی قدس در شهرهای تهران، مشهد، اصفهان و قم فردا جمعه ۲۵ اسفند
◽️در شهر تهران از مسیرهای دهگانه درون تصویر بالا به سمت دانشگاه تهران. شروع مراسم ساعت ۱۰ صبح
◽️در شهر مشهد راهپیمایی از ساعت ۱۰ صبح از میدان ۱۵ خرداد به سمت حرم مطهر
◽️در شهر اصفهان شروع راهپیمایی از ساعت ۹:۳۰ از مسیرهای هشتگانه به سمت میدان امام خمینی. سخنران سردار سلامی فرمانده کل سپاه
◽️در شهر قم ساعت ۱۰ صبح از صحن پیامبر اعظم حرم حضرت معصومه(مقابل درب شماره۷) به سمت مصلای قدس
💫 فضیلت شب بیست و سوم ماه رمضان(امشب) و احتمال تقریبا قطعی شب قدر بودن این شب
🔸شب بيست و سوم از دو شب قبل برتر است و در روايات درباره غسل و احيا و تلاش در عبادت در شب بيست و سوم تأكيد شده است.
🔸از احاديث متعدّدى استفاده مى شود كه شب قدر همين شب است. در روايتى از امام باقر عليه السلام نقل شده است كه مردى به نام «جهنى» در ماه رمضان خدمت رسول خدا صلى الله عليه و آله آمد و به آن حضرت عرض كرد: من در بيرون مدينه به سر مى برم و شتر و گوسفند دارم كه نمى توانم همه شب در مدينه حاضر شوم. دوست دارم شبى را به من معرّفى كنى تا آن شب را به مدينه بيايم و در نماز و عبادت حاضر باشم. حضرت او را به نزد خود فراخواند و به طور درگوشى آن شب را معرّفى كرد.
🔸همچنين در روايت ديگرى نقل شده است كه رسول خدا صلى الله عليه و آله در شب بيست و سوم ماه رمضان به سر و روى خانواده اش آب مى پاشيد تا به خواب نروند (و از فضيلت اين شب بهره بگيرند).
🔸روايات متعدّد ديگرى نيز مى گويد: شب قدر، شب بيست و سوم است.
🔸مرحوم «علّامه مجلسى» نيز در «زاد المعاد» مى گويد: اكثر احاديث معتبر دلالت دارد كه شب بيست و سوم، شب قدر است.
منبع:سایت آیت الله مکارم شیرازی / بحارالانوار ج۹۴ صفحات ابتدایی