15.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️پیام مهم دکتر نبویان♦️
پیروزی آیتالله رییسی را تبریک و به روسای ستادهای استان خداقوت عرض میکنم/ تاکید میکنم برگزاری جشن به مناسبت این پیروزی به هیچوجه ضرورت ندارد/ تازه آغاز راه است برای خدمت بیشتر به مردم.
♦️بیانیه مهم حجت الاسلام دکتر نبویان در خصوص پایان کار ستادها♦️
بسماللهالرحمنالرحیم
با عنایت به پایان یافتن امر انتخابات و مشخص شدن منتخب مردم عزیز ایران، و اعلام رسمی از سوی وزارت کشور، بدیهیست ستادهای انتخاباتی و احکام صادره فاقد وجاهت میباشند.
بدین وسیله اعلام و تاکید میشود که هرگونه فعالیت و مکاتبه به نام ستادهای انتخاباتی آیتالله رییسی در مازندران و هرگونه استفاده از عناوین ستادی، هیچ اعتباری ندارد.
ضمن خداقوت خدمت روسای محترم ستادها در شهرستانهای مازندران، اعضای محترم شورای مرکزی و مسوولان کمیتههای ستاد مرکزی، رسما پایان فعالیت ستادها را اعلام میکنم.
بدیهیست از این پس دستگاههای ذیربط و مجموعههای مختلف توجه خواهند داشت، هرگونه مکاتبه و فعالیت به نام ستاد آیتالله رییسی فاقد رسمیت و اعتبار خواهد بود.
سیدمحمود نبویان
18.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سید محمود نبویان: صحت شمارش آراء و حواشی آن
15.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سید محمود نبویان: نکاتی در خصوص آمار نهایی انتخابات و مشارکت مردم
نقدینگی ۳۶۰۰ هزار میلیاردی و تورم ۵۲ درصدی /میراث دولت کنونی برای رئیسی
درحالی که کمتر از ۴۵ روز تا پایان کار دولت روحانی و تحویل دولت به رئیسی باقی مانده است آمارها نشان میدهد دولت روحانی اقتصاد را با نقدینگی، تورم و کسری بودجه نجومی تحویل دولت سیزدهم خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آخرین روزهای دولت دوازدهم در حالی سپری میشود که وقایع اقتصادی سالهای اخیر تا مدتها در ذهن ایرانیان باقی خواهد ماند. تشدید رکود اقتصادی، وضعیت اسفبار تورم و افت شدید ارزش پول ملی، گرانی بیسابقه قیمت بسیاری از اقلام مصرفی خانوار، جهشهای متوالی قیمت مسکن و بهطور کلی سخت شدن وضعیت معیشتی برای بسیاری از خانوادههای ایرانی مشکلاتی جدی ایجاد کرد که شاید در سالهای بعد شاهد برونریزی نتایج این نابسامانیها نیز باشیم.
اگر بخواهیم منصفانه به تحولات چند سال اخیر نگاهی داشته باشیم، حتماً با لحاظ کردن بحران تحریم و همچنین التهابات کرونا، نمیتوان از دو تصمیم پرحاشیه و سرنوشتساز دولت مستقر یعنی تخصیص بیضابطه ارز به همه کالاها از جمله لوازم آرایشی و خودرو و... در سال 97 و همچنین تصمیم عجولانه و غیرکارشناسی افزایش قیمت بنزین در سال 98 عبور کرد.
توجه داشته باشیم که در شروع جنگ اقتصادی در سال 97 و تحریمهای همهجانبه، مدیریت منابع ارزی مهمترین اولویت هر دولتی است اما مشخص نیست چرا دولت علیرغم اتخاذ تصمیم درست ارز تکنرخی در شرایط تحریم مبنا را برای تخصیص ارز به همه کالاها قرار داد و به همین دلیل در یک بازه بسیار کوتاه شاهد چپاول منابع ارزی بسیار ارزشمند کشور توسط عدهای سودجو بودیم.
همچنین یادآوری تصمیم بحثبرانگیز دولت دوازدهم در افزایش 100 درصدی قیمت بنزین (که عملاً هیچ نفعی در کاهش آلودگی هوا و کاهش مصرف سوخت، جلوگیری از قاچاق بنزین و پوشش کسری بودجه دولت نداشت و تنها بهلحاظ اقتصادی و امنیتی کشور را با یک چالش جدی مواجه کرد) ضروری است. در ادامه تلاش میکنیم به برخی چالشهای اولیه دولت سیزدهم که حاصل عملکرد غلط دولت فعلی است بپردازیم.
با نزدیک شدن به پایان تمدید توافق ایران و آژانس، در صورت عدم تمدید آن اطلاعات دوربینهای نظارتی آژانس پاک میشود
شیفت دیلیت؟
گروسی: دسترسی به تأسیسات هستهای ایران بسیار محدود شده است؛ خیلی تحت فشار هستیم
گروه سیاسی: تمدید توافق فنی و موقت بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی فردا در شرایطی به پایان میرسد که تمدید مجدد این تفاهم در هالهای از ابهام قرار دارد.
به گزارش «وطنامروز»، در صورت پایان توافق ایران و آژانس که تا الان نشانهای از تمدید دوباره آن نمایان نشده است، آرشیو اطلاعات دوربینهای نظارتی آژانس از اسفندماه 99 به این سو پاک خواهد شد و بازرسی آژانس را در موقعیت دشواری قرار خواهد داد. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس با درک اهمیت این موضوع طی روزهای گذشته در گفتوگوهای متعدد رسانهای خود از محدود شدن بازرسیها و نظارت این نهاد در تاسیسات هستهای ایران ابراز نگرانی شدید کرده است.
البته مدیرکل آژانس در اقدامی شیطنتآمیز که در رویه مدیریتیاش در این نهاد بینالمللی مسبوق به سابقه بوده است، تلاش کرد در ازای محدودیتهای دسترسی به تاسیسات ایرانی، پرونده جدیدی مبنی بر ادعاهای جدید درباره عدم شفافیت تهران در قبال برخی موضوعات پادمانی روی میز بگذارد تا ایران را تحت فشار قرار دهد اما این اقدامات هم نتوانسته از اضطرار مدیرکل آژانس بکاهد. در این زمینه «گروسی» ابتدا یکشنبه 23 خرداد در مصاحبه با پایگاه خبری «اکسیوس»، توافق هستهای با ایران را لازمه دسترسی آژانس به فعالیتهای هستهای ایران توصیف کرد و با تأکید بر لزوم احیای توافق هستهای با ایران گفت: «داشتن توافق هستهای با ایران «ضروری» است، زیرا در غیر این صورت «ما (در ارتباط با فعالیتهای هستهای ایران) یک «کور سرگردان» خواهیم بود».
مدیرکل آژانس بینالملل انرژی اتمی در ادامه 27 خرداد در مصاحبه با بلومبرگ گفت آژانس هنوز پیشنهادی از طرف ایران برای تمدید توافق فنی حاصلشده میان ۲ طرف دریافت نکرده است. گروسی خاطرنشان کرد چنانچه توافقی برای تمدید تفاهمنامه فنی با ایران حاصل نشود اطلاعات ذخیرهشده از سایتهای ایران از ماه فوریه پاک خواهد شد. او گفت: «باید یادآوری کنم چنانچه این توافق تمدید نشود اطلاعاتی که از زمان آغاز آن در ماه فوریه جمعآوری شده پاک خواهد شد و این باعث وارد شدن لطمه به توانایی ما برای بازسازی اطلاعات مربوط به فعالیتهای ایران از ماه فوریه به بعد خواهد شد. امیدوارم این اتفاق نیفتد اما هنوز با من تعاملی [برای تمدید تفاهمنامه] صورت نگرفته است». مدیرکل آژانس اتمی در این مصاحبه همچنین تصریح کرد چنانچه تفاهمنامه فنی با ایران تمدید نشود و اطلاعات مربوط به سایتهای ایران از ماه فوریه پاک شود، یک «سیاهچاله» اطلاعاتی در فعالیتهای هستهای ایران از ماه فوریه به بعد ایجاد خواهد شد.
«رافائل گروسی» در آخرین گفتوگوی خود با پایگاه خبری «پس بلو» (Passblu) با اشاره به نزدیک شدن پایان مهلت توافق فنی ایران و آژانس در تاریخ ۲۴ ژوئن (سوم تیرماه) تصریح کرد دسترسی آژانس به تأسیسات هستهای ایران بسیار محدود شده است. مدیرکل آژانس به «استفانی لیختنشتاین» خبرنگار این پایگاه خبری اتریشی اظهار داشت که این توافق یک راهحل پایدار نیست و نمیتوان از آن به عنوان جایگزینی برای یک رویکرد راستیآزمایی مناسب از برنامه هستهای ایران استفاده کرد. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره احتمال تمدید توافق فنی ایران و آژانس پس از سوم تیرماه گفت: «من هنوز انتظار دارم ایران به من پاسخ دهد. من مجددا سراغ ایران میروم و به آنها میگویم که باید یا به صورت مجازی یا حضوری بنشینیم و صحبت کنیم. همانطور که در آخرین کنفرانس خبری خود گفتم، تمدید یا حفظ این توافق که موقت است، روزبهروز دشوارتر میشود. آیا قرار است به این توافق موقت ادامه دهیم یا خیر؟ آیا 24 ژوئن پایان آن است؟ اگر چنین باشد، کارهایی را باید انجام دهیم که با حذف اطلاعات [ضبط شده روی دوربینهای موجود در تأسیسات هستهای ایران] آغاز میشود. این کار باید به شیوهای مناسب با حضور ما انجام شود زیرا این تجهیزات ما است. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی سپس با اشاره به محدود شدن دسترسی بازرسان آژانس به تأسیسات هستهای ایران ادامه داد: «بسیار محدود است و به همین دلیل در گزارش آخر خود، جدولی را برای نشان دادن چیزهایی که بازرسان ما نمیبینند، وارد کردم. همه باید این مساله را درک کنند. بنابراین آنچه میخواهم بگویم این است که در حال حاضر ما نباید بیش از این محدود شویم، ما بسیار تحت فشار هستیم».
گفتنی است دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ماه گذشته در پایان موعد بیانیه مشترک ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی، از تمدید این توافق تا سوم تیرماه خبر داد. این دبیرخانه در بیانیه خود اعلام کرد: «امروز سوم خردادماه ۱
۴۰۰ فرصت ۳ ماهه درباره نگهداری دادههای دوربینهای نظارتی نصبشده در تاسیسات هستهای ایران به پایان میرسد. شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر تداوم توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران بر اساس قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» درباره نحوه ادامه کار پس از انقضای زمان توافق قبلی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تصمیم گرفت «با توجه به در جریان بودن مذاکرات فنی پیرامون حلوفصل موضوعات پادمانی بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی که به موازات مذاکرات وین در جریان است، حفظ دادههای دوربینهای نظارتی را به مدت یک ماه از تاریخ سوم خردادماه ۱۴۰۰ ادامه دهد تا از این طریق فرصت لازم برای پیشرفت و به نتیجه رسیدن مذاکرات فراهم شود».
.
بادکنک ترکید
♦️اگر یک فلش بک بزنیم به سه ماه قبل ، به نظر می رسد بخت با برخی سیاسیون همسو با ائتلاف صلاحات و اعتدال یار بود که به دلایل مختلف، جزو نامزد هایی نهایی انتخابات نبودند.
🔹مشخصا باید از ظریف، جهانگیری، سید حسن خمینی و لاریجانی نام برد. البته آنها با صراحت یا تلویحا، در کنار خاتمی و 16 گروه اصلاح طلب، از همتی حمایت کردند، اما توانستندفقط ۲.۴۴۳.۳۸۷ رأی (حدود 8 درصد کل آراء ماخوذه) از مردم بگیرند .
♦️بخت ظریف و سید حسن بلند بود که طعمه فضا سازی های موهوم نشدند. البته با هماهنگی سران جبهه اصلاحات، اعلام شد "ظریف، معاون اولی همتی را پذیرفته"، تا شوکی برای جهش رای اصلاح طلبان باشد. اما نشد.
🔹قاطبه مردم حاضر نشدند بعد از یک تجربه تلخ هشت ساله، دولت ائتلافی را تمدید کنند. این پایان قدیس سازی موهوم از برخی چهره ها هم بود.
♦️اصلاح طلبان درباره مقبولیت خود، سال ها در بادکنک تبلیغات دمیده و آن را که تهی از معنا بودند فربه کرده بودند. آن بادکنک 28 خرداد ترکید.
کجای مدیریت اقتصادی دولت حاکی از «دوران طلایی» است؟!
آقای روحانی در حالی از کارنامه درخشان دولت در زمینه اقتصادی سخن میگوید که قیمت اغلب کالاهای خوراک در یک سال گذشته 50 تا 100 درصد افزایش داشته است.
وطن امروز با ارزیابی سخنان اخیر روحانی در این زمینه نوشت: این نخستینبار نیست که روحانی در گیر و دار فشار اقتصادی بیسابقه بر مردم، اظهاراتی را بیان کرده که هیچ نفعی برای مردم ندارد و صرفا نمکی بر زخمهای آنهاست.
روحانی در چند ماه اخیر که روزهای پایانی دولتش سپری میشود به جای بیان کارنامه دولت در زمینههای مختلف صرفا به بیان جملات تکراری و غیرواقع اکتفا کرده است. وی در همین ایام یک بار دوران دولت خود را دوران طلایی اقتصاد مینامد و روز دیگر میگوید کار عظیمی در حوزه اقتصاد انجام دادیم.
صاحب رکورد تورم کالاهای مصرفی نقدینگی، افزایش بدهی دولت به بانکها و بانک مرکزی و دهها شاخص منفی دیگر ابایی از آن ندارد که بگوید هیچ دولتی پس از انقلاب نمیتواند ادعا کند مانند دولت یازدهم و دوازدهم حامی اقشار کمدرآمد بوده است.
بررسیها حاکی از آن است که بخش عمده گرانیهای رخ داده در دولت روحانی ناشی ازاشتباهات مدیریتی و اقتصادی است.
برای مثال در موضوع مرغ؛ با وجود کاهش درآمدهای ارزی که موضوعی عیان است، تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی نهادههای دامی مرغ دستخوش تغییر نشده است. این یعنی شاید بتوان گرانی برخی کالاها را که ارز تخصیصی آنها متوقف شده، به موضوع تحریمها متصل کرد اما در موضوع نهادههای دامی این استدلال قابل پذیرش نیست کما اینکه طبق آمار بانک مرکزی به ترتیب میزان تخصیص ارز کنجاله سویا، جو و ذرت از ابتدای سال گذشته تا اواسط پاییز ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۹ درصد افزایش، ۶۶ درصد کاهش و ۹ درصد افزایش داشته است. در زمینه نهادههای دامی صرفا در موضوع جو کاهش تخصیص ارز رخ داده و در دیگر موارد حتی شاهد افزایش میزان تخصیص ارز بودهایم. اصل واردات نهاده دامی هم بدون تغییر محسوسی رخ داده است. این یعنی در واردات هم مانعی وجود نداشته است.
دولت چندین بار مدعی شده بود با ایجاد سامانه جامع تجارت توانسته مانع از احتکار یک کالا در انبارها شود، سؤال اینجاست این سامانهها امروز کجا هستند که به کمک مردم بیایند؟
این نکته هم گفتنی است که بخشی از نهادههای دامی واردشده به کشور با وجود تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به سامانه بازارگاه نرفته و در بازار آزاد فروخته شده است. این موضوع مورد تایید مهرداد جمالارونقی، معاون فنی گمرک هم قرار گرفته است.
این تورمی که روحانی بهسادگی از آن نام میبرد باعث کوچک شدن شدید سفره های مردم شده است.
تورم ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی کالاها تنها در یک سال اخیر باعث شده مردم دیگر توانایی تهیه آنها را نداشته باشند.
اصلاحطلبان در مقابل رئیسی رقیب قدرتمندی نبودند
محمد هاشمی عضو سابق کارگزاران گفت: پزشکیان و جهانگیری هم نمیتوانستند رقیبی جدی برای رئیسی در انتخابات باشند و مهمترین دشمن همتی در انتخابات، دولت روحانی بود.
وی در گفتوگو با مشرق اظهار داشت: من معتقدم اصلاحطلبانی چون پزشکیان و جهانگیری اگر تأیید صلاحیت میشدند نمیتوانستند رقیبی قدرتمند در برابر رئیسی باشند.
وی اضافه کرد: نتیجه نیامدن اصلاح طلبان پشت همتی چه بود؟
اصلاحطلبان کاری که باید از اول انجام میدادند، روز آخر انجام دادند؛ هر کاری باید بهموقع خود انجام شود؛ این اتفاق باعث شد همتی بدون پشتوانه حزبی وارد انتخابات شود. با دو هفته کار انتخاباتی که نمیتوان رئیسجمهور شد.
وی گفت: هدف برخی جریانها این بود که با زیر سؤال بردن شورای نگهبان میزان مشارکت را پایین آورند. این جریان و خط تحریمی در خارج و داخل هر سه یک هدف مشترک در سه زمین مختلف را دنبال میکردند.
نکته جالب آنکه حالا برخی از آنهایی که رأی ندادهاند؛ آنهایی که رأی دادهاند را سرزنش میکنند، همه بدانند که اصلاحطلبانی که رأی دادهاند با نیت افزایش مشارکت در جبهه نظام قرار دارند و آنهایی که رأی نداده و تحریم کردهاند خواسته یا ناخواسته حرف آمریکاییها، سعودی و رژیم صهیونیستی را میزنند.
محمد هاشمی خاطرنشان کرد: من به آقای خاتمی پیشنهاد میکنم راه جبهه اصلاحات را از برخی تندروها جدا کند. البته او چنین نظری ندارد و معتقد است باید جذب حداکثری کرد؛ تجربه به من میگوید این افراد بهجز هزینهسازی چیزی به اصلاحطلبان اضافه نمیکنند؛ صلاح مصلحت خویش خسروان دانند!
عضو سابق کارگزاران تصریح کرد: متأسفانه مهمترین دشمن همتی در انتخابات، دولت روحانی بود؛ من متوجه نمیشوم که چرا رئیسجمهور؛ آقای همتی را مجبور کرد تا استعفا بدهد، باوجود آنکه ایشان در بانک مرکزی برای خودش قائممقام انتخاب کرده بود.
در همین حال به گزارش اعتماد آنلاین، حسین مرعشی سخنگوی کارگزاران نیز درباره تشتت در نهاد اجماعساز اصلاح طلبان موسوم به نا
سا در حمایت یا عدم حمایت از همتی گفت: واقعیت این است که حتی در صورت اعلام موضع واحد باز هم نتیجه اصلی هیچ تفاوتی نمیکرد.
وی ادامه داد: خیلی روشن در شورای شهر تهران، اصفهان، مشهد و شهرهای بزرگ همه اصلاحطلبان با تصمیم جمعی حضور داشتند اما هیچ تفاوت معناداری بین اینکه همه گروهها میآمدند یا تصمیم جمعی اتخاذ نشد، دیده نمیشود.
کما اینکه در شورای شهر تهران و شهرهای بزرگ همه گروهها با وحدت در عرصه انتخابات لیست داده بودیم و حضور داشتیم اما نتیجه تغییری نکرد.