✅فدراسیون دانشمندان آمریکا:
تحریمها لغو نشوند توافق جدید فایدهای نخواهد داشت/ اینستکس عملا کارایی ندارد
بانک های خارجی
یک اندیشکده آمریکایی میگوید تجربه سال ۲۰۱۵ به ایران آموخت که اگر تحریمها بهطور کامل برطرف نشوند، بازگشت به برجام یا موافقت با یک توافق پیشنهادی جدید فایدهای ندارد.
سرویس جنگ نرم مشرق - اندیشکده فدراسیون دانشمندان آمریکا (فاس) کریستوفر بیدوِل عضو ارشد حقوق و سیاست عدم اشاعه این اندیشکده آمریکایی و افسر بازنشسته نیروی دریایی آمریکا و مشاور سابق امنیت ملی یکی از اندیشکدههای داخلی وزارت دفاع آمریکا نوشت: بحث و گفتگوهای جدی در خصوص بازگشت احتمالی آمریکا به توافق هستهای موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به ویژه در واشنگتن، تهران، و پایتختهای اتحادیه اروپا در جریان هستند. جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ چنین احتمالی را مورد تأکید قرار داد. با این حال، قبل از شکل گرفتن هرگونه بحث و گفتگوی جدی در این خصوص، به ذینفعان بانکداری تجاری بینالمللی (نه فقط وزرای دارایی دولتها) باید فرصت داد تا دیدگاههای اصولی خود را مطرح کنند ــ زیرا در عمل، این بنگاههای خصوصی حرف آخر را در خصوص میزان کاهش تحریمهای وضعشده ضد ایران میزنند.
چالشها و مشکلات بانکهای خارجی برای انجام فعالیتهای تجاری با ایران
در این گزارش آمده است: ذیل نظامهای تحریمی ثانویه یکجانبه آمریکا ــ موسوم به تحریمهای «گزینش کسبوکار» ــ بانکهای تجاری خارجی میتوانند هرگونه فعالیت تجاری با مؤسسات ایرانی یا آمریکایی داشته باشند، اما نمیتوانند با هر دوی آنها همزمان همکاری کنند. این تحریمهای گزینش کسبوکار بر روند تصمیمگیری بانکهای بزرگ غیرآمریکایی تأثیر میگذارند، تأثیری فراتر از آنچه در قالب دیگر نظامهای تحریمی چندجانبه یا تحریمهای سازمان ملل مشاهده میشود. گذشته از این، تحریمهای مزبور دارای هر دو ماهیت هستهای و غیرهستهای هستند و به آسانی نمیتوان آنها را از هم متمایز ساخت و برطرف نمود.
تبعیت بانکهای خارجی از تحریمهای یکجانبه گزینش کسبوکار آمریکا تقریباً قطعی است، زیرا بازار آمریکا (یعنی پایگاه مشتریان احتمالی) به مراتب بزرگتر، متنوعتر، و مهمتر از بازار ایران است. نکته مهمتر اینکه، این تحریمها بهطور بالقوه یک تهدید وجودی متوجه آن دسته از بانکها و شرکتهای بیمه بزرگ اروپایی میکنند که نمیتوان آنها را از سیستم مالی آمریکا و والاستریت کنار گذاشت. بیم و نگرانی در این رابطه به خاطر پیشینه مشهود اجرای این تحریمهاست. طی ۱۰ سال گذشته، بانکهای اروپایی فعال در آمریکا که قوانین تحریمی آمریکا را نادیده گرفتهاند و به تجارت با ایران ادامه دادهاند، با مجازاتهایی مواجه شدهاند که به پرداخت میلیاردها میلیارد دلار جریمه و تعلیق فعالیت انجامیدهاند.
جریمههای چندین میلیارد دلاری بانکهای خارجی
در یکی از این موارد، بانک فرانسوی بیانپی پاریبا (BNP Paribas) حدود ۹ میلیارد دلار جریمه تحریمی به نهادهای ایالتی و محلی دولت آمریکا از جمله دادستانی نیویورک و نهاد تنظیم مقررات بانکی ایالت نیویورک پرداخت کرد. البته، این بدترین مورد از مجازاتها نبود. فعالیت بانک بیانپی پاریبا در زمینه تسویه دلاری به مدت یک سال به حالت تعلیق درآمد و بانک مذکور در نتیجه این امر مشتریان مهم خود را از دست داد و این مشتریان جذب بانکهای رقیب شدند. بانک بیانپی پاریبا تنها بانکی نبود که گرفتار عذاب تحریمها میشد. بانک انگلیسی اچاسبیسی (HSBC) نیز حدود ۹/۱ میلیارد دلار جریمه شد. بانکهای دیگر نیز صدها میلیون دلار جریمه قبل و بعد از برجام پرداخت کردهاند. این تحریمها علیرغم آنکه «تحریمهای مالی ایران» نامیده میشوند، اما این بانکها و مؤسسات خارجی هستند، نه مؤسسات ایرانی، که در نهایت جریمه میشوند.
تحریمهای ایران فقط روی کاغذ برداشته شدند
این گزارش در ادامه میافزاید: در سال ۲۰۱۵، در دوران پسابرجام، اکثر بانکهای بینالمللی به این نتیجه رسیدند که تجارت با ایران هنوز با مخاطرات فراوان همراه است. در نتیجه، تحریمهای وضعشده علیه ایران صرفاً به صورت اسمی برداشته شدند و این کشور قادر نبود سرمایهگذاریهای بلندمدت خارجی مورد نیاز برای دستیابی به رشد اقتصادی را جذب کند. حتی امروز نیز ایرانیها در زمینه خرید غذا و دارو که طبق قوانین آمریکا صریحاً مجاز اعلام شده است، مشکل دارند. بعلاوه، بانکهای بینالمللی همچنان نگران آن هستند که آبرو و اعتبارشان به خاطر معامله با ایران به خطر افتد و بانکها و شرکتهای دیگر طرف معاملهشان از آنها فاصله بگیرند. از سال ۲۰۱۵، تصمیمات بانکهای تجاری خارجی در ارتباط با ریسک کسبوکار عملاً به موارد رفع تحریم که توسط مذاکرهکنندگان برجام اعلام شدهاند، لطمه زدهاند.
همچنین، در سال ۲۰۱۵، بانکهای خارجی
دغدغههای موجهی درباره اینکه اگر قبل از به ثمر نشستن سرمایهگذاریهای بلندمدت جدیدشان برجام از بین برود یا طرفین برجام از آن خارج شوند چه اتفاقی خواهد افتاد، داشتند. خروج دولت ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸ و وضع مجدد و گسترش تحریمهای یکجانبه آمریکا بر این نگرانیها صحه گذاشت.
تحریمها لغو نشوند توافق جدید فایدهای نخواهد داشت/ اینستکس عملا کارایی ندارد
اینستکس عملا کارایی ندارد
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: بانکهای خارجی یک دغدغه دیگر نیز در سال ۲۰۱۵ داشتند: تحریمهای یکجانبه آمریکا موسوم به تحریمهای گزینش کسبوکار هیچگاه بهطور قانونی پایان نیافتند. اجرای این تحریمها صرفاً به حالت تعلیق درآمد. بعلاوه، در دوران پسابرجام، تحریمهای یکجانبه غیرهستهای آمریکا ــ که بر روی برنامه موشکهای بالستیک در حال گسترش ایران، موارد نقض حقوق بشر، و حمایت این کشور از سازمانهای نیابتی متمرکز بودند ــ همچنان پابرجا باقی ماندند. صرف اینکه آمریکا اعلام کرده بود که تحریمهای هستهای را دیگر اعمال نمیکند، معنایش این نبود که تحریمهای دیگر نیز اعمال نخواهند شد. از دیدگاه یک بانک خارجی، پیام واضح و روشن بود: معامله با ایران بسیار پرمخاطره است. ابزارهای دور زننده تحریمها نظیر کانال بانکداری باز اینستکس و تلاشهای دولتهای اروپایی به منظور ممنوع کردن تبعیت بانکهای تجاری از تحریمهای یکجانبه گزینش کسبوکار آمریکا عمدتاً ناموفق بودهاند. در رابطه با بانکهای مستقر در آمریکا، این بانکها سالهاست که از معامله با مؤسسات ایرانی عمدتاً منع شدهاند و همچنان از این کار منع میشوند.
مهمترین مسئله مذاکرات آتی
در ادامه این سؤال مطرح میشود: چه نوع رفع تحریمی موجب میشود مؤسسات مالی تجاری خصوصی در زمینه سرمایهگذاری در ایران و انجام فعالیتهای تجاری در بازارهای ایران احساس راحتی کنند؟ این مهمترین سؤال در قالب هرگونه مذاکرات آتی است، زیرا اگر یک بانک تجاری در راستای اجتناب از مخاطرات تجاری تصمیم بگیرد از بازارهای ایران دوری کند، دولتهای اروپایی (و در اینجا دولت آمریکا) نمیتوانند بانک مذکور را به تجارت با ایران وادار سازند. این بانکها همچنان میتوانند به معاملات احتمالی با ایران «نه» بگویند.
تحریمها لغو نشوند توافق جدید فایدهای نخواهد داشت
فدراسیون دانشمندان آمریکا در پایان گزارش خود تأکید کرد: رویکرد ایران در قبال هرگونه مذاکرات آتی را میتوان در قالب این ضربالمثل توصیف کرد که میگوید «مار گزیده از ریسمان سیاهوسفید میترسد.» تجربه سال ۲۰۱۵ به ایران آموخت که اگر تحریمها بهطور کامل برطرف نشوند، بازگشت به برجام یا موافقت با یک توافق پیشنهادی جدید فایدهای ندارد. گذشته از این، سران امنیت ملی ایران حمایت از سازمانهای نیابتی و برنامه موشکهای بالستیک را از مؤلفههای اصلی عمق راهبردی خود میدانند. آنها در ازای چشمپوشی از این مؤلفهها مطمئناً خواستار رفع اساسی تحریمها خواهند شد.
بنابراین، احتمال آن بسیار است که ایران در جریان مذاکرات آتی در نهایت از بانکهای خارجی خصوصی بپرسد آیا مفاد یک توافق پیشنهادی جدید به اندازه کافی برای آنها جذابیت دارد که بخواهند در ایران سرمایهگذاری کنند یا نه. اگر قرار بر توافق باشد، پاسخ این سؤال بهتر است که یک «آری» قاطع باشد. در نتیجه، ذینفعان سرسخت و ریسکگریز بانکداری تجاری باید نقش زودهنگام و پررنگی در مذاکرات در خصوص هرگونه توافق آتی با ایران ایفا کنند.
#مشرق
مقام آمریکایی: واشنگتن پیشنهاد جدیدی درباره لغو «برخی تحریمها» در مقابل توقف غنیسازی ۲۰ درصد ارائه میدهد
نشریه پولیتیکو به نقل از مقامهای آمریکایی:
🔹 مقامهای دولت آمریکا، در نظر دارند به زودی و طی این هفته، پیشنهاد جدیدی را برای شروع مذاکرات ارائه دهند.
🔹 بر اساس این پیشنهاد، ایران برخی از فعالیتهای هستهای خود نظیر کار بر روی سانتریفیوژهای پیشرفته و غنی سازی اورانیوم با خلوص ۲۰ درصد را متوقف میکند و در مقابل نیز آمریکا برخی از تحریمهای اقتصادی را کاهش میدهد.
جروزالمپست: توافق ایران و چین خبر بدی برای اسرائیل است
🔹یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی با اشاره به امضای سند راهبردی همکاری ایران و چین نوشت که این توافق خبر بدی برای رژیم صهیونیستی به شمار میآید.
آمریکا، ایران و چین را تهدید به تحریم کرد
🔹سخنگوی کاخ سفید: امکان اعمال تحریم پس از شراکت میان چین و ایران را بررسی خواهیم کرد.
بغداد: توافق با چین در سال ۲۰۲۱ اجرایی میشود
🔹مشاور مالی نخستوزیر عراق گفته توافق ۲۰ ساله بغداد-پکن، پس از تصویب قانون بودجه این کشور، در سال جاری میلادی اجرایی خواهد شد.
قمار، معامله نیست
روحانی کجا سیر می کند؟
♦️یک عضو خانواده را در نظر بگیرید که می گوید در ازای فروختن فرش ها و تلویزیون و مبل خانه یا مقادیری طلا، می خواهد سرمایه گذاری کند و به اقتصاد خانواده رونق بدهد. او حتی یکی دو بار هم خانواده را مهمان بستنی و رستوران می کند. اما هر چه زمان می گذرد، در اثر رفتار او، وضعیت معیشت خانواده دشوار تر می شود و او هر بار وعده جدیدی می دهد، به شرط این که بتواند اقلام بیشتری را از دارایی های ضروری خانواده واگذار کند...
🔹حالا هشت سال سپری شده و طرف معامله می گوید این بار باید خود خانه را واگذار کنید، شاید که بتوانید به شرایط اقتصادی قبل از معامله اول برگردید! خب چه باید کرد ؟ اگر روز اول اعتماد و خوش بینی در میان بود مبنی بر این که عضو مدعی خانواده، مشغول سرمایه گذاری و معامله برد- برد است، اکنون حتما یقین می کنید که طرف مقابل کلاهبردار است؛ و عضو خانواده هم، خود و شما را گول می زند که نام "قمار" های دو سر باخت را معامله گذاشته و با
این وجود، وعده پشت وعده می دهد.
♦️آقای روحانی امروز گفت: "ما باید روزانه دنبال مذاکره و رفع تحریم باشیم؛ ما عجله نداریم، اما الان دیگر نباید کسی ما را متهم به عجله کند... تاخیر در برداشتن تحریم ها خلاف شرع، قانون اساسی و خواست مردم است".
🔷هدف از این سخنان چیست؟ آقای روحانی هشت سال قبل، وعده تحول اقتصادی ۱۰۰ روزه داد. سپس در تیر ۹۴ اعلام کرد با توافق، همه تحریم های مالی و بانکی و نفتی یکجا برداشته شده. اما پنج سال بعد در حالی که بیش از ۱۳۰ روز از دوره ۲۹۲۰ روزه مدیریت او نمانده، می گوید "باید روزانه دنبال مذاکره و رفع تحریم باشیم" و "دیگر کسی نباید مارا متهم به عجله کند" و تاخیر در برداشتن تحریم ها خلاف شرع، قانون اساسی و خواست مردم است"!!
♦️روحانی کجا سیر می کند؟ چرا صادقانه به مردم نمی گوید که اعتماد به آمریکا و اصرار هفت ساله بر تداوم آن، یک قمار سراسر باخت بوده است؟ او، هم ۹۵ درصد برنامه هسته ای را به تعطیلی کشاند، هم تحریم ها را در اثر سوء دیپلماسی افزایش داد و هم چرخ اقتصاد را به خاطر سوء مدیریت خود متوقف کرد.
🔷جالب این که امروز اذعان کرده "دولت فعلی آمریکا تاکنون هیچ اقدام جدی برای رفع تحریمها انجام نداده است". مگر دولت فعلی آمریکا، ادامه همان دولت هایی نیست که از سال ۹۴- ۹۵ تحریم های ویزا، ایسا، سیسادا و کاتسا را پشت سر هم قطار کردند؟ مگر غیر از دولت اوباما بود که هیئت های تهدید به کشورهای مختلف گسیل داشت و آنها را از سرمایه گذاری و تجارت با ایران بر حذر داشت؟
♦️شما۲۸۰۰ روز را به خیال نرم کردن دل دشمن، فرصت سوزی کردید؛ چرا این سه چهار ماه باقی مانده را قدر نمی شمارید یا دست کم عبرت های این قمار پر خسارت را بازگو نمی کنید؟ توجیه قمار های قبلی و جذاب کردن قمار جدید، این خبر را در خود نهفته دارد که شما از یک جایی به بعد، آلوده شده اید و می خواهید موجودیت خانواده را "گرو" بگذارید.
🔷آیا اعضای خانواده حق ندارند از خود بپرسند که چرا عضو پشت هم انداز خانواده، به جای بدهکار کردن طرف معامله اصرار دارد خانواده خود را متهم کند؟ چرا گریبان کلاهبردار را رها کرده و مصر است گریبان اعضای خانواده را دست او بدهد؟
ترس از تعاملات راهبردی ایران؛
عقبه جنجال رسانه ای کجاست؟ - ۱
🔹عقبه جنجال علیه گسترش روابط راهبردی ایران با کشورهایی مثل چین و روسیه کجاست؟ اولا مقامات غربی بسیاری طی چند سال اخیر،"انتقال محور قدرت جهان از غرب به شرق" را به عنوان خبر اعلام کرده اند:
🔻فدریکا موگرینی: "قدرت رهبری آمریکا در حال زوال است. قدرت آمریکا در حال کاهش است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبی شده ندیده بودم. آمریکا در درون منسجم نیست. بزرگ ترین دموکراسی دنیا بی ثبات شده است".
🔻نیکولا سارکوزی: "محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم".
🔻جوزپ بورل: "تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند. این اتفاق الان پیش چشم ما در حال وقوع است. شیوع بیماری کرونا، نقطه عطفی برای تغییر توازن قدرت از غرب به شرق است".
🔻ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. بازیگران غیرغربی، امور بینالمللی را شکل می دهند. برخی از اساسی ترین ارکان غرب و نظم جهانی تضعیف شده. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار و زمینه را برای پُر کردن خلأ توسط کشورهایی مانند ایران و روسیه فراهم کرد".
🔹ثانیا جمهوری اسلامی ایران، نقش منحصر به فردی را در این انتقال قدرت ایفا کرده است. بنابراین هر تدارکش برای توسعه تعاملات راهبردی با شرق ( از جمله چین و روسیه)، با سرآسیمگی در غرب مواجه می شود و کاملا طبیعی است که ماشین جنگ رسانه ای آنها بلافاصله مامور ریختن آتش تهیه سنگین شوند.
♦️آنها یک بار همین چند سال قبل دیدند که چگونه سفر مهم و اثر گذارحاج قاسم سلیمانی به مسکو (مرداد ۹۴)، توانست روسیه را در جنگ مقابل جنگ نیابتی آمریکا در سوریه، همراه جبهه مقاومت کند و جنگ جهانی سوم را به ضرر غرب مغلوبه سازد.
🔻ادامه دارد🔻
ترس از تعاملات راهبردی ایران؛
عقبه جنجال رسانه ای کجاست؟ - ۲
♦️در این مواجهه راهبردی که به مرگ و زندگی قلدرانه استکبار غرب گره خورده، پادوهای دشمن (با نقاب اصلاح طلب یا اپوزیسیون) مامورند هر تعامل مهم جمهوری اسلامی ایران با چین و روسیه و سایر کشور های شرقی را بکوبند؛
🔹فرقی هم نمی کند که مثلا آقای لاریجانی مامور پیگیری روابط راهبردی با چین شود؛ یا آقای قالیباف، متولی انتقال پیام راهبردی رهبر انقلاب به روسیه باشد. همان ها که تدارک سند روابط راهبردی 20 ساله با چین را آماج بمباران رسانه ای قرار دادند، سفر آقای قالیباف را هم سیبل حملات رسانه ای کردند.
♦️نگرانی بزرگ غرب قابل درک است؛ اگر قدرت اقتصادی چین، قدرت نظامی روسیه، و قدرت بسیج کنندگی و الهام بخشی ایران در منطقه، بتواند به هم افزایی منافع و دفع تهدید های مشترک منتهی شود، دیگر جایی برای دست درازی غرب باقی نمی ماند.
🔹طیف شناخته شده، چنان علیه همکاری راهبردی با چین بدگویی می کنند که انگار همین ها نبودند برجام را ضرورت و معجزه قرن جا زدند. "صدای آمریکا در توییتر" هم مدتی قبل نوشت؛ "قرارداد ایران با چین، ترکمانچای دوم است" (!)
♦️کسی از پشت کوه آمده و بی خبر باشد، احتمالا باید تصور کند چین بوده که توافق برجام را زیر پا گذاشته و باطل اعلام کرده که اینها غیرتی شده اند. چطور می شود قرارداد یکطرفه شده برجام را، در وقت خودش تحسین و تمجید کرده باشند، و سند همکاری دوجانبه با چین را که از جمله ابزار های بی اثر کردن تحریم هاست، خسارت بخوانند؟!
🔹منطقا معطل آمریکا و اروپا نماندن و گسترش شرکای اقتصادی ایران، غرب و مزدوران آن را عصبانی می کند؛ همان ها که خیال می کردند انقلاب با برجام از پا در می آید.
♦️از همه با نمک تر، غیرتی شدن سلطنت طلب ها، منافقین وگروهک های مشابه است که یا بحرین را به آمریکا و انگلیس واگذار کردند. و یا در جنگ تحمیلی صدام و هر دشمنی دیگر غرب، کنار دشمن ایستادند و به وطن خیانت کردند.
🔹همین ها در فتنه آمریکایی سبز هم "مرگ بر چین و روسیه" گفتند؛ تا به تعبیر حضرت امام (ره) "مرگ بر آمریکا منسی (فراموش) شود". این طیف اگر صداقت داشتند، باید علیه آمریکا و تحریم های ضد انسانی آن موضع می گرفتند، نه این که از تحریم ضد ملت ایران استقبال کنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای ظریف در اینجا میگوید "آمریکا میتواند با یک بمبش تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیندازد".
آنچه مورد اعتراض رهبر انقلاب قرار گرفت و یک تور دفاعی را به ایشان توصیه کردند، این جمله سرتاپا غلط بود.
#تقطیع چیزی به سخنان انسان اضافه نمیکند اخوی!
💬سید یاسر جبرائیلی
جا نمایی راهبردی؛ آمریکا راه در رو ندارد
🔹آمریکا در ماجرای توافق برجام، خیانت و عهد شکنی کرد. در دنیا در این باره اتفاق نظر وجود دارد. اما در کنار این واقعیت، حقیقت مهمی وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
♦️رژیم آمریکا در نظم جهانی غالبا هر وقت اراده کرده، تعهداتش را زیر پا گذاشته و هر وقت هم میلش کشیده، غالبا بدون پرداخت هزینه توافق، طلبکار دیگران شده. این رفتار مستکبرانه بارها در سازمان ملل و شورای امنیت و آژانس بین المللی انرژی اتمی و ... اتفاق افتاده است.
🔹دولت آمریکا، چه زمانی که در کنار دادن برخی معافیت های تحریمی محدود و چند ماهه، کشورها را از همکاری اقتصادی پایدار با ایران بر حذر داشت و چه زمانی که رسما اعلام کرد از برجام خارج می شود، به توافق پایبند نبود. ظرف این پنج سال، تحریم هایی که باید متوقف می شد، چند برابر شد!
♦️ایران به مدت پنج سال، این بی چشم و رویی را تحمل کرد. اما از اوایل سال گذشته، سیاست صبر و انتظار تغییر کرد. از میانه سال، با هماهنگی مجلس و شورای عالی امنیت ملی، اتخاد اقدامات بازدارنده متقابل در دستور کار قرار گرفت.
🔹سر فصل این راهبرد، نگه داشتن رژیم بدعهد آمریکا، پشت درِ برجام و نشست های مشترک اعضای آن (مانند نشست امروز) است. ایران بر اساس عبرت های پنج ساله تاکید کرده آمریکا بدون برداشتن تحریم های مالی، بانکی و نفتی (آن هم به شکل راستی آزمایی شده و قابل اعتماد)، حق بازگشت مجدد به برجام را ندارد.
♦️جا نمایی تحقیر آمیز آمریکا به این شکل، که نتیجه خباثت های دولت های اوباما، ترامپ -و بایدن در چند ماه گذشته- است، در تاریخ آمریکا کم سابقه است.
🔹دولت بایدن دو راه بیشتر ندارد: به مسیر بدعهدی و زورگویی دو دولت قبلی ادامه دهد و عرصه را در دنیا به عنوان دولتی غیر قابل اعتماد، بر خود تنگ کند؛ یا سرشکستگی را به جان بخرد و به تعهداتش برگردد.
♦️مقاومت ملت ایران، با رویکرد جدید در حال جواب دادن است؛ و اگر کسانی بخواهند از داخل، در این راهبرد حکیمانه خلل وارد کنند، به دشمن خدمت کرده اند. خیانت این است که کسی بخواهد اعلام بازگشت آمریکا به توافق (بدون برداشتن تحریم ها) را برای ملت ایران فاکتور کند؛ یا رفتار های تاکتیکی آمریکا را توجیه نماید.
🔹چهارچوب منطقی مطالبه ایران روشن است: آمریکا باید تحریم های مالی، بانکی و نفتی را لغو کند و این موضوع راستی آزمایی شود. تنها در این صورت است که ایران هم به انجام همه تعهدات بر می گردد.
♦️آزمون صداقت دولت آمریکا به این است که بدون بهانه جویی و مقدمه تراشی، به تعهدات نقض شده خود باز گردد. ادعای مذاکره دوباره درباره برجام (!)، رفتار های نمایشی و سمبلیک، و یا ادعای واگذاری مشوق (!؟) بدون لغو تحریم ها، هیچ کدام پذیرفتنی نیست.
🚨اقدام خلاف امنیت ملی عراقچی در کمیسیون مشترک برجام/ پذیرش «مذاکره» و «بازگشت گامبهگام آمریکا» به توافق هستهای
🔻آیا مجلس و قوه قضائیه این روند را متوقف خواهند کرد؟
🔹جلسه رسمی کمیسیون مشترک برجام با حضور طرفهای عضو توافق درباره بازگشت آمریکا به برجام در فضای مجازی برگزار شد. اما بر خلاف گزارشی که عباس عراقچی از این نشست ارائه داده، بیانیه پایانی این نشست از چند عقبنشینی خطرناک دیگر از خطوط قرمز نظام درباره برجام حکایت دارد.
🔹در بیانیه پایانی این نشست ذکر شده: «طرفها توافق کردند که این جلسه کمیسیون مشترک را هفته آینده در وین از سر بگیرند تا اقدامات اجرایی مربوط به برداشتن تحریمها و [اقدامات] هستهای [ایران] را از جمله با تشکیل جلسات گروههای کارشناسی مربوطه به وضوح مشخص کنند. در این چهارچوب، هماهنگکننده (بورل) همچنین تماسهای جداگانهای را با طرفهای برجام و ایالات متحده در وین افزایش میدهد.»
در این باره چند نکته مهم وجود دارد:
۱. سیاست قطعی نظام که تا کنون سه مرتبه از سوی رهبر انقلاب بیان شده، بازگشت بدون پیششرط آمریکا به برجام با لغو همه تحریمها و راستی آزمایی آن توسط جمهوری اسلامی است. این در حالی است که در این نشست بر آغاز مذاکراتی درباره برداشته شدن تحریمها اشاره شده که به وضوح بر خلاف سیاست قطعی نظام است.
۲. آنچنان که حسن روحانی گفته بود، بازگشت به برجام بدون نیاز به مذاکره و با یک «خط خط» و امضای رئیسجمهور آمریکا اجراشدنی است و همانگونه که ایالات متحده بدون هیچ تشریفاتی از برجام خارج شده، باید بدون مذاکره و هرگونه مقدمات دیگری به توافق بازگردد.
۳. چندی پیش وزیر خارجه در صفحه شخصی خود از طرحی درباره بازگشت تدریجی به برجام سخن گفته بود که طبق گفته او از «کانالهای دیپلماتیک» در حال پیگیری بود. حالا در حقیقت موضع اعلام شده از سوی ریاست این نشست، اجرای طرح «گام به گام» ظریف درباره بازگشت آمریکا و تعلیق اقدامات ایران به صورت مرحله به مرحله است که با خطوط قرمز نظام تعارض روشنی دارد. اصل پذیرش گفتگو درباره مقدمات مربوط به برداشتن تحریمها و اقدامات هستهای ایران، معنایی جز عدول از سیاست قطعی نظام درباره بازگشت بدون پیششرط آمریکا با لغو همه تحریمها و راستی آزمایی آن ندارد.
۴. در پایان نیز به این نکته اشاره شده که برگزاری این نشست در هفته آینده با حضور طرفهای برجام ادامه یافته و هماهنگکننده تماسها با اعضای توافق و «ایالات متحده» را افزایش خواهد داد. این بدان معناست که طرف ایرانی علیرغم ادعای ظریف و عراقچی در باتلاق مذاکرات جدیدی با عنوان «گروههای کارشناسی» فرو خواهد رفت که از قضا آمریکا نیز در آن حضور دارد. با این تفاوت که طبق گفته عراقچی، آمریکا در اتاق مذاکرات ایران حضور ندارد و طبق بیانیه، جوزف بوزل وظیفه هماهنگی اتاقهای مختلف مذاکرات را برعهده دارد.
۵. تاکید ظریف و عراقچی بر اینکه مشورت طرفهای دیگر برجام با آمریکا به خودشان مربوط است و قبلا نیز سابقه داشته، در واقع پاک کردن صورت مساله و باز کردن مسیر ورود غیرمستقیم آمریکا به فرآیند مذاکرات است. این خطا به خصوص وقتی سنگین خواهد بود که موضوع چنین مذاکراتی برداشتن تحریمها و اقدامات هستهای ایران باشد. در واقع اصل وقوع مذاکره درباره برداشته شدن تحریمها به معنای عدول از سیاست قطعی نظام است.
🔹با توجه به موارد گفتهشده به نظر میرسد نمایندگان مجلس و قوه قضائیه باید به طور جدی با روندی که وزارت خارجه با بیتوجهی به سیاستهای کلان نظام و امنیت ملی کشور در پیش گرفته، برخورد قاطع و قانونی داشته باشند. جلوگیری از حضور هیات ایرانی در نشست وین با حضور آمریکا، حداقل اقدامی است که برای قطع رویه غلط وزارت خارجه باید انجام گیرد.
فرانسه: ایران از نقض بیشتر برجام خودداری کند
🔹وزیر خارجه فرانسه: در گفتوگو با ظریف، ایران را تشویق کردم در مذاکراتی که روی خواهد داد، سازنده باشد. آنها باید طی هفتههای آینده شناسایی اقدامات ضروری برای بازگشت کامل به برجام را ممکن سازند. ایران باید از نقض بیشتر تعهداتش خودداری کند.
@Farsna
نماینده آمریکا در امور ایران: مذاکراتی سخت درباره برجام در پیش است
رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران:
🔹هفته آینده با شرکای اروپایی، روسیه و چین برای بحث درباره چیزی که ایران و آمریکا باید برای از سر گرفتن پایبندی به برجام اتخاذ کنند، گفتوگو میکنیم. این نخستین گام است مذاکراتی سخت در پیش است اما در مسیری درست.
http://fna.ir/o89d
@FarsNewsInt
دو سناتور آمریکایی: اصرار بایدن بر فشار حداکثری ناامیدکننده است(خبر ویژه)
دو سناتور آمریکایی میگویند: سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست خورد؛ این ما بودیم که از برجام خارج شدیم و این ما هستیم که باید به توافق برگردیم. اما مواضع بایدن ناامیدکننده بوده است.
سناتور مورفی ضمن سخنانی در نشست گروه موسوم به نایاک، گفت: وقتی ما در پی بازگشت آمریکا به توافق هستهای بودیم، مخالفان ما گفتند بیرون بودن ما از توافق خوب است چون اجازه میدهد تحریمهای یکجانبه اعمال کرده و بعد وقتی ایران حاضر به گفتوگو شد، به دیگر رفتارهای بدخواهانه آنها بپردازیم.
سناتور مورفی افزود: یک چیز مثبت این اقدام این بود که به ما چهار سال وقت داد آن را امتحان کرده و ببینیم کار میکند یا نه.
دولت ترامپ ۱۲ شرط برای ایران گذاشت و فشار حداکثری وارد کرد و صبر کرد تا ایران به میز مذاکره بیاید. ولی این اتفاق نیفتاد و ایران حتی از دیگر موارد توافق عقبنشینی کرد؛ رفتارهای منطقهای خود از جمله حمایت حوثیها و حزبالله را متوقف نکرد و به آن ادامه داد. فشار حداکثری، بهطور کامل و صددرصد، شکست و ناکامی کامل بود.
ایالات متحده بود که این توافق را ترک کرد و این ایالات متحده است که باید به آن بازگردد.
رو کانا دیگر سناتور آمریکایی نیز گفت: در مورد سیاست ایران، شروع فعالیت دولت پرزیدنت بایدن ناامیدکننده بوده است. آنها باید زود به توافق بازگردند ولی هنوز تعلل میکنند. کارزار فشار حداکثری شکستی مفتضح بوده است. ولی هنوز وضعیت قبلی جریان دارد و هنوز توجه لازم نشده است.
ما باید تلاش کنیم تا به توافق هستهای بازگشته و باید بازی را متوقف کنیم. وقتی میگوییم به توافق باید بازگردیم، یعنی باید به آن بازگردیم. نمیدانم مشکل کجاست ولی به اندازه کافی سریع نبوده است.
در همین نشست باربارا اسلاوین، کارشناس خاشورای آتلانتیک گفت: من باور ندارم زمان از دست رفته ولی باید واقعگرا باشیم.
انتخابات ریاستجمهوری ایران ۱۸ ژوئن برگزار میشود و تا یک ماه دیگر با کاندیداها آشنا میشویم و وارد شدن به بحث هستهای بسیار دشوار میشود. دولت بعدی ایران تا ماه اوت سرکار نمیآید ولی اگر هماهنگی اختیار شده و مراحل بازگشت آمریکا به توافق شروع به اجرا شود، حتی اگر اجرای آن به دولت بعدی ایران بیفتد، ما هنوز برجام را داریم که توافقی اجرایی است و میشود آن را مبنا قرار داده و بر اساس آن پیش رفت.
کلسی دونپورت هم در این نشست گفت: باید نگاه کنیم که به لحاظ جلوگیری از گسترش سلاحهای کشتار جمعی، آیا توافق برجام هنوز توانایی آن را دارد که در مورد ایران جوابگو باشد یا نه. قدمهایی که ایران به خروج از توافق برداشته، قابل بازگشت است و سریع هم میتوان آن را انجام داد. ولی اگر کار به کاهش همکاری با آژانس برسد و توانایی نگاه به فعالیتهای هستهای ایران کمشود، آن زمان وضعیت سختتر خواهد بود.
بهنظرم بازگشت به توافق پیش از اینکه ایران گامهای دیگری را بردارد، مهم است و میتواند توانایی مقابله با گسترش را به این توافق بازگرداند.
دو سناتور آمریکایی: اصرار بایدن بر فشار حداکثری ناامیدکننده است(خبر ویژه)
♦️بازگشت لوفتهانزا به آسمان ایران تا دو هفته دیگر برای کسب درآمد در اوضاع در حال ورشکستگی کرونایی ایرلاین ها
🔹زنگنه: دیگر ایرلاین های خارجی مانند بریتیش ایرویز، آسترالین ایرویز، شرکت هواپیمایی (KLM) و امثال آن نیز که پیش از این به ایران پرواز داشتند به آسمان کشورمان باز خواهند گشت و پروازهای خود را از سر می گیرند.
آمریکا با گشایش اقتصادی به پیروزی اصلاحطلبان در انتخابات کمک کند!
روزنامه اعتماد به مدیر مسئولی الیاس حضرتی روز گذشته در مطلبی با عنوان «رقابت در برابر زمان؛ مذاكره مجدد در مورد توافق هستهاي» نوشت:
«متاسفانه، ايالات متحده و ايران از ابتداي سال ميلادي قادر به برقراري مذاكره نبودهاند. تا به امروز، تحريمهاي اعمال شده توسط دولت ترامپ همچنان پابرجا است، به طوري كه ايران به تدريج و به طور غيرقابل انعطافي غنيسازي هستهاي خود را بسيار فراتر از محدوديت هاي اعمال شده در برجام 2015 افزايش ميدهد...
چند سال است كه اقتصاد ايران با تحريمهاي سنگيني مواجه است، با اين وجود مقاومت و انعطافپذيري حيرت انگيزي كه ايران از خود نشان داده باعث افزايش اعتبار اين كشور در مذاكرات خواهد بود.
از ديگر عوامل مخاطرهآميز براي جو بايدن، انتخابات رياستجمهوري ايران در خرداد ماه است كه احتمالا با بازگشت محافظهكاران به صحنه قدرت همراه خواهد بود...
در واقع، لغو تحريمها و گشايش اقتصادي و اميدوارسازي ايرانيان ميتواند به نفع اصلاحطلبان حامي برجام باشد.»
☝️گفتنی است، مدعیان اصلاحات بارها ثابت کردهاند که مسئله «لغو تحریمها» و همچنین مسائلی از قبیل «گشایش اقتصادی»، «رونق تولید»، «اشتغال جوانان» و... اصلا اولویتی برایشان ندارد. این طیف صرفا به دنبال دستیابی به قدرت جهت رسیدن به خواستههای حزبی و قبیلهای و باندی است.
این جریان اکنون به صورت جدی با معضل کارنامه در دولت روحانی و شورای شهر و شهرداری تهران مواجه هستند. بنابراین تمام امیدشان به «جو بایدن» است؛ آن هم نه از بابت گشایش اقتصادی برای مردم ایران، بلکه فریب مردم با «اقدامات نمایشی».
بایدن چندی پیش ریچارد نفیو، مشهور به «معمار تحریمهای ضدایرانی» را در وزارت خارجه منصوب کرد. به فاصله کوتاهی پس از این اقدام، بایدن قانون وضعیت اضطراری علیه ایران را تمدید کرد. با این حال اصلاحطلبان همچنان مشغول یادگاری نوشتن روی دیوار دولت بایدن هستند!
طیفی که در سالهای ۹۲ و ۹۶ مردم را از دلار ۵ هزار تومانی و دیوارکشیدن در پیادهروها ترساند، حالا به انتظار نشسته است که شاید بتواند با این احتمال که ممکن است بایدن به اقدامات نمایشی درخصوص ایران دست بزند، مجددا به پاستور راه یابند.
33.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بررسی_تحلیل |🎥
🔷 حجت الأسلام سیّد محمود نبویان
🌺 نماینده مجلس شورای اسلامی🌺
🔴 خسارتی دیگر❗
( قسمت اول )
🇮🇷( صعود )🇮🇷
کانال رسمی حجت السلام والمسلمین دکتر سید محمود نبویان
لینک پیوستن به کانال ایتا
https://eitaa.com/nabavian
46.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بررسی_تحلیل |🎥
🔷 حجت الأسلام سیّد محمود نبویان
🌺 نماینده مجلس شورای اسلامی🌺
🔴 خسارتی دیگر❗
( قسمت دوم )
🇮🇷( صعود )🇮🇷
کانال رسمی حجت السلام والمسلمین دکتر سید محمود نبویان
لینک پیوستن به کانال ایتا
https://eitaa.com/nabavian
بسیج اساتید خراسان جنوبی نشست تبیین برجام و مذاکرات آتی و قرارداد ایران و چین را با حضور دکتر سید محمود نبویان عضو کمیسیون اصل نود مجلس برگزار می کند روز سه شنبه 17 فروردین 1400 ساعت 20؛
لینک جلسه https://ac5.birjand.ac.ir/basijkh
🔴 منتظر سورپرایز اقتصادی دولت باشید...!!!
🔹 به گمانم در هفته های نزدیک به انتخابات، دولت یک سورپرایز اقتصادی برای مردم خواهد داشت! وضع جیب دولت خوب است، خیلی هم خوب است هرچند دولت به روی خودش نمی آورد! روزانه بیش از 930 هزار بشکه نفت و نزدیک به 180 هزار بشکه میعانات گازی با کمک سپاه، ارتش و نهادهای اطلاعاتی کشور فروخته می شود.
🔸 ارز را هم همین شبکه وارد کشور می کند. منابع درآمدی دولت از فروش ارز و بورس بازی نیز ده ها هزار میلیارد تومان برآورد می شود. مثلا فقط تامین اجتماعی بیش از 50 هزار میلیارد تومان از بورس درآمد داشته است.
✅ با این وضع دولت منابع لازم برای یک شعبده بازی اقتصادی در آستانه انتخابات را در اختیار دارد. البته هرچه هم خرج کند از جیب دولت بعدی خرج می شود، بنابراین کافی است نامزد مورد نظرشان در انتخابات تأیید بشود تا بازی کلید بخورد.
🔹 البته دوستان آمریکایی اصلاح طلبان ایرانی هم برای کمک به این بازی، انگیزه لازم را دارند تا همه چیز برای شعبده بازی اقتصادی انتخاباتی اعتدالی_اصلاحاتی فراهم بشود؛
🔸 گشایش موقت در اقتصاد ایجاد می شود تا مردم به سوی نامزد مورد نظر اصلاحات سوق داده شوند و از پیروزی یک نامزد مردمی انقلابی جلوگیری شود و چهار سال دیگر دولتی مثل دولت روحانی روی کار باشد و آمریکا زحمت و دردسر رویارویی با ایران را نداشته باشد و دولت بعد هم راه ویرانی ایران را ادامه بدهد! بخشی از مردم هم نشان داده اند که استعداد عجیبی برای بازی خوردن دارند.
✅ انتخابات هم که تمام بشود آمریکا به یک بهانه شیر تحریم را محکم می کند و زمینه برای ویرانی بیشتر کشور توسط یک جریان فاسد سیاسی_اقتصادی فراهم خواهد بود!
💢 این همان شعبده اقتصادی انتخاباتی جریان مفسدین اقتصادی در ایران خواهد بود! بازهم مردم و باز هم بصیرتی که می تواند بر هم زننده این بازی باشد...
🇮🇷( صعود )🇮🇷
کانال رسمی حجت السلام والمسلمین سید محمود نبویان
لینک پیوستن به کانال ایتا
https://eitaa.com/nabavian
🙏🏻امروز به من اعلام شد که ایران قراره پروازهای ترکیه از استانبول به تهران را از چند روز دیگه لغو کنند ..این در حالیه که امروز ترکیه رکورد آمار مبتلایان به بیماری کرونا را در یکسال گذشته شکسته و از مرز ۵۰ هزار نفر در روز ، فرا تر رفته !!!! دست اندرکاران سفرهای نوروزی طوری برنامه رو تنظیم کردند که در تعطیلات نوروز ، هزاران نفر ایرانی به ترکیه بروند و بیماری کرونای انگلیسی رو با خود برای تمام استان ها و شهرهای ایران ، سوغات بیاورند ..واقعا باید پرسید که چرا دولت مردان ما از وضعیت بحرانی کرونا در ایران ، سود می برند .. دکتر نمکی وزیر بهداشت قبل از عید بطور رسمی و حتی چندین بار اعلام کرد که مردم به سفرهای نوروزی نروند و اگر چنین اتفاقی بیفته ، کشور در بحران پزشکی قرار خواهد گرفت ..اما چرا مسئولان ستاد کرونا ، مجوز سفر به مناطق آبی و سفید را صادر کردند !!!🙏🏻
♦️ آمریکا: ما با هر کسی که در ایران در قدرت باشد مذاکره خواهیم کرد
🔹 رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در آستانه سفر به وین جهت حضور در حاشیه جلسه کمیسیون مشترک برجام، در مصاحبهای، تلاش برای دستیابی به توافق پیش از انتخابات ریاستجمهوری ایران را غیرضروری دانست و گفت: «ما با هر کسی که در قدرت باشد مذاکره خواهیم کرد. اگر پیش از انتخابات به درک [مشترک] رسیدیم خوب است اما اگر نتوانستیم، [مذاکرات] را با هر که در قدرت باشد ادامه خواهیم داد، ما نمیتوانیم واقعیت انتخابات را نادیده بگیریم اما نمیتوانیم اجازه دهیم که این موضوع، سرعت ما را تعیین کند.»
🔹 مالی همچنین موضع وزیر خارجه مبنی بر اینکه آمریکا باید تحریمهای اعمال شده از سوی ترامپ را پیش از اقدام ایران بردارد، موضعی دانست که جواب نخواهد داد و آن را نشانهای دانست که ایران در بازگشت به تعهدات، جدی نیست.
🔻نشانههای یک بیماری خطرناک؛ آیا روحانی و ظریف به «سندروم استکهلم» مبتلا شدهاند؟
🔹سندورم استکهلم عارضهای است که به دلبستگی گروگان به گروگانگیر گفته میشود. به این صورت که فرد صدمه دیده از فرد صدمه زننده دفاع میکند و با علاقه و اختیار خودش را تسلیم او میکند و حتی کمک حال وی برای رسیدن به اهدافش میشود. این عارضه که در سال 1974 در استکهلم سوئد و در جریان یک گروگانگیری رخ داد بعدا مورد توجه روانشناسان قرار گرفت.
🔹رفتارها و سخنان دولتمردان در سالهای اخیر نشان از همین عارضه دارد. به عنوان مثال حسن روحانی امروز در سخنانی عجیب گفت: «امروز آمریکا آماده است بنشیند و به اجرای برجام و به تعهداتش بازگردد. بازگشت به تعهدات به معنای دینی و مصطلح ما توبه است. برای برای اجرای توبه آماده است. هل لی من توبه میگوید! میگوید من آمدهام توبه کنم، من میخواهم به برجام برگردم»
🔹این صحبتها در حالی است که دولت بایدن نه تنها تاکنون از اجرای تعهدات خود سرپیچی کرده که حتی زیادهخواهیهای دیگری را هم مطرح کرده و تاکنون از لغو تحریمها و اصلاح سیاستهای خود صحبتی نکرده است!
🔹روحانی در نشست خبری آذرماه 1399 که اولین نشست وی بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود نیز، مواضع دولت بایدن در خصوص ایران را تکذیب کرد و گفته بود این مواضع برای دولت بایدن نیست بلکه مربوط به ترامپ است!
🔹میتوان به نمونههای بیشتری از اینگونه مواضع در دولتمردان اشاره کرد که در این گزارش به آن پرداخته میشود.
⬅️ در رجانیوز بخوانید:
🌐 rajanews.com/node/346160
✅ @Rajanews_com