💢اسلام و برده داری
امروز که #بشر_متمدن قرن بیست و یک خشمگین از نژادپرستی و برده داری مجسمه ها و نمادهای #برده_داری در اروپا و آمریکا را به پایین میکشد و خشم خود از چندین #قرن برده داری سنتی و مدرن را ابراز میکند باید پرسید #اسلام با برده داری چه کرد؟
اگر #تاریخ در ظرف خود مورد بررسی قرار گیرد. پیش از #اسلام اخلاق و سنتهای ناپسند زیادی در جامعه نهادینه و #عادی_سازی شده بود. زنده به گور کردن #دختران، ارتباط با محارم، شرب خمر و خرید و فروش برده که علاوه بر فرهنگ یک تجارت #بزرگ آن زمان به حساب میآمد.
اسلام با این #اخلاقیات و عادتهای جامعه چه کرد؟ اخلاق و عادت طولانی مدت یک جامعه را #ظرف یک شب و یک سال با چند #آیه و دستور نمیتوان از بین برد. اسلام با احکام جدید با برخی از عادت ها مثل زنده به گور کردن دختران فوری و با #شرب_خمر در چند مرحله برخورد کرد.
سنت زنده به گور کردن دختران با آن همه تعصب عرب #جاهلیت توسط تاکیدات اسلام و پیامبر(ص) نسبت به مقام دختر و زن از بین رفت.
اما برخی رفتارها صریحا در چند نوبت حرام (خوردن مشروب) و برخی دیگر در بلند مدت با #سیره معصومین علیهم السلام کنار زده شدند. #عبد یا برده یکی از آنهاست. نخست اسلام برای آنها حقوقی در نظر گرفت و از "هیچ" بودن خارج ساخت. مهمتر اینکه احکام تشویقی و مجازات درنظر گرفت.
به این معنا اگر فرد مسلمان در بخشی از دستورات الهی کوتاهی کند کفاره یا نحوه جبران آن، این است که باید #برده(عبد) #آزاد سازد تا قصور او در برابر خدا تامین شود. برای مثال احکام فردی که #روزه_خواری کرده است. #کفاره شکستن قسم، #کفاره ظهار و موارد متعدد دیگر.
اسلام با این احکام در بلند مدت مسلمانان را #تشویق کرد که شرط کفاره و جبران اعمال عبادی آنها آزادسازی #بردگان است. از طرف دیگر باید به سیره اهل بیت مراجعه کرد. نکته اول اینکه رفتار با برده انسانی نبود اما وقتی ائمه معصومین با آنها همسفره میشدند برای اشراف و بزرگان قوم جای سوال بود
در موارد متعدد ائمه ما، شیعیان خود را به آزاد کردن بدون بهانه "عبد" سفارش کرده اند. به روایات بی شمار در این زمینه مراجعه کنید. اسلام نه تنها هیچ گاه از برده داری دفاع نکرد بلکه به مرور زمان با وضع قوانین برای آنها #حقوق_انسانی در نظر گرفت و ضمن آن، این پدیده را از بین برد.
✅اسلام با سنت و تجارت برده داری چه کرد؟
.
این موضوع مستعد ساخت چند فیلم #سینمایی_جهانی است که دین اسلام چگونه چهارده قرن پیش با برده داری و نژادپرستی مخالفت کرد.
#علیرضا_زادبر
☑️ @naghdeelhad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹بن استین:چند درصد میگید خدا نیست؟
🔸داوکینز : ۹۹درصد!😁
🔹بن استین : چرا ۹۷ درصد نه یا کمتر؟ممکنه ۴۹درصد باشد؟😐
🔸داوکینز:نمیدونم سخته درصد گذاشتن ! ولی مطمئنم بالای ۵۰درصده! بازم نمیدونم😂
☑️ @naghdeelhad
تعداد همسران امام حسن ع و موضوع مطلاق بودن - 3.mp3
3.53M
🔈 آمارها درباره ازدواج و طلاق های امام حسن (ع) تا چه حد درست است؟
بخش سوم (آخر)
نکته جدید و ناگفتهای درباره علت برخی از ازدواجهای پیامبر (ص) و امام مجتبی (ع)
ماجرای زنان موهوبه " امرأةً مؤمنةً وهبت نفسها للنبي " که عموما زناشویی با پیامبر (ص) نداشتند ولی نامشان در فهرست همسران ایشان بود
☑️ @naghdeelhad
💠 #حجاب بانوان #زرتشتی
🔸 تصویر قدیمی بجامانده از بانوان #زرتشتی استان یزد با حجاب اصیل ایرانی! همه میدانیم که در میان اقوام ایرانی، #هموطنان_زرتشتی بالاخص زرتشتیان استان #یزد، از اصیلترین اقوام ایران هستند. به پوشش این بانوان #اصیل در حدود یک الی دو قرن گذشته توجه کنید!
💠 هموطن ایرانی؛ واقعیت تاریخ و هویت ما اینست؛ بیراهه نرو!
☑️ @naghdeelhad
4_6008129132175558516.pdf
227.5K
- نقد مبانی اهل سنت در موضوع امامت
قسمت چهارم
☑️ @naghdeelhad
شبهه
⬅️⬅️⬅️طبق سوره ی قصص آیه ۷۶ خداوند فرموده :
لا تفرح، ان الله لا یحب الفرحین. یعنی شادی نکن، خداوند شادی کنندگان را دوست ندارد،
آیا واقعا شادی کردن در اسلام نادرست است؟ (این مطلب را در سایت های اسلام ستیز دیدم خوشحال می شوم به آن پاسخ دهید.)
پاسخ🌻🌻:
📕توصیه ای که برای همه ی مخاطبان عزیز داریم این است که، وقتی مطلبی در خصوص آیه های مبارک قرآن دیدید، قبل از هر چیز به سراغ قرآن بروید و آن آیه را خودتان بخوانید، اگر لازم شد به آیه های پس و پیش آن هم نگاه کنید، حتی اگر لازم شد به تفسیر نگاه کنید، تا آن گونه که لازم است بر مفهوم اشرافیت پیدا کنید، و بعد از آن در جهت حل مساله گام بردارید.
به عنوان مثال آیه ی 76 سوره ی قصص را با هم بررسی می نماییم:
🌺إنَّ قَارُونَ كَانَ مِنْ قَوْمِ مُوسَىٰ فَبَغَىٰ عَلَيْهِمْ ۖ وَآتَيْنَاهُ مِنَ الْكُنُوزِ مَا إِنَّ مَفَاتِحَهُ لَتَنُوءُ بِالْعُصْبَةِ أُولِي الْقُوَّةِ إِذْ قَالَ لَهُ قَوْمُهُ لَا تَفْرَحْ ۖ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْفَرِحِينَ🌺
قارون از قوم موسی بود و (بر اثر داشتن دارائی فراوان) بر آنان فخر فروشی کرد (و چون ثروتمندترین فرد بنیاسرائیل بود، از ایشان خواست که او را فرمانده و خویشتن را فرمانبردارش بدانند). ما آن اندازه گنج و دفینه بدو داده بودیم که (حمل صندوقهای) خزائن آن بر گروه پر زور و با قدرت سنگینی میکرد (و ایشان را دچار مشکل مینمود). وقتی (از اوقات) قوم او بدو گفتند: (مغرورانه) شادمانی مکن، که خدا شادمانان (سرمست از غرور) را دوست نمیدارد.
📗ملاحظه می فرمایید که این آیه در مورد قارون می باشد و اینکه در آخر آیه گفته شده، خداوند شادی کنندگان را دوست ندارد سخنِ مردم قومش است که خدای متعال آن را برای ما نقل نموده است ، و به عنوان یک حکم کلی از جانب خداوند رحمان مطرح نشده است .
📒اما چرا مردم این سخن را به قارون گفتند؟ اگر به اول آیه نگاه کنیم پاسخ این سوال واضح است، خداوند برایمان تعریف می کند که با ثروتی که خودش به قارون بخشیده بود ، متکبر شده بود و به مردم فخر فروشی می کرد! لذا مردم قوم هم به او گفتند شادی نکن که خدا شادی کنندگان را دوست ندارد، کاملا واضح است که منظور از شادی در اینجا، شادیِ برآمده از صفت تکبّر است.
📘توجه بفرمایید اگر در ابتدای آیه می فرمود او آدم خوش قلب و مهربانی بود و همیشه لبخند بر لب داشت و می خندید، سپس مردم هم به او گفتند شادی نکن و لبخند نزن که خداوند شادی کنندگان را دوست ندارد، آن موقع ما هم شادی را با همان مفهوم شادی معمولی برداشت می نمودیم و تا حدی اعتراض اسلام ستیزان وارد بود ( به این خاطر میگویم تا حدی چون باز هم حرف قوم بود نه خدا)
ولی اکنون مشاهده می کنیم که در آیه ، شادی به سرمستی و تکبر قارون برمیگردد ، و این اصلا به فکر کردن نیاز ندارد، چون خداوند منان این نوع از شادی را هرگز نمی پسندد ، پس اشکالی به سخن قوم وارد نیست.
📙در کل در مورد شادی در اسلام بدانید، شادی هم مانند غم، عصبانیت،هیجان، استرس،نگرانی،ندامت و ...یکی از آفریده های خداوند می باشد، هر کدام در جای خود لازم هستند، و هیچ اشکالی هم به وجود آنها وارد نیست.
📗اما اگر «وارد مرز حدود الهی شدند» یا «به صورت اشتباهی به کار رفتند» طبعا باید جلوی آنها گرفته شود، مثلا شخصی زمین میخورد چرا باید به او بخندیم و شاد شویم؟ در اینجا ما باید نگران او شویم.
یا قارون در اینجا باید از قدرت خدا «می ترسید» و «پشیمان» میشد، نه اینکه متکبرانه «خوشحال و سرمست» شود.
📕اما در یک مثال برای کارکرد درست می گوییم وقتی برادر ما ازدواج می کند و سر و سامان می گیرد و خوشبخت می شود، طبعا ما خوشحال می شویم و این صفت در جای خود مورد استفاده قرار می گیرد، اما اگر دقت بفرمایید شرط دیگری هم ذکر کردم استفاده از آن صفت هم باید به نوعی باشد که مرزهای الهی را رد نکند، مثلا در عروسی برادرمان هر چقدر خوشحال هم باشیم حق نداریم برویم مشروب بخوریم! یا حرکات نامتعارف شخصیتی از خود بروز دهیم
📘پس این دو قاعده را در نظر داشته باشید این احوالات باید «در جای خود» و «در چهارچوب شریعت پروردگار» مورد استفاده قرار گیرند.
نویسنده جناب م.یوسفی
☑️ @naghdeelhad
6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کافر می گوید:
از لحظه ای که بشر توانست وقایع را ثبت و ضبط کند دیگر نه عصا مار شد نه دریا شکافته شد❗️ نه ماه به دو نیم شد
-پاسخ در کلیپِ #صوتی
☑️ @naghdeelhad
آیا واقعا پیامبر ص 70 جنگ کرده؟.mp3
3.24M
🔈 جنگ در اسلام - بخش اول
آیا حضرت محمد (ص) واقعا هفتاد جنگ داشته است؟
آیا غزوه ها و سریّه ها مصداق جنگ بودند؟
☑️ @naghdeelhad
﷽، غیرت، قتل، اسلام؟!
❌ شبهه
اسلام منشأ قتلهای ناموسی!
✅ پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 قتل جانسوز رومینا و تکرار حوادث مشابه، بهانهای است برای #اسلام_ستیزان برای عقده گشایی و حمله به دین اسلام و احکام نورانی آن. طبیعی است، افرادی که منافعشان توسط دینِ استکبارستیزِ اسلام، به خطر افتاده است، از هر اتفاق با ربط و بی ربطی، هیاهویی مجازی ایجاد کنند و ذهن مردم مخصوصاً جوانان را مخدوش و شبهه ناک نمایند.
اما حقیقت چیست؟ آیا علت اساسی وقوع قتل های ناموسی، احکام و عقاید اسلامی است؟ مسلما خیر. اگر اینطور بود این اتفاق تنها در کشورهای اسلامی دیده میشد، درحالیکه این پدیده اگر در کشورهای غیراسلامی و حتی لائیک بیشتر از کشورهای اسلامی نباشد، قطعا کمتر نیست. اگرچه پنهانکاری در این نوع از قتل مانع از دستیابی به آمار واقعی است اما در اروپا و علیرغم همهی تلاشهایی که برای مبارزه با این نوع قتلها شده است، هرساله تعداد زیادی حمله و قتل ناموسی اتفاق میافتد. طبق گزارشی، سالانه بیش از سه هزار حملهی ناموسی در بریتانیا اتفاق میافتد. این پدیده در فرانسه، ایتالیا، آلبانی و دیگر کشورهای اروپایی نیز مشاهده می شود.
(قضیهی فریتزل؛ پدری که ۲۴سال دخترش را در زیرزمین حبس کرده بود و به او تجاوز میکرد و داستان واتس؛ مردی که از دست همسر حاملهاش عصبانی شد و او و دو دخترش را کشت از این نوع است)
بنابراین، معرفی کردن، اسلام و احکام نورانی آن به عنوان منشأ این پدیده رایج، کاملاً بی انصافی، و به تعبیر بهتر «ماهی گرفتن از آب گل آلود» است.
🔹پس منشأ این حوادث چیست؟
به نظرم پاسخ واضح است. منشأ سایر انواع قتل چیست؟ افسارگسیختگی در غریزهای از غرایز انسان.
🔹توضیح اینکه حکمت الهی ایجاب میکند تا در طبیعت انسان، غرایز مختلفی مانند: خشم، شهوت، مال دوستی، فرزند و خانواده دوستی، وطن پرستی، لذت جویی، حب جاه و مقام، شهرتطلبی، نیاز به محبت ورزیدن و محبت نمودن و.... وجود داشته باشد. هرکدام از این غرایز در انسان نباشد، موجودیت و حیات او به خطر میافتد. همهی این امیال و خواستهها برای انسان لازم و ضروری است آنچه ناپسند است، زیادهروی در پرداختن به آنها و عدم کنترل خواستهها و خلاصه افسارگسیختگی غرایز است. اساساً هنر و بلکه وظیفهی انسان، مدیریت غرایز و تمایلاتی است که به طور طبیعی در وجود آدمی، به ودیعت نهاده شده است.
#غیرت، یکی از این غرایز است که اتفاقا غریزهی مهمی محسوب میشود و نقش بیبدیلی در حفاظت از اساسی ترین و محوریترین نهاد اجتماعی یعنی #بنیاد_خانواده دارد. این غریزه مانند هر اخلاق دیگری دو طرف افراط و تفریط دارد که هردوی آن ناپسند و مذموم است. به همین دلیل در روایات اهل بیت علیهم السلام هم از زیاده روی آن نهی شده و به عنوان «غیرت مذموم» تعبیر شده و هم از بی توجهی به آن نهی شده است. (حتی گفته می شود یکی از دلایل نهی از مصرف گوشت خوک، خصوصیت غیرتزدایی آن است که برگرفته از روحیات این حیوان است)
🔹کوتاه سخن اینکه منشأ قتلهای ناموسی، مانند سایر انواع قتل، عدم تربیت اخلاقی و زیاده روی در این خلق و خوی طبیعی است. بنابراین با توجه به اینکه هدف اصلی ادیان الهی مخصوصاً اسلام عزیز، راهنمایی برای مدیریت و کنترل غرائز است، نه تنها اسلام نمیتواند منشأ وقوع این حوادث باشد، بلکه عدم ایمان یا عمل به دستورات حکیمانه اسلام است سبب وقوع و تکرار جرائم مختلف از جمله قتل است.
به تعبیر دیگر، همانطور که قتل به دلیل مال دوستی، خشم و ... را نمیتوان به شریعت نسبت داد، ساحت احکام اسلامی از قتلهای ناموسی نیز پاک و منزه است.
🔹بله! یک نوع قتل ناموسی در اسلام پذیرفته شده و آن کشته شدن در راه ناموس است. همانطور که در روایتی از امام صادق علیهالسلام نقل شده:
هر کس در راه دفاع از خانوادهی خود کشته شود، شهید است. (وسائل الشیعه، ج۱۱ ص۹۱)
با این توضیح معلوم میشود که شهادتِ شهدای عزیز هشت سال دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم، شهدای امنیت و... همه از نوع #قتل_ناموسی است.
☑️ @naghdeelhad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸داوکینز:من فکر میکنم اکثرا انسانها با رد خدا احساس رهایی و آزادی می کنند😁
🔹بن استین: شما دانشمندی این داده هاتو از کجا آوردی؟!😐
🔸داوکینز : چندتا نامه به دستم رسیده 😅
🔹بن استین : از بین ۸میلیارد انسان تو با چندتا نامه به این نتیجه رسیدی اکثرا انسانها با رد خدا احساس آزادی می کنند؟! واویلا😂
☑️ @naghdeelhad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
🌎#مقایسه_مسلمان_و_آتئیست 1
🧟♂آتئیست: وجودِ من، چیزي جز نتیجهي "شبي شهوت" نیست!
👤مسلمان: هستيِ من، حاصلِ "اراده خداوند بر آفرینشِ انسان" است که تناسل فقط طریقِ تحققِ ماديِ آن است؛
🧟♂آتئیست: آخرِ خط براي من، مرگ و نیستي و نابودي است!
👤مسلمان: نابودي معنا ندارد؛ سرانجامِ من، جاودانگي[در بهشت] است؛
☝️🏻کدام تفکّر به "حیوانیّت" و کدام به "انسانیّت" نزدیکتر است.....؟
✍🏻لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ
شايد كه انديشه كنيد.
☑️ @naghdeelhad
4_6008129132175558512.pdf
1.9M
- اوصاف نام امام حسین (ع) در انجیل
☑️ @naghdeelhad