#نهج_البلاغه
💥وَلِنَزْوَتِکَ عِنْدَ الْحَفِيظَةِ وَاقِماً قَامِعاً
🌎به هنگام خشم، بر نفس خويش شكننده و حاكم باش.
نامه 56
🔶 http://eitaa.com/joinchat/1820590233C75f53f40a0
#نهج_البلاغه
💎وَاعْلَمْ أَنَّکَ إِنْ لَمْ تَرْدَعْ نَفْسَکَ عَنْ کَثِير مِمَّا تُحِبُّ، مَخَافَةَ مَکْرُوه; سَمَتْ بِکَ الاَْهْوَاءُ إِلَى کَثِير مِنَ الضَّرَرِ
🔴بدان که اگر خويشتن را از بسيارى از امورى که آن را دوست مى دارى به علت ترس از ناراحتى هاى ناشى از آن باز ندارى، هوا و هوس ها تو را به سوى زيان هاى فراوانى خواهد کشاند»
🖊اشاره به اينکه بسيارى از خواسته هاى نفس، خواسته هاى زيان بار است که انسان به هنگام اشتياق به آن، زيان ها را نمى بيند و لذا امام به او هشدار مى دهد که در عاقبت خواسته هاى نفس هميشه انديشه کند مبادا گرفتار زيان هاى فراوان آن شود.
مال و مقام و لذات مادى و امثال آن داخل در اين بخش از خواسته هاست و اگر اين خواسته ها تحت قيادت عقل قرار نگيرد ضررهايش جبران ناپذير است.
نامه 56
🔶 http://eitaa.com/joinchat/1820590233C75f53f40a0
#نهج_البلاغه
💥وَ قَدْ عَجِلَتْ لِلطَّالِبِ وَ الْتَبَسَتْ بِقَلْبِ النَّاظِرِ
💠دنيا با سرعت به سوى علاقه مندانش پيش مى رود (و در آنها نفوذ مى کند) ، و با قلب و روح آن کس که به آن نظر افکند مى آميزد»
🖊آرى طبيعت دنيا اين است که ظاهراً «خير عاجل» و منفعت زودرسى دارد، و هنگامى که به سراغ انسان مى آيد چنان نفوذ مى کند که گاهى جزيى از روح و جان او را تشکيل مى دهد، زيرا در ديده ها زيبا و سرسبز است ، و در ذائقه ها شيرين و گوارا است و به همين دليل رهايى از عشق آن آسان نيست ، آرى آنچه ديده مى بيند دل از آن ياد مى کند، تا آنجا که شاعر را وادار مى سازد که از دست ديده و دل فرياد بکشد و خنجرى از فولاد بسازد و بر ديده بزند تا دل را آزاد سازد!
خطبه 45
🔶 http://eitaa.com/joinchat/1820590233C75f53f40a0
به فرموده امام باقر علیهالسلام روزی امام سجاد علیه السلام در حضور پیروانش پرسید که کدام یک از شما میپذیرد که تکه آتش داغی را در دست گیرد و بهاندازه ای نگه دارد که خاموش شود. حاضران همگی خاموش ماندند و کسی پاسخ نگفت، ولی امام باقر علیهالسلام برخاست و به پدر عرض کرد اگر اجازه فرمایید من چنین کنم لیکن امام سجاد علیه السلام فرمود که مرادم تو نبودی، تو از منی و من از تو، مقصودم اینان اند.
امام زینالعابدین علیهالسلام سه مرتبه این سخن را تکرار کرد و سپس فرمود چه بسیار است وصف و تعریف و چه اندک است عمل! اهل عمل اندک اند! آری اهل عمل اندک اند! اکنون بدانید که ما اهل عمل و اهل سخن را بهخوبی میشناسیم و این را برای سرگردان کردن شما نگفتیم بلکه خواستیم نیکان شما را بیازماییم و آثارتان را ثبت کنیم.
امام باقر علیهالسلام فرمود هنگامیکه این سخن را از پدرم شنیدم به خدا سوگند مثل آن بود که زمین آنان را از شدت شرم و خجالت به خود لرزاند. چندانکه مردی را دیدم عرق خجالت از سر و رویش ریزان بود و چشم از زمین برنمیداشت.
امام سجاد علیه السلام که وضع آنها را دید، فرمود:خدا رحمتتان کند، من هدفی جز خیر نداشتم؛ بهشت درجاتی دارد:مرتبه اهل عمل، چنان است که از اهل سخن کسی بدان نرسد و درجه اهل سخن نیز به گونهای است که جز ایشان کسی ادراک نکند.
امام باقر علیه السلام به خدای سوگند یاد فرمود، همین که پدرشان این سخن را فرمود، چنان بود که گویی بند از پای پیروان ایشان گشوده باشد.
📚کتاب سلونی قبل ان تفقدونی(تحریر نهج البلاغه) جلد ١ صفحه ۵٠۴
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
http://eitaa.com/joinchat/1820590233C75f53f40a0
◾️امام هادی علیه السلام:
کسی که در معاشرت با برادران دینی خود، تواضع کند، به راستی چنین کسی نزد خدا از صدّیقین و از شیعیان علی بن ابی طالب(علیه السلام) خواهد بود.
(احتجاج ج۱ ص۴۶۰)
◾️امام هادی علیهالسلام:
خداوند، دنیا را سرای بلا و آزمایش و آخرت را سرای ابدی قرار داده است و گرفتاری دنیا را سبب پاداش آخرت ساخته و ثواب آخرت را عوض بلای دنیا قرار داده است.
(تحف العقول ص۴۸۳)
◾️السلام علیک یا علی بن محمد ایها الهادی النقی یابن رسول لله
🏴 #شهادت_امام_هادی علیه السلام تسلیت باد
.
💠 روایتی تکان دهنده از نهج البلاغه مناسب با فضای مجازی امروز ما
« فَوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا؛ فَتَوَاكَلْتُمْ وَ تَخَاذَلْتُمْ حَتَّى شُنَّتْ عَلَيْكُمُ الْغَارَاتُ وَ مُلِكَتْ عَلَيْكُمُ الْأَوْطَانُ»
به خدا سوگند، هر ملّتى كه درون خانه خود مورد هجوم قرار گيرد، ذليل خواهد شد. امّا شما سستى به خرج داديد، و خوارى و ذلّت پذيرفتيد، تا آنجا كه دشمن پى در پى به شما حمله كرد و سر زمين هاى شما را تصرّف نمود.
(نهج البلاغه، خطبه 27، ترجمه محمد دشتی)
🔶 http://eitaa.com/joinchat/1820590233C75f53f40a0
🌷 امیرالمؤمنین امام علی(علیه السلام) :
✍ زندگی كه شب و روز آن را به پیش می راند بزودی پایان خواهد گرفت ، مسافری كه سعادت یا شقاوت همراه می برد باید بهترین توشه را با خود بردارد. از این خانه دنیا زاد و توشه بردارید كه فردای رستاخیز نگهبانتان باشد.
📚 نهج البلاغه ، خطبه ۶۴
🔶 http://eitaa.com/joinchat/1820590233C75f53f40a0
💥صفات بنده پرهيزكار:
🌟خدا رحمت كند كسى را كه چون سخن حكيمانه بشنود، خوب فرا گيرد، و چون هدايت شود بپذيرد، دست به دامن هدايت كننده زند و نجات يابد، مراقب خويش در برابر پروردگار باشد، از گناهان خود بترسد، خالصانه گام بردارد، عمل نيكو انجام دهد، ذخيره اى براى آخرت فراهم آورد، و از گناه بپرهيزد. همواره اغراض دنيايى را از سر دور كند، و درجات آخرت به دست آورد، با خواسته هاى دل مبارزه كند.
آرزوهاى دروغين را طرد و استقامت را مركب نجات خود قرار دهد. و تقوا را زاد و توشه روز مردن گرداند، در راه روشن هدايت قدم بگذارد، و از راه روشن هدايت فاصله نگيرد. چند روز زندگى دنيا را غنيمت شمارد و پيش از آن كه مرگ او فرا رسد خود را آماده سازد، و از اعمال نيكو، توشه آخرت برگيرد.
📗نهج البلاغه، خطبه۷۶
🔶 http://eitaa.com/joinchat/1820590233C75f53f40a0
💢 تقوا، سرآمد اخلاق
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 التُّقَى، رَئِيسُ الْأَخْلَاقِ.
🔹 پرهيزكارى، رئيس صفات پسنديده است.
📚 حکمت 410 نهج البلاغه
🔶 http://eitaa.com/joinchat/1820590233C75f53f40a0
أشعِر قَلبَكَ الرَّحمَةَ لِلرَّعِيَّةِ ، وَ المَحَبَّةَ لَهُم ، وَ اللُّطفَ بِهِم وفيه «و اللطف بالإحسان إليهم» بدل «و اللطف بهم» ،
امام على عليه السلام : براى قلب خود ، لباسى از مهربانى به مردم و لطف و رحمت بر آنان تهيه كن! .
📚 ( نهج البلاغة : الكتاب 53 ، تحف العقول : 126)
🔶 http://eitaa.com/joinchat/1820590233C75f53f40a0
#خطبه_متقین
📌قسمت نهم
🔰امیرالمومنین علیهالسلام در ادامه اوصاف پرهیزکاران می فرماید:
✨وَ أَجْسَادُهُمْ نَحِيفَةٌ،
🔹جسم آنها نحيف است.
✍البتّه نحيف نه به آن معنا که امروز در فارسى ما از آن مى فهميم، بلکه به معناى لاغر است که از يکسو نشانه زهد و پارسايى و روزه گرفتن و از سوى ديگر دلالت بر چابکى و آمادگى براى انجام وظايف الهى دارد.
در هر حال اين وصف مانند بعضى از اوصاف ديگر همواره استثنايى دارد که بعضى از افرادى که بر حسب ساختمان جسمانى لاغر نيستند ، در صف پرهيزکاران هستند.
📝ادامه دارد...
🔶 http://eitaa.com/joinchat/1820590233C75f53f40a0
🌷۶ صفت امام طبق بیان قرآن:
🌷َجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا وَأَوْحَيْنَآ إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيْرَاتِ وَإِقَامَ الصَّلَاةِ وَإِيتَآءَ الزَّكَاةِ وَكَانُوا لَنَا عَابِدِينَ (٧٣)انبیا
🌷۱.امامتشان ازطرف خداست
🌷۲.هدایت میکنندبه راه خدا
🌷۳. مامورندبه كارهای نیك
🌷۴. و برپایی نماز
🌷۵.و زكات
🌷۶. فقط خدارا عبادت میکنند.۷۳انبیاء
سلام برامام دهم آقاامام هادی ع
🌷۶ صفت که خدا به امامان ع داده:
🌷امام سجاد ع:
ايها الناس! اعطينا ستا و فضلنا بسبع: اعطينا العلم و الحلم و السماحة والفصاحة و الشجاعة و المحبة في قلوب المؤمنين....
🌷 خداوند به ما۶ صفت عطا فرموده:
🌷۱.علم،
🌷۲.بردبارى،
🌷۳. سخاوت،
🌷۴. فصاحت،
🌷۵.شجاعت
🌷۶. محبت در قلوب مؤمنين 🌷
امام باقر (علیه السلام) :
✍ دو چیز در زمین مایه امان از عذاب خدا بود :
🔸 یکی از آن دو برداشته شد ، پس دیگری را دریابید وبدان چنگ بزنید ؛
1⃣ اما امانی که بر داشته شد #رسول_خدا (صلی الله علیه و آله) بود و
2⃣ امان باقیمانده #استغفار کردن است که خدای بزرگ به رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود :
👌 خدا آنان را عذاب نمی کند در حالیکه تو درمیان آنانی وعذابشان نمی کند تا آن هنگام که استغفار کنند.
📚 نهج البلاغه ، حکمت 88
🔶 http://eitaa.com/joinchat/1820590233C75f53f40a0