هدایت شده از امام هادی علیه السلام
🌹 حکمت ۱ تا ۱۲ #نهج_البلاغه
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
📒 #حکمت۱ : در فتنه ها، چونان شتر دوساله باش، نه پشتی دارد كه سواری دهد، و نه پستانی تا او را بدوشند.
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
📒 #حکمت۲ : آنكه جان را با طمع ورزی بپوشاند خود را پست كرده، و آنكه راز سختی های خود را آشكار سازد خود را خوار كرده، و آن كه زبان را بر خود، حاكم كند، خود را بی ارزش كرده است.
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
📒 #حکمت۳ : بخل ننگ، و ترس نقصان است. و تهيدستي مرد زيرك را در برهان كند مي سازد، و انسان تهيدست در شهر خويش نيز بيگانه است.
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
📒 #حکمت۴ : ناتواني آفت و شكيبايي شجاعت، و زهد ثروت، و پرهيزكاري سپر نگهدارنده است. و چه همنشين خوبي است، راضي بودن و خرسندي.
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
📒 #حکمت۵ : دانش، ميراثي گرانبها، و آداب، زيورهاي هميشه تازه، و انديشه، آيينه ای شفاف است.
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
📒 #حکمت۶ : سينه خردمند صندوق راز اوست، و خوشرويي وسيله دوست يابي، و شكيبايي، گورستان پوشاننده عيبهاست.
و نيز فرمود: پرسش كردن وسيله پوشاندن عيب هاست، و انسان از خود راضي، دشمنان او فراوانند.
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
📒 #حکمت۷ : صدقه دادن دارويي ثمربخش است، و كردار بندگان در دنيا، فردا در پيش روي آنان جلوه گر است.
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
📒 #حکمت۸ : از ويژگيهاي انسان در شگفتي مانيد، كه با پاره اي (پي) مي نگرد، و با (گوشت) سخن می گويد، و با (استخوان) مي شنود، و از (شكافی) نفس می كشد!!
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
📒 #حکمت۹ :چون دنيا به كسي روي آورد، نيكيهاي ديگران را به او عاريت دهد، و چون از او روي برگرداند خوبيهاي او را نيز بربايد.
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
📒 #حکمت۱۰ : با مردم آنگونه معاشرت كنيد، كه اگر مرديد بر شما اشك ريزند، و اگر زنده مانديد، با اشتياق سوي شما آيند.
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
📒 #حکمت۱۱ : اگر بر دشمنت دست يافتي، بخشيدن او را شكرانه پيروزي قرار ده.
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
📒 #حکمت۱۲ : ناتوان ترين مردم كسي است كه در دوست يابي ناتوان است، و از او ناتوان تر آنكه دوستان خود را از دست بدهد.
┄┅═══✼🦋✼═══┅┄
@EmamHadii
#نهج_البلاغه
هدایت شده از کاروان انقلاب
20.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حتماً ببینید و برای عزیزانتون ارسال کنید!
نشـرپـیامصـدقهجـاریهاست
کلماتی که جبرئیل به پیامبر (ص) آموختند و عرضه داشتند به متقین بیاموز و به منافقین یاد نده
#کاروان_انقلاب 🇮🇷
@karvane2
هدایت شده از 🕊کانال شهیدمحمدنکاحی🕊
🏴السَّلامُ عَلَیْکَ یٰا اَباعَبْدِاللَّهِ الحسین
🌹. 🌹. 🌹. 🌹. 🌹
🌷 سردار شهید مهدی زینالدین
✔️《اگر امروز ما در صحنههای پیکار میجنگیم، و اگر امروز ما پاسدار انقلابمان هستیم، و اگر امروز پاسدار خون شهدا هستیم، و اگر مشیت الهی بر این قرار گرفته که به دست شما رزمندگان و ملت ایران، اسلام در جهان پیاده شود، و زمینه ظهور حضرت امام زمان(عج) فراهم گردد، به واسطه عشق و علاقه و محبت به امام حسین(علیهالسلام) است.》
✔️《رسالت ما، رسالت حسین(علیهالسلام) است، ببینید امام حسین(علیهالسلام) برای چه میجنگید؟》
✔️《ای کاش جانها داشتیم و در راه امام حسین (علیهالسلام) فدا میکردیم.》
✔️《درود و افتخار بر مردم ایران و رزمندگان اسلام باد که خداوند از میان این همه جمعیت دنیا آنها را انتخاب کرد که راه امام حسین (علیهالسلام) را ادامه دهند.》
🌹شادی اروح مطهر شهدا صلوات🌹
❤️اَلّلهُمَّـ؏عَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَج❤️
#کانال_شهیدمحمدنکاحی👇
♥️ @shahidnekahi
توصیه امام علی(ع) به حمایت از «مظلوم»
«وَ كُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْناً».
و همواره دشمن ظالم و يار و مددكار مظلوم باشيد.
بخشی از نامه ۴۷ نهج البلاغه
اين توصيه در واقع تأكيدى است بر طرفدارى از حق. چه حقى از اين بالاتر كه انسان مظلوم را در برابر ظالم يارى دهد تا مظلوم به حقش برسد و ظالم از ظلمش دست بردارد .
#فلسطین
#غزه
همراه با #نهج_البلاغه 🌸🌼🍀
@nahj97
توصیه امام علی(ع) به حمایت از «مظلوم»
🟡 پرسش : امام علی(عليه السلام) چگونه درباره حمایت از «مظلوم» به فرزندانش سفارش می نماید؟
🔴 پاسخ اجمالی:
امام علی(ع) درباره حمایت از مظلوم به فرزندانش وصيت می كند كه: «همواره دشمن [سرسختِ] ظالم و يار و مددكار مظلوم باشيد». اين توصيه در واقع تأكيدى است بر طرفدارى از حق. چه حقى از اين بالاتر كه انسان مظلوم را در برابر ظالم يارى دهد تا مظلوم به حقش برسد و ظالم از ظلمش دست بر دارد و جالب اينكه ظالم و مظلوم در اين دو جمله، مطلق است و تنها مسلمانان را شامل نمى شود و به اين ترتيب هر مظلومى در جهان بايد زير چتر حمايت مسلمانان قرار گيرد و از ظلم هر ظالم و ستمگرى بايد پيشگيرى شود.
🟠 پاسخ تفصیلی:
امام علی(علیه السلام) در بخشی از نامه 47 نهج البلاغه مى فرمايد: (و همواره دشمن [سرسختِ] ظالم و يار و مددكار مظلوم باشيد)؛ «وَ كُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْناً». اين توصيه در واقع تأكيدى است بر طرفدارى از حق. چه حقى از اين بالاتر كه انسان مظلوم را در برابر ظالم يارى دهد تا مظلوم به حقش برسد و ظالم از ظلمش دست بر دارد و جالب اينكه ظالم. و مظلوم در اين دو جمله، مطلق است و تنها مسلمانان را شامل نمى شود و به اين ترتيب هر مظلومى در جهان بايد زير چتر حمايت مسلمانان قرار گيرد و از ظلم هر ظالم و ستمگرى بايد پيشگيرى شود و اگر مدعيان حقوق بشر تنها به اين دو دستور عمل مى كردند به راستى دنيا گلستان بود. اين در حالى است كه مى بينيم آنها هرجا منافع نامشروعشان اقتضا كند در كنار ظالم مى ايستند و بر ضد مظلوم مى جنگند، هرچند در شعارها مدعى حمايت از مظلوم اند.
📗در حديثى از پيغمبر اكرم(صلى الله عليه و آله و سلم) مى خوانيم: «مَنْ أَصْبَحَ لاَيَهُمُّ بِظُلْمِ أَحَد غَفَرَ اللهُ مَا اجْتَرَمَ»(1)؛ (كسى كه صبح كند در حالى كه نخواهد به احدى ظلم و ستم كند خدا همه گناهان او را مى بخشد). در واقع اكثر گناهان را مى توان نوعى از انواع ظلم شمرد و كسى كه ظلم را در تمام اشكالش ترك كند از گناهان رهايى مى يابد. در حديث دیگری از رسول خدا(صلى الله عليه و آله و سلم) مى خوانيم: «وَ مَنْ أَخَذَ لِلْمَظْلُومِ مِنَ الظَّالِمِ كَانَ مَعِي فِي الْجَنَّةِ مُصَاحِبا»(2)؛ (كسى كه حق مظلوم را از ظالم بستاند در بهشت با من همنشين خواهد بود).
📙در حديثى از امام امير المؤمنين(عليه السلام) در غررالحكم مى خوانيم: «أحْسَنُ العَدْلِ نُصْرَةُ المَظْلُومِ»(3)؛ (برترين عدالت يارى مظلومان است). حتى امام زين العابدين(عليه السلام) در دعاى 38 صحيفه سجاديه به پيشگاه خداوند (به عنوان يك سرمشق عمومى) عرضه مى دارد: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَعْتَذِرُ إِلَيْكَ مِنْ مَظْلُوم ظُلِمَ بِحَضْرَتِي فَلَمْ أَنْصُرْه»؛ (خداوندا من پوزش مى طلبم درباره مظلومى كه در حضور من مورد ستم قرار گرفت و من ياريش نكردم).(4)
📚پی نوشت:
(1). الكافي، كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، محقق / مصحح: غفارى، على اكبر و آخوندى، محمد، دار الكتب الإسلامية، تهران، 1407 ق، چاپ چهارم، ج 2، ص 332، باب (الظلم).
(2). كنز الفوائد، كراجكى، محمد بن على، محقق / مصحح: عبد الله نعمة، دار الذخائر، قم، 1410 ق، چاپ اول، ج 1، 135.
(3). غرر الحكم و درر الكلم، تميمى آمدى، عبد الواحد بن محمد، محقق / مصحح: رجائى، سيد مهدى، دار الكتاب الإسلامي، قم، 1410 ق، چاپ دوم، ص 192، حکمت 150.
(4). پيام امام اميرالمؤمنين(عليه السلام)، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: جمعى از فضلاء، دار الكتب الاسلامية، تهران، 1386 ش، چاپ اول، ج 10، ص 261.
همراه با #نهج_البلاغه 🌸🌼🍀
@nahj97
هدایت شده از کاروان انقلاب