سهم #روز_صد_وپنجاه_ونهم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۹۸ تا ۹۶
┄═❁❀❈🌿🌸🌿❈❀❁═┄
📜 #خطبه96 : وصف خدا و رسول
1⃣ خداشناسی
♦️سپاس خدا را که اوّل است و چيزی پيش از او وجود نداشت و آخر است و پس از او موجودی نخواهد بود، چنان آشکار است که فراتر از او چيزی نيست و چنان مخفی و پنهان است که مخفی تر از او يافت نمی شود.
2⃣ ويژگی های پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم )
♦️قرارگاه پيامبر(صلی الله علیه و آله) بهترين قرارگاه و محل پرورش و خاندان او شريف ترين پايگاه است. در معدن بزرگواری و گاهواره سلامت رشد کرد، دلهای نيکوکاران شيفته او گشته، توجّه ديده ها به سوی اوست. خدا به برکت وجود او کينه ها را دفن کرد و آتش دشمنی ها را خاموش کرد. با او ميان دل ها اُلفت و مهربانی ايجاد کرد و نزديکانی را از هم دور ساخت. انسان های خوار و ذليل و محروم در پرتو او عزّت يافتند و عزيزانی خودسر ذليل شدند. گفتار او روشنگر واقعيّت ها و سکوت او زبانی گويا بود.
┄═❁❀❈🌿🌸🌿❈❀❁═┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام
✍🏻 بازنویسی تاریخ زندگی امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) به صورت داستانی از زبان ایشان
📃 قسمت صد و چهل و پنجم
❇️ پاسخ به نامهٔ معاویه
🔹تو مرا به حکم قرآن فراخواندی و خود میدانی که اهل قرآن نیستی!
🔻[ با فروکش کردن شعلههای جنگ، معاویه برایم نامهای فرستاد که در آن نوشته بود: کار جنگ بین ما و شما به درازا کشید و هر یک از ما خود را در ادعایی که علیه دیگری دارد، برحق میداند و هیچیک از ما حاضر به اطاعت از دیگری نیست و در این میان، مردم بسیاری کشته شدند. بیم آن دارم که در صورت ادامهٔ جنگ، افراد بیشتری نیز کشته شوند. بهزودی دربارهٔ این حوادث بازخواست خواهیم شد و غیر از من و تو، کس دیگری به پای حساب کشیده نخواهد شد. آیا قبول داری کاری کنیم که در آن حیات و زندگی باشد، عذر موجهی برای ما درست کند، صلاح امت در آن باشد، مانع ریختهشدن خونها شود، الفت دینی ایجاد کند و کینهها و فتنهها را بزداید؟ پیشنهاد این است که دو نفر نماینده و داور در بین ما و شما حٓکمیت کنند: یکی از یاران من و دیگری از یاران تو. آن دو براساس کتاب خدا حکم کنند. خیر من و تو در این پیشنهاد است و تنها راه رهایی از این فتنهها پذیرش آن است. دربارهٔ این پیشنهاد، تقوای الهی را در نظر بگیر و به حکم قرآن رضایت بده، اگر اهل قرآن هستی. والسلام.
در پاسخ وی نوشتم: ]
🔻از بندهٔ خدا علی، امیرالمؤمنین، به معاویةابنابیسفیان
اما بعد، برترین چیزی که شایسته است آدمی خود را بدان مشغول سازد، چیزی است که رفتارش را نیکو سازد و موجب فضیلت شود و از عیب و نقص دورش کند. ستمگری و دروغگویی موجب تباهی دین و دنیای آدمی است و کاستیهای او را نزد عیبجویان آشکار میکند، آنچنان که از یافتن راه چاره درمیماند.
🔻پس مراقب مکر دنیا باش که پس از رسیدن به هر چیزی از دنیا، شادی و خوشحالی در آن وجود ندارد؛ ضمناینکه میدانی امکان دسترسی به آنچه از دسترفتهاست نداری. گروهی مطلب باطلی را به خدا نسبت دادند و خداوند آنان را تکذیب کرد و پس از آنکه اندک مهلتی به آنان داد، گرفتار عذابی سخت کرد.
🔻پس بترس از آن روز! هرکس عاقبتی پسندیده دارد، خشنود است و هرکس زمام خویش به دست شیطان داده و برای رهایی خود به ستیزه با او برنخاسته و فریب دنیا را خورده و بدان دل بسته است، پشیمان خواهد بود.
🔻تو مرا به حکم قرآن فراخواندی و خود میدانی که اهل قرآن نیستی و در پی داوری قرآن هم نیستی! و ما از خداوند یاری میخواهیم و حکم قرآن را گردن مینهیم و نه درخواست تو را. هر کس حکم قرآن را گردن ننهد، به گمراهی در بیراهههای دور گرفتار آید. والسلام.
🔹اینگونه به دنیا اطمینان مکن که سخت فریبنده است!
[ نامهای هم به عمروبنعاص نوشتم و او را موعظه کردم: ]
🔻اما بعد، حقیقت دنیا چنان است که آدمی را فقط مشغول خود میسازد و فرصتی برای توجه به غیر آن باقی نمیگذارد و دنیا اینگونه است که آدمی به هر مقداری از آن دست یابد، باز هم فزونتر میخواهد و حریصتر میشود! اهل دنیا با داشتن هر مقداری از دنیا، هرگز احساس بینیازی نمیکنند و البته پایان همه جمعکردنها و دست یافتنها جدایی است. خوشبخت کسی است که از سرنوشت دیگران درس بگیرد.
ای اباعبداللّٰه، اجر خویش را نابود مکن و با معاویه در راه باطلش همراه مباش!
🔻[ او در پاسخ من نوشت: اما بعد، آنچه امروز موجب صلاح امور و الفت بین ماست، بازگشت بهسوی حق است. ما قرآن را در میان خود داور قرار داده و حکم آن را پذیرفتهایم و بهتر است هر کسی خود را آمادهٔ پذیرش داوری قرآن کند، تا مردم پس از این همه جنگ و کشمکش، عذر او را قبول کنند! والسلام.
و من به او پاسخ دادم: ]
🔻اما بعد، بدان دنیایی که چنین دلبسته آن شدهای و در برابر آن از خود بیخود گشتهای و بدان تکیه و اعتماد کردهای، به تو پشت خواهد کرد و از تو جدا خواهد شد! پس اینگونه به دنیا اطمینان مکن که سخت فریبنده است. اگر از گذشته درس بگیری، میتوانی آیندهات را حفظ کنی و از موعظهها بهره ببری. والسلام.
📚منابع:
۱. وقعةصفین، ص۴۹۳
۲. الأخبار الطوال، ص۱۹۱
۳. الفتوح، ج۱، ص۴۲۴
۴. شرح نهج البلاغه، ج۲، ص۲۲۵
📗 علی علیه السلام از زبان علی علیه السلام
↩️ ادامه دارد...
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🏴 ضرورت اطاعت از اهل بیت پیامبر(ص)
💠 مردم! به اهل بيت پيامبرتان بنگريد، از آن سو که گام برمی دارند برويد، قدم جای قدمشان بگذاريد، آنها شما را هرگز از راه هدايت بيرون نمی برند و به پستی و هلاکت باز نمی گردانند. اگر سکوت کردند سکوت کنيد و اگر قيام کردند قيام کنيد، از آنها پيشی نگيريد که گمراه می شويد و از آنان عقب نمانيد که نابود می گرديد.
📒 #نهج_البلاغه ، خطبه ۹۷ ، بند ۳
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح خطبه ۱۸۵ بخش اول.mp3
2.3M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت185 1⃣
⭕️ ویژگیهاى اعتقادى امام على (علیه السّلام)
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت185
🔷 ویژگیهاى اعتقادى امام (علیه السّلام )(1)
🔰 درود خدا بر امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: هرگز دروغ نگفتم و به من دروغ نگفتند، و هرگز گمراه نشدم، و كسى به وسيله من گمراه نشده است.
🔻امیرالمؤمنین (علیه السلام) در حکمت ۱۸۵ نهج البلاغه می فرمایند: هرگز دروغ نگفتم و به من دروغ نگفتند و هرگز گمراه نشدم و کسی به وسیله من گمراه نشده است.
🔻 یکی از فتنه ها و دشمنی های بسیار رذیلانه ای که علیه امیرالمؤمنین (علیه السلام) اول مظلوم عالم در دوران حیاتشان رواج پیدا کرد، نسبت دادن دروغ و کذب به علی(علیه السلام) بود.
در جامعه آنقدر این حرف را ترویج کردند تا مولا مجبور شدند این مسأله را تکذیب کنند و در دفاع از خودشان بیاناتی داشته باشند.
🔻 ابتدا بگذارید به این نکته اصلی و مبنایی اشاره کنم که امیرالمؤمنین (علیه السلام) علوم و معارف را از هیچکس جز شخص شخیص پیامبر عظیم الشان اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) دریافت نکرد. بنابراین اگر کسی به امیرالمؤمنین (علیه السلام) نسبت بدهد که درست متوجه حقایق نشده، در واقع دارد پیغمبر اسلام را متّهم به کذب میکند.
برای درک این حقیقت کافی است از زبان حضرت علی (علیه السلام) در نهج البلاغه، نسبت و رابطه استثنایی و ویژه حضرت علی با پیامبر را بشنویم.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
⚜ ویژگیهای اعتقادی کارگزاران 1⃣1⃣
🔴هشدار به مردم از انتخاب افراد منافق
💠 من بر شما از هر منافقی می ترسم که درونی دو چهره و زبانی عالمانه دارد، گفتارش دلپسند و رفتارش زشت و ناپسند است.
📚 #نهج_البلاغه ، نامه ۲۷
#انتخاب_اصلح
#ویژگی_اعتقادی
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی