#صحیفه_سجادیه
#آغاز_دعای۱۶
دعا برای طلب عفو و بخشش از گناهان و عیوب
اللَّهُمَّ يَا مَنْ بِرَحْمَتِهِ يَسْتَغيثُ الْمُذْنِبُونَ
وَ يَا مَنْ إِلَى ذِكْرِ إِحْسَانِهِ يَفْزَعُ الْمُضْطَرُّونَ
وَ يَا مَنْ لِخِيفَتِهِ يَنْتَحِبُ الْخَاطِئُونَ.
خدایا! ای آنکه گنهکاران از رحمتش یاری میخواهند و ای آنکه بیچارگان به سوی یادآوری احسانش پناه میبرند و ای آنکه خطاکاران از بیم عذابش به شدّت گریه میکنند.
#دعای۱۶
9.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥از خودکشی و نزول خواری تا زنان بدکاره(زناکار)
دیدن عذاب برزخی برخی اعمال توسط تجربه گر
ـــــــــــــــــــــــ
📌 نشر آثار استاد رائفی پور بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/1707147264Cb54b6c0cea
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥این خطرناکترین گناهه
🔹گناهی که خدا فرموده اگر پیامبر(ص) هم براش طلب مغفرت کند نمیبخشم...
📌 نشر آثار استاد رائفی پور بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/1707147264Cb54b6c0cea
سلام بر خديجه(س)
مشهور به طاهره و سيدۀ قريش در ظلمت جاهليت، که راه طهارت را پيش روی زنان گشود و غبار ناپاکی از دل و جانشان زدود.
سلام بر خديجه(س)
مهر مهرويان، يکی از چهار زن با فضيلت و با کمال دو عالم در کلام پيامبر خاتم، که گمشدگان طريق کمال را، عقل فهيم و دل بينا بخشيد.
سلام بر خديجه(س)
تجلي نور الهی، که محمدﷺ در وجود پاک و منزه او همان نوری را ساطع ديد که در اعتکاف خود در غار حراء رؤيت میکرد، چرا که شهرت او در عصر خود به معرفت و طهارتی بود که قريش در او مشاهده میکرد.
سلام بر خديجه(س)
محرم اسرار، که رازدار وجود نازنين پيامبری بود که در هر پيشامد فقط به روح بزرگ او پناه میبرد؛ و جان او را از اسرار خود سيراب میکرد تا سنگينی حوادث و مکاشفات و مشاهدات خود را سبک سازد.
سلام بر خديجه(س)
دُرج محبت، که در تمام لحظات حياتش، مايۀ آرامش و سکون دل پيامبرﷺ شد و همواره حامی و ياور آن حضرت باقی ماند.
سلام بر خديجه(س)
آستان جانان، که خداوند به واسطۀ او مشکلات را بر پيامبرش سبک کرد؛ و او را مايۀ گشايش در راه دعوت و رسالت الهی قرار داد.
سلام بر خديجه(س)
بحر زلال، که با گفتار و کردار خود هيچگاه پيامبرﷺ را رنجيدهخاطر نساخت و جان ايشان را مکدر نگرداند.
سلام بر خديجه(س)
مظهر سلام، که جبرئيل مأمور ابلاغ سلام خداوند بر وی شد.
سلام بر خديجه(س)
طربنامه عشق، که به هنگام درگذشت او، پيامبرﷺ با دلی آکنده از حزن و اندوه، عشق طربانگيزش را وداع گفت؛ برای مدتی خانهنشين شد و سال رحلت او را «عام الحزن» ناميد.
و سلام بر خديجه(س)
نرگس مست، که محبوبترين همسر در ميان همسران پيامبرﷺ بود.
۶ - ۲. افتخار زنان عالم؛ لقب برتری نسبت به همه زنان عالم از جانب رسول اللهﷺ به ایشان داده شد. پیامبرﷺ، خدیجه(س) را دوست میداشت و احترام میکرد و بر وی ثنا میگفت و او را از همه زنان عالم برتر میدانست و عظمت و شأن او را یادآور میشد. تکریم پیامبرﷺ از مقام خدیجه(س) در زمان حیات وی و پس از آن با یاد خدیجه(س) و محبت به دوستان ایشان، القابی که آن حضرت به وی نسبت میدادند از جمله «خیر نساء العالمین»، « افضل نساء الجنة» و امنیت روحی- روانی پیامبرﷺ در کنار ایشان بهطوری که آن حضرت گلایه و شکوههای خود را با وی در میان میگذاشت و خدیجه(س) ایشان را تسلی میداد و... همه حکایت از نقش معنوی خدیجه(س) در زندگی آن حضرت دارد.
۶ - ۳. خدیجه(س) در کلام رسول اللهﷺ؛ نقش و تأثیر معنوی او در ادای رسالت چنان بود که پیامبرﷺ در موارد متعدد بر این نقش اشاره میکرد بهطوری که در این راه خدیجه(س) همتا و نظیر ندارد و میفرمود: « خَدِیجَةُ وَ أَینَ مِثْلُ خَدِیجَةَ صَدَّقَتْنِی حِینَ کذَّبَنِی النَّاسُ وَ وَازَرَتْنِی عَلَی دِینِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِی عَلَیهِ بِمَالِهَا إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَنِی أَنْ أُبَشِّرَ خَدِیجَةَ بِبَیتٍ فِی الْجَنَّةِ مِنْ قَصَبِ الزُّمُرُّدِ لَا صَخَبَ فِیهِ وَ لا نَصَب». خدیجه(س) در صدر چهار زنی است که پیامبرﷺ آنان را بهترین زنان بهشت معرفی کردهاند.
۶ - ۴. مفاخره به خدیجه(س)؛ عظمت شأن و منزلت خدیجه(س) در چشم مسلمانان چنان بود که حتی سالها پس از رحلت رسول اللهﷺ به وسیله نوادگان او مورد توجه و تفاخر قرار میگرفت. حتی امام حسین(ع) در روز عاشورا به نام او به عنوان مادربزرگ خود بر سپاه دشمن حجت آورد.
۵. مادری
۵ - ۱. مادر نمونه؛ خانه رسول خداﷺ به واسطه وجود خدیجه(س) پر از عشق، مهربانی، اطمینان و سلامت بود. او بهترین مربّی برای دخترانش بود و با شناخت کامل و درایتی که از حضانت و تربیت فرزندان داشت زمینههای رشد مناسب برای آنان فراهم کرد. او فضایی پاک و مقدس را برای تربیت فرزندانش پدید آورد تا جان آنان را با ارزشهای الهی بپروراند و روح آنان را از عشق به حق لبریز سازد. تلاش خدیجه(س) در به ثمر رساندن کودکی دخترانش همچون باز شدن غنچه گل در کشتزاری پاک بود. او با وجودی که توانایی داشت تا خدمتکارانی را برای امور خانه استخدام کند اما ترجیح داد خود امر مهم و عظیم تربیت فرزندانش را بر عهده بگیرد و آنان را برای مسئولیتهایی آماده کند که در زندگی آینده بر عهده خواهند داشت، به ویژه مسئولیتهایی که بعد از بعثت برای این خانواده پدید آمد. آنان در کنار پدر و مادر و در خانه وحی پرورش یافتند. فرزندان او همگی وارث خصال آن پدر و مادر شدند. اگر چه تربیت دینی را از پدری فرا گرفتند که معلم انسانهای جهان بود و تا جهان باقی است مشعل دین و دانش به نام او فروزان است اما باید دانست که بار این تربیت در مرحله نخست بر دوش خدیجه(س) بوده است. مادری مهربان، عاقل و فهیم که همواره یار و یاور پدرشان بود. در این خانه نور رابطه عاطفی شدیدی بین فرزندان و پدر و مادر برقرار بود و به نیکویی تربیت شدند. چهار گوهر تابناک در دامان او پرورش یافتند که درخشانترین آنها فاطمه(س) بود که خود معصوم و همسر معصوم و مادر یازده معصوم بود.
۵ - ۲. تربیت فرزندانی آزاده، مستقل و حقجو؛ خدیجه(س) در تربیت نسل نیز الگوی عملی برای همه عصرها است. حاصل ازدواج او با پیامبرﷺ چندین فرزند بود. با وجود آنکه در جامعه مردسالار عرب جاهلی داشتن فرزند ذکور یک امتیاز محسوب میشد و ملاک وراثت را در داشتن آن میدانستند و نداشتن پسر را به مثابه نداشتن دنباله (نسل) توصیف میکردند و آن را از مطاعن زن و مرد میدانستند، دست تقدیر چنان کرد که همه فرزندان ذکور خدیجه(س) در کودکی از دست بروند اما او در برابر این مشیت الهی صبر و شکیبایی خود را از دست نداد.
وجه بارز همه فرزندان خدیجه(س) آزادگی آنان است. او استقلال رأی خود را به فرزندانش به ارث گذاشت. آنان با آمدن دین جدید همگی مسلمان شدند. اگر چه ابوالعاصبن ربیع، همسر دختر بزرگش - زینب - همچنان مشرک ماند و تا زمانی که حرمت نکاح مسلمان و مشرک اعلام نشد به تعهد زوجیت خویش با همسرش وفادار ماند اما با مسلمانان هجرت نکرد. همچنین در آزادگی زینب گفتهاند که وقتی همسر مشرکش به او پناه آورد، به او امان داد و چون موضوع را در مسجد اعلام کرد رسول اللهﷺ فرمود: امان دهنده تو، امان دهنده ما نیز هست. این بانو با این برخورد بسیار خوب همسرش را مسلمان کرد.
۶. خدیجه(س) همتای بی همتا
۶ - ۱. مخاطب سلام خداوند؛ خدیجه(س) مخاطب سلام خداوند و جبرئیل به طور مکرّر بود و به ایشان بشارت به بهشت وعده داده شد. از این رو خدیجه(س) شأن، منزلت و شایستگی دارد و تا آنجا پیش رفت که جبرئیل امین مأمور به ابلاغ سلام خداوند بر او شد. این سلامها به پاس عقلانیت، اخلاق و معنویت آن بانو و تجلیل از کرامت انسانی- معنوی اوست «إنَّ جَبْرَئیلَ أتی النَّبِی صلی الله علیه و آله فَقالَ إقْرَءْ خَدیجَةَ مِنْ رَبِّها السَّلامَ فَقالَ رَسولُ الله صلی الله علیه و آله: یا خَدیجَةُ هذا جَبْرَئیلُ یقْرِئُک مِنْ رَبِّک السلامَ، قالَتْ خَدیجَةُ: اللهُ السَّلامُ وَ مِنْهُ السَّلامُ وَ عَلی جَبْرئیلَ السَّلامُ» و او را به خانهای در بهشت بدون رنج و غوغا بشارتش داد.
رحلت شهادتگونه بانوی خردمندی و معرفت، مظهر اصالت و شرافت، سرچشمه نجابت و طهارت، خورشيد ايثار و محبّت، مخزن اسرار دل محمّد(ص)، خديجه بنت خويلد اُمالمؤمنين(س) تسليت باد.