✍مقام معظم رهبری(مدظله)
بعد از ماجرای کربلا، اسارت اهل بیت امام شروع شد و این همان وقت طلایی برای اشاعهی فرهنگ حسینی بود. امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) هر دو به این امر مهم پرداختند و با بیان خطبه های کوبندہ، پیام عاشورا و عاشوراییان را به مردم منتقل کردند. صدق و راستی رمز این بیانات ارزشمند بود که موجب تأثیر عمیق آن شد که تا به امروز ادامه پیدا کردہ است.
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
#یادداشت
#حضرتزینبسلاماللهعلیها
🔖زینب زمانت باش
[۱]. نام زینب علیهاالسلام که میآید، تکلیف انسان با خودش روشن میشود؛ میداند با آنچه که باید باشد، چقدر فاصله دارد، پیمیبرد چند قدم لازم است تا «ما رایت الا جمیلا». یکی از مهمترین و والاترین فضائل وجودی حضرت زینب کبری(سلاماللہعلیها) ولایتمداری ایشان است که شکوہ و عظمت آن در کربلا و وقایع بعد از آن از جانب ایشان ظهور و بروز کرد.
[۲]. این گواہ تاریخی «کربلا در کربلا» میماند اگر زینب نبود، اتفاق سادہای نیست، این فرمان خداوند است که فرمود: «اطیعوا اللہ و اطیعوا الرسول و اولى الامر منكم»؛ «از خداوند و رسول و اولی الامر اطاعت كنید»(سوره نساءآیه۵۹).
[۳]. حضرت زینب(سلاماللهعلیها) شیرینی پیروزی را در کام یزیدیان تلخ کرد، در واقع به فرموده رهبر معظم انقلاب:«در حادثهی کربلا، خون بر شمشیر پیروز شد و عامل این پیروزی، حضرت زینب بود... این حادثه نشان داد که زن در حاشیهی تاریخ نیست؛ زن در متن حوادث مهم تاریخی قرار دارد».
[۴]. زنان نقش آفرینان واقعی تاریخ هستند. در هشت سال دفاع مقدس مادران و همسران شهدا بینظیر بودند، اما نباید این حقیقت را از نظر دور داشت که زنان تنها زمانی میتوانند نقش آفرین باشند که کرامت و هویت خود را پاسداری کنند و حجاب مهمترین مظهر هویت زن است؛ از اینرو حضرت زینب(سلاماللهعلیها) در کاخ یزید درس دیگری بهما میدهد که برای جامعه امروز ما خصوصاً بانوان بسیار درس آموز است.
[۵]. حضرت زینب(سلاماللهعلیها) با کمال شجاعت و همراه با آگاهی و متانت، یزید را سرزش کرده و عاقبت بدکاران و ظالمان را یادآور شدند. خطاب به یزید میفرماید: «ای فرزند آزاد شده مکه! آیا این عدالت است که کنیزان و زنانت را در پرده میداری و دختران پیامبر(صلی الله علیه و آله) را به اسارت میکشی و پردهشان را میدری و سیمایشان را آشکار میکنی و دشمنان، آنان را از این شهر به آن شهر میبرند و اهل هر منزل و آبادی به تماشای آنان میآیند؟»
[۶]. حضرت در میان مردان به ضرورت تشخیص داد که باید بهپاخیزد و رسالت اجتماعی و پیام کربلا را برساند؛ یکی از اعتراضهای او بحث عفت و رعایت حجاب زنان بنیهاشم بود. یعنی در کنار ولایتمداری و حمایت از امام و مولایش امام حسین(علیه السلام) و پس از شهادت ایشان، در کنار حمایت از امام زمانش ـامام سجاد(علیه السلام)- بحث حجاب و عفاف را مطرح میکند و به زنان مسلمان گوشزد میکند که همواره در هر شرایطی حتی شرایط اسارت و یا برای زنی که به رسالت اجتماعی میپردازد، بحث عفاف و حجاب مهم است.
[۷]. امروز سلاح زنان و دختران این سرزمین عفاف و حجاب است؛ زیرا امیرالمومنین میفرماید: «پاداشِ مجاهدِ شهيد در راه خدا، بزرگتر از پاداش عفيفِ پاكدامنی نيست كه قدرت بر گناه دارد و آلوده نمیگردد. همانا عفيفِ پاكدامن، فرشتهای از فرشتههاست»(نهجالبلاغه حکمت۴۷۴).
[۸]. ای بزرگ! اگرچه نیستی، اما باور حسینی ما را خللی نیست. میمانیم و در تقاطع آتش و خنجر، شکوه فاطمیات را پاسداری میکنیم.
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
💫🍃🏴✨☆﷽☆
🍃🏴
❣جمعه های انتظار........
❇️یکی از القاب حضرت مهدی(عجلاللهتعالیفرجه) منتقم است. در توضیح علّت برگزیده شدن این لقب بر آن حضرت مطالب زیادی در سخنان اهل بیت(علیهم السلام) وارد شده است. از جمله در روایتی که از امام محمّدباقر( علیه السلام) نقل شده، وقتی از آن حضرت سؤال می کنند که چرا فقط به آخرین حجّت الهی قائم گفته می شود؟ آن حضرت در پاسخ می فرمایند:چون در آن ساعتی که دشمنان، جدّم امام حسین(عليهالسلام) را به قتل رساندند فرشتگان با ناراحتی در حالی که ناله سرداده بودند عرض کردند: پروردگارا! آیا از کسانی که برگزیده و فرزند برگزیده تو را ناجوانمردانه شهید کردند در می گذری؟ در جواب آنها خداوند به آنان وحی فرستاد که: ای فرشتگان من! سوگند به عزّت و جلالم از آنان انتقام خواهم گرفت هرچند بعد از مدّت زمان زیادی.
◀️ آن گاه خداوند متعال نور و شبح فرزندان امام حسین(عليهالسلام) را به آنان نشان داد و پس از اشاره به یکی از آنان که در حال قیام بود فرمود: با این قائم از دشمنان حسین(عليهالسلام) انتقام خواهم گرفت.
⏪در تفسیر آیه «وَمَنْ قُتِلَ مظلوماً فقد جَعَلْنا لِوَلیّه سلطاناً...؛ هر کس مظلومانه کشته شود ما برای ولی او تسلطی بر ظالم قرار می دهیم» از امام صادق (عليهالسلام) روایت شده است که: مراد از مظلوم در این آیه، حضرت امام حسین(عليهالسلام) است که مظلوم کشته شد و منظور «جَعَلنا لِوَلیِّه سلطانا» امام مهدی(عجلاللهتعالیفرجه) است.
💢در دعای ندبه نیز به این حقیقت با این تعبیر تصریح شده است:أینَ الطالِبُ بِدَمِ المَقتولِ بِکَربَلا.
کجاست آن عزیزی که پس از ظهورش خون شهید مظلوم کربلا را از دشمنان باز پس خواهد گرفت.
📚منابع:👇
۱.دلائل الامامة، ص239.
۲.سوره اسراء (17) آیه 33.
۳.البرهان فی تفسیر القرآن، ج4، ص559.
۴.دعای ندبه.
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
┄┅═✧✨﷽✨✧═┅┄
✍️نهج البلاغه گنجینه پنهان اراده اُسوه حق علیبنابیطالب علیهالسلام در میدان عمل است، که به ما نشان میدهد که چگونه تغییر ذائقه مردم توسط حاکمان غیر ارزشی، حتی امام معصوم حاکم جامعه را به مسلخ میبرد!
🕊بیاییم روزی" ده دقیقه" نهج البلاغه بخوانیم💕
#مانهج_البلاغه_می_خوانیم
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
✰﷽✰
✰💠🔹💠✰
✰نهجالبلاغه در آینه تصویر✰
پاک و منزّهی ای خدا!
چقدر بزرگ و والاست قدر و عظمت تو،
و چه بزرگ است آنچه را که از خلقت تو مینگرم!
📚نهج البلاغه خطبه ۱۰۹ (بند۱)
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔️ @nahjolbalagheiha
❀✰💠✰❀💠🔹💠❀✰💠✰❀
اگر روز عاشورا اوج مجاهدت همراه با فداکاری -فدا کردن جان، فدا کردن عزیزان، فرزندان و یاران- است، این چهل روز، اوج مجاهدت همراه با تبیین، همراه با افشاگری، همراه با توضیح [است](۱۴٠٠/٠۷/٠۵).
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
🌷﷽⃟᯽🌷
┈┈••✾🔹✾••┈┈
✰نهجالبلاغه در آینه تصویر✰
منحرفان، شیطان را معیار کار خود گرفتند،
و شیطان نیز آنها را دام خود قرار داد
و در دلهای آنان تخم گذارد،
و جوجههای خود را در دامانشان پرورش داد.
📚نهجالبلاغه خطبه ۷
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔️ @nahjolbalagheiha
┈┈••✾•🔹♦️🔹•✾••┈┈
┄┅═✧✨﷽✨✧═┅┄
✍️ جهت کسب شناخت نهضت عاشورا، ضروری است نهضت عاشورا را از زبان معصوم علیه السلام شناسایی کنیم زیرا که معصوم خطا سخن نمی گویدوکلام او برگرفته از کلام خداست،
🕊 بامطالعهی شبانهروزی"ده دقیقه"نهج البلاغه" این مهم محقق خواهد شد.💕
#مانهج_البلاغه_می_خوانیم
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
این حرکت عظیم، این صبر فوقالعادهی خاندان پیغمبر به پیشوایی زینب کبریٰ (سلام الله علیها) و امام سجّاد (علیه السّلام) بود که توانست حادثهی کربلا را ماندگار کند و به معنای واقعی کلمه این تبیین مکمّل آن فداکاری بود(۱۴٠٠/٠۷/٠۵)
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
✰{﷽}✰
🌻 ⃟🌻
✰نهجالبلاغه در آینه تصویر✰
نادانیِ انسان همین بس که
قَدر خویش نشناسد.
📚نهج البلاغه خطبه ۱۶ (بند۳)
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔️ @nahjolbalagheiha
•┅══✧🌻🍁✧🍁🌻✧══┅•
💫🍃🏴✨☆﷽☆
🍃🏴
❣جمعه های انتظار....
💥تحقق اهداف عاشورا با قیام مهدی (عجل الله تعالی فرجه)
❇️امام حسین(عليهالسلام) با هدف زنده ساختن احکام قرآن و سنّت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) و از بین بردن بدعت هایی که در نتیجه حاکمیت بنی امیّه در دین ایجاد شده بود قیام کردند و در طول مسیر مدینه تا کربلا ضمن اشاره به انگیزه قیام شان فرمودند:↩️من به منظور ایجاد اصلاح در امّت جدم رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) قیام کرده ام می خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به همان سیره و شیوه مرسوم جدّم پیامبراکرم(صلی الله علیه واله وسلم) و پدرم علی بن ابی طالب(السلام) عمل می کنم.
◀️آن حضرت در نامه ای به بزرگان قبایل بصره تصریح می کنند:
من شما را به کتاب خدا و سنّت پیامبرش دعوت می کنم. در شرایطی که اکنون ما زندگی می کنیم سنت رسول خدا(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) از بین رفته و به جای آن بدعت و احکام و ارزشهای غیر اسلامی نشسته است مرا بپذیرید و به یاری من برخیزید. شما را به راه ارشاد و رستگاری هدایت خواهم کرد.
⏪از مجموعه این گونه ازسخنان امام حسین (عليهالسلام) اهداف والای نهضت عاشورا به خوبی روشن می شود که احیای قرآن، احیای سنت نبوی و سیره علوی، از بین بردن کج روی ها، حاکم ساختن حق، حاکمیّت بخشیدن به حق پرستان، از بین بردن سلطه استبدادی حکومت ستمگران، تأمین قسط و عدل در عرصه های اجتماعی و اقتصادی و... از جمله آنهاست.
⏪از طرف دیگر وقتی اهداف قیام منجی عالم بشریت و ویژگی های حکومت جهانی آن حضرت را مورد بررسی قرار می دهیم همین اهداف و انگیزه ها حتی با تعابیر مشابه با تعابیر به کار رفته در مورد نهضت حسینی قابل مشاهده است.
✳️مولا امیرالمومنین حضرت علی بن ابیطالب(علیهالسلام) در توصیف سیره حکومتی امام مهدی(عجلاللهتعالیفرجه) می فرمایند:
هنگامی که دیگران هوای نفس را بر هدایت مقدم بدارند او [مهدی موعود (عج الله)] امیال نفسانی را به هدایت بر می گرداند و در شرایطی که دیگران قرآن را با رأی خود تفسیر و تأویل خواهند کرد او آراء و عقاید را به قرآن باز می گرداند. او به مردم نشان خواهد داد که چگونه می توان به سیره نیکوی عدالت رفتار کرد و او تعالیم فراموش شده قرآن و سیره نبوی را زنده خواهد ساخت.🥀
📚منابع:👇
۱-بحارالانوار، ج45، ص6.
۲-حیاة الإمام الحسین(ع)، ج2، ص264
۳-.بحارالانوار، ج51، ص130.
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha