📔 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
🔔 ناقوس ها به صدا در می آیند.(۶۸)
📚 انتشارات عهدمانا
پسرم ! همانا تو را به ترس از خدا سفارش می کنم که پیوسته در فرمان او باشی و دلت را با یاد خدا زنده کنی و به ریسمان او چنگ زنی . چه وسیله ای مطمئن تر از رابطهٔ تو با خداست ، اگر سر رشتهٔ آن را در دست گیری ؟!
دلت را با اندرز نیکو زنده کن . هوای نفس را با بی اعتنایی به حرام بمیران . جان را به یقین نیرومند کن و با نور حکمت روشنایی بخش و با یاد مرگ آرام گردان .
پس جایگاه آینده را آباد کن . آخرت را به دنیا مفروش و آنچه نمی دانی مگو . آنچه بر تو لازم نیست بر زبان نیاور و در جاده ای که از گمراهی آن می ترسی ، قدم مگذار ؛ زیرا خودداری هنگام سرگردانی و گمراهی ، بهتر از سقوط در تباهی هاست... در راه خدا آنگونه که شایسته است تلاش کن و هرگز سرزنش ملامتگران تو را از تلاش در راه خدا بازندارد... شناخت خود را در دین به کمال برسان . خود را برای استقامت در برابر مشکلات عادت ده که شکیبایی در راه حق ، عادتی پسندیده است و در تمام کارها خود را به خدا واگذار که به پناهگاه مطمئن و نیرومندی رسیده ای ...
در دعا ، با اخلاص پروردگارت را بخوان که بخشیدن و محروم کردن ، در دست اوست و فراوان از خدا درخواست خیر و نیکی داشته باش.
...پسرم ! آنچه نمی دانی نگو . آنچه را دوست نداری به تو نسبت دهند ، دربارهٔ دیگران مگو. بدان که خود بزرگ بینی و غرور ، مخالف راستی ، و آفت عقل است .در زندگی نهایت تلاش و کوشش را داشته باش ، اما در فکر ذخیره سازی برای خود و دیگران نباش .
... پسرم ! به یقین بدان که تو ، به همهٔ آرزوهایت نخواهی رسید و مدت زیادی زندگی نخواهد کرد و به راه کسانی می روی که پیش از تو رفته اند . پس در به دست آوردن دنیا آرام باش و در مصرف آنچه به دست آورده ای نیکو عمل کن .
... بدان که روزی دو قِسم است : یکی آنکه تو آن را می جویی و دیگری آنکه او تو را می جوید و اگر تو به سوی آن نروی ، خود به سوی تو خواهد آمد .
پسرم ! بدیها را به تأخیر انداز ، زیرا هر وقت که بخواهی می توانی آنها را انجام دهی.
↩️ ادامه دارد...
🔵 تأثير عوامل زيست محيطى در سلامت
💠 در آغاز سرما خود را بپوشانيد و در پايانش آن را دريابيد، زيرا با بدنها همان می كند كه با برگ درختان خواهد كرد، آغازش می سوزاند و پايانش می روياند.
📒 #نهج_البلاغه ، حکمت ۱۲۸
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۵۷ بخش ۲ ارزش قناعت و خودکفایی.mp3
1.9M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت57 2⃣
⭕️ ارزش قناعت
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت57 ( 2 )
🔹 ارزش قناعت
🔻 آنقدر قناعت مهم و ارزشمند است که حضرت در خطبه ۱۹۳ آن را یکی از صفات بارز متّقین میدانند و میفرمایند: « قانِعَةً نَفسُهُ » ؛ "(متّقی را نمیبینی مگر اینکه) نفسش به آنچه که دارد، قانع است."
🔻به همین دلیل، مولا علی (علیه السلام) انسان ها را به خاطر داشتن صفت قناعت، شایسته مدح و تعریف و تمجید میدانند؛ مثلاً دربارهٔ مرحوم خَبّاب بن اَرَت در حکمت ۴۳ میفرمایند: « [رَحِمَ] يَرْحَمُ اللَّهُ خَبَّابَ بْنَ الْأَرَتِّ... وَ قَنِعَ بِالْكَفَافِ » ؛ " خدا خبّاب بن ارت را رحمت کند که به آنچه که کفایتش می کرد قناعت کرد."
🔻و در حکمت ۴۴ به صورت کلّی میفرمایند:
«طُوبَى لِمَنْ قَنِعَ بِالْكَفَاف» ؛
"خوش به سعادت کسی که به آنچه که کفاف زندگی اش را می دهد، قناعت کند."
🔻در همین موضوع، اسوه برتر قناعت، خود مولا علی (علیه السلام) است که در نامه ۴۵ خطاب به فرماندار بصره مینویسند: « به خدا سوگند، چنان نفس خود را ریاضت داده ام که به یک قرص نان هرگاه بیابم شاد شود و به نمک به جای خورش قناعت کند.»
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت روحانی نجیب و فاضل و خدوم مرحوم حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ ابوالقاسم طاهری طاب ثراه تألم انگیز و اندوه زا بود ، ایشان در طول سال های دراز افزون بر احراز مراتبی از فضل و دانش حوزوی و مدارجی از تقوا و فضیلتهای اخلاقی ، در مدیریت های حوزوی خوش درخشید و سرچشمه خدمت های فراوان بود و با پرونده ای روشن و پربار و با تحمل رنج ها به لقای الهی شتافت ، ضمن عرض تسلیت به حوزه و روحانیت استان مازندران و مسوولان و همکاران ایشان در مرکز خدمات و حوزه علمیه وهمه دوستان و علاقمندان و بازماندگان و خاندان محترم ایشان ، برترین مقامات قدسی و روح و رضوان الهی برای آن فقید سعید و شکیبایی و آرامش و پاداش نیکوی الهی را برای بازماندگان محترم از خداوند متعال خواستارم.
عاش سعیداً و مات سعیداً.
علی رضا اعرافی
مدیر حوزه های علمیه
۱۸ مهرماه ۱۴۰۰
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
هردم از این رهگذر رهگذری میرود
در پی مردان مرد پی سپری میرود
خبر درگذشت جانسوز مردی بزرگ که با عزمی بزرگتر منشأ امور خیر فراوان در مازندران و در حوزه علمیه قم بود. مدیری جهادی در مدیریت حوزه علمیه مازندران، خادمی دلسوز در مرکز خدمات، خطیبی توانمند در منبر خطابه، استادی موفق در کرسی تدریس و پژوهشگر و مدرس نهجالبلاغه بوده است.
بنده، این مصیبت مولمه را به حوزه های علمیه، جامعه روحانیت، برادران با فضیلت، دوستان و همکاران و شاگردان، همسر مکرمه و فرزندان و کلیه اعضای بیت و دودمان محترم بویژه بزرگ و پدر مقام آنان آیت الله حاج شیخ حبیب طاهری تسلیت عرض نموده صبر و اجر برای انان و رحمت و مغفرت برای آن عزیز سفرکرده و والدین ایشان از خداوند متعال مسئلت دارم
محمد باقر محمدی لائینی
نماینده مقام معظم رهبری در مازندران و امام جمعه ساری
۱۹/۷/۱۴۰۰
◾️#مراسم_تشییع
مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر حجت الاسلام و المسلمین طاهری مدیرکل مرکز خدمات استان قم روز سهشنبه 20 مهر 1400 ساعت 9 صبح از مقابل مسجد مصطفی خمینی خیابان هنرستان به سمت گلزار شهدای امامزاده جعفر (ع) برگزار میشود.
📢 کانال روابط عمومی #مرکزخدمات حوزههای علمیه
Go2l.ir/CSIS_Eta 🆔 :ایتا
📔 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
🔔 ناقوس ها به صدا در می آیند.(۶۹)
📚 انتشارات عهدمانا
کشیش کتاب را بست و عینکش را برداشت و به سرگئی نگاه کرد و گفت : « خوب ؟ چه طور بود ؟ »
سرگئی گفت : « خوب بود ، شبیه کلام پیامبران که شما در کلیسا موعظه می کنید. »
کشیش با سر حرف او را تأیید کرد و گفت : « من عقیده دارم که باید حرف های کسانی چون علی را به محراب کلیسا ببریم و به گوش مردم برسانیم. »
سرگئی پرسید : « با تعصّبات عقیدتی و مذهبی چه می کنید پدر ؟ توی کلیسا که نمی شود اسم علی را آورد و موعظه هایش را خواند. »
کشیش گفت : « می شود اسم علی را نیاورد . کافی است این سخنان به گوش مردم برسد و تأثیر خودش را بگذارد . »
سرگئی از جا بلند شد و گفت : « بهتر است فردا من هم با شما به کلیسا بیایم . می خواهم دوستان قدیمتان را ببینم و موعظه های جدیدتان را بشنوم . »
کشیش از جا برخاست و گفت : « حتماً بیا ! قرار است این بار از زبان علی موعظه ای کنم که مردم از گناه فاصله بگیرند و قلبهایشان به نور حقایق و زندگی روشن شود . »
سرگئی لبخند زد و گفت : « خیلی هم امیدوار نباش چنین اتّفاقی بیفتد پدر ؛ قلبهایی که از جنس سنگ باشند ، با سالها بارش باران هم نرم نمی شود... حالا برویم که فکر کنم شام آماده باشد . »
↩️ ادامه دارد...