📒 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
📖 قضاوتهای حضرت علی (علیه السلام)
📚 انتشارات پیام حق
5⃣3⃣(قسمت سی و پنجم) عیب در تنفس
🔻مردی که ضربه ای بر سینه اش وارد شده و مدّعی بود که در اثر آن ضربه عیبی در تنفسش پدید آمده ، شکایت به نزد امیرالمؤمنین (علیه السلام) برده و از آن حضرت داوری خواست.
🔻 آن حضرت در صدد آزمایش او برآمده فرمودند:
🔹 نفس زمانی از سوراخ راست بینی و زمانی از سوراخ چپ بینی خارج می شود. بامداد از موقع طلوع سپیده تا طلوع آفتاب غالباً هوا از سوراخ راست بینی خارج می گردد. پس تعداد نفسهای مدعی را در موقع طلوع سپیده تا طلوع آفتاب شمارش کرد.
🔻 روز دیگر، مردی را در همان سن و سال و شرایط و در همان موقع مورد آزمایش قرار داد.
🔻 آنگاه به نسبتی که در تنفس مدّعی نقص وارد شده بود از جانی، ارش جنایت ( دیه ای که شرع مقدس میزان آن را مشخص نکرده و میزان آن را قاضی تعیین می کند) گرفت.
↩️ ادامه دارد...
🔴 ضرورت کنترل زبان
💠 سخن در بند توست، تا آن را نگفته باشی و چون گفتی تو در بند آنی ؛ پس زبانت را نگهدار چنانكه درهم و دينار را نگه می داری، زيرا چه بسا سخنی كه نعمتی را طرد يا نعمتی را جلب کرد.
📒 #نهج_البلاغه ، حکمت ۳۸۱
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۹۶ بخش ۱ ارزش علم و بندگی (1).mp3
3.15M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت96
⭕️ ارزش علم و بندگى
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت96
🔹 ارزش علم و بندگى
🔰 در حکمت ۹۶ نهجالبلاغه ، امیرالمؤمنین (عليهالسلام) قاعده اصلی و اساسی نزدیکی و دوری نسبت به پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)، که منجر به اولویت و عدم اولویت انسان ها در جانشینی پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) میشود را به دقت بیان میفرمایند:
💠 " نزدیک ترین مردم به پیامبران، دانا ترین آنان است به آنچه که آورده اند؛ (سپس این آیه را تلاوت فرمود: همانا نزدیک ترین مردم به ابراهیم آنان اند که پیرو او گردیده اند و مؤمنانی که به این پیامبر خاتم پیوستند. سپس حضرت فرمودند:) دوستِ محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم) کسی است که خدا را اطاعت کند، هر چند پیوند خویشاوندی او دور باشد؛ و دشمن محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم) کسی است که خدا را نافرمانی کند، هر چند خویشاوند نزدیک او باشد. "
🔻 پس معیار اول در اینکه چه کسی به پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نزدیک تر و اولیٰ است، دانش پیامبر را داشتن است؛
🔻 مولا علی (علیهالسلام) در خطبه ۳ نهجالبلاغه شریف، که معروف به خطبه شقشقیه است، اساساً عدم کفایت خلیفه اول برای جانشینی را ضعف علمی او میدانند و اینکه میدانست امیرالمؤمنین (عليهالسلام)، از نظر علمی بر همه برتر است؛ در خطبه سوم میخوانیم:
" آگاه باشید! به خدا سوگند ابابکر، جامه خلافت را درحالی بر تن کرد که میدانست جایگاه من نسبت به حکومت اسلامی، مانند محور آسیاب به آسیاب است، که دور آن حرکت میکنند؛ او میدانست که سیل علوم، از دامن کوهسار من جاری است و مرغانِ دور پرواز اندیشه ها، به بلندای ارزش من نتوانند پرواز کرد. "
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯
🌸این که گاهی انسان چشمش را از این همه فضل خداوند متعال و بخشش او ببندد و به خاطر یک عِقاب نا امید شود این وسوسه شیطان است.
#استاد حقانی
# جلسه انس
📒 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
📖 قضاوتهای حضرت علی (علیه السلام)
📚 انتشارات پیام حق
6⃣3⃣(قسمت سی و ششم) شخص بدهکار
🔻امیرالمؤمنین (علیه السلام) در مورد شخص بدهکاری که قرض خود را ادا نمی کند فرمودند :
🔹شخص بدهکاری که قرض خود را ادا نمی کند باید حبس شود. چنانچه ورشکستگی یا عدم توانایی بازپرداخت بدهی برای او ثابت گردد، او را آزاد می کنند تا مالی به دست آورده و دیون خود را ادا نماید.
🔻همچنین در مورد کسی که بدهیهای خود را نمی دهد و طلبکارانش را سر می دواند فرمودند :
🔹کسی که بدهیهای خود را نمی دهد و طلبکارانش را سر می دواند باید زندانی شود.
آنگاه او را وادار می کنند که داراییش را به نسبت دیونش بین طلبکارانش تقسیم کند و اگر امتناع ورزد امام این کار را می کند.
↩️ ادامه دارد...
🔴 ضرورت آمادگی برای مرگ
💠 ای بندگان خدا ، آماده مرگ باشيد كه بر شما سايه افكنده است، چون مردمی باشيد كه بر آنها بانگ زدند و بيدار شدند و دانستند دنيا خانه جاويدان نيست و آن را با آخرت مبادله كردند.
📜 #نهج_البلاغه، فرازی از خطبه ۶۴
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۹۶ بخش ۲ ارزش علم و بندگی.mp3
2.92M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت96 2⃣
⭕️ ارزش علم و بندگى
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت96 ( 2 )
🔹 ارزش علم و بندگی
🔻 در جای جای نهجالبلاغه، مولا علی (علیهالسلام) به رونمایی از علم بی نظیر خودشان اشاره کرده اند؛
🔻 کدام شخصیت است که جسارت و جرأت داشته باشد مثل امیرالمؤمنین (عليهالسلام) در خطبه ۱۸۹ بر فراز منبر بنشیند، در جمعی که دوست و دشمن بدخواه و نصیحت گر همه نشسته اند و بفرماید:
« أَيُّهَا النَّاسُ سَلُونِي قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِي فَلَأَنَا بِطُرُقِ السَّمَاءِ أَعْلَمُ مِنِّي بِطُرُقِ الْأَرْضِ » ؛
" ای مردم! قبل از آنکه مرا از دست بدهید، از من بپرسید. پس قطعاً من راه های آسمان را از زمین هم بهتر میشناسم. "
🔻 همين امیرالمؤمنین (عليهالسلام) است که در خطبه ۱۷۵ اینگونه با قسم جلاله میفرماید:
" سوگند به خدا ، اگر بخواهم میتوانم هر کدام از شما را از آغاز و پایان کارش و از تمام شئون زندگی اش آگاه سازم؛ ولی از آن می ترسم که یا اینگونه خبرها، نسبت به رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) کافر شوید. آگاه باشید که من این اسرار گرانبها را به یاران رازدار و مورد اطمینان خود میسپارم؛ سوگند به خدایی که محمد (صلی الله علیه و آله و سلّم) را به حق برانگیخت و او را برگزید، جز به راستی سخن نگویم. پیامبر اسلام، همهٔ اطلاعات را به من سپرده است و از محل هلاکت آن کس که هلاک میشود و جای نجات کسی که نجات می یابد و پایان این حکومت، همه را به من خبر داده و مرا آگاه کرده است. هیچ حادثه ای بر من نگذشت جز آنکه در گوشم نجوا کرد و مرا مطلع ساخت. "
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯
📒 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
📖 قضاوتهای حضرت علی (علیه السلام)
📚 انتشارات پیام حق
7⃣3⃣(قسمت سی و هفتم) فریادرس آمد
🔻 روزی امام علی (علیه السلام) از قبیله همدان بیرون شد، در بین راه دو مرد را دید، زد و خورد می کردند؛ آنان را از هم جدا نموده و به راه خود ادامه داد.
🔻در بین راه صدای استغاثه ای شنید .
✨ امیرالمؤمنین (علیه السلام) به جانب او شتافت و می فرمود : فریادرس آمد.
🔻 دو مرد را دید که یکی از آنان از دیگری شکایت داشت. شاکی گفت : یا امیرالمومنین ! پیراهنی به این مرد فروخته ام به هفت درهم و با او شرط کرده ام که درهم های سالم و بدون عیب به من تحویل دهد و او این درهم های معیوب را به من داده است و من از گرفتن آنها امتناع ورزیده از او مطالبه دراهم سالم نمودم ، پس سیلی به صورتم زد .
✨ امیرالمؤمنین به زننده فرمود : چه می گویی ؟
🔻 گفت : راست می گوید. به او فرمود : به شرط خود وفا کن. آنگاه به مضروب فرمود : قصاص بگیر، مرد گفت : یا عفو کنم ؟
✨ امام (علیه السلام) فرمود : اختیار آن با خود توست، سپس به همراهان خود فرمود : بگیرید او را . پس مردی او را بر دوش گرفت و آن حضرت پانزده تازیانه به او زد و فرمود : این سزای هتک حرمت توست نسبت به آن مرد.
↩️ ادامه دارد...
موضوع : امام شناسی در نهج البلاغه(۲۰)
🔵 امام ؛ چراغی در تاریکی
ای مردم ! همانا من در ميان شما چونان چراغ درخشنده در تاريکی هستم که هر کس به آن روی می آورد، از نورش بهره مند می گردد. ای مردم! سخنان مرا بشنويد و به خوبی حفظ کنيد، گوش دل خود را باز کنيد تا گفته های مرا بفهميد.
📜 #نهج_البلاغه ، خطبه ۱۸۷
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی