eitaa logo
پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
570 دنبال‌کننده
4.5هزار عکس
1.2هزار ویدیو
29 فایل
نهج البلاغه خوانی سیری در نهج البلاغه
مشاهده در ایتا
دانلود
سلام خدا بر امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود: (ای مردم!) 👈شما را چه شده است که با به دست آوردن از دنيا می گرديد! ❓و از ، که از دست می دهيد، نمی شويد!. ()
شرح حکمت 334 ☘امام عليه السلام فرمود: اگر انسان، سرآمد زندگى و عاقبت كار خود را مى ديد، آرزوها و غرور ناشى از آن را دشمن مى شمرد. 🔹 سرآمد زندگى و پايان عمر بر هيچكس روشن نيست؛ خواه 👱‍♂جوان باشد يا👨‍🦳 پير، سالم باشد يا زمين گير، زيرا هر روز ممكن است حادثه اى رخ دهد و حتى جوانان و افراد سالم و نيرومند را با خود از اين جهان ببرد؛ 🔸ولى با توجه به اينكه انسان از پايان عمر خويش به طور دقيق آگاه نيست همين امر گاهى سبب اشتباه او مى شود و زندگى را جاودانه مى پندارد، 💫دامنه آرزوهايش گسترش پيدا مى كند و غرور ناشى از آن تمام وجود او را فرا مى گيرد. 🌱 البته مكتوم بودن پايان زندگى فلسفه مهمى دارد و آن اين است كه اگر هركس از پايان عمر خود باخبر بود، هرگاه پايان آن را نزديك مى ديد در اضطراب شديدى به سر مى برد و زندگى در كام او تلخ مى شد و اگر پايان آن را دور مى ديد در غفلت و غرور فرو مى رفت، ✨خداوند آن را مكتوم داشته تا انسان دائمآ در ميان خوف و رجا باشد نه زندگى در كامش تلخ شود و نه غرور و غفلت و آرزوهاى دور و دراز او را احاطه كند.
اهمیت بیان فضایل و کلام گهربار امیرالمومنین علی علیه السلام: لطفاً 🎧صوت را بشنوید و یا بخوانید 👇 پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم فرمود: 💠هرکس فضیلتی از او را کند و به آن نماید ، خداوند گناهان گذشته و اینده اش را ، هرچند به اندازه جن و انس گناه کرده باشد. 🔰و هرکس فضیلتی از فضائل علی علیه السلام را ، تا آن نوشته باقی است برای او طلب می کنند. 👂و هر که به فضیلتی از فضائل علی علیه السلام دهد ، خداوند گناهانی را که به وسیله ی گوش انجام داده می آمرزد. ✅و هرکس به نوشته ای از فضائل علی علیه السلام کند، خداوند گناهانی را که با انجام داده می آمرزد. (امالی صدوق، مجلس 28، حدیث 10) ✳️همانا من در ميان شما چونان درخشنده در تاريکی هستم که هرکس به آن روی می آورد، از بهره مند می گردد. 💠ای مردم! مرا و به خوبی حفظ کنيد، خود را باز کنيد تا گفته های مرا .(خطبه ۱۸۷) همچنانکه مولا امیرالمومنین علی علیه السّلام در زمان خود بود. امروز نیز مظلومیت او، در نحوه بر خورد ما نسبت به یکی از ماندگار ترین یادگار او، یعنی سخنان گهر بارش از جمله است. که در برخی بررسی ها از ۶۰۰۰ نفر مورد پرسش حدود ۵ درصد پاسخ دهندگان خواندن یک بار نهج البلاغه را داشتند در صورتی که مقام معظم رهبری در فرمایشی این کتاب را« همه دردهای فردی و اجتماعی» می دانند: «ما مثل آن هستیم که نسخه کاملی از یک را در جیب خود یا در طاقچه اتاق خود دارد، اما در عین حال لای آن نسخه را باز نمی‌کند و به آن عمل نمی‌کند و از آن بیماری دائماً رنج می‌برد. قرن‌های متمادی نهج‌البلاغه را داشتیم، اما از آن استفاده نکردیم و از آن بهره نبردیم و بیماری‌های فردی و اجتماعی خود را برای خودمان نگه داشتیم. این، آن و افسوس بزرگی است که هر کس با نهج‌البلاغه آشنا شود، در دلش جا خواهد گرفت.(که چرا غافل بودیم)» ( سخنرانی معظم له ۱۳۶۵)