⭕️ املاک و مستغلات در عراق: آینۀ تمامنمای وضعیت کشور
عراق مشکلات زیادی دارد: بیابانزایی، بحران آب، ضعف در خدمات اساسی مانند برق، حملونقل عمومی، بهداشت و آموزش اما هیچ یک به اندازۀ بحران مسکن نمیتواند هرجومرج و فساد مالی و اداری را نمایش دهد.
🏷 #بازارها #عراق_و_شامات #گزارش #عراق #فساد_اداری #فساد_مالی
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/19111
🔴 سخنگوی السودانی: حمله پهپادی به فرودگاه سلیمانیه از ترکیه انجام شد
👈 سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق با ارائه جزئیات تازه درباره حمله پهپادی به یک فرودگاه در سلیمانیه، این اقدام را نقض حاکمیت ارضی عراق و خلاف اصول حسن همجواری دانست.
🔺واکنش جریانات سیاسی عراق به حمله پهپادی به فرودگاه عربت 👇
ائتلاف النصر، جریان حکمت ملی و جنبش عصائب اهل الحق عراق، حمله به فرودگاه عربت در استان سلیمانیه که منجر به کشته و زخمی شدن شماری از اعضای دستگاه مبارزه با تروریسم اقلیم کردستان عراق شد را محکوم کردند.
🔸ائتلاف النصر:
ترکیه اشغالگر عراق است و ده ها پایگاه در عمق خاک عراق دارد. این کشور به نقض حاکمیت و دخالت در امور داخلی عراق ادامه داده است. این موضوعی است که مسکوت مانده و مشکلی ملی است.
🔹عمار الحکیم، رئیس جریان حکمت ملی عراق خواستار تحقیق فوری و دقیق برای شناسایی مسئولان این حمله و حفاظت از حاکمیت عراق و تضمین امنیت و ثبات این کشور و ملت آن شد. وی به خانواده های قربانیان این حادثه تسلیت و برای مجروحان آن آرزوی شفای عاجل کرد.
🔸قیس الخزعلی دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق: حاکمیت عراق و دفاع از آن از جمله امور ثابتی است که نمیتوان در مورد آن چشم پوشی یا تعارف کرد. وی حادثه فرودگاه عربت را نقض آشکار حاکمیت عراق قلمداد کرد. دولت و همه نیروهای سیاسی باید برای متوقف کردن این تجاوزهای پرتکرار در یک صف بایستند.
https://eitaa.com/iraq_studies
🔴نقشِ پشت پرده آمریکا در درگیریهای استان کرکوک عراق
🔺یکی از رهبران ائتلاف الفتح عراق به نقش آمریکا در درگیریهای در استان کرکوک این کشور اشاره کرد.
👈به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، «علی الزبیدی» یکی از رهبران ائتلاف الفتح عراق تاکید کرد که تحولات رخ داده در استان کرکوک یک بازی سیاسی به شمار میرود که هدف از آن بازگرداندن نفوذ و سلطه حزب دموکرات کردستان به این استان است.
🔹وی اضافه کرد: حزب بارزانی یک بار در سال ۲۰۱۷ از برگ استان کرکوک برای برگزاری همه پرسی استقلال استفاده کرده و این اهرم دیگر کارایی ندارد. در پشت مسأله استان کرکوک چندین جریان ایستادهاند؛ عامل هر بحران سیاسی، اقتصادی و یا امنیتی که عراق با آن رو به رو میشود آمریکا و مزدوران آن در داخل کشور هستند.
🔸الزبیدی بیان کرد: کرکوک یک استان عراقی بوده و باید از تمام اقشار ساکن آن محافظت شود.
🔹پیش از این نیز برخی سیاستمداران عراقی اعلام کرده بودند که تحرکات نظامیان آمریکایی در عمق خاک سوریه همزمان با تحولات اخیر استان کرکوک مشکوک بوده و طرحهای جدیدی از سوی آمریکا برای تقسیم نقشهای مربوط به هدف قرار دادن ساکنان این استان عراق تدوین شده است.
🇮🇶مطالعات عراق
🔴 افتتاح پروژه شلمچه-بصره
🔹مراسم کلنگ زنی و اجرایی شدن ساخت راه آهن شلمچه_بصره روز گذشته( شنبه ۱۱شهریور۱۴٠۲) با حضور آقای السودانی نخست وزیر عراق اتفاق مبارکی برای رشد و ارتقاء سفرهای زیارتی و در آینده ای نزدیک برای مبادلات اقتصادی و مسیرهای ترانزیتی ریلی در منطقه خواهد بود که شرق را به غرب متصل خواهد کرد.
🔸در دنیای تجارت کنونی، این خطوط ریلی هستند که توجه قدرت های اقتصادی و تجاری را به خود جلب کرده اند، چرا که خطوط ریلی به دلیل کاهش محسوس هزینه های حمل و نقل و سرعت و امنیت و حجم بیشتر کالا نسبت به دیگر مسیرهای جایگزین کالا، در اولویت تجارت و سرمایه گذاری قدرت های اقتصادی قرار گرفته اند.
🔹باید خاطرنشان کرد پروژه ریلی شلمچه-بصره که متاسفانه سال ها نادیده گرفته شده بود دیروز به صورت رسمی آغاز به ساخت و ساز کرد و این مسیر در آینده ای نزدیک موجب اتصال دیگر شبکه های ریلی کشورهای ذینفع خواهد شد و ایران و عراق در این مسیر به هاب ترانزیتی تبدیل و منافع بسیاری را بدست خواهند آورد. همچنین گفتنی است با پیمان اخیر ایران و عربستان با گروه مالی بریکس سطح مبادلات با چین و روسیه و آفریقا افزایش می یابد و این خطوط ریلی از روسیه در شمال و چین و هند در شرق و آسیای مرکزی به غرب و از اروپا و مدیترانه به سوریه و لبنان و اردن و همچنین آفریقا و کشورهای خلیج فارس در جنوب می پیوندد و دنیای اقتصادی و تجاری جدیدی را با منافع اقتصادی بالا و به صرفه در این منطقه ایجاد خواهد کرد.
🔸در همین راستا با توجه به مطالب فوق، در برخی شبکه های معلوم الحال عراقی وابسته به منافع غربی_صهیونیستی شاهد سم پاشی هایی در این رابطه هستیم که اینطور وانمود می کنند که در این پروژه عراق نادیده انگاشته شده و تنها جمهوری اسلامی ایران است که مطلقا منافعی بدست خواهد آورد و پروژه بندرفاو و جاده ی توسعه عراق که در سال های بعد قرار است افتتاح شود با این پروژه به محاق خواهد رفت! با تولید این دست از محتواها در فضای رسانه شبهات زیادی در افکار عمومی برخی گروه ها و مردم عراق علیه ایران به وجود آمده است که این با وجود ضعف های رسانه ای و تحلیلی بین المللی در ایران و عراق در اقناع این گروه از مخاطبین عراقی، ما شاهد گسترش این شبهات و موضع گیری ها در اذهان عمومی می باشیم که جای بس تاسف است و باید گام های جدی درباره ی این نقطه ضعف های رسانه ای برداشته شود.
🔻همچنین در این راستا باید اذعان کرد وجود چنین پروژه هایی مانع اهداف و منافع راهبردی برخی کشورها از جمله آمریکا و رژیم غاصب اسرائیل و برخی دوستان منطقه ای شان می باشد که همواره با حضور در منطقه ی غرب آسیا موجب بی ثباتی و غارت مال و جان ملت ها بوده اند و باید دید در ادامه برای سنگ اندازی در اینگونه پروژه ها که موجب پیشرفت و شکوفایی اقتصادی کشورهای منطقه است از چه اهرم و برنامه ها و موانعی بهره خواهند برد.
🇮🇶مطالعات عراق
⭕️ رقابت ایران و عراق در کریدورهای ترانزیت دریایی و زمینی منطقهای
در سالهای اخیر عراق به یکی از مقاصد پیشرو برای سرمایهگذاریهای چینی در خاورمیانه و پیوندی حیاتی در طرح یک کمربند یک جاده پکن (BRI) تبدیل شده است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/17112
🇮🇶مطالعات عراق
داستان بنرها؛ هرچه مردمی تر، صدری تر؟ ؛ مشاهدات سفر اربعینی
زهرا اسداللهی_ مطالعه بر روی جریان ها و جنبش های اجتماعی عراق، من را به این تصمیم رساند تا در این سفر که با تراکم بسیار بیشتر از هر سفر دیگر، میشود انسان عراقی دید، روی مطالعه میدانی دو پدیده اجتماعی «تشرین» و «صدری ها» تمرکز کنم. البته با این ملاحظه و احتیاط که عراق و عراقی اربعین، با عراق و عراقی غیر اربعین تفاوت که هیچ، بعضاً تناقض دارد. این شیوه مطالعه عراق از روی فضای اربعین را اصلاً پیشنهاد نمیکنم و حتی بشدت مضر میدانم، چون ضریب خطای غیر قابل چشمپوشی دارد. ادامه مطلب
https://zaya.io/مشاهدات_اربعینی_عراق
🇮🇶مطالعات عراق
📚 مجموعه #کاوش
بررسی کتابهای غیرفارسی منتشر شده؛ مناسب محققین و پژوهشگران
2️⃣ بررسی کتاب شخصیت فرد عراقی: پژوهشی در روحیه ملت عراق در سایه جامعهشناسی مدرن
🔸 کتاب «شخصیت فرد عراقی» اساس و پایه آثار بعدی جامعهشناسی علی الوردی محسوب میشود. این کتاب به دو بخش تقسیم میشود. بخش نخست به بررسی شخصیت انسانها به طور کلی و بخش دوم آن به شخصیت فرد عراقی اختصاص دارد.
🔸 مهم ترین چیزی که الوردی در بحث شخصیت فرد عراقی به آن اشاره می کند دوگانگی شخصیت در انسان عراقی است. وردی در این باره می نویسد: «در شخصیت انسان عراقی نوعی دوگانگی وجود دارد و … قرائن بسیاری وجود دارد که این مساله را تایید می کند.»
🔸 انسان عراقی منافق یا ریاکار نیست کما این که بعضی دوست دارد او را این گونه بنامند بلکه او در واقع دو شخصیت دارد؛ وقتی با یکی از شخصیت هایش کاری را انجام می دهد فراموش می کند که لحظاتی بعد شخصیت دیگرش کاری دیگر انجام خواهد داد. …اوست که مثلا ممکن است به تحریم کالاهای صهیونیستی دعوت کند و هموست که وقتی به بازار می رود یادش می رود شخصیت اولش چه گفت و صرفا دنبال کیفیت و ارزانی می رود. (ص48) الوردی این دوگانگی شخصیت را از سه ناحیه تمدنی و فرهنگی، اجتماعی و روانی مورد کنکاش قرار می دهد.
🔸 بررسیهای علی الوردی درباره شخصیت انسان عراقی، یکی از مهمترین پژوهشهای صورت گرفته در نوع خود به شمار میرود و میتواند به مانند الگویی در مطالعه سایر مناطق خاورمیانه به کار رود.
📌 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://zaya.io/شخصیت_انسان_عراقی
🇮🇶مطالعات عراق
5.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ بازی رسانه ای سبب جنگ خلیج فارس شد!
🔹 وقتی صحبت از جنگ نرم میکنیم، یعنی همین شهادت دروغ دختر سفیر کویت که سبب شد، آمریکا جنگ خلیج فارس را پایه ریزی کند.
@iraq_studies
♦️ دو ماه بعد از حمله عراق به کویت ۱۹۹۰، دختری ۱۵ ساله به نام نیره در کنگره امریکا حاضر شد و علیه جنایت های عراق شهادت داد.
🔹 نیره در حالی که نمی توانست جلوی اشک هایش را بگیرد گفت شاهد بوده سربازان عراقی نوزادان را از انکوباتورهای بیمارستانی کویت بیرون می کشند و نوزادان میمیرند
🔹 شهادت نیره آنقدر تاثیرگذار بود که روزها شبکه های تلویزیونی امریکایی بارها و بارها پخش کردند و جورج بوش پدر، رئیس جمهور وقت امریکا هم چندبار هنگام سخنرانی علیه عراق به همان صحبت های نیره اشاره کرد.سناتورهای طرفدار جنگ هم قبل از رایگیری برای جنگ، ۷ بار به این داستان اشاره کردن
🔹 میلیون ها امریکایی پا به پای نیره اشک ریختند و نمی دانستند نیره در واقع «نیره الصباح» است؛ دختر سفیر کویت در امریکا. امریکا با استناد به همین شهادت و صحبت ها، افکارعمومی را برای ورودش به جنگ خلیج فارس آماده کرده بود
🔹 سال ۱۹۹۲ پس از پایان جنگ و تکمیل عملیات «آزادسازی کویت»، سازمان عفو بین الملل که اتفاقا در ابتدا صحت ماجر اهای نیره را تایید کرده بود گفت متوجه شدند که این داستان درست نبوده و حتی دولت بوش را به «دستکاری فرصت طلبانه جنبش بین المللی حقوق بشر» متهم کرد.
@iraq_studies
آشنایی با کشور# عراق
دوران استعمار، پادشاهی و جمهوری در عراق
1399-6-3 3840 0

در این مطلب به بخشی از تاریخ عراق از سلطه بیگانگان و استعمار انگلیس در عراق و پس از آن دوران پادشاهی و به جمهوریت رسیدن قدرت در این کشور خواهیم پرداخت.
استعمار بریتانیا
با شروع جنگ جهانی اول، انگلیسیها به بهانه جلوگیری از نفوذ آلمان با ارتشی بزرگ و پیشرفته وارد عراق شدند و در آغاز جنگ در نوامبر 1914،شهر عماره و بصره و در ژوئن سال 1915 شهر ناصریه را به اشغال خود درآوردند. ارتش انگلیس در سال 1916 در نزدیکی بغداد متحمل شکست شد اما مجددا در اوایل سال 1917 اشغال را آغاز کردند و وارد بغداد شدند.
شهر موصل در شمال عراق در 11 مارس 1917 به دست انگلیسیها سقوط کرد و در نوامبر سال 1918، عراق به طور کامل تحت تصرف انگلیس درآمد. در ژوئیه سال 1920، در اعتراض به حضور انگلیسیها، انقلابی در عراق شکل گرفت. این قیام، پیروزی مردم عراق علیه استعمار بود که به انقلاب سال بیست (ثورة العشرین) شهرت یافت و بریتانیا را بر آن داشت تا یک دولت پادشاهی موقت تشکیل دهد. اداره این دولت بر عهده شورای وزیران عراق و تحت نظارت عالی حاکم بریتانیا بود. در سال 1921، «فیصل اول» در یک همهپرسی عمومی به عنوان پادشاه عراق انتخاب شد.
پادشاهی و استقلال
در دوره استعمار توسط انگلیس، ارتش این کشور به بهانه تهدید کردها و حمایت ترکها از آنها، به حضور خود در عراق ادامه داد. با اینحال همزمان با این حضور، نارضایتیها و قیام علیه انگلیس نیز ادامه داشت. این اوضاع باعث شد تا «شاه فیصل اول» برای کاهش شورشها، از انگلیس درخواست انعقاد پیمان اتحاد با عراق را کند. با موافقت انگلیس، پیمان اتحاد در سال 1922 امضا و اولین انتخابات پارلمان عراق در سال 1925 برگزار شد. در سال 1931، با کشف نفت در عراق، توافقنامههای بینالمللی میان کشورهای عراق، آلمان، فرانسه و آمریکا به تصویب رسید.
سپس در اکتبر سال 1932، عراق پس از موافقت انگلیس به عضویت سازمان ملل درآمد. در همان سال قَیمومیت انگلستان بر عراق به پایان رسید و این کشور رسماً به استقلال دست یافت. شاه ملک فیصل در سال 1933 درگذشت و فرزندش«غازی بن فیصل» ملقب به شاه غازی اول جانشین وی شد. شاه غازی دومین پادشاه عراق از سلسله هاشمی بود. او بر عکس پدرش رویه ضد انگلیسی را در پیش گرفت. وی فعالیت احزاب را ملغی کرد و کشور را تحت سلطه خود درآورد. شاه غازی به حکومت خود ادامه داد تا اینکه در سال 1939 در یک سانحه رانندگی درگذشت.
🇮🇶مطالعات عراق
آشنائی با کشور#عراق
انقلاب علیه انگلیس
از سال 1939 تا 1945، فضای کشور عراق تحت تاثیر انقلاب «رشید گیلانی» بود. پس از درگذشت شاه غازی، فرزندش، سلطان فیصل دوم که سه سال بیشتر نداشت، قدرت را تحت سرپرستی بهدست گرفت. اما در اصل نوری سعید کسی بود که با حمایت انگلیس دولت را اداره میکرد. در مارس 1940، رشید عالی گیلانی که از پشتیبانی افسران طرفدار آلمان بهره میبرد، به نخستوزیری رسید و سفارت ایتالیا در بغداد در همان سال تبدیل به مرکز مهم اطلاعاتی برای متحدین علیه متفقین در خاورمیانه شد. رفتارهای گیلانی باعث شد تا دولت بریتانیا در ماه دسامبر 1940 تحریمهای اقتصادی و نظامی علیه عراق اجرا کند. رشید گیلانی در ژانویه 1941 از سمت خود استعفا داد.
چندی بعد در 2 مه 1941، انقلابی علیه حضور انگلیس در عراق به رهبری رشید گیلانی صورت گرفت و پس از فرار نوری سعید به خارج از عراق، دولت جدیدی شکل گرفت؛ هرچند این انقلاب نتوانست مقاومت خود را ادامه دهد و انگلستان دوباره زمام امور را به دست گرفت. آنان سران ارتش را اعدام کردند که این اقدام زمینه انقلاب 1958 محسوب میشد. در این زمان قرارداد یک آتشبس منعقد شد که انگلیس را قادر میساخت تا دوباره کنترل عراق را بهدست گیرد. در این دوره، حکومتی حامی انگلیس با ریاست «جمیل مدفعی» تشکیل شد که با استعفای زود هنگام وی، نوری سعید به جانشینی او رسید. در نهایت در سپتامبر 1943 عراق علیه قدرتهای محور، اعلام جنگ کرد.
شورش های داخلی
قبایل کرد، در دورههای زمانی مختلف دست به قیام علیه حکومت مرکزی زدند که یکی از آنها انقلاب بین سالهای 1945 تا 1946 میلادی است که با حمایت روسیه صورت گرفت. در آن زمان انگلیس برای تأمین امنیت و حفاظت از منابع نفت عراق، نیروهایی را به این کشور اعزام کرد. پس از پایان انقلاب، کردها در سال 1947، نوری سعید را برای ایجاد اتحاد بین عراق و اردن وارد مذاکره با پادشاه اردن کردند که این مذاکرات منجر به برقراری پیمان برادری بین دو کشور شد. این پیمان زمینه همکاری نظامی بین عراق و اردن را فراهم کرد که نهایتا در سال 1948 منجر به مشارکت ارتش عراق در جنگ با ارتش اردن علیه اسرائیل شد.
https://eitaa.com/iraq_studies