هدایت شده از بیداری ملت
7.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ چرا به دلار حاکمیت میدهید و رقیب ریال را تقویت میکنید؟!
رهبر انقلاب:
🔹 بعضی از شرکتهای بزرگ پر درآمد با مواد اولیه داخلی قیمت محصول خود را با دلار تلگرامی جعلی تنظیم میکنند!
🔹 چرا به دلار حاکمیت میدهید؟ چرا رقیب ریال را تقویت میکنید؟
🔴 #بیداری_ملت 👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
اصل ۴۴ قانون اساسی!
❇️نویسندگان قانون اساسی و اصل ۴۴، هم هوشمند بودند، هم منصف؛ به نظر بنده.
❇️ در محصول کار هم که همین اصل ۴۴، اصل ۴۳ و اینهاست، کاملاً پیداست که اینها هم مردمان هوشمندی بودند، هم مردمان باانصافی بودند. اینها آن چیزی را که از نظرشان به شکل کلی درست هم هست، خط میانهی بین اقتصاد سرمایهداری و اقتصاد سوسیالیسم شناخته بودند و این را در قالب آن سه محور اصلی مالکیت، در اصل ۴۴ ریختند.
❇️ مالکیتهای اختصاصی دولتی، مالکیت تعاونی، و مالکیت بخش خصوصی؛ اینها را تقسیمبندی کردند. بعد، در ذیلش برای این، دو سه تا شرط قرار دادند.
🔰یکی از شرطها این است که این تقسیمبندی با این مصادیق - که مصادیق را ذکر کردم - باید موجب رشد و توسعهی اقتصاد بشود؛ باید مایهی زیان نباشد.
✅یعنی اگر یک روزی مسئولان کشور تشخیص دادند که این تقسیمبندی، مایهی زیان است؛ موجب رشد اقتصادی نیست، این قانون دیگر در آن روز، بدین شکل اعتبار ندارد و به شکلی که منطبق بر مصلحت باشد، انطباق دارد. این، هوشمندی و انصاف آنها را میرساند.
۱۳۸۵/۱۱/۳۰
💠 @najvaeqtesad
دلاری شدن هزینه تولید!
✳️ از این شرکتهای بزرگ اینجوری ما داریم تعدادی، شرکت بزرگ، پر درآمد با مواد اولیهی داخلی این قیمت محصول خودش را با دلار تلگرامی، همین دلارهای جعلی، این قیمتهای جعلی دلار که هدایت میشود از طرف دشمن، با او تطبیق میکند. چرا؟
⁉️چرا شما به دلار حاکمیت میدهید؟ چرا برای ریال رقیب را تقویت میکنید؟ یکی از وظائف عمدهی ما این است که ما رقیب ریال را تقویت نکنیم در داخل.
🔹 یکی از گرفتاریهای کشور ما مسئلهی آویزان شدن به دلار است، در بخشهای مختلف اقتصاد ما. گفتم من در مشهد؛ بعضی از کشورها خودشان را از دلار جدا کردند و معاملاتشان را از طریق دیگری، حتی از سوئیفت اینها را خارج کرده بودند، اینها ارتباطاتشان را با سوئیفت هم قطع کردند، آنها قطع کرده بودند، اینها هم قطع کردند، وضعشان بهتر شد. کشورهایی هستند الان که وضعشان بهتر شد.
۱۴۰۲/۱/۱۵
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از KHAMENEI.IR
💬 #تحلیل_و_تبیین | مهار تورم در گرو سیاستهای مناسب ارزی
🎤 دکتر حسین صمصامی، استاد گروه اقتصاد دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با رسانه Khamenei.ir مطرح کرد؛
🔹 یکی از مهمترین معضلات کشورمان وجود تورم است. در شرایط کنونی میتوان گفت که نرخ تورم، به بالاترین میزان خود در دهههای اخیر رسیده است، این تورم بالا باعث میشود سرمایهگذاری انجام نشود، رشد اقتصادی اتفاق نیفتد و نقدینگی به سمت سفتهبازی و دلالی برود. شعار مهار تورم، اگر واقعاً محقق شود، رشد اقتصادی مد نظر اتفاق خواهد افتاد و شرایط اقتصادی کشور بهبود خواهد یافت.
🔹 بحث تورم و رشد اقتصادی دو مقوله مرتبط به هم هستند؛ بهطوریکه در کوتاهمدت تورم و بیکاری و رشد اقتصاد بر هم اثرگذار خواهند بود.
🔹 عوامل مختلفی در مورد تورم وجود دارد که یکی بحث نقدینگی است اما در کشور ما بهخصوص در دهه ۹۰ یعنی سالهای ۹۰، ۹۱ و ۹۲ و بهویژه الان، عامل اصلی تورم، سیاستهای نامناسب ارزی دولت است. اکنون هم یکی از عوامل اصلی رشد نقدینگی، نرخ ارز است.
🔹 در شرایط موجود مهمترین راهکار تورم این است که اولاً بانک مرکزی نباید از نرخ بازار آزاد که بازار قاچاق ارز است تبعیت کند؛ یعنی نرخ ارزی را که در اقتصاد اعمال میکند متناظر با نرخ بازار آزاد بالا نبرد.
🔹 ثانیاً اینکه بانک مرکزی باید اعلام کند تمام واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه و کالاهایی که در فرآیند تولید استفاده میشوند و همچنین کالاهای سرمایهای و واسطهای با این نرخ اعمالی انجام میشود.
🔍 ادامه را بخوانید👇
https://khl.ink/f/52383
10.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙دکتر حسن سبحانی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران
✅ سیاست ارزی مناسب برای جمهوری اسلامی، سیاست تثبیت نرخ ارز است. نرخ ارز شناور برای اقتصادهایی است که با دنیا در مبادلات تنش ندارند و نقل و انتقال راحت انجام می شود
💠 @najvaeqtesad
انسانیت و انصاف تا کجا!!!
🔆و من المجموع قال يوما رسول معاوية للحسن (علیهالسلام) اسأل اللّه أن يحفظك و يهلك هؤلاء القوم، فقال (علیهالسلام) رفقا: لا تخن من أئتمنك و حسبك أن تحبني لحب رسول اللّه (علیهوآلهالسلام) و لأبي و أمي (علیهماالسلام) و من الخيانة أن يثق بك قوم و أنت عدو لهم و تدعو عليهم. الملاحم و الفتن في ظهور الغائب المنتظر (عج)؛ ص : 192
🔸روزى قاصد معاويه (علیهماعلیه) به امام حسن(علیهالسلام) عرض کرد: از خداوند ميخواهم كه شما را حفظ نمايد و اين قوم (معاويه و تابعين او علیهمماعلیهم) را هلاك كند، امام حسن(علیهالسلام) [با مهربانی و آرامش] فرمودند: [آرام باش و] به كسى كه تو را امين ميداند خيانت مكن، براى تو همين بس كه مرا براى جدّم رسول اللَّه (علیهوآلهالسلام) و پدر و مادرم(علیهماالسلام) دوست ميدارى؛ این كه گروهى تو را مورد وثوق بدانند و تو دشمن آنها باشى و بر آنها نفرين كنى خیانت محسوب میشود.
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از KHAMENEI.IR
6.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📲 چرا برای ریال، رقیب را تقویت میکنید؟
✏️ رهبر انقلاب در دیدار اخیر مسئولان نظام: مدیران دولتی باید مشخّص بکنند که عملکردشان و نقششان در زمینهی سیاست کلّی اقتصاد کشور چیست؛ این باید مشخّص بشود؛ یعنی فلان شرکت بزرگ، که متعلّق به دولت هم هست، موادّ اوّلیّهاش هم داخلی است ــ از این شرکتهای بزرگِ اینجوری ما تعدادی داریم که شرکتْ بزرگ، پُردرآمد، با موادّ اوّلیّهی داخلی ــ که قیمت محصول خودش را با دلار تلگرامی، [یعنی] همین قیمتهای جعلی دلار که از طرف دشمن هدایت میشود، تطبیق میکند؛ چرا؟ چرا شما به دلار حاکمیّت میدهید؟ چرا برای ریال رقیب را تقویت میکنید؟ یکی از وظایف عمدهی ما این است که ما رقیب ریال را در داخل تقویت نکنیم.
🎥 #برش_دیدار
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
🔅 قَالُوا۟ یَـٰشُعَیبُ أَصَلَوٰتُكَ تَأمُرُكَ أَن نَّترُكَ مَا یَعبُدُ ءَابَاؤُنَا أَو أَن نَّفعَلَ فِی أَموالِنَا مَا نَشَـٰۤؤُا ۖ إِنَّكَ لَأَنتَ ٱلحَلِیمُ ٱلرَّشِیدُ [سوره هود: ۸۷]
گفتند ای شعیب، آیا نماز تو به تو دستور میدهد که آنچه را پدرانمان میپرستند ترک کنیم یا با اموالمان آنگونه که میخواهیم رفتار نکنیم؟ قطعاً تو بردبار و رشید هستى!
🔸 کافران زمان حضرت شعیب علیه السلام از این امر تعجب کردهاند که چرا پیامبر خدا درباره تصرف مردم در اموال شخصی دستورات خاصی دارد و اجازه نمیدهد که آنها آنگونه که دلشان میخواهد داراییها و ثروتهای خود را مصرف کنند.
🔸 این مواجهه بادین خدا دقیقاً مشابه مواجهه اقتصاد خواندههای #لیبرال است که وقتی از اقتصاد اسلامی حرف میزنیم رو ترش میکنند و میگویند مگر اسلام هم اقتصاد دارد؟ میگویند اقتصاد علم است و ربطی به دین ندارد!
🔸 آری! نماز ما به ما امر میکند که نمیتوانیم هر کاری که دلمان بخواهد با اموال شخصی خود بکنیم! نمازمان به ما میگوید این اموال در دست ما امانت است و باید آن را در جایی صرف کنیم که مالک حقیقی آن يعنی خداوند قادر متعال دستور داده است. این از اموال شخصی تا چه رسد به اموال عمومی و اموال دیگران!
🔸 نماز ما از اقتصاد ما جدا نیست همانگونه که از سیاست ما جدا نیست و چقدر دقیق گفت شهید مدرس بزرگوار که «سیاست ما عین دیانت ما است و دیانت ما عین سیاست ما» و من اضافه میکنم «اقتصاد ما عین دیانت ما است و دیانت ما عین اقتصاد ما»!
#اقتصاد_فرهنگی
#لیبرالیسم
🆔 @DrSaeedi
🔺سخنان تکاندهنده شهید مظلوم آیت الله سید محمدباقر صدر در مجلس درس:
«ما معتقدیم که ما از هارون الرشید برتریم، از هارون الرشید ورع و تقوایمان بیشتر است. عجب! مگر دنیای هارون الرشید به ما عرضه شد و ما نپذیرفتیم که میگوییم ورع ما از او بیشتر است؟ فرزندانم، برادرانم، عزیزانم، ای فرزندان علی علیهالسلام آیا دنیای هارون الرشید به ما عرضه شد؟
نه، به ما یک دنیای کوچک و ناچیز و محدود عرضه شده است؛ دنیایی که خیلی زود پراکنده میشود و از دست میرود، دنیایی که وسعت دنیای هارون الرشید را ندارد. هارون الرشید به ابرها رو میکرد و میگفت: هر جا ببارید خراجتان را برای من میآورند. در راه چنین دنیایی موسی بن جعفر علیهماالسلام را زندانی کرد. آیا ما خودمان را امتحان کردهایم؟ آیا این دنیا دست ما آمده است و موسی بن جعفر علیهماالسلام را زندانی نکردهایم؟ آیا خودمان را آزمودهایم؟ از خودمان پرسیدهایم؟ آیا تا به حال چنین سؤالی را برای خودمان طرح کردهایم؟ هر یک از ما این سؤال را از خودش بپرسد: بینه و بین الله این دنیا، دنیای هارون الرشید که او را مجبور کرد به خاطر آن موسی بن جعفر علیهماالسلام را به زندان بیندازد، پیش روی ما گذاشته شده است که خیال کنیم ما از هارون الرشید باتقواتریم؟».
📍سالگشت شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر و بنت الهدی صدر گرامی باد.
💠 @najvaeqtesad
📚معرفی کتاب
کتاب «کینز و هایک، برخوردی که علم اقتصاد مدرن را رقم زد» اثر نیکلاس وپشات و ترجمه محمدرضا فرهادی پور به دنبال بیان مجموعه خرده روایتهای تاریخی بستر شکل گیری دو مکتب کینزی و اتریشی با سردمداری جان مینارد کینز و فیریدریش فون هایک است که هر دو بر نحوه تفسیر بازار آزاد و میزان مداخله دولت در اقتصاد اختلاف جدی دارند.
📍این کتاب در 2011 و بعد از بحران اقتصادی 2008 نوشته شده است. این کتاب به تاریخ این مشاجره فکری در طول سده بیستم بحران اقتصادی اول و تا سالهای آغازین سده بیست و یکم و بحران اقتصادی 2008 میپردازد. مطالب کتاب تاریخ اندیشه اقتصاد و تاریخجه اثرگذاری کینز در سیاستگذاری اقتصادی دولتها از جنگ جهانی اول تا بعد از جنگ جهانی دوم و نفوذ هایک بر ریگان در اواخر سده بیستم و علل فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را به دقت و با جزئیات مفصل تشریح میکند و بیشتر رویکرد این مسئله مهم را دارد که به چگونگی تاثیر اقتصاددان بر سیاستگذار اقتصادی اشاره کند.
📌مطالعه بیشتر در
https://masuoddavodi.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=20782
💠 @najvaeqtesad
مبنای اقتصاد امروز دنیای سرمایهداری!
🧿نگاه اقتصاد مدرن حرکت بهسمت رشد پولداران و سرمایهداران است، این هدف با گزارههای علم نما در جای جای دنیای اقتصاد مستدل و علمی بیان میشود.
📍در طول زمان هم، همیشه سلاطین و قدرتمندان و مستکبران، بر همین روال حرکت کردهاند.
📌آن چه به فکر آن نیستند، طبقات محروم است. اگر یکوقت کمکی هم به محرومین بشود، برای این است که بتوانند از آنها به نفع پولداران و سرمایهداران استفاده کنند.
🔅«وَنُريدُ أَن نَمُنَّ عَلَى الَّذينَ استُضعِفوا فِي الأَرضِ وَنَجعَلَهُم أَئِمَّةً وَنَجعَلَهُمُ الوارِثينَ»(قصص5)
🌐جهت حرکت کلی ادیان الهی، بهسمت رفع استضعاف و محرومیت است.
❇️این است که اسلام و پرچم دین را، از پرچمهای فرهنگها و تمدنها و ایدئولوژیها و مکاتب گوناگون، به کلی متمایز میکند.
✅انسانها باید از خیرات و مواهب الهی برخوردار شوند، تا بتوانند در یک محیط مناسب و مساعد، خود را به کمال برسانند.
💠 @najvaeqtesad
⚫️هنگام ضربت خوردن مولا⚫️
نَادَى جَبْرَئِیلُ بَیْنَ السَّمَاءِ وَ الْأَرْضِ بِصَوْتٍ یَسْمَعُهُ کُلُّ مُسْتَیْقِظٍ تَهَدَّمَتْ وَ اللَّهِ أَرْکَانُ الْهُدَى وَ انْطَمَسَتْ وَ اللَّهِ نُجُومُ السَّمَاءِ وَ أَعْلَامُ التُّقَى وَ انْفَصَمَتْ وَ اللَّهِ الْعُرْوَةُ الْوُثْقَى قُتِلَ ابْنُ عَمِّ مُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى قُتِلَ الْوَصِیُّ الْمُجْتَبَى قُتِلَ عَلِیٌّ الْمُرْتَضَى قُتِلَ وَ اللَّهِ سَیِّدُ الْأَوْصِیَاءِ قَتَلَهُ أَشْقَى الْأَشْقِیَاء.
🔺ارکان هدایت درهم شکست
🔺ستاره های دانش نبوت تاریک
🔺نشانه های پرهیزکاری بر طرف گردید
🔺عروه الوثقی الهی گسیخته شد
▪️اوج مصیبتی است که بر پیکره اسلام وارد شده و یکی از بزرگترین مصادیق عروة الوثقی از دسترس مردم خارج شد
▪️یک انسان کامل که میتوان او را ریسمان میان خداوند و انسانها دانست، به شهادت رسید.
💠 @najvaeqtesad