#سیل پرقدرت است، لااقل امروز در فضای مجازی در دروازه قرآن شیراز و چند جای دیگر قدرتش را به چشم دیدیم؛
ولی سیل کمک های مردمی خیلی قدرتمندتر است، بالاخص وقتی امروز یکی از کمک کنندگان مالی با شرمندگی از میزان کمکش یاد می کرد! قدرت شرمنده کنندگی شرمندگی او، حتی از میزان شرمندگی اندک مسئولانی که مصداق «اگر دنیا را آب ببرد، اینان را خواب می برد» هم بیشتر است.
این بحران با همه ی آلامش فرو خواهد نشست و آنچه از دل آن گل خواهد کرد، در هم تنیدگی بیشتر پیوند مردم مهربان ایران با هم خواهد بود.
#سیل_ویرانگر
#سیل_محبت
#ایران_من
☕️ @nalbekiiiii
#تجربه
#مدیریت_بحران
#جهادگران_مردمی
هیچ وقت مشکل اولیه ما در محرومیت زدایی در قالب اردوهای جهادی، امکانات و مصالح و پول نبوده است؛ ناگفته پیداست که بی مایه فطیر است، اما چه بسیار مایه ها که بوده و فتیری از آن در نیامده است. چطور؟
🔸 وقتی کشاورز، زمین کشتش را بیمه نمی کند، چون عموما بیمه در مواقع بحران آنچه باید را نمی پردازد، چه باید کرد با زمین زیرآب رفته و محصول شسته و برده شده کشاورز در یک سیل!
🔸 وقتی هارمونی مسیل ها، کال ها و فاصله سازه ها از حاشیه آن، شیب زمین و پل های زیر جاده دقیق تنظیم و مراعات نمی شود، چه باید کرد با ساختمان های نمور و فروریخته در یک سیل!
🔸 وقتی دامداری و طویله و آغل با کاهگل و تیرچوبی بنا می شود، چه باید کرد با فروریختن سرپناه دام ها و تلفات ناشی از سرما، کمبود علوفه و در نهایت دود شدن سرمایه یه خانواده مولد روستایی در یک سیل!
وقتی سال #رونق_تولید نامگذاری می شود و از قضا سیلی در مطلعش می آید و خساراتش، مولد بودن روستا را نشانه می رود، آیا باز هم جهادگر بسیجی باید صرفا پیگیر سیمان و بلوک و ... باشد، یا در کنار فعالیت مقتضی عمرانی، چاره اندیشی عمیق و مطالبه گری تا حصول نتیجه ی جدی را نیز برای حفاظت از سرمایه های تولیدی روستا در دستور قرار دهد؟
📝 پ ن: پس از گشت و گذار در بخشی از منطقه سیل زده خراسان شمالی
☕️ @nalbekiiiii
تحلیل فلج کننده، بدتر از تحریم فلج کننده است.
چرا؟
خواندن بخشی از یک یادداشت اقتصادی در سایت رهبر معظم انقلاب، فهم جمله اول پست را راحتتر می کند.
🌾 «در سال ۹۱ وابستگی به واردات گندم در حدود ۷ میلیون تن و از نظر مبلغ بیش از دو میلیارد دلار بود. اما در سال ۹۷ هیچ نیازی به واردات گندم نبود، چرا که در طول ۵ سال گذشته علیرغم وسوسههای بسیار زیاد وارداتچیها درباره خرید گندم از خارج و عدم حمایت از کشاورز داخلی، دولت حمایت از کشاورز داخلی را انتخاب کرد و بر این تصمیم پافشاری نمود. بارها از زبان افراد مختلف شنیده میشد که چه دلیلی دارد از کشاورز #داخلی گندم را #گرانتر از خارجی خریداری کنیم! که اگر به این #وسوسهها توجه میشد، سال ۹۷ مشکل تامین گندم برای تامین امنیت غذایی نیز بر مشکلات اقتصادی کشور افزوده میشد.»
تحلیل فلج کننده، بدتر از تحریم فلج کننده است.
☕️ @nalbekiiiii
#گزارش
#نذر_شادی ۹۷
بحمدالله تجربه ی خوبی بود.
ضرب کمک های کوچک و پرتعداد مردمی در یکدیگر، برای مستضعفان، یعنی همان ولی نعمتان انقلاب اسلامی.
مرور سوژه های کارهای مشارکتی مان خالی از لطف نیست:
🔸 تامین هزینه سرویس رفت و آمد دختر دانش آموز دبیرستانی حاشیه نشین، برای ادامه تحصیل
🔹 تامین بدهی شهریه مدرسه ی پسر دانش آموز روستانشین که موجب ثبت نام نکردنش شده بود
🔸 کمک به برپایی جشن تولد سه قلوهای کوچک خانواده روستانشین
🔹 تهیه پوشاک فرزندان و بسته غذایی برای مادر و فرزندان مستضعف اهل سنت حاشیه نشین
🔸 تهیه تعداد زیادی ماهی برای سبزی پلو با ماهی سفره ی شب عید خانواده های حاشیه نشین
🔹 ختنه و اقدامات درمانی نوزادان چندقلو
🔸 خرید رل پلاستیک برای جلوگیری از نم زدگی بناهای کاهگلی روستاهای سیل زده
🔹 تامین بخشی از هزینه شیمی درمانی مادر خانواده حاشیه نشین
🔸 تامین بسته غذایی خانواده چند معلولی شدید حاشیه شهر
🔹 تامین هزینه دیه یک حاشیه نشین درگیر در معضل خانوادگی
🔸 تامین هزینه گازکشی و لوله کشی یک خانه کمیته امدادی که معطل همین قسمت برای سکونت بود
و چند مورد جسته و گریخته دیگر
به میان گذاشتن اعتبار شخصیتی تعدادی از دوستان برای جذب مشارکت، در اختیار گذاشتن بی منت خودرو توسط برخی دوستان جهت انجام امورات، از همه مهمتر فعالیت پیویته چند معتمد محلی برای شناخت خانواده های مستضعف حقیقی و نذورات پر تعداد دوستان آشنا و ناآشنا این رخدادها را رقم زد.
ان شاء الله امسال هم توفیق رسیدگی به مستضعفان در قالب #نذر_شادی شامل حالمان شود.
متولی این جریان، همه با هم هستیم.
☕️ @nalbekiiiii
#یادداشت_مهمان
بسم ا...
سلسه مراتب تعریفشده برای خدمترسانی به مردم در سطوح مختلف نظام چرا فرآیند کارآمدی ندارند؟
این سیل اخیر و درگرو آن سفر به مناطق دوردست تجربههای نابی را به همراه داشت. بهجرئت میتوان گفت که طی ده روز اخیر از طریق سه شهرستان بجنورد، مانه و سملقان و راز و جرگلان به مرزهای استان با کشور ترکمنستان نزدیک شدیم و آخرین و دوردستترین مناطق استان را دیدیم.
وقتی در آنجا از مردمان و اهالی ساکن در آن درباره حضور مسئولان در منطقه برای سرکشی سؤال کنی ابتدا و در همان نخستین بیان و کلام خود، استاندار را خطاب میگویند. گویی که توقع تا بدان جا رسیده که اگر امکانش باشد رئیسجمهور و مقامات بالادست را نیز شاید مورد خطاب قرار دهند.
اما چرا مردم احساس میکنند که سلسلهمراتب تعریفشده برای آنها کارساز و مشکلگشا نیست و باید رأس مجموعه در عالیترین سطح را هدف کلام خود قرار دهند؟
مگر نه این است که استاندار در هر شهرستان فرمانداری را و وی نیز بخشداری را در هر بخش برای رفع مشکلات مردم گماشته است. و مگر غیرازاین است که شورای روستا، شورای بخش و دهیاران نقاط مختلف هستند تا به نمایندگی از مردم صدای آنان را به مقامات برسانند و برای حل مشکلات آنان طرحی را بکشند؟
پس چرا این سازوکار حداقل در خراسان شمالی جواب نمیدهد. چرا بخشدار یک منطقه حتی به خود زحمت نمیدهد تا به روستاهای تحت پوشش خود بعد از 10 روز از گذشت سیل سری بزند و به دنبال شناسایی و حل مشکلات آنان باشد؟
چرا حتماً باید از ترس حضور یک مقام مافوق در مناطق و تحت لوای او و دوشادوش وی در تصاویر ظهور و بروز پیدا کند. آیا باید دست روی دست گذاشت و این سیستم ناکارآمد همچنان به بلع و هضم بیتالمال مسلمین مشغول باشد؟
چرا جو و شوی رسانهای برای مدیران در سطوح مختلف بهراحتی در استان تصمیم سازی میکنند؟ مگر نه این است که در همان سطح روستاهای راز و جرگلان و مانه و سملقان که از بارشها متأثر شدهاند، دهستانهای شهرستان پرجمعیت بجنورد نیز به همان اندازه و بلکه بیشتر تحت تأثیر قرارگرفتهاند؟ پس کجاست تصاویر لحظهبهلحظه مسئولان برای دیدار با مردمان این منطقه؟
غیرازاین است که در همان روزهای اول حادثه، چنان آبوتاب حوادث در آن دو شهرستان باعث شد سایر شهرها فراموش شود؟
کجاست خبر غلطیده شدن خودروی سواری در رودخانه روستای قاضی شهرستان بجنورد؟ نگردید نیست!!
اما چرا کسی نگاهی به اینسوی ندارد؟ چون رسانه نمیدانند یا اینکه رأی و نظرشان متفاوت از جریان مسئولان دولتی است.
آیا اینان حق دیده شدن ندارند؟
باید در تعاریف بازنگری کرد که اساس قرارگیری یک مقام مسئول در یک جایگاه چیست و چرا بهراحتی میتواند شانه از وظایف خود خالی کند و صدا از سنگ نیز درنیاید؟
به نظر میرسد مسیر اشتباه طی شده کنونی باعث شده تا مردم بهراحتی به خواستههای خود نرسند و صدای آنها نیز به گوش شنوایی نرسیده باشد.
البته تکلیف نمایندگان مجلس نیز مشخص است که مبسوط در جایگاه خود به آن پرداخت میشود.
والسلام...
☕️ @nalbekiiiii
🌿 پروژه بین المللی #ترسیب_کربن چه بر سر #روستای_مولد آورده است؟
طرح بین المللی ترسیب کربن از سال 1383 با هدف بیابان زدایی در مناطق روستایی کشور توسط
📍سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری
📍حمایت دفتر عمران ملل متحد (UNDP)
📍صندوق جهانی محیط زیست (GEF)
و در راستای پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با بیابان زدایی آغاز شد.
در این طرح بر محورهایی مانند
📍حفاظت از مراتع به وسیله خروج دام از مرتع
📍جایگزینی مشاغل صنایع دستی و گردشگری با فعالیت های کشاورزی مولد با ادعای کمبود آب و
📍فعالیت گسترده زنان و دختران روستایی در پروژه ها
تاکید شده است. بنابراین طرح با رویکرد محیط زیستی شروع می شود و با بررسی ظرفیت های اکولوژیکی ادامه پیدا می کند. نیازهای اجتماعی احصاء می شود و برنامه اجتماعی اقتصادی جهت توسعه پایدار برنامه ریزی می گردد.
🤔 سوال اساسی و مهم اینست که چرا به جای تاکید بر طرح های آبخیزداری و کشت دیم برای مواجهه با مشکل کم آبی، وجه مولد روستا در این طرح در حال تضعیف شدن است و الگوی کشت از محصولات استراتژیک به سمت گیاهان غیر ضروری در حال هدایت است، و یا تغییر الگوی دامپروری از مدل چرایی به سمت پرواری گشته است؟
ابهام جدی دیگر در اثربخش بودن این طرح، چرایی نبود گزارش شفاف از میزان اراضی احیا شده در قالب این طرح است؟
نکته حائز اهمیت در اجرای طرح مذکور نیز پیوست های فرهنگی و اجتماعی در کنار این طرح علی الظاهر زیست محیطی است که می تواند زمینه تغییر بافت فرهنگی مردم روستا را با یک فعالیت شبکه ای آرام و پیوسته دستخوش دگرگونی قرار دهد.
📝 بنابراین لازم است نسبت این سه محور اخیر، بصورت دقیق و مستند و همه جانبه بررسی شفاف با حضور کارشناسان صورت پذیرد.
🌐 لینک حمایت از این ایده در سامانه فارس من:
https://my.farsnews.com/c/5773
☕️ @nalbekiiiii
چشم روشنی دارد!
تقارن ولادت اباعبدالله (علیه السلام) با پیش قدمی یانکی ها برای سرشاخ شدن با مولود انقلاب.
☕️ @nalbekiiiii
نعلبکی
لشکر جهادگران خراسانشمالی لرستان-پلدختر ۹۸/۰۱/۲۱ ☕️ @nalbekiiiii
📍تذکرة المجاهدین
بگردید دنبال دستگاه متولی گل روبی منازل سیل زده؛
سپس بگردید دنبال ابلاغیه و دستورالعمل نحوه گل روبی منازل به گل نشسته؛
سپس تر ردیف بودجه یا تنخواهی برای هزینه کرد و حکم و حق ماموریت گل روبان!
تا این سیر کاغذبازیها طی شود، کف میدان چه اتفاقی خواهد افتاد؟
مردمی مغموم، دلی پر درد و باری بر زمین مانده؛ و دیگر هیچ.
تازه! قانونمندی بوروکراتیک و محافظه کاری تنیده به آن، عواطف دستگاه اداری را چنان زمخت می کند که تا جلسه و ستاد و دور هم نشینی و سلسله مراتب و لجستیک و ماتریس فلان و بهمان را تکمیل و اجرا نکنند، عملیات امداد استارت نخواهد خورد.
سلمنا! کسی با کار حساب شده مخالف نیست. ولی گیریم که همه این سیر انجام شد. حجم واقعه و تعداد اندک مدیر و کارشناس و کاردان و کارگر و ... ادارات کجای کار را می تواند دست گیرد؟
اینجاست که به قول #بیانیه_گام_دوم_انقلاب «انبوه جوانان با روحیهی انقلابی رشد کرده و آمادهی تلاش جهادی برای کشور» معادله را بر هم میزنند و اعجاز می کنند.
همینان اند که مرحم دردند و حلال بحران.
لشگر جهادگران جوان که ستون کشی می کنند و بیل به دست، چکمه به پا، بادگیر به تن و با همان پوشش دل انگیز رنگارنگ و غیر هماهنگ، هماهنگ ترین هارمونی جهاد را به رخ هماهنگ ترین دستگاه های ناکارآمد بروکرات می کشند.
اینان از کجا پیدا شده اند؟
باز به قول همان بیانیه، مهمترین ظرفیّت امیدبخش کشور «نیروی انسانی مستعد و کارآمد با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و دینی» هستد، اینان.
درود بر شرف این جوانان مومن انقلابی و سر خم می سلامت!
📝 پ ن: جوانان بسیجی جهادگر خراسان شمالی که به پلدختر لرستان اعزام شده اند، ترجمان بومی متن بالا هستند.
☕️ @nalbekiiiii