✅هیچ عیبی بالاتر از آن نیست که انسان عیب خود را نفهمد و از آن غافل باشد
✍️امام خمینی: چقدر زشت است انسانی که خود دارای هزاران عیب است از عیوب خود غفلت کند و به عیوب دیگران بپردازد تا عیوب دیگران را مانع و سرپوشی از کشف عیوب خود قرار بدهد.اگر انسان قدری در حالات و اخلاق و اعمال خود سیر کند و به اصلاح آن بپردازد در نهایت کارهایش اصلاح میشود و اگر خود را خالی از هر گونه عیبی بداند نهایت جهل و نادانی او است و هیچ عیبی بالاتر از آن نیست که انسان عیب خود را نفهمد و از آن غافل باشد و با آن که مجموعهی عیوب است ، به عیوب دیگران بپردازد.
📚چهل حدیث ، ص 269
┄┅┅❅💠❅
🌷 رسول اللّه (صلي الله عليه و آله) :
☘️ المُؤمِنُ إذا قَرَأَ القُرآنَ فَتَحَ اللّه ُ عَلَيهِ أبوابَ الرَّحمَةِ ، وخَلَقَ اللّه ُ بِكُلِّ حَرفٍ يَخرُجُ مِن فَمِهِ مَلَكا يُسَبِّحُ لَهُ إلى يَومِ القِيامَةِ ؛ فَإِنَّهُ لَيسَ شَيءٌ ـ بَعدَ تَعَلُّمِ العِلمِ ـ أحَبَّ إلَى اللّه ِ مِن قِراءَةِ القُرآنِ .
🌸 مؤمن ، هرگاه قرآن بخواند ، خداوند درهاى #رحمت را بر او مى گشايد و با هر حرفى كه از دهانش خارج مى شود ، فرشته اى مى آفريند كه تا #روز_قيامت برايش تسبيح خواهد گفت ؛ زيرا پس از دانش آموزى، هيچ چيز نزد خداوند ، محبوب تر از خواندن قرآن نيست.
📖 جامع الأخبار 114 / 197
🗓 یکشنبه ١٠ اسفند ماه ١٣٩٩
🔻 گزیدهای از کتاب #نردبان_سعادت، تلخیص و تحریر کتاب #معراجالسعادة علامه ملا احمد نراقی را در روزهای یکشنبه دنبال کنید:
پیامبر صلیاللهعلیهوآله فرموده است:
دروغ بد است، چه جدی باشد و چه شوخی و چه اینکه کسی به فرزندش وعدهای بدهد و به آن وعده عمل نکند.
راستگویی آدمی را به نیک رفتاری سوق میدهد و رفتار نکو، آدمی را به بهشت می رساند.
📚 نردبان سعادت، ص 400
(تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)
🔻مناسبتها:
🔹 خروج جناب فاطمه بنت اسد به همراه نوزادش، امام علیبنابیطالب علیهالسلام پس از سه روز از کعبه؛ ٢٣ سال پیش از هجرت
🗓 دوشنبه ١١ اسفند ماه ١٣٩٩
#پرسش_و_پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره
سؤال: با چه کاری _ غیر تدریس و همتگماردن به کتاب خداوند متعال و تفسیر اهلالبیت علیهمالسلام _ میتوان بر تقوا و سیر به سوی خداوند متعال، قوت پیدا نمود.
حضرت آیتالله بهجت قدسسره: تصمیم همیشگی و دائمی بر ترک گناه در اعتقاد و عمل.
✅گناهانت را محو می کند...
✍️دعا کردن برای امام زمان ارواحنافداه گناهان فرد دعا کننده را می آمرزد و او را مشمول دعای حضرت صاحب الزمان ارواحنافداه قرار می دهد، خیلی از این گرفتاری هایی که نوعاً امروز در جامعه می بینیم بخاطر دور شدن از شریف ترین مَرد کره ی زمین است، یادمون رفته امام زمان همه کاره ی عالم هستند و اصلاً بواسطه ی وجود شریف ایشان تمام اتفاقات خیر برایمان رقم می خورد.از همین لحظه امتحان کن! بعد از نماز فقط یک دقیقه برای مولا دعا کن، بعد ببین در مدت کوتاهی چطور زندگی ت رنگ و بوی بهشت میگیره،حاج حسین یکتا می گفت امام زمان نمک زندگی ماست...
#زندگی_بی_مهدی_زندگی_با_غمهاست
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🌷 پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) :
☘️ يفْتَحُ اَبْوابُ السَّماءِ بِالرَّحْمَةِ فى اَرْبَعِ مَواضِعَ: عِنْدَ نُزُولِ الْمَطَرِ، وَ عِنْدَ نَظَرِ الْوَلَدِ فى وَجْهِ الْو الِدَيْنِ، وَ عِنْدَ فَتْحِ بابِ الْكَعْـبَةِ، وَ عِـنْدَ النِّـكاحِ.
🌸 درهاى رحمت آسمانى در چهار وقت گشوده مى شود:
1️⃣ موقع بارش باران
2️⃣ زمانى كه فرزندبه چهره پدرومادرش مینگرد
3️⃣ هنگام گشوده شدن در كعبه
4️⃣ هنگام برپايى مراسم عقد و عروسى
📚 بحارالانوار،ج۱۰۳،ص۲۲۱
✅ فلسفه و علت غيبت امام زمان(عج)
✍️استاد قرائتی: اگر لامپی در یك خیابانی بزنند، افرادی بیایند این لامپ را بشکنند.لامپ دوم را بزنند، لامپ دوم را هم بشکنند.لامپ سوم را بزنند، لامپ سوم را هم بشکنن .اگر یازده لامپ بزنند و مردم نااهل بشکنند حکما عاقلی دیگر می گوید: لامپ دوازدهمین را وصل نکـن ایـن ها هنوز آدم نشده اند،لیاقت ندارند بگذار در تاریکی باشند.
یازده امام آمد و یازده چراغ هدایت را شهید کردند .چراغ دوازدهمیـن را دیگر خداوند وصل نکرد. مي گوید: هر وقت آمادگی اش را داشتید، شما هنوز متمدن نشده اید ...
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
بسیار عالی👆👆👆
✨﷽✨
🌼اعتراض یک روستایی به عمامه شهید مطهری!
✍️انسان چیزی را که نمیداند میگوید نمیدانم. میدانیم که شیخ انصاری، شوشتری بوده است. مردی است که در علم و تقوا نابغه روزگار است. هنوز علما و فقها به فهم دقایق کلام این مرد افتخار میکنند. میگویند وقتی چیزی از او میپرسیدند، اگر نمیدانست تعمد داشت بگوید نمیدانم. میگفت: ندانُم! ندانُم! ندانُم!...
سالی رفته بودیم نجف آباد اصفهان، ماه رمضان بود... یادم هست که آمدم از عرض خیابان رد بشوم. وسط خیابان که رسیدم یک بابای دهاتی آمد جلوی مرا گرفت، گفت: آقا مسألهای دارم، مسأله مرا جواب بدهید. گفتم: بگو. گفت: غسل جنابت، به تن تعلق میگیرد یا به جون؟ گفتم: من معنای این حرف را نمیفهمم. غسل جنابت مثل هر غسلی از یک جهت به روح آدم مربوط است چون نیت میخواهد، و از جهت دیگر به تن آدم، چون انسان تنش را باید بشوید. مقصودت این است؟
گفت: نه، جواب درست باید بدهی! غسل جنابت به تن تعلق میگیرد یا به جون؟ گفتم: من نمیدانم. گفت: پس این عمامه را چرا سرت هشتهای [یعنی گذاشته ای]!
📚استاد مطهری، خاتمیت، ص٩٧
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🔴 این شخص بی ادب نیست؟!
✍️استاد قرائتی: اگر در اینجا پسر من حضور داشت و 6 بار من او را صدا بزنم که آقازاده با شما هستم و او در این 6 بار جواب من را ندهد ، شما نمی گویید چه پسر بی ادبی؟ ! حال اگر کسی که صدای اذان را بشنود ، دوبار صدای حی علی الصلواة دو بار دیگر حی علی الفلاح و دو بار دیگر حی علی خیر العمل به او گفته شود و همچنان نسبت به اقامه نماز بی اهمیت باشد این شخص بی ادب نیست؟!
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🗓 سهشنبه ١٢ اسفند ماه ١٣٩٩
#اینگونه_بود ...
🔻 خاطراتی کوتاه از سیره و سبک زندگی آیتالله بهجت قدسسره:
این طرف حیاط، کنار حوض یک درخت انار بود.
کنار انار، بوتۀ گل محمدی.
آنطرف حیاط هم یک درخت خرزهرۀ بزرگ که مدام گلبرگهاش میریخت؛
و یک نفر باید هر روز جارو بهدست، به داد حیاط میرسید.
جمعه بعد از روضه داشت کنار حوض وضو میگرفت.
گفتم: «آقا! اجازه بدهید این خرزهره را ببُریم. درخت میوه که نیست؛ فقط حیاط را کثیف میکند.»
با مهربانی و خنده گفت: «نه! این را علی آقا [فرزند ایشان] کاشته؛ نباید بِبُرید.»
مهربانی، از چشمهایش میبارید.
📚 به شیوه باران، ص۴۵
🔻مناسبتها:
🔹 درگذشت ابراهیم، فرزند رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله؛ ١٠ق.
✍️ مناسبت روز: امروز ١٨ رجب، سالروز رحلت «ابراهيم» تنها فرزند ذکور رسول خدا (ص) در سال دهم هجری قمری است که باعث حزن شدید پیامبر اکرم (ص) گردید لذا سخن امروز را به این موضوعِ غمانگیز اختصاص میدهیم!
خداوند در سال هشتم هجرت، فرزند پسری به پیامبر (ص) عطاء فرمود که رسول خدا نام او را «ابراهیم» گذاشتند!
پس از تولد ابراهیم، جبرئیل نازل شد و حضرت را با عنوان "اباابراهیم" سلام داد، و پیامبر شاد شدند و او را به همسرشان نشان داده و فرمودند: «ببین چقدر این بچه شبیه من است!» [انساب الاشراف، ج۱، ص۴۵۰]
طبق روایات، حضرت محمد (ص) به شدت به فرزندشان علاقه مند بودند، ولی ابراهیم در ١٨ ماهگی بیمار شد و از دنیا رفت! لذا پیامبر در مرگ فرزندشان ابراهیم به شدت غصهدار شدند و در سوگ او گریستند و فرمودند: «ای ابراهیم، کاری از ما برای تو ساخته نیست! تقدیر الهی برگشت ناپذیر است! چشم پدرت در مرگ تو گریان و دلش محزون و غمگین است، ولی هرگز سخنی که مایه خشم خداست، بر زبان جاری نمیسازد! پس اگر وعده صادق و حتمی خدا نبود که ما نیز به دنبال تو خواهیم آمد، در فراقت بیش از این گریه می کردم و محزون میشدم.»
(بحارالانوار، ج٢٢، ص١۵۶)
👈 در این هنگام برخی از صحابه پيامبر(ص) که شاهد حالت اندوه و گريه رسول خدا(ص) بودند، تعجب کرده و زبان به اعتراض گشودند و به آن حضرت عرض کردند: شما ما را از گريه بر مردگان نهی مینمودید، اکنون چگونه در سوگ فرزند خود، چنین اشک می ريزيد؟
پيامبراکرم(ص) در پاسخ آنان فرمود: «من هرگز نگفته ام که در مرگ عزيزان خود گريه نکنيد، زيرا اين احساسات نشانه دلسوزی و مهربانی و ترحم است و شخصی که دلش بر حال ديگران نسوزد، مورد رحمت الهی قرار نمی گيرد! آنچه من گفتهام این است که در مرگ عزيزانتان، شيون نکنيد و سخنان کفرآميز و يا سخنانی که مصداقِ اعتراض به خداست را نگوييد و از شدت اندوه، لباس های خود را پاره ننماييد!»
سپس فرمودند: «من نیز انسانم؛ چشم میگرید و قلب اندوهگین میشود ولی سخنی که خداوند را به خشم آورد نمیگوییم.؛ ای ابراهیم! به خدا سوگند ما بخاطر (مرگ) تو اندوهگینیم»
[الطبقات الکبری، ج۱، ص۱۱۴]
پس رو به کوه ایستادند وفرمودند: «ای کوه! اگر آنچه بر من وارد شده بر تو وارد میشد، تو را درهم میکوبید، ولی ما همانگونه که خدا فرمان داده، میگوییم: إنّا لِلهِ وَ إنّا اِلَیْهِ راجِعونَ وَ الْحَمدُ لِلهِ رَبِّ الْعالَمینَ»
[انساب الاشراف، ج۱، ص۴۵۲]
آنگاه اميرالمؤمنين (ع) به دستور رسول اکرم(ص)، بدن ابراهيم را غسل داده و کفن نمودند و پس از تشييع، در قبرستان بقيع به خاک سپردند!
👈لذا سیره و سخنان پیامبر (ص) در رحلت فرزند گرامیشان ابراهیم (ره)، جواب بسیار محکمی برای وهابیون و افرادی است که عزاداری و گریه برای اموات را، بدعت و حرام میدانند!
💠 همچنین در روزی که ابراهیم درگذشت، کسوف (خورشید گرفتگی) رخ داد! و برخی گفتند: خورشید بخاطر مرگ ابراهیم و اندوه پیامبر گرفته است! حضرت وقتی این سخن را شنیدند، بیرون آمدند و پس از حمد الهی فرمودند: «خورشید و ماه دو نشانه از نشانههای الهی هستند و بخاطر مرگ یا زندگی هیچ کس نمیگیرند!»
[بحارالأنوار، ج۷۹، ص۹۱]
👈 گر چه مسلماً فکر گرفتگی خورشید، به خاطر مرگ فرزند پیامبر (ص)، عقیده مردم را نسبت به ایشان راسخ تر میساخت و در نتیجه به پیشرفت دین اسلام کمک میکرد، ولی حضرت، هرگز راضی نشدند که از طریق خرافات و افکار باطل، دین حق را ترویج و در دل مردم تحکیم نمایند! و به گفته استاد شهید مرتضی مطهری (ره): پيغمبر نمیخواهند از نقاط ضعف و جهالت و نادانى و غفلت مردم براى هدايت آنها استفاده كنند، بلکه میخواهند از نقاط قوّت و علم و معرفت و بیداری مردم استفاده كنند!
[مجموعه آثار شهید مطهری، ج١٦، ص١٠٩]