✅ آثار مهم روزه ی ماه شعبان
✍️امام صادق صلوات الله علیه فرمودند: «روزهی ماه شعبان، ذخيرهی بنده برای روز قيامت است؛ بندهاى نيست كه در ماه شعبان زیاد روزه بگیرد، جز اينكه خدای تعالی امر معیشتش را اصلاح نماید و شرّ دشمن از او بگرداند و کمترین ثواب برای کسی که یک روز از این ماه روزه بگیرد، اين است كه بهشت بر او واجب میشود.»
📚 الأمالي (للصدوق)، ص ۱۶
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
📚استفاده از مواد محترقه
💠 سؤال: استفاده از #ترقّه و #مواد_محترقه و ساخت و خريد و فروش آنها اعم از اينکه موجب اذيّت و آزار بشوند يا خير، چه حکمى دارد؟
✅ جواب: در صورتى که موجب اذيّت و آزار ديگران باشد يا #تبذير و #تضییع مال محسوب شود يا خلاف قانون و مقرّرات مربوطه باشد، جايز نيست.
#حق_الناس #ترقه_بازی #چهارشنبه_سوری
🗓 سهشنبه ٢۶ اسفند ماه ١٣٩٩
#اینگونه_بود ...
🔻 خاطراتی کوتاه از سیره و سبک زندگی آیتالله بهجت قدسسره:
▫️ گفتم: «آقا! شوهرخواهرم مریض است؛ توی حرم دعایش کنید.»
▫️ پرسید: «چه بیماریای دارد؟»
▫️ با شرمندگی گفتم: «روانی است.»
▫️ گفت: «همۀ ما روانی هستیم؛ اگر نبودیم، گناه نمیکردیم...».
📚 به شیوه باران، ص١٩
🔻مناسبتها:
🔹 واجب شدن روزه ماه مبارک رمضان؛ ٢ق.
🕊به مناسبت روز جانباز🌹
دیدار امام جمعه #خورزوق حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا حق شناس و رئیس بنیاد شهید آقای مفتخریان و هیئت همراه از جانبازان عزیزهشت سال دفاع مقدس 🌹
#بیشتر_دعا_کنیم❗️
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
خدا میداند تعداد دعاها باید چقدر باشد تا مصلحت ظهور فراهم آید.
📚 در محضر بهجت، ج1، ص118
چهار ویژگی، خاص امام حسین (ع) است که عبارتند از:
1️⃣ «امامت در نسل ایشان قرار گرفته است»: «جَعَلَ الْإِمَامَةَ فِی ذُرِّیَّتِهِ» (بحار، ج۴۴، ص٢٢١)؛ اهمیت این موضوع از آنجاست که امام حسن(ع) بزرگتر بودند ولی امامت در نسل امام حسین(ع) واقع شده است!
2️⃣ «شفا در تربت حضرت، قرار گرفته است»: «الشِّفَاءَ فِی تُرْبَتِهِ»(همان)، اهمیت این موضوع آنگاه روشن میشود که بدانیم از نظر فقه اسلامی، خوردن خاک حرام است، و تنها خوردن تربت سیدالشهداء (ع) به قصد شفا، از این حکم استثناء شده است!
3️⃣ «استجابت دعا نزد قبر آن حضرت قرار گرفته است»: «إِجَابَةَ الدُّعَاءِ عِنْدَ قَبْرِه» (همان)، "ابوهاشم جعفری از اصحاب امام هادی (ع) میگوید: امام به من فرمودند، کسی را برایم به حائر حسینی بفرستید تا دعا کند! (کامل الزیارات، ص ٢٧۴)؛ یعنی امام معصوم که خود دارای حرمت بسیارند برای اجابت دعا به حائر حسینی، متمسک میشدند!
4️⃣ «حرارت محبت امام حسین«ع» در دل مؤمنین، هرگز به سردی نمیگراید و از بين نمیرود»: «إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ حَرَارَةً فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لَا تَبْرُدُ أَبَداً» (جامع احاديث شيعه، ج ١٢، ص ۵۵۶)؛ لذا محبّت و عشق و علاقۀ انسان های مؤمن به امام حسین(ع)، تمام شدنی نیست و امتیازی ویژه و نشانهای برای سنجش ایمان است!
درفرخنده میلاد امام حسین (علیه السلام)🌹
دیدارحجت الاسلام حاج آقا حق شناس امام جمعه شهر #خورزوق و هئیت همراه از حاج آقا سیدحسین میرحسینی🌹
✍️روایت شده که وقتی روز قیامت بر پا می شود ، پیامبر(ص) به مولا علی(ع) می فرمایند که به زهرا بگو ، برای شفاعت و نجات امت چه داری ؟ مولا پیام حضرت رسول را به حضرت فاطمه زهرا(س) می رسانند و ایشان در پاسخ می فرمایند که :
" یا امیر المؤمنین ! کفانا لاجل ِ هذا المقام ِ الیدان ِ المَقطوعتان ِ مـِـن ابنی العباس " ای امیر المؤمنین ! دو دست بریده پسرم عباس برای ما در مورد شفاعت کافیست.
📚معالی السبطین ، ج۱ ، ص۴۵۲
┄┅┅❅💠❅┅┅
🗓 جمعه ٢٩ اسفند ماه ١٣٩٩
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
▫️ اگر مسئله امامشناسی بالا رود، خداشناسی هم بالا میرود؛ زیرا چه آیتی بالاتر از امام؟!
▫️ امام آیینهای است که حقیقت تمام عالم را نشان میدهد.
📚 در محضر بهجت، ج۱، ص۴۱
🔻مناسبتها:
🔹 ولادت حضرت امام زینالعابدین علیهالسلام؛ ٣٨ق.
🔹 درگذشت طبیب و شیمیدان مشهور، محمدبنزکریای رازی؛ ٣١٣ق.
🔹 روز ملی شدن صنعت نفت ایران؛ ۱۳۲۹ش. (تعطیل)
✅ نماز و یاد پیامبر (ص)
✍استاد قرائتی: در هر دو ركعت نماز، یك تشهد مى خوانیم كه در آن به یگانگى خداوند و رسالت حضرت محمّد صلى الله علیه وآله اقرار مى كنیم. هر روز در پنج وقت این اقرار و اعتراف به توحید و نبوّت لازم است تا انسان راه را گم نكند، مكتب و صاحب آن را فراموش نكند، بر او صلوات بفرستد و در این اقرار و صلوات در ردیف خداوند و فرشتگان قرار بگیرد. زیرا قرآن مى فرماید: «انّ اللَّه و ملائكته یصلّون على النبى» (احزاب، 52) خدا و ملائكه بر پیامبرش صلوات مى فرستند، پس چرا ما نفرستیم؟ مگر او ما را نجات نداد؟ سلام بر پیامبر اسلام كه ما را نجات داد.
📚 کتاب۱۱۴نکته دربارهی نماز، محسن قرائتی
﷽✨
🌼نشانه های حضرت مهدی (عج)
✍ حضرت امام سجاد فرمودند:
"قائم ما دارای نشانه هایی از شش پیامبر است :
۱- نشانه ای از نوح ؛
۲- نشانه ای از ابراهیم ؛
۳- نشانه ای از عیسی ؛
۴- نشانه ای از موسی ؛
۵- نشانه ای از ایّوب ؛
۶- نشانه ای از محمد .
اما نشانه اش از نوح، طول عمر است؛
از ابراهیم، مخفی بودنِ محلّ ولادتش است؛
از موسی، ترس از دشمن و غیبت است که موسی از ترس فرعونیان از مصر به مدین رفت و مدتی مخفی بود؛
از عیسی، اختلاف رایِ مردم درباره اش و اعتزالِ او (تنهایی و خلوت نشینی) از مردم است؛
از ایّوب، پیروزی پس از مشکلات و گرفتاری است؛
و از محمد، قیام به شمشیر است .
📚 کتاب اعلام الوری ، ص ۲۹۰ .
❇️ کسی که امروز متولد می شود، #علی_بن_الحسین علیهماالسلام است.
⚠️ ما نشناختیم او کیست.
📖 #صحيفهی_سجاديه او #زبور_آل_محمد است؛ در این صحیفه در هر دعایی شق القمری کرده، باب معرفة الله را به روی بشر باز کرده است.
🔰 او کسی است که روز قیامت منادی ندا میکند: أین زین العابدین؟
قرآن بخوانید، تا بفهمید امام چهارم کیست؛ ﴿مَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ.﴾
✅ نتیجه خلقت منحصر است در #عبادت؛ نتیجه این است که زیور بشریت و زینت انسانیت، عبادت خداست.
✨ حال #زینت_تمام_بندگان خدا از اولین تا آخرین، زین العابدین علی بن حسین علیهماالسلام است.
🎙 آیت الله العظمی وحید خراسانی مد ظله العالی
📆 ۵/تير/۱۳۹۱
💠 نماز و نیّت 💠
✍حاج اقا قرائتی: علاوه بر حضور قلب و خشوع در نماز كه سفارش اسلام و از علامات مؤمن است و اهمیّت آن تا آنجاست كه اگر نمازى با توجّه خوانده نشود قبول نمى شود و از نماز همان مقدارى مورد قبول است كه با حضور قلب باشد، ولى با این همه اسلام سفارش كرده كه نماز با بهترین لباس از نظر پاكى و نو بودن، همراه با عطر و وقار و آرامش انجام گیرد، تا جائى كه بعضى به امام سجاد علیه السلام كه به سوى مسجد مى رفت، گفتند: گویا منزل عروس مى روى! امام فرمود: ملاقات با خالق زیبائى ها دارم.به خصوص زنان خوب است به هر نحو خود را براى نماز بیارایند، به این معنا كه زیورهایى گرچه ساده و اندك هنگام نماز با خود داشته باشند.
📚 کتاب ۱۱۴ نکته دربارهی نماز
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
☘ آیت الله مجتهدے تهرانے(ره) :
🌿 در روایت داریم ، زینت قلب سه چیز است :
1⃣ صبر کردن (در سختے ها)
2⃣ سکوت کردن (در جایی که سخن گفتن سودی ندارد)
3⃣ شکر کردن
✨﷽✨
🔴جوان گناهکار
✍در زمان «مالك دينار» جوانى از زمره اهل معصيت و طغيان از دنيا رفت. مردم به خاطر آلودگى او جنازهاش را تجهيز نكردند، بلكه در مكان پستى و محلّ پر از زبالهاى انداختند و رفتند.
شبانه در عالم رؤيا از جانب حق تعالى به مالك دينار گفتند: بدن بنده ما را بردار و پس از غسل و كفن در گورستان صالحان و پاكان دفن كن. عرضه داشت: او از گروه فاسقان و بدكاران است، چگونه و با چه وسيله مقرّب درگاه احديّت شد؟
جواب آمد: در وقت جان دادن با چشم گريان گفت:
يا مَنْ لَهُ الدُّنيا وَ الآخِرَةُ إرْحَمْ مَن لَيْسَ لَهُ الدُّنيا وَ الآخرَةُ. اى كه دنيا و آخرت از اوست، رحم كن به كسى كه نه دنيا دارد نه آخرت. مالك، كدام دردمند به درگاه ما آمد كه دردش را درمان نكرديم؟ و كدام حاجتمند به پيشگاه ما ناليد كه حاجتش را برنياورديم؟
📔تفسير منهج الصادقين: ۸/۱۱۰؛ انيس الليل: ۴۵
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🗓 شنبه ٣٠ اسفند ماه ١٣٩٩
روزهای #شنبه، منتخبی از #اعمال_هفته
(برگرفته از کتاب شریف #اقبال_الاعمال سیدابن طاووس، مورد توصیه حضرت آیت الله بهجت)
از رسول خدا صلیاللهعلیهوآله نقل شده «که این ماه (شعبان) ماهی است که عمل نیک انسان در آن، هفتاد برابر میگردد و بدیهای انسان در آن میریزد و گناهان آمرزیده گردد و اعمال نیک، مورد پذیرش قرار میگیرد».
بنا بر روایات، هریک از شبهای ماه شعبان، نماز مخصوصی دارد.
📚 اقبالالاعمال، ج۲، اعمال ماه شعبان
🤲🏻 «یا مُقَلِّبَ القُلُوبِ وَ الْأَبصارِ، یا مُدَبِّرَ اللَّیلِ وَ النَّهارِ، یا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوالِ، حَوِّلْ حالَنا الی أَحْسَنِ الْحال.»
⏳ از بزرگ ترین نعمتهایی که خداوند متعال در اختیار انسان قرار داده نعمت #عمر و #زندگانی است؛ مراقب باشید از این نعمت درست بهره ببرید.
📆 این عمرِ محدود به سرعت در حال سپری شدن است؛ یک سال که گذشت، يعنى يک ورق از كتاب عمر ما برگشت؛ پس غنیمت شمارید و دقت داشته باشید این نعمت را تضییع نکنید.
😔 در روز قیامت که روز افسوس و پشیمانی است، همهی آنها که مسیری جز مسیر #اهلبیت علیهمالسلام را برگزیدند، انگشت ندامت خواهند گزید و آرزو میکنند که ای کاش از مدت عمر خود برای خدمت به آستان ائمهی طاهرین بهره میبردند.
📖 از امروز و از ابتدای سال هر روز #قرآن بخوانید و به صاحب الامر #امام_زمان علیهالسلام هدیه کنید.
✌️🏻 توجه داشته باشید با اتکای به دو کلمه و استمداد از این دو بر همهی مشکلات فائق میشوید: یکی #توکل بر #خداوند، و دیگری توجه و #توسل به کسی که عالم وجود به خاطر او برپاست و او حضرت #ولی_عصر -عجلاللهتعالیفرجهالشریف- است.
💖 در لحظات تحویل سال، قلب را با دعای «إلهی عظم البلاء»، متوجه حضرت #بقیة_الله_الاعظم -روحیوارواحالعالمینلهالفداء- کنید.
🎁 سورهی «یس» بخوانید و آن را به حضرت #صدیقهی_طاهره سلاماللهعلیها هدیه کنید؛ باشد که نظر لطفی کنند!
🔸 الهی کی شب هجران سر آید
🔸 امید عالم امکان بيايد
🔸 ببارد بر جهان باران رحمت
🔸 در آید آفتاب از ابر غیبت
🔸 ز هجر روی او جان بر لب آمد
🔸 سر آمد عمر و آن جانان نیامد
◻️ #کلام_فقیه #نوروز #امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
✨﷽✨
🌼اجر و پاداش صله رحم در روایات
🌼 امام صادق علیه السلام: صله رحم،خلق را نیکو و دست را با سخاوت،ونفس را پاکیزه،وروزی را زیاد کند و اجل را تاخیر اندازد.
🌼 امام رضا علیه السلام: صله رحم کن، هر چند به دادن آب به آنها باشد، و بهترین صله رحم آزار نرسانیدن به آنهاست، وصله رحم مرگ را تاخیر اندازد و موجب دوستی خانواده شود.
🌻 امام صادق علیه السلام: چیزی که عمر را زیاد کند،جز صله رحم نمی دانم، تا انجا که مردی که عمرش سه سال است،سی سال کند و مردی که عمرش سی و سه سال است و قطع رحم کند،خدا سی سالش را کم کند،وعمرش را سه سال قرار دهد.
🌻 پیامبر صل الله علیه واله:گاهی مردمی بی دین و بد کردارند ولی صله رحم می کنند،پس خداوند اموالشان را زیاد می کند و عمرشان را طولانی می کند،تا چه برسد که نیکوکار باشند و صله رحم کنند.
🌼 امام علی علیه السلام:به ارحام خود بپیوندید،هر چند با سلام کردن باشد،زیرا خداوند در قیامت در مورد خود و ارحام سوال و باز خواست می کند.
🌼 امام سجاد علیه السلام:قطع کننده رحم،را دوست خود نگیرید زیرا خداوند در سه جای قران کریم او را مشمول لعن خود قرار داده است.
🌻 پیامبرصل الله علیه واله:هر کس دوست دارد خدا عمرش را طولانی کند،و روزی اش را توسعه دهد،باید صله رحم کند،زیرا روز قیامت،خویشاوند انسان زبان تند و تیزی دارد،که میگوید: پروردگارا!احسان کن با هر که با من احسان کرد،و ببر،از هرکه از من برید،و مردی با ظاهری نیکو و خوب دیده می شود،ولی چون از خویشاوند خود بریده است به قعر جهنم سرنگون شود.
📚 منبع:اصول کافی ج۲ ص۱۵۰
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🗓 یکشنبه ١ فروردین ماه ١۴٠٠
🔻 گزیدهای از کتاب #نردبان_سعادت، تلخیص و تحریر کتاب #معراجالسعادة علامه ملا احمد نراقی را در روزهای یکشنبه دنبال کنید:
🔸جوانان بدانند که وقت چاره، دوران جوانی است، چه آن که اگر کسی دل و جان خود را در جوانی اصلاح نکند و با آلودگی قلب و روح به پیری رسد، درمان در نهایت دشواری است، زیرا در این صورت، ریشه اخلاق رذیله مستحکم، صفات بد عادت و لشکر شیطان بر مملکت دل مسلط خواهد شد.
خاربن در قوت و برخاستن / خارکن در سستی و در کاستن
🔸گرچه در عین حال چنین کس نیز باید همت کند و به رحمت خدا امیدوار باشد و يأس و ناامیدی به خود راه ندهد که:
«إِنَّهُ لَا يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ؛ جز گروه کافران کسی از رحمت خدا ناامید نخواهد شد».
📚 نردبان سعادت، ص ۶٠
🔻مناسبتها:
🔹 آغاز نوروز
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
☝️📰 #عکس_نوشت📰☝️
#احکام_نجاسات
اگر پس از تطهیرِ عین نجس، رنگ یا بوی آن باقی بماند، پاک می باشد
✨﷽✨
🌼چه کنیم تا در دنیا راحت زندگی کنیم؟
✍حاج آقا قرائتی: قرآن میفرماید: لکیلا تاسوا علی ما فاتکم و لا تفرحوا بما آتاکم ( سوره حدید، آیه 23.) آن گونه باشید که اگر چیزی را از دست دادید، تاسف نخورید و اگر چیزی به شما دادند، شاد نشوید. راستی آیا می شود انسان اینگونه متعادل باشد که دادنها و گرفتنها در او اثری نگذارد؟ کارمند بانک، یک روز مسئول دریافت پول مردم میشود و روز دیگر مسئول پرداخت پول به مردم میشود. نه آن روزی که پول میگیرد خوشحال است و نه آن روزی که میپردازد، ناراحت. زیرا او میداند هر دو روز، امانتداری بیش نبوده است.
مثالی دیگر: برای لاستیک تراکتور، حرکت در زمین هموار و غیر هموار یکسان است، ولی برای لاستیک دوچرخه، تفاوت دارد. نشستن و برخاستن یک گنجشک، روی شاخه گل اثر میگذارد ولی روی درخت تنومند، اثر چندانی ندارد. آری، انسانهای بزرگ به خاطر سعی صدری که دارند، مسایل جزئی در روح آنان اثر چندانی ندارد.
💥امام حسین (علیه السلام) ظهر عاشورا در برابر دهها تیر که به سویش رها شد و دهها داغی که دید، نماز با حال و خشوعی خواند، در حالی که کوچکترین حرکت، ما را از نماز یا خشوع باز میدارد.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
❤️﷽🍃❤️
🍃💚🍃
❤️#حکایت
🐜قطره عسلی بر زمین افتاد، مورچه کوچکی آمد و از آن چشید و خواست که برود اما مزه ی عسل برایش اعجاب انگیز بود، پس برگشت و جرعه دیگری نوشید ...
🐜باز عزم رفتن کرد، اما احساس کرد که خوردن از لبه عسل کفایت نمی کند و مزه واقعی را نمی دهد، پس بر آن شد تا خود را در عسل بیندازد تا هر جه بیشتر و بیشتر لذت ببرد ... مورچه در عسل غوطه ور شد و لذت می برد ...
🐜اما ( افسوس ) که نتوانست از آن خارج شود، پاهایش خشک و به زمین چسبیده بود و توانایی حرکت نداشت ...
🐜در این حال ماند تا آنکه نهایتا مرد ...
دنیا چیزی نیست جز قطره عسلی بزرگ!
🐜پس آنکه به نوشیدن مقدار کمی از آن اکتفا کرد نجات می یابد، و آنکه در شیرینی آن غرق شد هلاک می شود ...