❤️ از امام حسن مجتبي(علیهالسلام) سوال شد:
🌴ما المروة؟ قال: حفظ الدين و اعزاز النفس و لين الکنف و تعهد الصنيعة و اداء الحقوق و التحبب الي الناس.
🍃مروت چيست؟ فرمودند:
نگهداري دين و عزيز کردن نفس و نرمي در برخورد با زيردستان و تعهد و وجدان کاري و اداي حقوق و دوست داشتن مردم و مهرورزي نسبت به مردم.
📖 بحارالانوار، ج ۷۸، ص ۱۰۲
🔻 @namazshabiha
من خواهش میکنم بیایید ما همه از اسلام خارج بشویم، عبادت و ایمان و این حرفها را هم ببوسیم بگذاریم کنار، یک مدتی اهل تقوا بشویم، اهل مراقبت. هر کاری دلمان میخواهد نکنیم.
اهل مراقبه باش
مراقبت کردن نقطۀ مقابلش چیست؟ دلم میخواهد. خسته شدم. مثلاً به شما برنامه میدهند، بعد از یک مدتی خستهات میکند این برنامه. از آنموقع آدم شدن شروع میشود. آ! خسته شدم امروز حالش را ندارم. هر روز این ساعت من این برنامه را اجرا میکردم امروز حالش را ندارم. همین امروز که حالش را نداری از اینجا معلوم میشود اهل مراقبه هستی یا نه. یا هوای نفس زد بالا؟ هوا نخواهد غلبه کند، باید طبق میل خودت رفتار نکنی. پس طبق چی رفتار کنی؟ طبق برنامه. بخواهی طبق برنامه رفتار بکنی، برنامه یک مقدار پیچیده و سنگین باشد تو میرسی به مفهومی به نام مراقبت. مردمی که توی خیابان رانندگی میکنند همه مراقب هستند تصادف نکنند. اصلاً بدون مراقبت خدا نمیگذارد زندگی بکند کسی. مراقبت یکی از کارهایی که انجام میدهد نظم ایجاد میکند. این در صدر وصیّت امیرالمؤمنین است! علی بن ابیطالب. آدمهای معمولی وصیتنامههایشان مهمترین حرفهایشان است. ایشان که فرد معمولی نبود. ایشان همۀ عمرش هم همۀ حرفهایش مهمترین حرفهای عالم خلقت بود. «أُوصِیکُمَا بِتَقْوَى اللهِ وَ نَظْمِ أَمْرِکُمْ»؛ نظم ناشی از تقواست.
یک نوهای دارد آیت الله شریعتمداری که همحجرهای حضرت امام بود. تعبیر آن پیرمرد این بود که ما امام را همیشه گِت کرده دیدیم. سحر بلند میشد میرفت وضو میگرفت میآمد وقتی ایستاده بود به عبادت توی حجره ها! قبل از ازدواج، یکجوری انگار میخواهد برود مهمانی. مرتب! هیچوقت ما امام را شل و ول ندیدیم. حالا من نمیخواهم آداب برای شما تعیین کنم ها! مهم این است که آدم ول نباشد. اهل مراقبت. اهل دقت. مراقب خودت باش خودت را جمع کن. خودت را جمع نکنی، خودت را پهن کنی، بعد هر چی خوبی داشته باشد ببین، «إِنَّمَا یَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِینَ»؛ خودش را پهن کرده، حالا دلش هم برای نمیدانم امام زمان تنگ شده یک دفعهای میخواهد دعای ندبه هم راه بیندازد. ببین اول خودت را جمع کن. خودش را پهن کرده، کارهای خوب هم گاهی هوس میکند بکند. سر کی را شیره میخواهی بمالی؟ اهل مراقبت باشید. ببینید چقدر طاقت دارید کمکم شروع کنید. من میخواهم طبق برنامه عمل کنم، طبق مراقبت. طبق مراقبت عمل نکنی طبق چی عمل کردی؟ دلت. با دلت عمل نکن.
تقوا یعنی مراقبت. یک مدتی اهل تقوا بشوید. اهل مراقبت. هر کاری دلمان میخواهد نکنیم. اصلاً بدون مراقبت خدا نمیگذارد زندگی بکند کسی. طبق برنامه باید عمل کنیم
💠 آیت الله بهجت (ره):
🔺در زمان خیلی نزدیک به ظهور که ظلم فراگیر میشود؛ « به افرادی که پیش از ظهور در دین و ایمان ثابتقدم هستند، عنایات و الطاف خاصی میشود، تا از دین خارج نشوند؛
📚 در محضر بهجت، ج۱، ص۱۰۲
🔻 @namazshabiha
💝امام حسن عسکری علیه السلام فرمودند:
علامات المؤمن خمس: صلاة الخمسین و زیاره الأربعین و التختّم في الیمین و تعفیر الجبین و الجهر ببسم الله الرّحمن الرّحیم
نشانه های مؤمن پنج چیز است:
1️⃣پنجاه و یک رکعت نماز (۱۷رکعت واجب + ۳۴رکعت نافله)
2️⃣زیارت اربعین
3️⃣انگشتر به دست راست
4️⃣پیشانی بر خاک ساییدن (علامت سجده)
5️⃣بلندگفتن بسم الله الرحمن الرحیم
🏴اربعین حسینی (علیه السلام) تسلیت🏴
🔻 @namazshabiha
التماسِ دعای فرج💔
یک وقتی خدمت #آیت_الله_بهجت بودیم. فرمود: «همان اندازه که تصمیم گرفتی کار خوب انجام بدهی، خداوند، یک حسنه برای آن نوشت. اگر آن کار را انجام دادی، ده برابر برای تو می نویسد و اگر انجام ندادی، آن یک دانه را هم قلم نمی زند».
اگر تصمیم بگیری #نماز_شب قشنگی بخوانی، او فوراً برای تو می نویسد؛ ولو خيلی بدون آداب هم خواندی، او دیگر قلم نمی زند.
اگر حال نداری نماز شب بخوانی، وضو بگیر و دو رکعت نماز بخوان.
حال آن را هم نداشتی، باز هم سر خود را بگذار روی مهر و بگو: «خدایا! من آمدم؛ کمکم کن.» خداوند، تو را محروم نمی کند.
کسی که خدای به این مهربانی را دارد، سزاوار است که کوتاه بیاید؟
منظور اينكه ما می توانیم پرونده های چندین ساله خودمان را با نیم ساعت یا یک ربع ساعت، يا ده دقیقه كه صادقانه به در خانه خدا برویم، همه آنها را اصلاح بکنیم.
#نماز_شب
🔻@namazshabiha
ختم سوره واقعه
برای افزایش رزق و برآوردهشدن حاجات مهم
ختم سوره واقعه، از ختم های مأثوره و بسیار مجرب هست که مورد توصیه علما و بزرگان بوده است و حضرت آیتالله بهجت هم مطابق اساتید معظمشان، بدان تأکید داشتهاند.
البته نکته مهم در فیلم منتشر شده آناستکه طبق فرمایشات حضرت آیتالله بهجت، به قدری این ختم مهم است که میتوان آنرا حتی در غیر از شرایط ذکر شده به جای آورد؛ به طور مثال حتی میتوان در یک نوبت با تلاوت مجموع سورهها (١٠۵ بار) و خواندن دعاهای آن بجا آورده شود.
دستورالعمل این ختم، آنچنانکه در روایات وارد شده، بدینصورت استکه: چون اول ماه دوشنبه باشد شروع کند به خواندن این سورۀ مبارکه با طهارت و رو به قبله، روز اول یک مرتبه، روز دوم دو مرتبه، و روز سوم سه مرتبه و همچنین تا چهاردهم چهارده مرتبه بخواند. همچنین هرروز بعد از اتمام تلاوت سورههای مبارکه آنروز، این دعا را بخواند:
يا مُسَبِّبَ الاَسْبابِ وَ يا مُفَتِّحَ الاَبْوابِ اِفْتَحْ لَنا الْاَبْوابَ وَ يَسِّرْ عَلَيْنَا الْحِسابَ وَ سَهِّلْ عَلَيْنَا الْعِقابَ [الصِّعابَ]، اللَّهُمَّ إِنْ كَانَ رِزْقِي و رِزْقُ عِیالي فِی السَّمَاءِ فَأَنْزِلْهُ وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ بَعِيداً فَقَرِّبْهُ وَ إِنْ كَانَ قَرِيباً فَيَسِّرْهُ وَ اِنْ كانَ يَسِيراً فَكَثِّرْهُ وَ اِنْ كانَ كَثِيراً فَخَلِّدْهُ وَ اِنْ كانَ مُخَلَّداً فَطَيِّبْهُ وَ اِنْ كانَ طَيِّباً فَبارِكْ لي فيهِ وَ اِنْ لَمْ يَكُنْ يا رَبِّ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ وَ وَحْدانِيَّتِكَ اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدیرٌ وَ اِنْ كانَ عَلي اَيْدِي شِرارِ خَلْقِکَ فَانْزِعْهُ وَانْقُلْهُ اِلَيَّ حَيْثُ اَكونُ وَ لا تَنْقُلْنِي اِلَيهِ حَيْثُ يَكُونُ.
در ادامه، از مرحوم مجلسی رحمهالله به نقل از امام سجاد علیهالسلام این عمل را با دعایی در پنجشنبههای میان این چهارده روز نقل میکند؛ آن دعا چنین است:
يا ماجِدُ يا واحِدُ، يا جَوادُ يا حَليمُ، يا حَنّانُ يا مَنّانُ يا كَريمُ، اَسْئَلُكَ تُحْفَةً مِنْ تُحَفاتِكَ تَلُمُّ بِها شَعْثى، وَ تَقْضى بِها دَيْنى، وَ تُصْلِحُ بِها شَأْنى بِرَحْمَتِكَ يا سَيِّدى. اَللَّهُمَّ اِنْ كانَ رِزْقى فِى السَّماءِ فَاَنْزِلْهُ، وَ اِنْ كانَ فِى الاَرْضِ فَاَخْرِجْهُ، وَ اِنْ كانَ بَعيداً فَقَرِّبْهُ، وَ اِنْ كانَ قَريباً فَيَسِّرْهُ، وَ اِنْ كانَ قَليلاً فَكَثِّرْهُ، وَ اِنْ كانَ كَثيراً فَبارِكْ لى فيهِ، وَ اَرْسِلْهُ عَلى اَيْدى خِيارِ خَلْقِكَ، وَ لا تُحْوِجْنى اِلى شِرارِ خَلْقِكَ، وَ اِنْ لَمْ يَكُنْ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ (بِكَيْنُونَتِكَ) وَ وَحْدانِيَّتِكَ. اَللًّهُمَّ انْقُلْهُ اِلَىَّ حَيْثُ اَكُونُ، وَ لا تَنْقُلْنى اِلَيْهِ حَيْثُ يَكُونُ، اِنَّكَ عَلى كُلِّ شَىْءٍ قَديرٌ، [يا حَىُّ يا قَيُّومُ يا واحِدُ يا مَجيدُ يا بَرُّ يا كَريمُ] يا رَحيمُ يا غَنِىُّ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَمِّمْ عَلَيْنا نِعْمَتَكَ، وَ هَیِّنَا [هَنِّئْنا-هَيِّئْنا] كَرامَتَكَ وَ اَلْبِسْنا عافِيَتَكَ.
بهجتالدعا، ص٣۶٢-٣۶۴.
🔻namazshabiha
* #امام_حسین
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ #جعفر_ناصری:
🔻ما دچار مشکلات متعددی هستیم که بخشی از آنها از طرف آباء و اجداد و از طریق ژن و مقداري از آن از دوران طفوليت است. مواردی از آنها تاثيرات منفی محیط مانند مدرسه است یا تاثيرات منفي همنشینان و دوستان هستند.
🔹ولي باز خداي متعال به انسان قدرت و سلطنتي داده كه می تواند همه اين موارد را اصلاح و درمان كند؛ خداوند متعال راه هاي كوتاه را هم برای این درمان نمودن قرارداده است.
🔹يكي از آن راه هاي كوتاه توسل به حضرت اباعبدالله عليه السلام است که واقعًا راه را كوتاه مي كند؛ واقعًا در درون انسان با يك توسل به حضرت سید الشهداء اتفاق عظيمي می افتد.
🕋 @sebghatallaah
🔻namazshabiha
🔴شوخی ناپسند
🔅 مَا مَزَحَ امْرُؤٌ مَزْحَةً إِلاَّ مَجَّ مِنْ عَقْلِهِ مَجَّةً
💢هیچکس شوخی بیجا نکند جز آنکه مقداری از عقل خویش را از دست بدهد
📘 نهجالبلاغه، حکمت ۴۵۰
🔻 @namazshabiha
✅با امام زمانت سخن بگو
✍️شخصی به امام #هادی علیه السلام از شهری دور نامه نوشت و پرسید : مولای من ؛ من از شما دور هستم و امکان دیدار مستقیم با شما را ندارم و گاهی که حاجات و مشکلاتی دارم چه کنم ؟
حضرت در جواب او نوشتند :
«إِنْ كَانَتْ لَکَ حَاجَةٌ فَحَرِّک شَفَتَيْک»
هر گاه به ما نیاز داشتی، لبت را حرکت بده و سخنت را بگو ما از شما دور نيستيم...
📚بحارالانوار ج۵۳ ، ص۳۰۶
🔻@namazshabiha
🌷 رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) فرمودند:
💠 «هر کس به هنگام #خواب با #وضـو به #رختخواب رود، تا زمانی که از خواب برخیزد، ثواب #شب_زنده_داری و مناجات به او می دهند».
📗 وسائل الشیعه جلد ۱
🌷 «کسی که با #وضو بخوابد گویا شب تا صبح بیدار (و به عبادت مشغول بوده) است.»
📗 وسائل الشیعه، ج۱ ص۲۶۶
🌷 کسی که با #وضو بخوابد، بسترش تا صبح #مسجد و #خوابش نماز او است و اگر کسی بدون وضو بخوابد، تا صبح مانند مرداری است که بسترش قبرش است.»
📗 مستدرک الوسائل، ج۱، ص ۴۲
🔻@namazshabiha
🌹حضور قلب در نماز در بیان مرحوم آیتالله بهجت رحمةاللهعلیه
پرسیدم راه رسیدن به حضور قلب در نماز چیست؟ فرمودند: دو کار در کنار هم؛ اول، ـ نمازگزار ـ به وسوسههای شیطانی که غیر اختیاری پیش میآید، کاری نداشته باشد؛ و دوم، هر وقت در نماز توجه پیدا کرد، اختیاراً به غیر خدا توجه نکند.
و در توضیح این مطلب فرمودند: «شیطان میخواهد اختیاراً انسان را متوجه غیر خدا کند. وقتی دید که در حال اختیار، به غیر خدا توجه نمیکند، او را رها میکند.»
📚زمزم عرفان: صفحه 289.
استاد #مؤیدی نیز در پاسخ به سؤالی در این باره میفرمودند: «حضور قلب در نماز عطیّهای الهی است که باید آن را از خداوند مسئلت کرد.»
🔻@namazshabiha
🔅 امیرالمؤمنین امام علی عليه السلام:
✍️ نعمَ الطّارِدُ لِلهَمِّ الرِّضا بِالقَضاءِ
🔴 بهترين برطرف كننده اندوه، خشنود بودن به قضا[ى الهى] است.
📚 عیون الحکم، ج۱، ص ۴۹۴
🔻 @namazshabiha
💝اباعبدالله علیهالسلام فرمودند:
🌴 منْ عَبَدَ اللّهَ حَقّ عِبَادَتِهِ آتاهُ اللّهُ فَوْقَ اَمَانِيهِ وَ كِفَايَتِهِ.
🍃هركس حق معبوديت خدا را بهجا آورد، خداوند بيش از حدّ انتظار و كفايتش به او عطا مى كند.
📖بحار الانوار، ج ۶۸ ص ۱۸۴ ح۴۴
🔻@namazshabiha