هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🔰خودتان را نبازید، نه با به دست آوردن و نه با از دست دادن!
🔹️فقرایی که محبتشان همانند محبت خدا است، با این که تهیدست هستند و چه بسا نعمتهایی داشتهاند که از دستشان رفته، اما به خاطر از دست دادن نعمتها خیلی غصه دار نمیشوند؛ [با خودشان می گویند] امانتی بوده، خدا به خاطر مصلحتی به ما داده بود و حالا هم به خاطر مصلحتی از ما گرفت. این که بخواهند به خاطر از دست دادن نعمتی، خیلی مضطرب شوند، بر سر بزنند، یقه چاک کنند، نه اینطور نیستند، خیلی راحت از کنارش میگذرند و با آن کنار میآیند.
🔸️نه آن وقتی که نعمتی از دستشان برود یقه چاک میکنند که ای وای چه کار کنیم خاک بر سرمان شد؟! و نه آن وقت که نعمتی نصیبشان میشود خودشان را میبازند و خیال میکنند عالم زیر و رو شده و ما چه کسی شده ایم که لایق چنین نعمتی بوده ایم. نه! آمد و رفت اینها، چندان فرقی نمیکند.
🔹️این تعبیر قرآنی است که هر سختی و مصیبتی به شما میرسد، اینها از پیش تعیین شده و حساب شده است؛ اتفاقی نیست، از دست خدا در نرفته است-العیاذبالله-، محاسبات دقیقی دارد و همه اش از روی حکمت جاری میشود. بعد از این خداوند میفرماید، این که به شما میگوییم، اینها از پیش نوشته شده و مشخص شده، خود گفتن این نکته هم حکمتی دارد و این برای تربیت شما است که بدانید این حوادثی که در عالم اتفاق میافتد از روی حساب و حکمت است و دقیقاً از قبل مشخص شده، تا وقتی نعمتی دستتان میآید خودتان را نبازید و وقتی نعمتی از دستتان میرود و مبتلا به مصیبتی میشوید به شیون و فغان نپردازید و بی تابی نکنید.( حديد، ۲۲-۲۳) هم آن امتحان است و هم این. هر دو روی حکمتی است و حساب شده است.
🔸️آماده باشید! هم برای نعمتهای فوق العادهای که خدا به شما میدهد یا مصیبتی که شما انتظارش را ندارید پیش بیاید، اینها نباید شما را مشوش و مضطرب کند که چرا اینچنین شد یا اینکه خودتان را ببازید. مومن نباید اینچنین باشد. کسانی که این خوی و منش را داشته باشند، اینها همان فقرایی هستند که باید دوستشان داشت و دوستی اینها همان دوستی خداست و خداوند بار دیگر در این حدیث قدسی تاکید میکند که: «یا احمد، محبتی محبة الفقراء»
📝اشاره شده در جلسه چهلم از سلسله جلسات محبت خدا، در تاریخ: ۱۳۹۳/۰۴/۲۴ (کلیپ۹۳محبتخدا)
🎧صوت کامل سخنرانی
📚متن جلسات محبت خدا
#اخلاقی
#محبت_خدا
📱 @mesbahyazdi_ir
🌹 دعای شب اول ماه رجب برای حاجت روایی
🔵 امام جواد عليه السّلام فرمودند:
🔺 مستحب است كه اين دعا را در شب اوّل رجب خوانده شود :
🟢 اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِأَنَّكَ مَلِكٌ وَ أَنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ مُقْتَدِرٌ وَ أَنَّكَ مَا تَشَاءُ مِنْ أَمْرٍ يَكُونُ اللَّهُمَّ إِنِّي أَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِنَبِيِّكَ مُحَمَّدٍ نَبِيِّ الرَّحْمَةِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ يَا مُحَمَّدُ يَا رَسُولَ اللَّهِ إِنِّي أَتَوَجَّهُ بِكَ إِلَى اللَّهِ رَبِّكَ وَ رَبِّي لِيُنْجِحَ بِكَ طَلِبَتِي اللَّهُمَّ بِنَبِيِّكَ مُحَمَّدٍ وَ الْأَئِمَّةِ مِنْ أَهْلِ بَيْتِهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمْ أَنْجِحْ طَلِبَتِی
و سپس حاجت خود را از خداوند بخواهید.
📚 مفاتیح الجنان اعمال شب اول ماه رجب
🟡 بهتر است که این دعا را امشب با حاجت تعجیل در امر فرج بخوانیم.
#امام_زمان
#ماه_رجب
#التماس_دعا
💠 ماهی که گناهان در آن پاک میشود
💝امام كاظم عليهالسلام:
🌹رَجَبٌ شَهرٌ عَظيمٌ يُضاعِفُ اللّه ُ فيهِ الحَسَناتَ و يَمحُو فيهِ السَّيِّئاتَ
🌸 #رجب ماه بزرگى است كه خداوند [پاداش] نيكیها را در آن دو چندان و گناهان را پاك میكند.
📚 كتاب من لايحضره الفقيه، ج ۲، ص ۹۲
💝امام صادق علیهالسلام :
🌹 کلُّ مَن لَم یُحِبَّ على الدِّینِ و لَم یُبغِضْ على الدِّینِ، فلا دِینَ لَهُ؛
🌸هر کس دوستى و دشمنی اش براى دین نباشد، دین ندارد.
📚 الکافی، ج۲، ص۱۲۷، ح
💠آداب مهمانی رفتن
💝قال الصادق (عليهالسلام):
🌹تعرَفُ مَودَّةُ الرَّجُلِ لِأَخيهِ بِأَكلِهِ مِن طعامِه.
🌸ميزان علاقة شخص به برادر ديني خود از خوردن طعام او معلوم ميگردد.
📚بحارالأنوار، ج ۷۵، ص ۴۴۹.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞#بشنوید|تلاش برای تهذیب نفس و خودسازی
🖊ماه رمضان شما را دعوت کرده خدای تبارک و تعالی به مهمانی خودش. همان طور که می بینید مهمانی خدا صوم است، مثل میهمانی ماها نیست که آنجور تشریفات را داشته باشد، پرهیزدادن است از آن چیزهایی که مربوط به شهوات انسان است.
🖇 توجه بکنید که ماه مبارک را به آدابش عمل بکنید یعنی آداب روحی اش. فقط دعا نباشد، دعا به معنای واقعی اش باشد. خواندن خدا و تذکر خدا به معنای واقعی، آن تذکری که نفوس را مطمئن می کند.
📚صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۴۸۰
#ماه_رمضان
#امام_خمینی
💠اطعام دادن؛ غذای روح است
💝قال علیّ أميرالمؤمنين (عليهالسلام):
🌹قوُتُ الأَجسادِ اَلطّعامُ وَ قوُتُ الأَرواحِ اَلاِطعامُ!
🌸غذاي بدن، طعام خوردن است و غذاي روح اطعام دادن!
📚بحارالأنوار، ج ۷۵، ص ۴۵۶.