➖➖➖➖➖با توجه به اوجگیری درگیریهای نظامی میان آذربایجان و ارمنستان، توجه به نکات زیر اهمیت و ضرورت دارد:
1ـ مناقشه بر سر قرهباغ بیش از 29سال است که میان دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان در جریان است و از سال 1994 که میان این دو کشور آتشبس برقرار شد، در تمام این مدت سیاست مبنایی جمهوری اسلامی ایران حمایت از مذاکرات مستقیم جمهوری آذربایجان و ارمنستان و اعلام آمادگی برای میانجیگری بوده است. در رویدادهای اخیر نیز مسیر دیپلماسی ایران بر همین اساس فعالیت کرده است. به دلایل مشخص ایران به معنای واقعی کلمه از حل مسالمتآمیز مناقشه قرهباغ و رعایت تمامیت ارضی کشورها در منطقه نفع میبرد، از اینرو بر خلاف بسیاری از بازیگران داخلی و فرامنطقهای، در پی آن است تا مناقشه در فرآیند مذاکره و حل و فصل قرار گیرد؛ چرا که وجود یک کانون ناامنی در نزدیکی مرزهای شمالی ایران، شرایط مساعدی را برای دخالتهای رقبا و دشمنان ایران اسلامی فراهم میکند. 2ـ گروه مینسک (آمریکا، روسیه، فرانسه) سه دهه است که نتوانستهاند یا نخواستهاند این مشکل را حل کنند و ناکارآمدی خود را نشان دادهاند و ضرورتی بر تداوم محوریت این گروه در مدیریت بحران نیست. برخلاف برخی کشورها از جمله سران گروه مینسک که از مناقشه قرهباغ استفاده ابزاری میکنند، سیاست اصولی ایران حل این مناقشه بر اساس قواعد حقوق بینالملل و احترام به تمامیت ارضی کشورهاست؛ جمهوری اسلامی برخلاف دیگر بازیگران، به دنبال اداره ابزاری و مدیریت بحران قرهباغ نیست. 3ـ رژیم صهیونیستی با ایجاد یک رقابت کاذب و هدفمند میان آذربایجان و ارمنستان برای افزایش نفوذ در هر دو طرف منازعه برای این رژیم جعلی و فروش تسلیحات، بالاترین نقش را در ایجاد درگیری و دامن زدن به آن با هدف بیثباتسازی در مرزهای ایران دارد. 4ـ طی روزهای گذشته برخی گروههای قومگرا، اخبار جعلی و هدفمند که گفته میشود ترانزیت کامیونهای حامل تسلیحات نظامی روسیه از مسیر ایران به ارمنستان است، به صورت گسترده در فضای مجازی منتشر کردهاند که هدف آن القای حمایت ایران از ارمنستان با هدف تحریک هموطنان آذری زبان است که چنین خبرهای جعلی کاملاً کذب و بیاساس است.
نکته راهبردی: هیچ راهحلی غیر از مذاکره و توافق میان آذربایجان و ارمنستان برای خاتمه دادن به این بحران 29 ساله وجود ندارد و به طور قطع تداوم جنگ نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه به وخامت وضعیت کمک میکند. پیشنهاد میشود در یک ترکیب ۳+۳ (ایران، روسیه، ترکیه به عنوان سه همسایه قفقاز با سه کشور قفقازی آذربایجان، ارمنستان و گرجستان) مسیر آتشبس فوری، شروع مذاکرات و سازوکارهای رسیدن به توافق طراحی شود
شرایط حاکم بر منطقه قفقاز به گونهای است که کشورهای دارای بحران مانند ترکمنستان و آذربایجان به دلیل ناتوانی در مدیریت بحران و حل و فصل منازعه، با تکیه بر بازیگران و قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای مناسبات و اهداف خود را دنبال میکنند.
گزاره خبری: خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه طی سخنانی در نشست مرکز فهم بریتشـ ترک با تأکید بر لزوم پایان اشغالگری ارمنستان در قرهباغ گفت که آنکارا به حمایت از جمهوری آذربایجان ادامه خواهد داد.
گزاره تحلیلی: چرایی علاقه ترکیه برای حضور فعال در منطقه قفقاز و همکاری و نزدیکی با آذربایجان را میتوان اینگونه برشمرد:
۱ـ توسعه عمق راهبردی با رویکرد نوعثمانیگرایی بخش اساسی سیاست خارجی اردوغان و حزب حاکم بر ترکیه را تشکیل داده و حضور و بازیگری فعال در منطقه به ویژه در مناقشات در این چارچوب است. ۲ـ انگیزه ترکیه برای ورود به منطقه قفقاز جنوبی با یک نگاه ملیگرایانه و ایدئولوژیک نیز همراه است. زبان ترکی، دین و مذهب مشترک باعث شده که اردوغان نگاه ویژه و آمیخته با حمایت را در مسئله قرهباغ از کشور آذربایجان داشته باشد. ۳ـ نگاه اقتصادی ترکیه به منطقه قفقاز مبتنی بر تأمین انرژی خود از طریق توسعه و گسترش خط لوله نفتی باکوـ تفلیسـ جیهان و همکاری با آذربایجان در این خصوص است. ۴ـ ترکیه نگاه استراتژیک به منطقه قفقاز برای ایجاد موازنه راهبردی در رقابت با بازیگران منطقهای مانند روسیه و ایران دارد؛ از این رو یکی از دلایل حمایت ترکیه از آذربایجان در این راستاست.
جمعبندی: مناقشه قرهباغ دارای منشأ درونی، منطقهای و بینالمللی است. به نظر میرسد بازیگران منطقهای و بینالمللی درگیر در این منازعه به جز جمهوری اسلامی که بر حل و فصل آن به شیوه مسالمتآمیز آن هم از طریق میانجیگری تأکید دارد، دیگر طرفها اراده و تمایلی برای حل و فصل آن ندارند. توجه به نقش غیرسازنده این بازیگران به ویژه ترکیه که صرفاً نگاه یکطرفه و غیر مسالمتآمیز به موضوع دارد، در کنار تمایل نداشتن سایر بازیگران مانند گروه مینسک (آمریکا، روسیه و فرانسه) برای حل و فصل مناقشه به دلیل اختلاف منافع با یکدیگر، به نظر نمیرسد که در کوتاه مدت نشانهای برای حل و فصل آن از طریق میانجیگری دیده شود.
✍️احکام فقه سیاسی:سوال؟؟دروغی که بین مردم رایج و به عنوان دروغ مصلحتی مطرح است، چه حکمی دارد؟
پاسخ: «دروغ مصلحتى» به معنایی که نزد مردم رايج است و در واقع دروغ منفعتی است، حرام است و جزء موارد مجاز محسوب نمیشود؛ موارد جواز دروغ در اسلام مشخص است؛ از جمله آنها وجود مصلحت اهم، مثل حفظ جان مؤمن یا رفع نزاع بین دو مسلمان ماست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ یک فایل صوتی مهم از مباحثه داغ #امام_خمینی با طرفداران انحلال #ارتش که دیشب برای اولین بار در مستند «در لباس سربازی» پخش شد:
▪️«آقا من خواهش می کنم از شما، که اون تندی جوانی تون رو فقط کنار بذارید!»
#دفاع_مقدس
#شور_جوانی
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔴 #پرسپولیس| رمز پیروزی همین است ‼️
🔻 ای اف سیرک ناجوانمردانه با دینارهای سعودی و نفوذ در AFC خیانت کرد
🔹 رفتار آل کثیر را تحریف کرد
🔹 آل کثیر را تحریم کرد
🔹پرسپولیس را با بستن پنجره تهدید کرد
🔹 آخر بازی هم با اخراج پهلوانی پرسپولیس شد ۱۰ نفره
🔻ولی پرسپولیس ناامید نشد و نترسید! ؛ استقامت کرد و همراه با بازیکنان و مربیان ایرانی با غیرت ملی تا دقیقه ۱۲۰ جنگید و نهایتا پرسپولیس شد: " قهرمان غرب آسیا "
🔻 آری؛ رمز پیروزی و قهرمانی همین است:
🔹استقامت
🔹 تکیه بر ظرفیت های داخلی
🔹حرکت و جنگیدن
🔹نترسیدن از تحریم و تهدید و تحریف
🔹امید به پیروزی و شکست حریف
سیر افزایشی فشارهای اقتصادی و معیشتی به مردم عزیز ایران، امروز گزارهای غیرقابل انکار در کشور است؛ اما نحوه تحلیل آن و بررسی علت یا علل مسائل اخیر کشور طبیعتاً اختلافی بوده و هر مسئول و جریان سیاسی دیگری را مقصر وضعیت به وجود آمده میداند. در این باره نکاتی مطرح است که مرور آنها میتواند مفید باشد:
نکات تحلیلی: 1ـ بررسی علتشناسی مسائل امروز ایران برای برون رفت از آنها مهم است؛ اما مهمتر از آن، این است که اگر تأمل در این حوزه همراه با دقت نظر نباشد و صرفاً با هدف مقصرتراشی باشد، نه تنها به مقصود حل مشکلات نائل نمیشود بلکه بر گرههای بیشتر میافزاید. 2ـ یکی از این گرهها، افزایش بیشتر اختلافات جناحی و سیاسی است که اساساً باعث دلخوری بیشتر مردم میشود و در نهایت، اگر عزم و انسجامی برای حل مشکلات مشاهده نشود، مجال برای پیدایش معضل ثانویهای فراهم میشود که تبعات و آثار سوء آن به مراتب بیشتر و عمیقتر از مشکلات اقتصادی خواهد بود و آن، سایش و کاهش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به دولت، مجلس، قوه قضائیه و به طور کلی به نظام اسلامی است. 3ـ این مقصد، همان هدف راهبردی چهل ساله دشمنان انقلاب و نظام دینی برآمده از آن است و تنها عاملی که میتواند زمینهساز حل مشکلات باشد، پذیرش مسئولیت است. در این باره همه مسئولان در قوا و نهادهای مختلف با رویکردی انقلابی و شجاعانه مسئولیت اقدامات و تصمیمات خود را بپذیرند و از دادن آدرس غلط بپرهیزند، میتوان به مرحله دوم رسید که به راهحل مشکلات فکر کردن و اجماع کردن است. 4ـ مردم امروز از دست مسئولی که با فرافکنی میخواهد مسئولیت را از روی دوش خود بردارد ناراحت هستند و بیشتر از آن، از تحلیل و تفسیرهای افراد و جریانهایی که به دنبال صید ماهی مقصود سیاسی خود از آبگِلآلود شرایط کنونی کشور هستند و فرار به جلوی آنها نه تنها زمینهساز سازش نخواهد بود؛ بلکه میتواند با نمایش تصویری برهم ریخته از داخل، دشمن را به محاسبه غلط بیندازد!
نکته راهبردی: امنیت ملی و سرمایه اعتماد عمومی نظام اسلامی نباید وجهالمصالحه بازیهای سیاسی افراد و جریانها قرار گیرد. جمهوری اسلامی از این مرحله با اتکا به ظرفیتهای داخلی عبور خواهد کرد، همان طور که در طول چهار دهه گذشته در پرتو صبر و ایستادن روی پای خود به جایگاه امروز رسیده است. این موضوع تنها منوط به یک شرط است و آن اینکه متحد و منسجم ذیل راهبری رهبر معظم انقلاب کار کنیم و فرافکنی نکنیم!
در روزهای گذشته مستندی زیبا با عنوان «در لباس سربازی» در شبکههای تلویزیونی پخش شد که گوشههایی از گنجهای تمام نشدنی جنگ را برای مردم ایران به نمایش در آورد؛ این مستند سه قسمتی که به حضور آیتالله خامنهای در جبهههای جنگ با لباس سربازی و با لباس روحانیت در خدمت به مردم میپردازد، گویای واقعیاتی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود.
گزارههای خبری:
1ـ مدیریت الهی انقلاب؛ انقلاب اسلامی از همان روزهای اول تحت توجه الهی بوده است و در زمانی که جمهوری اسلامی بدون هیچگونه آمادگی مورد حمله نظامی قرار میگیرد، توجهات الهی مانع از سرنگونی نظام در یک جنگ تمامعیار میشود. 2ـ ناکام ماندن جریانهای معارض داخلی؛ جریان منافقین، لیبرالها و سلطنتطلبان که در سطوح بالای نظام بودهاند نه تنها جبههها را یاری نمیکردند، بلکه به فرموده آیتالله خامنهای مانند یک اکسوز پردود یک اتومبیل فضا را تیر و تار میکردند. آنها در مسیر پرپیچ و خم ابتدای انقلاب سرنوشت ننگین خود را از ملت جداکردند و رسوا شدند. 3ـ مقاومت بادست خالی پیروزی هم دارد؛ علیرغم اینکه نیروهای انقلاب شیوههای کلاسیک جنگیدن را فرا نگرفته بودند و سلاح جنگی در اختیار نداشتند، اما با دستان خالی توانستند دشمن را یک ماه در پشت دروازههای خرمشهر نگه دارند و در نهایت دشمن را از کشور خارج کردند.
نکته راهبردی: حضرت آیتالله خامنهای در طول دفاع مقدس هم نسبت خوبی با ارتش داشته است، به گونهای که فرماندهان ارتش میخواستند ایشان را با درجه سرهنگی استخدام کنند؛ همچنین مسئولیت سپاه پاسداران را در برههای بر عهده داشتهاند و هم بسیج مردمی را به بدنه نیروهای مسلح و نظام متصل کردند. ایشان همچنین یار مورد اطمینان حضرت امام در جبههها بودند. این نعمت به لطف و عنایت الهی هنوز هم در نظام اسلامی جریان دارد. دشمنان اسلام و انقلاب در صدد هستند با تحریف واقعیات جنگ، مردم را از این گنجینههای دفاع مقدس محروم کنند و بیان این واقعیات بعد از 30 سال نشان میدهد دفاع مقدس نیاز به تولید محتواهای بیشتر دارد تا کمین تحریف دشمن در این میدان کارساز نیفتد.
✅✅احکم فقه سیاسی:؟؟برخی از مسئولان به نیروهای خود دروغ میگویند و اسم این کار را مدیریت مینامند، آیا این دروغ شرعاً اشکالی ندارد؟
✅✅پاسخ: دروغ با هر عنوانی و از ناحیه هر کسی که باشد از گناهان کبیره است، مگر در مواردی که مصلحت اهم اقتضا کند.
✅یادداشت/
💯 فرافکنی نکنید!
🔻سیر افزایشی فشارهای اقتصادی و معیشتی به مردم عزیز ایران، امروز گزارهای غیرقابل انکار در کشور است؛ اما نحوه تحلیل آن و بررسی علت یا علل مسائل اخیر کشور طبیعتاً اختلافی بوده و هر مسئول و جریان سیاسی دیگری را مقصر وضعیت به وجود آمده میداند. در این باره نکاتی مطرح است که مرور آنها میتواند مفید باشد:
❌نکات تحلیلی:
🔹1ـ بررسی علتشناسی مسائل امروز ایران برای برون رفت از آنها مهم است؛ اما مهمتر از آن، این است که اگر تأمل در این حوزه همراه با دقت نظر نباشد و صرفاً با هدف مقصرتراشی باشد، نه تنها به مقصود حل مشکلات نائل نمیشود بلکه بر گرههای بیشتر میافزاید.
🔸 2ـ یکی از این گرهها، افزایش بیشتر اختلافات جناحی و سیاسی است که اساساً باعث دلخوری بیشتر مردم میشود و در نهایت، اگر عزم و انسجامی برای حل مشکلات مشاهده نشود، مجال برای پیدایش معضل ثانویهای فراهم میشود که تبعات و آثار سوء آن به مراتب بیشتر و عمیقتر از مشکلات اقتصادی خواهد بود و آن، سایش و کاهش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به دولت، مجلس، قوه قضائیه و به طور کلی به نظام اسلامی است. 3ـ این مقصد، همان هدف راهبردی چهل ساله دشمنان انقلاب و نظام دینی برآمده از آن است و تنها عاملی که میتواند زمینهساز حل مشکلات باشد، پذیرش مسئولیت است. در این باره همه مسئولان در قوا و نهادهای مختلف با رویکردی انقلابی و شجاعانه مسئولیت اقدامات و تصمیمات خود را بپذیرند و از دادن آدرس غلط بپرهیزند، میتوان به مرحله دوم رسید که به راهحل مشکلات فکر کردن و اجماع کردن است. 4ـ مردم امروز از دست مسئولی که با فرافکنی میخواهد مسئولیت را از روی دوش خود بردارد ناراحت هستند و بیشتر از آن، از تحلیل و تفسیرهای افراد و جریانهایی که به دنبال صید ماهی مقصود سیاسی خود از آبگِلآلود شرایط کنونی کشور هستند و فرار به جلوی آنها نه تنها زمینهساز سازش نخواهد بود؛ بلکه میتواند با نمایش تصویری برهم ریخته از داخل، دشمن را به محاسبه غلط بیندازد!
🔺 نکته راهبردی: امنیت ملی و سرمایه اعتماد عمومی نظام اسلامی نباید وجهالمصالحه بازیهای سیاسی افراد و جریانها قرار گیرد. جمهوری اسلامی از این مرحله با اتکا به ظرفیتهای داخلی عبور خواهد کرد، همان طور که در طول چهار دهه گذشته در پرتو صبر و ایستادن روی پای خود به جایگاه امروز رسیده است. این موضوع تنها منوط به یک شرط است و آن اینکه متحد و منسجم ذیل راهبری رهبر معظم انقلاب کار کنیم و فرافکنی نکنیم!
🔵 (نویسنده: فتحالله پریشان)
بسیار شنیده میشود که اقتصاد ایران بیمار است؛ برای درک بهتر بیماری اقتصاد ایران و نقش دولت در به وجود آمدن و درمان این بیماری میتوان اقتصاد ایران را به یک فردی تشبیه کرد که به بیماری کرونا مبتلا شده است. همانگونه که ما در اولین برخورد با این بیمار از او میپرسیم که آیا بیماری زمینهای داشتهاید یا خیر، در برخورد با اقتصاد ایران هم باید بپرسیم که آیا اقتصاد ایران بیماری زمینهای داشته است یا خیر؟
نکات تحلیلی: 1ـ یک دسته از بیماریهای زمینهای اقتصاد ایران به زیرساختهای فرهنگی جامعه ما برمیگردد: پایین بودن فرهنگ کار، غلبه روحیه سودجویی و کسب درآمد از راههای غیر تولیدی، اعتماد به کالای خارجی و بیاعتمادی به کالای داخلی. برای نمونه ایرانیان مردمانی بودهاند که 217800 کیلومتر قنات کندهاند تا آب برای کشاورزی و سایر مصارفشان تأمین کنند. این عدد بیش از پنج برابر محیط کره زمین است! در حالی که امروز بخشی از جوانان ما به رغم وجود زمین حاصلخیز و آب در دسترس، حاضر به کار و کشاورزی نیستند! 2ـ دسته دوم از بیماریهای اقتصادی ایران به ساختارهای معیوب اقتصاد ایران برمیگردد: بالا بودن سود دلالی نسبت به تولید، ساختار معیوب بودجه کشور، رتبه غیر قابل قبول در سهولت کسب و کار (رتبه 127 جهان)، نظام بانکی ناکارآمد، روان نبودن گمرکات و ترخیص کالا، مشکلات تجارت خارجی و... 3ـ دسته سوم از مشکلات اقتصادی کشور به دو موضوع تحریمهای اقتصادی دشمن و سوء مدیریت داخلی برمیگردد که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم نیز به آن اشاره کردهاند. سوء مدیریت داخلی مصادیق مختلفی دارد که عدم نظارت مؤثر بر قیمتها، خالی کردن ذخایر کشور با توزیع بیحساب و کتاب ارز 4200 تومانی، بیتوجهی به فرصتهای اقتصادی داخلی و... نمونههایی از آن هستند.
نکته راهبردی: نقش دولت در به وجود آمدن مشکلات دسته اول و دوم بسیار ناچیز است و در مشکلات دسته سوم نیز بخشی از مشکلات به سوء مدیریت دولت برمیگردد. نکته مهم اینکه اگرچه دولت در به وجود آمدن برخی از مشکلات کشور نقش مستقیمی ندارد، لیکن مهمترین وظیفه را در رفع آنها دارد. اهمیت این موضوع برای آن است که در نقد دولت یا ارائه راهکار برای گذر از شرایط فعلی دچار افراط و تفریط نشویم. دولت مانند پزشکی است که باید به رغم وجود عوامل زمینهای در بیمار، برای بهبودی او راهکار و برنامه عملیاتی داشته باشد.
آمریکا از سال 2011 با پشتیبانی از گروه تروریستی داعش به دنبال براندازی دولت مردمی سوریه برآمد. کمک به داعش بعد از مدتی از طریق همراهی نیروهای تروریستیـ نظامی آمریکا ادامه یافت، ولی آمریکا هرگز به اهداف خود در سوریه نرسید، البته همچنان تلاش دولتمردان آمریکایی بر تأثیرگذاری در ساختار قدرت آینده این کشور از طریق اعمال فشار و نفوذ در قانون اساسی جدید این کشور متمرکز شده است.
گزاره خبری: رئیسجمهور سوریه در مصاحبهای اعلام کرده است: «آمریکا و متحدانش به کار کمیته قانون اساسی سوریه به شکلی سازنده اهمیت نمیدهند و خواستههای آنها تضعیف دولت سوریه و تجزیه این کشور است و واشنگتن بر بسیاری از مناطق و کشورها قانونهای اساسی تحمیل کرده تا آنجا را به فتنه و هرج و مرج بکشد.»
گزاره تحلیلی: حضور مستقیم آمریکا در کنار تروریستهای داعش و دلارهای سعودی نتوانست این کشور را به اهداف شوم خود در سوریه برساند. ایجاد ائتلافی از کشورهای حامی تروریستها در سوریه و ارسال پیشرفتهترین سلاح نظامی به داعش و گروههای همتراز آن تنها بخش جزئی از تلاش آمریکا برای تسخیر سوریه بود، اما نتیجه آن شکست سنگین ایالات متحده و همپیمانان آن در سوریه تا به امروز بوده است. از این رو کاخ سفید به دنبال دخالت در ساختارها و قوانین سوریه برآمده است تا اهداف خود را با هزینه کم و به صورت به ظاهر قانونی به دست آورد، سیاستی که رویکرد جدید غرب در قبال کشورهای مخالف خود در وضعیت کنونی تلقی میشود. حال که سوریه در نبرد میدانی بر آمریکا غلبه پیدا کرده، نباید اجازه نفوذ آمریکا در ساختارها و قوانین خود را بدهد. با این حال باید متذکر شد که جایگاه سوریه از لحاظ داشتن قدرت تصمیمگیری و استقلال به مراتب بالاتر از کشورهایی همچون عربستان، امارات و سایر کشورهای وابسته به آمریکاست. در وضعیت فعلی سوریه به عنوان فاتح نبرد با آمریکا و متحدان آن، در جامعه بینالمللی مورد پذیرش است و کشورهای مختلف یکی پس از دیگری سفارت خود را در دمشق بازگشایی میکنند.
✅✅✅احکام فقه سیاسی:سوال؟؟در مواردی که وظیفه گفتن دروغ یا توریه کردن است، راست گفتن چه حکمی دارد؟
✍خبر تحلیلی
✅یادداشت/
⁉️همصدا با بیبیسی
💯«ناامن» شدن جامعه برای بدحجابان نکته کلیدی حمله به ائمه جمعه اصفهان و بجنورد در روزهای گذشته بود؛ موضوعی که از اساس صحت نداشت. اما بهانهای شد تا ضد انقلاب خارجنشین به همراه برخی از رسانههای معلومالحال داخلی به دنبال بهرهبرداری از آن برای اهداف سیاسی خود باشند.
🔻گزارههای خبری: 1ـ سیدمصطفی تاجزاده با انتقاد از امام جمعه اصفهان نوشت: «آقای طباطبایینژاد! امام جمعه پرچمدار اتحاد و پیوند دهنده مردم است نه آنکه بین آنان شقاق و دودستگی ایجاد کند و مشوق تعرض گروهی به دسته دیگری شود. فهمیدی چه کردی؟ خواستی از دین دفاع کنی، دینداران را ذلیل کردی! حرف منکر خود را پس بگیر و از ملت ایران عذر بخواه». 2ـ «فرنوش امیرشاهی» در بیبیسی فارسی گفت: «در دهههای گذشته صحبت روحانیون منتج به قتل افراد میشود. اسید پاشی زنجیرهای اصفهان در سال 1393 به خاطر تذکر ائمه جمعه اصفهان صورت گرفت که حتی مشخص نشد چه تعداد از زنان قربانی این امر شدند. نقطه اشتراک این پروندهها این است که احکام سنگینی برای متهمان آن صادر نشده است.» 3ـ «امیر ناظمی» معاون وزیر ارتباطات درباره اظهارات امام جمعه اصفهان پیرامون لزوم «ناامن» شدن جامعه برای بدحجابان نوشت: «منظور امامجمعه اصفهان از ناامنی چیست و صراحتاً اعلام کنند مشمول اسیدپاشی نیست!»
🔹گزارههای تحلیلی: 1ـ «حجاب» جزء قوانین جمهوری اسلامی است و همگان باید به آن احترام بگذارند. با این حال برخورد با متخلفان در این موضوع بر عهده مسئولان امر بوده و برخورد شخصی قابل قبول نیست که این موضوع مورد تأیید ائمه جمعه نیز هست.
🔸2ـ افراد و رسانههای مخالف حجاب، اظهارات ائمه جمعه را بهانهای برای حمله به اصل حجاب و موضوع امربه معروف و نهی از منکر قرار دادهاند، درحالی که تحلیل آنها بر اساس مقدمه کذب شکل گرفت و همان طور که در بیانیه امام جمعه اصفهان نیز آمده است: «برداشت غلط از این مصداق و ایجاد ذهنیت ناصواب برخی از رسانهها باعث شد تا با تقطیع صحبتها، دروغپردازی و القای مطالب خودساخته، افکارعمومی را از موضوعات و مشکلات اصلی کشور منحرف نمایند.»
🔺 3ـ جریان سیاسی اصلاحات به جای آنکه پاسخگوی شرایط فعلی و شکست دیدگاههای دولت در امر کشورداری باشد، با همصدایی ضد انقلاب خارجنشین و فضاسازی رسانهای تلاش میکند ذهن جامعه را از اصل موضوع منحرف کند و خود را در جایگاه شاکی قرار دهد.
🔴 (نویسنده: فرهاد کوچکزاده)
➖➖➖➖➖
🔻#تحلیل_راهبردے
🔻 #سرخط_تحلیلے
🔻#ویدئوے_بصیرتے
🎙کانال بصیرتی ثامن الائمه ع یزد
🆔 https://eitaa.com/joinchat/236519483Cdf7147b2eb
🔹⚫️ جامعه فساد زده از بالا باید درست شود یا از پایین؟
🔸معمولا فساد از «خواص» شروع میشود و به «عوام» سرایت میکند و صلاح، برعکس از «عوام» و تنبه و بیداری آنها آغاز میشود و اجبارا «خواص» را به صلاح میآورد، یعنی عادتا فساد از بالا به پایین میریزد و صلاح از پایین به بالا سرایت میکند.
🔹روی همین اصل است که میبینیم امیرالمؤمنین علی(ع) در تعلیمات عالیه خود، بعد از آنکه مردم را به دو طبقه «عامه» و «خاصه» تقسیم میکند، نسبت به صلاح و به راه آمدن خاصه اظهار یأس و نومیدی میکند و تنها عامه مردم را مورد توجه قرار میدهد.
🔸این، فکر غلطی است از یک عده طرفداران اصلاح که هروقت در فکر یک کار اصلاحی میافتند، «زعماء» هر صنف را در نظر میگیرند و آن قلههای مرتفع در نظرشان مجسم میشود و میخواهند از آن ارتفاعات منیع شروع کنند.
🔹تجربه نشان داده که معمولا کارهایی که از ناحیه آن قلههای رفیع آغاز شده و در نظرها مفید مینماید، بیش از آن مقدار که حقیقت و اثر اصلاحی داشته باشد، جنبه تظاهر و تبلیغات و جلب نظر عوام دارد.
📝 استاد مطهری، مقدمه کتاب داستان راستان
➖➖➖➖➖
🔻#تحلیل_راهبردے
🔻 #سرخط_تحلیلے
🔻#ویدئوے_بصیرتے
🎙کانال بصیرتی ثامن الائمه ع یزد
🆔 https://eitaa.com/joinchat/236519483Cdf7147b2eb
🔴مراسم میلیونی پیادهروی اربعین یکی از قدرتمندترین نمادهای همبستگی در جهان تشیع است که با حرکت شمار زیادی از مسلمانان شیعه به سمت شهر کربلا در چهلمین روز شهادت سالار شهیدان امام حسین و یاران باوفایش صورت میگیرد. حتی در سالهای گذشته مسلمانان سنی، مسیحی، ایزدی و پیروان دیگر آیینها هم در آن حضور داشتهاند که از این حیث بزرگترین گردهمایی سالانه مذهبی در جهان محسوب میگردد. به گفته پژوهشگران، راهپیمایی در روز اربعین از زمان ائمه معصومین(ع) در بین شیعیان رایج بوده که سید محمدعلی قاضی طباطبایی، راهپیمایی اربعین را سنت و رفتار مداوم شیعیان از زمان ائمه دانسته که در زمان بنیامیه و بنیعباس نیز به این حرکت پایبند بودهاند، اما با روی کار آمدن حزب بعث در عراق، برگزاری مراسم راهپیمایی اربعین متوقف شد و گاه با راهپیماییکنندگان با خشونت رفتار میشد که موجب کمرونق شدن این مراسم گردید. با سقوط حزب بعث، مراسم راهپیمایی اربعین بار دیگر در عراق احیا شد. از آن سال به بعد هرساله جمعیت بیشتری نسبت به سال قبل در آن شرکت میکردند و شمار عاشقان ایرانی طی سالهای اخیر و در ایام اربعین به آمار میلیونی رسیده بود.
امسال به خاطر شیوع ویروس کرونا رفتن زائران دلداده خارجی به این مراسم عظیم جهانی ممکن و میسور نیست. در این میان آنچه حائز اهمیت است اینکه لغو مراسم پیادهروی اربعین به معنی تعطیلی فرهنگ اربعین نیست و باید از ظرفیت موکبهای حسینی و نذورات مردمی در مسیر کمک مؤمنانه و اقدامات خیرخواهانه استفاده گردد. ظرفیت عظیمی که در موکبهای حسینی کشور وجود دارد در راستای کمک به معیشت افراد محروم بهویژه اقشار آسیب دیده از کرونا جهتگیری شود. سالانه چند میلیون نفر از ایران برای زیارت اربعین به کشور عراق سفر میکردند. هر زائر برای سفر باید مقدماتی را فراهم میکرد که هر بخش آن مثل هزینه ایاب و ذهاب، سرانه خروج از کشور، تهیه ارز و بعضاً سوغات، نیاز به منابع مالی حداقلی یکمیلیون تومان بهصورت میانگین داشت که هر فرد با جانودل آنها را میپرداخت. جا دارد این مبالغ که سرجمع، میلیاردها تومان میشود، برای توزیع ماسک در قالب پویش احسان ماسک با همکاری سازمانهای مردمنهاد، بستههای معیشتی، توزیع مواد ضدعفونیکننده و لوازمالتحریر در بین دانشآموزان مناطق محروم نذر گردد. خوشبختانه طبق اخبار و گزارشهای واصله مردم حسینی و ولایتمدار و تمام هیئتهای عزاداری با ستاد اربعین همکاری لازم را برای تحقق این اقدام حسنه داشتهاند و انشاءالله این محدودیت کرونایی تبدیل به یک فرصت ملی عاشقانه خواهد شد.