eitaa logo
نسیم معرفت
62 دنبال‌کننده
617 عکس
379 ویدیو
85 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
✅✅یکی از نفوذی‌های بسیار مهم انگلیس در عمق سرزمین‌های عربی حکومت عثمانی، «گرترود بل» (Gertrude Bell) بود که کمتر در رابطه با او در رسانه‌ها صحبت شده است. گرترود بل شاگرد نخست تاریخ اکسفورد، جغرافیادان، ادیب، عکاس، نقاش، باستان شناس، بیابان‌گرد و کوهنورد بود و در ۱۹۱۳ و یک سال پیش از آغاز جنگ جهانی اول ماموریت پیدا کرد تا در سفری دشوار و خطرناک و در پوشش پژوهش باستان‌شناسی به صحرای نجد عربستان برود و برای ارزیابی قدرت آل رشید حاکم حجاز تا منطقه حائل که تا حالا پای هیچ اروپایی به آن منطقه باز نشده بود، سفر کند. «بل» اولین زنی بود که لیسانس تاریخ مدرن را از دانشگاه آکسفورد گرفت، از آنجا که وی فارغ التحصیل آکسفورد بود، مردان چیزی را که مورد علاقه آن‌ها باشد در این زن که در دوران خود غیرمعمول بود پیدا نکردند، اما این بدان معنا نیست که او زندگی عاطفی هیجان انگیزی نداشت، بلکه برعکس، زیرا «بل» در طول زندگی خود به چند نفر علاقه‌مند شد، اما با هیچ یک از آن‌ها ازدواج نکرد. پس از فارغ التحصیلی، او تصمیم گرفت که به یک سفر یادگیری و تحصیل برود و زبان فارسی و همچنین ۶ زبان دیگر را یاد گرفت.
✅✅در سال ۱۸۹۳ بل مأموریت یافت به عنوان مشاور سفیر به مدت شش ماه به ایران رفته، اوضاع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران را بررسی و گزارش تهیه کند. او در پاییز ۱۸۹۲ شروع به آموختن زبان فارسی کرد و طبق روال رایج، طی دوره‌هایی با فرهنگ ایران آشنا شد و نهایتاً در بهار ۱۸۹۳ به همراهی خاله ناتنی خود به نام «ماری‌لاسکلس» راهی تهران شد. در آن زمان «فرانک‌لاسکلس» شوهر خاله ناتنی او / شوهر همسفر گرترود بل سفیر انگلستان در دربار ناصرالدین شاه بود. بل در تهران روابط عمیقی با شرق شناس و کنسول آلمان «فریدریش روزن» و همسر او بر قرار نمود و این دو برای بل بهترین آموزگار در رابطه با شناخت ایران بودند. بل که اطلاعات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعی درباره‌ی ایران جمع‌آوری کرده بود، پس از شش ماه، در نیمه دوم سال ۱۸۹۳جهت تسلیم گزارش، به لندن بازگشت. او در اوایل دهه نود قرن نوزدهم به عراق نقل مکان کرد و کار خود را در خاورمیانه آغاز کرد و در آنجا بود که نامش در تاریخ ثبت شد.
✅✅برای عراقی‌ها یا حتی بسیاری از مردم جهان نام «گرترود بل» مربوط به عراق مرتبط است، عراق در آن زمان به عنوان سرزمین «بین النهرین» شناخته می‌شد. برخی حتی او را «ملکه عراق» می‌دانستند، البته این موضع رسمی نیست.زمانی که توماس لورنس در حال انجام ماموریت خود در جدا کردن حجاز از عثمانی و تشکیل کشور عربستان بود، "بل" نیز در حال برنامه‌ریزی و اجرای طرح تجزیه کشور و مستقل عراق بود. دو سال پیش در همین رابطه نشریه آمریکایی دیلی بیست در گزارشی با عنوان «گرترود عربستان، زنی که عراق را تاسیس کرد»، به شرح فعالیت این مامور اطلاعانی و جاسوس انگلیسی پس از ۱۰۰ سال می‌پردازد.
✅✅بل مسئولیت مستقیم مهندسی آینده عراق تا زمان انتخاب پادشاه جدید پس از پایان جنگ را بر عهده داشت و پیام‌های وی از بغداد بزرگترین منبع نقش برجسته آن در سرنوشت عراق بود، به طوری که تأثیر انگلیس در عراق عمدتاً به دلیل نقش بل در منطقه بود و اینطور که برخی از سایت‌های انگلیسی زبان ادعا می‌کنند او یکی از چهره‌های برجسته‌ای بود که به دلیل آنچه علاقه زیاد به عراق نامیده میشد برای به دست آوردن استقلال این کشور از عثمانی مذاکرات لازم را انجام داد. تا جایی که در سال ۱۹۱۷ برای زندگی به عراق رفت و تا زمان مرگ در ۱۲ ژوئیه ۱۹۲۶ در آنجا ماند.
از راست به چپ: توماس ادوارد لورنس، گرترود بل و وینستون چرچیل در زمان حضور در کنفرانس قاهره در سال ۱۹۲۱.
گرترود بل در کنار شاه فیصل اول (نفر دوم از راست) در یک گردش در سال ۱۹۲۲
✍️✍️یادداشت:اسم رمزی با عنوان «جوانان»!
✅ایالات متحده آمریکا راهبرد «قدرت نرم» را مشابه وقتی که می‌خواست بر موج انقلاب‌های عربی در سال ۲۰۱۱ سوار شده و بر آن افسار بزند، این بار نیز برای هدف قرار دادن کشورهای همراه چین در شرق آسیا تکرار می‌کند. گروه‌های «جوانان» که اکنون با پول آمریکا در اعتراضات سراسری آسیای شرقی از هنگ کنگ تا تایلند شرکت می‌کنند، نتیجه سال‌ها تلاش این کشور برای نفوذ، جذب، فریب و شوراندن جوانان این منطقه علیه دولت‌های حاکم است. «نیویورک تایمز» در مقاله‌ای نشان می‌دهد که چگونه همین گروه‌ها که اکنون برای شکل دادن به مخالفان تایلند و جوانان این کشور فعالند، در سال ۲۰۱۱ نیز به سرعت سوار موج انقلاب‌های عربی شدند تا ملت‌های منطقه نتوانند به خواسته‌های خود در مواجهه با نظام‌های دست‌نشانده آمریکا جامه عمل بپوشانند. منظور از «بهار عربی»، همان تحرکات مهندسی شده توسط آمریکا بود که چنانچه در کتاب خاطرات «هیلاری کلینتون» بدان اشاره شده، با هدف جلوگیری از به ثمر نشستن انقلاب در کشورهای هم‌سو و درگیر کردن کشورهای غیر هم‌سو اتفاق افتاد. البته آنچه با دخالت‌های مهندسی شده آمریکا در غرب آسیا و شمال آفریقا محقق نشد، «دموکراسی» بود. سرنوشت شمال آفریقا و غرب آسیا بیانگر اتفاقی است که آمریکا به دنبال تحقق آن از طریق خشونت و تخریب در هنگ کنگ، تایلند و دیگر نقاط منطقه جنوب شرق آسیا برای مقابله با چین است.
🔴 پیامدهای بازداشت مجرم اقتصادی در اروپا 🔻 | «علیرضا حیدرآبادی‌پور» مدیرعامل اسبق بانک سرمایه که درحین تحقیقات مقدماتی از کشور خارج شده بود، با تلاش پلیس اینترپل جمهوری اسلامی توسط پلیس اسپانیا دستگیر و به کشور مسترد گردیده است. این اولین بار است که یک مجرم اقتصادی از اروپا به کشور بازگردانده می‌شود. 🔻 فارغ از موفقیت اطلاعاتی و انتظامی، یقیناً انعکاس خبر فوق در ابعاد روانی نیز پیام ها و پیامدهای مثبتی خواهد داشت. از جمله: 1⃣ دوران بخور و در رو تمام شده است 2⃣ افزایش امیدمردم و سرمایه اجتماعی نظام 3⃣ افزایش توقعات جهت بازگرداندن خاوری و.. 4⃣ افزایش ضریب ناامنی برای متخلفان اقتصادی 5⃣ تجلی اقتدار پلیس اینترپل ج. ا. ایران 6⃣ وجود عزم جدی برای مبارزه با مفاسد 7⃣ پاسخی به برچسب زنی های شبکه های معاند مبنی بر وجود فسادسیستماتیک 🖌 【 ڪارشناس زمانه】 【 : آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】 ➖➖➖➖➖➖➖➖ 🔻اگر میخواهید 🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
✅ یادداشت/ 🌀موضوع: موضع مقامات ایرانی درباره ورود راکت‌های جنگ قره باغ به ایران 🔻مقامات کشورمان به دلیل حُسن همجواری و روابط مهم و مورد توجه با کشور‌های جمهوری آذربایجان و ارمنستان بار‌ها هر دو کشور را به خویشتن داری دعوت کرده‌اند. در این رابطه، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه در یکی از آخرین واکنش‌های خود به مناقشه قره باغ در توئیتر خود نوشت: «منازعه ناگورنو قره‌باغ را به دقت دنبال می‌کنیم و با همه طرف‌ها در تماسیم. طرف‌های درگیر باید قانون جنگ را رعایت کرده و از هدف قرار دادن غیرنظامیان اجتناب کنند. خواستار آتش‌بس فوری، احترام به تمامیت ارضی آذربایجان و گفت‌وگو‌های سیاسی زماندار هستیم.» 🔸در این میان امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح کشورمان نیز در واکنش به تحولات منطقه قره باغ و ورود راکت‌ها و پرتابه‌های حاصل از این درگیری به خاک کشورمان گفت: امنیت مرز‌های جمهوری اسلامی ایران برای نیرو‌های مسلح مقتدر و شجاع کشورمان یک موضوع اصلی، حیاتی و بسیار مهم است. در این حادثه گاهی به‌خطا گلوله‌هایی به مرز‌های جمهوری اسلامی ایران اصابت کرد که تذکرات لازم و جدی به هر دو کشور داده شد. 🔺وی در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران مناقشات را در منطقه به‌دقت رصد و دنبال می‌کند. جان شهروندان و امنیت خاک مقدس ایران اسلامی یک موضوع مهم و حیاتی است و به هیچ وجه قابل قبول نیست که به‌علت کم‌دقتی و بی‌توجهی گلوله‌ای به خاک کشورمان اصابت کند. چنانچه این موارد و این بی‌دقتی‌ها توسط کشور‌های طرف مناقشه ادامه پیدا کند قطعاً تمهیدات بیشتری اتخاذ خواهد شد.
🔴 | صلح تحمیلی امام حسن (ع) در کلام امام خمینی (ره) 🔻امام حسن - سلام اللَّه علیه- آن قدر گرفتاری که از این دوستان و اصحابش داشت از دیگران نداشت. اصحابی که توجه نداشتند که امام زمانشان روی چه نقشه دارد عمل می‌‌کند، با خیال‌های کوچکشان، با افکار ناقصشان در مقابلش می‌‌ایستادند و غارتش کردند و اذیتش کردند، و- عرض می‌‌کنم که- شکستش دادند، معاهده با دشمنش کردند و هزار جور بساط درست کردند. (صحیفه امام، جلد ۹ ، ص: ۳۰) 🔹 قصه امام حسن و قضیه صلح، این هم صلح تحمیلی بود؛ برای اینکه امام حسن، دوستان خودش، یعنی آن اشخاص خائنی که دور او جمع شده بودند، او را جوری کردند که نتوانست خلافش بکند، صلح کرد؛ صلح تحمیلی بود. این صلحی هم که حالا به ما می‌ خواهند بگویند، این‌ است. بعد از اینکه صلح کردند، به حسب روایت، به حسب نقل، معاویه به منبر رفت و گفت که تمام حرف‌هایی که گفتم، من قرار دادم، زیر پایم؛ مثل پاره کردن این مردیکه آن قراردادها را. آن صلح تحمیلی که در عصر امام حسن واقع شد، آن حکمیت تحمیلی که در زمان امیر المؤمنین واقع شد و هر دویش به دست اشخاص حیله‌ گر درست شد، این ما را هدایت می‌‌کند به اینکه نه زیر بار صلح تحمیلی برویم و نه زیر بار حکمیت تحمیلی‌. (صحیفه امام، جلد۲۰ ، ص: ۱۱۸)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 🔴 پول های مریم خانم پول چندانی نیست‼️ | «جان بولتون» در شبکه MSNBC آمریکا؛ 🔹 مهدی حسن: چه میزان از دشمنی شما با ایران به دلیل ارتباط طولانی مدت‌تان با سازمان مجاهدین خلق است؟! شما تنها برای چند سخنرانی، ده‌ها هزار دلار از آنها گرفته‌اید! 🔹 جان بولتون: این میزان پول چندانی نیست! هیلاری کلینتون - که شما دموکرات ها از او حمایت می‌کنید- آنها را از فهرست گروه های تروریستی خارج کرده است. ➖➖➖➖➖ 🔻 🔻 🔻 🎙کانال بصیرتی ثامن الائمه ع یزد 🆔 https://eitaa.com/joinchat/236519483Cdf7147b2eb