✍️✍️نیروهای جوان انقلابی برای مقابله با تهاجم فرهنگی، ابتکارات بسیار زیبایی داشتهاند؛ یکی از این ابتکارها جشنواره مردمی فیلم عمار است که اولین دوره این جشنواره در سال ۸۹ و در سالگرد تظاهرات ۹ دی ۱۳۸۸ برگزار شد و حدود بیست اثر، همزمان در ۳۰ نقطه از کشور اکران شد.
گزاره تحلیلی: 1- جشنواره فیلم عمار تفاوتهای زیادی با جشنواره فیلم فجر دارد. در جشنواره فیلم عمار، اکران نمایش آثار سینمای انقلاب با پشتوانه مردمی فراهم شده است. با توجه به هویت مردمی «عمار»، در هر مکانی امکان اکران فیلمهای این جشنواره فراهم است؛ مسجد، مدرسه، پارک، حوزه علمیه، پایگاه بسیج، سالنهای نمایش و... گرفته تا منازل؛ و با هر وسیله نمایشی (ویدئو پروژکتور، تلویزیون، کامپیوتر و ... 2- در این جشنواره، مردم و تشکلهای مردمی حامی تولیدکنندگان و آثار سینمایی میشوند و موضوعات اجتماعی در آن برجسته است. 3- برخلاف جشنواره فیلم فجر که در حیطه و انحصار شبکههای عظیم رسانهای است، در این جشنواره ویدئوهای کوتاه که از پایگاههای بسیج هم کلید خوردهاند نیز درخشش خاصی دارند و آثار مذهبی و انقلابی در آن موج میزند. 4- اضافه شدن بخش بینالملل باعث شده تا بسیاری از فیلمسازان مستقل که فریاد بیداری آنها شنیده نمیشد، در این جشنواره شرکت كنند. 5- میهمانان ویژه عمار و سوپراستارهای این جشنواره، مادران و پدرانی هستند که پای انقلاب جوان دادند و بانوانی که همدم و شریک زندگی تقدیم راه انقلاب کردهاند. 6- نقطه عطف جشنواره در یک اسفندماه 91 و بعد از جشنواره سوم اتفاق افتاد؛ دیداری که خستگی را از تن همه بیرون برد؛ رهبر معظم انقلاب پس از شنیدن صحبتهای جمعی از حاضرین، توصیههایی نمودند و توجه به موضوع دین و معارف دینی و همچنین انقلاب اسلامی و ارزشهای انقلاب در این جشنواره را اقدامی مبارک خواندند و تأکید کردند: «نگاه به هنر اسلامی و سینمای دینی باید نگاهی بلندمدت و همراه با برنامهریزی دقیق و امید به آینده و بهرهگیری مناسب از ابزار هنر برای تأثیرگذاری حداکثری باشد».
نکته راهبردی: جشنواره فیلم عمار یک ابتکار بسیار مهم برای پرورش نیروهای انقلابی، دغدغهمند و راهگشا در عرصههای اجتماعی است که با هزینههای اندک محصولاتی را تولید میکنند که میتواند در زمانه حال راهگشا باشد. این روش و ابتکار میتواند نیروهایی تربیت کند که چشمشان به سینمای وابسته به متن، ساختار و هیاهوی غربی نباشد. انشاءالله این جشنوارهها بتواند خلأ حضور نیروهای انقلابی در عرصه مهم سینمای کشور را مرتفع کند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چه کسی اطلاعات شهید محسن فخری زاده را بدست ماموران سرویس های جاسوسی کشورهای غربی رساند؟
🔸سخنان صریح سید محمود نبویان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با استناد به کتاب دیپلماسی هسته ای حسن روحانی
__
♨️کلیپهای بیشتر 👇
🆔 @snn_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ چرا امام زمان عج نمی ایند؟
امام علی علیهالسلام فرمودند:
🌴 لا تجعلنّ للشيطان فيك نصيباً، و لا على نفسك سبيلاً.
🍃 برای شيطان در خود بهره ای قرار مده و راه او را بر نفس خود باز مگذار
📖 نهج البلاغه، نامه17
✅ سه نكته درباره دوستى با نامحرم
1⃣ دوستى با نامحرم از نظر قرآن حرام است، چه با اطلاع و اجازه پدر باشد و چه بدون اجازه، چه با هدف ازدواج باشد و چه نباشد،
چه دوستى با نامحرم فاميل باشد چه غريبه، چه قصد بدى در كار باشد، چه نباشد، چه با انگيزه هاى خيرخواهانه باشد همچون راهنمايى ديگران، آموزش علمى، رفع افسردگى يا نباشد، چه در محيط كارى با همكاران باشد و چه در محيطهاى آموزشى و دانشگاهى.
2⃣ وساطت در دوستى هاى نامشروع نيز حرام است.
3⃣ وعده و قرار با چنين دوستانى حرام است و سفر به عنوان ديدار آنها سفر معصيت محسوب مى شود و بايد در چنين سفرهايى نماز را كامل خواند. قرآن مى فرمايد:
«لا تُواعِدُوهُنَّ سِرًّا»
پنهانى با آنها قرار نگذاريد.
۱۲۳.docx
35.9K
🌀نسخه word
🔰 یادداشت ثامن (4)
❌ موضوع: " بیست تحول سیاسی- تشکیلاتی برای ارتقای منزلت اجتماعی بسیج"
✅ گفتار یازدهم تا بیستم
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#بسیج
🌟 به سوی بهشت
زیارت مجازی مزار مطهر شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی
📽 از اینجا به گلزار شهدای کرمان وارد شوید👇
soleimany.ir/tour/
#ما_ملت_امام_حسینیم
#به_وقت_حاج_قاسم
هدیه محضر شهدا و امام شهدا صلوات.🌷
🆔 @jashnvare_samen
✍ اولویت های قرآن
🗣 اگر تصمیم دارید به کسی احسان و خوبی کنید به دو تا نکته حواستون باشه؛
1⃣ احسان، حتما بايد همراه با تواضع باشه.👇
❌چون خداوند متکبر و فخر فروش رو دوست نداره.
🕋«إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ مَنْ كانَ مُخْتالًا فَخُوراً»
2⃣ در احسان و خوبی کردن به اولويّتها توجّه داشته باشید؛👇
👈خدا نام والدين رو، قبل از بستگان ،
👈و نام بستگان رو، قبل از يتيم و همسایه آورده.
✔️🗣 یعنی در خوبی کردن ها، اول هوای پدر و مادرتون رو داشته باشید.👌
🕋 وبِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَانًا وَبِذِی الْقُرْبَى وَالْیَتَامَى وَالْمَسَاکِینِ وَالْجَارِ ذِی الْقُرْبَى وَالْجَارِ الْجُنُبِ وَالصَّاحِبِ بِالجَنبِ وَابْنِ السَّبِیلِ وَمَا مَلَکَتْ أَیْمَانُکُمْ ( نساء،۳۶ )
✨ ...... به پدر و مادر احسان کنید
✨ و درباره خویشاوندان و یتیمان و مستمندان
✨و همسایه خویش و همسایه بیگانه و همنشین
✨و در راه مانده و بردگان خود [نیکى کنید]
✍️قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها که از 4 ماه پیش در مجلس مطرح شد و از ابتدا ارتباطی با شرایط و نتایج انتخابات آمریکا نداشت، این روزها محل بحثهای جدی قرار گرفته است. آنچه روشن است اینکه مصوبه حالا تبدیل به قانون شده و دولت مکلف به اجرای آن است؛ اما از آنجا که موضوع دارای اهمیت راهبردی است و در آینده پایه مهمی از سیاست خارجی کشور خواهد بود، توجه به چند نکته مهم به نظر میرسد؛
نکات تحلیلی: جریان سیاسی غربگرا نسبت به علل پدیدایی برجام و نسبت به موضوع اصلاح و تکمیل برجام که اروپا و آمریکا بر سر آن در نهایت همگرایی قرار دارند، یا بیاطلاع هستند و یا خود را به تغافل میزنند. نقش تیم مذاکرهکننده قابل کتمان نیست، اما درنهایت آنچه باعث شد غرب وادار به دادن امتیازاتی به ایران شود- که البته در مقام عمل به تعهداتش عمل نکرد- آن بود که جمهوری اسلامی صنعت هستهای خود را بر روی میز مذاکره گذاشت و در توافق برجام تقریباً این صنعت در مسیر توقف قرار گرفت و در بخشهایی نیز تعطیل شد. همچنین، غربگرایان نسبت به موضوع تکمیل برجام که راهبرد قطعی اروپا و آمریکا در آینده است نیز توجه چندانی ندارند؛ نقطه کانونی اصلاح برجام آن است که ایران توانمندیهای موشکی و منطقهای خود را بر روی میز مذاکره بگذارد و در ازای وعده رفع تحریمها، ایران نیز از این مزایای راهبردی صرفنظر کند. همین دیروز بود که وزیر خارجه آلمان گفت: «بازگشت به توافق هستهای کنونی کافی نیست و ما خواستار توافقی گسترده و فراگیرتر با ایران هستیم»؛ بنابراین بازگرداندن صنعت هستهای به مرحله پیش از برجام، قدرت چانهزنی را افزایش میدهد و موضوع مذاکرات احتمالی را در بخش هستهای قرار میدهد. اینکه گفته شد مصوبه مجلس سبب شده نرخ ارز دچار نوسان شود، بر فرض که علت نوسان ایجاد شده این مصوبه باشد، باز این نیز از فجایع تفکری است که سایه سنگین متغیرهای خارجی را بر اقتصاد ایران تا بدینجا رسانده است. با این وضعیت تقریباً قطعی است که اگر رئیسجمهور آینده آمریکا کوچکترین تهدیدی علیه ایران کند، بازار کشور دستخوش نوسانات شدیدتری نیز شود.
نکته راهبردی: تجربیات تلخ گذشته پیشروی ماست؛ در پیش گرفتن مسیر و الگوی چند ساله اخیر، اقتصاد کشور را نهایتاً در نقطهای قرار میدهد که اکنون هستیم. این یک خطای بزرگ است که معیشت مردم را به مذاکره و سیاست خارجی پیوند بزنیم.
✍️✍️قانون جدید مجلس در حوزه برجام، در چهارچوب یک نقشه راه محاسبه شده از حیث فنی، حقوقی و سیاسی طراحی گردیده تا با ایجاد هزینه برای دشمن، نسبت به بدعهدیهای آن، پاسخ درون برجامی معتبر و واقعی داده شود.
گزاره خبری: طرح دوفوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران، روز چهارشنبه گذشته در مجلس شورای اسلامی رأی آورد و پس از اصلاح و تأیید نهایی در شورای نگهبان، توسط رئیس مجلس به عنوان قانون به دولت ابلاغ گردید.
گزاره تحلیلی: ۱- این قانون در راستای تأمین منافع ملی جمهوری اسلامی، مبتنی بر شروط ۹ گانه مقام معظم رهبری در مواجهه با توافق هستهای تنظیم شده است. ۲- این اقدام پاسخی عملیاتی و واقعی به برآورد دشمن است که میپندارد به دلیل چسبندگی بیش از حد بخشی از تصمیمگیران نظام به برجام، جمهوری اسلامی توان پاسخگویی بیشتر را در مقابل تعهدناپذیری آنان ندارد. ۳- این طرح منتقلکننده این پیام به طرف بدعهد است که جمهوری اسلامی برجام را نه بهعنوان یک توافق یکطرفه، بلکه یک توافق متوازن میخواهد و اگر قرار است طرف مقابل همچنان به بدعهدی خود ادامه دهد و فشار را در سقف نگه دارد، راهبرد جمهوری اسلامی، متوازنسازی برجام از طریق کاهش تعهدات خود است. این قانون عملاً با هدف وادار کردن غرب به انجام تعهدات خود برای برداشتن تحریمهای پیش روی ملت ایران صورت گرفته است. ۴- طرح مجلس با حمله به هندسه ذهنی دشمن، محاسبات آنان برای پروژه «نرمالیزه کردن ایران» را کاملاً دگرگون میکند؛ چراکه میان اروپا و آمریکا توافق شده است که ایران را در یک مسیر کانالیزه شده، با شدیدترین فشارهای بیسابقه قرار دهند تا در انتها جمهوری اسلامی وادار به مذاکره بر سر مؤلفههای امنیت ملی خود آنهم در موقعیت ضعف شود.
جمعبندی: اکنون غرب باید تصمیم بگیرد یا به تعهدات درون برجامی خود عمل کند یا در غیر این صورت جمهوری اسلامی مسیری را انتخاب کرده که منافع خود را از برنامه صلحآمیز هستهای در پس کاهش تعهدات برجامی و توسعه بخشهای فنی در این حوزه دنبال خواهد کرد. بیشک یک موضوع دیگر هم برای دشمن خسارتبار خواهد بود و آن اینکه جمهوری اسلامی بهخوبی میداند که فشارهای دشمن به سقف رسیده و دیگر ابزاری برای فشار مضاعف باقی نمانده است؛ به عبارت دیگر، در انتهای این طرح راهبردی، وضع از این بدتر که نخواهد شد، بلکه بهتر نیز میشود
❆ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
❆ أَلْهَـٰکُمُ التَّکَاثُرُ.
❆ حَتَّى زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ.
❆ کََلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ.
❆ ثُمَّ کَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ.
❆ کَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ.
❆ لَتَرَوُنَّ الْجَحِيمَ.
❆ ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ الْيَقِينِ.
❆ ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ.
✅ هر کس سوره تکاثر را در هنگام خواب با نیت صادق قرائت نماید 70 هزار حسنه به او داده می شود و 70 هزار گناه از او پاک می شود و 70 هزار درجه به او عطا می شود.
🔹قرائت کننده این سوره می تواند از خانواده، همسایه و دوستانش شفاعت کند و خداوند سختی های برخورد با فرشتگان نکیر و منکر را برای او هموار می سازد.
📖 الدرالمنثور، ج6، ص386.
✍فرزند آیت الله علامه امینی(ره) صاحب کتاب “الغدیر” می گوید: پس از گذشت چهار سال از فوت پدرم، شب جمعه ای او را در خواب شاد و خوشحال دیدم. پس از سلام و دست بوسی گفتم: در آنجا چه عملی باعث نجات و سعادت شما شده است؟ کتاب الغدیر یا سایر کتاب ها یا تاسیس و بنیاد و کتابخانه امیر المومنین(ع)؟
مرحوم علامه تاملی کردند و فرمودند: فقط زیارت عاشورا! گفتم: اکنون روابط بین ایران و عراق تیره است و راه کربلا بسته است. چه کنم؟ فرمود: در مجالس و محافلی که جهت عزاداری امام حسین(ع) برپا می شود شرکت کن، ثواب زیارت امام حسین(ع) را به تو می دهند.
سپس فرمود: پسر جان! در گذشته بارها گفته ام و اکنون توصیه می کنم که زیارت عاشورا را هیچ وقت ترک و فراموش مکن. مرتب زیارت عاشورا را بخوان و برخودت وظیفه بدان.
📚 طرحی نو از زیارت عاشورا، ص۲۱۰
*👌چه زیبا آیةالله حائری ترس از مرگ را توضیح میدهند:*
🏕فرض کنید زمینی به شما دادهاند و وسطش خط کشیدهاند.
اسم نصفش را «دنیا» و نصف دیگرش را «آخرت» بگذار.
تو پیدرپی نصفۀ آخرت را حفاری کردی و با خاکش آجر برای نصفۀ دنیا ساختی و پله گذاشتی و آوردی بالا.
در ابتدا دنیا و آخرت در یک سطح بود اما تو از آخرت برداشته و روی دنیا گذاشتی.
موقع مرگ میگویند: از دنیا به آخرت برو، یعنی از این بالا بپر پایین.
*تو میترسی*.
میگویی اگر از این دیوار صدمتری، توی آن گودال صدمتری بپرم، استخوانهایم خرد میشود.
*چه کسی از آخرت یک گودال بیمنتها ساخته؟*
خود تو !
*این ترس، از عمل توست*
انسان وقتی توبه میکند، یک قسمت از دنیا را برمیدارد و در آخرت میگذارد.
همینطور صدقه، کمک به پدر و مادر، عبادات و ....
یواش یواش آخرت بالا میآید و این دو همسطح میشوند.
وقتی میگویند، بفرمایید برویم، *قدم از دنیا برمیداری و راحت به آخرت میروی*
و اصلا نمیهراسی . .
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
✍️عباس عبدی، روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی اصلاحطلب دیروز در یادداشتی در روزنامه اعتماد، نوشت: «یکی از نقدهای جدی که به دولت وارد است، باز نکردن ابعاد و آثار تحریمها است. بزرگترین تحریمهایی که علیه یک کشور اجرایی شده است. البته انگیزه اصلی این سکوت تا حدی قابل درک است، ولی بیفایده یا حتی زیانبار بودن آن نیز بر کسی پوشیده نیست. شاید به علت همین سکوت است که مخالفان دولت نیز دچار اشتباه محاسبه شدهاند و نتیجه این بیاطلاعی همین مصوبات خواهد شد». این اظهارنظر واجد چند نکته تحلیلی است که به تبیین ابعاد این قبیل تفکرات با خاستگاه جریانی و سیاسی کمک میکند.
نکات تحلیلی: 1- عباس عبدی جزء طیفی از جریان اصلاحات است که امروز در پله دوم ایستاده و با تحریف نقش و جایگاه جریان متبوع خود در بروز مشکلات و مسائل امروز جامعه، پیکان تقصیرات را به سمتی دیگر برمیگرداند. آنها در دوراهی نحوه تحلیل مسائل کشور و چگونگی مواجهه با انتخابات 1400 ایستادهاند؛ از طرفی نمیتوانند واقعیات و مشکلات موجود را به سبب ناکارآمدی دولتی که دو دوره از آن حمایت کردهاند بهراحتی نادیده بگیرند و از سوی دیگر با کمترین خسارت و تلفات میخواهند از این وضعیت عبور کنند. ناگزیر به تحریف واقعیات و بزک کردن دوباره عمو سام برای وعده سرخرمن روی آوردهاند. 2- این اظهارنظر فرار به جلو است. کارشناسان دولت بارها گفتهاند که تحریمها در بدبینانهترین حالت تأثیری 20 تا 30 درصدی بر اقتصاد ایران دارد. علت 70 درصد باقیمانده، داخلی است که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، علاجش نیز در داخل است و آن رفع سوء تدبیرها و ضعف مدیریتهاست. 3- البته دو سال پیش عباس عبدی در آبان 1397 در مصاحبه با سایت عصر ایران با تأکید به مضمون چنین نکتهای، تحریم را- به درستی- فرصت تلقی کرده و گفته بود: «محدود کردن مسائل اقتصاد ایران به تحریم، خطرناک است. واقعاً مسئله اصلی ما تحریم نیست. ما در اولین فرصت باید تغییرات اساسی در وضعیت اقتصادیمان ایجاد کنیم؛ یعنی تغییرات اساسی در سیاست قیمتگذاری، سیاست مربوط به فضای کسبوکار و حاکمیت قانون و شفافیت و پاسخگویی، مبارزه اساسی با فساد و بسیاری از حوزههای دیگر». حال این سؤال مطرح میشود که آیا دولت توانست تغییرات اساسی در سیاستگذاریهای معطوف به حل مشکلات داخلی انجام دهد؟ یا هنوز هم منتظر معجزه بیرونی برای حل مسائل، پس از هفت سال و نیم است؟ آقای عبدی! مشکل در نگاه راهبردیای است که راهحل مسائل داخلی را در بیرون جستجو میکند.
✍️✍️روز دانشجو یکی از مهمترین وقایع تاریخ ایران است که در سالیان گذشته جریانهای سیاسی درصدد بودهاند که با جنگ شناختی و ادراکی، آن را تحریف و به ضد خود تبدیل کنند. در ذیل به چیستی این روز و وقایع پس از آن اشاراتی مختصر خواهیم داشت.
گزارههای خبری: 1- پس از پیروزی نهضت ملی نفت بر انگلستان، دکتر مصدق برای حل مشکلات اقتصادی و ایجاد ائتلاف علیه انگلیس با آمریکاییها متحد شد و مذاکرات و رفتوآمدهای آنها حدود دو سال به طول انجامید، اما درنهایت آمریکاییها به دولت مصدق خیانت کردند و در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ دولت او را با کودتا ساقط کردند. 2- حدود چهار ماه پس از کودتا، ریچارد نیکسون معاون رئیسجمهور وقت ایالاتمتحده آمریکا به تهران سفر میکند تا دسترنج کودتا را ببیند و دانشگاه به یکباره علیه آمریکا و حکومت پهلوی قیام میکند. در این اعتراضات سه دانشجو در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۳۲ در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند. 3- در روز ۱۷ آذر ۱۳۳۲ علیرغم تحصن کامل در دانشگاههای ایران، نیکسون را براى دریافت دکتراى افتخارى حقوق، به دانشگاه تهران بردند.
نکته راهبردی: برخی از جریانهای وابسته سیاسی درصدد هستند با تحریف قربانی شدن این دانشجویان در پیش قدم معاون رئیسجمهور آمریکا را تحریف کنند و این جریان را تبدیل به یک جنبش ضد ایرانی نمایند و به دنبال احیای رابطه با آمریکا باشند. حافظه تاریخی ملت باید به یاد برخی دلباختگان رابطه با آمریکا بیاورد که نباید به دنبال آویختن مدال بر گردن آمریکاییها در دانشگاههای ایران باشند و عاقبت خود را مانند مصدق در پیشگاه ملت و تاریخ ننگین کنند، زیرا در ۳۱ تیر ۱۳۳۱ میلیونها نفر در حمایت از مصدق به خیابانها آمدند و مردم منتظر بودند ایران به استقلال برسد، اما همین اشتباه تاکتیکی که از ابتدا با خندههای دیپلماتیک همراه بود، یک ملت آزاد شده از سلطه انگلیس را به مدت ۲۵ سال به زیر یوغ استعمار انگلیس، آمریکا، رژیم صهیونیستی و ساواک برد و تنها با پیروزی انقلاب در سال ۵۷، این سایه شوم برداشته شد و اکنون بصیرت مردم در گام دوم انقلاب اجازه نمیدهد این تجربه تلخ هرگز تکرار شود.
🔴 #زمانه_مدیا|خدمتگزار گمنام؛ تلاشهای علمی و فنی شهید فخریزاده
#رهیافتگان_ثریا
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | sapp.ir/zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
🔴 #روز_دانشجو| سه قطره خون به رسم میهمان نوازی‼️
🔻 #زمانـــه| کودتای ۲۸ مرداد به پایان میرسد. محمدرضاشاه بعد از کودتا با صراحت به «کرمیت روزولت» آمریکایی میگوید: «من تاج و تختم را مدیون خدا، ملت و شما هستم.»
🔹هنوز مدت زمان زیادی از کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ یا همان کودتای انگلیسی- آمریکایی نگذشته بود که به دلیل فرا رسیدن ماه محرم در شهریور ماه برخی از مناطق تهران شاهد اعتراضات مردمی و به همراه آن درگیری مامورین امنیتی و نیروهایی از شهربانی با مردم بوده است. همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی دانشگاه ها مرحله ی جدیدی از اعتراضات بر علیه دولت سپهبد زاهدی که به واسطه ی کودتای انگلیسی - آمریکایی بر مسند قدرت قرار گرفته بود، آغاز گردید.
🔹 اولین اعتراضات در ۱۶ مهر توسط مردم تهران شکل گرفت در همین روز و در محوطه ی دانشگاه تهران دانشجویان با به راه انداختن راهپیمایی علیه دولت نظامی و مداخلات آمریکا در امور داخلی ایران، اعتراضاتشان را اعلان نمودند این در حالی بود که در این مقطع از زمان دولت زاهدی در راستای ایجاد ارتباط سیاسی و اقتصادی با پیر استعمار انگلیس بود از این رو موضوع تبادل سفیر در اسرع وقت مطرح و قرار شد تا دنیس رایت به عنوان کاردار انگلیس وارد ایران شود.
🔹در ۲۴ آبان موضوع سفر معاون وقت رئیس جمهور آمریکا ( نیکسون) رسانه ای شد. در واقع او می آمد تا از نزدیک شاهد چگونگی هزینه ی ۲۱ میلیون دلاری که سازمان سیا از بابت فروپاشی دولت قانونی مصدق در ایران کرده بود، باشد با پخش این خبر دانشجویان دانشگاه تهران بار دیگر در راستای مخالفت با این سفر دست به اعتراض زده اما حکومت برای جلوگیری از گسترش موج این اعتراصات موضوع اسقرار نیروهای نظامی در دانشگاه را در دستور کار خود قرار می دهد.
🔹 منقول است در پانزدهم آذر فرمانده نظامیان مستقر در دانشگاه در اتاق نگهبانان در تماس با مافوق خود دستوری با این عنوان دریافت می کند : باید دانشجویی را امروز شقه کرد و با آویزان کردن او در ورودی دانشگاه عبرتی برای دیگر دانشجویان شود
.
🔹این خبر توسط یکی از نگهبانان به گوش دانشجویان می رسد صبح روز بعد یعنی ۱۶ آذر ماه هجوم نظامیان و نیروهای امنیتی به دانشکده حقوق و علوم سیاسی و دانشکده پزشکی موجب درگیری میان دو طرف شده که در این درگیری ها جمعی از اساتید و دانشجویان دستگیر می شوند لحظاتی بعد دانشکده فنی و مهندسی به محاصره نظامیان شاه درمی آید با ورود این افراد به کلاس رشته ی مهندسی شیمی و متعاقب آن جلوگیری از فرار دانشجویان از درب ورودی دانشکده به یک باره شلیک گلوله از سوی نیروهای امنیتی جمعی از دانشجویان به خاک و خون کشیده می شوند در این میان سه تن از دانشجویان به نام های مهدی شریعت رضوی؛ احمد قندچی و مصطفی بزرگ نیا به شهادت می رسند.
🔹 دو روز بعد از این واقع #نیکسون به ایران آمده و در همان دانشگاهی که خون دانشجویان به زمین ریخته شد موفق به دریافت دکترای افتخاری حقوق به دلیل حمایت دولتش از شاه و کودتاچیان در سرنگون کردن دولت ملی مصدق و شهادت ۳ دانشجوی دانشکده فنی تقدیر گردید.
🔹به هنگام ورود نیکسون به ایران یکی از نشریات در مقاله ای با عنوان سه قطره خون متن دردناکی منتشر کرد در این مقاله آمده بود: آقای نیکسون اجازه دهید تا رسم مهمان نوازی ایرانی ها را برایتان بازگو نمایم هرگاه دوستی از سفر می آید یا کسی از زیارت باز می گردد و یا شخصی بزرگ وارد می شود ما ایرانیان به فراخور حال در پیش قدم او گاوی یا گوسفندی قربانی می کنیم.
آقای نیکسون وجود شما آنقدر عزیز بود که در قدوم شما سه نفر از بهترین جوانان این کشور یعنی دانشجویان دانشگاه را قربانی کردند.
🖌 #سرخط_تحلیلے| از آن زمان تا به امروز ۱۶ آذر به عنوان روز دانشجو نام گرفت تا جنبش دانشجویی که در طول شکل گیری انقلاب اسلامی ایران و هشت سال دفاع مقدس با تقدیم بیش از ۳۰۰۰ شهید نقش خود را ایفا نموده است همچنان در صحنه حضور داشته باشد.
🔹اما خطر تحریف در کمین ۱۶ آذر میباشد. روز دانشجو متعلق به دانشجوی ضد نیکسون و ضدآمریکا و ضد سلطه است.