#معرفی_کتاب
#برادری_ایمانی
راهنمای کتاب/ برادری، پیوندی حقیقی نه مسئلهای تشریفاتی
امالبنین قزلسفلو
«برادری ایمانی»
مؤلف: سید محمدباقر حکیم
مترجم: امالبنین قزلسفلو
ناشر: شرکت چاپ و نشر بینالملل، چاپ اول: پاییز 1400
96 صفحه، 21500 تومان
#مذهب
انسان موجودی اجتماعی است و در زندگیِ روزمرهاش گریزی از برقراری ارتباط با افراد مختلف جامعه ندارد؛ بنابراین برای داشتن روابطی حسنه و زیستی بهتر و آرامتر، نیازمند آن است که بداند در روابط خود با دیگران چه حقوقی دارد و چه تکالیفی را باید رعایت کند. حال اگر این جامعه و این روابط، ماهیت اسلامی و بهویژه ایمانی داشته باشد، قطعاً کیفیت و شکلِ این حقوق و تکالیف نیز تمایز و اهمیت دیگری یافته و نیز رنگ الهی و شرعی به خود میگیرد. این تمایز را میتوان از عنوان این روابط نیز دریافت؛ عناوینی مانند «عقد اخوت»، «پیوند برادری دینی» و «برادری ایمانی». عناوینی که شاید از آن روز که حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله اعلام فرمود هر مسلمانی برای خود برادری دینی برگزیند و خود با امیرالمؤمنین علی علیهالسلام دست برادری داد، نمودِ بیشتری یافت. بسیاری از مسلمانان هم هر ساله بهویژه در عید غدیر خم بنا بر سنتی دیرینه با یکدیگر دست برادری میدهند و با هم عقد اخوت میبندند. اکنون چند پرسش مطرح میشود:
· آیا این پیوند و عقد اخوت جنبۀ تشریفاتیِ صرف دارد یا حقوق و تکالیفی را نیز ایجاب میکند؟
· مرز پایبندی به این حقوق کجاست؟
· چه آسیبهایی سبب تیرگی این رابطه و پیوند میشوند؟
· چطور میتوان این پیوند را تقویت کرد؟
· آیا این حقوق تا زمان حیات فرد موضوعیت دارد یا بعد از مرگ وی نیز ادامه مییابد؟
شهید آیتالله سید محمدباقر حکیم، نویسندۀ فقید کتاب «الأخوة الإیمانیة من منظور الثقلین»، که حاصل سخنرانیهای اخلاقی ایشان با موضوع «پیوند برادی ایمانی» است، علاوه بر بررسیِ مسائل و پرسشهایی ازایندست، موضوع مهم دیگری را نیز تبیین نموده: «انگیزۀ پیوند ایمانی».
امروزه یکی از مهمترین انگیزههای مردم جهان در برقراری روابط، بهویژه در جوامع غربی، مسائل مادی است و افراد براساس سود و زیان با یکدیگر ارتباط دارند؛ بنابراین هرگاه این منافعِ شخصی تهدید شود، روابط نیز دچار گسست میشود. البته ممکن است در این جوامع نیز برخی افراد مسائل حقوق بشری و انساندوستی را مدنظر داشته باشند، اما پدیدۀ غالب، همان مسائل و منافع فردی است. درحالیکه در فرهنگ غنیِ اسلام، روابط مؤمنان باید بر انگیزههای الهی و دینی متکی باشد و بنا بر همین انگیزه است که هر مؤمنی بنا بر روایاتِ شریفه، هفتاد حق بر گردن مؤمن دیگر دارد. این موضوع یکی دیگر از وجوه تمایزِ این روابط ایمانی با سایر روابط است؛ البته به آن معنا نیست که رعایت این حقوق، حالت اطلاق داشته و مؤمنان بهطور مطلق موظف به ادای آن هستند، بلکه این حقوق دوسویه است و هر دو طرف باید آنها را مدنظر داشته باشند؛ زیرا حالت اطلاق، تنها مختص خدای عزوجل است.
ادامه ...
https://www.alef.ir/news/4001011072.html
مطالعۀ کتابهای مرحوم آیتالله مصباح یزدی که توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر شدهاست، در کتابخانۀ دیجیتال نور:
1⃣ بحثی ساده و کوتاه پيرامون: حکومت اسلامی و ولايت فقيه
https://noorlib.ir/book/info/22640
2⃣ فلسفه اخلاق
https://noorlib.ir/book/info/22504
3⃣ آموزش فلسفه
https://noorlib.ir/book/info/63786
4⃣ جامعه و تاریخ از دیدگاه قرآن
https://noorlib.ir/book/info/64668
5⃣ آموزش عقاید
https://noorlib.ir/book/info/64334
#معرفی_کتاب
#جامعه_و_تاریخ_از_نگاه_قرآن
📚 از آنجا كه بحث جامعه و تاریخ به لحاظ منطقی بر سایر مباحث اجتماعی تقدم دارد، آیتالله مصباح یزدی در ادامه سلسله دروس تفسیر موضوعی، به مناسبت طرح مباحث اجتماعی از دیدگاه قرآن به این بحث مهم پرداختهاند. حاصل این بحث به همت آقای مصطفی ملكیان تحقیق و تنظیم شدهاست. شرکت چاپ و نشر بین الملل وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی این کتاب را برای پنجمین بار در سال 1388 به چاپ رساندهاست.
كتاب مشتمل بر دوازده بخش است كه سه بخش اول آن به مباحث فلسفه علوم اجتماعی، نظیر بحث از مفهوم جامعه، اصالت فرد یا جامعه، و قانونمندی جامعه اختصاص یافته است. مباحث بعدی به ترتیب در زمینه تأثیر جامعه بر فرد، تأثیر فرد بر جامعه، نقش تفاوت ها در زندگی اجتماعی، نهادهای جامعه، دگرگونی های اجتماعی، تعادل و بحران و انقلاب، رهبری، جامعه آرمانی، و سنت های الهی در تدبیر جوامع است.
#معرفی_کتاب
#فلسفه_اخلاق
📚این کتاب بازنویس و تکمیل مباحثی است که در مجموعه دروس فلسفه اخلاق علامه مصباح یزدی آمده بود و مباحث زیر را در بر میگیرد:
تعریف اخلاق، علم اخلاق و فلسفة اخلاق؛ جایگاه، اهمیت، پیشینه و ضرورت فلسفة اخلاق، تحلیل مفاهیم اخلاقی، منشأ پیدایش مفاهیم اخلاقی، اقسام وجوب، مفهوم باید اخلاقی و تفاوت آن با بایدهای غیرارزشی؛ بررسی دیدگاهها درباره خوب و بد اخلاقی، بررسی دیدگاهها دربارة حقیقت جملات اخلاقی، مفهوم ارزش و عناصر ارزش اخلاقی، بررسی دیدگاه ها دربارة معیار ارزش اخلاقی، مسؤولیت اخلاقی، نقد و بررسی جبرگرایی، انواع مسؤولیت؛ نسبیتگرایی اخلاقی، مکاتب نسبیتگرا، نقد دلایل نسبیتگرایی اخلاقی؛ مکاتب مطلقگرای اخلاقی، دیدگاهها دربارة رابطه دین واخلاق، نیازمندیهای دین به اخلاق؛ وابستگیهای اخلاق به دین.
این كتاب برای اولین بار در سال 1381 توسط شركت چاپ و نشر بینالملل انتشار یافته و پس از آن نیز بارها تجدید چاپ شده است. همچنین، این کتاب در سال 1389 در مجموعه آثار آیتالله مصباح یزدی با عنوان «مشکات» نیز به چاپ رسیدهاست.
این کتاب به زبان مالایو نیز ترجمه شدهاست.
✅ تجدید چاپ کتاب آموزش فلسفه، تألیف مرحوم آیتالله مصباح یزدی
نوزدهمین چاپ کتاب «آموزش فلسفه» که از کتابهای مهم و ماندگار مرحوم آیتالله مصباح یزدی به شمار میرود، در ایام اولین سالگرد ارتحال ایشان روانه بازار شد.
https://www.ibna.ir/fa/tolidi/316569
چاپ و نشر بینالملل
✅ معرفی تفصیلی کتاب #سور_سوریه در خبرگزاری #ایرنا
ردپای مبارزات سردار آسمانی با جنایات داعش در «سور سوریه»
https://www.irna.ir/news/84590876
چاپ و نشر بینالملل
در چاپ مجدد این کتاب که سال گذشته انجام گرفت، متن مصاحبههای دفتر و حفظ و نشر آثار آیتالله خامنهای با حجتالاسلام و المسلمین سید حسن نصرالله (معادلۀ نصر) و سردار حاج قاسم سلیمانی به کتاب اضافه شدهاست.
#معرفی_کتاب
#فرازهایی_از_زندگانی_حضرت_فاطمه_زهرا علیهاالسلام
📚 از ابیثعلبه نیز نقل شده که گفت: رسول اکرم صلّیاللهعلیهوآله چنان بود که هر گاه از میدان جنگ یا از مسافرت بازمیگشت، نخست داخل مسجد میشد و دو رکعت نماز تحیّت به جای میآورد. سپس با فاطمه دیدار میکرد. آنگاه سراغ همسرانش را میگرفت
📌 برگرفته از ص 66 و 67 کتاب «فرازهایی از زندگانی حضرت فاطمۀ زهرا علیهاالسلام»، تألیف مؤسسۀ البلاغ، شرکت چاپ و نشر بینالملل
#گزیده_کتاب
#فرهنگ_سخنان_حضرت_فاطمه
📚 حضرت زهرا سلاماللهعلیها خطاب به امیرالمؤمنین علی علیهالسلام فرمودند:
رسول خدا صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم مرا نهی فرمود که چیزی از تو درخواست نمایم و به سفارش فرمود: چیزی از پسرعمویت درخواست مکن؛ اگر چیزی برای تو آورد بپذیر و الا تو درخواست چیزی نداشته باش.
📌 برگزفته از ص 254 کتاب فرهنگ سخنان حضرت فاطمه، تألیف محمد دشتی، شرکت چاپ و نشر بینالملل
#گزیده_کتاب
#فاطمه_بانوی_بهشتی
📚 فاطمه علیهاالسلام در دفاع از حق از هر موقعیت استفاده میفرمود و حجت را بر همه تمام میساخت. از جمله مواردی که آن حضرت بهخوبی از موقعیت استفاده نموده، هنگام عیادت زنان مهاجرین و انصار است. بر اساس روایات رسیده: عبداللهبنحسن از مادرش فاطمة بنت الحسین چنین نقل میکند:
«... وای بر آنها! خلافت را از پایگاههای مستحکم رسالت، استوانههای نبوت، مرکز فرود جبرئیل امین، و شخصیت آگاه به امر دین و دنیا، دور داشتند، بدانید این همان خسران آشکار است! چه ایرادی بر ابوالحسن داشتند؟! ایرادشان - به خدا سوگند- از او، از برندگی شمشیرش بود که در راه تغییر منکرات بکار میرقت، از شدت ایستادگیاش در راه اطاعت حق بود، از شدت مجازات خلافکاران، و از شدت خشم و غضبش در راه خدا بود ...»
برگرفته از ص 370 و 371 کتاب «فاطمه، بانوی بهشتی»، تألیف مرحوم محمدجعفر امامی، شرکت چاپ و نشر بینالملل