💢 مشاهده فضله موش در برنج خیس شده
💠 سوال:
اگر نیم ساعت بعد از خیس شدن برنج، متوجه فضله موش در درون آن شویم،آیا برنج با آب کشیدن پاک می شود؟
✍🏻 پاسخ:
❇️ اگر یقین دارید فضله موش است، چنانچه نجاست به داخل برنج نفوذ کرده، قابل تطهیر نبوده و خوردن برنج جایز نیست ولی اگر نجاست به داخل برنج نفوذ نکرده باشد، با شستن ظاهر برنج، پاک می شود.
💢 استفتا از سایت آیت الله خامنه ای
📎 #احکام_طهارت
📎 #احکام_نجاست
@nashreahkam
💢 نحوه تقسیم ارث شوهر، در صورتی که شوهر بچه نداشته باشد.
❓سوال:
در صورتی که شوهر، فوت کند و بچه ای هم نداشته باشد، ارث او چگونه بین بازماندگان تقسیم می شود؟
✍🏻 پاسخ:
◀️ در فرض سؤال بعد از اداء دیون مالی میت - از جمله مهریه همسر - و ثلث ( اگر وصیتی داشته)؛ یک چهارم به عنوان ارث به زن آن میت می رسد*، و بقیه بین پدر و مادر او تقسیم می شود، بطوری که پدر دو برابر مادر میت ارث می برد، و خواهر جزء وارث محسوب نمی شود.
❇️ لازم به ذکر است، اگر ميت دو برادر يا چهار خواهر يا يك برادر و دو خواهر داشته باشد كه همه آنان پدری باشند يعنی پدر آنان با پدر ميت يكی باشد، خواه مادرشان هم با مادر ميت يكی باشد يا نه،( اگر چه تا ميت پدر و مادر دارد اينها ارث نمی برند) به واسطه بودن اينها مادر یک ششم مال را می برد و بقيه را به پدر می دهند.
🔷 * زن، از عین اموال غیر منقول (مانند زمین و ساختمان روی آن) ارث نمی برد، بلکه از قیمت آنها ارث می برد.
🔺 استفتا از سایت آیت الله خامنه ای / شماره استفتاء: gkz6p9z
📎 #احکام_ارث
📎 #احکام_اموات
📎 https://btid.org/fa/news/209857
@nashreahkam
📜 احکام نماز
🔖 فتوای آیات عظام(خامنهای، سیستانی و مکارم): اگر کسی در افعال و اذکار نماز مستحبّی شک کند، چنانچه از محل آن نگذشته باشد، باید آن را بهجا آورد و اگر محل آن گذشته باشد، به شک خود اعتنا نکند.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚منابع: رساله نماز و روزه رهبر معظم انقلاب، مسئله ۳۸۶، توضیح المسائل جامع آیت الله سیستانی، جلد۱، مسئله ۲۱۱۲، توضیح المسائل آیت الله مکارم، مسئله ۱۰۷۳
🆔 @jameatolahkam
@nashreahkam
💠 استطاعت زن شیرده برای حج
⁉️ سؤال:
اگر زنی كه به نوزاد خود شير میدهد، مستطيع شود و رفتن او به سفر حج برای كودک شيرخوارش ضرر داشته باشد، آيا میتواند به حج نرود؟
✍️ پاسخ:
🔹 اگر ضرر به گونهای باشد كه شيردهنده بايد در كنار كودک باقی بماند يا به نحوی باشد كه خود شيردهنده با رفتن به سفر حج، دچار عسر و حرج گردد؛ حج بر او واجب نيست.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
📎 #احکام_حج
@nashreahkam
❓اگر سگ (ولگرد، زینتی یا سگ پلیس و هلال احمر و ...) لباس و اشياء، ماشین، دیگر وسايل را بو بكشد، حكم استفاده از آن وسايل چيست؟
✍️ پاسخ:
با بو کردن اشیاء توسط سگ، اشیاء نجس نمیشود بلکه اگر هنگام بو کردن بذاق دهانش بر اشیاء بریزد اشیاء نجس میشوند.
👌 اگر شک دارند که هنگام بو کشیدن بزاق سگ بر روی وسایل ریخته یا نه، وسایل پاک است و نیازی به تحقیق نیست.
👌 احکام خاکمال فقط مخصوص ظروفی است که سگ از آن آب یا چیز روان دیگری خورده یا آن را لیسیده و دیگر اشیاء مثلا اگر سگ لباسی را گاز بگیرد یا با دست خیس به سگ دست بزنند، با آب پاک میشوند و نیازی به خاکمال نیست.
📚 العروة ج1، ص149؛ صافى، جامع الأحكام ج1 س 145؛ توضیح المسائل مراجع، ج 1 م 105
@nashreahkam
🟡 شک در خواندن نماز
🌺 کثیرالشک به شک خود اعتنا نکند.
🌼 افرادی عادی
🌱 اگر پیش از پایان وقت نماز، شک کند که نماز خوانده یا نه، باید نماز را بخواند.
☘️اگر بعد از گذشتن وقت نماز، شک کند که نماز خوانده یا نه، لازم نیست نماز را بخواند.
👌 این مساله در نماز واجب و مستحب فرقی ندارد.
📚 توضیح المسائل مراجع م 1180 و 1184؛ آقا رساله نماز و روزه مسأله 347
📎 #احکام_نماز
📎 #احکام_نموداری
📎 #شکیات_نماز
@nashreahkam
❓#پرسش_های_احکام
❓پرسش: اگر کسی در کاشت ناخن ضرورتی نداشته ولی این کار را انجام داده، حالا چطور نماز بخواند؟
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅ پاسخ: آیتالله خامنهای: اگر برداشتن ناخن مصنوعی ممکن باشد، وضو یا غسل با آن باطل است و در نتیجه نماز هم باطل است و چنانچه برداشتن آن تا پایان وقت نماز ممکن نباشد یا مشقت غیر قابل تحمل داشته باشد، باید علاوه بر وضو یا غسلجبیره ای، تیمم کند و بعد از برداشتن ناخن، بنابراحتیاط واجب قضای نمازها را نیز بخواند.
آیتالله سیستانی: اگر برداشتن آن مستلزم هزینهای باشد که پرداخت آن حرجی نیست، فرد باید هزینه کند تا مانعی که ایجاد شده، برطرف گردد؛ ولی اگر برطرف کردن آن مانع، موجب ضرر قابل توجّه یا مشقّت فوقالعادهای که معمولاً قابل تحمّل نیست (حرج) باشد، مانند اینکه پوست صورت یا بدن کنده میشود و عذرش تا آخر وقت باقی است، چنانچه مانع مذکور در اعضای تیمّم (مانند پیشانی) است، باید هم تیمّم نموده و هم وضو بگیرد و در هنگام وضو در صورت امکان، بنابر احتیاط واجب مانند وضوی جبیره بر مانع مسح نماید و امّا اگر مانع مذکور در اعضای تیمّم نیست، تیمّم کافی میباشد.
شایان ذکر است، انجام کاشت ناخن مصنوعی که مانع در اعضای وضو (یا غسل) محسوب شده و قابل برطرف کردن نیست، اگر وقت نماز داخل شده جایز نیست، بلکه قبل از وقت نماز نیز بنابراحتیاط واجب جایز نمیباشد.
آیتالله مکارم: اگر به راحتی قابل جدا کردن باشد باید جدا کنید و الا به همین صورت وضو وغسل را انجام دهید و حکم جبیره را دارد.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚 منابع: استفتائات سایت دفتر رهبر معظم انقلاب، توضیح المسائل جامع آیتالله سیستانی، جلد یک، مسئله ۳۲۸، استفتائات سایت آیتالله مکارم
📎 #احکام_وضو
📎 #کاشت_ناخن
@jameatolahkam
@nashreahkam
💢 تاخیر در انجام نذر
💠 سوال:
🔷 اگر کسی مبلغی نذر کرده ولی زمانی برای پرداخت تعیین نکرده آیا هنگام پرداخت آن مبلغ، می بایست متناسب با تورم، نذرش را ادا کند یا همان مبلغ نذر شده کفایت می کند؟
✍🏻 پاسخ:
◀️ آیت الله خامنه ای: احتیاط در این است که تورم را محاسبه و ادا کند، مگر این که هنگام نذر قصدش این باشد که همان مبلغ نذر شده را بپردازد، هر چند مالیت آن مبلغ کاهش یابد.
◀️ آیت الله مکارم شیرازی: باید تورم را محاسبه نماید.
🔺 استفتاء از سایت آیت الله خامنه ای، کد استفتاء: 97rznrk
🔺 استفتاء از سایت آیت الله مکارم، کد رهگیری: 140104190073
📎 #احکام_نذر
📎 #شرایط_نذر
@nashreahkam
❓ حکم استمنا چیست؟
پاسخ:
✍🏼 همه مراجع (غیر از سیستانی):
😲 خودارضایی و برانگیختن شهوت، حرام است؛⛔️
حتی اگر به حد خروج منی نرسد؛ البته در صورتی که منی خارج نشود، غسل واجب نمی شود. [1]
✍🏼 آیت الله سیستانی: این عمل، به احتیاط واجب باید ترک شود. [2]
⚠️ توجه: «استمنا» آن است که انسان با خود یا دیگری کاری کند که از او منی بیرون آید و در هیچ شرایطی جایز نیست.
☹️ کسی که شرایط ازدواج برایش فراهم نیست و از نظر غریزه جنسی در سختی 😓 به سر می برد، به این بهانه نمی تواند دست به «خودارضایی» بزند. بنابر این اگر بر اثر نگاه به نامحرم و مناظر شهوت انگیز 🔞، دیدن عکس ها 📸 و مطالب جنسی❣️ ، گوش دادن به موسیقی مبتذل 🎧 و ... شهوت بر او غالب شود و منی از او بیرون آید، مرتکب این گناه بزرگ شده است. [3]
-------------
📒 پی نوشت:
[1]. توضیح المسائل ده مرجع، م 352؛ امام، استفتائات، ج1، غسل جنابت، س 95؛ امام و مکارم، العروه الوثقی مع تعلیقات، ج2، المفطرات، الرابع، ص 17، و ج1، فی غسل الجنابه، ص 218؛ بهجت، استفتائات، ج1، س 715؛ خامنه ای و سیستانی: استفتا؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 346؛ صافی، جامع الاحکام، ج2، م 1330.
[2]. سیستانی: استفتا.
[3]. توضیح المسائل ده مرجع، م 1572؛ امام و خامنه ای: استفتا؛ امام، العروه الوثقی مع تعلیقات، ج2، المفطرات، الرابع، ص16؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 1490؛ سیستانی، العروه الوثقی مع تعلیقه، ج2، المفطرات، الرابع، ص 415؛ صافی، هدایه العباد، ج1، م 1280؛ مکارم، استفتائات جدید، ج2، س 1073.
>>> برگرفته از کتاب «رساله مصور»، ج 1.
📎 #استمناء
📎 #احکام_گناهان
📎 #خود_ارضایی
@nashreahkam
💠 برداشت های نادرست از احکام
❗️بعضی از مردم برای انجامدادن یا ندادن احکام شرعی و یا تشخیص وظیفه دینیشون استخاره میکنن.
📛 درحالیکه این کار درست نیست.
✍️ حلالوحرام خدا که با استخاره معلوم نمیشه. استخاره فقط برای جاییه که بین دوتا کار خوب یا مجاز، بعد از مشورت شک داشته باشیم.
〽️ نه اینکه اصلاً نظر خدا رو نمیدونیم و با استخاره بخوایم حکم خدا رو بفهمیم.
🔺ویکی فقه.
📎 #احکام_به_زبان_ساده
📎 #احکام_استخاره
@nashreahkam
هدایت شده از آیت الله العظمی کریمی جهرمی
در آستانه ایام حج
انتشار کتاب دیار دوست
در آستانه ماه ذي الحجه و آغاز سفر حج زائران بيت الله الحرام، دیار دوست ، اثر جدید آيت الله العظمی کريمی جهرمی، منتشر شد.
کتاب دیار دوست مشتمل بر نصایح به زائرانی است که سالهای گذشته و پیش از عزیمت به سفر از ایشان درخواست توصیه کرده بودند و مرجع عالیقدر نامههایی پر از مهر و محبت و پندهای دلنشین به عنوان ره توشه ی سفر برای آنها نوشتهاند.
علاقمندان میتوانند جهت تهیه این کتاب
با شماره ی ۰۲۵۳۷۷۲۴۷۶۸ تماس حاصل نمایند.
❖ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ❖
#کتاب
اینستاگرام
@Karimijahromi
❓#پرسش_های_احکام
❓پرسش: کندن ابرو یا موی صورت بانوان جهت آرایش که با سوزش همراه است، آیا موجب نجاست مو یا محل آن می شود و آیا این کار حرام است؟
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅ پاسخ: آیتالله خامنهای: پوست یا مویی که موقع افتادنش نرسیده و با درد یا سوزش کنده می شود، بنابر احتیاط واجب نجس است و باید اجتناب شود ولی محل آن بعد از جدا شدن، پاک می باشد.
آیتالله سیستانی: اگر پوستهای مختصر لب و جاهای دیگر بدن را بکَنند، چنانچه روح نداشته باشد و به آسانی کنده شود یا مشکوک باشد که روح دارد یا نه، پاک است.
آیتالله مکارم: این کار حرام نمیباشد و موجب نجاست نمیشود.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚 منابع: رساله آموزشی رهبر معظم انقلاب، جلد۱، درس هفتم، توضیح المسائل جامع آیتالله سیستانی، جلد۱، مسئله ۱۰۷، استفتائات سایت آیتالله مکارم
#احکام_نجاسات
🆔 @jameatolahkam
🆔 @nashreahkam