▫️بسیاری از زن و شوهرها رفتارهایی را انتخاب می کنند که بین آنها فاصله می اندازد. هرچند آنها می خواهند با این رفتارها تعلق خاطر بیشتری پیدا کنند و خود را مهم جلوه دهند ولی رفتارهای ناشیانه و ناموثری را انتخاب می کنند.
وقتی زن و شوهر از این رفتارها استفاده می کنند، به ظاهر بر موقعیت چیره می شوند و کنترل امور را به دست می گیرند اما در نهایت با ایجاد یک فاصله موفق می شوند
برای مثال وقتی زنی در بگومگوها به گریه متوسل می شود، با جریحه دار کردن احساسات همسر، جلب توجه می کنند، در واقع باعث می شود شوهر با خود بگوید" همسرم داره گریه می کنه باید اوضاع را روبراه کنم" .
یا شوهری را در نظر بگیرید که سعی می کند با عصبانیت مشکلات را حل کند و باعث می شود زن با خود بگوید" باید کاری نکنم در غیر این صورت از کوره در می رود" و یا شوهر با خود می گوید" تنها وقتی عصبانی می شوم به حرف هایم گوش می دهد".
بعضی ها هم از طریق افسردگی و یا جدایی عاطفی این کار را می کنند.
برای مثال وقتی می خواهند جلب توجه کنند و یا کنترل همسرشان را در دست بگیرند به مهمانی نمی روند و یا می گویند حوصله ندارم و از این طریق همسر خود را از یک مهمانی محروم می کنند.
به جای این رفتارهای مخرب که به مرور باعث سردی می شود،باهم منطقی صحبت کنید و مسئله را حل کنید.
@nasimekhanevadeh
♥️🍁🍂🍁🌿
🌿
🍁
🍂
♥️
علت مشکلات خانوادگی
بخش دوم
مشکلات حل نشده
تصور کنید که بهترین غذای دنیا را درست کرده اید، اما این غذا را در ظرف در بسته ای برای مدت زمان زیادی نگهداری نمایید بدون اینکه هیچ گونه استفاده ایی از آن کرده باشید. همین مسئله باعث می شود پس از گذشت چند روز از زمانی که به آن سر بزنید، با بوی بسیار بد و کپک روی غذامواجه شوید.
علت مشکلات خانوادگی زمانی که به طور صحیح برطرف نشده باشد، موجب می شود که همانند غذای کپک زده، کم کم خود را به شکل های بهتری نشان دهد و موجب شود تا زندگی با دشواری زیادی مواجه گردد.
به همین دلیل است که ما توصیه می کنیم در مواجهه با مشکلات تلاش کنید تا در همان اوایل کار به دنبال راه حل درست و منطقی باشید.
وجود مشکل با خانواده همسر
از دیگر علل مشکلات خانوادگی، نداشتن رابطه خوب با خانواده اصلی خود و یا خانواده همسر است. به عنوان مثال : مشکلات حل نشده گذشته با خانواده همسر و یا حرف و حدیثهایی که بین خانوادهها رد و بدل میشود، همگی به اختلاف و مشکلات خانوادگی می افزایند.
گاهی نیز ممکن است که فرد از نظر رفت و آمد با خانواده همسر مشکلی نداشته باشد، اما با میانه اش با خانواده خود چندان خوب نباشد. این مسئله نه تنها بر روی روحیه خود فرد تاثیر منفی خواهد گذاشت. بلکه فرزندان او نیز از نظر ارتباطی دچار مشکلات خواهند شد. این موضوع، زمینه ناراحتی های روحی و تعارض را به وجود می آورد.
🌿
🍁
🍂
♥️🍁🍂🌿♥️
@nasimekhanevadeh
♥️🍁🍂🍁🌿
🌿
🍁
🍂
علت مشکلات خانوادگی
بخش سوم
فاصله زیاد از علت مشکلات خانوادگی
منظور از فاصله، همیشه بعد مسافت نخواهد بود. گاهی از نظر ذهنی و عاطفی افراد فاصله زیادی با یکدیگر دارند. شاید هم خانه باشند اما این هم خانگی با مجادله های ذهنی و احساسی زیادی مواجه باشد. به همین دلیل هر روز این فاصله بیشتر خواهد شد و کم کم موجب طلاق عاطفی می شود.
گاهی نیز بعد مسافت بر روی زندگی خانوادگی تاثیر منفی می گذارد. به عنوان مثال : افرادی که فاصله زیادی از یکدیگر دارند و هر کدام از آنها به دور از دیگر در حال زندگی کردن می باشند، این مسافت تاثیر بسیار منفی بر زندگیشان بر جای خواهد گذاشت، آنقدر که توانایی برقراری ارتباط را از دست می دهند و اگر این مسافت کوتاه تر شود، بر کاهش استرس آن ها تاثیر گذار خواهد بود.
عدم توانایی حل مشکلات و مسائل
بسیار مهم است که در زمان بروز مشکل قدرت حل مساله و مهارت تصمیم گیری مناسبی داشته باشیم. یادتان باشد که بسته به نوع مشکل، روش حل آن نیز متفاوت خواهد بود. اگر توانایی حل مسائل خود را به درستی داشته باشیم، در آینده با مشکلات کمتری مواجه خواهیم شد و به همین دلیل زندگی آرام تر و بهتری را برای خود می توانیم رقم بزنیم.
به عنوان مثال: بعضی از افراد زمانی که با مشکلی مواجه می شوند، واکنش های هیجانی همانند گریه، ناراحتی و خشم را بروز میدهند. اما برخی دیگر نیز ممکن است واکنش های فیزیولوژیک همانند سردرد، معده درد را تجربه کنند. افرادی که حل مسئله قوی دارند نیز، تلاش میکنند تا آن را به خوبی حل کنند.
🌿
🍁
🍂
♥️🍁🍂🌿♥️
@nasimekhanevadeh
قهر کردن بیش از اندازه یک بیماری شخصیتی است
قهر کردن یک نوع اختلال شخصیتی و نوعی بیماری روانی است که فرد با تکیه بر آن از روبرویی با مشکلاتش می گریزد و طرف مقابل را تنبیه می کند. کسانی که زیاد قهر می کنند افرادی هستند که تصور می کنند بهترین کار برای تسلط روی افراد، این است که آنها را تحت کنترل درآورند. البته این شیوه برخورد، خودخواهانه به نظر می رسد چون بدین ترتیب فرصت حرف زدن را از طرف مقابل هم سلب می کنند. قهر کردن یکی از اختلالات شخصیت نابالغ است که ممکن است ریشه در کودکی فرد داشته باشد.
این افراد معمولا راه حلهای موقت و ناکار آمدی مثل قهر کردن را به شیوه های صحیح حل مشکلات ترجیح می دهند.
قهر، حاصل خشم افراد درونگرا، کم جرات، منفعل پرخاشگر، خجالتی و پرتوقع است. این افراد به دلیل عدم بلوغ شخصیت در ابراز احساساتشان ناتوان هستند. قهر، رفتاری برای بیان اعتراض است و از جانب کسانی که بیماری رفتاری دارند انجام می شود
برای برخورد با کسانی که به صورت مداوم قهر می کنند مهمترین نکته اینست که نباید به آنها برای قهرشان جایزه داد
@nasimekhanevadeh
با هم بخندیم :
در برابر مشکلات بایستید!
اگر نشد بشینید!
اگر نشد دراز بکشید!
و اگر نشد به ایتای خود مشغول گردیده
و پیام های گروه را رصد کنید!
تا مشکلات خود خسته شده، شاید بروند! 🎶😗✌
والا در حال حاضر راه دیگهای به ذهنم نمیرسه!! 😅😂
@nasimekhanevadeh
🔵بلوغ پسران
👨👩👦بهعنوان والدین، چگونه میتوانیم با نوجوانمان در ارتباط باشیم؟
ارتباط باکسی که در دوران بلوغ قرار دارد، دشوار است. ممکن است متوجه شوید که روشهای فرزند پروری قبلی شما دیگر مؤثر نیستند. حفظ ارتباط خوب با نوجوان و احساس حمایت از آن بسیار اهمیت دارد. درحالیکه شما باید فرزند خود را پذیرفته و او را تشویق کنید تا در جهت استقلال بیشتر گام بردارد، داشتن قوانین و انتظارات مشکلی ندارد. افزایش استقلال با مسئولیت بیشتری همراه است. برقراری محدودیتهای مشخص یا ایجاد شرایط برای فعالیتها یا رفتارهای جدید به ایمن نگهداشتن آنها کمک میکند.
@nasimekhanevadeh
🌸پیامبر اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله می فرمایند:
«با زنان مهربانی کنید و دلهایشان را به دست آورید تا با شما همراهی کنند و آنان را مجبور و خشمگین نکنید.»
📖مستدرک الوسایل، ج14، ص252، ح2
🍃🌸🍃
@nasimekhanevadeh
💠 پرسش:
انواع عبادت را توضیح دهید و بگویید چگونه همه کارهای ما می تواند عبادت باشد؟
پاسخ:
در آموزه های اسلام عبادت معنایی وسیع و گسترده دارد لذا عبادت امری جدا و مستقل از زندگی انسان نیست بلکه عبادت جزئی از زندگی انسان و در متن زندگی او قرار دارد با چنین نگرشی هرآنچه که انسان به نشانه تعبد و بندگی انجام دهد و نیت و انگیزه خدایی داشته باشد عبادت تلقی می شود.بنابراین درس و کار و خوردن و خوابیدن و حتی نفس کشیدن انسان نیزاگر لله وبرای خدا باشدعبادت محسوب می شود. به عبارت جامع تر انسان در این دنیا در همه ی حالات می تواند در پیش گاه خدا حضور پیدا کرده وعبادت نماید.
برای عبادت تقسیم بندیهای متعددی وجود دارد به عنوان مثال در یک تقسیم بندی متناسب با این که ابزار عبادت چیست عبادت به سه دسته تقسیم شده است .عبادت با قلب ، عبادت با زبان، عبادت با دیگر اعضا و جوارح بدن (عبادت عملی)و یا در یک تقسیم بندی دیگر متناسب با تاثیرگذاری عبادت، عبادت به اقسام فردی ( مانند روزه، اعتكاف، حج، تحصیل علم، كسب معاش)و اجتماعی(مانند جهاد، امر به معروف و نهی از منكر، همكاری دركارهای اجتماعی؛ دفاع از حقوق جامعه، رعایت حقوق پدر و مادر ،صله رحم، پرداخت خمس؛ زكات؛ انفاق؛ صدقات ) تقسیم شده است.
هریک از اقسام و مصادیق عبادت نیز درجاتی دارد. حتی در روایات، عبادت کنندگان نیز دارای مراتب می باشند.
جمله ی معروف امیرالمؤمنین (علیه السلام) را همه شنیده ایم:
«الهی ما عبدتُکَ خَوفاً مِن نارک ولا طمَعاً فی جنَّتک بل وَجدتُکَ اَهلاً لِلعبادۀ فعبدتُکَ؛
خدایا! تو را پرستش نکردم به طمع بهشتت و نه از ترس جهنمت، بلکه تو را چون شایسته ی نیایش و پرستش دیدم پرستش کردم». (1)
گاهی انسان عملی را انجام می دهد وهر چند درجه ای از اخلاص را دارد اما برای ترس از عذاب جهنم آن را انجام می دهد که این عبادت بردگان نامیده می شود عده ای نیز عبادت می کنند اما دلیل عبادتشان رسیدن به بهشت ونعمتهای بهشتی است که عبادت این گروه نیز عبادت اجیران است اما عده ای خداوند را نه به خاطر ترس از جهنم ونه ازجهت رسیدن به بهشت، بلکه دلیل عبادت آنها رضای خداوند است وبه فرموده حضرت علی علیه السلام چون خداوند را شایسته پرستش می دانند او را عبادت می کنند. این مرتبه بالاترین مرتبه اخلاص است .
البته فراموش نشود که اصل در عبادات همان تفكّر و توجّهى است كه در آن وجود دارد و به منزله روح و جان عبادات مى باشد. به همین دلیل در روایت آمده است که:
حضرت امام رضا عليه السلام مى فرمايند:
لَيْسَتِ العِبادَةُ كِثْرَةَ الصَّلاةِ وَالصَّوْمِ، إِنَّمَا الْعِبادَةُ اَلتَّفَكُّرُ في أَمْرِاللَّهِ عَزَّوَجلَّ.(2)
عبادت به زيادى نماز و روزه نيست. همانا عبادت و بندگى، انديشيدن در امر خداوند است.
انسان به واسطه تفكّر در آيات و نشانه هاى خداوند، می تواند عبادت کننده باشد.
با دیدگاه الهی تمام اعمال انسان می تواند جزء دایره عبادات باشد به شرطی که انسان در این مسیر همت نماید.تلاش و كوشش انسان در انجام عبادات اگر صادقانه باشد؛ بدیهائى را كه در نفس او ريشه دوانده است ويران ساخته و نابود مى نمايد، و از اين راه انسان را به خدا نزديك مى كند.امید که عبادات همه ما چنین باشد.
پی نوشت ها:
1العلامة المجلسي، بحار الأنوار، مؤسسة الوفاء ١٤٠٣ هـ.ق، ج 41، ص 14
2العلامة المجلسي، بحار الأنوار، مؤسسة الوفاء ١٤٠٣ ه.ق ، ج 71، ص 322
@nasimekhanevadeh
🍁تنگ است دلم باز برای حرمت
🕌ای جان دو عالم به فدای حرمت
🍁آواره و دلتنگ و هوایی کرده
🕌ما را شب جمعه ای،هوای حرمت
السَّلامُ علیک یٰا اباعَبْدِاللّٰه الْحُسَیْنِ🌹
#شب_جمعہ
#شب_زیارتےارباب_بےڪفݧ
#صلی_الله_علیک_یا_ابا_عبدالله 💚
#اللهم_ارزقنا_کربلا 🙏
@nasimekhanevadeh