#پست_آموزشی
مسؤولیتپذیری سه تا سطح داره:
🔺سطح اول:
واسه بچههای کوچیک (زیر ۶ سال) معنی مسؤولیتپذیری گوش دادن به حرفهای مامان و باباست.
🔺 سطح دوم:
واسه بچههای یه خورده بزرگتر (دبستانی) معنیش میشه پذیرش اینکه وظایفی دارن که انجامش به نفع خودشونه و پایبند بودن به اون وظایف. مثل مسواک زدن، به موقع خوابیدن، درس خوندن و ...
🔺سطح سوم:
اما وقتی به نوجوونی نزدیک میشن، مسؤولیتپذیری یعنی اینکه نسبت به دیگران و محیطی که توش زندگی میکنن، خودشون رو مسؤول بدونن و بدون اینکه کسی بهشون بگه خودشون تشخیص بدن که چه کاری لازمه انجام بشه و اون رو انجام بدن.
سؤال: اما چیکار کنیم که فرزندمون متناسب با رشدش مسؤولیتپذیریش هم رشد کنه؟
1️⃣ مهمترین کار اینه که خودتون با احساس خوب وظایف و مسؤولیتهاتون رو انجام بدین. والدی که واسه انجام مسؤولیتهاش مدااام آه و ناله میکنه و بدحالی نشون میده، نمیتونه انتظار بیشتری از فرزندش داشته باشه.
2️⃣ متناسب با سن و توانایی و مهارتهای فرزندتون، بهش مسؤولیت بدین. برای آموزش مهارتها واقعاً وقت بذارین و وقتی با تمرین، مهارتهاش رو تقویت میکنه، واسه پیشرفتهای کوچولوش تشویقش کنین.
3️⃣ تو سنین پایین که بچه خوشش میاد خواستههای شما رو اجرا کنه و خودش رو شیرین کنه، ازش بیگاری نکشین. خوشتون نیاد که بشینین و هی بهش بگین اینو ببر، اونو بیار. اینطوری بچه رو هم از کار و هم از حرفشنوی بیزار میکنین!
3️⃣ تا زمانیکه خودش ابراز میکنه که به همراهی شما نیاز داره، تو انجام کارها باهاش همراهی کنین. ممکنه بچه توان فیزیکی انجام اون کار به تنهایی رو داشته باشه، اما به لحاظ روانی، همراهی و حمایت شما رو بخواد.
4️⃣ وقتهایی که تنهایی کاری رو انجام میده، بهش بازخورد مثبت اصولی بدین:
چون خودت تنهایی اتاقت رو مرتب کردی، من هم فرصت کردم که کارهای خودم رو تموم کنم. حالا وقت بیشتری برای بازی داریم.
5️⃣ به مرور که بزرگتر میشه، یکی دو وظیفه رو بهش محول کنین. انجام دادنش رو تشویق کنین و برای انجام ندادنش بدون سرزنش باهاش گفتگوی مبتنی بر حل مسأله کنین. باهم به راههایی فکر کنین که بهش کمک میکنه وظایفش رو فراموش نکنه یا انجام وظایفش رو براش دلپذیر میکنه.
به غیر از اینها عوامل و جزئیات بسیار زیادی دست به دست هم میده که مسؤولیتپذیری بچهها متناسب با رشدشون افزایش پیدا کنه.
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
🔴 #آگهی_های_زندگی
✅ مردی از خانهاش راضی نبود، نزد دوستش در بنگاه املاک رفت و از او خواست کمکش کند تا خانه را بفروشد. دوستش برای بازدید به خانهاش آمد و بر اساس مشاهداتش، یک آگهی فروش نوشت و آنرا برای صاحبخانه خواند.
متن آگهی این بود: 👇
🌺 خانهای زیبا که در باغی بزرگ و آرام قرار دارد، تراس بزرگ مشرف به کوهستان دارد، دارای اتاقهای دلباز و پذیرایی و ناهار خوری وسیع، کاملاً دلخواه برای خانوادههای پرجمعیت، دارای نور کافی، نزدیک به بازار و ...
🌺صاحبخانه به دوستش گفت: دوباره بخوان! دوستش متن آگهی را دوباره خواند. صاحبخانه گفت: آقا این خانه دیگر فروشی نیست!!! دوستش علت را پرسید، آن مرد گفت: در تمام مدت عمرم میخواستم جایی مثل این خانه که تعریف کردی داشته باشم، ولی تا وقتی که تو آگهی را نخوانده بودی نمیدانستم که چنین جایی دارم.
🌺خیلی وقتها نعمتهایی را که در اختیار داریم نمیبینیم چون به بودن با آنها عادت کردهایم، مثل سلامتی، مثل نفس کشیدن، مثل محبّت دیدن، مثل پدر، مادر، خواهر و برادر، فرزند، دوستان و همسر خوب و خیلی چیزهای دیگر که به آنها عادت کردهایم و چشمانمان برای دیدنشان توقّف نمیکند. قدر داشتههای خود را بدانیم.
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انیمیشن کوتاه در زمینه اعتیاد
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
سلام و عرض ادب خدمت والدین گرامی
مطالعه این کتاب پاسخی است به پرسشهای بیشمار والدین در زمینههای افسردگی، اضطراب و ... نوجوان. آموزش شیوههای مناسب فرزند پروری به والدین، میتواند تأثیر به سزایی در تربیت صحیح فرزندان این مرز و بوم داشته باشد.
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
19.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹دو رکعت نماز مادر
✍ هر وقت کارهات گره خورد، یا دلت برا کربلا تنگ شد و..... دو رکعت #نماز استغاثه به حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را بخوان و مطمئن باش حاجت روا خواهی شد.
✅ لطفا نشر بدید....
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
✅ برای اینکه صحبت کردن با کودک، تاثیرگذار باشد کلمات باید دارای بار احساسی و هیجانی باشند، جملات با بار منطقی و عقلانی معمولا تاثير کمتری دارند. مثلا وقتی می خواهیم کودکی را متقاعد کنیم که به تنگ ماهی دست نزند میتوانیم به شکلهای مختلف بگویم:
۱.اگر به تنگ ماهی دست بزنی، میافته زمین میشکنه، تکه هایش میره توی پاهات و مجبور می شیم بریم دکتر (منطقی).
۲.اگر به تنگ ماهی دست بزنی و از دستت بیافته و بشکنه، مامان کلی نگران میشه که یوقت شیشه توی پای شما فرو نره و دردت نگیره (عاطفی).
🔲 اما بسیار دقت داشته باشید که کلماتی را که به کار می برید احساس #تحقیر و #عذاب_وجدان را در کودک ایجاد نکنند.
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
🔴تکنیک های مقابله با پرخاشگری کودکان
✨نسبت به پرخاشگری کودک عکسالعمل فوری نشان دهید
بهترین رفتار با کودک پرخاشگر این است که وقتی فرزندتان را در حال پرخاشگری میبینید فورا او را متوقف کرده و پیامدهای رفتارش را به او گوشزد کنید. این که صبر کنید تا برای بار سوم برادرش را بزند و بعد بگویید: «این رفتار درستی نیست! بسه!» تاثیری نخواهد داشت.
حتی میتوانید کودک را برای مدت کوتاهی از موقعیت خارج کنید به طور مثال برای یک کودک پیش دبستانی، 3یا 4 دقیقه کافی است. برای یک کودک بزرگتر، با صلاحدید روانشناس فرزندتان میتوانید در پاسخ به طغیانهای پرخاشگرانه، امتیازی را برای او کم یا حذف کنید. مثلا: وقت تلویزیون دیدنش کاهش یابد یا پول توجیبی یک هفتهاش قطع شود. دادن بازخورد به این دلیل است که او رفتار خود را با پیامد آن مرتبط کند و بفهمد که اگر ضربه بزند یا فریاد بکشد، ممکن است چیزی را که دوست دارد از دست بدهد.
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
به چه کودکی خجالتی میگن و چگونه درمان می شه؟
♻️ کودک خجالتی یک کودک مضطربی هست که باور داره من بد هستم همه بد هستند و این آدمای بد اگر از بدی من آگاه بشن به من آسیب می زنن.
⛔️خجالت یعنی حرمت نفس نداشتن + اضطراب....⛔️
💫💫حالا که اینارو دونستی💫💫
❤️پس لطفا والدین عزیز این کارها رو برای فرزندت انجام بده❤️
❤️ سعی کن احساس فرزندت رو تایید کنی.
❤️❤️ وقتی ترسید، بهش نگو که ترس نداره عزیزم یا نترس فدات شم، بلکه بهش اینطوری بگو که می دونم می ترسی.
❤️❤️❤️ وقتی احساس فرزندت رو رد کنی، اون به این نتیجه می رسه که من هیچی نمی فهمم، پس احساس میکنه که اشتباه داره میکنه و بعدش هم شروع میکنه شخصیت خودش رو نفی کردن.
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
🎯چندتا راهکار کاربردی برای غلبه بر اهمالکاری:
۱.اصلا کارها رو برای خودتون پیچیده نکنید و اونها رو به قدمای کوچیک تقسیم کنید و برای هر قسمت زمان مشخصی تعیین کنید.
۲.انگیزه و ایده گرفتن از افرادی که تونستن به اهداف مشابه ما برسن
۳.وابسته به انگیزه برای شروع و ادامه دادن کارها نباشید چون فقط زمان رو از دست خواهید داد. مهم اون شروع کردنهست.. از هرجایی که شد هرچند کم فقط شروع کنید!مهم تر از انگیزه انضباط شخصی هست.
۴.بعد از انجام دادن هر قسمت کار، به خودتون یه جایزه بدین.. این جایزه میتونه نوشیدن یه کافی باشه یا دیدن یه قسمت کوتاه سریال وقتی کارا تموم شد..(هرچیزی که دوست دارین و حالتونو خوب میکنه..)
۵.توجهتون رو بذارید روی دستاوردهاتون توی مسیر تا اینکه فقط به نتیجه دقت کنید
۶.به اون افکار و احساساتی که باعث میشه کاراتونو عقب بندازید توجه کنید، اونارو بیارید روی کاغذ.. اینم یه نوع ذهنآگاهیه که باعث فهم دقیقتر دلیل هر مسئلهای میشه
•تو دامِ کاملگرایی برای شروع و ادامهدادن کارا نیفتین
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷