چه زمانی آموزش دستشویی رفتن مناسب نیست؟؟!!
۱_اگر علائم و نشانههای فوق را در کودکتان مشاهده نکردید، عجله نکنید تا 3 سالگی هنوز فرصت این کار را دارید چون اجبار و عجله در آموزش میتواند نتایج عکس بدهد و شما را با شکست مواجه کند.
۲_اگر از بیماری وسواس رنج میبرید حتماً ابتدا با یک مشاور گفتگویی در این خصوص داشته باشید.
۳_اگر علائم مشکلات رفتاری مثل ناخن جویدن، و ... را در کودکتان مشاهده میکنید نیز با یک مشاور مشورت نمایید.
اگر کودک یا خودتان بیمار هستید، تا بهبودی کامل صبر کنید.
۴_اگر کودک دورهای بحرانی مثل تغییر شرایط و محیط، مثل وجود فرزندی جدید در خانواده، جدایی پدر و مادر یا به طور کلی شرایط سختی را پشت سر میگذارد.
۵_اگر خودتان هم در حال پشت سر گذاشتن شرایط بحرانی هستید یا فشار روانی ناشی از تعویض منزل، خانهتکانی، ایام امتحانات و ... را پیش رو دارید.
۶_اگر خستگی ناشی از شیر گرفتن کودک، بارداری و … را تحمل میکنید.
۷_اگر کودکتان تازهوارد محیط جدیدی مثل مهدکودک شده است.
۸_اگر عازم سفر هستید و یا در مسافرت به سر می برید.
۹_اگر در منزل فردی دیگر (حتی مادربزرگ) مهمان هستید.
۱۰_اگر فرصت وقت گذاشتن سه هفتهای تا یک ماهه را ندارید.
بهتر است آموزش را به وقت دیگری موکول کنید. چرا که آموزش دستشویی رفتن روندی وقتگیر است و شما هم باید زمان لازم و کافی برای این کار را در نظر بگیرید و درعینحال صبر و تحمل داشته باشید. تا هم خودتان و هم فرزندتان آرامش و انرژی لازم را داشته باشید.
#از_پوشک_گرفتن
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
از پوشک گرفتن کودک با آموزش ساده و بدون لجبازی☺️
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
* روز اول آموزش
سختی اصلی کار برای روز اول است. چرا که شما دقیقاً نمیدانید کودک شما هر چند ساعت یکبار به دستشویی نیاز دارد. روز اول تمام وقت خود را برای این کار گذاشته و با صبر و حوصله با کودکتان رفتار کنید.
روز اول پس از بیدار شدن از خواب او را برای دستشویی ببرید، اگر از قبل محیط برایش جذاب باشد احتمالاً برای دفع مشکلی پیش نمیآید. در این صورت میتوانید اجازه دهید یکی از بادکنکهای توی دستشویی را بردارد.
یا کاغذی را در دستشویی آماده کنید و برچسب ستاره کوچک به او بدهید تا خودش در آن بچسباند. خلاقیت و هنرمندی شما در تهیه این نوع تشویقها بسیار تأثیرگذار است. البته از خود کودک نیز مشارکت بگیرید. مثلاً گلی بکشید و بگذارید خودش رنگ کند.
اما اگر احساس ناخوشایندی داشت، علیرغمی که مطمئنید نیازمند دستشویی است، او را طولانی بر روی صندلی نگه ندارید چون کودکان سریع خسته میشوند و کمکم محیط آزاردهنده خواهد شد. اما 10 دقیقه بعد دوباره همراه با بازی و بامحبت به دستشویی بروید.
نکته مهم اینست که روزهای اول نباید از او سؤال کنید که آیا احساس دفع دارد یا نه. چون احتمالاً همیشه پاسخ نادرستی خواهید شنید.
کودکان علاقهمند به آب بازی و یا به خاطر دریافت بادکنکها و برچسب و ... هر بار پاسخ مثبت میدهند.
و یا به علت سرگرم شدن به بازی و کارتون و تنبلی پاسخ منفی خواهند داد.
پیشنهاد میشود روز اول از 10 دقیقه شروع کنید، و هر 10 دقیقه با بازی او را برای دستشویی ببرید. معمولاً پس از دو یا سه ساعت دستتان میآید که کودکتان هر چند دقیقه نیاز به دفع دارد. مثلاً نیم ساعت پس از صبحانه میتوانید دوباره او را برای دستشویی ببرید.
توجه داشته باشید تا زمانی که دفع نداشته باشد. هر 10 دقیقه او را ببرید؛ اما به نحوی که نه خودتان ابراز خستگی کنید و نه کودک را سرزنش و ... . به او مهلت دهید تا بتواند دفع خارج از پوشک را بپذیرد و تجربه کند.
3 الی 4 دقیقه بعد از هر وعده غذا او را روی لگن بنشانید.
کودک را بیشتر از ۵ الی ۸ دقیقه روی لگن نگه ندارید. اجبار به نشستن طولانی مدت، تأثیر منفی خواهد داشت.
هر دو ساعت یک بار بین وعدههای غذا فرزندتان را روی لگن بنشانید.
پس از چند وعده دیگر شما میدانید که کودکتان چه مدت پس از غذا نیازمند به دفع است و یا هرچند ساعت باید او را روی لگن بنشانید.
نکته مهم اینست که اگر در این مدت کودک در خارج از دستشویی خودش را خیس کرد، هیچگونه کلام و رفتار تندی نداشته باشید چون خود کودک از گرما و خیسی بدنش احساس ناراحتی و ترس میکند. کثیف کردن شلوار در فرآیند از پوشک گرفتن کودک امری طبیعی است، سعی کنید در آموزش توالت رفتن هرگز از کوره در نروید و عصبانی نشوید زیرا کودک متوجه میشود و با شما همکاری نمیکند؛ چون:
یا احساس میکندکه این موضوع چیز خوبی برای جلب توجه مامان است!
یا احساس میکند این چیزی است که مامان برای آن با من دعوا میکند؛ بنابراین از دفع ادرار و مدفوع بدش میآید و سعی میکند آن را یا حبس کند یا به تأخیر بیاندازد.
در نظر داشته باشید که حین آموزش چند باری اتاق یا فرشتان کثیف میشود پس برای مواجهه با این مسئله آمادهباشید و خود را ناراحت نکنید. به کودک بگویید این دفعه فرش کثیف شد. اگر دفعهی دیگر به مامان بگویی یک ستاره میگیری حالا بیا باهم فرش را تمیز کنیم.
پس صبر و شکیبایی پیشه کنید و آستانه تحمل خود را بالا ببرید تا از این مرحله نیز با موفقیت عبور کنید. هر عکسالعمل شما روی تربیت کودک و شکلگیری شخصیت و رشد دینی کودک شما تأثیرگذار است.
شرایط او را درک کنید. او تنها مدت کوتاهی است که استفاده از ماهیچههای بدنش را آموخته و کنترل دفع را به دست گرفته است.
برای نشاندن کودک روی لگن به زور متوسل نشوید.
بعد از اینکه لگن را برای دستشویی استفاده نمودید دیگر به عنوان اسباببازی مورد استفاده قرار ندهید.
نباید نشستن روی لگن برای کودک جنبه بازی و سرگرمی داشته باشد. چون کودک این کار را یک بازی قلمداد میکند و هدف اصلی از این کار را فراموش میکند.
برای جلوگیری از اتفاقات ناگهانی (خیس کردن لباسش) لباسها و شلوارهای گشاد تن کودک بکنید که درآوردن و پوشیدنشان راحت باشد.
در کنار استفاده از لگن توصیه میشود از دو چیز استفاده نمایید:
1) شورت آموزشی
این کار اجازه میدهد کودک اعتمادبهنفس بیشتری پیدا کند و پس از مدتی اگر کودکتان به استفاده از شورتهای آموزشی عادت کرد و پیش از انجام عمل دفع شما را مطلع کرده و به دنبال لگن بود، وقت آن رسیده از شورتهای معمولی استفاده کنید، اما هنوز هم امکان خطا وجود دارد، پس یادآوری استفاده از لگن را فراموش نکنید.
2) زیرانداز جاذب
چند دست زیرانداز جاذب آب، یک بار مصرف (میتوانید از داروخانه تهیه کنید) برای جاهایی که برایتان مهم است جاهای خاص که نمیخواهید احیاناً کثیف شوند؛ مثلاً روی صندلی ماشین یا مبلی که روی آن مینشینید. یا جایی که کودک مشغول بازی است یا برای تماشای کارتون نشسته است. بهتر است آن را طوری پهن کنید که کودکتان متوجه آن نشود. چون اگر علت آن را بداند خیالش راحت شده و اثر تلقینی خواهد داشت.
در روز اول بعد از چند بار استفاده موفقیتآمیز از لگن احساس موفقیت کنید. و دیگر از پوشک استفاده نکنید.
روز اول، مایعات بیشتری به او بدهید تا بیشتر برای دفع مراجعه کند و زودتر احساس کنترل را به دست آورد.
اما تا حد امکان 2 ساعت قبل از خواب و یا حین خواب به کودک مایعات، شیر و چای، هندوانه و خربزه ندهید تا جای خود را خیس نکند. و خواب آرامی داشته باشد.
#مراحل_از_پوشک_گرفتن
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#سوال_مخاطبین
سلام عزیزم
ممنون بابت مطالب خوب
یه سوال دارم بچه های من کلا شیر خشکی هستن و با شیشه شیر می خورن
شیشه و پستونک کی باید بگیرم؟؟
#از_شیشه_گرفتن
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
پرورش نسل تمدن ساز🇮🇷
#پاسخ_کارشناس_تربیتی
خروج صوت از کانال جایز نیست ،برای استفاده از صوت ،دوستان تون رو به کانال دعوت کنید 🌸
#از_شیشه_گرفتن
#نسل_تمدن_ساز
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#ورق_بزنید | چرا داشتن فرزند زیاد خوبه؟
🔸خیلی از پدر و مادرها فکر میکنن وقتی تعداد فرزندان بالاتر بره، تربیت بچهها سخت میشه؛ در حالیکه خود این خواهر و برادر داشتن، به امر تربیت کمک میکنه.
#فرزندآوری
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
از پوشک گرفتن کودک با آموزش ساده و بدون لجبازی☺️
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
روز دوم آموزش
روش روز اول را ادامه بدهید. تنها با این تفاوت که در روز دوم میتوانید یک ساعت عصر بیرون بروید. البته بعد از دفع و بعد سریع از خانه بیرون بروید! اینطوری به او میفهمانید که بین زمان بیرون رفتن از خانه و دستشویی کردن، ارتباطی وجود دارد.
موقع بیرون رفتن پای کودکتان یک شلوار راحت بکنید و برایش پوشک یا شورت آموزشی نپوشانید.
با این حال چند دست لباس با خودتان بردارید.
سعی کنید برای بیرون رفتن یک جای نزدیک را انتخاب کنید تا پیاده (بدون ماشین) بروید. قدم زدن در محله (حتی اطراف ساختمان خودتان) یا رفتن تا پارک نزدیک خانه تا اگر مشکلی پیش آمد در فضای باز باشید و شرمنده دیگران نشوید. البته بیش تر از یک ساعت نشود. و 2 ساعت قبل از آن هم مایعات به کودک ندهید.
* روز سوم آموزش
همان روش روز اول را ادامه بدهید؛ اما میتوانید صبح و عصر برای یک ساعت بیرون بروید. هر بار قبل از رفتن از کودکتان بخواهید دفع داشته باشد و بعد بیرون بروید. برای بیرون رفتن همان کارهای قبلی را بکنید؛ شلوار راحت و لباسهای اضافه.
توصیه میشود تا مدت 3 هفته به منزل کسی برای مهمانی، زیارت، مسجد، و اماکن خاص نروید تا مجبور نشوید از پوشک استفاده کنید. بلکه در این مدت از دیگران بخواهید که به منزل شما بیایند.
از این پس انتظار میرود که کودک گهگاهی برای دفع شما را مطلع نماید.
* بعد از آموزش
بعد از این تعطیلات طولانی میتوانید انتظار داشته باشید که کودکتان هر بار که دستشویی نیاز دارد، خودش را به لگن برساند یا به شما بگوید که کمکش کنید.
اما برای رسیدن به نتیجه مطلوب، همچنان باید انتظار اتفاقاتی را داشته باشید. برای 3 ماه آینده، به کودکتان اجازه بدهید با شورت یا با یک شلوار راحت در خانه بگردد.
بیرون از خانه هم شلوارهای راحت پای او کنید که خارج کردن شلوار از پا، برای خود کودک ساده باشد.
شورتهای آموزشی یا لباسهای زیر تنگ برای بچه حس پوشک را دارند و استفاده از آنها قبل از 3 ماه کودکتان را ترغیب میکند که از همانها استفاده کند.
#از_پوشک_گرفتن
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
اگر آموزش ها یک هفته جواب نداد،چه کنیم؟
اگر کودک شما بعد از آموزشها در مدت این یک هفته، هیچ اشتیاقی برای استفاده از لگن نشان نداد، 6 تا 8 هفته وقفه ایجاد کنید و دوباره امتحان کنید. اگر کودکتان کمتر از 75درصد، موفقیت نشان بدهد یا اصلاً برایش اهمیتی نداشته باشد که زیر پایش خیس میشود، به این معنی است که کودکتان آمادگی لازم را نداشته است؛ لذا آموزش را متوقف کنید و به بعد موکول کنید.
#از_پوشک_گرفتن
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
نکات مهم در زمینه از پوشک گرفتن کودکان:
۱_در این زمینه، کودکتان را با سایر کودکان مقایسه نکنید. هر کودک ویژگیها و توانمندیهای منحصر به فردی دارد و مقایسه کار درستی نیست.
۲_معمولاً دخترها زودتر از پسرها کنترل دفع را خواهند داشت.
۳_قبل و بعد از خواب روزانه و یا شبانه کودک را به دستشویی ببرید.
۴_اگر کودک هنگام دفع، احساس درد میکند، با پزشک، مشورت نمایید. تا برنامه غذایی او را تغییر دهد. چون مسئله درد کودک باعث می شود عمل دفع در ذهن او دردناک جلوه کند. پس قبل از شروع آموزشها یبوست کودک را درمان کنید.
۵_به خاطر داشته باشید که کودک در هوای سرد زودتر و بیشتر نیاز به دفع ادرار پیدا میکند.
۶_شاید کودک برای چند روز اختیار مدفوع و ادرارش را به دست بیاورد؛ اما بعد از آن دوباره نتواند خود را کنترل کند. در این صورت او را سرزنش نکنید و فقط مرتب دستشویی رفتن را به او یادآور شوید.
۷_بعضی کودکان ایستاده دستشویی میکنند سعی شود از همان ابتدا به نشستن عادت کنند.
۸_زمانی که در مهمانی هستید مدام از او سؤال نکنید و خودتان او را به دستشویی برید. چون وقتی سرگرم بازی و ... میشود تا جای ممکن خودش را نگه میدارد و مقاومت میکند و یکباره کار از کار میگذرد.
۹_اوایل به هیچ عنوان انتظار خبر کردن نداشته باشید و خودتان بر اساس میزان مایعات مصرفی و توان کودکتان او را برای دفع روی لگن بنشانید.
۱۰_از ابتدای امر، خودتان را برای کثیف شدن منزلتان آماده کنید.
۱۱_بعد از عمل دفع هیچ گاه نگویید؛ پیف پیف، اَه اَه و اظهار ناراحتی نکنید، زیرا کودک مدفوعش را جزئی از بدن خودش میداند. اگر بگویید بوی بد میدهد از دفع جلوگیری میکند تا جلوی این کار را بگیرد و شرمنده نشود.
۱۲_گاهی بچهها از رنگ مدفوعشان میترسند سعی کنید با زبان کودکانه بگویید که امر مهمی نیست.
۱۳_شاید اوایل کودک، در مقابل شستشوی بعد از دفع ابراز ناراحتی کند بهتر است از قبل او را با شلنگ آب و ... آشنا کنید. ۱۴_میتوانید برای طهارت او از آفتابهای کوچک استفاده کنید. تا ترس و استرس محیطی کاهش پیدا کند.
۱۵_گاهی اوقات نیز کودک چند ماهی، شبها خشک میخوابد، ولی یکدفعه دچار شب ادراری میشود. اگر این اتفاق برای کودکتان افتاد، فکر نکنید که این کارش عمدی و برای ناراحت کردن شما بوده است.
شاید خواب او خیلی سنگین بوده که نتوانسته بیدار شود.
یا استرس محیطی در روز باعث فشار روانی شده است.
یا مایعات زیادی مصرف نموده است.
یا ممکن است دچار مشکلات جسمانی نظیر عفونت مثانه و مجاری ادراری شده باشد که لازم است با پزشک مشورت شود.
هرگاه کودکتان شما را از احساس دفع مطلع کرد او را تشویق کنید و به او یک ستاره بدهید.
۱۶_اگر کودک مقاومت کرد و اصلاً همکاری نکرد آموزش را به زمان دیگری موکول کنید.
۱۷_بعد از دفع کمکم به کودکتان چند چیز را یاد بدهید.
طهارت با آب
تمیز کردن دستشویی
شستن دستهایش با آب و صابون
استفاده از سیفون (در صورت عدم ترس)
خاموش کردن لامپ
پوشش بدنش از دید دیگران و آموزش حیا
استفاده از الفاظ مناسب برای اعلام نیاز به دستشویی مخصوصاً در جمع.
#از_پوشک_گرفتن
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
پرورش نسل تمدن ساز🇮🇷
بیان تجربیات شخصی در زمینه از پوشک گرفتن بچه هام☺️👆