🔴یادداشت/
❇️اخلال در دماسنج اقتصادی
🔻سرمایهگذاری در بورس اهمیت زیادی در سامانههای اقتصادی کشورها دارد و به عبارتی بهعنوان دماسنج اقتصادی کشورها عمل میکند. هدف از تشکیل بورس، جمعآوری سرمایهها و هدایت آن به سمت فعالیتهای اقتصادی است. بازار بورس به کسبوکارها و کارآفرینان کشور از طریق تزریق سرمایه به شرکتهایی که به آن نیاز دارند، میتواند کمک کند. در یک اقتصاد سالم و پویا، با این روش میتوان از حرکت سرمایهها بهسوی فعالیتهای سفتهبازانه جلوگیری نمود. ایجاد یک بازار سرمایه قوی و کارآمد، زیرساخت اساسی تأمین مالی بلندمدت هر کشور را تشکیل میدهد. شاید بتوان رسمی بودن، شفافیت و برخورداری از پشتوانه محکم قانونی را مهمترین تفاوتهای بازار بورس با بازارهای سنتی دانست.
🔺نکات تحلیلی: یکی از مهمترین مزایای سرمایهگذاری در بورس، امنیت در سرمایهگذاری است. علت اهمیت بالای بورس در اقتصاد کشورها، تصویب و اجرای قوانین و مقررات متعدد در زمینه بورس و حمایت از سرمایهگذاران این بازار در همه جای دنیا است. همچنین شرکتها موظف هستند همه اطلاعات مهم خود مانند اطلاعات مالی، برنامهها و ... را به بورس اعلام نمایند؛ اما در بورس ایران در روزهای اخیر شاهد چند تصمیم بودیم که بهنوعی اعتماد سرمایهگذاران را نسبت به این بازار سست کرد و بسیاری از افرادی که به این بازار ورود کرده بودند، با ضررهای زیادی مواجه شدند.
1- تصمیمات لحظهای و غیر کارشناسی، خصوصاً تغییر ساعت معاملات درست یک روز بعد از صعودی شدن شاخص، سبب بیاعتمادی سهامداران و ادامه روند افت بازار شد؛ 2- آزادسازی ۳۰ درصد دوم سهام عدالت؛ 3- اختلاف دو وزارتخانه نفت و اقتصاد بر سر عرضه دارا دوم؛ 4- کاهش سطح اعتبار کارگزاریها برای اعطای اعتبار به مشتریان بزرگ؛ 5- مصوبه سازمان بورس مبنی بر کاهش سهم سهام در پرتفوی صندوقهای با درآمد ثابت از ۱۰ به ۵ درصد؛ 6- رفتارهای هیجانی سهامداران بعد از ریزشها در صفهای فروش. 7- عدم حمایت حقوقیها از سهامداران حقیقی در زمان اصلاح قیمت سهام و یا ورود دیرهنگام حقوقیها در تعادلبخشی به بازار ازجمله عوامل مهم در کاهش شاخص بورس در روزهای اخیر بود.
🔷نکته راهبردی: اگرچه باید منتظر بمانیم تا بازار جریان طبیعی خود را پیدا کند؛ اما ناظر بازار باید نقش تنظیمکننده خود را در شرایط مختلف رشد و صعود و سقوط شاخص ایفا کند و مضافاً از تصمیمات خلقالساعه و تعدد تصمیمگیریهای غیرکارشناسی پرهیز نماید. دولت نیز نباید هیچ دخالتی در بورس بکند؛ زیرا نفع دولت در ثبات بازار، افزایش قدرت تأمین مالی برای بنگاهها و افزایش محیط امن برای هدایت سپردههای خرد است.
✅ (نویسنده: علی قاسمی)
#نشستهای بصیرتی
#شهید کمالی
#ثامن
🆔https://sapp.ir/meyar.pb
🆔eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
❌ اجازه ایران به آژانس انرژی اتمی برای دسترسی به دو سایت هستهای
🔹بیانیه ایران و آژانس: ایران به طور داوطلبانه به دو مکان مشخص شده توسط آژانس دسترسی داده، و فعالیت های راستی آزمایی آژانس را برای حل و فصل این موضوعات تسهیل خواهد کرد.
🔹آژانس هم هیچ سؤال و درخواستی برای دسترسی به مکان هایی فراتر از آنچه که توسط ایران تحت موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اظهار شده اند، ندارد.
#نشستهای بصیرتی
#شهید کمالی
#ثامن
🆔https://sapp.ir/meyar.pb
🆔eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🔻محور اول) انتظارات و مطالبات راهبردی
1- استفاده حداکثری از فرصتها: فهم و درک صحیح از فرصتها، باور به آنها و تلاش همهجانبه برای استفاده حداکثری از فرصتها؛ اولویت حیاتی دارد.
2- به یادگار گذاشتن میراث نیک برای دوره بعدی: هر یک از قوای سهگانه و دستگاهها با علم به گذرا بودن دوره خدمتی تلاش کنند کارنامه خوبی به دوره پس از خود تحویل دهند. ویرانه، بدهی، زمین سوخته، صندوق خالی و... برجای نگذارند.
3- جدیت در پیگیری و تحقق وعدهها و پایبندی به تعهدات و سوگندها و به نتیجه رساندن کارها.
4- تقویت امید در مردم: مجلس یازدهم مظهر امید و انتظار مردم است؛ چون در شرایط سخت اقتصادی نماینده دلخواه خویش را انتخاب کردند تا اوضاع زندگیشان بهبود پیدا کند.
5- انقلابی گری و مدیریت جهادی: مجلس یازدهم یکی از قویترین و انقلابیترین مجالس دوران انقلاب است و باید ریلگذاری کند.
6- تقویت تفکر و روحیه خوداتکایی و اعتمادبهنفس ملی که شرط اصلی حل مشکلات است: اعتماد به نیروی داخلی در اقتصاد، کنار گذاشتن امید واهی به بیرون مرزها.
7- پژوهش محوری و تکیه بر مطالعات، پژوهشها و بررسیهای کارشناسی در همه زمینهها.
🔻محور دوم) انتظارات و مطالبات اقتصادی
1- اهتمام جدی نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی، حل مسائل کلیدی و تمرکز بر مسائل اولویتدار: تأکید بر تولید بهعنوان کلید اصلی برای ایجاد اشتغال، مهار تورم، ایجاد و تقویت ارزش پول ملی، بهبود وضعیت معیشتی مردم، کنترل گرانیهای بیمنطق، دور زدن تحریمها و تلاش برای جهش تولید.
2- برداشتن موانع تولید: جلوگیری از واردات بیرویه، جلوگیری از قاچاق، برطرف ساختن مشکلات قطعه سازان، برطرف ساختن ناهماهنگی در سطوح مختلف بخشهای پاییندستی، برطرف ساختن پیچوخمهای اداری، جلوگیری از صادرات مواد خام و صادرات فلهای که بدون فرآوری و بدون ارزش افزوده انجام میشود. مانند آنچه در صادرات سنگهای قیمتی و سایر معادن، خاک قیمتی بهویژه خاک هرمز، زعفران جنوب خراسان، خرمای مناطق گرمسیری، زیره کرمان، گشنیز و امثال آنها.
3- اهتمام به سرمایهگذاری: سرمایهگذاری برای ایجاد رونق تولید، افزایش تولید، جهش تولید و ایجاد اشتغال از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. ده سال است که از سرمایهگذاری ضعیف و عقب هستیم. احیا و تکمیل سرمایهگذاریهای نیمهکاره، تشویق بخش خصوصی به سرمایهگذاری، هدایت نقدینگی به سمت تولید با محوریت یک هیأت شبانهروزی متخصص.
4- منوط نکردن مسائل اقتصادی کشور به تحولات خارجی: مسائل کشور را مطلقاً نباید به تحولات خارجی پیوند زد. مانند دل بستن به برداشته شدن تحریمها و تغییر برخی دولتها (آمریکا)، باید به ظرفیتهای داخلی تکیه کرد.
5- لزوم تداوم نهضت تعاون احسان و کمک مؤمنانه.
🌐 @basirat_shoush
نهضت عاشورا .doc
39.9K
🌀نسخه word
🛑 یادداشت اختصاصی
✍️ نهضت عاشورا و درسها، عبرتها و پیامهای آن
❇️به قلم: دکتر علی مرادزاده-کارشناس مسایل سیاسی
#نشستهای_بصیرتی
#شهیدکمالی
#ثامن
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
آژانس.pdf
517.2K
🌀نسخه pdf
🛑 یادداشت
✍️ موضوع: اجازه بازرسی بیشتر به آژانس
#نشستهای_بصیرتی
#شهیدکمالی
#ثامن
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb