نسرا استان تهران
🔻تکنیک های عملیاتروانی
🔹"مارپیچ سکوت"
نظریه «مارپیچ سکوت» را خانم الیزابت نوئل نئومان در سال ۱۹۷۳ مطرح کرد. فرضیه اصلی او در این نظریه این بود که افکار عمومی نتیجه تعامل بین افراد و محیط اجتماعی است که تحت تاثیر عمیق رسانهها شکل میگیرد.
این نظریه بر اساس چند ادعای مرتبط با هم استوار است؛ اول این که مردم از انزوا و فشار گروهی میترسند و نمیخواهند در یک موضوع درگروه اقلیت باشند؛ دوم این که مردم از ترس انزوا و زیر فشار قرارگرفتن، فرار از طعن و تمسخر و طرد سکوت می¬کنند؛ سوم این که مردم در رفتار و ارتباطات روزمره، متاثر از ذهنیتهای دریافتی به این ارزیابی میرسند که درگروه اقلیت هستند یا اکثریت.
براساس نظریه مارپیچ سکوت به موازات نشر عقاید خاص در رسانههای جمعی به عنوان عقاید غالب و مسلط، حمایت میانفردی از یک عقیده و تفکر به مرور ضعیف میشود؛ تعداد افرادی که آشکارا عقیده و تفکر موجود را بیان نمیکنند یا به تفکر القایی متمایل میشوند، افزایش پیدا میکند. روند تزایدی گرایش به عقیده مورد نظر رسانهها به شکلگیری «سکوت مارپیچی» در جامعه منجر میشود.این همان تکنیک «مارپیچ سكوت» است .در این فرآیند، مردم تحت تاثیر تصویری که امپراتوری رسانهای ساخته است، بیشتر به آنچه دیگران به صورت عمومی بیان میکنند، اعتماد کرده تا به آنچه میاندیشند. رسانههای جمعی با بهرهگیری از تکنیک «مارپیچ سکوت»؛ تصورات مربوط به عقاید مدنظر خود را در ذهن مخاطب ایجاد میکنند؛ و از این طریق ذهنیت افراد راجع به این که به چه عقایدی مسلط است را شکل میدهند؛ و چنین القاء میکنند که فرد یا گروه برای فرار از انزوا چه عقیدهای را اختیار و ابراز کند. بر این اساس، رسانهها افراد و گروههای مخالف را با ایجاد فضای رعب و وحشت و با کمک دیکتاتوری رسانهای، افکار و عقایدی همسان و مشابه را بر جامعه تحمیل کرده و آنها را وادار به سکوت و کنارهگیری میکنند .
با تغییرات تکنولوژی ارتباطات، افکار عمومی تحت تأثیر فضای غیرمنضبط و آنارشیستی مجازی قدرت تفکر و تحلیل خود را از دست میدهد یا در سایه دیکتاتوری رسانهای ناچار به تغییر عقیده یا سکوت میشود. در چنین شرایطی شبکههای اجتماعی به عنوان رسانهای قدرتمند و فراگیر، فرضیات موجود در نظریه مارپیچ سکوت را در فضای مجازی و واقعی تثبیت و نهادینه میکند.
#مارپیچ_سکوت
#جنگ_شناختی
#عملیات_روانی
May 11
🔻تکنیک های عملیات روانی
🔹تکنیک برگشتی(کشف حقیقت):
این تکنیک به معنای ساختن دروغ برای تست حریف است. برای مثال، در جریان حمله امریکا به افغانستان، پس از هر بمباران شدید مقرهای طالبان، ادعاهایی مبنی بر کشته شدن بن لادن و یا سایر اعضای مهم این گروه از سوی رسانههای امریکایی و رسانههای همسو با آنها مطرح میشد. زمانی که طالبان خبر را تکذیب میکردند، آمریکاییها میفهمیدند که تلاش آنها در انهدام مواضع طالبان و کشتار آنها چندان مؤثر نبوده است. اگر نیروهای طالبان سکوت میکردند، این سکوت صحت ادعای آمریکاییها را اثبات میکرد و نیروهای طالبان را نیز از نظر روحی تضعیف مینمود.
#عملیات_روانی
#تکنیک_برگشتی
🔻تکنیک های عملیات روانی
🔹تکنیک مقایسه
کارشناسان عملیات روانی سعی میکنند با استفاده از تکنیک مقایسه بین پدیده مورد نظر با پدیدههای مورد قیاس،عمق و شدت پدیده را به مخاطب نشان دهند.
تاکید بر وضعیت اقتصادی مردم و یا ارائهی آمار مربوط به ناملایمات اجتماعی و مقایسه آنها با زمان گذشته، بدون در نظر گرفتن ملاحظات پیرامونی، مثال بارزی در این خصوص میباشد
برای مثال:
یکی از دلایلی که سران رژیم صهیونیستی تأکید زیادی بر هولوکاست دارند، یادآوری رنجها و محنتهای یهودیان در طول تاریخ است تا از این طریق القاء کنند که رنج و درد فلسطینیها در مقابل یهودیان، ناچیز و کماهمیت است.
#عملیات_روانی
#تکنیک_مقایسه
🎥 نشست زنده 🔻
حضرت علی(ع) نماد اتحاد و امید
🔹کارشناس:
حجت الاسلام والمسلمین غریب رضا(مدیر موسسه گفتگوی دینی وحدت)
📆 شنبه ۲۲دی ماه ۱۴۰۳
🕗 ساعت:۲۰:۰۰
📲 پخش زنده از کانال نسرا استان تهران در پیام رسان روبیکا
👇👇👇
https://rubika.ir/nasra_tehran
#فاتح_خیبر
5.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻تکنیک های عملیات روانی
🔹 توازن دروغین
جنگ ادراکی علیه ذهن ایرانیان در مقایسه ۲ آتش سوزی!
آتش همان آتش است؛ اما ببینید وقتی از آتش سوزی در زاگرس و آتش در شمال کالیفرنیا گزارش میدهند، چگونه ادبیات و نوع بیانشان تغییر میکند..
این نمونه از نابرابری در نوع بیان اخبار، به وضوح تکنیک #توازن_دروغین در عملیات روانی را نشان میدهد.
بر اساس قوانین رسمی روزنامه نگاری امریکا، رسانههای خبری باید حقایق مربوط به دو طرف رقیب یا دشمن را یکسان منتشر کنند، اما این امر به ندرت اتفاق میافتد.
با این وجود این رسانهها اصرار دارند که در انعکاس خبر، توازن را رعایت میکنند؛ حال آنکه توازن معنایی وجود ندارد و بیشتر توازنها، صوری و ظاهری است.
#عملیات_روانی
🔻جنگ ترکیبی، شیوه ی نوین جنگ
🔹جنگ ترکیبی چیست؟
جنگ آمیخته یا جنگ ترکیبی (به انگلیسی: Hybrid warfare) به یک راهبرد نظامی گفته میشود که آمیختهای از جنگ های کلاسیک، جنگ اقتصادی، جنگ نامنظم، جنگ سایبری، خبررسانی جعلی، به انزوا کشیدن دیپلماتیک، مداخله در انتخابات، برهم زدن بافت جمعیتی، نفوذ یا گسیل داشتن جاسوس، یورش فرهنگی، ایجاد تعارض و تضاد دینی و اعتقادی، قومیتی و غیره باشد.
سازندهٔ این راهبرد تلاش میکند با آمیختن روشهای گوناگون، بیشترین آسیب را به کشور میزبان وارد نماید. اصطلاح جنگ ترکیبی برای نخستین بار توسط فرانک هافمن از کارشناسان نظامی ایالات متحده وارد ادبیات جنگی شد هر چند سابقه ی استفاده از این راهبرد جنگی به مدت ها پیش از آن باز می گردد.
#جنگ_ترکیبی
#جنگ_هیبریدی
🔻تکنیکهای عملیات روانی
🔹نفی و اثبات
در این روش، مجری عملیات روانی سعی میکند همه پیامهای رقیب را نفی و شیوه و پیام مطلوب خویش را اثبات کند.
مثلا غربیها از این روش برای القاء برتری فرهنگی خود سود بردهاند. در این تبلیغات نفی تمدن و فرهنگ باستانی ایران و چین و مصر، زمینه ساز اثبات برتری و اصالت فرهنگ و تمدن یونان باستان شده است و تئوری غیرعلمی خصلت ابزارسازی نژاد غربی را تجسم علمی بخشیده است.
دستگاه عملیات روانی رادیویی امریکا علیه ایران و کشورهای آسیایی به اشکال مختلفی از این روش بهره میگیرد. مثلا برای اثبات اینکه سبک زندگی غربی بهترین سبک زندگی است، ابتدا دیگر اشکال و سبک های زندگی در غرب را تشریح میکند و آنگاه معایب آنها را برجسته میسازد و در آخر اثبات میکند لازمه خوشبختی اتخاذ سبک زندگی امریکایی است.
#عملیات_روانی
📌#نـشــســت_بـرخـط | هـــر آنـــچـــه رســـانـه نـمی گــــویـــد...
🗣ســـــخنـــران: عـــلیـــرضـــا پـــنـاهـــی
دبـیــــر نـــســرای اســتــان تــهـــران
مــدرس ســواد رســانــه در اســتــان تــهــران
زمـــــان : چـــهــارشـــنـبــه
📆مـــــورخ : ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
🕡ســـاعـــت : ۲۰:۰۰
📲 پــخـش زنـــده از کــانــال نــســرا تــــهـــران در پـیـــام رســان روبـیــکـا
👇👇👇
https://rubika.ir/nasra_tehran
14.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻ویدئویی از پروفسور ریچارد و ایزمن با عنوان "فرضیات"، که نشون میده چطور زاویه دید و دیدگاه ما توهمات ما رو شکل میده...
#سواد_رسانه_ای
#عملیات_روانی
🔻تکنیک های عملیات روانی
🔹تعمیم افراطی
در تعمیم افراطی اصولا واژه ها و اصطلاحاتی به کار گرفته میشوند که به لحاظ عاطفی و مجازی تداعی گر مفاهیم ارزشی و اعتقادات راسخیاند که ثابت کردن آنها نیاز به اطلاعات یا استدلال خاصی ندارند. البته چنین واژهها و اصطلاحاتی تصورات مختلفی را در ذهن افراد مختلف متبادر می سازند، اما دلالت ضمنی آنها همواره مطلوب و مؤثر است.
بیتردید، داوریهایی که بر پایهی تصورات و عقاید قالبی و بی انعطاف استوار باشد، ممکن است با واقعیت ارتباط داشته باشد، اما این ارتباط سطحی و غالبا نادرست است.
شخصی که در ذهن خود تصویری از ملتی میسازد و آن را در مورد همه افراد آن ملت صادق می داند، اسیر عقاید قالبی و قضاوتهای سطحی و کلی شده است.
مثلا، مخالفت برخی از سفیدپوستان آمریکا با سیاه پوستان و عدم پذیرش آنها در مدارس خود، حاکی از پیش داوری نژاد پرستانهای است که از قرن های گذشته در میان بسیاری از سفید پوستان شکل گرفته است.
#عملیات_روانی