🎥 نشست زنده
💠هفته جهانی سواد رسانه
جنگ، رسانه ها و روایت ها از غزه تا لبنان
🔹باحضور:
📌دکتر احمد کارخانه
(مدرس دانشگاه و دبیر نهضت سواد رسانه انقلاب اسلامی )
🔰موضوع : اخبار جعلی و فریب افکار عمومی در جنگ روایت ها
📆 پنج شنبه ۳ آبانماه ۱۴۰۳
🕗 ساعت: ۱۹
📲 پخش زنده از کانال بصیرت در پیام رسان روبیکا
👇👇👇
https://rubika.ir/baseeratt
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی(نسرا)
🆔 @nasraa_ir
❣سلام امام زمانم ❣
🔅السلام علیکَ فی اللیل اذا یَغشی و النَّهار اذا تجلّی
🌱سلام بر تو ای مولایی که در شب ظلمانی غیبت، مومنان چشم به راه طلوعت هستند و در صبح ظهور، شکرگزار آمدنت...
🌱سلام بر تو و بر صبح ظهورت...
📚زیارت آل یاسین_مفاتیح الجنان
اللهمعجللولیکالفرج
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
🎯 استفاده از شبکههای اجتماعی باید برای زیر ۱۶ سالهها ممنوع شود
— آیا چنین راهحلهایی میتواند حال نوجوانان را بهتر کند؟
🔴 جاناتان هایت، روانشناس مشهور آمریکایی، در آخرین کتابش که نسل مضطرب نام دارد، پیامی هشدارآمیز به خواننده میدهد: نرخ اضطراب و مشکلات روانی دیگر در نوجوانان امروزی به شکل نگرانکنندهای رو به افزایش است. هایت معتقد است مشکل اصلی ظهور رسانههای اجتماعی و کمشدن بازیهای اکتشافی در میان نوجوانان است و میگوید احتمالاً تنها راهحلی پیش رویمان است، قدغنکردن گوشیهای هوشمند برای افراد زیر ۱۴ سال و ممنوعیت عضویت در شبکههای اجتماعی برای زیر نوجوانان ۱۶ سال است.
🔴 راهحلهای هایت بهشدت مورد استقبال خانوادهها، مشاوران و حتی رهبران سیاسی قرار گرفته است. همه میخواهند کاری برای نوجوانان بکنند و آنها را از گرداب شبکههای اجتماعی نجات دهند. بااینحال لوسی فوکس، روانشناس متخصص نوجوانان در دانشگاه آکسفورد چندان با این موج همراه نیست.
🔴 فوکس میگوید: نتایج علم روانشناسی (و خودِ زندگی) ندرتاً به راهحلهایی منجر میشود که اینقدر شستهرفته و دقیق باشند. افزایش گزارشهایی که حاکی از مشکلات سلامت روانی در میان نوجوانان است، با تغییرات فراوان دیگری نیز همزمان بوده: مثلاً افزایش چاقی، افزایش فشار تحصیلی و همهگیری کرونا با وضعیت بدتر سلامت روانی بیارتباط نیستند. فرضیۀ هایت دربارۀ رسانههای اجتماعی غلط نیست، ولی احتمالاً یک قطعه از پازلی بزرگ و پیچیده باشد. و جدا از همۀ اینها یک اصل را نباید فراموش کنیم: نوجوانی دورۀ «بسیار بسیار سختی» بوده و هست.
🔴 در هر دورۀ تاریخی، گذران دورۀ نوجوانی، بهدلیل تحول بزرگی که باید رخ دهد، گیجکننده است. آدمها در آغاز نوجوانی هنوز کودکاند و در پایان نوجوانی به بزرگسالی مستقل تبدیل میشوند. این تحول بسیار عظیم است و تغییراتی که در مغز و بدن ما رخ میدهد احتمالاً همان چیزهایی هستند که نوجوانی را بسیار مشکل میکنند.
🔴 بلوغ جنسی که فرامیرسد، انگار در مغز چراغ چشمکزن قرمزی روشن میشود و به نوجوانان میگوید به یک چیز بیشتر توجه کنند: همسالانشان. همیشه میشنویم که نوجوانان تسلیم فشار دوستانشان میشوند و به شکل دیوانهواری از آنها تقلید میکنند، ولی پشت این پدیده هدفی تکاملی نهفته است. برای آنکه نوجوان خارج از خانه و خانواده موفق عمل کند و در گروههای اجتماعی ادغام شود و شریک جنسی پیدا کنند، باید وقت زیادی را به فکرکردن به نظر همسالانشان دربارۀ خودش و میزان هماهنگیاش با آنها صرف کند.
🔴 درست در همین دوره است که نوجوانان وارد دبیرستان میشوند و میخواهند همۀ قابلیتها و انگیزههای جدیدشان را به نمایش بگذارند. این دیگ زودپز عوامل زیستی و اجتماعی، تجربۀ نوجوانی را برای بعضی از افراد فوقالعاده و برای خیلیها هم مزخرف و دردناک میکند.
🔴 در نوجوانی بیش از هر دورۀ دیگری از زندگی به «ارتباط با دیگران» اهمیت میدهیم. نوجوانان مدام خودشان را با دیگران مقایسه میکنند، از پذیرفتهشدن از سوی دیگران لذت بیشازحدی میبرند، و از طردشدن شدیداً آسیب میبینند. شبکههای اجتماعی دقیقاً به همین دلیل «ممکن است» برای آنها مضر باشد، اما درعینحال میتواند تجاربی بسیار ارزشمند هم برای آنها رقم بزند. برای مثال، میدانیم که شبکههای اجتماعی برای نوجوانانی که در اقلیت هستند یا به حاشیه رانده شدهاند، جهان تازهای را به ارمغان میآورد که به آنها کمک میکند به جهان اجتماعی بازگردند.
🔴 فوکس میگوید: عوض آنکه فرض کنیم رسانههای اجتماعی برای همه مضرند، باید سؤالات جزئیتری بپرسیم و ببینیم دقیقاً چهکسانی در برابر این فناوری آسیبپذیرند و در هر وضعیت خاص کدام سائقِ دیرینِ نوجوانان بیدار میشود؟
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «آیا همۀ مشکلات روانی نوجوانان تقصیر گوشیهای هوشمند است؟» که در سیودومین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۱۲ مهر ۱۴۰۳ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ لوسی فوکس است و عرفان قادری آن را ترجمه کرده است.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/t40970
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
⁉️از دوران #پساحقیقت چه میدانیم؟!
دوران برانگیختگی احساسات و از بین رفتن مرز میان واقعیت و دروغ...
📡 «رسانههای خارجی احساسات عمومی را بر میانگیزند و از همین طریق است که دیگر حقیقت دیده نمیشود!
همین امر باعث شده به گفته اندیشمندان ارتباطات، وارد عصر پساحقیقت شویم...»
📌«پسا حقیقت»، عصری که بهدلیل تکثر مبادی اخبار و اطلاعات و نیز، توانایی افراد در تولید خبر، «مرزهای بین حقیقت و دروغ از بین رفته است.»
❗️در این عصر مطابق تعاریف، احساسات نسبت به واقعیتهای عینی در بین مردم برتری پیدا میکند، تا جاییکه هرچقدر میزان احساسیبودن خبر بیشتر باشد، میزان مصرف آن افزایش مییابد.
🔺رسانههای خارجی هم از همین حربه استفاده و سعی میکنند احساسات عمومی را برانگیزند و از همین طریق است که دیگر حقیقت دیده نمیشود؛ مثل همین چیزی که در رویدادهای اخیر میبینیم...
📌 در عصر پساحقیقت، هرچقدر میزان «نفوذ در رسانههای اجتماعی» بیشتر باشد، میزان موفقیت هم بیشتر است.
یعنی #رسانهها هر چه بیشتر در افکارعمومی نفوذ میکنند و روایت آنها نیز موثرتر است.
بههمین دلیل است که اینجا #سلبریتیها با تعداد دنبالکنندگان بالا، نقش تعیینکنندهای پیدا میکنند!!
♨️ در این عصر جوامع، درحال حرکت از یک چرخش خبری تحت سلطهی روزنامهنگاران، به یک چرخش خبری پیچیده هستند که در آن مردم عادی هم در تولید خبر نقش دارند.
الگوهای پایداری که در حوزه مصرف خبر داشتیم، درحال تبدیل به الگوهای پراکنده و گذرا است.
♨️ هم اکنون خبر، لحظهبهلحظه تولید میشود، انبوهی از خبر که عمق چندانی هم ندارد...
از طرف دیگر، ذائقه مخاطب هم در حال تغییر است. از جمله اینکه فقط تصویر و تیتر خبر را میبیند و رد میشود.
این مصرف خبر ناپایدار، گذرا و تصادفی باعث میشود امکان تولید خبرهای جعلی افزایش یابد. چون مخاطب دقت نمیکند که ببیند یک خبر از چه صفحهای و با چه الگوریتمی تولید میشود...
🚫 به این ترتیب هم بنابر ویژگیهای رسانه و هم بنابر ویژگیهای مخاطب، این دوران به #عصر_پسا_حقیقت (عصر خبرهای احساسی همراه با دروغ)، تنزل یافته و #سواد_رسانهای را از ضروریات زندگی در این عصر ساخته است...
#ژئوپلیتیک_رسانه
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
#یادگیری
در صورت بروز اعتیاد اینترنتی چه کنیم⁉️
قبلا در کانال در مورد علائم اعتیاد به اینترنت و فضای مجازی، صحبت کردیم.
🔐و اما راه حل»
• محدود کردن زمان استفاده از اینترنت:
تعیین زمان مشخص برای استفاده از اینترنت و پایبندی به آن.
• جایگزینی فعالیتهای سالم:
یافتن فعالیتهای جایگزین مانند ورزش، مطالعه، گذراندن وقت با خانواده و دوستان.
• ارتباط با افراد دیگر:
برقراری ارتباط با خانواده و دوستان و شرکت در فعالیتهای اجتماعی.
• جستجوی کمک حرفهای:
در صورت عدم توانایی در کنترل استفاده از اینترنت، مراجعه به روانشناس یا مشاور.
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
نسرا لرستان
🗣️روز جهانی توسعه اطلاعات
✔️روز جهانی توسعه اطلاعات هر ساله در تاریخ ۲۴ اکتبر (۳ آبان) برگزار میشود. این روز توسط سازمان ملل متحد با هدف افزایش آگاهی درباره اهمیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جوامع و اقتصادها نامگذاری شده است. اما چرا این روز اهمیت دارد؟
❓روز جهانی توسعه اطلاعات چیست؟
- روزی برای آگاهیرسانی درباره نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در زندگی ما
- هدف: کاهش شکاف دیجیتالی و ایجاد جامعهای عادلانهتر
⁉️چرا باید به این روز اهمیت دهیم؟
۱. حق دسترسی به اطلاعات برای همه
۲. اهمیت سواد دیجیتالی در دنیای امروز
۳. تأثیر فناوری بر زندگی روزمره و توسعه جوامع
۴. فرصتهای جدید در آموزش، بهداشت و اقتصاد
۵. چالشهای امنیت اطلاعات و حریم خصوصی
۶. نقش اطلاعات در تصمیمگیریهای آگاهانه
۷. اهمیت شبکههای ارتباطی در بحرانها و شرایط اضطراری
۸. تأثیر فناوری اطلاعات بر محیط زیست و توسعه پایدار
❓چطور میتوانیم در توسعه اطلاعات سهیم باشیم؟
- یادگیری مداوم مهارتهای دیجیتالی
- به اشتراک گذاشتن دانش با دیگران
- حمایت از دسترسی برابر به فناوری
- استفاده هوشمندانه و ایمن از اطلاعات
- مشارکت در پروژههای دیجیتالی جامعهمحور
➕در عصر اطلاعات، هر یک از ما میتوانیم نقشی در ساختن جهانی بهتر و متصلتر ایفا کنیم. بیایید با هم برای توسعه اطلاعات تلاش کنیم!
شما چطور از فناوری و اطلاعات برای بهبود زندگی خود و دیگران استفاده میکنید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید!
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
🥇 حمله ۶۰ هکر ایرانی به سامانهها و نرمافزارهای داخلی
- دبیر رقابتهای امنیت سایبری (مهندس مصطفوی) در آیین افتتاحیه المپیک فناوری ۲۰۲۴ گفت: شاخه امنیت سایبری شاخه فرآیندهای مختلفی است و فرایند اصلی رقابتها یک Jeopardy CTF است که شامل رقابتی آنلاین و ۲۴ ساعته با چالشهایی در ۶ دسته وب، رمزنگاری، اکسپلویت، فارنزیک، مهندسی معکوس و سخت افزاری است و تیمهای یک تا ۵ نفره امکان ثبت نام رایگان و حضور در رقابتهای مقدماتی را داشتند.
- وی ادامه داد: در این شاخهها ۳۹۲ تیم حاضر بودند که این یک رکورد جدید در کشور محسوب میشود. در گذشته رقابتی در کشور نبوده که این تعداد تیمهای هکری و امنیتی با یکدیگر رقابت کنند.
- مصطفوی اضافه کرد: از میان این تیمها ۱۰ تیم برای رقابتهای Attack & Defense CTF و ۱۰ تیم برای رقابت Hardware CTF که شامل هک سخت افزاری میشود انتخاب شدند که در روزهای پنجشنبه ۳ آبان و جمعه ۴ آبان برگزار میشود.
دبیر رقابت امنیت سایبری المپیک فناوری ۲۰۲۴ با بیان اینکه ۴۵ چالش برای بخش مقدماتی تعریف شد، اظهار کرد: این چالشها بیش از ۸۰۲ بار توسط تیمها حل شدند و از تمام تیمهای حاضر تنها ۱۶۴ تیم موفق شدند چالشها را حل و امتیاز دریافت کنند.
- مصطفوی با بیان اینکه تیمها ۴۷۴۹ بار تلاش کردند پاسخ ارائه دهند و امتیاز بگیرند که تنها ۱۶ درصد آنها موفق بودهاند، ادامه داد: هدف از CTF سخت افزاری آشنایی تیمها با تهدیدات حوزه IOT است. ساعتهای مچی، موبایل، تگهایی که شرکتها برای کنترل ورود و خروج استفاده میکنند و خانههای هوشمند، در کنار زیباییها و کاربردهایی که دارند تهدیداتی را نیز در پی دارند.
- وی یادآور شد: در این رقابت هکرها تلاش میکنند این تجهیزات را هک کنند تا ما ببینیم که چه آسیبپذیریهایی ممکن است برای این تجهیزات وجود داشته باشد تا بتوانیم فرهنگ استفاده امن از این ابزارها را فرا بگیریم.
- وی یادآور شد: در مسابقات Attack & Defense حدود ۱۰ تیم منتخب حضور دارند و هر تیم یک زیر ساختی در اختیار آنها قرار میگیرد و تیم ها باید به زیر ساخت تیمهای دیگر حمله کنند و از زیر ساخت خود نیز دفاع کنند.
- به گفته وی هر تیمی که به زیر ساختش حمله موفق انجام شود، از آنها امتیاز کسر خواهد شد و تیمی که حمله موفق انجام داده، امتیاز کسب خواهد کرد.
دبیر اجرایی رقابت امنیت سایبری تاکید کرد: بر اساس امتیازات کسب شده تیمهای اول تا سوم انتخاب خواهند شد.
- وی گفت: در کنار این رویدادهای اصلی یک رویدادی برنامه ریزی شده که از امروز کلید خورد و در آن بیش از ۶۰ هکر کلاه سفید در حال هک دهها سامانه، نرم افزارهای تحت وب و موبایل هستند تا آسیبهای آنها شناسایی شود.
- مصطفی خاطر نشان کرد: تاکنون ۵ کشور دنیا مسابقات سخت افزاری برگزار کردهاند و ایران ششمین کشور برگزارکننده این مسابقات است و اولین بار است که دهها هکر کشور را زیر یک سقف جمع میکنیم تا سامانهها و نرم افزارهایی که در کشور استفاده میشوند، ارزیابی شوند.
#همایش_نمایشگاه_رویداد
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
نسرا لرستان
🔘 شگردهای جاسوسی موساد
▪️موساد چگونه از فعالیتهای آنلاین، اطلاعات جمع میکند؟
▫️سرویس امنیتی ترکیه (میت) اخیراً عملیاتهایی را برای دستگیری جاسوسان موساد انجام داده است که جزئیات بیشتری از آن منتشر شده.
▫️اسناد میت نشان میدهد که جاسوسان موساد، اطلاعات بیوگرافی اتباع خارجی موردنظرشان را از طریق نرمافزارهای مسیریابی آنلاین، ردیابی خودرو از طریق جیپیاس، هک کردن دستگاههای Wi-Fi و جستجوی فیزیکی مکانهای رفت و آمد سوژه، جمعآوری میکنند.
▫️مأموران اطلاعاتی همچنین اهداف مشخصی را که موساد تعیین کرده به طور فیزیکی دنبال میکنند.
هستههای جاسوسی کشف شده که عمدتاً متشکل از شهروندان کشورهای مختلف خاورمیانه بود، از چندین وبسایت جعلی به زبانهای مختلف و عمدتاً عربی، برای به دست آوردن آدرسهایIP و مکان واقعی افراد استفاده میکرد.
▫️این وبسایتها، مقالات دقیقی را برای جذب سوژه ارائه میکردند که بعد از کلیک کردن روی پیوندهای ویروسی آن، شبکهی جاسوسی قادر به نفوذ در دستگاه تلفن همراه میشد.
▫️همچنین تمامی ارتباطات بین عوامل موساد در ترکیه و خارج از کشور از طریق خطوط تلفن همراه یکبار مصرف متعلق به افراد با هویت جعلی در کشورهای اسپانیا، انگلیس، آلمان، سوئد، مالزی، اندونزی، بلژیک و ... انجام میشد.
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
#معرفی_انیمیشن
انیمیشن #شجاعان
🔸 شجاعان مجموعه انیمیشنی به کارگردانی سیاوش زرین آبادی
درباره یك تیم هوانیروز ارتش است كه در ماموریت ها و عملیات های مختلف دوران دفاع مقدس حضور داشته است .
این مجموعه علاوه بر به تصویر كشیدن شجاعت ها و جان فشانی های خلبانان هوانیروز در جنگ تحمیلی، حاوی نكات اخلاقی و تربیتی فراوانی برای مخاطبان كودك و نوجوان است .
انیمیشن شجاعان | آپارات سرویس اشتراک ویدیو
https://www.aparat.com/result/%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%85%DB%8C%D8%B4%D9%86_%D8%B4%D8%AC%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D9%86
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
چندتا جمله کلیدی دیدار دیروز آقا:
🔻رهبر انقلاب صبح امروز: در صفآرایی جبهه مقاومت در مقابل جبهه شرارت، پیروزی از آنِ مقاومت است
🔻ده هزار کودک معصوم شهید شدند، غربیها خم به ابرو نیاوردند! دیگر کسی از تمدن غرب حرف نزند؛ تمدن غرب این است...
🔻رهبر انقلاب: مسائل امروز منطقه تاریخساز است / اگر امثال شهید سنوار و شهید نصرالله و جهاد آنان نبود سرنوشت منطقه جور دیگری رقم میخورد
🔻رژیم صهیونیستی تا امروز شکست بزرگی خورد چون نتوانست گروههای مقاومت را نابود کند و آنها با قدرت در حال مبارزه هستند
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan