🔰 #معرفیشهید | #شهیدشاهچراغی
✔️ میگفت: « هدفم از رفتن به جبهه اجرای فرمان رهبر و احکام اسلامه!».
بعد میگفت: « فرقی نمیکنه چه زمان و مکانیه، مهمترین انگیزهمون عشق درونیه که ما رو به جنبش وا میداره تا از دین و مملکتمون دفاع کنیم! بزرگترین آرزو و خواستهی ما شهادته! ».
♦️ سید ابوالفضل برادرشهید: آن زمان آب لولهکشی و بهداشتی در خانهها نبود. حسن از بقیه ما بزرگتر بود. او با سن کمی که داشت احساس مسؤولیت میکرد. در خانه یا بچهها را نگه میداشت و یا ظرف آب را به چشمه میبرد و آب میآورد تا به مادر کمکی کرده باشد.
بعد از انقلاب هنوز بعضی از روستاها از نعمت برق محروم بودند و وسیله ارتباطی چندانی وجود نداشت.
🌸 سیدحسن با پسانداز اندک خود، رادیوی کوچکی خریده بود و به وسیلهی آن دائم اخبار را گوش میداد تا از اطلاعات روز باخبر شود. میگفت: « لازمهی جنگیدن با دشمن داشتن بینش سیاسی و اجتماعیه! ».
➕ به راهیان نور بپیوندید👇
🆔 @Rahianenoor_News
واعتبروا یا اولی الابصار😉
☀️اوکراین چه بود و چه شد!!!
در دوران جنگ سرد و وجود اتحاد جماهیر شوروی، اوکراین(یکی از جمهوری های شوروی) محل استقرار یک سوم از موشکهای اتمی ابرقدرت شرق شده بود. بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1370، اوکراین این حجم از سلاحهای هستهای و بهترین تجهیزات طراحی و ساخت سلاحهای هستهای را در اختيار داشت و سومین قدرت اتمی جهان به حساب میآمد.
انبارهای سلاحهای هستهای اوکراین شامل 130 موشک بالستیک قاره پیما با برد بین 5 تا 10 هزار کیلومتر بود که هر موشک دارای 10 کلاهک هستهای بود که تا کنون در سطح موشکهای بالستیک بینظیر است. در مجموع 1700 کلاهک هستهای در خاک اوکراین وجود داشت. علاوه بر این، اوکراین دارای 33 بمبافکن دورپرواز بود.
اما در سال 1373، اوکراین با امضای معاهده "بوداپست" به همراه آمریکا، انگلیس و روسیه، متعهد شد که کلیه سلاحهای هستهای خود را تحویل دهد و در مقابل آمریکا و انگلیس تعهد کردند که از امنیت و تمامیت ارضی اوکراین در مقابل هرگونه تجاوز خارجی حمایت کنند.
اوکراین به این تعهد خود به طور کامل عمل کرد اما از آن به بعد به یک کشور حاشیهای و آسیب پذیر تبدیل شد.
در بحران فعلی اوکراین و روسیه، آنچه تا کنون مشخص گردیده این است که حمایت جهان غرب از اوکراین در حد اعمال تحریمهای جدید، گوناگون و گسترده علیه روسیه باقی خواهد ماند و جهان غرب به رهبری آمریکا هرگز به خاطر اوکراین، اقدام به برخورد نظامی با روسیه نخواهد کرد زیرا هرگونه درگیری نظامی بین روسیه و جهان غرب به جنگ جهانی سوم و جنگی با سلاحهای اتمی تبدیل خواهد شد. قطعا اوکراین چنین ارزشی برای جهان غرب ندارد.
"یوری کاستنکو" سیاستمدار معروف اوکراینی در کتاب " اوکراین و خلع سلاح هستهای" چنین نوشته است: " همه ما (اوکراینی ها) فریب خوردیم و برای آن معاهده دست زدیم، بنابراین همه ما مقصریم. خلع سلاح هستهای با توافق و کف و سوت ملت اوکراین و با حمایت رسانهای و تبلیغاتی انجام شد. اما اکنون مشخص شده که آن ارزیابیها کاملا اشتباه بوده است. گویی اوکراین، عراق دوم شده که نظام آن با تهاجمی بینالمللی سرنگون شد و در حال حاضر به سمت تکهتکه شدن و غرق شدن در بحرانهای گوناگون پیش میرود".
آنچه در اوکراین رخ میدهد، انسان را به یاد آنچه در عراق اتفاق افتاد، می اندازد. عراق که زمانی قدرتمندترين کشور عربی بود، تبدیل به کشوری حاشیهای شده که حتی کارگاهی برای ساخت سلاح سبک هم ندارد و قادر به دفاع از تمامیت ارضی و امنیت ملی خود نیست.
این سرنوشت کشورهایی است که به حمایت و پشتیبانی و وعدههای آمریکا و جهان غرب اعتماد میکنند.
یادش بخیر یه بنده خدایی بود که میگفت دنیای امروز دنیای گفتمان است نه دنیای موشک
اگر تز ایشان در این مملکت اجراء میشد الان ایرانی روی نقشه جهان وجود نداشت و مانند اتحاد جماهیر شوروی، ایران را به چندین کشور کوچک مستعمره خودشان بین هم مثل یک کیک تقسیم میکردند
درود و صلوات خداوند بر رهبر فرزانه که یک تنه در مقابل این تز غلط و مشکوک ایستاد و با کمک نیروهای نخبه معتقد همچون تهرانی مقدم ها اساس یک قدرت بالای نظامی را در کشور بنا نهاد که امروز حالت باز دارندگی داشته و استکبار فهمید که با چه تفکری درگیر است و عقب نشینی کرده وگرنه با این مدیران لیبرال که در همراهی با کدخدا همه عزت و توان هستهای ما را در مقابل حلوای نسیه آنها بر باد داده و معامله کردند و اگر بصیرت و هوشیاری و زیرکی رهبری فرزانه نبود و مرحله دوم این سناریو توسط آنها کلید میخورد و با توان موشکی ما هم معامله میکردند الان وضع ما از اوکراین بدتر بود و لیکن الحمدلله با وجود ذیجود این رهبر الهی امروز ما در دنیا دارای عزت و اقتدار و سربلندی هستیم و این همه را مدیون مدیریت پیر فرزانه مان، امام خامنهای عزیز(حفظه الله) و یاران و سربازان معتقد و در خط ایشان میباشیم که خداوند بر طول عمر و عزت ایشان بیفزاید و ما را قدردان این نعمت بزرگ الهی گرداند.
انشاءالله
برای سلامتی پیر و مرادمان حضرت امام خامنهای عزیز، این رهبر آزادگان جهان اسلام صلوات
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
📝 کیف نخسین پایتخت روسیه بود
#اسد_زم
🔸خیلیها نمیدانند که کیف نخستین پایتخت روسیه بود.
🔹پیوندهای روسیه و اوکراین تاریخی و درهم تنیدهاند. این سرزمین از دوران تزار تامین کننده غله روسیه بود. و در همین سالها نیز صنعت، کشاورزی و بازار اوکراین با روسیه مرتبط بود و نه با اروپا.
🔸رابط اوکراین با غرب، آژانسهای ازدواج بودند.
🔹کاتالوگهایی از زیبارویان اوکراینی ارزان، که حتی مردان طبقات پایین اروپا هم میتوانستند از میانشان دختری جوان و تحصلیکرده را به همسری برگزینند.
🔸همین ماهیت رابطه اوکراین و غرب را بهخوبی آشکار میکند.
🔹حوزه تاثیر صنعت (؟) ازدواج فقط کارکنانش نبود. بلکه مروج نوعی سبک زندگی هم شد.
🔸سبکی که آینده موفق را در سراب رسیدن به اروپا میدید، و نه در کار و تلاش و پیشرفت کشورش.
🔹جوانان تحصیلکرده شهری بیش از دیگران مستعد این رویا (سراب) بودند.
در مقابل این اقشار پادرهوا، مردم عادی بودند که پای در زمین سفت جغرافیا و اقتصاد اوکراین داشتند، اما صدایشان بازتابی نمییافت.
🔸غرب با بسیج اقشار پادرهوا و با مسلح کردن شبه نظامیان ناسیونالیست/فاشیست، توانست یک رئیس جمهور قانونی را براندازد، و بجایش حکومتی از فاسدترین الیگارشی مالی وابسته را بنشاند، که فقط یک برنامه دارد: ضدیت با روس.
🔹و اینگونه اوکراین کشوری وابسته به کمک اروپا و حمایت نظامی آمریکا شد.
🌷از تحصیل در تورنتو تا مهندسی پل خیبر/ شهیدی که "بشارت شهادت" را از امام(ره) گرفت:👇
☀️"به اصرار پدر و مادر سال ۵۶ عازم کانادا شد و در رشته راه و ساختمان مشغول تحصیل شد اما آنجا هم دست از فعالیت بر نداشت و شروع به جذب دانشجویان پیروی خط امام(ره) در تورنتو کرد."... شهید حسن آقاسیزاده؛ فروردین 1338 در مشهد بهدنیا آمد. در سال 44 در دبستانی واقع در کوچه خواجه ربیع مشهد ادامه تحصیل داد. دوران دبستان را با معدل 20 به اتمام رساند. در سال 50 وارد دبیرستان فردوسی شد و در رشته ریاضی ثبتنام کرد... در کنار تحصیل، فعالیتهای انقلابیاش را پیگیر بود بهطوری که حتی گاهی اعلامیه پخش میکرد و نسبت به فرایض دینیاش بسیار حساس بود. به اصرار پدر و مادر سال 56 عازم کانادا شد و در رشته راه و ساختمان مشغول تحصیل شد اما آنجا نیز دست از فعالیت بر نداشت و شروع به جذب دانشجویان پیروی خط امام در تورنتو کرد و به عنوان سرپرست دانشجویان پیروی خط امام انتخاب شد.
سال 60 با وجود اینکه دانشجوی عالی دانشگاه تورنتو با مدرک کارشناسیارشد رشته راه و ساختمان بود به کشور برگشت و وارد جهاد سازندگی و سپس به خدمت سپاه خاتمالانبیاء درآمد و سال 61 عازم جبهه شد و در عملیاتهای رمضان، محرم، خیبر، بدر، والفجر 1-9، کربلا 1-10، نصر 1-11 حضور فعالی داشت...
☀️بیش از 2400 پروژه مهندسی جنگ از جمله خاکریز، پل، جاده، سکوی پرتاب موشک با مدیریت او در جنگ تحمیلی انجام شد؛ وی سرانجام در 28 مهرماه 1366 در سن 28سالگی در عملیات کربلای 10، در منطقة «ماووت» عراق به شهادت رسید. پیکر وی پس از تشییع در سه شهر ارومیه، تهران و همزمان با شهادت امام رضا(ع) در مشهد، در حرم مطهر امام رضا (ع) آرام میگیرد...
☀️یک هفته مانده بود به شهادتش، اهواز بودند که زنگ زدند دیدار با امام خمینی(ره) داریم؛ شما هم میآئید و من هم گفتم از خدایم است و شبانه با بچهها به سمت تهران رفتیم برای دیدار با امام(ره)؛ بعضی از رزمندهها کارت دست بوسی امام داده بودند وقتی رسیدیم حسن آقا کارت دست بوسی امام را به من دادند و گفتند شما به جای من برو؛ گفتم نه شما اینقدر دوست داری و علاقه داری! چون هر وقت اسم امام خمینی(ره) میآمد چشمانش پراشک میشد...این چند سال در بدترین شرایط زندگی کردی؛ وقتی رفتم همه تعجب کردند و شهید آقاسی زاده گفت حق همسرم است این دیدار؛ حسن آقا فقط گفت رفتی به امام بگو همسرم بیرون است و گفتند التماس دعا؛ زهرا دختر کوچکم 4 ماه بود؛ وقتی رفتم امام روی سر زهرا دستی کشیدند و بعد گفتم همسرم بیرون هستند و گفتند التماس دعا و آنجا امام فرمودند حاجتشان روا. برگشتم حسن آقا گفت چی شد؟ امام چیزی نگفتند؟ گفتم چرا فرمودند حاجتشان روا بعد گفتم حالا حاجت شما چی بود؟ که حسن آقا گفت شهادت، خیلی ناراحت شدم و سهشنبه هفته بعد خبر شهادت حسن آقا را به من دادند...
کتاب زندگی به سبک شهدا، ناصر کاوه
☀️فرمانده قرارگاه صراط المستقیم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی👈 مهندس شهید سید محسن صفوی
☀️با توجه به لزوم شركت گسترده تر دولت در جنگ، هيات دولت به منظور پشتيباني فعالتر از جنگ، طبق مصوبه اي وزارت سپاه را مامور تاسيس قرارگاهي بنام صراط الستقيم كرد تا از توان وزارتخانه ها درامر جنگ به نحو مطلوبتري استفاده كند. مسئوليت اين قرارگاه با حكم وزير وقت سپاه حاج محسن رفيق دوست، به شهيد صفوي محول گرديد.
قرارگاه صراط الستقيم زير نظر قرارگاه مهندسي رزمي خاتم الانبيا(صلی الله علیه و آله) تمام پروژه هاي مهندسي وزارتخانه هاي مختلف را زير پوشش خود قرار داد و علاوه بر پشتيباني آنها نسبت به حسن اجراي پروژه هاي فوق نيز نظارت فني مي كرد؛ (نظير نظارت بر تاسيس بيمارستانهاي فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) در منطقه چوبيده، بيمارستان امام علي(علیه السلام) آبادان، بيمارستان امام حسين(ع) و چندين بيمارستان ديگر و نيز نظارت بر حسن اجراي جاده هاي مهم مواصلاتي مانند امام صادق(علیه السلام) ، جمهوري اسلامي و ... كه در سرنوشت جنگ تاثير به سزايي داشتند). با توجه به دو هويت بودن قرارگاه مزبور، علاوه بر پشتيباني و نظارت بر پروژه هاي وزارتخانه هاي شركت كننده در جنگ، نسبت به اجراي پروژه هاي مهم و مورد نياز جبهه نيز با همكاري دو تيپ مهندسي رزمي كوثر و ابوذر و گردان مستقل فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) اقدام مي كرد. احداث جاده ها و پلهاي متعدد خاكي در هورها و جزاير خيبر شمالي مانند جاده هاي شهيد همت، شهيد جولايي، قمر بني هاشم(علیه السلام) (در منتهي اليه جزيره جنوبي) و احداث سد خاكي بسيار مهم و استراتژيك فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) در منطقه چوبيده بر روي رودخانه بهمن شير نزديك دهانه خليج فارس و نيز سايتهاي متعدد موشكي و طراحي و توليد سنگرهاي اجتماعي – كه بعدها از شهادت ايشان به سنگر شهيد صفوي معروف شد – و همچنين احداث كانالهاي متعدد دفاعي و مقرهاي پشتيباني و تامين شن و ماسه مورد نياز كليه پروژه هاي جنگ، از اهم فعاليتها و تلاشهاي شبانه روزي مجموعه برادراني است كه با مديريت اين شهيد بزرگوار باعث پيروزي هاي تعيين كننده اي در صحنه هاي دفاع مقدس گرديدند.
☀️شهيد صفوي واقعاً انسان خستگي ناپذيري بود؛ با اطمينان مي توان گفت كه روزي 18 الي 20 ساعت كار مي كرد. بسياري از اوقات خواب وي در طول مسير و در جاده ها روي صندلي ماشين بود و ميزان استراحت او، به حد فاصل دو كار در بين راه بستگي داشت.
از خصوصيت ديگر ايشان صبر و خويشتن داري در جنگ بود و با وجود فشارهاي كار مهندسي جنگ و مسئوليت سنگيني كه بر دوش ايشان بود، يك بار ديده نشد كه عصباني شود و به كسي تندي كند. عموماً چهرة بشاش و صميمي و اخلاقي خوش داشت. غير از كار سخت و طاقت فرساي مهندسي، به كار فرد فرد بچه ها رسيدگي مي كرد و سعي داشت مسائل پرسنل خود را حل كند و به مشكلات برادران در حد مقدورات رسيدگي نمايد. از طرفي به دليل حضور مستمردر جبهه و مشغله و مشكلات كاري زياد، به ندرت موفق به ديدن خانواده خود مي شد. شهيد صفوي نسبت به بسيجي ها بشدت عشق مي ورزيد و آنها را خيلي قبول داشت و مي گفت: ما بايد جان خود را فداي بسيجي ها كنيم...
☀️آخرين باري كه براي ديدن خانواده رفته بود، صحنه بسيار عجيبي اتفاق افتاد. هنگام خداحافظي، پسر كوچك اين شهيد بزرگوار به برادر بزرگترش گفته بود: بابا را ببوس كه مي رود و شهيد مي شود و ما ديگر بابا را نمي بينيم. دختر كوچكش جلو ايشان را گرفته بود و با حالت گريه مي گفت: بابا يك روز ديگر پيش ما بمان تا اقلاً تو را سير ببينيم. ما تو را هيچ وقت سير نديديم...
کتاب کشکول خاطرات دفاع مقدس، ناصرکاوه
🌷مهندس شهید حسن شاطری؛ از سازندگی در ایران تا لبنان و افغانستان ☀️سردار شهید حسن شاطری در طول حیات خود خدمات زیادی را به مردم ایران, لبنان و عراق و سوریه و افغانستان کرد... پس از 8 سال دوری از دانشگاه بهواسطه جنگ تحمیلی عراق علیه ایران, برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه شد و در رشته مهندسی عمران فارغ التحصیل شد. سپس موفق به اخذ مدرک کارشناسیارشد شد و در همان زمان فرماندهی تیپ 40 صاحب الزمان(عج) و تیپ 53 ارومیه را بهمنظور اجرای پروژههای مهندسی و عمرانی داخل ایران را بهعهده داشت، از جمله این مسئولیتها مدیریت پروژه «سد سیرجان» در استان کرمان, پروژه اصلاح اراضی کشاورزی و زهکشی «دشت زنگنه» و پروژه هدایت آب از دشت اصفهان به یزد با فاصله حدود 300 کیلومتر بود...
☀️او در آخرین مسئولیت خود عهدهدار معاونت مهندسی نیروی قدس سپاه بود. پس از جنگ سی و سه روزه و آسیب به جنوب لبنان و مناطق شیعهنشین، وی رئیس ستاد بازسازی لبنان شد. او در این بازسازی نهتنها به بازسازی اماکن متعلق به شیعیان همت داشت بلکه ابتدا کلیساها و مساجد اهلسنت را بازسازی کرد. بازسازی و تعمیر پلها و جادههای آسیبدیده در جنگ و ساخت اماکن فرهنگی و مذهبی برای شیعیان و مردم لبنان از اقدامات بابرکت این شهید بزرگوار است. ساخت بوستانها برای کودکان جنگزده لبنان، بذر محبت انقلاب اسلامی در دل کسانی بود که باغبان آن شهید شاطری است. گفتنی است شهید شاطری قبل از لبنان نیز عهدهدار پروژههای عمرانی در افغانستان جنگزده بود. او همچنین مسئول ساخت مسیر بینالمللی میان ایران و افغانستان بهطول 120 کیلومتر بود که از مهمترین خطوط تجاری و از شریانهای حیاتی حملونقل بهشمار میرود و دو کشور را به هم مرتبط میسازد. نظارت اجرایی پروژه در عراق و انجام چندین طرح اجرایی با همکاری مردم بهمنظور حمایت و تأمین رفاه مردم سوریه از دیگر کارهای شهید شاطری بود.
☀️سرانجام این سردار رشید اسلام 24 بهمن ماه 1391 و در مسیر دمشق به بیروت بهمنظور انجام کارهای ستاد بازسازی، بهدست حامیان و مزدوران رژیم صهیونیستی به شهادت رسید و مزد صرف عمر خود در عرصه جهاد را با نوشیدن شربت شهادت گرفت...
کتاب فاتحان قله های عاشقی، ناصرکاوه
🍂
🔻گزیده ای از کتاب
پنهان زیر باران
خاطرات سردار علی ناصری
•°•°•°•
دشمن برای بازپس گیری جزایر مجنون شمالی و جنوبی تلاش کرد و فشار بسیار زیادی بر نیروهای ما وارد آورد. هواپیماهای عراقی در سطح پایین و روی جزایر پرواز می کردند و مواضع و سنگرهای نیروهای ما را بمباران می کردند یا به رگبار می بستند. دفاع هوایی و حتی ضد هوایی چندانی نداشتیم که بتواند برای هواپیماهای دشمن مزاحمت ایجاد کند. وقتی هواپیماهای عراقی را می دیدم که در سطح پایین حرکت می کنند و بچه های ما را هدف گلوله قرار می دهند، ناخودآگاه یاد فیلم های سینمایی مربوط به جنگ جهانی دوم می افتادم.
از طریق مقامهای سپاه خبر رسیده بود که حضرت امام خمینی دستور داده اند هر طور شده باید جزایر جنوبی و شمالی مجنون را نگاه داریم. این پیام امام، روحیه خاصی به بچه ها داد و آنان با چنگ و دندان از جزیره دفاع کردند. همه یگانهایی که در جاهای دیگر شکست خورده بودند، به جزیره منتقل شدند و مصمم شدند به هر قیمتی جزیره را حفظ کنند. فرمان امام بود و کسی دلش نمی خواست حرفش روی زمین بماند.
جنگ اصلی، در جزیره جنوبی بود. روز، دشمن برخی مواضع را می گرفت؛ اما بچه ها شب آنها را پس می گرفتند. مواضع چند بار دست به دست شد. در مقطعی، دشمن ما را از پل شیطات عقب زد و مقداری در جزیره جنوبی جلو آمد. وقتی هم با بمب و موشک و توپخانه نتوانست کاری از پیش ببرد، دست به سلاح شیمیایی زد و به طور گسترده ای از آن استفاده کرد. اولین بار بود که نیروهای عراقی به طور وسیع از سلاح شیمیایی در جنگ علیه ایران استفاده می کردند.
منطقة شط علی و تبور مورد حمله شیمیایی قرار گرفتند.
👇👇👇👇ادامه
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
🍂
🔻 نیروهای ما که تا آن زمان تجربه چندانی در زمینه مقابله با ۔ شیمیایی نداشتند، حسابی غافلگیر شدند. بسیاری از نیروهای ایرانی حتی ماسک ضد شیمیایی هم نداشتند و به همین جهت تلفات زیادی دادیم.
دشمن در جزایر برای از پا درآوردن ما از تیر مستقیم تانک استفاده می کرد. اگر بچه ها شبانه سنگری احداث می کردند، فردا عراقیها با تیر مستقیم تانک آن را هدف قرار می دادند و منهدم می کردند. ما در جزیره نیروی زرهی نداشتیم و برای وصل به عقبه نیز دشواریهای زیادی داشتیم و همه ترددها با قایق و کشتی انجام می شد. از این رو تدارک نیروها در جزیره خیلی دشوار بود. برای حل این معضل به فکر افتادیم تا بین عقبه و جزیره پل بزنیم. در این مرحله نیز بچه های واحد اطلاعات قرارگاه نصرت به واحد مهندسی و تدارکات خیلی کمک کردند.
دشمن کل منطقه را زیر انواع آتش هوایی و توپخانه گرفته و جهنمی آفریده بود. زیر چنین آتش گسترده ای، نیروهای ما شروع کردند به پل زدن. مسیری که می بایست پل احداث می شد، حدود دوازده کیلومتر بود. ابتدای پل از موقعیت شهید باقری بود. در مدت کمی، با تلفات و دشواری طاقت فرسا، بچه ها دوازده کیلومتر پل شناور که معروف به خیبری بود زدند. در این مرحله، دشمن بسیار کوشید که ما را از این کار باز دارد؛ اما ایثار و از جان مایه گذاشتن بچه ها دشمن را ناکام گذاشت. دشمن از این کار خیلی برآشفت و در عوض، نیروهای ما خیلی روحیه گرفتند. احداث پل دوازده کیلومتری خیبر، از آن دست معجزات انسانی است که فقط انسانهای عاشق خدا می توانند از عهده آن برآیند.
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
🍂 تقریظ رهبر انقلاب
بر کتاب « #فرنگیس »
بسم الله الرّحمن الرّحیم
بخش ناگفته و بااهمّیّتی از حوادث دوران دفاع را به مناسبت شرح حال این بانوی شجاع و فداکار، در این کتاب میتوان دید. بانو فرنگیس دلاور با همان روحیّهی استوار و پُرقدرت، و با زبان صادق و صمیمی یک روستایی، و با عواطف و احساسات رقیق و لطیف یک زن، با ما سخن گفته و منطقهی ناشناخته و مهمّی از جغرافیای جنگ تحمیلی را با جزئیّاتش به ما نشان داده است. ما از روستاهای مرزی در دوران جنگ و مصائب فراوان آنان و آوارگیها و گرسنگیها و خسارتهای مادّی و ویرانیها و داغ عزیزان آنها، هرگز به این وضوح و تفصیلی که در این روایت صادقانه آمده است، خبر نداشتیم؛ و نیز از فداکاری جوانان آنان که در شمار اوّلین شتابندگان به مقابله با دشمن مهاجم بودند. ماجرای قتل و اسارت دشمن به دست این بانوی دلاور هم که خود یک داستان مستقل و استثنائی است که نظیر آن فقط در سوسنگرد، در همان اوان، اتّفاق افتاده بود. بانو فرنگیس را باید بزرگ داشت و از نویسنده کتاب -خانم فتّاحی- بهخاطر قلم روان و شیوا و هنر مصاحبهگیری و خاطرهنویسی، باید بسیار تشکّر کرد.
۹۶/۱۱/۲۱
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
....همه مردم توی کوه پخش بودند. هر کس که موقع فرار چیزی برداشته بود، با بقیه تقسیم کرد. ظهر روز بعد، همه چیز تمام شد. منتظر ماندیم تا خبری برسد یا یکی بیاید کمک. همه گرسنه بودند. پدرم مرتب سرش را تکان میداد و اشک چشمش را پاک میکرد. آفتاب داغ به سرمان میتابید و خستهتر و تشنهترمان میکرد. باید صبر میکردیم. چارۀ دیگری نداشتیم.
نیمهشب بود که از دور سایۀ مردی را دیدم که به طرفمان میآید. به مادرم گفتم: «نگاه کن، یکی دارد این طرفی میآید. تفنگ هم دارد.»
مادرم توی تاریکی چشمهایش را ریز کرد و با یک دنیا دلهره گفت: «به نظرت ایرانی است یا عراقی؟»
رو به زنها، آرام و یواشکی گفتم: «همه بروید کنار صخرهها.»
یک سنگ تیز دست گرفتم و پشت سنگها قایم شدم. همه سنگر گرفتند. یکدفعه آن کسی که میآمد، بلند گفت....
◇◇◇◇
از امشب ساعت ۲۰:۰۰
همراه باشید با کانال حماسه جنوب
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
🍂
🍂 #نکات_تاریخی_جنگ
🔻 گوناگون از والفجر ۸
┄┅═✼✿✵✦✵✿✼═┅┄
کار احداث پل بعثت در روز مبعث پیامبر (ص) در سال۶۵ شروع شد و ۶ ماه به طول انجامید. شهید مهندس پورشریف، مسئول ستاد مهندسی رزمی قرارگاه کربلا، طرح این پل را داده و پروژه کار جمعی مهندسان بود و اصلا نمونه ثبتشدهای از آن، در تاریخ نظامی و غیرنظامی دنیا نداریم. مسئله این بود که چطور یک لوله به قطر یک و نیم متر و با وزن حدود ۷ تن را روی آب شناور نگه داریم و طوری سروته آن را ببندیم که بهآسانی هم باز شود.
لولهها با اتصالات متحرک به هم متصل میشدند و از اسکلهای که برای همین منظور ساخته شده بود، به داخل آب هدایت میشدند. برای شناورکردن لولهها، دو طرف آنها را پارچههای برزنتی میبستیم که لولهها در آب غرق نشوند. بعد در محل موردنظر در لولهها را باز میکردیم تا لولهها به زیر آب بروند. کمکم این لولهها در بستر رودخانه آماده شدند و تازه زمانیکه روی کار آمدند، دشمن متوجه شد و بمبارانهایش را شروع کرد. نهایتا موفق شدند روی پل را آسفالت کنند و تردد صورت گیرد. هروقت هم که بمباران صورت میگرفت، تنها آسفالت خراب میشد و بهسرعت توسط گروههای مهندسی قابل بازسازی و ترمیم بود. ماه رمضان، عطش و گرما و خستگی، و خطر فعالیت در منطقه جنگی، هیچکدام مانع از تیم ۱۳۰۰ نفره مهندسی جهاد نشد تا شاهکار مهندسیرزمی تاریخ دفاع مقدس کامل شود و تمام جهان را متعجب کند.
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
🍂 بریدند ..
تا وصل، آسان شود...
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂