#منزلگاههای_حضرت_امام_حسین
#علیه_السلام_از_مکه_تا_کربلا
منزل شـانـزدهـم #شـــراف
از منزلگاههای مسیر مکه به کوفه است.
ميان واقصه و قرعاء در هشت ميلى احساى بنى وهب، از شراف تا واقصه دو ميل (حدود چهار كيلومتر) است. در آنجا بركه اى به نام لوزه است. در شراف سه حلقه چاه بزرگ است كه طول ريسمان آن كمتر از بيست قد است و آبى بسيار گوارا دارد. در آنجا چاههاى بسيارى است كه آب پاكيزه دارد و آب باران در آن جمع مى شود.
طبق نقل کتاب الامام الحسین (علیه السّلام) و اصحابه کاروان حسینی در روز شنبه
#۲۶ذی_الحجه به این منزلگاه رسیدند.(2)
به نقل از مقاتل و کتب تاریخی حضرت در این منزلگاه آب برگرفتند. به راه افتادند و در نیمه روز بودند که به سپاه حرّ رسیدند.حضرت سيّد الشهداء (عليه السّلام) از بطن عقبه كوچ نمودند و در منزلگاه شراف (به فتح شين) نزول کردند و چون هنگام سحر شد جوانان را امر كردند كه آب بسيار برداشتند و از آنجا روانه گشتند و تا نصف روز راه رفتند، در آن حال مردى از اصحاب آن حضرت گفت: اللّه اكبر، حضرت نيز تكبير گفت و پرسيد مگر چه ديدى كه تكبير گفتى؟ گفت: نخلهایی از دور ديدم، جمعى از اصحاب گفتند: به خدا قسم كه ما هرگز در اين مكان نخل نديده ايم. حضرت فرمودند: پس خوب نگاه كنيد تا چه مى بينيد. گفتند: به خدا سوگند گردنهاى اسبان مى بينيم. آن حضرت فرمودند: و اللّه من نيز چنين مى بينم.
و چون معلوم فرمود كه علامت لشكر است كه پيدا شدند به سمت چپ خود به جانب كوهى كه در آن حوالى بود و آن را ذو حسم مى گفتند؛ رفتند كه اگر حاجت به قتال افتد آن كوه را ملجأ خود نموده و پشت به آن مقاتله نمايند پس به آن موضع رفتند و خيمه برپا كردند و نزول نمودند.»(4)
درباره حوادثی که در منزل شراف نزدیکی منزلگاه ذو حسم رخ داده است در مقتل الحسین خوارزمی چنین آمده است:
آنگاه به راه خود ادامه دادند تا این که یکی از یاران نداي اللَّه اکبر سرداد. حضرت امام حسین (علیه السّلام) فرمودند: براي چه تکبیر گفتی؟ عرض کرد: نخلستانهاي کوفه را دیدم. آن دو مرد اسدي همراه کاروان گفتند: از اینجا نخلهاي کوفه را نمی توان دید. امام (علیه السّلام) فرمودند: پس چیست؟ گفتند: به خدا که پیکان نیزه ها و گوش اسبان را می بینیم. حضرت امام حسین (علیه السّلام) فرمودند: من هم چنین می بینم. آنگاه پرسیدند: آیا پناهگاهی هست که به آن پناه بریم تا پشت سرمان محفوظ باشد و از روبرو با این گروه مواجه شویم؟ آن دو اسدی گفتند: بله ذو حسم که طرف راست ماست. اگر زودتر از آنان (لشکر کوفه) برسید به مقصودتان دست می یابید. امام به جانب راست منحرف شدند و ما با او بودیم.
پس ما زودتر به ذو حسم رسیدیم و امام (علیه السّلام) دستور دادند خیمه ها را زدند و منزل کردیم. آن گروه هم با حدود هزار سوار با حرّ بن یزید ریاحی تمیمی آمدند و در برابر امام در گرماي نیمروز اردو زدند.(6_5)
در مقاتلی چون وقعه الطف، مقتل الحسین مقرم، مقتل الحسین خوارزمی و منتهى الآمال ذکر شده است که کاروان حضرت امام حسین (علیه السّلام) برای حمله احتمالی به سمت منزلگاه ذوحسم و کوههای اطراف راه کج کردند تا در صورت رخ دادن جنگ پناهگاهی باشد.(7)
📚 منابع ⬇️
(1) معجم البلدان، جلد3، صفحه 331
(2) الامام الحسین(علیه السّلام) و اصحابه، صفحه 181
(3) منتهى الآمال (عربی)، جلد1، صفحه 607
(4) منتهى الآمال، جلد 2، صفحه 771 - وقعة الطف، صفحه 168- 167
(5) مقتل الحسين(علیه السّلام) خوارزمي، جلد1، صفحه329
(6) شرح غم حسین، صفحه 44 – 43
(7) وقعة الطف، صفحه 168 - مقتل الحسين (علیه السّلام) مقرم، صفحه 186- شرح غم حسین، صفحه 44- منتهى الآمال، جلد 2، صفحه 771
#کاروان_دردل_صـحـراست 💔
«أَلا بِذِكرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ القُلُوبُ»
مهم نیست، چقدر اندوهت عمیق است
زمانی که دلت به نور خدا روشن باشد
قلبت دوباره لبخند خواهد زد
☀️
مداحی_آنلاین_محرم_آمد_ماه_غم_آمد_سیدعلی_مومنی.mp3
5.17M
🔳 #شور #سیاهپوشان #محرم
🌴 #محرم آمد ماه غم آمد
🌴 بزن بر سر و سینه مه ماتم آمد
🎙 سید_علی_مومنی
👌بسیار دلنشین
التماس دعا🖤🥀🖐
کسی که برای حل مشکلات دیگران به آنها پول قرض می دهد یا ضامن وام آنها می شود
و به دروغ نمی گوید که ندارم و گرفتارم،
احمق نیست. کریم و جوانمرد است.
کسی که از معایب و کاستی های دیگران، در می گذرد و بدی ها را نادیده می گیرد،
احمق نیست. شریف است.
كسي كه در مقابل بي ادبي و بي شخصيتی
ديگران با تواضع و محترمانه صحبت مي كند
و مانند آنها توهين و بد دهني نمي كند،
احمق نيست. مودب و باشخصيت است.
کسی که به حرف های پشت سرش زده
میشود اهمیت نمی دهد بی خبر نیست
صبور و با گذشت است.
"انسان بودن هزينه سنگيني دارد"