سه شنبه 28.pdf
87.9K
📂انس با قرآن و عترت
📚هفته بیست و هشتم (سه شنبه)
✅ تقویت اراده 2
❌ تقویت انگیزه تلاش و اراده
🗓1399/07/15
#انس_با_قرآن_و_عترت
🌸 @nedaye_tahzib
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ: #سبک_زندگی_اسلامی از منظر قرآن
🎤توسط استاد: #حجت_الاسلام_ملکی
✅ اهمیت و نیازمندی انسان به شب قدر بر اساس سوره مبارکه قدر (پارت1)
📑قسمت بیستم و دوم
🗓1399/07/15
#طرح_اقوم #ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
#اخبار_قرآنی
مراسم تجلیل از برگزیدگان تفسیر قرآن کریم با سخنرانی آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه و استاد محسن قرائتی و به صورت ویدئو کنفراس در سالن مرحوم آیت الله حائری مرکز مدیریت حوزه در قم برگزار شد
مشروح خبر را در اینجا https://www.hawzahnews.com/news/922059 ببینید
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.com
مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
#نماز_در_سیره_علما
شماره12
لذت عبودیت و نماز
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.com
#سه_شنبه_های_تربیتی
⚛️ سلسله مباحث تربیت دینی فرزند
شماره 5
موضوع: هدف نهایی از تربیت فرزند
در نظام تربیتی اسلام، بحث اهداف، از کلیدیترین مباحث بوده و جایگاه مهمّی در آن دارد چرا که بدون داشتن هدف و تعیین آن، امکان برنامهریزی و نیز ارزیابی فعالیتهای تربیتی به آسانی ممکن نیست. در تربیت فرزندان آن هم در جامعه اسلامی، داشتن هدفهای الهی بسی مهمّ و تعیینکننده است.
اکنون سؤال این است که در نظام تربیتی اسلام، هدف از تربیت چه باید باشد؟ آیا هدف صرفاً تولید نسل و افزودن بر اعضای جامعه است؟ آیا هدف صرفاً پرورش فرزند سالم است؟ آیا هدف، تربیت نیروی انسانی برای تداوم جامعه اسلامی و به انجام رسانیدن امور آن است؟ و یا این که علاوه بر اینها، اهداف مهمتر و مقدستری وجود دارد؟ و بالاخره از دیدگاه بزرگ مربی اسلام، علی(علیه السلام)، هدف از داشتن فرزند و تربیت آن چیست؟
با نگاهی به دیدگاهها و سیره تربیتی علی(علیه السلام) آشکار میشود که در نظام تربیت اسلامی، هدف نهایی از تربیت، رسیدن فرزند به مقام اطاعت وعبودیت الهی است، هدف نهایی، تربیت انسانی است که مطیع پروردگار و تسلیم درآستان او باشد. امیرمؤمنان علی(علیه السلام) درضمن حدیثی پیش از تولد فرزند، هدف نهایی از تربیت را به طور غیر مستقیم بیان نموده و به راستی آن حضرت در سفره تربیتی خویش، بدین هدف تحقق بخشیده و فرزندان خود را با توجه به آن، تربیت نمودهاند. مرحوم ابن شهرآشوب به سند خود از آن حضرت نقل میکند که فرمود:
«من از خداوند خویش، طلب فرزندان زیبا چهره و نیکوقامت ننمودهام، بلکه از پروردگارم خواستهام، فرزندانم مطیع او باشند و از او بترسند تا وقتی با این صفات به آنها نظر افکنم، مایه چشم روشنی من باشند»
#تربیت_دینی_فرزند
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سه_شنبه_های_تربیتی
تعلیم و تربیت در اسلام / سخنران: استاد شهید مرتضی مطهری
اخلاق و رفتار با هم تفاوت دارند. اخلاق شامل سجایا و خلق انسان است که روح در قالب آن ساخته می شود اما رفتار پیاده کردن همین سجایا در زندگی است. رفتار انسان در شرایط مختلف متفاوت می شود. انسان ها در هر زمان و در هر شرایطی رفتار متفاوتی از خود نشان می دهند و در عین حال شخصیت ثابتی دارند. برخی از رفتارها برای مردان مناسب و برای زنان نامناسب است و همچنین عکس آن رفتارهایی برای زنان مناسب و برای مردها نا مناسب است. مثلا تکبر برای مرد ناپسند است اما برای زنان خوب است چون نشان از بزرگی شخصیت آنان دارد. زنان با داشتن تکبر از بدی ها دور می مانند. زن متکبر مرد بیگانه را به خود راه نمی دهد و ترس او موجب می شود تا بیشتر احتیاط کند. ترس زن به معنای عفاف او است و به همین دلیل برای او مناسب است. زن محتاط در خرج و مخارج خانه می تواند همسرش را در مسیر پیشرفت همراهی کند و با مدیریت مسائل خانه اموال همسرش را در مسیر درست خرج می کند.
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.com
🍂سلسله مباحث: #راهورسمطلبگی
شماره 28
موضوع: ضرورت تحصیل حوزوی / #نهال_فروشی_حوزه
4.. نهال فروشی حوزه
یکی از آسیبهای مهم و درعینحال ناپیدایی که حوزه را تهدید میکند آفتی است که حضرت آیه اللّه جوادی آملی از آن به نهالچینی تعبیر فرمودهاند.
طلبه پس از چند سال تحصیل حوزوی، تواناییهای چندی بهدست میآورد و آمادگی اولیه برای رفع نیازهای جامعه پیدا میکند. در این شرایط دست تقاضای مردم شهرها و روستاها، ارگانها، نهادها، مدارس، دانشگاهها و مراکز فرهنگی یا تحقیقاتی جهت امامت جماعت، تبلیغ، تدریس، پژوهش، تشکیل کانونهای فرهنگی، ارائه مقاله یا طرحهای مذهبی، ارتباط با جوانان، ادارة مراکز دینی، تدوین جزوه، تألیف کتاب و.. . به سوی طلبه دراز میشود و از او دعوت به همکاری میگردد. طلبه با مشاهدة نیاز فراوان جامعه و توان خود، احساس ضرورت میکند و جذب این فعالیتها میشود.
طلبهای که تنها چند سال در حوزه تحصیل کرده، در این موقعیت به منزله نهالی است که تازه به ثمر نشسته و چند میوه نورس، زیبا، خوشرنگ و جذاب را به رهگذران مینمایاند. اگر این نهال از رشد و تکامل بازداشته شود تا پایان، همین میوهها را خواهد داد.
طلبه نیز اگر در این موقعیت از خدمت ارزنده و میوه زیبایی که ارائه کرده است احساس رضایت کند و از زمینه رشد و تحصیل خود جدا شود تا پایان، میوههایی کوچک و اندک از همین دست خواهد داشت. و در مقابلِ بادهای ناملایم مقاومتش درهم خواهد شکست. ولی اگر ارتباط این نهال با زمینة علمی و معنوی خود محفوظ بماند و مرتب از آن زمینه تغذیه گردد به رشد و پویش خود ادامه میدهد و به درخت بالغ تناوری تبدیل میشود که علاوه بر میوههای آبدار فراوان ـ بسیار بیشتر از آنچه ابتدا عرضه میکرد ـ سایة پهناوری بر جامعه میافکند و تکیهگاه علمی و معنوی جمعی گسترده میشود. ریشه و تنه و ساقهای مستحکم بهدست میآورد که در طوفان فتنهها قامت استوار خود خم نکند و آفات شبهات، آسیبش نرساند و با شکستن چند شاخه ضعیف از پای نیفتد.
حوزه علمیه در شرایط کنونی نهالچینی و نهالفروشی میکند. یعنی نیروهای خود را در موقعیتی که تازه به بار نشسته، یکباره جدا و عرضه میکند. درحالیکه با در نظر گرفتن نیاز آینده جوامع بشری و توانمندی بالقوة طلبه باید بهگونهای دیگر برنامهریزی کرد. زیرا رسالت سنگین حوزه، بر دوش نیروهای ضعیف قرار نمیگیرد. توان نیروهای حوزوی باید متناسب با آن وظایف عظیم فعال شود.
#راهورسمطلبگی
#ویژه_طلاب
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.com
176.pdf
110.3K
هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_صد_و_هفتاد_و_شش
✅ تقوا و خداترسی
✏️ ب)آثار تقوای فردی - 2. راه گشایی در مشکلات
🗓1399/07/16
🌻 @nedaye_tahzib
#ما_ملت_امام_حسینیم
چند تصویر بمناسبت اربعین حسینی علیه السلام جهت انتشار در فضای مجازی
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
#چهار_شنبه_های_اخلاقی
مراقبت از نفس کلید رسیدن به همه خوبیها
به نظر شما بزرگترین دشمن انسان کیست؟
شیطان؟ دوستان ناباب؟ اینها دشمن هستند اما دشمن اصلی چیز دیگری است که در کتابهای معارف اسمش را «نفس» گذاشته اند. پیامبر عزیزمان فرمودند: «اعدی عدوک نفسک التی بین جنبیک؛ بدترین دشمنان تو همان نفس اماره تو است که از همه به تو نزدیکتر و در میان دو پهلویت قرار گرفته است»[1]
دلیلیش این است که نفس انسان ضعیف است. زرق و برق دنیا را که می بیند هوس می کند .به هر کدام که می رسد یکی دیگر را هوس می کند. حد و حدودی هم ندارد. کم کم خواسته هایش آنقدر زیاد می شود که انسان مجبور می شود مثل برده همه زندگی اش را به دنبال خواسته های رنگ و وارنگ نفسش بدود. حسابی آدم را خسته و گرفتار می کند تا به جای اینکه آدم از عمرش استفاده کند برای انسان تر شدن مشغول می شود به خدمت کردن به نفسش. از آن بدتر اینکه به خاطر خواسته هایش تن به هر کاری می دهد. کلاه برداری، کم فروشی،اختلاس و...جالب است بیشتر اختلاس کننده ها قبل از دزدی های کلانشان شغل خوب و آبرومند با در آمدهای بالا دارند با این حال چون نفسشان حریص شده است باز هم در وجودشان احساس نیاز به پول بیشتری می کنند.
غرض اینکه باید این «نفس» را مدیریت کرد. باید دست رد به سینه اش زد تا حد و حدودش را بشناسد. آنوقت است که انسان طعم واقعی آزادی را احساس می کند. حالا نوبت یک حدیث زیبا از امام سجاد(ع) است که حسن ختام این چند خط معرفت باشد. ایشان فرمودند: «أَلْخَیْرُ کُلُّهُ صِیانَةُ الاْنْسانِ نَفْسَهُ»[2] تمام خیر آن است که انسان مراقب نفسش باشد.
[1]. بحارالانوار ، ج ۷۰ ، ص ۶۴
[2]. تحف العقول : 278 .
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#چهار_شنبه_های_اخلاقی
شرح حدیث اخلاقی مقام معظم رهبری درباره دعا برای دفع بلا
حضرت محمد صلی الله علیه و آله فرمود:
اِدْفَعُوا اَلْبَلاَءَ بِالدُّعَاءِ
بلا را با دعا برطرف كنيد.
منبع: کتاب من لا يحضره الفقيه / جلد 4 / بَابُ النَّوَادِرِ وَ هُوَ آخِرُ أَبْوَابِ الْكِتَاب-وَ مِنْ أَلْفَاظِ رَسُولِ اللَّهِ ص الْمُوجَزَةِ الَّتِي لَمْ يُسْبَقْ إِلَيْهَا
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ما_ملت_امام_حسینیم
گرچه دوریم به یاد تو سخن می گوییم روز اربعین
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
▫️ قرائت زیارت اربعین، همنوا با رهبر انقلاب
📅 پنجشنبه ۱۷ مهر، ساعت ۱۰
📲 پخش زنده از شبکه یک و شبکههای اجتماعی KHAMENEI.IR
🍂سلسله مباحث: #راهورسمطلبگی
شماره 29
موضوع: ضرورت تحصیل حوزوی / #ثمرات_متفاوت
4.. ثمرات متفاوت
انواع خدمات دینی و حوزوی، توسط عالمان دین و مراکز پژوهشی و فرهنگی در سطح جامعه ارائه و منتشر میشود. اینگونه فعالیتها همه در یک سطح قرار ندارند. این فعالیتها فراورده و ثمره دوره تحصیل حوزوی است و بسته به نوع کار و توان متولیان آن متفاوت است. شبیه اختلاف گردو و خربزه یا خرما وخیار چنبر.
بوته خربزه در کمتر از نیم سال به سرعت رشد میکند و زمین فراوانی را اشغال مینماید. با کمی رسیدگی شکوفهها به میوه تبدیل میشود و در اندک زمانی میوههای طلایی رنگ، خوش عطر و بو، بسیار شیرین و آبدار، در ابعادی بسیار درشت و چشمگیر رهگذران را میفریبد. اما پس از یک سال از بیخ و بن در میآید و دیگر اثری از آن بر جای نمیماند. در مقابل، دانة گردو از آن روز که درون خاک قرار میگیرد تا آن هنگام که به نهال بالغی تبدیل شود به سالها رسیدگی و تیمار احتیاج دارد. پس از سالها تلاش و انتظار میوهای بر شاخسار این نهال میآویزد به ظاهر بسیار کوچک، دارای رنگ سبز تیره، بدون جلوه و رونمایی، درون پوستهای سخت، حاوی دانهای بیمقدار و دیریاب، اما بهغایت مقوی، مؤثر، مفید و پرانرژی.. . و سالیان سال این درخت، پربار و سایه سار گستردهاش برقرار.
پارهای از فعالیتهای فرهنگی که با تلاش کم، آن هم در مدتی کوتاه به بار مینشیند و میوههای بزرگ و چشمگیر و شیرین عرضه میکند خربزهای بیش نیست و دوام و استمراری ندارد. اما پارهای دیگر به پشتوانة کوششی پیگیر و در زمانی دراز به بار مینشیند و محصول آن، گاه، به چشم هم نمیآید. اما بینهایت سودمند و عمیق و پرمحتوا و مؤثر است. نادرند کسانی که با حوصله و استقامت فراوان و بیش از آن، با فکر و تدبیر و تشخیصِ بهموقع، متولی این دسته از فعالیتها گردند. حوزة امروز ما نیازمند مردانی است با پشتوانة علمی و فکری مستحکم، زمان آگاه و بصیر، خلاق و پر تلاش و پارسا که مسئولیتهای سنگین حوزه را بر دوش گیرند و جریان فکری جامعه را هدایت دینی نمایند. تربیت این مردان کارآمد برای فردای حوزه در پرتو تحصیل انبانی از توانمندیهای علمی، فکری، روحی و مهارتهای جمعی ممکن است. تربیت امروز ما، برای خدمت فرداست و ما، نه موجودی امروز که نیروی فرداییم.
#راهورسمطلبگی
#ویژه_طلاب
#ندای_تهذیب
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.com