◀️حجة الحق آیة الله حاج شیخ علی آقا سعادت پرور(ره):
✍ اگر در هر عصرى، بر جنايت هاى دشمنان اسلام سرپوش گذاشته شود و از مظلومان حمايت نگردد، ظالمان بر حكومت خود مستقرّ خواهند ماند و هر روز، مظلومان بيشترى را زير چكمه هايشان نابود خواهند كرد.
ما در انقلاب خود در اين چند سال، همه را امتحان نمودیم و این امور را در عمل آزمایش کردیم.
📘فروغ شهادت؛ ص 284-285
✅عارف بالله حجة الحق آیة الله سعادت پرور (قدس سره):
🔹 خداوند- تبارك و تعالى- رسول اللَّه- صلّى الله عليه و آله و سلّم- را هم از نظر خلقت نورى و جهات معنوى بر همه ى پيامبران گذشته- عليهم السّلام- مقدّم داشت، و هم پس از خلقت مادّى او را بر همه ى پيامبران گذشته- عليهم السّلام- از نظر كمالات معنوى و ظاهرى، و احكام ظاهرى و معنوى شرافت و برترى داد.
🔹انبياى گذشته- عليهم السّلام- توجّه به منزلت احديّت داشته اند ولى داراى آن نبوده اند، و اين رسول اللَّه خاتم انبيا- صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم- بود كه خداوند كمال والاى احديّت را به او عطا نموده.
🔹وقتى خداوند- تبارك و تعالى- مقام احديت را به آن بزرگوار- صلّى اللَّه عليه و آله وسلّم- عطا فرموده و پيش از آفرينش مخلوقات جامع تمام اسماى خويش گردانيده باشد، به اين حساب تمام عوالم- همان گونه كه ظهور يافته ى اسماى حقّ اند- ظهور يافته ى اسماى او- صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم- نيز مى باشند.
🔹 بنابر اين، به اين اعتبار عالم اوست، و اوست عالم و «جهانى اندر اين يك ميم غرق است» .
📘راز دل؛ ص 28-31
فوائد معنوی و اخروی و دنیوی زیارت سید الشهداء (ع)
تمام مومنان و شیعیان در حد مرتبه ایمان و کمالات معنوی خویش از فواید معنوی ، اخروی و دنیوی زیارت حضرت بهره مند می شوند؛ بنابراین، هیچ کس نباید به بهانه درک نکردن حقیقت آن بزرگوار ، از زیارتش چشم بپوشد. اگر نگوییم اثر زیارت –اگر چه صوری –بالاتر و موثر تر از دیگر اعمال و حسنات است کمتر نیست .
✅ درك فناى كامل در برابر امام عليه السلام
🔘... از مرگ نمى ترسم؛ زيرا مرگ، ترقّى و بالا رفتن است ...
✍ نحوه ى اشعار و سخنان حضرت ابوالفضل- عليه السّلام- (در روز عاشورا) ... شاهد بر عظمت مقام و منزلت اوست .
🔹كلام «لا أَرْهَبُ الْمَوْتَ»(از مرگ نمی ترسم ...) را تنها كسانى مى توانند با جرأت بگويند كه نسبت به سراى آخرت- از عالم قبر گرفته تا عرصه ى حساب و كتاب و قيامت- كوچك ترين نگرانى نداشته باشند ...و اين، تنها اولياى الهى هستند كه مى توانند چنين تمنّايى داشته باشند.
🔹(و سخنان دیگر ایشان در جریان کربلا) همگى بيانگر كمال معنوى و آشنايى و شناخت واقعى وى از مقام ولايت است
📘برگرفته از کتاب فروغ شهادت؛ص 213و216
🕋فرازی از حدیث شریف معراج
🕌اى احمد! محبت به من، در واقع محبت به فقيران و نزديكى جستن به ايشان است.
🕌پيامبر عرض كرد: پروردگارا! فقيران چه كسانى هستند؟
🕌خداوند فرمود: آنان كه به اندك زندگى خشنود و بر گرسنگى شكيبايند، در آسايش و نعمت شكرگزارند و بر گرسنگى و تشنگى هرگز شكايت نكنند، دروغ بر زبان جارى نسازند و بر خداى خويش خشم و غضب نگيرند و از آن چه از دستشان مى رود دلگير نشوند و بر آن چه به كف آورند شادى نكنند.
📚سر الاسراء، ترجمه ج1، ص: 31🌱
علامه_طباطبایی (قدس سره):
✅ علّت اينكه تو را به فرامين شرعى امر فرموده اند، آن است كه به ذات و فطرتت آشنا نمايند، زيرا شرع برخلاف ذات و فطرتت حكمى ندارد، بلكه همه ى احكام الهى بر وفق فطرت توحيدى تو صادر شده است، ولى تو فطرتت را فراموش كرده اى، لذا با فرامين الهى باز تو را به آن چه از يادت رفته توجّه مى دهند.
📚راز دل ص 277🌱
🏴ناله و تضرع امام صادق علیه السلام بر غیبت حضرت ولی عصر عج:
⏪بخش اول:
✅سدير صيرفى مى گويد: … بر مولايمان امام صادق عليه السّلام وارد شديم، ايشان را در حالى كه روى خاك نشسته، … و چون سوگوار جوان از دست داده دلسوخته گريه مى كرد … در همان حال با تضرع مى فرمود:
🔸آقاى من! غيبتت خواب از چشمانم گرفت، آسايشم را از بين برد و آرام دلم را برهم زد.
🔸آقاى من! غيبتت براى هميشه دردمند و مصيبت زده ام كرد.
📚ظهور نور، ص 23🌱
🏴ناله و تضرع امام صادق علیه السلام بر غیبت حضرت ولی عصر عج:
⏪بخش دوم:
✅از دست رفتن امامان، يكى پس از ديگرى، سرانجام دوران همگى را به پايان مى رساند،- و كار به زمان غيبت امام منتظر كشيده مى شود-، اگر من بر مصائب و بلاياى پى در پى گذشته اشك مى ريزم و آه مى كشم، مصائب بزرگتر و فجيع تر و بلاهاى دردناكترى در پيش است كه با غضب و ناراحتى تو- اى حجت خدا- همراه است، و آنها بيشتر اشكم را جارى ساخته و درونم را مشتعل كرده است.
📚ظهور نور، ص 23🌱
✳️علت غايب بودن حجت خدا از ديدگان مردم
✅ [در روایات آمده«به واسطه ستمگرى و جهالت مردم، خداوند ديدگانشان را از مشاهده او(حضرت ولی عصر عج) فرو خواهد بست».
🔅باتوجه به اين جمله، ظاهرا مقصود از ظلم و جهل، تمام اَشكال آن است یعنی:
1⃣ظلم مردم به يكديگر
2⃣ظلم به خودشان به خاطر پيروى نكردن از حق و فطرت و حجت هاى الهی
3⃣جهل نسبت به حجت خدا
4⃣جهل نسبت به وظايف شرعى.
📚ظهور نور ؛ ص31 🌱
خداوند- تبارك وتعالى- هميشه وسايل ترقّى و تعالى را براى بنده اش فراهم كرده و می كند، در هر كجا و هر حال كه باشد؛ امّا بندگان، خود را از بندگى، به بند هوا و هوس دچار نموده و از آن مقامات قُرُبات، غفلت ورزيده اند. چه روزگارى بر ما می گذرد! گاهى در فكر خوردن، خوابيدن، گاهى تفريح، گاهى خيالات باطله و هكذا.
( رسائل عرفانی؛ 214 )
ندای سعادت:
✅«أَلسَّلامُ عَلَيْكَ مِنْ شَهْرٍ هُوَ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ سَلامٌ.»
✅سلام بر تو! ماهى كه [مايه ى] سلامتى و ايمنى از هر امرى مى باشى
✍ امام سجاد- عليه السّلام- قريب بيست سلام با ماه مبارك رمضان دارد و در هر كدام، به امورى اشاره مى فرمايد كه از خاصيّت هاى اين ماه براى اهل ايمان است ... و مى توانند به مشكلات سر راه معنويّتشان پايان دهند.
✅در بخش فوق- به طور سر بسته- به آن ها اشاره شده؛ زيرا سلام به معناى امنيّت مطلق است
✅و امنيّت مطلق وقتى براى كسى حاصل مى شود، كه سر راه معنويّتش، خار و خاشاك گناه، غفلتها، تعلّقات، هوا پرستى ها و ... نباشد و بتواند به آسانى به سير الى اللَّه و يا دوام آن ادامه دهد.
📖 برداشت از کتاب نور هدایت (آیة الله سعادت پرور ره)🌱