23.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️دستورات سیر و سلوک الی الله.
💠فقیه عارف مرحوم آیت الله حاج علی آقای پهلوانی قدس سرّه:
🔸تصدقت شوم نظر به محبت دیرینه که با شما و با دوستان هم طریق خود دارم لازم دانستم اموری که در سلوک الی الله به نفع سالک است را تذکر دهم؛
🔹در صورت مراعات رَهِ صدساله، یک ساله طی شود. انشاءالله
🔰گزیده نامهها از کتاب رسائل عرفانی.
🆔@maktabeislam
🆔@nedayesaadat
🌐ketabrah24.ir
▪️در ملکوت اعلی کسی جز شهیــــد
زنـده نیسـت و حـــــــــیات دیگـران
اگر هم باشد به طفیلی شهداست.
شهید آوینی
💠 به محضر روح مجاهد شجاع
شهید یحیی الســــنوار صلواتی
هدیه کنیم.
@nedayesaadat
@borhan_maaref
🩸با صبا در چمن لاله سحر مى گفتم
🩸كه شهيدانِ كهاند اين همه خونين كفنان؟
🩸گفت حافظ! من و تو، محرم اين راز نهايم
🩸از مىِ لعل حكايت كن و سيمين ذَقَنان
🔻سحرگاهان با نظرى كه محبوب به من انداخته و ديدۀ دلم گشوده بود، به كُشتگان پيشگاهش نگريستم، از باد صبا... پرسيدم:
🔻اين خونين كفنان و كشتگان، از كدام شهيدان، و كُشتگان كهاند؟ جواب داد:
🔻من و تو بر اين راز آشنا نىايم، ما را نشايد كه از كُشتگان و فانی شدگان درگاهش سخن گوييم، ما بايد تنها از تجلّيات اسماء و صفاتى او گفتگو نماييم.
📚برگرفته از کتاب جمال آفتاب، شرح عرفانی غزلیات حافظ (آیة الله سعادت پرور- ره -)🌱
🆔@nedayesaadat
🌐ketabrah24.ir
🤲 «... إِغْفِرْ لِىَ الذُّنُوبَ الَّتِى تُغَيِّرُ النِّعَمَ»
🔷بايد توجه نمود كه نعمتهاى الهى به چه چيزهايى گفته مىشود؟
❓آيا تنها نعمتهاى ظاهرى و اجتماعى و انفرادى و داخلى و خارجى اراده شده؟ و يا شامل نعمتهاى معنوى و اخروى (كه به عمل صالح تحقّق پيدا مىكند) نيز مىشود؟
✍️ به طور اجمال، مىتوان به هر چه از جانب خداوند صدور پيدا نموده، نعمت گفت؛ زيرا هر چه خداوند از ازل تا ابد به بندگانش داده و مىدهد، جز حسن در آن نبوده و نيست، چرا كه از حَسَن جز حُسن معنا ندارد و اگر بدى است، از بندگان است.
📚فقیه عارف حضرت #آیة_الله_سعادت_پرور، در شرح دعای شب عرفه (نور هدایت)🌱
🆔@nedayesaadat
🌐ketabrah24.ir
🔹مردِ خداشناس، كه تقوى طلب كند
🔹خواهى سفيد جامه و خواهى سياه باش
💠 اى آن كه طالب حقيقتى! حضرت دوست از تو تقواى ظاهرى و باطنى مىخواهد؛ خواه جامهات سپيد باشد، و خواه سياه؛ كه: «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ» (حجرات: 13)
💠 و نيز، پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و سلم با اشاره به سينه خود به ابو ذر فرمودند:
«يا أبا ذَرٍّ! ألتَّقْوى ههُنا، ألتَّقوى ههُنا.» - بحار الأنوار، ج 77، ص 90- : (اى ابا ذر! تقوى اينجاست، تقوى اينجاست.)
📚فقیه عارف حضرت #آیة_الله_سعادت_پرور، در شرح غزلیات حافظ🌱
🆔@nedayesaadat
🌐ketabrah24.ir
🔰بسم الله الشهید القهار
🌿در روزگاری که مقاومت تنها چراغ امید ملتهای ستمدیده است، غیور مردان حزب الله همچون ستونی استوار، در صف مقدم جبهه مبارزه با ظلم و تجاوزگری ایستادند. سید هاشم صفی الدین در این بین نه تنها فرماندهای شجاع، بلکه مظهر امید و استقامت برای مردمی بود که نگاهشان به روشنایی در برابر سیاهی و تجاوزگری رژیم صهیونیستی بود. هر لحظه از حیات او، فریادی از ایمان و صدایی از ایثار برای حفظ عزت و کرامت مردم لبنان بود.
🔸سید هاشم در کنار سید حسن نصرالله، همپیمان و رفیقی دیرین، نقشی عمیق و بیبدیل در پیشبرد مقاومت داشت. این رفاقت، نه تنها بر پایه دوستی و اعتماد، بلکه بر اساس تعهدی مشترک برای دفاع از آرمانهای آزادی و عدالت شکل گرفته بود. او با تدابیر خردمندانه و قلبی مملو از ایمان، به مبارزه با رژیم صهیونیستی کمکهای بیشماری کرد و در کنار سید حسن، جبهه مقاومت را به نقطهای از قدرت و اقتدار رساند که همچنان در برابر دشمنان ایستاده است.
🔹شهادت سید هاشم، گرچه اندوهی بزرگ بر دلها نهاد، اما یادآور فداکاریهای او در راه حقیقت است؛ او رفت، اما نقشش در مقاومت و قلبهای مردم لبنان تا همیشه زنده خواهد ماند. امروز، راه او پررهروتر از همیشه ادامه دارد و خون پاکش، نویدبخش پیروزیهای بزرگتر در برابر ظلم و ستم خواهد بود.
وعدهی توحید، به همهی ما پیروزی ست...نصر من الله و فتح قریب
صدق الله العلي العظیم
مؤسسه معارفی فقهی برهان
قم المقدسة - آبان ۱۴۰۳
@borhan_maaref
@nedayesaadat
✅نقش گوش و چشم در كمالات
🔸... گوش و چشم، نقش به سزايى براى رسيدن مؤمن به كمال ايفا مىكنند، تا حدّى كه پس از بهرهمندى مؤمن از آن دو، مىتوانند وارث او باشند
🔸زيرا انسان بيشتر از هر چيز از طريق اين دو عضو در امور دنيوى و اخروى و معنوى خويش بهره مىگيرد و عمل و كار اعضا و جوارح- ظاهرى و باطنى- ديگر از راهنمايى اين دو سرچشمه مىگيرد.
🔸با اين حال، منظور از بهره مندى... بدان اشاره شد، بهره مندى معنوى و يا اخروى است
🔸زيرا گاه يك نگاه و يا يك شنيده، عمرى انسان را به سوى سعادت سوق مىدهد و اين جا است كه معناى وارث گرديدن گوش و چشم از مؤمن روشن مىگردد.
🔸... درعين اين كه صورتاً گوش و چشم كارهاى هستند، امّا همه چيز را بايد از خدا خواست و در عين حال، عضو مربوط را به فعّاليّت واداشت، چرا كه همه چيز، حتّى فعاليّت نيز به او حاصل مىشود.
📚برگرفته از شرح معارف ادعیه حضرت آیة الله سعادت پرور (قدس سره)🌱
🆔@nedayesaadat
🌐ketabrah24.ir
✅ تمام ابتلائات ظاهرى و باطنى بشر:
🔻در مرحلۀ اوّل، با گناهان او ربط دارد
🔻و پس از آن، عيبهاى ظاهر ايشان مؤثرند
♦️و در آخر تقوا نداشتن دل و قلب
📚بیانات حضرت آیة الله سعادت پرور (ره) در شرح معارف ادعیه🌱
🆔@nedayesaadat
🌐ketabrah24.ir
✅ امکان وصول به والاترين كمالات
🤲 «إِلهِى! حَقِّقْنِى بِحَقائِقِ أَهْلِ الْقُرْبِ، وَ اسْلُكْ بِى مَسْلَكَ أَهْلِ الْجَذْبِ.»
✍️... بشر، قابليّت [وصول به] كمالات والاى انسانيّت و معارف الهى را غير از امور انتصابى (نبوّت و وصايت -ع-) دارد و مىتواند آن را از حق- تباركوتعالى- تقاضا نمايد و به آنها نيز نايل شود و آن چه بالقوّه در اوست، فعليّت پيدا كند.
✍️ بنابراين چرا اهل ايمان نگويند: «حَقِّقْنِى بِحَقائِقِ أَهْلِ الْقُرْبِ وَ ...»
✍️... به طور قطع مىتوان گفت: اهل قرب و جذب در مرحلۀ اوّل، انبيا و اوصياى ايشان- ع - و افضل آنان رسول گرامى و خاتم انبيا- ص - و اوصياى آن بزرگوار- ع - هستند و هر مؤمن با پيروى از آن بزرگواران به قدر ظرفيّت و كاركرد و مجاهدهاش، مىتواند از منزلتهاى والاى آنان- ع - بهرهمند گردد.
✍️... چه بسيار كسانى را داريم و خواهيم داشت كه در اثر تبعيّت از رسول اللَّه- ص - و آثار و اوصياى آن حضرت- ع - قابليّت تشرّف به منزلتهاى آنان- ع - را (به قدر ظرفيّتشان) پيدا نموده و مىنمايند و اين امر قابل انكار نخواهد بود، رزقنا اللَّه و طالبيه بحقّ محمّد و آله - عليهم السّلام-.
📚بیانات حضرت آیة الله سعادت پرور -ره - در شرح معارف ادعیه (فرازی از دعای عرفه)🌱
🆔@nedayesaadat
🌐ketabrah24.ir
❓سئوال: با توجه به فطری بودن گرایش به خدا، چگونه شیطان بر انسان مسلط میشود؟ چگونه وعده های باطلی به انسان میدهد و او را به انواع هواهای نفسانی و آمال و آرزوها سرگرم میسازد؟ چگونه قیامت را از یاد انسان میبرد و ترس فقر و ذلت و سلامت را در جان او میاندازد؟
💠حضرت آیة الله سعادت پرور(ره):
✍️ «گناه، مبارزه با حضرت حقّ سبحانه است و انسان با ارتکاب گناه، پردۀ عبودیت میان خود و خدا را مىدَرد...
✍️ زیرا انسان هنگام ارتکاب گناه، همانند شیطان به نفس خویش اعتماد نموده و دوبین مىگردد
✍️ و با استقلال دادن به خویش، حجاب عالم بشریت و خلقیت را ـ که خود حجابى میان بنده و حضرت حقّ است و با صداى رسا از عبودیت بنده پرده بر مىدارد ـ مىدرد
✍️و همانند فرعون "أَنَا رَبُّكُمُ الْأَعْلى"؛ مىگوید و جا براى توجّه و عبودیت او باقى نمىگذارد و در اثر آن، گستاخى نموده و هیچ چیز او را از گناه باز نمىدارد».
📚#همای_سعادت (روشهای تربیت اخلاقی در اسلام، با تاکید بر مکتوبات و روش تربیتی آیة الله سعادت پرور (ره)🌱
🆔@nedayesaadat
🌐ketabrah24.ir
🤲 فضیلت دعاى عوام بر اهل علم و فهم
💠 آن دعایى را که عوام مىخوانند، بهتر از آن است که خواص و اهل علم و فهم مىخوانند؛
🔷زیرا عوام چون مىشنود فلان دعا فلان نتیجه را دارد، با عوامى خود نفسش را متصل مىکند به نفس امام و عین آنچه امام با آن جملات از خدا خواسته مىخواهد
🔷 بهخلاف خواص که با هزاران شبهه و شک و دغدغه مىخوانند؛
🔸 البته نه کسانى که صاحب علم و عمل و صفای باطنى هستند.
📚برگرفته از کتاب #ثمرات_حیات، #آیة_الله_سعادت_پرور، ج2، ص 138🌱
🆔@nedayesaadat
🌐ketabrah24.ir
● سرالاسراء
سرالاسراء تلاشی است در راستای احیای حدیث شریف معراج، كه در یك مجموعه منسجم به شرح و تفسیر فرازهایی از حدیث، با روشی بدیع و به دور از پیش داوری، نخست آیات و روایات متناسب با فراز مورد بحث را ذكر كرده و در پایان مواردی كه نیازمند بیان مختصر برای رفع اشكال یا جمع بین احادیث می باشد، پرداخته است و بدین ترتیب، عمده مشكلاتی را كه موجب سردرگمی حقیقت جویان می گردد پاسخ داده است.
● ساختار كتاب
كتاب سرالاسراء در دو جلد و سی و هشت فصل تنظیم شده است. هر فصل با توجه به فقرات به چند قسم تقسیم و عنوان گذاری شده است. در ذیل هر عنوانی به تناسب، آیات و روایات مندرج شده و در پایان هر عنوان توضیحاتی از مرحوم مؤلف در جمع بندی آیات و روایات و ارتباط آیات و روایات با فقره مورد بحثِ حدیث معراج كه در صدر عنوان آمده، مطرح شده، در مجموعه كتاب ۱۴۵۰ آیه قرآن و ۲۸۰۰ حدیث و فقراتی از ادعیه در ذیل ۲۷۰ جمله حدیث معراج مورد استفاده قرار گرفته است.
● برداشت های ناب و لطیف از معارف اخلاقی حدیث معراج
اساس مطالب كتاب را آیات قرآن و احادیث شریف معصومان(علیهم السلام) و همچنین دعاها تشكیل می دهد كه در اطراف فقرات حدیث شریف معراج و برای شرح و تفسیر آن، مورد استفاده قرار گرفته است.
معارف بلندی كه در این حدیث شریف از جانب خداوند مطرح شده و روح پیامبر اكرم(صلی الله علیه وآله) را سیراب نموده است، از غنای بالایی برخوردار بوده و مزیّن شدن متن حدیث به آیات قرآن و احادیث اولیای معصوم(علیهم السلام) هر چه بیشتر بر غنای محتوایی كتاب افزوده است.
@aftabefetrat
@nedayesaadat
ketabrah24.ir